Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#travelhacks

#travelhacks

Från skaparna av Chatflights kommer #travelhacks, en podcast för dig som vill ta dig "bakom kulisserna" på allt som har med resor att göra. Chatflights VD Alexis Barnekow intervjuar personer med unika perspektiv, med syftet att gräva fram det alla inte vet om resor och resmål. Det kan handla om ovanliga reseupplevelser, smarta travelhacks, vad som händer i cockpit eller åsikter och perspektiv som alla kanske inte tänker på. Vi vill ta dig till ställen du inte visste fanns - välkommen in bakom kulisserna! Följ även @chatflights #travelhacks på Instagram: www.instagram.com/chatflights

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

chatflights.com

Avsnitt

Josefine Roos om resor i konflikthärdar

Josefine Roos befinner sig mitt i en mycket händelserik och intressant karriär hos FN där hon genom åren har upplevt vad det innebär att resa till, och befinna sig i, konfliktländer. Lyssna när jag intervjuar Josefine och vi tillsammans benar ut det som har hänt, och fortfarande händer, i Sydsudan, Burma, Colombia, Afghanistan och Liberia, platser där Josefine har jobbat och levt under längre eller kortare perioder. Vi går igenom konflikterna och försöker förhålla oss till områdena ur en resenärs perspektiv. Ett mycket intressant avsnitt som rekommenderas varmt.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-20
Länk till avsnitt

Julia Andén från Realstars om sexturism och trafficking

I detta avsnitt intervjuar jag Julia Andén från Realstars.eu som verkar mot trafficking och sexturism. Vi pratar om hur stort problemet är och vad man kan göra som privat- eller affärsresenär om man kommer i kontakt med sexturism och trafficking. Vi pratar även om vad man kan göra som chef när man funderar igenom sin resepolicy eller sina grupp- och konferensresor, samt vad resenäringen, t.ex. hotell- och taxibolagen, kan göra för att motverka spridningen och normaliseringen av sexköp. Ett intressant och viktigt avsnitt som jag rekommenderar särskilt för dig som har en position på företaget eller inom resenäringen där du kan göra skillnad. Lyssna och lär!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-13
Länk till avsnitt

Vilket kreditkort ska jag välja för att maximera mina flygpoäng?

I månadens #travelhack går Jonas och jag igenom vår topplista på de 5 kreditkort som man ska välja för att maximera sina flygpoäng. Detta avsnitt passar perfekt för den som går i tankar på att välja ett kreditkort, eller den som har ett redan men inte är säker på om det är bra eller hur det fungerar exakt. Vi går igenom kort från Amex, Mastercard, Marginalen m.fl. och listar dem från 1 -5 utifrån våra egna perspektiv. Lyssna igenom avsnittet, kanske tänker du som vi eller har andra perspektiv, oavsett lär du få nytta av det vi berättar. Observera att avsnittet är vägledande för valet av kort som du använder för allt annat än flygbiljetter. Vid köp av just flygbiljetter kan det vara förmånligt att tänka lite annorlunda. Mycket nöje!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-06
Länk till avsnitt

Träning under resan med Brian van den Brink

Fler och fler är vi som vill passa på att träna när vi är på resande fot. I detta avsnitt får jag intervjua Brian som har varit djupt involverad i träning under sitt arbetsliv och driver träningspodden och -sajten sweatybusiness.se. Brian delar med sig av sina fem hetaste tips för att träna på affärsresan, allt från att kolla tripadvisor för att se om hotellets träningsanläggning håller måttet, till att ladda ner träningsappar och delta i lokala träningscommunitys. Fem riktigt bra tips som vi pratar igenom och som kommer att ge er många bra uppslag när ni vill röra på fläsket på affärsresan. Brian delar också med sig av 4 platser man kan åka till om man vill vara riktigt aktiv, från Åre i norr till Teneriffa i söder. Lyssna och lär dig lite mer om träning under resan, det kommer du inte ångra!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-30
Länk till avsnitt

En Foodies top 10 restauranger med Babak Nezakati

I veckans intervju pratar jag med "Foodien" Babak Nezakati (följ @bnezakati på Instagram), en vän och flygentusiast som har lärt mig mycket om flygpoäng och som idag berättar om sina favoritrestauranger. Babak ägnar mycket av sina resor åt att besöka restauranger runt om i världen och delar med sig av sina topp 10 tips på ställen att äta på i världens alla hörn. Vi börjar på plats nummer 10 och arbetar oss ner mot 1a och 2a plats där vi får ett par oväntade hak i topp, en twist som är väl värd att vänta på. Lyssna, njut och planera din nästa kulinariska resa!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-22
Länk till avsnitt

Martin Tiveus om SAS Eurobonus födelse

Martin Tivéus är idag koncernchef på Attendo och inledde sin karriär på 90-talet som trainee hos SAS. Martin berättar om sin spännande bana genom resebranschen, där han började under samma tid som Star Alliance skapades och SAS Eurobonus mejslades ut. Här får vi intressanta insikter om hur ett lojalitetsprogram skapas och hur flygbolagen byter poäng mot kundinformation för att kunna fatta bättre beslut. Vi får också veta vad som hände när flygmarknaden prispressades i början av 00-talet och hur Martin var med i starten och utvecklingen av utmanarna Snowflake och Sverigeflyg. Ett mycket trevligt och lärorikt avsnitt som rekommenderas starkt till alla som vill ha en lite djupare inblick i resebranschen!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-16
Länk till avsnitt

SAS Eurobonus vs. Lufthansa Miles & More

I månadens #travelhack går Jonas och jag igenom för- och nackelarna med SAS bonusprogram Eurobonus, och Lufthansas program Miles & More. Vi pratar om hur det kan vara fördelaktigt för vissa svenskar att satsa på Miles & More istället för Eurobonus och jämför de båda bonusprogrammen. Det handlar om hur lätt det är att tjäna in poäng, vad man får för poängen, hur man kan uppnå högre status och hur lätt det är att faktiskt hitta resor för poängen. Ett intressant avsnitt, särskilt för dig som reser mycket till Tyskland!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-08
Länk till avsnitt

Fredrik af Klercker - 5 stilikoner som reser & 5 stiltips till resan

Sveriges bästa samtalsmakare och stilkännare Fredrik af Klercker delar med sig av så mycket kul att detta avsnitt blev mer än dubbelt så långt som de andra. Här delar ena halvan av Stiljournalen med sig av en lista på 5 stilikoner och hur de reser. Vi får bl.a. höra hur Greve de Bendern fick stopp på en atlantkryssare och vad George Clooney hade att säga när hans plan nästan störtade. I slutet delar Fredrik med sig av sina 5 bästa stiltips för resan, något du inte får missa! Nu är det sommar, så passa på att njuta av detta timslånga avsnitt i en solstol eller under resan!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-01
Länk till avsnitt

En resereporters top 5-lista med Elin af Klintberg

Elin af Klintberg, tidigare resereporter på tidningen Res och chefredaktör på tidningen Plaza, har rest över hela världen under sin karriär. Här delar hon med sig av sina fem mest speciella resmål och berättar om skillnaden mellan att resa som resereporter och att resa "vanligt". Lyssna och få reda på var du får den mest givande sol- och badupplevelsen till den mest slående kulturkrocken. För dig som behöver inspiration till nästa resa - detta avsnitt är för dig!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-24
Länk till avsnitt

Musik och ljud när du reser - Med Eric Palmcrantz

Det här blev ett riktigt bra avsnitt! Många av oss som reser mycket passar på att slå på hörlurarna och slappna av till lite musik, när har man annars tid att släppa allt och bara göra det? I detta avsnitt pratar jag med ljudteknikern och musikälskaren Eric Palmcrantz om allt som har med ljud att göra kring resan. Tillsammans spelar vi upp en lista på Erics top 10 låtar att spela när man reser. Nedan finns en länk till listan på Spotify, men innan du klickar på den är det roligare att lyssna på avsnittet och höra hur Eric har resonerat. Mycket nöje!

Länk till spellistan på Spotify

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-17
Länk till avsnitt

Flygets klimatpåverkan med Tricoronas VD Christian Patay

Detta avsnitt nummer två i vår resepodd tror jag blir vårt viktigaste. I en mycket intressant diskussion med Tricoronas VD Christian Patay får vi en djup och saklig inblick i flygets klimatpåverkan. Vi förstår hur stor den är, vilka risker som finns framöver och hur man kan använda klimatkompensering för att mildra dess effekt. Vissa menar att klimatkompesering bara är ett spel för gallerierna, här får man veta hur det fungerar och kan bilda sig en uppfattning om huruvida det är rätt strategi. Lyssna på denna viktiga podd och sprid den till era familjemedlemmar, vänner och kollegor, så har ni mer koll när ni ger er in i den viktiga klimatdebatten. Om ni ska lyssna på ett enda avsnitt av #travelhacks så är det detta!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-12
Länk till avsnitt

Chatflights guide till uppgraderingar på flyget

I Jonas och mitt första månatliga avsnitt tar vi oss an uppgiften att räta ut alla frågetecken kring uppgraderingar på flyget. Alla hoppas vi på att någon gång få uppgradera den där långresan från Economy till Business Class. Och många av oss sparar Eurobonuspoängen ihärdigt för att snart få göra just det. Men hur funkar det med uppgraderingar egentligen? Kan jag använda poängen till det, eller måsta jag betala pengar? Vi reder ut begreppen kring Plusgrade, uppgraderingar för poäng, courtesy upgrades och operational upgrades så att du kan navigera bättre i flygdjungeln och snart få bjuda dig själv på en välförtjänt uppgradering. Mycket nöje!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-11
Länk till avsnitt

Alex Schulman om resor i jobbet

I ett första avsnitt av Chatflights #travelhacks intervjuar jag Alex Schulman som får berätta om favoritdestinationen, tidigare jobbresor och ritualerna när han bor på hotell för att få sina böcker på pränt. Alex bjuder som vanligt på sig själv - här får vi en lite mörkare inblick i vad det kan innebära att resa utan sällskap. Lyssna och njut!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-28
Länk till avsnitt

Trailer

Från skaparna av Chatflights kommer #travelhacks, en podcast för dig som vill ta dig "bakom kulisserna" på allt som har med resor att göra. Chatflights VD Alexis Barnekow intervjuar personer med unika perspektiv, med syftet att gräva fram det alla inte vet om resor och resmål. Det kan handla om ovanliga reseupplevelser, smarta travelhacks, vad som händer i cockpit eller åsikter och perspektiv som alla kanske inte tänker på. Vi vill ta dig till ställen du inte visste fanns - välkommen in bakom kulisserna! Följ även @chatflights #travelhacks på Instagram: www.instagram.com/chatflights

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-11
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.