Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Harry Potter-podden

Harry Potter-podden

Harry Potter-podden med Lisa och Gustav. En podd om JK Rowlings populära värld med Harry Potter i centrum.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

harrypotterpodden.podbean.com

Avsnitt

Avsnitt 7 - Horrokruxer

I avsnitt nummer 7 börjar vi med att svara på tre lyssnarfrågor vi fått inskickade. Det gick med varierat resultat, men vi gjorde vårt bästa.

Sedan hoppade vi in i dagens ämne, som är Horrokruxer, och då främst med fokus på Voldemorts horrokruxer.

Som vanligt är det spoilerfyllt, har du inte läst de två sista böckerna så kommer du förmodligen inte förstå så mycket. Har du däremot gjort det hoppas vi du finner det intressant, och kanske till och med lärorikt.

Ha så roligt.

2019-07-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Vid Behov-Rummet

I avsnitt nummer 6 av Harry Potter-podden pratar vi om Vid Behov-Rummet, eller The Room of Requirement som det heter på engelska.

Vi går igenom rummets egenskaper, vilka som använt sig av det och vi pratar om några som kunde använt sig av rummet om de känt till det. Och mycket annat, så klart.

Följs oss på Facebook och Instagram, och om ni vill maila oss gör ni det på harrypotterpodden@gmail.com. Varje spridning av podden till en ny Harry Potter-nörd gör oss också evigt tacksamma.

2019-07-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Dementorer, patronusar och Azkaban

Avsnitt 5 är äntligen här.

Vi börjar avsnittet med våra mest spontana tankar om Harry Potter: Wizards Unite. Dock hade vi vid inspelade stund bara spelat ett par timmar, så vår kunskap lär förhoppningsvis växa de närmaste veckorna.

I huvuddelen går vi igenom våra tankar om dementorer, patronusar och Azkaban. Här lyckas vi också namedroppa Danny Saucedo samt att Gustav kallar Lillefot från Landet för längesen för en Brachiosaurus när han i själva verket är en Apatosaurus. Klassiskt misstag. 

Vi avslutar som vanligt med vår Veckans Chosen One, idag en Trolldomsminister.

Trevlig lyssning.

2019-06-24
Länk till avsnitt

Specialavsnitt 1

Surprise. Harry Potter-podden är här redan en vecka efter det förra avsnittet. Vår tanke gick att vi ibland skulle kunna spela in lite snabba, korta specialavsnitt, och den tanken var väl god. Snabbt och kort blev det inte, istället bjuder vi på 71 minuter Harry Potter-podd, där vi går igenom vår fem bästa och värsta karaktärer i böckerna.

Värt att notera är att vi inte menar de fem mest älskvärda karaktärerna utan de fem vi mest gillar att följa. Och på samma sätt inte de fem vi tycker är ondast, utan de fem vi minst gillar att följa.

Det blev en hel del känslor, kärlek och hat har den förmågan. Känslorna blev för mycket för vår hund efter ett tag, så i mitten av avsnittet bestämde sig han för att demonstrativt lämna rummet på ett lagom diskret sätt. I slutet hörs dessutom katterna leva rövare i bakgrunden, men däremellan har vi massa roligt med våra (just nu) topp 5 favorit- och hatkaraktärer i Harry Potter.

Stora spoiler alerts dessutom. Har du inte läst alla böcker, men har tänkt att göra det - läs dem först och återkom sedan.

2019-06-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Dygnet som försvann

Avsnitt 4 av Harry Potter-podden, Dygnet som försvann, är äntligen här - och kanske är det vårt rörigaste avsnitt hittills?

Anledningen till detta är att vi pratar om vad som egentligen hände mellan kvällen den 31 oktober, när Voldemort attackerade Lily, James och Harry, och morgonen den 2 november när Petunia fann Harry liggandes på trappen utanför Nummer 4 Privet Drive i Little Whinging.

Vad gjorde egentligen Harry och Hagrid (och Dumbledore för den delen) under den tid som professor McGonagall satt på stenmuren utanför familjen Dursleys hus? Är det ett plot hole från JK Rowlings sida? Missade hon helt enkelt att det blev ett extra dygn för Hagrid att ta hand om Harry? Och hur skulle vi vilja att det dygnet var? Eller finns det en logisk förklaring?

Har du mer information än oss? Tveka inte att maila oss på harrypotterpodden@gmail.com, eller kontakta oss på våra sociala medier. Vi heter Harry Potter-podden både på Instagram och Facebook.

Mycket nöje.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Skolämnen på Hogwarts

Avsnitt 3 av Harry Potter-podden är äntligen ute.

Idag pratar vi om de skolämnen som det undervisas i på Hogwarts. Vi utgår från de sju kärnämnena; Förvandlingskonst, Trollformellära, Trolldryckskonst, Magins historia, Försvar mot svartkonster, Astromoni och Örtlära.

Vi berör också lektionen i Kvastflygning som är obligatorisk i år ett, samt går på djupet även i Spådomskonst och Vård och skötsel av Magiska djur som man kan välja till i årskurs 3.

Numerologi, Mugglarstudier och Forntida runskrift som varken Harry eller Ron (men väl Hermione) väljer går vi snabbt förbi, eftersom vi inte får veta speciellt mycket om dessa ämnen.

När vi kommer till Veckans Chosen One pratar (och spoilar) Lisa den här texten: https://www.pottermore.com/features/in-defence-of-petunia-dursley, gällande relationen mellan Lily, James, Petunia och Vernon. Den kan vara bra att läsa före man lyssnar på avsnittet.

Vi förutsätter som vanligt att man läst alla sju böcker, har du inte det kommer du få delar av slutet spoilat även i dagens avsnitt, så läs böckerna och lyssna sen. :-)

2019-05-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - The Triwizard Tournament

Det är dags för avsnitt 2 av Harry Potter-podden, och denna gång pratar vi om The Triwizard Tournament, eller Turneringen i Magisk Trekamp som ni kanske också känner den som.

Dessutom var det Gustavs tur att välja Veckans Chosen One, en karaktär som introduceras i The Goblet of Fire.

Följ oss på Facebook och Instagram, eller maila oss på harrypotterpodden@gmail.com.


2019-05-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Varför Harry Potter?

I det första avsnittet av Harry Potter-podden pratar vi om varför vi och så många andra fastnat för Harry Potter-böckerna. Vad är det som lockar med äventyren kring Harry, Ron, Hermione och de andra?

2019-04-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.