Sveriges 100 mest populära podcasts

Ålands Radio - Trosbekännelser

Ålands Radio - Trosbekännelser

Ålands Radio

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

alandsradio.ax/

Avsnitt

Så funkar klimakteriet

Övergångsåldern. Menopausen. Klimakteriet. Kärt barn har många namn. Det är också temat i veckans Trosbekännelser.
2021-11-19
Länk till avsnitt

Så skyddar du dig mot psykopater

Människor helt utan empati, som uteslutande drivs av ett egenintresse, är experter på manipulation och är beredda att gå över lik för att få sin vilja fram har en beteckning: De är psykopater. Men hur gör du för att undgå att fastna i nätet?
2021-10-29
Länk till avsnitt

SPECIAL: Alternativa livsstilar i Trosbekännelser

Vi avslutar vår återblick mot de mest lyssnade avsnitten av Trosbekännelser med avsnittet om Kim och Lisa, ett par som släpper in andra människor i sin relation ? som Trosbekännelsers egen programvärd Anna.
2021-10-22
Länk till avsnitt

SPECIAL: Dina Trosbekännelser-favoriter!

Nyligen passerade Trosbekännelser 40-strecket. Avsnitt 43 sändes för två veckor sedan. Det firar vi med specialavsnitt!
2021-09-10
Länk till avsnitt

HBTQIA+-experten: "Så vill jag bli bemött!"

Trosbekännelser är tillbaka efter sommaren, och vi rivstartar med en special om vad bokstäverna "HBTQIA+" egentligen betyder. Inte bara bokstav för bokstav - utan i praktiken.
2021-08-27
Länk till avsnitt

Bästa könssjukdomarna någonsin!

  De är dödliga, farliga eller bara lite vidriga. Men de är likafullt viktiga att prata om. Du har framför dig det bästa programmet någonsin om könssjukdomar!
2021-05-21
Länk till avsnitt

Dejting i den elektriska tidsåldern

Vem hittar egentligen kärleken på krogen nu för tiden? Det är förstås dejtingappar som gäller. Den här veckan får alla singlar en uppmaning man bara inte kan strunta i!
2021-05-07
Länk till avsnitt

Prästen Maria om otrohet och jämställdhet inom kyrkan

Hur ser jämställdheten ut inom den kristna kyrkan här på Åland, och hur ser en präst på frågan om otrohet?
2021-04-23
Länk till avsnitt

Partnern otrogen? Så här gör du!

Kommer karln hem med glitter och långa hårstrån på kavajslaget? Erkänner han en affär i tv-soffan? Vad ska du ta dig till? Trosbekännelser har svaret!
2021-03-26
Länk till avsnitt

Vad är okej i förhållandet?

I avsnitt 38 av Trosbekännelser pratar programvärdarna Sofia och Anna om vad som är okej och inte okej att göra i ett förhållande.
2021-03-12
Länk till avsnitt

Fira mensen med tårta!

Hälften av alla människor menstruerar. Det är inte konstigare än så, och inget som ska vara behäftat med skam eller skuld.
2021-02-26
Länk till avsnitt

Så överlever du klimakteriet

I avsnitt 36 av Trosbekännelser talar vi om tiden som håller på att rinna ut - eller är det början på det verkliga livet?
2021-02-12
Länk till avsnitt

Rådet: Sluta ligg med dina ex!

Nästan alla har en ex-partner som man behöver förhålla sig till på något sätt - speciellt om man har barn tillsammans. Men aldrig ligga! Det rådet ger Anna och Sofia i veckans Trosbekännelser.
2021-01-29
Länk till avsnitt

Viktigt våga prata om porr

Det är dags att börja #prataomporr!
2021-01-15
Länk till avsnitt

Vad är feminism - egentligen?

I veckans avsnitt tar programvärdarna Anna och Sofia ett ordentligt tag om hela begreppet feminism.
2020-12-11
Länk till avsnitt

Många frågor när du vill byta kön

Att födas med ett kön som inte känns rätt, det är temat i veckans Trosbekännelser. Hur gör man? Hur känns det? Och varför känns det som det rätta att göra? 
2020-11-27
Länk till avsnitt

Analsex - en underskattad njutning

Vad skulle du göra om du fick ha en penis i ett dygn? Och kan alla män få prostataorgasm? Bägge frågorna får svar i veckans Trosbekännelser.
2020-11-13
Länk till avsnitt

Om förlossningsskador

Visste du att de flesta går sönder vid en förlossning? Men att de allra flesta också blir återställda?
2020-10-30
Länk till avsnitt

Ensamhet - nödvändigt eller helt värdelöst?

Ensamheten kan vara påtvingad, men den kan också vara helt nödvändig för att man ska orka med livet. Det pratar Trosbekännelser-duon om i veckans avsnitt.
2020-10-16
Länk till avsnitt

Varför är nakenhet konstigt?

I veckans avsnitt pratar Anna och Sofia om nakenhet.
2020-10-02
Länk till avsnitt

Är du en slampa?

Myten går så här: En man kan ligga runt hur mycket som helst, med andra mäns beundran. En kvinna med många sexpartners blir mobbad och utstött av andra kvinnor.
2020-09-18
Länk till avsnitt

Hur ska en man egentligen vara?

Får moderna män prata om känslor, eller ser män ned på andra män som vågar visa sig sårbara?
2020-09-04
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Därför skickar män penisbilder

Pratar män om porr med varandra och varför skickar de bilder på sina penisar till kvinnor? I veckans upplaga av Trosbekännelser får vi svaren.
2020-08-21
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Med Laura Vauras

Sexualiteten är lättjobbad när allting sitter där det ska, men ofta roligare när man blir äldre. Men det kräver att man tar hand om både kropp och psyke.
2020-06-26
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Om orgasmglappet

I veckans avsnitt får vi veta varför män kommer så mycket oftare än kvinnor. Och så spräcker vi myter om kvinnans orgasmer.
2020-06-12
Länk till avsnitt

Kroppsbehåring

Får man ha hår på könet? I armhålorna? Eller är det helt enkelt så att man får bestämma helt och hållet själv? Och vad föredrar programvärdarna Anna och Sofia själva?
2020-05-29
Länk till avsnitt

Att skaffa barn

I veckans avsnitt av Trosbekännelser pratar Anna och Sofia om det här med barn; såväl barnskapande som BB-bajsande ingår i bevakningen.
2020-03-06
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Skippa vaniljsexet och gör slut

Vad gör man när kärleksskimret ersatts av den vanliga hemmabubblan, och veckan alltid slutar med en tvåminutersdos missionärssex? Och på tal om det - hur tusan gör man för att bryta sin relation? Trosbekännelser har svaren!
2020-02-21
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Om kroppspositivism

Hur får en kvinna se ut egentligen? Och är det okej att må bra i sin kropp även oavsett vad andra tycker? Anna och Sofia jämför med sina egna bakgrunder.
2020-02-07
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Milf-syndromet

Är du en milf? Kan du ens förlika dig med att kallas "milf"? Är begreppet förenat med positiva eller negativa tankar? Vet du inte ens vad "milf" betyder? Trosbekännelser vet.
2020-01-24
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Svartsjuka

Varför blir så många svartsjuka i sina relationer? Är det i grunden en bra eller dålig känsla, och är det något man kan arbeta bort? I veckans Trosbekännelser är det just det som diskuteras av programvärdarna Anna och Sofia.
2020-01-10
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Sexexperten Sandra Dahlén

I veckans avsnitt träffar vi Sandra Dahlén, svensk sexualupplysare och författare, för att prata om sex ur begreppets allra vidaste bemärkelse.
2019-12-27
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Anna och Sofia på äventyr i Sverige

I Trosbekännelser har vi redan pratat om alternativ till både monogami och om hur samhällsnormer för relationer oftast ser ut. Anna har den ena foten i relationsnormsvärlden och den andra tryggt nedkörd i Norrtälje. Där bor nämligen hennes ... tja, att hitta en rättvis term är svårt. Lyssna så förstår du!
2019-12-13
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Nio sätt att få orgasm

Det finns nio olika sätt för en kvinna att få orgasm, men vilka nio är det? Dessutom: Har du kommit med hjälp av en eltandborste? Här får du lära dig allt du inte visste att du ville veta om just orgasmer!
2019-11-29
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Sandra Lindström

Hur blev det kvinnans jobb att sopa upp brödsmular och packa jympapåsar? I dagens avsnitt pratar vi med psykologen och föreläsaren Sandra Lindström om strukturell jämställdhet. Eller snarare kanske bristen på strukturell jämställdhet.
2019-11-15
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Stor lyssnarfrågespecial!

Under totalt tolv avsnitt har vi tjatat på dig som lyssnar att skicka in dina egna frågor, förslag och synpunkter. I det här avsnittet samlar vi ihop ALLT ni lyssnare undrat över, och delar ut frikostigt med råd och åsikter om allt från preventivmedel till våra bästa raggningstips.
2019-11-01
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Kama Sutra

Jodå, folk hade sex även före vår tideräkning, och en kultur där sex var något extra fantastiskt var det tidiga hinduistiska Indien. Där skrev författaren Vatsyayana sin "Aforismer om kärlek", en bok som skulle bli världskänd under sitt sanskritnamn: "Kama Sutra". Men vad är kama sutra egentligen, hur går det till, och vad får man ut av det? Trosbekännelser har gjort en djupdykning i frågan.
2019-10-18
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Man-ualen

Vi som gör Trosbekännelser är bägge kvinnor, och vi diskuterar sex ur vårt eget perspektiv. Men ett av perspektiven är förstås allt ni män gör i sänghalmen, och framför allt det ni gör fel. Grattis alla män, här får ni en manual över alla era misstag - så att ni kan bli bättre på att tillfredsställa oss: En "man-ual"!
2019-09-20
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Fetischer

Vad är en fetisch, och vilka fetischer är vanligast? Och har både män och kvinnor fetischer? Just detta diskuteras den här veckan i Trosbekännelser.
2019-09-06
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Otrohet

Vad innebär det egentligen att vara otrogen, och finns det några vägar tillbaka från en otrohetsepisod? Och vad innebär det att ha ett "öppet förhållande"? Och skulle programledarparet hoppa i säng med någon som redan är upptagen?
2019-08-23
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Dejtingappar

I detta avsnitt av Trosbekännelser diskuterar Sofia och Anna olika dejtingappar. Vad är deras erfarenheter av apparna? Vad finns det för för- och nackdelar med dessa appar och hur har det gått att träffa någon via en app?
2019-08-02
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Sexleksaker

Klitorissugar, ekologiska glidmedel eller kanske en elsladdsförsedd "Magic wand"? Utbudet av sexleksaker för kvinnor är stort. I veckans "Trosbekännelser" får du fakta på bordet: Vilken typ är bäst?
2019-07-19
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Öppna förhållanden

Avsnitt fyra av Trosbekännelser tar fasta på relationer. Är vi menade att leva monogamt? Hur funkar öppna förhållanden? Och vad är polyamori? Avsnittet är ett en timme långt specialavsnitt med frågor.
2019-07-05
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Sexlust

Avsnitt tre av Trosbekännelser handlar om sexlust. Vad händer i kroppen då man blir kåt? Vad gör oss kåta? Och finns det något skillnad på manlig och kvinnlig kåthet?
2019-06-21
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Kvinnans könsorgan

Inte för hårt, inte för mjukt - utan just exakt rätt. Men hur i hela friden ska man veta vad som är rätt då? Avsnitt två av Trosbekännelser tillsammans med Sofia Enholm och Anna Südhoff handlar om kvinnans könsorgan.
2019-06-07
Länk till avsnitt

Trosbekännelser: Porrfilm

I podcasten Trosbekännelser med Sofia Enholm och Anna Südhoff får du svar på alla dina frågor om kvinnlig sexualitet, ur ett kvinnligt perspektiv. Det första avsnittet avhandlar bland annat ämnet porrfilm. Tittar kvinnor på porr?
2019-05-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.