Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tillåt kakor

Tillåt kakor

Tillåt Kakor är en ny bakpodd med bakbloggarna och hemmabakarfantasterna Camilla Hamid och Emma Brink Rask. I podden kommer de att vända ut och in på allt som har med bakning att göra. Baktrender, recepttips, hur man lyckas med bakbilder på Instagram, hur skapas nya recept och hur är det egentligen att jobba som bakbloggare.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-850773725

Avsnitt

15. Cheesecake

Hur får man till en riktigt krämig fyllning? Hur bakar man en autentisk New York cheesecake? Och måste man ha digestivekex till botten? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet som handlar om cheesecake: bakad, obakad, frusen och allt däremellan.
2019-09-13
Länk till avsnitt

14. Kladdkakor

Vad är det för skillnad mellan brownie och kladdkaka? Vad är en cronut?Hur får man till en riktigt kladdig kladdkaka och kan man ersätta smöret i kladdkaka med olja? Allt detta och mycket mer besvarar vi i det här avsnittet som är tillägnat allas vår älskade kladdkaka.
2019-09-06
Länk till avsnitt

13. Linn Utbult & Hela Sverige bakar

Lär känna vinnaren av Hela Sverige bakar 2018: Linn Utbult. Hon delar med sig av allt från smaskig info från bakom kulisserna och tips på hur man vinner hela tävlingen.
2019-08-30
Länk till avsnitt

12. Glutenfri bakning med Smilla Luuk

I det här avsnittet pratar vi med det glutenfria proffset Smilla Luuk. Smilla Luuk fick diagnosen celiaki som barn och har sedan dess bakat glutenfritt. Hon gav ut sin första kokbok som 16-åring och har sedan dess generöst delat med sig av recept på glutenfria läckerheter. I avsnittet berättar hon om allt från att gå på kalas som celiakist till hur man får till den perfekta glutenfria bullen. Happy listnening!
2019-08-23
Länk till avsnitt

11. Smörkräm

I det här avsnittet blir det smörkräm för hela slanten. Kan man verkligen göra smörkräm gott? Hur räddar man en skuren smörkräm? Hur får man smörkrämen att bli sådär riktigt kritvit? Allt detta och mycket mer får du svar på i det här avsnittet.
2019-08-16
Länk till avsnitt

10. Bullar

Nu blir det andra bullar! I det här avsnittet pratar vi bullar för hela slanten och ger er alla tips, trix och felkällor som finns när man ska baka bullar hemma. Efter det här avsnittet kommer du få lika goda bullar hemma som på konditori.
2019-08-09
Länk till avsnitt

9. Baka utan ugn

Vad är grejen med no bake, egentligen? I det här avsnittet får ni lära er allt om att baka både utan ugn och i bilen. Dessutom har i en riktigt rolig tävling i det här avsnittet som ni kommer att älska!
2019-08-02
Länk till avsnitt

8. Chokladbollar

Hur mycket finns det att prata om chokladbollar egentligen? I det här avsnittet berättar vi bl a om chokladbollens historia och besvarar alla era chokladbollsfrågor.
2019-07-26
Länk till avsnitt

7. Världsmästare i glass

I det här avsnittet får vi finbesök av den prisbelönta glassmästaren och konditorn Linda Björnsson som kan allt om glass. Kan man göra en god glass utan glassmaskin? Vilken smak får domarna i glass-VM på fall? Hur långt får man gå när man kombinerar smaker i glass och går det att göra en god vegansk glass som inte är sorbet? Allt detta och mycket mer får du svar på i avsnitt 7 av bakpodden Tillåt kakor.
2019-07-12
Länk till avsnitt

6. Lifehacks i köket

Vad gör man om florsockret är slut? Hur kan rostbröd rädda en torr tårta och en äppelskiva hårda kakor? Kan man skära upp tårtor med plackers och är det ok att skrynkla bakplåtspappret? Allt det här och mycket, mycket mer pratar vi om i det här avsnittet som är fullproppat med olika lifehacks du kan använda i köket.
2019-07-05
Länk till avsnitt

5. Retuscherade tårtor

Att ta vackra bilder på sina bakverk behöver inte innebära att man köper dyr och avancerad utrustning. I det här avsnittet pratar vi om allt vi kan om bakfoto och hur du kan åstadkomma fina bilder med mobilkameran.
2019-06-28
Länk till avsnitt

4. Så lyckas du med maräng!

Har du alltid undrat hur det kommer sig att äggvita blir maräng, hur man åstadkommer spröda eller sega maränger, hur man får till de där riktigt vita marängerna eller något annat marängrelaterat? I det här avsnittet besvarar vi allt och lite till om maränger, både om den bakade och obakade varianten.
2019-06-20
Länk till avsnitt

3. Hemligheten bakom perfekta chocolate chip cookies

Vi gottar oss i chocolate chip cookies och avslöjar alla våra hemligheter om hur man lyckas med den perfekta kakan.
2019-06-14
Länk till avsnitt

2. Vi krossar myten om fluff!

I det här avsnittet gör vi en djupdykning i temat fluff, krossar myter, snackar cravings, testar choklad och mycket mer!
2019-06-07
Länk till avsnitt

1. Premiär!

I det första avsnittet av Tillåt Kakor, får ni lära känna kvinnorna bakom podden: Hur hamnade vi här? Hur kommer det sig att vi jobbar med bakning idag? Hur blev vi vänner och vad gör vi när chokladen tar slut? Svaret på allt detta och mycket mer får ni lyssna på i vårt premiäravsnitt. Varmt välkomna!
2019-05-29
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.