Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

En mental halvhalt

En mental halvhalt

Podden för dig som älskar hästar och som vill utveckla dig själv som ryttare mentalt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ryttarinspiration.podbean.com

Avsnitt

#12. Rida kval eller en extra viktig klass

Ibland har vi ett kval eller en extra viktig klass som vi verkligen vill prestera bra i. Med detta kan pressen öka och ibland kan pressen vi sätter på oss själva göra att vi istället underpresterar. Hur kan man tänka för att hålla nerverna i styr? I denna veckas avsnitt pratar vi om hur!
2019-09-11
Länk till avsnitt

#11. Rivstarta höstsäsongen

Varmt välkomna tillbaka till en ny säsong av podden!   I detta avsnittet pratar vi om höstsäsongen som ligger framför oss och hur vi kan sätt upp realistiska mål och uppnå dem. Vi pratar om vikten av att ha en bra relation med sin tränare och hur man kan utveckla relationen och träningen ännu mer. Vi pratar även om struktur och planering.
2019-09-03
Länk till avsnitt

#10. Sociala medier

Säsongens sista avsnitt. Ett efterfrågat avsnitt där vi diskuterar det aktuella ämnet: sociala medier. Hur påverkas vi egentligen av instagrams perfekta flöde, och hur kan vi lära oss att hantera stressen som Sociala medier kan ge? Hur gör man för att inte jämföra sig med kroppsidealen och hur kan man lära sig att tycka om sin kropp så som den är? Vi pratar också om hur man kan bygga upp sin instagram och tips på hur man kan få den att växa.  Podden tar ett litet uppehåll men är tillbaka igen onsdagen den 4 september 2019!
2019-07-10
Länk till avsnitt

#9. 10 tips när du känner dig omotiverad

Jag tror inte det finns någon människa i världen som kan vara 100% alla dagar om året. Vi är alla människor och vi har alla ups and downs i livet.  I veckans avsnitt ger jag 10 tips man kan använda sig av när man känner sig lite nere, när livet verkar stå still, man känner sig allmänt omotiverad och när man är i en liten dipp. 
2019-07-03
Länk till avsnitt

#8. Träna ditt fokus

I veckans avsnitt pratar vi om hur du kan träna ditt fokus. Vi pratar om hur du kan gå in i din bubbla och om du hamnar utanför bubblan och tappar fokus, hur du kan komma tillbaka. Vi pratar också om visualisering och hur kraftfullt det är för din prestation, samt hur du kan lära dig att visualisera.
2019-06-26
Länk till avsnitt

#7. System på tävling

I veckans avsnitt pratar vi om hur man kan lägga upp ett system på tävling. Vi kör igenom alla moment så som bangång, framridning, framhoppning, själva banan etc. Detta är avsnittet för dig som tävlar eller vill börja tävla!

 

2019-06-19
Länk till avsnitt

#6. Din hjärna under stress - Skapa system innan tävling

I veckans avsnitt börjar vi med att reda ut hur din hjärna fungerar, varför den reagerar som den gör och vad som händer när du blir nervös. Vi pratar också om system och hur viktigt det är att ha kontroll på läget, inte lämna något åt slumpen och hur man kan lägga upp sina förberedelser inför en tävling.

2019-06-12
Länk till avsnitt

#5. Hantera misslyckanden

Det sägs att misslyckande är en del av framgång. Men hur gör man egentligen för att hantera misslyckande? Det är så lätt att bli arg, frustrerad, ledsen och besviken när det inte går som man tänkt sig. Finns det något man kan göra för att inte ta det så hårt?  I veckans avsnitt pratar vi om misslyckanden, vad det innebär och hur man kan lära sig hantera dem. 
2019-06-05
Länk till avsnitt

#4. Verktyg för att maximera ridpasset

I veckans avsnitt ger jag tips på hur man kan maximera och få ut så mycket som möjligt av ridpasset. Vi pratar om hur vi kan preparera oss innan själva ridpasset och att ridpasset faktiskt börjar långt före du sätter foten i stigbygeln. Vi pratar om perfektion, strävan efter att alltid vara perfekt och hur det påverkar dig negativt. Vi pratar också om hur man kan tänka när det låser sig där i ridhuset och ingenting verkar fungera.

2019-05-29
Länk till avsnitt

#3. Hemligheten till resultat

Ibland tror vi att det ska till drastiska åtgärder för att nå det där önskvärda resultatet. I själva verket är det mycket simplare än så. I veckans avsnitt pratar vi om hur man egentligen gör för att bli bättre och hur man når dit man vill.
2019-05-22
Länk till avsnitt

#2. Att göra det bästa med det man har

Ibland är det så lätt att gå och tänka ?bara om jag fick det där? ?bara jag kunde göra det där? etc. Och man glömmer ofta kraften i att faktiskt göra det bästa av det man redan har. Och att det man har just nu - faktiskt är exakt det man behöver just nu.
2019-05-15
Länk till avsnitt

#1. Att vara sig själv

Varför är det så svårt att vara sig själv ibland? I veckans podd pratar jag om vikten att våga vara sig själv och att våga vara annorlunda. Hur viktigt det är att tro på sig själv och inte anpassa sig efter andra människor.
2019-05-08
Länk till avsnitt

Trailer: En mental halvhalt

?En mental halvhalt? är en helt ny podd som riktar sig till dig som älskar hästar och som vill utveckla dig själv som ryttare mentalt. Hur påverkas hjärnan egentligen av stress, vad händer när vi blir nervösa och hur kan man lära sig att hantera nervositeten? Premiär 8:e maj!

2019-04-19
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.