Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tillåt kakor

Tillåt kakor

Tillåt Kakor är en ny bakpodd med bakbloggarna och hemmabakarfantasterna Camilla Hamid och Emma Brink Rask. I podden kommer de att vända ut och in på allt som har med bakning att göra. Baktrender, recepttips, hur man lyckas med bakbilder på Instagram, hur skapas nya recept och hur är det egentligen att jobba som bakbloggare.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-850773725

Avsnitt

40. Petit choux & eclair

Hur lyckas man med petit choux och eclair? Vad kan man smaksätta dem och fylla dem med? Vad kan gå fel när man gör degen och hur uttalas det egentligen? Allt detta och mycket mer besvarar vi i detta avsnitt.
2020-04-02
Länk till avsnitt

39. Varför är vanilj så dyrt?

Ordet vanilj används ofta för att beskriva något tråkigt eller basic trots att det är världens näst dyraste krydda. Men varför är vanilj så dyrt? Hur får man ut mest smak av sin vaniljstång? Måste man ha vaniljsocker i allt och vad är egentligen skillnaden mellan vaniljsocker och vanillinsocker? Allt detta och mycket mer besvarar vi i detta avsnitt.
2020-03-27
Länk till avsnitt

38. Lyckas med franska macarons!

Kanske är franska macarons världens mest ytliga men också svåra bakverk. Det är iallafall vad man kan tro men i det här avsnittet försöker vi skala ner vad som egentligen är viktigt när det kommer till att baka macarons. Vi besvarar alla era frågor om allt från mandelmjöl, silikonmattor, fötter och fyllning.
2020-03-20
Länk till avsnitt

37. Allt om hur man spritsar, tyllar & spritspåsar

Emmas första bakbok om spritsning har släppts och det firar vi såklart med ett avsnitt om just att spritsa. Vad är hemligheten bakom en vacker spritsning? Vad kan man öva med? Vart köper man tyllar? Vilka tyllar är ett måste att ha hemma? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet.
2020-03-06
Länk till avsnitt

36. Hur bakar man saftigaste sockerkakan?

I det här avsnittet får du lära dig allt om att baka riktigt saftiga mjuka kakor.
2020-02-28
Länk till avsnitt

35. Är en paj, en paj, utan ett pajskal?

Vad räknas som paj? Hur får man till det perfekta pajskalet? Vilka är knepen för att lyckas med en mönstrad paj och varför heter det paj egentligen? I det här avsnittet besvarar vi alla era frågor om paj och spanar om världsrekordet som slogs i världens största semla.
2020-02-21
Länk till avsnitt

34. Kaffe ger inte kaffesmak - om att baka med kaffe

Bryggkaffe, kaffepulver eller snabbkaffe? Vilket kaffe ger kaffesmak i bakverk och vilket förstärker smaken? Vilka smaker passar tillsammans med kaffe och vad ska man absolut inte blanda kaffe med? Allt detta och mycket mer besvaras i veckans kaffepodd.
2020-02-14
Länk till avsnitt

33. Vad smakar red velvet cake?

Vad är egentligen red velvet cake? Är det bara en röd sockerkaka eller har den faktiskt en smak? Vad är historien bakom och kan man få ADHD av röd pastafärg? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet som handlar om red velvet cake.
2020-02-07
Länk till avsnitt

32. Biskvier & Sara Bernard

Biskvier & Sara Bernard - vad är egentligen skillnaden? Hur stor får en biskvi vara? Hur bakar man dem utan mandel och hur lyckas man egentligen med att täcka dem snyggt med choklad. Svar på detta och mycket mer får ni i avsnittet som är tillägnat vår älskade chokladbiskvi.
2020-01-31
Länk till avsnitt

31. Baka utan socker

Kan man baka allting utan socker? Och varför ska man egentligen göra det? Med hjälp av Marja Folcke från instagramkontot @bakasockerfritt så besvarar vi alla era frågor om att baka utan raffinerat socker.
2020-01-24
Länk till avsnitt

30. När får man börja äta semlor?

Varför äter vi inte semlor året runt? Vad räknas egentligen som en semla och vad får egentligen en semla kosta? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det mumsigaste avsnittet hittills.
2020-01-17
Länk till avsnitt

29. Baka till nyår - lyckas med moussetårtor & entrements

Lär dig göra moussetårta i som ett proffs! I det här avsnittet delar vi med oss av alla våra tips och trix för att lyckas med moussetårtor. Oavsett om du gör den i silikonform, springform eller med tårtring.
2019-12-20
Länk till avsnitt

28. Hur vinner man Hela Sverige Bakar? - Linda Hansson

I det här avsnittet får ni lära känna vinnaren av Hela Sverige Bakar 2019 - Linda Hansson! Boss ladyn från Ljungby med en målmedvetenhet av stål. Hur gjorde hon för att bli antagen i programmet? Vilka var hennes största konkurrenter bland de andra deltagarna och hur gjorde hon för att vinna?
2019-12-13
Länk till avsnitt

27. Vad är skillnaden mellan kola, knäck & fudge? - Allt om julgodis.

Finns det klassiskt julgodis eller är egentligen allt godis som bakas inför eller under julen godis? Vad är egentligen skillnaden mellan kola, knäck & fudge? Och hur långt i förväg kan man göra julgodis? Allt detta och mycket mer besvarar vi i denna veckas avsnitt tillägnat just julgodis.
2019-12-06
Länk till avsnitt

26. Varför är saffran så dyrt? - Allt om saffran & lussebullar

I det här avsnittet pratar vi om den gyllene julkryddan saffran. Varför den är så dyr, om man kan äta hur mycket som helst utan att dö och hur man behandlar sitt saffran för att få ut så mycket smak som möjligt. Dessutom pratar vi såklart om den älskade lussebullen och ger dig alla våra tips om hur den blir sådär genomsaftig.
2019-11-29
Länk till avsnitt

25. The Dough Whisperer - lär dig allt om smördeg (kavlad deg) med Bedros Kabranian

I det här avsnittet lär vi oss allt om smördeg, eller kavlad deg som det egentligen heter med världstjärnan Bedros Kabranian, Bedros reser världen över för att hålla kurser om kavlade degar. Förutom att du får lära känna Bedros i det här avsnittet så går han igenom allt om fyrslag, 1002 lager smördeg, genvägar för dig som hemmabagare och nyckeln till den ultimata kavlade degen.
2019-11-22
Länk till avsnitt

24. Socker är en grönsak - allt om olika sockersorter och vad de används till

Socker för socker, tar vi er igenom att olika varianter av socker som går att hitta i hyllan i mataffären, vad de används till och vad de gör med bakverket. Vad är socker bra för egentligen? Hur räddar man farinsocker som blivit hårt och är socker en grönsak? Det här avsnittet är sponsrat av inga mindre än Dansukker som är ledande på socker i Sverige.
2019-11-15
Länk till avsnitt

23. Dansa salsa med chokladmolekyler & temperera choklad i micron

Hur är det egentligen? Är den dyraste chokladen alltid godast? Lär dig allt om choklad! Både vad det består av, hur du hanterar den på bästa sätt och hur man förvarar choklad bäst.
2019-11-08
Länk till avsnitt

22. Blomster & bakverk med Annelie Andersson

I det här avsnittet har vi finbesök av blomsterexperten Annelie Andersson som driver bloggen och instagramkontot Blomster & Bakverk. Hur länge kan man blomsterpilla egentligen? Kan man pressa blommor i laptopen och hur dekorerar man färgglatt med naturen när inte färska bär är i säsong? Allt detta och mycket mer pratar vi om i det här avsnittet.
2019-11-01
Länk till avsnitt

21. Småkakor - så lyckas du med hembakta kakorna

Kanske är småkakor både det finaste och mest underskattade vi har. Men det kan vara en konst att lyckas med en riktigt god småkaka som håller både form och konsistens. I det här avsnittet pratar vi om allt från mördeg, till snittkakor, smaksättningar och mycket mer!
2019-10-25
Länk till avsnitt

20. Fredrik Nylén

Lär känna Fredrik Nylén - energiknippet bakom bloggen och instagramkontot Fredriks fika. Första gången Sverige fick njuta av Fredriks närvaro var i Hela Sverige bakar och sedan dess har han inte bara gjort succé med bloggen, han har också skrivit tre bakböcker, startat ett fik och mycket, mycket mer.
2019-10-18
Länk till avsnitt

19. Vegansk bakning med Frida Svanberg

Lär dig allt om vegansk bakning med hjälp av experten Frida Svanberg som har drivit sin veganska bakblogg sedan 2018. På kort tid har hon inte bara charmat svenska hemmabagare med sina veganska läckerheter, hon har också varit den som gjort den veganska bakningen mer lättillgänglig och lite onyttigare.
2019-10-11
Länk till avsnitt

18. Dekorera tårtor

Nu går vi all in med dekorationen på tårtor! I det här avsnittet går vi igenom alla era frågor om alla sätt som man kan dekorera tårtor på: sugar paste, marsipan, smörkräm, frosting, glaze, bär, blommor och mycket, mycket mer.
2019-10-04
Länk till avsnitt

17. Fördomspodden

I det här avsnittet gör vi en liten avstickare och pratar om bakning men ändå inte. Vi besvarar era fördomar och föreställningar om oss. Är Emma för fin för sprutsgrädde? Är Camilla glad hela tiden? Är Emma perfektionist? Är Camilla bara vän med andra muslimer? Svar på detta och mycket mer får ni så snart ni trycker play.
2019-09-27
Länk till avsnitt

16. Baka till kalas & fest med Vivi Wallin

Tillsammans med fixarexperten Vivi Wallin besvarar vi alla era frågor om att baka till kalas och fest. Hur bakar man enklast till temafester? Behöver kalasbakning alltid vara krånglig och hur piffar man enklast upp köpefika? Allt detta och mycket mer pratar vi om tillsammans med geniet Vivi som ligger bakom succéerna på instagram @fixasjalv och @mammasanningar.
2019-09-20
Länk till avsnitt

15. Cheesecake - hur man lyckas med krämig bakad cheesecake

Hur får man till en riktigt krämig fyllning? Hur bakar man en autentisk New York cheesecake? Och måste man ha digestivekex till botten? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet som handlar om cheesecake: bakad, obakad, frusen och allt däremellan.
2019-09-13
Länk till avsnitt

14. Hur man bakar den godaste kladdkakan

Vad är det för skillnad mellan brownie och kladdkaka? Vad är en cronut?Hur får man till en riktigt kladdig kladdkaka och kan man ersätta smöret i kladdkaka med olja? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet som är tillägnat allas vår älskade kladdkaka.
2019-09-06
Länk till avsnitt

13. Linn Utbult & Hela Sverige bakar

Lär känna vinnaren av Hela Sverige bakar 2018: Linn Utbult. Hon delar med sig av allt från smaskig info från bakom kulisserna och tips på hur man vinner hela tävlingen.
2019-08-30
Länk till avsnitt

12. Glutenfri bakning med Smilla Luuk

I det här avsnittet pratar vi med det glutenfria proffset Smilla Luuk. Smilla Luuk fick diagnosen celiaki som barn och har sedan dess bakat glutenfritt. Hon gav ut sin första kokbok som 16-åring och har sedan dess generöst delat med sig av recept på glutenfria läckerheter. I avsnittet berättar hon om allt från att gå på kalas som celiakist till hur man får till den perfekta glutenfria bullen. Happy listnening!
2019-08-23
Länk till avsnitt

11. Hur man lyckas med smörkräm!

I det här avsnittet blir det smörkräm för hela slanten. Kan man verkligen göra smörkräm gott? Hur räddar man en skuren smörkräm? Hur får man smörkrämen att bli sådär riktigt kritvit? Allt detta och mycket mer får du svar på i det här avsnittet.
2019-08-16
Länk till avsnitt

10. Hur man bakar saftiga kanelbullar

Nu blir det andra bullar! I det här avsnittet pratar vi bullar för hela slanten och ger er alla tips, trix och felkällor som finns när man ska baka bullar hemma. Efter det här avsnittet kommer du få lika goda bullar hemma som på konditori.
2019-08-09
Länk till avsnitt

9. Baka utan ugn

Vad är grejen med no bake, egentligen? I det här avsnittet får ni lära er allt om att baka både utan ugn och i bilen. Dessutom har i en riktigt rolig tävling i det här avsnittet som ni kommer att älska!
2019-08-02
Länk till avsnitt

8. Chokladbollar - så gör du dem riktigt goda

Hur mycket finns det att prata om chokladbollar egentligen? I det här avsnittet berättar vi bl a om chokladbollens historia och besvarar alla era chokladbollsfrågor.
2019-07-26
Länk till avsnitt

7. Världsmästare i glass - hur man lyckas med hemmagjord glass!

I det här avsnittet får vi finbesök av den prisbelönta glassmästaren och konditorn Linda Björnsson som kan allt om glass. Kan man göra en god glass utan glassmaskin? Vilken smak får domarna i glass-VM på fall? Hur långt får man gå när man kombinerar smaker i glass och går det att göra en god vegansk glass som inte är sorbet? Allt detta och mycket mer får du svar på i avsnitt 7 av bakpodden Tillåt kakor.
2019-07-12
Länk till avsnitt

6. Lifehacks i köket

Vad gör man om florsockret är slut? Hur kan rostbröd rädda en torr tårta och en äppelskiva hårda kakor? Kan man skära upp tårtor med plackers och är det ok att skrynkla bakplåtspappret? Allt det här och mycket, mycket mer pratar vi om i det här avsnittet som är fullproppat med olika lifehacks du kan använda i köket.
2019-07-05
Länk till avsnitt

5. Retuscherade tårtor - hur man fotar bakverk!

Att ta vackra bilder på sina bakverk behöver inte innebära att man köper dyr och avancerad utrustning. I det här avsnittet pratar vi om allt vi kan om bakfoto och hur du kan åstadkomma fina bilder med mobilkameran.
2019-06-28
Länk till avsnitt

4. Så lyckas du med maräng!

Har du alltid undrat hur det kommer sig att äggvita blir maräng, hur man åstadkommer spröda eller sega maränger, hur man får till de där riktigt vita marängerna eller något annat marängrelaterat? I det här avsnittet besvarar vi allt och lite till om maränger, både om den bakade och obakade varianten.
2019-06-20
Länk till avsnitt

3. Hur man bakar perfekta chocolate chip cookies

Vi gottar oss i chocolate chip cookies och avslöjar alla våra hemligheter om hur man lyckas med den perfekta kakan.
2019-06-14
Länk till avsnitt

2. Hur gör man fluff?

I det här avsnittet gör vi en djupdykning i temat fluff, krossar myter, snackar cravings, testar choklad och mycket mer!
2019-06-07
Länk till avsnitt

1. Premiär!

I det första avsnittet av Tillåt Kakor, får ni lära känna kvinnorna bakom podden: Hur hamnade vi här? Hur kommer det sig att vi jobbar med bakning idag? Hur blev vi vänner och vad gör vi när chokladen tar slut? Svaret på allt detta och mycket mer får ni lyssna på i vårt premiäravsnitt. Varmt välkomna!
2019-05-29
Länk till avsnitt

TRAILER!

Välkommen till Sveriges första podcast om bakning TILLÅT KAKOR där vi, Camilla och Emma, gräver ner oss djupt i bakningens värld.
2019-05-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.