Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Veckoanalysen

Veckoanalysen

Veckoanalysen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

veckoanalysen.se

Avsnitt

Avsnitt 78 – Starka trender

Hållbarhet, makrodata och märkliga nyemissioner på agendan. Det spretar rejält bland ämnena i veckans avsnitt, men som vanligt är de senaste finanshändelserna den röda tråden.

Inlägget Avsnitt 78 ? Starka trender dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-02-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 77 – Big Mac-index

Är dollarraset över för den här gången? Efter att dollarn sjunkit ganska rejält under 2020 är frågan om det kan fortsätta? Mycket talar för att både dollarn och euron är i balans och att de stora svängningarna är över, men kronan kan ha mer att ge. Kanske kan en Big Mac ge oss lite vägledning.

Inlägget Avsnitt 77 ? Big Mac-index dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-02-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 76 – Räntor i fokus

Dagens låga ränteläge innebär rejäla utmaningar för att skapa avkastning på räntemarknaden. Hur ska man agera? Och framför allt, vilka förväntningar ska man ha? Räntor i fokus i veckans avsnitt!

Inlägget Avsnitt 76 ? Räntor i fokus dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-02-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 75 – En lek med elden?

En avvaktande start. Årets första månad är avklarad och vi kan konstatera att den globala aktiemarknaden i kronor räknat gick upp 1 procent. Optimismen har vänt till en mer avvaktande marknad, men kanske kan rapportsäsongen få till en ändring på det. Självklart pratar vi lite Gamestop också. Är det en lek med elden?

Inlägget Avsnitt 75 ? En lek med elden? dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-02-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 74 – Förväntade förväntningar

Årets första strategirapport är ute och vi går igenom några av höjdpunkterna. Vi svarar på vilka förändringar som görs i modellportföljen och självklart blir det även en del makro och Q4-rapporter.

Inlägget Avsnitt 74 ? Förväntade förväntningar dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-01-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 73 – Våren på väg

Bankerna har länge befunnit sig i en törnrosasömn på börsen. Regleringar och digitalisering har gjort dem oattraktiva, men kanske är det på väg att vända? 

Inlägget Avsnitt 73 ? Våren på väg dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-01-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 72 – Ny dans, ny chans

2020 var inget vidare år, men börsen orkade sig upp på plus trots allt. Hur ser förutsättningarna ut framåt? Börsen har redan dragit igång med en rivstart, men snart lär den testas rejält när bolagen kommer med sina helårsrapporter. Först ut är de amerikanska bankerna.

Inlägget Avsnitt 72 ? Ny dans, ny chans dök först upp på Söderberg och Partners.

2021-01-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 71 – Roller coaster 2020

Vi blickar tillbaka på ett år som lär gå till historien på många sätt. Inte minst var turbulensen på finansmarknaden historiskt hög, det finns dessutom en del som pekar på att den kan bestå ? om än i mindre skala. Trevlig helg önskar vi på Veckoanalysen! 

Inlägget Avsnitt 71 ? Roller coaster 2020 dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-12-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 70 – Höga värderingar

Dyrt kan bli dyrare? Vi tittar lite på börsens värdering och noterar att alla sektorer handlas på PE-tal långt över sitt 10-års snitt. Har uppgången gått för fort eller finns det stöd för värderingarna när vi tittar framåt? Vi svarar även på en lyssnarfråga om Tesla och aktiens intåg i S&P 500. Vi avslutar som ? Continued

Inlägget Avsnitt 70 ? Höga värderingar dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-12-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 69 – Först in, först ut

Först in, först ut! Kina har verkligen fått till en klockren v-formation på sin återhämtning, med allt starkare inflödande makrodata. Vi diskuterar vad det beror på och hur det påverkar Europa och inte minst Sverige när vår återhämtning ska ta fart under 2021. 

Inlägget Avsnitt 69 ? Först in, först ut dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-12-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 68 – Mörkt för dollarn

Dollarn faller och det är bara början. Sist vi pratade valuta spekulerade vi om att USA-val och ökad smittspridning skulle stärka dollarn. Det visade sig stämma rätt så bra, men nu har den fallit tillbaka igen. Det finns faktiskt en hel del som pekar på att den kommer fortsätta försvagas.

Inlägget Avsnitt 68 ? Mörkt för dollarn dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-12-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 67 – Vaccinförväntningar

Vaccinnyheterna fortsätter att strömma in men börsen bryr sig allt mindre. Är börsen mättad, eller börjar den alltmer vända fokuset mot den andra coronavåg som stänger Europa ännu en gång? Veckans avsnitt bjuder självklart även på en genomgång av veckans makro och börshändelser.

Inlägget Avsnitt 67 ? Vaccinförväntningar dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-11-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 66 – Vad är det nya normala?

Full fart på börsen med nya vaccinnyheter som bränsle. Men är inte ett vaccin redan inprisat på börsen? Kommer vi få en repris på 2018 års decemberras på börsen? Trots att förväntningarna är höga kanske det inte ser så illa ut ändå. Nordnet är på väg tillbaka till börsen, teckna eller ej? Detta och en ? Continued

Inlägget Avsnitt 66 ? Vad är det nya normala? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-11-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 65 – Vad händer nu?

Biden vann valet men vad händer nu? Valvakan blev en segdragen process men tillslut utropades Joe Biden till vinnare och börsen drog en lättnadens suck. Måndagen kom även med ett positivt coronabesked när Pfizer kunde leverera positiva nyheter kring sitt vaccin. Detta och en hel del annat i veckoanalysen!

Inlägget Avsnitt 65 ? Vad händer nu? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-11-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 64 – Presidentval

Joe Biden eller Donald Trump. Det är dags för presidentval. Fokuset är stort på det amerikanska valet den här veckan, men är det kanske lite för stort? Spelar det verkligen så stor roll för börsen vem som vinner? Detta och hur man kan hitta räntefonder som ger avkastning är temat i veckans avsnitt.

Inlägget Avsnitt 64 ? Presidentval dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-11-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 63 – Rekordnivåer

Dags för teknikjättarna att bekänna färg. Efter att de flesta stora svenska börsbolagen rapporterat är det nu dags för de amerikanska teknikjättarna. Värderingarna är på rekordnivåer och fem bolag står för 22% av det amerikanska börsvärdet, kommer de slå förväntningarna?

Inlägget Avsnitt 63 ? Rekordnivåer dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-10-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 62 – Rapportflod

Rapportfloden är här! Sandvik och Volvo har redan kommit och många fler är på väg. Möter resultaten de höga förväntningarna? Detta och mycket mer i veckans poddavsnitt! 

Inlägget Avsnitt 62 ? Rapportflod dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-10-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 61 – Tillväxtmarknader utklassar

Tillväxtmarknader har den senaste tiden utklassat världsindex i SEK räknat. Vilka länder är det som går bra och kommer trenden hålla i sig? Vi kollar förutsättningarna för en fortsatt uppgång. Vi spanar som vanligt även in veckans börs och makro samt mycket annat i senaste avsnittet av Veckoanalysen.

Inlägget Avsnitt 61 ? Tillväxtmarknader utklassar dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 60 – Valuta för pengarna

I veckans avsnitt blir det valuta för pengarna! Är den senaste tidens dollarförstärkning bara tillfällig? Mycket talar för att kronan kommer göra comeback när konjunkturen fortsätter att stärkas. 

Inlägget Avsnitt 60 ? Valuta för pengarna dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-10-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 59 – Biden eller Trump?

Dags för Presidentval. Biden eller Trump? Spelar det någon roll? Vi kollar lite på skillnaderna mellan kandidaterna till världens mäktigaste jobb.

Inlägget Avsnitt 59 ? Biden eller Trump? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 58 – Bankkris?

I dag går vi igenom förutsättningarna för börshösten. Statistiken talar för en fortsatt återhämtning i ekonomin men börsen har som vanligt sprungit iväg och tagit ut allt i förskott. Höga PE-tal och väldigt optimistiska vinstprognoser gör uppgången på börsen helt klart bräcklig. Kan riksbankernas krisåtgärder räcka för att gjuta mod i börsen på de här ? Continued

Inlägget Avsnitt 58 ? Bankkris? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-09-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 57 – Inga träd växer till himlen

Inga träd växer till himlen, inte ens amerikanska techjättar. Efter urstarka kursrusningar i de amerikanska megacapbolagen så kom tillslut en kraftigare korrigering. Men vad låg bakom fallet egentligen? Japansk bankjätte, Teslas miss i S&P 500 eller amerikanska småsparare? Hemma i Sverige verkar det som att alla ska börja daytrada. Har till med AP-fonderna hakat på? ? Continued

Inlägget Avsnitt 57 ? Inga träd växer till himlen dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 56 – Tröstshoppande konsumenter

Den amerikanska konsumenten. Låg konsumentförtroendestatistik sätter fortfarande frågetecken för senaste uppgången på aktiemarknaden. Men kanske är förtroende en sak och verkligheten något helt annat?  Vi pratar också Tesla bland mycket annat i finansmarknadens mest fullmatade kvart.

Inlägget Avsnitt 56 ? Tröstshoppande konsumenter dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-09-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 55 – Dyrt kan bli dyrare

Tillväxtaktier eller värdeaktier? Vad är skillnaden och vilka av dem ska man satsa på? I veckans poddavsnitt reder vi ut den klassiska frågan och mycket annat! 

Inlägget Avsnitt 55 ? Dyrt kan bli dyrare dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-09-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 54 – Konsumtionsfokus

Kreditmarknadens olika risker, paraboliska grafer och amerikanska konsumenter. Detta och mycket mer hinner veckans 15 minuter handla om när finansmarknaden ska förklaras, analyseras och förutspås i podden Veckoanalysen! 

Inlägget Avsnitt 54 ? Konsumtionsfokus dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-08-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 53 – Ingen lugn sommar

Sommarlovet är slut och Veckoanalysen är tillbaka! Som vanligt blir det 15 minuter börs, makro och finansmarknad med Joakim och Matthias. Den här veckan lite extra fokus på småbolag och utdelningar.

Inlägget Avsnitt 53 ? Ingen lugn sommar dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-08-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 52 – Robinhood trader

Börsfall. Vi varnade förra veckan att börsen började känns dyr och vi var visst inte ensamma om det. Börsen föll på bred front under veckan. Vi tror dock att återhämtningen är på väg och väljer att passa på att vikta om vår aktieportfölj. Vi pratar även om SAS som ser ut att mer eller mindre ? Continued

Inlägget Avsnitt 52 ? Robinhood trader dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-06-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 51 – Konsekvenser

Massiva stimulanser och starkare Euro. ECB, EU och inte minst Tyskland fortsatte med stimulanser och marknaden var inte sen att agera. Börsen steg som en raket förra veckan där både Frankfurt och Paris steg med 11%. Vi går igenom veckans börs och makro och konstaterar att ibland är erfarenhet bara en belastning.

Inlägget Avsnitt 51 ? Konsekvenser dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 50 – Tvärnit i världsekonomin

Ny strategirapport är ute från Söderberg & Partners och fokuset ligger på den under veckan. Börsen har stigit rejält men finns det förutsättningar för fortsatt uppgång? Kommer ECB börja köpa aktier nu? 15 minuter av börs och makro! 

Inlägget Avsnitt 50 ? Tvärnit i världsekonomin dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 49 – Vad kan gå snett?

Råvaror har inte direkt rosat investerarna de senaste åren, kan det vara dags att börja titta på dem? När Realobligationer och Fastigheter känns dyra handlas råvaror till historiskt låga nivåer. I ett läge där Riksbankerna kan tänkas släppa på inflationen kan råvaror bli intressanta igen.

Inlägget Avsnitt 49 ? Vad kan gå snett? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-05-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 48 – För optimistiskt?

Äntligen börjar det bli dags att så smått väcka samhället till liv igen. Restriktioner hävs eller lättas och ekonomin kan påbörja sin återhämtning. Börsen har dock sprungit i förväg och värderingen börjar se lite ansträngd ut. Börsen tror på bättre tider och prognosmakarna likaså, men hur kan en andra våg av corona stoppa optimisterna? Detta ? Continued

Inlägget Avsnitt 48 ? För optimistiskt? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-05-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 47 – Det är trångt i dörren

Tillväxtmarknader i fokus. Är det läge att investera i tillväxtmarknader nu eller är det för tidigt? Dollarn och råvarupriser är fortsatt två viktiga komponenter. Vilka kommer klara sig bra och vilka får det fortsatt tufft? Är till exempel Brasilien ? årets förlorare med en halverad börs ? en turn around-kandidat?

Inlägget Avsnitt 47 ? Det är trångt i dörren dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 – En klar förbättring

Börsens defensiva bolag har levererat under coronakrisen, men när är det dags för de cykliska bolagen? Hittills har över 60% av kursreaktionerna varit positiva på de rapporterna som kommit samtidigt som det är en stor osäkerhet i bolagens prognoser. Räntebesked och markrostatistik avhandlas också i veckans veckoanalys!

Inlägget Avsnitt 46 ? En klar förbättring dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-05-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 – Vad hände med oljan?

Oljekrasch och rapportflod. Hur kunde oljepriset sjunka till negativa tal i förra veckans kaosartade handel och hur ser förutsättningar ut framåt för oljepriset? Hur har rapporterna tagits emot under veckan som gått och vad kan utläsa från dem? Detta och mycket annat i veckans avsnitt.

Inlägget Avsnitt 45 ? Vad hände med oljan? dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-04-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 44 – Uppgången fortsätter

Börsen har återhämtat sig fort och stigit de senaste veckorna men IMF signalerar en betydligt tuffare väg tillbaka. Kan rapportperioden ge oss en ledtråd om vem som har rätt? Sandvik startade med EN rapport som klarar förväntningagrna helt ok trots snabbt sjunkande försäljning förstås. Kan det vara en bra värdemätare för övriga industribolag? Detta och ? Continued

Inlägget Avsnitt 44 ? Uppgången fortsätter dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-04-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 – Positiva signaler

Vi förundras över en börs som inte ser ut att se några moln på himlen. Börsen fortsätter att stiga när vi nu är på väg in i rapportperiod igen. Vi pratar förstås om det men även en hel del makro och om IMF som kom med nya uppdaterade prognoser idag. Vi hittar även ett och ? Continued

Inlägget Avsnitt 43 ? Positiva signaler dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-04-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 42 – Stilla veckan

Coronautbrottet fortsätter att sätta prägel på veckoanalysen, och världsekonomin. Vi tittar lite på den senaste utvecklingen och konstaterar dock att det finns positiva signaler både från sjukdomsstatistiken men även från olika delar av industrin. Börsen har ju varit väldigt turbulent den senaste tiden men vilka branscher har klarat sig bäst? Vi tittar på det och ? Continued

Inlägget Avsnitt 42 ? Stilla veckan dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-04-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 41 – Rakt in i hjärtat

Coronaviruset får allt större konsekvenser för världsekonomin och den här veckan tittar vi lite närmare på arbetslösheten i USA samt kreditmarknaden. Vi passar också på att skicka med en varning för aktiemarknaden, detta är långt ifrån över. 

Inlägget Avsnitt 41 ? Rakt in i hjärtat dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-03-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 40 – En svängig vecka

Veckoanalysen fortsätter att brottas med den våg av information som väller in över finansmarknaderna. Riksbanker världen utöver fortsätter att skicka in stödpaket och allt fler bolag stryker sina utdelningar.

Inlägget Avsnitt 40 ? En svängig vecka dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-03-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 39 – Det finns ljus i mörkret

Ljuset i tunneln! I veckans podd pratar vi vidare om de stora svängningar som vi dagligen ser på finansmarknaderna och försöker blicka lite framåt. Var skall man titta efter ljuset i tunneln? Men innan det lättar så kommer vi fortsatt att ha en väldigt ansträngd finansmarknad och vi flaggar lite för riskerna i fonder som ? Continued

Inlägget Avsnitt 39 ? Det finns ljus i mörkret dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-03-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 38 – Stöket fortsätter

Stormen slog till med full kraft när börserna öppnade på måndagen. Hur illa är det? Och vad kan vi förvänta oss av närmsta tiden? Vi fortsätter att fokusera på coronautbrottet och dess följdverkningar.

Inlägget Avsnitt 38 ? Stöket fortsätter dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-03-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 37 – Säkra hamnar lockar

Coronaviruset fortsatt i fokus! När virusutbrottet ser ut att vara på tillbakagång i Kina så slår det till i bl.a. Iran och Italien. Vi går igenom förutsättningarna framåt och vilka olika scenarier man ska ha koll på.

Inlägget Avsnitt 37 ? Säkra hamnar lockar dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-03-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 36 – Läget under kontroll

Coronaviruset drabbade börsen fullt ut under måndagen men allt är inte bara nattsvart. I skuggan av utbrott i Italien och Sydkorea så ser det ut att stabiliseras allt mer i Kina. Vinstvarningar, en pressad riksbank och en del makrostatistik hinns med också!

Inlägget Avsnitt 36 ? Läget under kontroll dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-02-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 35 – Det blir lite kallt emellanåt

Coronaviruset ser ut att avta i styrka. Den Kinesiska nedstängningen av stora delar av samhället kanske har varit lyckosam men inte utan påverkan på ekonomin förstås. Hur stor blir kostnaden och vilka får ta den?  I spåren av hållbarhetstrenden bland världens investerare handlas olje- och gassektorn på historiskt låga nivåer. Köptillfälle eller en så kallad ? Continued

Inlägget Avsnitt 35 ? Det blir lite kallt emellanåt dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 34 – Självuppfyllande profetia

Vi gästas av investeringsstrategen Dick Ingvarsson! Hur mycket styr egentligen skriverier och rubriker konjunkturen? Kan den verkligen påverkas? Vi diskuterar också den så kallade Phillipskurvan ? vad är det och vad kan den säga om inflationen?

Inlägget Avsnitt 34 ? Självuppfyllande profetia dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 33 – Coronabörsen

Veckans podd var tänkt att handla om rapportperioden men mycket kom istället att handla om Coronaviruset och dess påverkan på världsekonomin. Kinas ekonomi är idag 4 gånger större än när SARS-viruset härjade och det får förstås stora konsekvenser. Men lite rapporter med fokus på USA och veckans viktigaste makrohändelser fick dock plats i veckans 15 ? Continued

Inlägget Avsnitt 33 ? Coronabörsen dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-02-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 32 – En liten metkrok

Rapportsläpp! Vi delar med oss av godbitarna från årets första strategirapport där vi redogör för vår nuvarande marknadssyn. Vilka lärdomar kan vi dra, och vad händer framåt?

Inlägget Avsnitt 32 ? En liten metkrok dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-01-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 31 – Lite förvirrat

Dags för Rapportperiod! Sandvik öppnar upp rapportsäsongen och ger oss en bra konjunkturmätare. Hur bra går svensk industri egentligen när man inte har samma draghjälp från kronan? USA och Kina har skrivit på fas-1 avtalet och nu lär fokus skifta till amerikansk internpolitik, presidentvalet är på ingång! Detta och en hel del statistik i senaste ? Continued

Inlägget Avsnitt 31 ? Lite förvirrat dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 30 – Ett starkt år

Med ett 2019 i ryggen och ett nytt år framför oss ger vi oss på att summera de gångna månaderna. Vad hände egentligen förra året, och vad har vi att vänta 2020?

Inlägget Avsnitt 30 ? Ett starkt år dök först upp på Söderberg och Partners.

2020-01-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 29 – Kalendereffekten

Hur firar Jocke Julafton? Och hur bra är det egentligen med minusränta? Vi passar också på att titta närmre på fördelaktig risk/reward i Japan innan Veckoanalysen tackar för sig och laddar batterierna inför 2020!

Inlägget Avsnitt 29 ? Kalendereffekten dök först upp på Söderberg och Partners.

2019-12-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.