Sveriges 100 mest populära podcasts

In your Face

In your Face

Möt Vanja och Svante, två skönhet- och livsstilsnördar som öppenhjärtigt delar med sig av branschens hemligheter och värdefulla lärdomar. Båda har en passion för inre och yttre välmående, likväl som fixeringen vid att att gå till botten med vad som verkligen fungerar. Med kunskap och ärlighet delar de sina egna perspektiv på världen av skönhet samtidigt som lyssnarna får följa med i en minst sagt händelserik vardag!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vsklinik.se

Avsnitt

83. Kändisar som skapar hudvård

Emma S, Pernilla Wahlgren, Laila Bagge och hela vägen till Kim K. Alla dessa vill sätta sina namn på hudvårdsprodukter. Men hur går det egentligen till och hur mycket har dom faktiskt att göra med produkterna? Finns det några produkter och märken som är bättre än andra? Såklart vi har koll.

2022-06-17
Länk till avsnitt

82. Kan kosttillskott orsaka cancer?

Vi tittar på ett viktigt och aktuellt ämne i dagens avsnitt. Ny forskning har kommit kring antioxidanter och vi vill att ni ska bli medvetna. Antioxidanter finns ju även i hudvård - vad gäller där? Är det bara att köra på i gamla spår eller bör vi skippa dessa ämnen helt och hållet? Vi har svaret!

2022-06-12
Länk till avsnitt

81.PRX T-33

Sommarens spektakulära behandling presenteras HÄR och NU! Som vanligt har vi tagit något som är bra.. och gjort det lite bättre! Vi snackar om hur du får sommarens bästa lyster och samtidigt tighta porer + fyllig hud. Missar ni detta missar ni allt.

2022-06-03
Länk till avsnitt

80. Dålig sol-attityd

Det är den tiden på året igen och vi är frustrerade. VARFÖR är det så viktigt att "få färg"? Vi diskuterar utmaningen så här års med att ge patienter resultaten de efterfrågar och att samtidigt undvika pigmenteringsproblem. Hur länge efter en fraktionerad laser/microneedling/peeling bör man hålla sig borta från solen? Svante gör ett pinsamt avslöjande...
2022-05-13
Länk till avsnitt

79. Stegen i din hudvårdsrutin

I vilken ordning ska produkter appliceras? Det handlar om krämer, rengöringar, serum, boosters och deras upptagningsförmåga och därmed appliceringsordning. Svante är tillbaka från sin resa med presenter till Vanja men han själv har fått en present från Vanja som ger honom en aning mer självförtroende, om det nu var möjligt.
2022-05-06
Länk till avsnitt

78. Kändisanalys

Dagens avsnitt tar vi ödmjukt oss an kändisar. Vi gör en hudanalys baserad på bilder och videon vi sett genom åren. Vad behöver Isabella Löwengrip göra en gång för alla med sin hy? Hur ska Antonija Mandir tänka på inför sina resor för att undvika utbrott och mycket mer. Svante laddar inför sin Dubai resa och Vanja ska försöka hålla ställningarna på kliniken med..
2022-04-29
Länk till avsnitt

77. Svordomar och livet som egen

I dagens avsnitt bevisar en trött och svärandes Svante att han verkligen inte är tråkig och tar med dig på helgens besök på bögklubb. Dessutom få ni följa med i det tuffa livet som egen företagare.
2022-04-23
Länk till avsnitt

76. Från festprisse till bekväm hemmasittare

Har Svante blivit tråkig och smalfet och hur snygg är egentligen Vanja? Under dagens avsnitt avslöjas dessutom vilken som är Svantes favoritdryck. Och ni lyssnare kommer få en hel del cred!
2022-04-15
Länk till avsnitt

75. Hudanalys på Vanja och Svante

I dagens avsnitt agerar Vanja och Svante kunder och får sig en hudanalys av varandra. Har Vanjas hud något med att hon är flykting att göra. Svantes läggning kanske också påverkar hans hudtillstånd? Hur och när får man säga bög egentligen. Spännande avsnitt som måste lyssnas på.
2022-04-08
Länk till avsnitt

74. SkinCeuticals

Hudvårdsmärket som är nummer 1 världen över inom hudvård på klinik gästar oss! De är bland annat skaparen av modern av alla C-vitamin serum, som numera kvalificerar som ett must-have för Vanja och Svante. En mask som kyler huden 3 grader? Ett lila serum som väcker hudens egna fuktproduktion med 30%? Det här är intressant.
2022-04-01
Länk till avsnitt

73. Psykodermatologi- kopplingen mellan psyke och hud

I dagens avsnitt avhandlas ett viktigt men okänt fenomen. Vad är egentligen kopplingen mellan dina tankar och huden? Vad får Svante för uppenbarelse och behöver han gå till botten med sitt psyke för att bli kvitt sin kortison. Och får du mer akne av att tänka på din akne? Ska vi sluta med produkter och börja med månritualer som Vanja helt enkelt?
2022-03-25
Länk till avsnitt

72. Dr Rebecka Gardell

Denna vecka har vi besök av ingen mindre än Dr Rebecka Gardell, injektionsspecialisten på allas läppar, bokstavligen talat! Rebecka delar med sig av ovärderliga tips om ALLT som rör fillers, botox och trådlyft - samt reder ut ett och annat rön. Hon berättar även vad hon hade gjort med Svantes och Vanjas ansikten om hon fick fria händer! Detta avsnitt vill INGEN skönhetsjunkie missa!

2022-03-18
Länk till avsnitt

71. Porer, skinfasting och fake läppar

Dagens avsnitt avhandlar en hel del olika ämnen som avlöser varandra. Det handlar om porer och sätt att behandla dessa trista åkommor. Även ämnen som hjälper till för att minska dem. Svante har fullföljt ännu ett experiment och berättar om hur smutsig han känner sig samtidigt som Vanja drar sin tes om fake läppar.
2022-03-11
Länk till avsnitt

70. Hur länge måste jag vänta?

Du har precis kommit hem från solsemestern och vill göra fraktionerad laser. Du gjorde dina läppar i förrgår och har en tid för hårborttagning. Eller kanske har du dragits med ett munsår och undrar när det är ok att göra en peeling? Ni fattar. Hur länge måste man vänta från en "kontraindikation" innan man får göra sina hudbehandlingar? Här avsnittet med alla svaren och typ 100 olika exempel. Your're welcome!
2022-03-04
Länk till avsnitt

69. Snigelslem och Thaimassage

Första gången som V och S poddar på olika platser i världen! Vanja har dragit till Thailand och lever ett minst sagt rofylld liv.. Är det henne snigelspåren kommer från!? Vanja får i uppdrag att besöka en thailändsk hudsalong SAMT leta rätt på de mest populära produkterna i området. I övrigt blir det solskola, retinol och massa annat gott!
2022-02-25
Länk till avsnitt

68. Perfekt hud inför ett event!

Du behöver en strålande hud. Du har två månader eller kanske två veckor på dig. Vad gör du? och vad skall du absolut inte göra? Vi ger dig alla tänkbara do's and don'ts när det kommer till behandlingar och produkter!
2022-02-23
Länk till avsnitt

67. Slugging, är det något för alla?

Slugging är dagens ämne. Vanja och Svante berättar vad det är och vem som bör testa och INTE testa. Acne orsakar lite uppgivenhet hos Vanja och Svante och leder till.. Även resan till Marbella kommer på tal. Ska Vanja släppa mammarollen och Svante ta till papparollen för Vanja istället? Lyssna och kommentera! Enjoy!
2022-02-11
Länk till avsnitt

66. Inte utan min...

Äntligen är duon tillbaka med en salig blandning av information. Vad kan Vanja och Svante inte resa utan. Och vad kan dem inte vara utan dagligen. Hur ser karriärs vs personliga målen ut för 2022. Sen så undrar Vanja om Svante haft någon ätbar...

2022-02-04
Länk till avsnitt

65. Vad gör kylan med din hud + Vanja/Svante unfiltered

Kylan och minusgrader har massvis med negativa effekter på huden, och här kommer ALLT man kan behöva veta för att undvika att få spruckna blodkärl och fnasigheter på huden. Vi passar även på att bjuda in er till en normal diskussion mellan oss. Lite rått, lite glatt och lite elakt precis som är, ofiltrerat!

2021-12-10
Länk till avsnitt

64. Våra mörkaste hemligheter

Vi har gått till bikten. Vi klarade helt enkelt inte av att bära tyngden på våra axlar längre.. så här kommer ALLA erkännanden! Vi lever helt enkelt inte ibland som vi lär och vi förklarar varför. Vem käkar chips direkt efter Exilis? Vem skippar solskyddet i 40 graders sol? Vem skrubbar ansiktet med kaffe? Ni hör ju själva. Detta är riktigt smutsigt!

2021-11-27
Länk till avsnitt

63. Myter myter myter!

I veckans avsnitt avhandlas myter inom hudvård och skönhet.
Kan man använda samma produkter när man är gravid som annars?
Kan man bli resistent mot vissa ämnen?
Går vita bristningar att behandla?
Kan man blanda syror?
Naturligt är bäst?
Ska man välja produkter baserade på ålder?
Parfym och känslig hud?
Kan sömn påverka din hud?
Detta och mycket mer! Gör en kopp te, ta en lussekatt och enjoy!

2021-11-19
Länk till avsnitt

62. Veckans gäst: Dermaceutic

Äntligen får vi vistas i samma rum som andra, och det har vi tagit till vara på genom att bjuda in en gäst! Inte vilken gäst som helst - utan Dermaceutics Tove Norman! Vi går på djupet i Dermaceutics unika formuleringar, diskuterar klinikens favoriter och pratar om VARFÖR vi faktiskt förlitar oss på dessa produkter när våra patienter lämnar behandlingsrummet. Tove bjuder även på ett och annat spännande tips kring hur produkterna går att användas utanför sina traditionella användningsområden!

2021-11-12
Länk till avsnitt

61. Roaccutan och receptbelagd hudmedicin

Är det ett akneavsnitt eller avhandlar vi allt inom receptbelagd medicin för huden? Faktum är att det hinns med en hel del såsom mamman till retinol och annan oral medicin, ordet som för övrigt ger Vanja rysningar i närheten av Svante. Hjälper verkligen preventivmedel mot akne? Lite tips att få med sig inför ett eventuellt påtänkt läkarbesök för hudproblematik ges även.
Lyssna och lär!

2021-11-05
Länk till avsnitt

60. Fillers, botox och trådar

Den ärliga sanningen om injektionsbehandlingar kommer här. Vad tror Svante och Vanja på och vad går de inte i god för? Vad har egentligen inte Svante gjort och har Vanja äntligen testat botox? Vad hände med kunden som var nära på att dö enligt Svantes utsaga. Det och en hel del smågnabb, som vanligt!

2021-10-29
Länk till avsnitt

59. Debatt kring kroppsvård och produkter

En sak är sjukt säker, det råder delade meningar om hur man tar hand om sin hud på kroppen. Svante har ett recept som tydligen botar torrhet, och Vanja gillar att att det brinner när hon applicerar sina favoritprodukter. VAD har disktrasor och golvborstar med hud att göra!? Produktrekommendationer utlovas!

2021-10-22
Länk till avsnitt

58. Trender 2022

Vi har tagit fram spåkulan och tittat in i framtiden! Det händer en hel del på hudvårdsfronten vad gäller ingredienser, tillverkare och brands. Tydligen kan det finnas något positivt i bakteriebajs, och TikTok (samt en och annan kändis) påstår att vi skall dricka klorofyll för att bli av med akne!? Vi undersöker och break it down for you!

2021-10-15
Länk till avsnitt

57. All about ögon

Ögonproblem måste vara hudvårdsvärldens största problem! 99% av alla i branschen påstår att man absolut behöver en egen kräm till ögonområdet.. vi vill helt sanningsenligt påstå något annat. Vad beror egentligen mörka ringar på? Vi listar de bästa metoderna och lösningarna på typ ALLA tänkbara problem som har med huden kring ögonen att göra!

2021-10-01
Länk till avsnitt

56. Paula's Choice

Hudvårdsmärket på allas läppar och skaparen av kultprodukten BHA 2% Liquid! Här kommer ett maxat avsnitt med hudnyttig information i form av våra personliga favoriter, produkter som vi rekommenderar våra patienter samt produkter som vi INTE rekommenderar. Tips utlovas på en näst intill identisk produkt som kan köpas för en bråkdel av priset på orginalet.. Azelaic Booster? Niacinamide? Retinol? Lär känna våra kompisar hos PC!

2021-09-24
Länk till avsnitt

55. En dag på VS Klinik

Har du någonsin undrat hur en vanlig dag ser ut på kliniken? Idag ger vi en total inblick i varje behandling och återbesök som skett under dagen! Vi berättar om problematiken varje patient har haft samt vad och hur vi valde att lösa just detta! En salig blandning av en hals som behöver stramas upp, pigmenteringar som skall försvinna, läkning av behandlingsskador OCH en komplikation som behöver extra uppsyn - bland annat! Häng med för att få en djupare inblick i hur tacklar hudens olika problem.

2021-09-17
Länk till avsnitt

54. Vår guide till att driva klinik

Oavsett om du driver en skönhetsrelaterad verksamhet idag eller funderar på att någon gång göra det, kan detta avsnitt ge dig värdefulla insikter och råd. Hur har vi tänkt för att bygga upp en kundkrets som reser från hela landet för att ta del av våra resultat? Vad är det kunderna verkligen vill ha? Vad är ett BIG NO när man skall lyckas i branschen? Vi delar för första gången med oss av några ingredienser i receptet VS Klinik!

2021-09-10
Länk till avsnitt

53. Lösningen för pigmenteringar

Lagom till att solens strålar mattats av något så syns de tydligare än någonsin - de missprydande mörka fläckarna! Oavsett orsaken till uppkomsten av pigmenteringar så har de något gemensamt; de behöver oftast samma typer av behandlingar och ingredienser för att försvinna. Detta avsnitt komprimerar allt du behöver veta om hur du skall få tillbaka en jämn hudton!

2021-08-20
Länk till avsnitt

52. LED, Laser och IPL

Det finns idag mängder av tekniker att tillgå när det kommer till estetiska behandlingar. Men vad betyder dessa begrepp egentligen? Vi fokuserar på ljuskällor i detta avsnitt och trasslar ut de snåriga begreppen. Apropå ljuskällor så har Vanjas meditation nått nya nivåer och det pratas om månljus...!?

2021-08-13
Länk till avsnitt

51. Tarmsköljning och Fractora

Det sägs ju att skönhet kommer inifrån.. Så Vanja har gjort något för att bättra på insidan, nämligen en total rensning av tarmsystemet. DETTA under tiden hon suttit helt bortkopplad från omvärlden på ett "hälsohem" någonstans i Sverige. Det vankas nyheter på VS Klinik - Svante och Vanja kommer ta behandlingar av ärr, bristningar och slapp hud till nästa nivå under hösten med dunderbehandlingen "Fractora", också kallad RF Microneedling. Lyssna och lär!

2021-08-06
Länk till avsnitt

50. Lyssnarfrågor

Vi har under ett några veckor samlat frågor från er lyssnare och i detta avsnitt har vi valt ut de bästa! Kan man verkligen bli TORR av den "mest" fuktgivande ingrediensen hyaluronsyra? Är solarium kanske inte så dålig idé för att behandla akne? Viktiga och smarta lärdomar utlovas i detta pangavsnitt!

2021-08-02
Länk till avsnitt

49. Produktlistan för perfekt hud

Nog med trams om vinnare i produkttävlingar. Vi har skapat listan på produkterna som är grymt bra för i princip ALLT och ALLA. Vilket serum, mask, rengöring, peeling och fuktkräm håller alla mått och fungerar för alla hudtyper? Det får ni reda på här i vår alldeles egen "award". Receptet på en perfekt hudvårdsrutin helt enkelt! Ni kan tacka oss sedan.

2021-07-02
Länk till avsnitt

48. Swedish Beauty Awards 2021

Om det finns EN endaste tävling för skönhetsprodukter i vårt land, då kan du lita på att vi är där och tycker till. Märken som Priori, Eucerin och Medik8 fightas mot Peter Thomas Roth, Acasia och Elemis - denna boxningsmatch kan sluta hur som helst!
Vi ger vår syn på alla vinnare samt meddelar vem som BORDE vunnit i respektive kategori. Häng med, det blir kul!

2021-06-25
Länk till avsnitt

47. Hudvård på Apoteket

Har du någon gång handlat/funderat på att handla hudvård från apoteket BÖR du lyssna på vad IYF har att säga om det. Vad innebär egentligen apotekens "kvalitetssäkring"? Vilka ingredienser har apoteken valt att bojkotta pga. av eventuella hormonrubbningar som biverkning? Många frågor får svar, plus hiss och diss från de mest populära märkena inom genren apotekshudvård!

2021-06-18
Länk till avsnitt

46. Vilken hudtyp har du?

Avancerade behandlingar och produkter i alla ära, men idag går vi back to basics! Med ett enkelt knep kan man alltså på kort tid ta reda på vilken hudtyp man har - och IYF ger dig alla instruktioner. Det är även dags att snacka solskydd. Vilken produkt med SPF är bäst till vilken hudtyp? Listan är här, varsågoda!

2021-05-28
Länk till avsnitt

45. Liveshopping och mer om oss

De senaste avsnitten har centrerats kring produkter, recensioner och innehåll, idag är det mer fokus på poddarna själva! Det finns något med Svante som Vanja inte kan sluta störa sig på, någon utan dem blev castade till ett av Sveriges största TV-program och tydligen finns en HELT annan karriär i någons bakficka!

Utöver detta berättar IYF om den stundande LiveShoppingen som äger rum nästa vecka tillsammans med SHOWROOM. Be there or be square!

2021-05-21
Länk till avsnitt

44. The Ordinary

Det märket som lyckats bli det största hudvårdsmärket på marknaden med produkter sålda VARJE sekund.... Måste givetvis diskuteras! I detta avsnitt har vi handplockat toppsäljare som passar in till vår/sommarperioden och går till botten med vad de faktiskt kan göra för din hud. Någon produkt är fullkomligt onödig om du väljer den andra, en annan produkt ryktas kunna orsaka utslag och finnar. Ta en lyssning innan du springer till närmaste butikshylla alltså!

2021-05-14
Länk till avsnitt

43. Glow

Okej, sista avsnittet av "Sanningen om Hudvård" har sänts och det är glow på agendan. I sedvanlig ordning dissekerar Svante och Vanja varje aspekt för att få fram vad som är "sant i sanningen" och vad som är rakt av fel information! PLUS, det många lyssnare efterfrågat i evigheter IYF's tips på hur man faktiskt får glow som består. Det finns knep och i dagens avsnitt lär ni er allt om detta!

2021-05-07
Länk till avsnitt

42. Akne & Ärr 2.0

Ett djupdykande avsnitt i det kanske mest eftersökta ämnet inom hud, akne och ärr. Det har hänt mycket i utveckling på behandlingar inom ämnet hos VS Klinik och vi får följa med i en föklaring case-by-case i klinikens instaflöde.
Avsnitt 2 av SVT's "Sanningen om hudvård" har släppts och IYF ger sin take på det hela. Varför lever inte Skincity's produkt upp till förväntningarna och vad har BHA och Niacinamid gemensamt med VS Klinik?

2021-04-30
Länk till avsnitt

41. Sanningen om hudvård & produkttest

Vill ni veta vad IYF tycker om första avsnittet av "Sanningen om Hudvård"? Look NO further! Det sågas, hyllas, ifrågasätts - vad är egentligen slutsatsen om Sveriges nya hudshow på bästa sändningstid?

Ögonmasker och fuktmasker har testats åt höger och vänster, några åker i sopkorgen och några får första parkett i badrumsskåpet!

2021-04-23
Länk till avsnitt

40. Vi firar 2 år!

Svante och Vanja firar att det nu är 2 år sedan första avsnittet av podden släpptes! Mycket har hänt i utvecklingen av kliniken och dem själva, men inte minst utvecklingen av podden. Lyssnar på deras reflektioner över att gå från "skitnödig med manus" till att bara köra en tagning och kort och gott - speak your mind. Ni hänger väl med i 2 år till!?

2021-04-16
Länk till avsnitt

39. Fel

Kanske har ni någon gång gjort en behandling eller testat en produkt som bara blev helt FEL? Det har iallafall Svante och Vanja gjort flera gånger om och berättar allt om detta idag. Produktrekommendationer utlovas i kombination med en teaser inför det stundande jubileet - nästa vecka firar nämligen In Your Face 2 år!

2021-04-09
Länk till avsnitt

38. Maskspecial

I dagens maskspecial reder duon ut huruvida det är värt att använda fuktmask eller inte, om sheet-masks verkligen är något bra samt vilken produkt som är bäst för snabbt glow. Ett och annat produkttips kombinerat med fullmatad mask-info helt enkelt!

2021-04-02
Länk till avsnitt

37. Hemma-apparatur

Vanja är back in business från sin COVID-vecka och duon är tillbaka med ett avsnitt som fokuserar på hemma-apparatur/redskap! Har kristall-rollers verkligen kraft att göra underverk med huden och vad är vakum-maskinen egentligen bra för? Lyssna för att veta vad som är värt att titta efter och när det är dags att titta vidare!

2021-03-26
Länk till avsnitt

36. Do YOU boo!

Do YOU boo!
Idag snackas det om tabun kring skönhetsbehandlingar och ingrepp. Varför känns det bättre att säga att man återställt något som funnits, snarare än att skapa något nytt? Och VARFÖR kan vi inte sluta bry oss vad andra människor gör med sina utseenden? - You do u!
Det finns lyssnare som gärna vill sätta IYF på plats, och idag utlovas svar på tal!

2021-03-12
Länk till avsnitt

35. Spackel

Vanja och Svante rotar fram målarpenslarna och diskuterar make-up! Hur påverkas huden av att inte tvätta av sminket på kvällen? Vad gör man för misstag om sminker "korvar" sig? Vanja delar med sig av sin bästa glow-produkt, Svante slår ett slag för mineralmakeup och produkttipsen flödar ur necessärerna!

2021-03-05
Länk till avsnitt

34. Andlighet & Snippsauna

Det pratas andlighet och inre resa denna dag! Vanja skall prova "snippsauna", Svante skall sälja sin lägenhet och flytta till..Norrköping? VS Klinik anammar även fenomenet "Live-Shopping" och en grym produktrekommendation utlovas. Fullspäckat avsnitt med andra ord!

2021-02-26
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.