Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Ateljépodden

Ateljépodden

Varje mästerverk har vid något tillfälle spänts upp på en pannå i en ateljé. I Ateljépodden beger sig konstnären Linda Spåman och kulturproducenten Håkan Westesson ut på arbetsplatsbesök hos några av sina favoritkonstnärer. Rotar runt bland deras grejer såväl som deras tankar och idéer. Ateljépodden presenteras av Macforum

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ateljepodden.podbean.com

Avsnitt

#12 Årskrönika

I det allra sista avsnittet (för denna gången) av Ateljépodden möts Håkan Westesson och Linda Spåman upp i Lindas ateljé på Stigbergsbryggeriet. Där summeras året i en klassisk årskrönika och vi vill passa på att tacka för ett fantastiskt härligt år! ...och önska alla ett gott nytt 2020!

2020-01-19
Länk till avsnitt

#11 Maitane Midby - Den eviga studenten

I det kanske allra sista avsnittet av Ateljepodden beger vi oss till alltings början: Konsthögskolan... Valand för att där träffa den ytterst älskvärde Maitane Midby i hennes ateljé alldeles under takåsarna vid avenyn. Det blir ett ateljesamtal som leder fram till ett konstnärligt uppdrag... en examination. Slutet och alltings början!

2019-12-23
Länk till avsnitt

#9 Jacob Florberger - Jakten efter fredagsfeelingen i konstverket!

En av våra lyssnare hörde av sig till oss för att tipsa om en konstnär ? Jacob Florberger. Vi blev så extremt glada så vi bestämde oss genast för att söka upp honom och det visade sig att han hade sin ateljé hemma i sin egen lägenhet. Välkommen hem till Jacob Florberger!

www.jacobflorberger.com

2019-10-29
Länk till avsnitt

#8 Lena Selander - Se dig om i vrede!

I det åttonde avsnittet av Ateljépodden beger vi oss ut till klassisk ateljémark vid Röda Sten för att besöka konstnären Lena Selander som vågade ta språnget från teaterns och filmens förtrollande värld för att helt och hållet ägna sig åt oljan!

2019-09-24
Länk till avsnitt

#7 Patrik Bengtsson - Ruinromantikern

I det sjunde avsnittet av Ateljépodden beger vi oss ut i Göteborgs yttre skärgård för att hälsa på hos konstnären Patrik Bengtsson... och med kyrkklockornas illavarslande dån i bakgrunden är det lite som att stiga in i Lars von Triers film Breking the Waves!

2019-08-19
Länk till avsnitt

#6 Pernilla Eskilsson - Min kropp är mitt tempel... min ateljé!

I det sjätte avsnittet av Ateljépodden tar vi tåget till Vänersborg för att besöka performancekonstnären Pernilla Eskilsson. Hon tar oss med till sitt tempel där vi bl.a får lära oss att Craft is about learning the rules och att Art is about breaking the rules.

2019-06-10
Länk till avsnitt

#5 Mikael Dalnäs - De borttappade tingens ateljé!

I det femte avsnittet av Ateljépodden stiger vi in i Mikael Dalnäs ateljé i Majorna... eller är det rent av i ett av hans rastlösa konstverk som vi stiger in? I såna fall, säger han, heter det verket Skiten!

2019-06-01
Länk till avsnitt

#3 Mattias Norström flyttar in!

I sin konst utforskar Mattias Norström bl.a. manligheten och svenskens slokande identitet. Vi träffar honom när han precis fått nycklarna till sin nya ateljé vid konsthallen ICIA på Ringön i Göteborg. 
https://www.icia.se/sv/hem/

2019-05-18
Länk till avsnitt

#4 Amalia Bille - Lilla Louisiana i Toltorpsdalen

I det fjärde avsnittet av Ateljépodden stiger vi in i konstnären Amalia Billes ateljé. En ateljé som är som drömmen om en ateljé... med danska associationer. Som att stiga in i en dröm helt enkelt.

https://www.amaliabille.se/

2019-05-12
Länk till avsnitt

#2 Eric Magassa - En ärlig ateljé

I det andra avsnittet av Ateljépodden har Linda Spåman och Håkan Westesson bjudit in sig själva till konstnären Eric Magassas ljuvliga bildvärld och ateljé. Där de skönhetschockas! ?omgivna av vad som vid första anblick kan vara ett organiserat/oorganiserat kaos av inspirerande prylar och ögonbedövande färger. Men vad ligger under ytan och hur ser det egentligen ut i förrådet?

2019-04-26
Länk till avsnitt

#1 Camilla Engman - När ett litet streck förflyttar en från ensamheten till härligheten

I det allra första avsnittet av Ateljépodden besöker vi konstnären Camilla Engman i hennes ateljé på Konstepidemin vid Linnéplatsen i Göteborg. Vill du upptäcka mer av hennes konst så besök då: https://www.camillaengman.com/

2019-04-11
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.