Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Momsplaining

Momsplaining

Det här är en podd av och med Lisa aka 'Knivlisa' och Louise aka 'Hej hej vardag' som genom sina sociala medier och bloggar engagerar ett stort antal följare dagligen med sina träffsäkra betraktelser av vardagslivet, relationer och småbarnsår. Du har också möjlighet att dela med dig av dina egna storys och ställa frågor som besvaras med värme och humor efter bästa förmåga: Vad är det värsta man har kallat sina barn? Vad stör man ihjäl sig på hos sin partner? Vad är det värsta man har sagt och gjort in the name of PMS? Med sig i studion har de "Daniel" som läser upp lyssnarfrågor och storys och som försöker hålla ordning. Vid behov får han dessutom representera och stå till svars för alla världens män. Podcasten produceras av produktionsbolaget Poddagency.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

poddenmomsplaining.libsyn.com/website

Avsnitt

#11 Tungkyss i bastun!

Vardagsromantik! Eller snarare; hur svältfödd kan man bli på vardagsromantik?

Varför är Louise så begeistrad över att hennes man råkade ta på henne när han gick förbi henne? Varför shamear Lisa Louise för att hon aldrig hånglar när hon själv bara gjort det en gång?

Vilka är deras bästa tips för att få sin partner kär? Hur frustrerande är det att prata olika kärleksspråk? Hur äckligt är ordet kärleksspråk?

Det och mycket mer (och som vanligt odrägligt många skämt) i dagens avsnitt.

2019-10-31
Länk till avsnitt

#10 Pinigt!

Plocka fram skämskudden - i veckans avsnitt snackar vi skam och pinsamheter!

Att slinta på fingret i sociala medier, fisa inför främlingar eller svettas tills man tappar talet kan orsaka pin. Lisa tycker däremot att ett töntigt ordval är värre än en halv arm upp där solen aldrig skiner.

Fis-kupper i hiss, östgötska och Alexander Skarsgård hinner vi också med!

Dessutom får vi höra hur det gick för Louise aka "mom of the year" när hon överraskade barnen med göttigheter från vår samarbetspartner Hemmakväll.se!

 

2019-10-16
Länk till avsnitt

#9 Störiga partners!

I veckans avsnitt pratar vi om jobbiga/äckliga/störiga saker som partners gör.

  Lisa och Louise berättar vad de stör sig på hos sina partners (vem lägger alltid i massa extraingredienser i fruns matlagning och vem svarar aldrig i telefon?)   Louises och Lisas män har i rättvisans namn även gjort utförliga listor på saker de stör sig på med Lisa och Louise. (?Hon beter sig som en tonåring?.)   Varför känner Lisa sig så påkommen att hon kissar på sig av skratt när Louise berättar vad hon stör sig på med henne?   Och varför börjar de typ bråka när Lisa berättar vad hon stör sig på med Louise? Kan detta vara det sista avsnittet??   Det och mycket mer får ni reda på i avsnitt nummer 9.     
2019-10-02
Länk till avsnitt

#8 Katastroftankar!

Fåglar som attackerar barnvagnar! Älgar som snor små barn! Bebisar som får hjärnskador av att man kör vagnen över ojämnt underlag och hur prioriterar man vilket barn man ska rädda först om (när) bilen kör rätt ut i en sjö?!

I avsnitt nummer 8 pratas det katastroftankar och den fina gränsen mellan den sunda oron och när man spårar..

Vem är chockad över att män också har katastroftankar? Och varför är alla rädda (och oroliga) för Lisa? 

OBS! Varning för en massa nya uppslag till katastroftankar ...

I samarbete med Min Bästa Bok!

2019-09-18
Länk till avsnitt

#7 Fler barn! Eller..??

När är man klar med att få barn? Försvinner någonsin bebissuget? Varför är Kniven och Hejhej helt äckliga i veckans avsnitt?

I avsnitt nummer 7 får ni de bästa argumenten för fler barn, anledning till varför obligatoriskt knips för män vid 45 vore rimligt och så ställer vi oss frågan om det är okej att lura till sig ett barn.

Kloka svar på era kloka frågor. Och så era stories som får oss att skratta, som vanligt!

 

Psst, glöm inte hörlurar om du ska lyssna på Momsplaining i stallet ...

 

I samarbete med Min Bästa Bok!

2019-09-04
Länk till avsnitt

#6 Förlossning

Idag ska det handla om ett ämne som uppenbart engagerar för vi har fått helt sjuuuuukt mycket storys från våra lyssnare om detta -Förlossning!!         Vi kommer att få höra om saker man har sagt medan man är hög på lustgas, hallucinationer, rädslor, smärta, fostervatten och så en av de absolut vanligaste frågorna/rädslorna inför en förlossning -bajs..     I studion har vi en som är nyförlöst (men/och som redan har glömt bort hur det var att föda barn) och den andra älskar att föda barn och har haft provocerande bra förlossningar. Vem älskar nättrosorna? Och vem fejkade en värk framför ett gäng barnmorskor? Och vem är så töjbar att hon inte sprack under nån av förlossningarna?

The storys om Förlossningar never ends...

 

PS. I studion finns också en gäst som ni kan höra om ni lyssnar noga...

2019-08-21
Länk till avsnitt

#5 Sömnbrist!! (eller kanske snarare Sömnlust)

Man trycker nappen i sin partners mun, ser djur som inte finns, glömt namn, barn och öppnat dörren med bröstet(n) ute...

Brist på sömn kan tydligt få oss att göra sjukla grejer!

I veckans avsnitt får vi höra en massa av era galna storys in the name of Sömnbrist!

Och så får vi svar på alltifrån vem försökte bonda med en okänd -till synes sliten- kvinna vid apelsinerna? Blir man nånsin smart igen? Och kan man egentligen dö av sömnbrist?!?

 

(Om du inte skrattar och blir lite glad av avsnittet så hoppas vi att du som inte kunnat sova tycker att avsnittet är så tråkigt att du somnar. Win-win either way då ju! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz )

2019-08-08
Länk till avsnitt

#4 Skitungar, hot & glass!

Upp med en hand ni som hotat med tomma hot, mutat med glass, godis, ipads etc!

Och upp med en hand alla som någon gång har "tappat det" när föräldrartålamodet (för länge sedan egentligen) har tagit slut!

I veckans avsnitt pratas det "barnuppfostran"!  Vem av tjejerna hänger (orimligt?) mycket på skolgården (och varför??)? Och vem är så konflikträdd att hon hellre låter sina egna OSKYLDIGA barn ta skulden än att behöva säga till någon annans barn?

Det pratas  trotsiga barn,bonusfamiljer, koppel på barn, humorn i barn som ramlar, tips, trix, mutor och glass. Och såklart läser vi upp några av alla era storys!

PS. To all you parents out there -be strong! Hold on! We know how it feels! You can do it!!! 

2019-07-24
Länk till avsnitt

3# PMS/Hormonbryt

Hormoner, hormoner! Här var det hormoner!!!

Det fullkomligt sprutar av dom i veckans avsnitt! Både från Lisa, som har PMS och Louise som var höggravid när vi spelade in.

Vi får höra storys om tulpaner som bryts itu, fiskpinnar i fejset, om svartsjuka, ilska och såklart -om tårar.

Har Lisa en affär med Louise kille? Är IKEA-bruksanvisningarna sorgliga? Och hur säger man egentligen "guacamole" i Gnesta?

PS. Bring the tissues!

 

2019-07-10
Länk till avsnitt

#2 Semester (eller kanske snarare "semester")

I veckans avsnitt pratar vi om semester!

Den där sköna perioden när man myser med barn, en eventuell partner, släkt och vänner. När man gör härliga utflykter och resor och där harmoni och lugn är de genomgående känslorna. Eller?

Hur är det egentligen att ha semester med barn och familj? Borde man ha en semester efter semestern och vad bör man tänka på inför och under ledigheten?

Louise (aka Hej hej vardag) och Lisa (aka Knivlisa) svarar på frågor och ger tips och vi får höra semesterstorys både från lyssnarna och tjejerna! 

OBS! Varning för sarkasm och generaliseringar!

 

 

 

2019-06-26
Länk till avsnitt

#1 Sexlust!! (eller kanske snarare sexbrist)

I premiäravsnittet pratas det sex!

Är liggschema en bra lösning? Hur får man till sexet när barnen är hemma? Hur pratar man om sex med sin partner? 

Den ena tål inte att höra nåt ord som används när man pratar sex och den andra har hormonpåslag och svettas och generas om vartannat.

OBS! Varning för snusk! 

2019-06-12
Länk till avsnitt

TRAILER!!!

Snart är den här! Podden som ni väntar på! Där Louise aka Hej hej vardag och Lisa aka Knivlisa svarar på allt ni velat veta. Och mer. Stay tuned och tryck på prenumereraknappen så missar du inget avsnitt! 

 

2019-06-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.