Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Glutenpodden med Smilla Luuk

Glutenpodden med Smilla Luuk

Glutenintoleranta foodien Smilla Luuk och Svenska Celiakiförbundets ombudsman Linus Engqvist Richert pratar om allt från celiaki-forskning, öl, bakning, diskriminering, glutendejting och glutenmyter.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

glutenpodden.libsyn.com/website

Avsnitt

?Gluten free? No honey, we don?t have that!?

Semesteravsnittet! Celiaki utomlands, hur funkar det? Vi snackar om matstrul på flygplan, hyllar Italien som celiaki-land, avslöjar våra smartaste resetips och berättar om världens godaste glutenfria calamares.

2019-06-20
Länk till avsnitt

?Det var nästan som döden när jag fick min diagnos?

Anneli Andersson, bakbloggaren bakom Glutenfria Godsaker, gästar oss och berättar om hur världen rasade när hon fick sin celiakidiagnos. Hon snackar även om sina bästa recept och om de farliga trendätarna. Dessutom varnar vi för att äta rå pizzadeg!

2019-06-13
Länk till avsnitt

Hur bakar man bröd med favabönmjöl och psylliumfröskal?

Nördigt avsnitt om mjöl och bakning. Vi får besök av Karin Moberg som startade det glutenfria bageriet Friends of Adam. Vilka är de magiska ingredienserna i glutenfritt bröd? Varför är glutenfritt bröd så dyrt? Och varför vaktades det glutenfria Nobel-brödet av vakter?

2019-06-06
Länk till avsnitt

Kan man äta cornflakes och sojasås?

Vågar man som glutenintolerant dricka julmust, vodka och öl? Livsmedelsverkets celiakiexpert Ylva Sjögren Bolin gästar poddstudion och berättar vilka livsmedel man faktiskt kan äta och vad man bör undvika. Ylva hjälper även till med att reda ut alla begrepp och varningstexter på livsmedelsförpackningarna. Vad betyder till exempel ?spår av gluten? egentligen?

2019-05-30
Länk till avsnitt

Skriver du i din Tinder-bio att du har celiaki?

Smilla och Linus snackar om hur diagnosen kan kännas som en jättestor del av ens identitet och att man tänker på sin celiaki även i situationer som inte handlar direkt om mat. Vi pratar om behovet av förebilder, om utanförskap, glutenhångel och om dejtingsajten som parar ihop singlar med celiaki.

2019-05-23
Länk till avsnitt

Fick jag celiaki för att jag åt för mycket gröt som bebis?

PREMIÄR! I vårt allra första avsnitt pratar Smilla Luuk personligt om hur det var när hon fick sin celiakidiagnos. Om symptom, dumma läkare, utanförskap på skollunchen, ärftlighet och om att bli konstigt behandlad på Disneyland.

Vid sin sida finns sidekicken och experten Linus Richert Engqvist som är ombudsman för Svenska Celiakiförbundet.

Glutenpodden med Smilla Luuk produceras av Svenska Celiakiförbundet i samarbete med:

Fria ? ?Gluten Free?.

Hans & Greta ? ?glutenfritt hantverksbröd".

Friggs ? ?glutenfria majs-, ris-, kikärt-, och linskakor?.

Semper glutenfritt ? ?gör vardagen enkel med Sveriges bredaste och mest köpta glutenfria sortiment?.

2019-05-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.