Sveriges 100 mest populära podcasts

Staden Husen Människorna

Staden Husen Människorna

Välkomna till Staden, Husen, Människorna, en podd från Fastighetsägarna Stockholm, med Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm, och Henrik Nerlund, arkitekturhistoriker. I den här poddserien pratar vi om varför Stockholm ser ut som det gör, hur har staden vuxit fram och vad det är som egentligen gör en stad.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/stadenhusenmanniskorna

Avsnitt

Avsnitt 8: Från sängplats till upplevelse - ett avsnitt om utvecklingen av Stockholms hotellvärld

I avsnitt 8 pratar Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm och arkitekturhistoriker Henrik Nerlund om Stockholms hotellvärld ur perspektiven Staden, Husen och Människorna. Vi gör en historisk tillbakablick, från hur järnvägen fick oss att börja bo på hotell, via lyxiga 1800-tals hotellbarer till dagens hotell som är mycket mer än bara ett rum för natten. Vilka människor har format Stockholms hotellvärld, vilka byggnader har betytt mest för Stockholmarna och hur påverkar hotellen stadsplaneringen ur ett större perspektiv?
2019-12-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 7: Från rivningsprojekt till Sveriges rikshjärta - ett avsnitt om Stockholm city

Varför ligger city där det gör och varför rev man hela staden för att bygga en ny? I avsnitt 7 av podcasten Staden, Husen, Människorna pratar Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm och arkitekturhistoriker Henrik Nerlund om Sveriges kanske mest välkända kvarter - Stockholm city. Dessutom får vi höra historien om de mest kända kvarteren som inte finns längre - Klarakvarteren.
2019-11-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 6: Finkultur och folkfest. Om Stockholms kulturbyggnader.

I avsnitt 6 pratar Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm och arkitekturhistoriker Henrik Nerlund om några av Stockholms viktigaste kulturbyggnader och hur dessa har påverkat den omkringliggande staden. Under avsnittet avverkas historien bakom både Stadsbiblioteket, Operan och Kulturhuset, men avsnittet bjuder även på några framtidsspaningar och tankar kring Nobel Center.
2019-10-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 5: Grönt är skönt. Om stadens parker, grönytor och andningshål

I det senaste avsnittet pratar Oskar Öholm, Vd för Fastighetsägarna Stockholm och arkitekturhistoriker Henrik Nerlund om parktillgång, parkfilosofi och parkplanering. Om hur stadens grönytor vuxit fram och vilken förutsättning de är för stadsutveckling, fastighetsvärden och attraktiviteten i en stad. Både Holger Blom och Hugh Grant dyker upp i programmet.
2019-09-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 4: Broar och spår. Hur infrastrukturen banat väg för Stockholms stadsutveckling

Var ligger Stockholms hemliga bro, varför heter det tunnelbana och har Henrik Nerlund åkt elsparkcykel den senaste veckan? I senaste avsnittet av Husen, Staden, Människorna pratar Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm och arkitekturhistorier Henrik Nerlund om hur kollektivtrafiken påverkar vår stad. Hur har järnvägen, spårvagnen och tunnelbanan utvecklats över tid och hur kommer vi ta oss runt i framtiden? Lyssna på Itunes, Spotify, i din podd-spelare eller på vår hemsida: https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/podcasts/staden-husen-manniskorna/
2019-06-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 3: Förort, sovstad, ytterstad. Hur Stockholm växte utåt. Och sen inåt igen.

När blev Gamla Stan den gamla stan och inte bara stan? och hur påverkar dagens utbyggnad av Stockholm framtidens barn? I tredje avsnittet pratar Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm, och arkitekturhistorikern Henrik Nerlund om hur Stockholm byggts ut till förorterna och sen in i centrum igen.
2019-05-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 2: Handelsplatser - Från torghandel till E-handel

Hur har handelsplatserna i Stockholm utvecklats och vem var Huddingekungen? I avsnitt två av Staden Husen Människorna pratar vi om handeln och mötesplatser. Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm, och arkitekturhistorikern Henrik Nerlund pratar om dåtidens handelsplatser, dagens shoppingcenter och framtidens E-handel.
2019-05-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Höga hus ? från Babels torn till Norra tornen

Varför bygger man på höjden och hur påverkar det oss? I premiäravsnittet pratar vi om höga hus och skyskrapor. Oskar Öholm, VD för Fastighetsägarna Stockholm, och Henrik Nerlund, arkitekturhistoriker, pratar om höghusens historia, nutid och framtid. Vi ger er också receptet på hur du ska göra för att få igenom att bygga ett riktigt högt hus.
2019-04-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.