Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Advokatpodden

Advokatpodden

Podcast by Elias Bulale

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-580144603

Avsnitt

Avsnitt 6: Försvarsadvokaten David Massi - Konsten att plädera

I detta avsnitt av Advokatpodden gästas vi av försvarsadvokaten David Massi. Han pratar om ett viktigt hantverk som en försvarsadvokat måste kunna bemästra, nämligen att hålla en bra plädering! Han går bland annat in på vad som menas med plädering, vilken betydelse retoriken har för pläderingen, hur han förbereder sina pläderingar och mycket mer! Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram samt att dela avsnittet vidare till familj och vänner! Ni hittar oss under namnet @advokatpodden. Trevlig lyssning!
2019-09-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 5: Försvarsadvokaten Sargon De Basso - Avkriminalisera eget bruk av narkotika

I detta avsnitt gästas vi av försvarsadvokaten Sargon De Basso. Idag driver han advokatfirman De Basso med kontor i tre städer i Sverige (snart fyra). Utöver att han gör detta är han väldigt aktiv i debatten om avkriminalisering av eget bruk av narkotika. Vi diskuterar kring varför Sverige har valt att kriminalisera eget bruk av narkotika samt varför det kan vara svårt att diskutera detta ämne på sin arbetsplats. Utöver detta pratar vi även om hans engangemang i Föreningen Tryggare Ruspolitik, hans syn på den färska domen från högsta domstolen beträffande CBD-oljan och mycket mer! Glöm inte att följa oss på Facebook och instagram samt att dela avsnittet till familj och vänner! Trevlig lyssning!
2019-07-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 4: Negin Amirekhtiar - Hedersrelaterat våld och förtryck i Sverige

I detta avsnitt gästas vi av Negin Amirekhtiar som tidigare arbetat som advokat på advokatbyrån Elisabeth Fritz. Idag är Negin verksam inom det nationella kompetensteamet för att belysa och bekämpa den problematik som råder kring hedersrelaterat våld och förtryck, vilket gör Negin till en av Sveriges mest kompetenta inom detta rättsområde! Vad är hedersproblematik och hur arbetar Sverige för att motverka dessa brott som drabbar barn och unga över hela landet? Detta är en av flera intressanta frågeställningar som vi pratar med Negin om. Lyssna även ifall ni vill höra ett intressant fall som Negin delar med sig av, där hon agerade som ombud för en ung flicka. Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram samt att dela avsnittet till familj och vänner! Ni hittar oss under namnet ??Advokatpodden??. Trevlig lyssning!
2019-07-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 3: F.d. kammaråklagaren Ola Tingvall ? Tiden som åklagare och bytet till försvararbanan

I detta avsnitt av Advokatpodden gästas vi av före detta kammaråklagaren Ola Tingvall som har jobbat särskilt med grov brottslighet. Nu har han ändrat bana för att bli försvarsadvokat och jobbar i dag som biträdande jurist på advokatbyrån FIRMAN advokaterna Fialdini Dahlqvist. Han berättar bland annat om sin dåvarande roll som åklagare, hans syn på Sveriges långa häktningstider samt varför han valde att sluta som åklagare för att istället bli försvarsadvokat och mycket mer! Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram samt att dela avsnittet vidare till familj och vänner! Ni hittar oss under namnet ?Advokatpodden?. Trevlig lyssning!
2019-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 2: Försvarsadvokaten Viktor Banke - Livsstilen som försvarsadvokat

I detta avsnitt av Advokatpodden gästas vi av försvarsadvokaten Viktor Banke. På bara några år har han lyckats blivit författare, rättsexpert på Aftonbladet, delägare samt grundare av advokatbyrån Dubio. Han berättar bland annat om sin tid på juristprogrammet, vad det var som fick honom att vilja bli försvarsadvokat och mycket mer. Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram samt att dela avsnittet vidare till familj och vänner! Ni hittar oss under namnet @advokatpodden. Trevlig lyssning!
2019-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Juristprogrammet i Stockholm

I detta avsnitt talar vi om hur det är att plugga på Juristprogrammet i Stockholm. Vi pratar om våra egna erfarenheter under vår studietid och bemöter olika myter om Juristprogrammet. Glöm inte att följa podden på Facebook och Instagram @Advokatpodden. Trevlig lyssning!
2019-05-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.