Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#VIÄRMATRÄDDARNA - En hållbarhetspodcast

#VIÄRMATRÄDDARNA - En hållbarhetspodcast

#VIÄRMATRÄDDARNA är en podcast som matsvinn, dumpstring och miljö & hållbarhet. Och lite trams. @dumpsterdivan med make är värdar, och planerar bjuda in flera spännande gäster med fokus på aktuella frågor.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/viarmatraddarna

Avsnitt

9. Bäst Före

Dumpsterdivan och maken pratar om Bäst Före-märkningens historia och konsekvenser. Vad är skillnaden mellan Bäst Före och Sista Förbrukningsdag? Kan man äta något som passerat Sista Förbrukingsdag? Dessutom lyckats maken trycka in lite tillväxtkritik i det hela.
2019-05-28
Länk till avsnitt

8. Bees please

Medan Dumpsterdivan var på pilgrimsvandring köpte maken inte bara ett, men två bisamhällen. Men känner sig samtidigt lite lurad - honungsbina är ju inte de hotade bina. De kan till och med konkurrera ut de vilda - och hotade - biarterna.
2019-05-14
Länk till avsnitt

7. Bara vanligt vatten

Dumpsterdivan berättar om sin pilgrimsfärd, och reflekterar tillsammans med maken över vår vattenförbrukning. Tar vattnet slut?
2019-05-10
Länk till avsnitt

6. Samhällets Ansvar med Karin Lexén

Naturskyddsföreningens generaldirektör gästar @dumpsterdivan i ett samtal om vad vi alla kan göra, och vad vi som samhälle kan göra för att leva hållbart. De pratar även om biologisk mångfald och att se till hela bilden, och inte isolera frågan om klimat och utsläpp.
2019-04-20
Länk till avsnitt

5. Köttet i tunnorna

@dumpsterdivan och maken diskuterar köttet i soptunnorna. Mycket dåligt samvete läggs på enskilda personer att ändra sina kostvanor eftersom kött kräver mycket av vår jord att producera, sen hamnar det i soptunnan. För att inte nämna det etiskt problematiska med att döda djur för att sedan slänga det i soptunnan. Sen pratar vi lite klimatkompensering och annat också.
2019-04-10
Länk till avsnitt

4. Systemkritik deluxe med Kitty Ehn

@dumpsterdivan träffar Kitty Ehn från Partiet Vändpunkt för att ta reda på mer om vem hon är, ifall Maken presenterade henne rätt i vårt första avsnitt, och vad hon tycker om världen. Har hon dumpstrat?
2019-03-27
Länk till avsnitt

3. Hur dumpstrar man?

@dumpsterdivan med tillhörande make håller grundkurs i hur man gör för att börja dumpstra och ger svar på vanliga frågor till exempel; är dumpstring olagligt?
2019-03-20
Länk till avsnitt

2. Varfo?r Anonyma?

@dumpsterdivan med make pratar om deras anonymitet, reaktioner på dumpstring och dumpstringsfynd.
2019-03-13
Länk till avsnitt

#VIÄRMATRÄDDARNA Avsnitt 1

@dumpsterdivan med make startar podcasten #VIÄRMATRÄDDARNA, med att berätta vilka vi är och hur det kommer sig att vi började dumpstra, och tankarna kring podcasten.
2019-03-08
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.