Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Sveriges Bästa Mäklare

Sveriges Bästa Mäklare

Podden där vi lyfter, hyllar, grillar och inspireras av några av Sveriges Bästa Mäklare! I sann talkshow-anda bjuder varje avsnitt på en ny mäklare som utmärkt sig lite extra bland kunder och kollegor. Programledare är Fredrik Kullman som har drygt 25-års erfarenhet av sälj och flera ledande positioner inom olika mäklarkedjor och Amanda Treutiger som är en ung driftig mäklare. Sveriges Bästa Mäklare är även otroligt stolta över att produceras i samarbete med Hemnet. Eftersom Hemnet sitter på enormt mycket statistik om bostadsmarknaden var det en självklarhet för podden att Hemnet har den återkommande programpunkten ?Veckans Spaning?! Podcasten produceras av produktionsbolaget Poddagency. Kontakt: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesbastamaklare.libsyn.com/website

Avsnitt

#26 Linnea Lindblad -Vad är en riktigt bra mäklare?

Vad är egentligen en riktigt bra mäklare? Vad är prestationen i rollen, vad är det som kunden faktiskt betalar för?

I veckans avsnitt träffar vi Linnea Lindblad från ESNY (Sthlm).

Linnea säljer numer bara på rekommendation. Hur kommer man dit?? Vad har hon gjort, hur tänker hon för att få återkommande kunder som även rekommenderar henne till andra?

Linnea pratar  också om vad hon tror att kunderna anser att en riktigt bra mäklare är och vilka dom vanligaste misstagen är.

I veckans spaning från Hemnet får vi positiv rapport!

Och i veckans "Action med Bernhard" får vi tips på hur man bemöter om kunden för en andra gång kommer med invändningen "jag ska inte sälja"!

2020-05-24
Länk till avsnitt

#25 Fredrik Flodin -Struktur gör det kul (och lätt)!

Struktur låter i mångas öron tråkigt. Men tänk om det är så att det faktiskt är motsatsen? Att struktur ger mycket större frihet och glädje!

I veckans avsnitt träffar vi Fredrik Flodin, Fastighetsmäklare & Delägare på Alicia Edelman (Sthlm)

Fredrik älskar struktur och vi får bland annat höra Varför han gör det men framför allt får vi höra konkret Vad och Hur han gör! 

I veckans spaning från Hemnet får vi höra om hur fritidshusmarknaden är hetare än någonsin! 

Vi har också en ny sponsor -Hannes Bernhardsson från Sellda som i varje avsnitt fr om nu kommer att ha korta, handfasta tips så att du som mäklare ska öka din försäljning!

2020-05-10
Länk till avsnitt

#24 Mose Sundlöv

Vad är bra ledarskap och vad kollar en bra ledare efter hos en mäklare?

I veckans avsnitt träffar vi Mose Sundlöv från Svenska mäklarhuset som (tillsammans med Jonas) driver kontoren både i Bromma och Essingen!

 

Vi får bland annat höra om hans resa, hur han ser på ledarskap, att driva 2 kontor och vilka råd han har både till andra ledare och till mäklare som funderar på att bli franchisetagare.

I veckans spaning från Hemnet får vi optimistisk statistik och så hurrar vi över Hemnets nya lansering -planritningsknappen! 

 

2020-04-26
Länk till avsnitt

#23 Anna Johansson -Att ta bra betalt & att mäkla i Coronatider.

En fråga som många mäklare känner är jobbigt -Hur tar man bra betalt? 

I veckans avsnitt träffar vi Anna Johansson från Fastighetsbyrån Vasastan!

Vi får bland annat höra hur hon jobbar, hur man blir trygg i vad man är värd och hur man ser till att ens arvode blir en ickefråga.

Vi pratar också om marknaden nu i Coronatider och hur man kan hantera den. Vi pratar också om Hemnets artikel "Så har bostadsmarknaden påverkats av tidigare pandemier"!

Och såklart -mycket, mycket mer!

2020-04-12
Länk till avsnitt

#22 Kristoffer Andersson - Hur fixar man en bra visning?

Hur får man till en bra visning på bostaden man säljer? I det här avsnittet får vi besök av Kristoffer Andersson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som blev utnämnd till Årets Stjärnskott på Guldhemmetgalan som hölls i mars. Han berättar om hur han jobbar med sina visningar och kommer med sina bästa tips. Sveriges Bästa Mäklare görs i samarbete med Hemnet.

2020-03-29
Länk till avsnitt

#21 Guldhemmet Special!

I början av mars hölls det första "Guldhemmet"; prisgalan som hyllar den svenska bostadsbranschen...och givetvis var vi där. Följ med bakom kulisserna och ända upp på scen; i det här avsnittet får du en recap från galan, intervjuer med några av finalisterna och klipp från vad som sas från scenen. 

Sveriges Bästa Mäklare görs i samarbete med Hemnet.

2020-03-16
Länk till avsnitt

#20 Jesper Lindgren - Värdera på bästa sätt!

Att göra rätt värdering av en bostad kan vara en utmaning; hur jobbar man t ex med en kund med för höga förväntningar på priset, hur gör man för att på bästa sätt värdera rätt och hur effektivt är det egentligen att erbjuda gratis värderingar?

Gäst är Jesper Lindgren från BoSthlm, succémäklaren i Nacka, som ger massor av tips hur han jobbar, och inte jobbar, med värderingar av sina objekt. T ex vikten av att argumentera för prisstatistik med sin kund och att "utbilda" säljare så de förstår prisnivåerna. Då blir säljaren mindre orolig och du som mäklare kan i stället lägga mer tid på att hitta rätt köpare.

2020-03-02
Länk till avsnitt

#19 Amanda Treutiger - Att använda sociala medier som mäklare

Hur jobbar man på bästa sätt som mäklare med sociala medier? Gäst i det här avsnittet är Amanda Treutiger som vann utmärkelsen "Årets Influencer" av hitta mäklare 2019...och hon kommer ge sina bästa tips om hur man kan bli en mer effektiv mäklare med hjälp av t ex Instagram. Vilka strategier bör man ha...och vad finns det för do´s och don´ts när man jobbar med sociala medier? Sveriges Bästa Mäklare görs i samarbete med Hemnet.

2020-02-17
Länk till avsnitt

#18 Caroline Hanell - Hur man lyckas som ny mäklare.

Att komma in som färsk i mäklarbranschen, direkt från utbildningen, är en tuff uppgift för många. För Caroline Hanell har det knappt gått ett år sedan hon blev färdig mäklare men hon har ändå lyckats bli väldigt framgångsrik på kort tid. I det här avsnittet delar hon med sig av sina bästa tips - bl a hur man skaffar sig kunder, hur man jobbar med sin struktur och varför det aldrig är en bra strategi att prata skit om konkurrenter. Sveriges Bästa Mäklare görs i samarbete med Hemnet.

2020-02-03
Länk till avsnitt

#17 Daniel Nyström - Att lyckas som mäklare i en liten ort

Vad är de största skillnaderna mellan att vara mäklare i en storstad och i en mindre ort eller på landsbygd? Daniel Nyström, från Husman Hagberg Idre/Älvdalen, har lyckats bli en av sitt områdes allra mest framgångsrika mäklare och han berättar bland annat om utmaningarna i att sällan träffa sina kunder face to face, om vilken typ av kunder han har och varför han rekommenderar fler mäklare att pröva arbeta i en mindre ort. Det blir dessutom snack om vikten av profilbild i sin bostadsannons...något som ökar chanser för snabb försäljning och bättre pris enligt ny statistik från vår samarbetspartner Hemnet.

2020-01-20
Länk till avsnitt

#16 Hur utbildas framtidens mäklare?

I årets första avsnitt blir det ett lite annorlunda fokus; gäst är Mats Lövgren, programansvarig på mäklarutbildningen i Gävle. Mats har själv varit mäklare under många år men har under de senaste tio åren uteslutande jobbat med att utbilda tusentals nya mäklare. Men hur jobbar man med att utbilda framtidens mäklare? Vilka utmaningar står man inför och hur smidig är egentligen övergången mellan skolan och att börja jobba "skarpt" efter examen?

"Sveriges Bästa Mäklare" görs i samarbete med Hemnet.

2020-01-06
Länk till avsnitt

#15 Marcus Hemrin

Det handlar om ledarskap i det här avsnittet där Fredrik och Eva får besök av Marcus Hemrin, Bjurfors Bromma. Han gick från att vara högpresterande mäklare till franchisetagare vilket innebar att hans fokus flyttades från att själv sälja till att leda sitt team till framgång. Vad är hans recept på framgångsrikt ledarskap? Svaren får du i Sveriges Bästa Mäklare. 

2019-12-23
Länk till avsnitt

#14 Peder Ledin

I det här avsnittet träffar vi mäklaren som de senaste tre åren legat i topp på en av Sveriges största mäklarbyråer; Peder Ledin från Fastighetsbyrån Boden!

2019-12-09
Länk till avsnitt

#13 Martin Boholm

I det här avsnittet möter vi Martin Boholm från Notar i Uppsala som bland annat berättar om hur han jobbat för att bli den mest rekommenderade mäklaren på Hitta Mäklare 2018.

2019-11-25
Länk till avsnitt

#12 Marie-Louise Lindgren

Hur gör man bäst när man får ta över ett osålt objekt från en tidigare mäklare? Varför är det så viktigt med återkoppling till kunden...och varför bör man inte halsa hostmedicin mitt under ett intagsmöte? Möt Marie-Louise Lindgren från Svenska Mäklarhuset, Upplands-Bro.

2019-11-11
Länk till avsnitt

#11 Marcus Ljungdahl

I det här avsnittet träffar vi Marcus Ljungdahl, från Alicia Edelman, som bland annat berättar om hur det är att ta steget o starta egen mäklarbyrå efter bara några år som aktiv mäklare. Men det blir också dråpligheter som den där gången han snubblade mitt under en visning och totalsabbade den skräddarsydda kavajen...samt alla dåliga skämt man tvingas utstå som son till en begravingsentreprenör...

2019-10-28
Länk till avsnitt

#10 Selma Kahrimanovic

Selma Kahrimanovic, från Pontuz Löfgren Kalmar, berättar bland annat om hur hon redan som sjuåring bestämde sig för mäklaryrket, hur det gick till när hon sålde en lägenhet som var hemsökt...och om den där gången när hon försökte dra in en kund som visade sig vara svärföräldrar till VD´n för största konkurrenten.

2019-10-14
Länk till avsnitt

#9 Pia-Lotta Svensson

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Pia-Lotta Svensson från Fastighetsbyrån Södermalm, Stockholm!

2019-09-29
Länk till avsnitt

#8 Sebastian Stojanovic

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Sebastian Stojanovic från Ny vy Mäklare i Göteborg!

2019-09-15
Länk till avsnitt

#7 Daniel Adelsson

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Daniel Adelsson från Bjurfors Mölndal!

2019-09-02
Länk till avsnitt

#6 Jonas Uhlbäck

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Jonas Uhlbäck från HusmanHagberg i Stockholm!

2019-08-18
Länk till avsnitt

#5 Richard Lagerling

Vi drar igång efter sommaren med en riktig legend! För i veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Richard Lagerling från Lagerlings  i Stockholm!

2019-08-04
Länk till avsnitt

#4 Adam Farhoumand

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Adam Farhoumand från Unik Fastighetsförmedling i Stockholm!

2019-06-23
Länk till avsnitt

#3 Einar Johansson

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Einar Johansson från SkandiaMäklarna i Linköping!

2019-06-09
Länk till avsnitt

#2 Markus Martinsson

I veckans avsnitt träffar vi ingen mindre än Markus Martinsson från Fastighetsbyrån i Nynäshamn!

2019-05-26
Länk till avsnitt

#1 Emelie Johansson

Mina damer och herrar! Det är en ära att få presentera vår premiärgäst -Emelie Johansson från Svensk Fastighetsförmedling i Linköping!

2019-05-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.