Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Harry Potter-podden

Harry Potter-podden

Harry Potter-podden med Lisa och Gustav. En podd om JK Rowlings populära värld med Harry Potter i centrum.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

harrypotterpodden.podbean.com

Avsnitt

Specialavsnitt 1

Surprise. Harry Potter-podden är här redan en vecka efter det förra avsnittet. Vår tanke gick att vi ibland skulle kunna spela in lite snabba, korta specialavsnitt, och den tanken var väl god. Snabbt och kort blev det inte, istället bjuder vi på 71 minuter Harry Potter-podd, där vi går igenom vår fem bästa och värsta karaktärer i böckerna.

Värt att notera är att vi inte menar de fem mest älskvärda karaktärerna utan de fem vi mest gillar att följa. Och på samma sätt inte de fem vi tycker är ondast, utan de fem vi minst gillar att följa.

Det blev en hel del känslor, kärlek och hat har den förmågan. Känslorna blev för mycket för vår hund efter ett tag, så i mitten av avsnittet bestämde sig han för att demonstrativt lämna rummet på ett lagom diskret sätt. I slutet hörs dessutom katterna leva rövare i bakgrunden, men däremellan har vi massa roligt med våra (just nu) topp 5 favorit- och hatkaraktärer i Harry Potter.

Stora spoiler alerts dessutom. Har du inte läst alla böcker, men har tänkt att göra det - läs dem först och återkom sedan.

2019-06-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Dygnet som försvann

Avsnitt 4 av Harry Potter-podden, Dygnet som försvann, är äntligen här - och kanske är det vårt rörigaste avsnitt hittills?

Anledningen till detta är att vi pratar om vad som egentligen hände mellan kvällen den 31 oktober, när Voldemort attackerade Lily, James och Harry, och morgonen den 2 november när Petunia fann Harry liggandes på trappen utanför Nummer 4 Privet Drive i Little Whinging.

Vad gjorde egentligen Harry och Hagrid (och Dumbledore för den delen) under den tid som professor McGonagall satt på stenmuren utanför familjen Dursleys hus? Är det ett plot hole från JK Rowlings sida? Missade hon helt enkelt att det blev ett extra dygn för Hagrid att ta hand om Harry? Och hur skulle vi vilja att det dygnet var? Eller finns det en logisk förklaring?

Har du mer information än oss? Tveka inte att maila oss på harrypotterpodden@gmail.com, eller kontakta oss på våra sociala medier. Vi heter Harry Potter-podden både på Instagram och Facebook.

Mycket nöje.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Skolämnen på Hogwarts

Avsnitt 3 av Harry Potter-podden är äntligen ute.

Idag pratar vi om de skolämnen som det undervisas i på Hogwarts. Vi utgår från de sju kärnämnena; Förvandlingskonst, Trollformellära, Trolldryckskonst, Magins historia, Försvar mot svartkonster, Astromoni och Örtlära.

Vi berör också lektionen i Kvastflygning som är obligatorisk i år ett, samt går på djupet även i Spådomskonst och Vård och skötsel av Magiska djur som man kan välja till i årskurs 3.

Numerologi, Mugglarstudier och Forntida runskrift som varken Harry eller Ron (men väl Hermione) väljer går vi snabbt förbi, eftersom vi inte får veta speciellt mycket om dessa ämnen.

När vi kommer till Veckans Chosen One pratar (och spoilar) Lisa den här texten: https://www.pottermore.com/features/in-defence-of-petunia-dursley, gällande relationen mellan Lily, James, Petunia och Vernon. Den kan vara bra att läsa före man lyssnar på avsnittet.

Vi förutsätter som vanligt att man läst alla sju böcker, har du inte det kommer du få delar av slutet spoilat även i dagens avsnitt, så läs böckerna och lyssna sen. :-)

2019-05-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - The Triwizard Tournament

Det är dags för avsnitt 2 av Harry Potter-podden, och denna gång pratar vi om The Triwizard Tournament, eller Turneringen i Magisk Trekamp som ni kanske också känner den som.

Dessutom var det Gustavs tur att välja Veckans Chosen One, en karaktär som introduceras i The Goblet of Fire.

Följ oss på Facebook och Instagram, eller maila oss på harrypotterpodden@gmail.com.


2019-05-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Varför Harry Potter?

I det första avsnittet av Harry Potter-podden pratar vi om varför vi och så många andra fastnat för Harry Potter-böckerna. Vad är det som lockar med äventyren kring Harry, Ron, Hermione och de andra?

2019-04-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.