Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Grodans hudvårdspodd

Grodans hudvårdspodd

Du som lyssnare kommer få ta del av dom senaste trenderna inom skönhet, hudvård och hälsa. Vi kommer även dyka ner i hudvårdsdjungeln och ge tips på produkter, behandlingar och vad som exempelvis ingår i en optimal hudvårdsrutin.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

grodanshop.se/?utm_source=podcast&utm_medium=podcastavsnitt

Avsnitt

Hyaluronsyra

I detta avsnitt pratar vi om vad hyaluronsyra är och vad det har för fördelar på vår hud. Denna populära och fantastiska ingrediens har du stenkoll på efter detta avsnitt! 

2020-02-18
Länk till avsnitt

BUS

Hudterapeuterna Marie och Felicia pratar om olika typer av brun utan sol och hur du enklast applicerar dessa. Vi förklarar även vad det är som händer i huden när vi applicerar en brun utan sol och såklart om vilka som är våra favorit-BUS produkter. 

2020-02-10
Länk till avsnitt

Frågeavsnitt

Felicia och Mimmi går igenom hudvårdsfrågor som vi fått från er lyssnare. Spännande och givande avsnitt med en massa härliga hudvårdstips!

2020-01-24
Länk till avsnitt

Retinol

Vad är retinol och vad är det bar för? Vem kan använda retinol och varför pratar alla om denna ingrediens? Vi går igenom allt som är värt att veta om detta fantastiska A vitamin. Denna supervitamin vill du inte gå miste om! 

2020-01-08
Länk till avsnitt

Microneedling

Mimmi och Felicia pratar om fördelarna med microneedling och även om varför vi tycker att just Dermapen 4 är den vassaste pennan på marknaden. 

2019-12-20
Länk till avsnitt

Jultips inför årets mest skimrande högtid

Vi ger er våra bästa tips inför julens alla festligheter. Vi pratar de perfekta röda läpparna, magiska highlighters samt mycket andra bra produkter inför julen. Har du kanske också svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp. Vi tipsar om det också! 

2019-12-05
Länk till avsnitt

Ekologisk hudvård

I detta avsnitt reder vi ut skillnaderna mellan naturlig-, ekologisk- och syntetisk hudvård. Vad är fördelarna och vad är nackdelarna? Samt vad du kan förvänta dig för resultat. 

2019-11-29
Länk till avsnitt

Bota vintertorr hud

Vi pratar om hur du bäst skyddar din hudbarriär och botar vintertorr hud. Samt hur du kan förebygga att bli torr, stram och narig denna tiden på året. 

2019-11-14
Länk till avsnitt

Så lyckas du med bryn, läppar, fransar och ögonmakeup

Har du svårt att få till perfekta ögonbryn och svårt att veta vilka färger du ska välja på ögonskuggan? Vi guidar dig till en snygg vardags-till-party-look. 

2019-11-08
Länk till avsnitt

Så får du till en perfekt makeup-bas

Mimmi och Felicia förklarar begrepp inom makeup. Vi går också igenom hur du får till en felfri bas och även om vad för typ av foundation du kan välja till en viss hudtyp. Vad är en primer och en concealer? Vi förklarar! 

2019-10-31
Länk till avsnitt

Nya favoritbehandlingen från Nannic - NBE3000

Karin gästar oss på grodan för att prata om vår nylanserade behandling NBE3000. En underbar behandling som ger otroligt fina resultat och som samtidigt är magiskt skön att få. 

2019-10-25
Länk till avsnitt

Marie gästar podden och ger sina bästa beautyhacks

Lär känna hudterapeuten Marie som ger hudvårdstips inför hösten och sina bästa knep för finaste lystern. Marie förespråkar den enkla men effektiva hudvården och vi pratar både syra, peeling och mask. Vi pratar också om hur du bästa behandlar den torra hösthuden. 

2019-10-16
Länk till avsnitt

Skjut åldrandet framför dig

Ett spännande avsnitt där vi pratar om varför huden tappar spänst och fasthet när man blir äldre. Vi ger tips på hur du behandlar en åldrad och slapp hud, samt hur du som har en ung hud skjuter åldrandet framför dig och förebygger att få linjer, rynkor och pigmenteringar. 

2019-10-04
Länk till avsnitt

Eksem och hur du bäst behandlar dessa

Denna veckan pratar vi om olika typer av eksem. Vi pratar om hur du stärker upp din hudbarriär och vilka produkter du ska välja för en eksem-benägen hud. 

2019-09-26
Länk till avsnitt

Djupdykning av akne

Detta avsnittet är tillägnat dig som vill förstå dig på de olika aknetyperna samt andra akne begrepp som kan vara svåra att förstå. Vi pratar om ungdoms-, vuxen-, och komedon akne samt om vad för hudåkommor du kanske tror är akne. 

2019-09-19
Länk till avsnitt

Bli kvitt din akne

I detta avsnitt pratar vi om hur du ska tänka kring akne och hur du ska behandla den i ett tidigt stadie. Vi pratar om värdet att besöka en hudterapeut innan din akne bryter ut till allvarligare typer av akne. Vilka typer av ingredienser du kan hålla utkik efter samt mycket mer nyttig info. 

2019-09-13
Länk till avsnitt

Intervju med syraexperten Cecilia Burman

I detta avsnittet får vi besök av syraexperten Cecilia Burman. Hon berättar mer om fördelarna med både syra produkter och kemiska peelingar. Vi svarar även på frågor och reder ut vissa funderingar kring ämnet syra.

2019-09-06
Länk till avsnitt

Så boostar du din hudvård med syraprodukter

Vi pratar om hur du kan höststäda din hud efter sommaren. Det pratas om olika sorters syror och vad du kan tänka på när du väljer syra för just din hudtyp. Vi klargör vad en AHA-, BHA-, och PHA-syra gör på huden och vad du kan räkna med för effekter. 

2019-08-28
Länk till avsnitt

Fortsättningen på en bra hudvård

Mimmi och Felicia fortsätter att prata om hur du ska boosta din hudvård ännu mer med hjälp utav peeling och mask. Det pratas även om vilket solskydd du bör välja för en viss hudtyp, och såklart tar vi upp några utav era lyssnarfrågor. 

2019-06-27
Länk till avsnitt

Starten på en bra hudvård

Detta är startavsnittet på Grodans hudvårdspodd där Mimmi och Felicia, två hudterapeuter pratar om vikten av att börja ta hand om sin hud i tid. En grundlig genomgång av varför vi ska använda hudvård överhuvudtaget. 

2019-05-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.