Sveriges 100 mest populära podcasts

In your Face

In your Face

Möt Vanja och Svante, två skönhet- och livsstilsnördar som öppenhjärtigt delar med sig av branschens hemligheter och värdefulla lärdomar. Båda har en passion för inre och yttre välmående, likväl som fixeringen vid att att gå till botten med vad som verkligen fungerar. Med kunskap och ärlighet delar de sina egna perspektiv på världen av skönhet samtidigt som lyssnarna får följa med i en minst sagt händelserik vardag!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vsklinik.se

Avsnitt

65. Vad gör kylan med din hud + Vanja/Svante unfiltered

Kylan och minusgrader har massvis med negativa effekter på huden, och här kommer ALLT man kan behöva veta för att undvika att få spruckna blodkärl och fnasigheter på huden. Vi passar även på att bjuda in er till en normal diskussion mellan oss. Lite rått, lite glatt och lite elakt precis som är, ofiltrerat!

2021-12-10
Länk till avsnitt

64. Våra mörkaste hemligheter

Vi har gått till bikten. Vi klarade helt enkelt inte av att bära tyngden på våra axlar längre.. så här kommer ALLA erkännanden! Vi lever helt enkelt inte ibland som vi lär och vi förklarar varför. Vem käkar chips direkt efter Exilis? Vem skippar solskyddet i 40 graders sol? Vem skrubbar ansiktet med kaffe? Ni hör ju själva. Detta är riktigt smutsigt!

2021-11-27
Länk till avsnitt

63. Myter myter myter!

I veckans avsnitt avhandlas myter inom hudvård och skönhet.
Kan man använda samma produkter när man är gravid som annars?
Kan man bli resistent mot vissa ämnen?
Går vita bristningar att behandla?
Kan man blanda syror?
Naturligt är bäst?
Ska man välja produkter baserade på ålder?
Parfym och känslig hud?
Kan sömn påverka din hud?
Detta och mycket mer! Gör en kopp te, ta en lussekatt och enjoy!

2021-11-19
Länk till avsnitt

62. Veckans gäst: Dermaceutic

Äntligen får vi vistas i samma rum som andra, och det har vi tagit till vara på genom att bjuda in en gäst! Inte vilken gäst som helst - utan Dermaceutics Tove Norman! Vi går på djupet i Dermaceutics unika formuleringar, diskuterar klinikens favoriter och pratar om VARFÖR vi faktiskt förlitar oss på dessa produkter när våra patienter lämnar behandlingsrummet. Tove bjuder även på ett och annat spännande tips kring hur produkterna går att användas utanför sina traditionella användningsområden!

2021-11-12
Länk till avsnitt

61. Roaccutan och receptbelagd hudmedicin

Är det ett akneavsnitt eller avhandlar vi allt inom receptbelagd medicin för huden? Faktum är att det hinns med en hel del såsom mamman till retinol och annan oral medicin, ordet som för övrigt ger Vanja rysningar i närheten av Svante. Hjälper verkligen preventivmedel mot akne? Lite tips att få med sig inför ett eventuellt påtänkt läkarbesök för hudproblematik ges även.
Lyssna och lär!

2021-11-05
Länk till avsnitt

60. Fillers, botox och trådar

Den ärliga sanningen om injektionsbehandlingar kommer här. Vad tror Svante och Vanja på och vad går de inte i god för? Vad har egentligen inte Svante gjort och har Vanja äntligen testat botox? Vad hände med kunden som var nära på att dö enligt Svantes utsaga. Det och en hel del smågnabb, som vanligt!

2021-10-29
Länk till avsnitt

59. Debatt kring kroppsvård och produkter

En sak är sjukt säker, det råder delade meningar om hur man tar hand om sin hud på kroppen. Svante har ett recept som tydligen botar torrhet, och Vanja gillar att att det brinner när hon applicerar sina favoritprodukter. VAD har disktrasor och golvborstar med hud att göra!? Produktrekommendationer utlovas!

2021-10-22
Länk till avsnitt

58. Trender 2022

Vi har tagit fram spåkulan och tittat in i framtiden! Det händer en hel del på hudvårdsfronten vad gäller ingredienser, tillverkare och brands. Tydligen kan det finnas något positivt i bakteriebajs, och TikTok (samt en och annan kändis) påstår att vi skall dricka klorofyll för att bli av med akne!? Vi undersöker och break it down for you!

2021-10-15
Länk till avsnitt

57. All about ögon

Ögonproblem måste vara hudvårdsvärldens största problem! 99% av alla i branschen påstår att man absolut behöver en egen kräm till ögonområdet.. vi vill helt sanningsenligt påstå något annat. Vad beror egentligen mörka ringar på? Vi listar de bästa metoderna och lösningarna på typ ALLA tänkbara problem som har med huden kring ögonen att göra!

2021-10-01
Länk till avsnitt

56. Paula's Choice

Hudvårdsmärket på allas läppar och skaparen av kultprodukten BHA 2% Liquid! Här kommer ett maxat avsnitt med hudnyttig information i form av våra personliga favoriter, produkter som vi rekommenderar våra patienter samt produkter som vi INTE rekommenderar. Tips utlovas på en näst intill identisk produkt som kan köpas för en bråkdel av priset på orginalet.. Azelaic Booster? Niacinamide? Retinol? Lär känna våra kompisar hos PC!

2021-09-24
Länk till avsnitt

55. En dag på VS Klinik

Har du någonsin undrat hur en vanlig dag ser ut på kliniken? Idag ger vi en total inblick i varje behandling och återbesök som skett under dagen! Vi berättar om problematiken varje patient har haft samt vad och hur vi valde att lösa just detta! En salig blandning av en hals som behöver stramas upp, pigmenteringar som skall försvinna, läkning av behandlingsskador OCH en komplikation som behöver extra uppsyn - bland annat! Häng med för att få en djupare inblick i hur tacklar hudens olika problem.

2021-09-17
Länk till avsnitt

54. Vår guide till att driva klinik

Oavsett om du driver en skönhetsrelaterad verksamhet idag eller funderar på att någon gång göra det, kan detta avsnitt ge dig värdefulla insikter och råd. Hur har vi tänkt för att bygga upp en kundkrets som reser från hela landet för att ta del av våra resultat? Vad är det kunderna verkligen vill ha? Vad är ett BIG NO när man skall lyckas i branschen? Vi delar för första gången med oss av några ingredienser i receptet VS Klinik!

2021-09-10
Länk till avsnitt

53. Lösningen för pigmenteringar

Lagom till att solens strålar mattats av något så syns de tydligare än någonsin - de missprydande mörka fläckarna! Oavsett orsaken till uppkomsten av pigmenteringar så har de något gemensamt; de behöver oftast samma typer av behandlingar och ingredienser för att försvinna. Detta avsnitt komprimerar allt du behöver veta om hur du skall få tillbaka en jämn hudton!

2021-08-20
Länk till avsnitt

52. LED, Laser och IPL

Det finns idag mängder av tekniker att tillgå när det kommer till estetiska behandlingar. Men vad betyder dessa begrepp egentligen? Vi fokuserar på ljuskällor i detta avsnitt och trasslar ut de snåriga begreppen. Apropå ljuskällor så har Vanjas meditation nått nya nivåer och det pratas om månljus...!?

2021-08-13
Länk till avsnitt

51. Tarmsköljning och Fractora

Det sägs ju att skönhet kommer inifrån.. Så Vanja har gjort något för att bättra på insidan, nämligen en total rensning av tarmsystemet. DETTA under tiden hon suttit helt bortkopplad från omvärlden på ett "hälsohem" någonstans i Sverige. Det vankas nyheter på VS Klinik - Svante och Vanja kommer ta behandlingar av ärr, bristningar och slapp hud till nästa nivå under hösten med dunderbehandlingen "Fractora", också kallad RF Microneedling. Lyssna och lär!

2021-08-06
Länk till avsnitt

50. Lyssnarfrågor

Vi har under ett några veckor samlat frågor från er lyssnare och i detta avsnitt har vi valt ut de bästa! Kan man verkligen bli TORR av den "mest" fuktgivande ingrediensen hyaluronsyra? Är solarium kanske inte så dålig idé för att behandla akne? Viktiga och smarta lärdomar utlovas i detta pangavsnitt!

2021-08-02
Länk till avsnitt

49. Produktlistan för perfekt hud

Nog med trams om vinnare i produkttävlingar. Vi har skapat listan på produkterna som är grymt bra för i princip ALLT och ALLA. Vilket serum, mask, rengöring, peeling och fuktkräm håller alla mått och fungerar för alla hudtyper? Det får ni reda på här i vår alldeles egen "award". Receptet på en perfekt hudvårdsrutin helt enkelt! Ni kan tacka oss sedan.

2021-07-02
Länk till avsnitt

48. Swedish Beauty Awards 2021

Om det finns EN endaste tävling för skönhetsprodukter i vårt land, då kan du lita på att vi är där och tycker till. Märken som Priori, Eucerin och Medik8 fightas mot Peter Thomas Roth, Acasia och Elemis - denna boxningsmatch kan sluta hur som helst!
Vi ger vår syn på alla vinnare samt meddelar vem som BORDE vunnit i respektive kategori. Häng med, det blir kul!

2021-06-25
Länk till avsnitt

47. Hudvård på Apoteket

Har du någon gång handlat/funderat på att handla hudvård från apoteket BÖR du lyssna på vad IYF har att säga om det. Vad innebär egentligen apotekens "kvalitetssäkring"? Vilka ingredienser har apoteken valt att bojkotta pga. av eventuella hormonrubbningar som biverkning? Många frågor får svar, plus hiss och diss från de mest populära märkena inom genren apotekshudvård!

2021-06-18
Länk till avsnitt

46. Vilken hudtyp har du?

Avancerade behandlingar och produkter i alla ära, men idag går vi back to basics! Med ett enkelt knep kan man alltså på kort tid ta reda på vilken hudtyp man har - och IYF ger dig alla instruktioner. Det är även dags att snacka solskydd. Vilken produkt med SPF är bäst till vilken hudtyp? Listan är här, varsågoda!

2021-05-28
Länk till avsnitt

45. Liveshopping och mer om oss

De senaste avsnitten har centrerats kring produkter, recensioner och innehåll, idag är det mer fokus på poddarna själva! Det finns något med Svante som Vanja inte kan sluta störa sig på, någon utan dem blev castade till ett av Sveriges största TV-program och tydligen finns en HELT annan karriär i någons bakficka!

Utöver detta berättar IYF om den stundande LiveShoppingen som äger rum nästa vecka tillsammans med SHOWROOM. Be there or be square!

2021-05-21
Länk till avsnitt

44. The Ordinary

Det märket som lyckats bli det största hudvårdsmärket på marknaden med produkter sålda VARJE sekund.... Måste givetvis diskuteras! I detta avsnitt har vi handplockat toppsäljare som passar in till vår/sommarperioden och går till botten med vad de faktiskt kan göra för din hud. Någon produkt är fullkomligt onödig om du väljer den andra, en annan produkt ryktas kunna orsaka utslag och finnar. Ta en lyssning innan du springer till närmaste butikshylla alltså!

2021-05-14
Länk till avsnitt

43. Glow

Okej, sista avsnittet av "Sanningen om Hudvård" har sänts och det är glow på agendan. I sedvanlig ordning dissekerar Svante och Vanja varje aspekt för att få fram vad som är "sant i sanningen" och vad som är rakt av fel information! PLUS, det många lyssnare efterfrågat i evigheter IYF's tips på hur man faktiskt får glow som består. Det finns knep och i dagens avsnitt lär ni er allt om detta!

2021-05-07
Länk till avsnitt

42. Akne & Ärr 2.0

Ett djupdykande avsnitt i det kanske mest eftersökta ämnet inom hud, akne och ärr. Det har hänt mycket i utveckling på behandlingar inom ämnet hos VS Klinik och vi får följa med i en föklaring case-by-case i klinikens instaflöde.
Avsnitt 2 av SVT's "Sanningen om hudvård" har släppts och IYF ger sin take på det hela. Varför lever inte Skincity's produkt upp till förväntningarna och vad har BHA och Niacinamid gemensamt med VS Klinik?

2021-04-30
Länk till avsnitt

41. Sanningen om hudvård & produkttest

Vill ni veta vad IYF tycker om första avsnittet av "Sanningen om Hudvård"? Look NO further! Det sågas, hyllas, ifrågasätts - vad är egentligen slutsatsen om Sveriges nya hudshow på bästa sändningstid?

Ögonmasker och fuktmasker har testats åt höger och vänster, några åker i sopkorgen och några får första parkett i badrumsskåpet!

2021-04-23
Länk till avsnitt

40. Vi firar 2 år!

Svante och Vanja firar att det nu är 2 år sedan första avsnittet av podden släpptes! Mycket har hänt i utvecklingen av kliniken och dem själva, men inte minst utvecklingen av podden. Lyssnar på deras reflektioner över att gå från "skitnödig med manus" till att bara köra en tagning och kort och gott - speak your mind. Ni hänger väl med i 2 år till!?

2021-04-16
Länk till avsnitt

39. Fel

Kanske har ni någon gång gjort en behandling eller testat en produkt som bara blev helt FEL? Det har iallafall Svante och Vanja gjort flera gånger om och berättar allt om detta idag. Produktrekommendationer utlovas i kombination med en teaser inför det stundande jubileet - nästa vecka firar nämligen In Your Face 2 år!

2021-04-09
Länk till avsnitt

38. Maskspecial

I dagens maskspecial reder duon ut huruvida det är värt att använda fuktmask eller inte, om sheet-masks verkligen är något bra samt vilken produkt som är bäst för snabbt glow. Ett och annat produkttips kombinerat med fullmatad mask-info helt enkelt!

2021-04-02
Länk till avsnitt

37. Hemma-apparatur

Vanja är back in business från sin COVID-vecka och duon är tillbaka med ett avsnitt som fokuserar på hemma-apparatur/redskap! Har kristall-rollers verkligen kraft att göra underverk med huden och vad är vakum-maskinen egentligen bra för? Lyssna för att veta vad som är värt att titta efter och när det är dags att titta vidare!

2021-03-26
Länk till avsnitt

36. Do YOU boo!

Do YOU boo!
Idag snackas det om tabun kring skönhetsbehandlingar och ingrepp. Varför känns det bättre att säga att man återställt något som funnits, snarare än att skapa något nytt? Och VARFÖR kan vi inte sluta bry oss vad andra människor gör med sina utseenden? - You do u!
Det finns lyssnare som gärna vill sätta IYF på plats, och idag utlovas svar på tal!

2021-03-12
Länk till avsnitt

35. Spackel

Vanja och Svante rotar fram målarpenslarna och diskuterar make-up! Hur påverkas huden av att inte tvätta av sminket på kvällen? Vad gör man för misstag om sminker "korvar" sig? Vanja delar med sig av sin bästa glow-produkt, Svante slår ett slag för mineralmakeup och produkttipsen flödar ur necessärerna!

2021-03-05
Länk till avsnitt

34. Andlighet & Snippsauna

Det pratas andlighet och inre resa denna dag! Vanja skall prova "snippsauna", Svante skall sälja sin lägenhet och flytta till..Norrköping? VS Klinik anammar även fenomenet "Live-Shopping" och en grym produktrekommendation utlovas. Fullspäckat avsnitt med andra ord!

2021-02-26
Länk till avsnitt

33. Kostens påverkan på huden

Det snackas kost och dess inverkan på huden idag. Vilka födoämnen HAR faktiskt en positiv inverkan på huden? Och hur mycket vin behöver man dricka för att få i sig dess välgörande antioxidanter? Probiotika, FODMAP och ett tidigare missförstånd är annat som samsas på menyn.

2021-02-19
Länk till avsnitt

32. Ingredienser 2.0 för hudvårdsnördar

På lyssnarnas efterfrågan levererar Svante och Vanja ett saftigt ingrediens-avsnitt där dem riktar strålkastarna på de bästa ingredienserna att titta efter till respektive hudproblem. VAD är de trendande ingredienserna bakuchiol och tranexamsyra bra för? Svante vill påstå att hans personliga utveckling uteblivit denna vecka - men Vanja menar på motsatsen!

2021-02-11
Länk till avsnitt

31. Svante & Vanja öppnar upp sig

Efter lite poddledigt så är de tillbaka igen! Dagens avsnitt har ingen röd tråd, men ack en regnbågsfärgad sådan! En salig blandning av behandlingar, bakom kulisser, personlig utveckling och gästspel i en känd podcast.

2021-02-05
Länk till avsnitt

30. VS Klinik lanserar

Dagens avsnitt är all about den nya behandlingen som Vanja och Svante skräddarsytt. Och vet ni vad.. den utförs hemma i ditt eget badrum! In Your Face guidar dig genom instruktionerna och berättar även om varför de båda ser ut som stoppljus i ansik

2020-12-11
Länk till avsnitt

29. Koreansk hudvård

I dagens avsnitt handlar det om Koreansk hudva?rd. Kommer du bli o?vertalad av Svante att det a?r the way to go eller lyckas Vanja o?vertyga dig om att en rutin pa? 10 produkter a?r overkill? Dessutom berättar Svante att han håller på lite skvaller men....

2020-12-03
Länk till avsnitt

28. Diss, diss, diss

Hur mycket kan man egentligen dissa? Shit-listan når nya höjder i dagens avsnitt! Hudvårdsmärken, mediabolag och kändisfrisörer är några som råkar ut för dagens vassa tungor..

2020-11-26
Länk till avsnitt

27. Frågestund

Lyssnarna har ställt sina frågor! I veckans avsnitt svarar Vanja och Svante på allt från hur man minimerar porer, till vem som gjort tre likadana plastikoperationer - och massor där emellan! Kanske får du svar på just den frågan du undrat över så länge?

2020-11-19
Länk till avsnitt

26. Shitty treatments

Vissa estetiska estetiska behandlingar är helt enkelt inte värt investeringen. Några utav dem kan till och med göra större skada en nytta! I detta avsnitt får vi reda på vilka dessa är, samt vilka alternativ som är bättre.

2020-11-11
Länk till avsnitt

25. Komplikationer och behandlingsskador

Ibland går det inte alltid som man tänkt sig - denna torsdag diskuteras det komplikationer efter estetiska behandlingar och hur man råder bot på dem.
På VS Klinik har Svante och Vanja behandlat en hel del utav dessa offer som råkat ut för skador. Det pratas bland annat om en patient med ?skotthål? i kinderna..

2020-11-05
Länk till avsnitt

24. Svantes & Vanjas favoritbehandlingar & produkter

Nu är det dags för en uppfräschning och ny inblick i Svantes/Vanjas favoritbehandlingar och produkter! Vanja har planerat en överraskning som involverar...? Och kan man verkligen göra fraktionerad laser på läpparna?

2020-10-29
Länk till avsnitt

23. ExilisUltra360

ExilisUltra360 är den hetaste metoden för permanent fettreducering och huduppstramning just nu. Det visar sig att Svante och Vanja kan en hel del om den nya metoden, dem har nämligen köpt en alldeles egen till VS Klinik! Här får vi redo på varför det dröjde tills nu innan kliniken kompletterades med denna behandlingsmetod.

2020-10-22
Länk till avsnitt

22. AnteAge

Denna ga?ng dyker vi ner i ett a?nnu mer avancerat skikt av va?rlden av hudva?rd - ma?nskliga stamceller och tillva?xtfaktorer a?r pa? tapeten! La?r er allt om varfo?r detta a?r framtiden inom anti-age och hur dessa ingredienser kan förändra din hud för alltid.

2020-10-15
Länk till avsnitt

21. Säsongsstart

Säsong 3 av In Your Face är här och det har varit väl värt väntan! Svante och Vanja bjuder in till en maxad höst av det senaste inom avancerad hudvård och behandlingar. Mer än någonsin tidigare får vi lära känna personerna bakom podcasten, kliniken och det begynnande skönhetsimperiet - helt utan filter.

2020-10-08
Länk till avsnitt

20. Naturligt eller syntetiskt?

Ekologisk, organisk, naturlig eller syntetisk hudvård? Ja, Vanja och Svante reder ut begreppen och även förklarar om naturligt faktiskt är bäst? Dessutom hints det om något stort på gång under kommande resa.

2020-02-06
Länk till avsnitt

19. Hudvårdsrutiner

Hur ser egentligen Svante och Vanja på sina ?konkurrenter? inom poddsfären? I detta avsnitt blickar vi in i respektives hudvårdsrutin. Utöver detta tisslas och tasslas det om ett kommande möte i London.

2020-01-30
Länk till avsnitt

18. PRP

PRP är på tapeten i dagens program. Vad är det egentligen och vad kan man behandla med PRP? Vanja är lite trött i bollen och Svantes hemliga beundrade är avslöjad.

2020-01-09
Länk till avsnitt

17. Ingredienser

Svante och Vanja tar upp vilka ämnen som man bör undvika i sin hudvård. Är alkohol verkligen dåligt för huden? Och vad gäller egentligen när det kommer till mineralolja och silikoner? In Your Face utreder.

2020-01-02
Länk till avsnitt

16. Influencers

Influencers och dess tillförlitlighet, det pratar Vanja och Svante om i dagens avsnitt. Hur trovärdigt är det egentligen med influencers som sänder sponsrade inlägg. Och vad tycker egentligen Anitha Clemence om omorphia?

2019-12-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.