Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Ung Ambition

Ung Ambition

Lea och Tobias kom till SEB med en podd-idé. Vi sa ja. Nu gör de en vecko-podd för unga om entreprenörskap och personlig utveckling. Allt för att göra det enklare att förverkliga sina drömmar. SEB står för teknik, Lea och Tobias för innehåll. Följ dem på @ungambition på Instagram! Musik: Guld, av Nils Berg

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sebgroup.com/ungambition

Avsnitt

Så får du bästa privatekonomin

Vad ska man tänka på som ung när det gäller privatekonomi? Vilka fällor man kan lätt undvika? Ung Ambition träffar SEB:s privatekonom Américo Fernández (från Pengarna & livet-podden), som ger bästa tipsen.

2019-10-14
Länk till avsnitt

En vanlig dag bakom en influencer

Hur får man ett jobb i influencer-världen och finns det en vanlig dag på jobbet? Lyssna in på My-Louise Nilback som jobbar i teamet bakom Margaux Dietz.

2019-10-07
Länk till avsnitt

Har du en förebild? Och kan du bli en?

Förebilder är något alla kan vara, stora som små. Hur viktiga är de egentligen och skulle du kunna kalla dig själv för just en förebild? Om inte än så kanske du kan bli en?

2019-09-30
Länk till avsnitt

UF-vinnarens bästa tips!

Han är en SM-vinnande företagare och 19-årig VD för Merchsweden ? ett av de mest framgångrika UF-företagen genom tiderna. Välkommen till Ung Ambition, Fredrik Rinaldo!

2019-09-23
Länk till avsnitt

Bästa UF-tipsen!

Över 30 000 elever drev UF-företag senaste läsåret. Men vad är Ung Företagsamhet och vad är de bästa tipsen för att lyckas på UF-året? Lea har redan gjort det och Tobias står redo att börja sin UF-resa.

2019-09-16
Länk till avsnitt

Så bygger du ditt personliga varumärke!

Första gästen i säsong 2! 19-åriga vloggaren och influencern Frida Tordhag  berättar hur man bygger och ständigt utvecklar ett personligt varumärke.

2019-09-09
Länk till avsnitt

Hitta kraften som driver dig framåt

Motivation, ambition och drivkraft är inte alltid lätt att hitta. Men ge inte upp, de kommer till dig också. Lea och Tobias pratar om detta i ett nytt avsnitt av Ung ambition.

2019-09-02
Länk till avsnitt

Vad är din passion?

Vad är passion för dig? Hur hittar man sin passion? Eller har du redan hittat den? Lyssna in på senaste passionerade avsnittet, innan Ung Ambition går på sommaruppehåll!

2019-07-15
Länk till avsnitt

Kalla duschar med Nils Berg

?Kalla duschar, löften till hela världen på YouTube och att byta från en buss till en annan - så har det varit?, säger 20-årige företagaren Nils Berg som är Lea & Tobias gäst i avsnitt 11 av Ung Ambition.

2019-07-08
Länk till avsnitt

Så börjar man!

Superenkelt för vissa, supersvårt för andra: hur man bara börjar. Lyssna på tips och råd från Lea och Tobias i avsnitt 10.

2019-07-01
Länk till avsnitt

Från idé till handling ? med Polina Otto

Hon är 18 år gammal, medgrundare till ungdomsnätverket Carrus Network och anledningen till att Lea och Tobias träffades: I avsnitt 9 får du träffa Polina Otto!

2019-06-24
Länk till avsnitt

Alla våra jobb!

Lea & Tobias pratar om jobb de haft, vilka erfarenheter har de tagit med sig från dem och svarar på frågan: luktar man hamburgare om man jobbar på Donken? Lyssna på avsnitt 8!

2019-06-17
Länk till avsnitt

Möt Daniel Brunov Lindgren - 20 år och entreprenör

Lea & Tobias träffar en 20 år gammal framgångsrik företagare i en ovanlig bransch, och allt började med ett misstolkat SMS. Välkommen till avsnitt sju med Daniel Brunov Lindgren.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Våga drömma stort

Vad är din största dröm? Om du inte kunde misslyckas, vad skulle du då göra? Slut ögonen, tänk efter, och lyssna på avsnitt 6: Våga drömma stort.

2019-06-03
Länk till avsnitt

Julia Delin - ung entreprenör med driv

Lea & Tobias träffar Julia Delin, en 24-årig entreprenör som nu är vd för Handelshögskolans SSE Business Lab, en inkubator som hjälper till att skapa morgondagens företag. Hur har hennes resa sett ut? Vad tycker hon är viktigt för att lyckas? Vilka utmaningar har hon mött?

2019-05-27
Länk till avsnitt

Dreamteam ? när funkar grupper bäst?

Lea & Tobias diskuterar varför grupparbeten kan vara svåra, hur de kan fungera bättre och vad man kan göra själv för att få det att bli bra. Och vad kan man göra för att hjälpa varandra på smartast sätt? Du får tre konkreta tips.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Mindset ? ett aktivt val

Kan man påverka hur man ser på saker och ting? Hur hittar man energi och motivation att göra? I dagens avsnitt diskuterar Lea och Tobias mindset ? och ställer tre frågor att fundera över.

2019-05-12
Länk till avsnitt

Nätverkande - gör det inte så komplicerat

Lea & Tobias ger sina bästa tips kring nätverkande - varför ska man göra det, hur gör man och vilka knep finns det? Vilka tips har du som lyssnar? Nätverka med @ungambition på Instagram! 

2019-05-06
Länk till avsnitt

Därför finns Ung ambition

I premiäravsnittet av Ung ambition berättar Lea och Tobias om vem de är, varför de ville att SEB skulle låta dem göra en ungdomspodd och varför de tycker att entreprenörskap och personlig utveckling är spännande. @ungambition

2019-05-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.