Sveriges 100 mest populära podcasts

Italiensk Mat ? Il Podino

Italiensk Mat ? Il Podino

Il Podino är en Italiensk matlagningspodd på svenska, med kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg. Med mycket humor och värme lagar de Italiensk mat från grunden. Il Podino tar matlagning på blodigt allvar men är garanterat fritt från pretentiösa matlagningstrender och kökspennalism. Matlagning är kul och mat är mer än bara mat.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/333508/italiensk-mat-il-podino

Avsnitt

38. Lasagne alla Bolognese

Jonas lägger ut texten om lasagnens historia medan Anders lägger lager på lager på lager på lager.
2021-01-22
Länk till avsnitt

37. Lenticchie in umido

Ljuva linser - Anders lagar gränsöverskridande bonnamat medan Jonas överskrider sina dialektala gränser.
2020-12-18
Länk till avsnitt

36. Bucatini all'Amatriciana

Skakande matlagning ? Jonas filosoferar över pastans existens medan Anders lagar mat från regionen Lazios epicentrum.
2020-09-04
Länk till avsnitt

35. Il Podino bjuder på lunch - Karl Fredrik Mattsson

Jonas och Anders hälsar på författaren Karl Fredrik Mattson och bjuder honom Gnocchi, den Italienska palten. Veckans gäst: Namn: Karl Fredrik Mattsson Ålder: 49 år Bor: Södermalm, Stockholm Gör: Frilansande copywriter, författare och konstnär. Karriär: Bakgrund som musiker i bandet Red Snapper. Utbildad socionom som sadlade till reklamare. Gav ut det falska myntet med texten ?vår horkarl till kung?, skrev boken ?Järnrör inte min kompis?. Aktuell: Med kokboken ?Palt ? en svensk klassiker i osedvanligt många varianter? på Norstedts.
2020-07-17
Länk till avsnitt

34. Il Podino bjuder på lunch - Lotta Lundgren

Jonas och Anders får storfrämmande i köket när historieätaren Lotta Lundgren gästar Il Podino-studion. Veckans gäst: Namn: Lotta Lundgren Ålder: 47 år Bor: Midsommarkransen & Mörkö. Gör: Programledare, manusförfattare & kokboksförfattare. Karriär: Började som copywriter på reklambyrå. Sadlade om och började skriva kokböcker och producera tv-program. Har skrivit Köksskolan, Om jag var din hemmafru och Tio lektioner i matlagning. Har medverkat i Landet Brunsås, Historieätarna, På jakt med Lotta och Leif, Tusen år till julafton och Bye Bye Sverige. Aktuell: Med tv-serien Bandet och jag som sänds på SVT i januari.
2020-07-10
Länk till avsnitt

33. Il Podino bjuder på lunch - Sebastian Schauermann

Jonas och Anders beger sig ut på den Sörmländska landsbygden och blir först rejält utskällda innan de bjuder kocken, kokboksförfattaren och restauratören Sebastian Schauermann på lunch. Veckans gäst: Namn: Sebastian Schauermann Ålder: 48 år Bor: Nykvarn Gör: Driver street food-kedjan Taku Taku med fyra restauranger, lanserar sin senaste kokbok Vegansk snabbmat. Karriär: Kökschef på Rolfs kök, delägare till FOOD, idag tv-kock, kokboksförfattare, matstylist och konsult. Aktuell: Med kokboken Vegansk snabbmat ? streetfood för alla.
2020-07-03
Länk till avsnitt

32. Il Podino bjuder på lunch - Jesper Blomqvist

Jonas överraskar Anders med en livs levande fotbollslegendar. Jesper Blomqvist har inte bara ett prisskåp som innehåller VM-brons, SM-guld och Champions League-titel. Han är också en passionerad italofil och delägare i pizzerian 450 Gradi.
2020-06-26
Länk till avsnitt

31. Trofie al Pesto con patate e fagiolini

Anders och Jonas vågar vägra grillen och bestämmer sig för att laga en vegetarisk pasta istället.
2020-06-19
Länk till avsnitt

30. Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Fattigt, eländigt och vansinnigt gott ? Anders lockar fram stor smak ur liten peng medan Jonas frossar i Italiensk  blodtörst.
2020-06-05
Länk till avsnitt

29. Saltimbocca alla Romana

Spröda skockor möter kalv i tunna skivor - Anders lagar en klassisk Secondo medan Jonas lättar på trycket genom att banka ut sin frustration.
2020-05-29
Länk till avsnitt

28. Melanzane alla Parmigiana

Anders tillfrisknar från spanska sjukan och lagar kampanisk stapelmat medan Jonas går till botten med Italiens Deep Down South.
2020-05-22
Länk till avsnitt

27. Bruschetta

Goda ting är tre - Jonas förklarar vikten av en fantastisk upptakt varpå Anders ställer till med ett vegetariskt långkok.
2020-05-15
Länk till avsnitt

26. Cotoletta di Maiale

En tyskspråkig italienare med kapris och sardeller - Anders svänger ihop en milanesisk kotlett medan Jonas förirrar sig in i det habsburgska kejsardömet.
2020-05-08
Länk till avsnitt

25. Caponata

En siciliansk angelägenhet - Jonas överger sina långt gångna planer på att göra som 13 miljoner italienare och lämna sitt fädernesland. Anders firar detta med att laga en klassiker från den region som kommit att associeras med just utvandring.
2020-05-01
Länk till avsnitt

24. Spaghetti alla carbonara

Anders snor ihop en klassisk pastarätt och lyser upp som en sol när det vankas griskind. Jonas suktar efter den grädde som lyser med sin frånvaro.
2020-04-24
Länk till avsnitt

23. Agnolotti al Plin

Piemontesiskt pastaprojekt för hemmasittande ? Anders & Jonas kärleksbombar det hårt prövade Norditalien med en pastakudde från Turin.
2020-04-03
Länk till avsnitt

22. Minestrone

Det våras för en kär kändis - Anders och Jonas diskuterar kändisskapets avigsidor och tar sig samman för att återupprätta en misshandlad vegetarisk klassiker.
2020-03-27
Länk till avsnitt

21. Stufato di Daino con Polenta

En vintrig vilde från Aostadalen - Anders tillagar en mustig gryta med dov textur medan Jonas lägger ut texten om Polentans koloniala historia.
2020-03-20
Länk till avsnitt

20. Ribollita

Svart kål, vita bönor  - Anders lagar mustig husman medan jonas står emot köttets lustar.
2020-03-13
Länk till avsnitt

19. Porchetta

Långsam snabbmat - Anders lagar knaprig gris medan Jonas uppvisar tydliga tecken på medelålderskris.
2020-03-06
Länk till avsnitt

18. Semifreddo alla Nocciola

Parfait på kanderad hasselnöt och lingon - Jonas lyfter Anders ur ett norrländskt mörker och tillsammans lagar de bägge vännerna en luftig piemontesisk höjdare.
2020-02-28
Länk till avsnitt

17. Pici al ragú bianco

En välbevarad hemlighet - Anders lagar den lokala pastan, från byn i södra Toscana och Jonas funderar på att starta en färshion pod.
2020-02-13
Länk till avsnitt

16. Osso buco alla milanese

Anders är tillbaka i köket med Lombardiens paradrätt nomero uno. Jonas får äntligen användning för sina finansiella kunskaper när han djupdyker i Norditaliens näringsliv.
2020-01-24
Länk till avsnitt

15. Spaghetti alla Puttanesca

Snuskigt, simpelt, smakrikt - Anders blir torsk på en tallrik fylld med tomater, capris och sardeller medan Jonas går till botten med vad som egentligen är världens äldsta yrke?
2020-01-17
Länk till avsnitt

14. Coda di bue brasata con gnocchi

jämlikhet, broderskap och oxsvans - Anders brassar arbetarkäk till den lilla människan medan Jonas tar tempen på storpolitiken.
2020-01-10
Länk till avsnitt

13. Zabaglione con arance rosse e nocciole

Dessert på blodigt allvar - Efter ett fatalt missförstånd förenas Anders och Jonas över en vintrig siciliansk klassiker. Det filéas, krossas, piskas och emulgeras så det står härliga till i Il Podino-köket.
2019-12-27
Länk till avsnitt

12. Tortellini in brodo

Mer Tortellini åt folket! Anders pysslar med en julig klassiker medan Jonas kämpar för att återhämta sig efter ett svenskt julbord.
2019-12-20
Länk till avsnitt

11. Pizzocheri alla Valtellina

Höga smaker...Lågt gluten. Anders får tjockisångest och bestämmer sig för att bjuda Jonas på en låg-gluten-pasta från Lombardiet gjord på bovete.
2019-12-13
Länk till avsnitt

10. Linguine alle Vongole

Ta mig till havet - Att framkalla den rätta havssmaken är inget hafsverk. Anders går till botten, med man och allt, för att laga den ultimata italienska skaldjurspastan medan Jonas myser med marina mollusker från Medelhavet.
2019-07-05
Länk till avsnitt

9. Caponata

En siciliansk angelägenhet - Jonas överger sina långt gångna planer på att göra som 13 miljoner italienare och lämna sitt fädernesland. Anders firar detta med att laga en klassiker från den region som kommit att associeras med just utvandring.
2019-06-28
Länk till avsnitt

8. Baccalà Mantecato alla Veneziana

Torsk på Italien - Anders lösgör sig ur den toscanska myllan och går till botten med en sydeuropeisk klassiker. Jonas berättar den rafflande historien om hur en norsk torsk simmade in i Venedigs kanaler.
2019-06-22
Länk till avsnitt

7. Ragu alla Bolognese

Originalet sedan 1982 - Anders kavlar upp ärmarna och lagar originalet från Bologna medan Jonas viker upp manschetten och visar sitt alternativa original från Geneve.
2019-06-14
Länk till avsnitt

6. Gelato Italiano

En fråga om klinisk precision - Anders beordrar Jonas att slänga förklädet och dra på sig labb-rocken i ett avsnitt där gram, gradtal och milliliter går före inspiration och känsla.
2019-06-07
Länk till avsnitt

5. Strozzapreti ai pomodorini arrostiti

Präststryparpasta - Anders får ett andligt uppvaknande och skapar underverk av få men heliga ingredienser. Jonas ställer sig i predikstolen och drar valsen om prästen som satte i halsen.
2019-05-31
Länk till avsnitt

4. Orecchiette alle Rape

Bonnamat från Apulien - Anders och Jonas dynamiska duo blir en tung trio när Il Podino gästas av tv-kocken Johanna Westman.
2019-05-24
Länk till avsnitt

3. Tortino di Melanzane e Pomodoro con Mozzarella

Åttiotalsnostalgi på en tallrik ? Anders kommer ut som buffel medan Jonas slår ett slag för Kampaniens kulinariska kronjuvel.
2019-05-17
Länk till avsnitt

2. Salsiccia di maiale

Gött fläsk i snyggt fodral - Anders låter köttkvarnen gå på högvarv medan Jonas utser svenska språkets tre vackraste ord.
2019-05-10
Länk till avsnitt

1. Ravioli di ricotta e spinaci

Vi är som smör och salvia ? Anders vevar pasta för brinnande livet medan Jonas upplyser oss om sin mycket grundliga research i jakten på sanningen om ravioli.
2019-05-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.