Sveriges 100 mest populära podcasts

Insikter från utsikter - en podd du mår bra av!

Insikter från utsikter - en podd du mår bra av!

Med en inspirerande utsikt som hävstång för det goda samtalet, möter komikern och föreläsaren Malte Hallquist både kända och okända människor som har varit med om när livet bjuder på överraskningar. Idén med podden är att den ska lyfta dessa berättelserna, lyfta de personer som berättar dem och lyckas podden riktigt bra, så lyfter den även dig som lyssnare.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

maltehallquist.se

Avsnitt

107. Per Naroskin - på väg mot likgiltighet

Per Naroskin är kanske mest känd för sin roll som spanare i programmet Spanarna som sänds på fredagar på P1 i Sveriges Radios. Han är en man med otroligt många järn i elden; psykolog, psykoterapuet, dramatiker, krönikör, författare och föreläsare. Efter många års särboförhållande med skådespelerskan Sissela Kyle flyttade dom i våras in i gemensamt boende. Hur har det påverkat förhållandet? Varför är dialekter så intressant? Varför vill Per bo nära en kyrkogård och hur gick det när han testade på stand-up? Detta och mycket mer kommer här, men först - lite ljudkänslighet.

2022-11-30
Länk till avsnitt

106. Hanna Hedlund - Bollnäs ballaste brud!

Hanna Hedlund är en av våra mest omtyckta sångerskor i Sverige. Hon har gjort nästan allt man kan göra som artist. Varit med i melodifestivalen 2 gånger, spelat väldigt många musikaler, varit programledare på TV och  är nu högaktuell i Pernilla Wahlgrens show - Hybris! Hennes musikintresse startade i Bollnäs, Hälsingland, med pappas smittande entusiasm. Men när kom hon på att skulle jobba som artist? Hur har gruppen Fåntrattarna påverkat henne? Och är hon världens bästa syster? Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - hur långsamt kör en turnébuss egentligen?

2022-11-23
Länk till avsnitt

105. Kristoffer Ahonen Appelquist - En ljusteknikers bekännelse

Kristoffer Ahonen Appelquist är den skoltrötte skåningen som blev ljustekniker, som hamnade i berättarladan i Sunne, som upptäckte att han var rolig som landade i stand-up, som drömde om att bli programledare, som blev programledare som nu lever det nya livet i Stockholm med fru och barn. Kristoffer har fått pris som årets nykomling på svenska stand-upgalan 2006 och 2012 blev han utsedd till Årets manliga komiker. Hur blev hans liv så här egentligen, hur viktig är gröt kontra kräm och är han så arg som han ser ut? Detta och mycket mer kommer här, men först - en ljustekniker som försöker va ljudtekniker.

2022-11-16
Länk till avsnitt

104. Andreas Janliden - Ajabaja Cancer

20 december 2019 åker familjen Janliden in till akuten med sin 3-årige son Alfred. Han har varit febrig några dagar och de tänker att han ska få penicillin så att han kan bli frisk till julaftonen. Det blir en chock för alla när de får reda på att Alfred har leukemi och där och då startar en 25 månaders lång  kamp för hela familjen. Detta är deras historia berättat av pappa Andreas med ett litet inhopp av Alfred själv. 

2022-11-09
Länk till avsnitt

103. Kerstin Andeby - med barnet i fokus!

Kerstin Andeby är en sångerska och låtskriverska med en enorm produktivitet. Hon har skrivit över 400 låtar, deltagit i melodifestivalen vid tre tillfällen, fått grammis och sålt guldplatta, men mest känd är nog Kerstin ändå för albumet Majas alfabetssånger där Kerstin skrivit melodierna och Lena Andersson skrivit texterna . Men hur började det egentligen, vad har Beatles med saken att göra, vad är barnens katedral och är det så att barn ofta är smartare än vuxna? Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - lite morgondimma i näsan.

2022-11-02
Länk till avsnitt

102. Magnus Nygren - den tankefyllda hockeyspelaren

Magnus Nygren har alltid varit full av vilja. Uppväxt på Herrhagen i Karlstad där det fanns massa aktiviteter för unga pojkar med överskottsenergi. Det blev till slut ishockey som Magnus fastnade för där han har en gedigen pågående karriär. SM-guld och SM-silver med Färjestad BK, VM-Brons, spelade ett tag i Montreal Canadiens i NHL och spelar nu i HC Davos i Schweiz där han också har rollen som kapten för laget. Vad är det som är så kul med hockey, valde han verkligen rätt sport, och hur är det med önskan att bli älskad av alla. detta och mycket mer kommer här, men först - en kort beskrivning av vänskapen med Björn Goop.

2022-10-26
Länk till avsnitt

101. Annica Westman - tillsammans bygger vi hopp!

Annica Westman följer med en vän för att se på en film om volontärarbete i Sydafrika. I filmen berättas om organisationen Bobby Bear och Annica fattar direkt att hon behöver åka dit och hjälpa till. Efter sitt volontärs arbete skriver Annica en bok om sin tid före, under och efter den upplevelse. Boken heter Mitt zulunamn är Ingelosi" och är en berättelse om hur mod kan förändra ett liv. Hur övervinner man sin egen rädsla, hur hanterar man sin ångest över att små barn utsatts för sexuellt våld, och vad är själva drivkraften i volentärsarbetet? Detta och mycket mer kommer här, men först - en fin gåva.

2022-10-19
Länk till avsnitt

100. En podd du mår bra av!

Live från Kil Arena, men Sara Broos och Malte Hallquist. Liveband och gästartister.
2022-10-14
Länk till avsnitt

99. Björn Goop - Travkusken med känsla för känslan

Björn Goop är travtränaren och travkusken som vunnit allt. Ca 40 000 lopp med en seger procent på 18 procent. Har vunnit 501 segrar på ett år. Totalt över 7000 segrar spridda över hela världen. Priset Guldhjälmen som delas ut till årets kusk fick man sluta med eftersom det bara fanns en som fick den år efter år eftrer år. Hur hittar man Björn ny motivation hela tiden, hur hinner han återhämta sig, hur är det med hans matvanor och hur övervinner han sorgen och saknanden efter sin nyligen bortgångne far Olle Goop. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - en liten miljöetablering.

2022-10-05
Länk till avsnitt

98. Carin da Silva - Vem bryr sig om hur jag ser ut?

Carin da Silva var 2006 en av dansarna i programmet Lets Dance på TV4 och hon gick rakt igenom rutan. Hon fortsatte två år till och efter det stod många roliga dörrar vidöppna för Carin. Hon har hunnit med programlereri i både radio och tv, bloggat, poddat , skådespelat, varit popartist och mycket mycket mer. Vad gör Carin nu? Varför bor hon i Bryssel? Vad har hon för förhållande till sin egen kropp, när började hennes musikaldrömmar kan ha spabesök som hobby? Detta och mycket mer kommer här, men först - lite smicker!

2022-09-28
Länk till avsnitt

97. Lars Wingefors - med större öron än mun!

Lars Wingfors växte upp i värmländska Östra Ämtervik och har enligt sig själv alltid varit en entreprenör. Som 13-åring startade han sitt första företag. Ett företag som sålde serietidningar via postorder.  Detta bytte sedan Lars ut mot försäljning av TV-spel och affärerna tog fart på riktigt. I gymnasiet fick han hoppa av i 3:an eftersom han då omsatte 47 miljoner och inte hade tid med skolan längre. Nu omsätter hans företag Embracer miljardbelopp och har över 13000 anställda över hela världen. Vad är det då som driver honom till att hela tiden utvecklas, upplever han sig själv som framgångsrik, varför är inköpspris så viktigt och vad är LK-värde för något. Detta och mycket mer kommer här, men först en ganska självklar sak.

2022-09-21
Länk till avsnitt

96. Anders Glenmark - Här är jag!

Anders Glenmark skivdebuterade som 19-åring i början på 70-talet och har sedan dess varit en av våra mest älskade sångare med låtar som Hon har blommor i sitt hår, Mare mare, Hon sa och kanske inte minst tillsammans med killarna i GES När vi gräver guld i USA. Han har även producerat andra artister som Eva Dahlgren, Patrik Isaksson och Magnus Uggla för att nämna några. Hur ser hans liv ut nu? Varför är det roligare att turnera när man är 60+? Vad hände när han tog time out och hur har hans liv förändrats efter den sällsynta diagnosen kavernom. Detta och mycket mer kommer här, men först - leta namn och låttitel.

2022-09-14
Länk till avsnitt

95. Lena Mellin - om att förstå sin samtid!

Sedan november 1978 har Lena Mellin varit anställd på tidningen Aftonbladet i Stockholm. I rollen som inrikespolitisk kommentator ser hon sig själv som en konsumentombudsman med uppgift att få människor att förstå sin samtid. Men hur förstår man sitt eget liv när man inte har en plan för det? Varför är trädgårdsarbete så viktigt och vad är hennes stalltips inför valet? Detta och mycket mer kommer här, men först en liten överraskande start.

2022-09-07
Länk till avsnitt

94. Katarina Graffman - vilka är Malte och Helena?

I detta avsnittet får vi återigen träffa antropologen Katarina Graffman, men denna gång är hon hemma hos Malte och Helena och gör sitt jobb. Hon öppnar garderober, förråd, kylskåp och samtalar med Malte och Helena, allt för att ta reda på vilka dom är. Vad säger det att det sitter en peruk i barnstolen, vad menas med att saker måste kallna och hur löser man känslighet kontra ärlighet? Detta och väldigt mycket mer kommer här.

2022-06-15
Länk till avsnitt

93. Jessica Segerberg - i mötet med andra hittar man sig själv.

Jessica Segerberg är fotografen som faktiskt var ute och cyklade när hon fann sig själv nånstans mellan Tumba och Tromsö. Eller hon fann åtminstone pusselbitar av sig själv, eller rättare sagt kände att lager på lager föll av henne längst vägen vilket tog henne närmre sin inre kärna, sitt riktiga jag, sin renaste form. Nu ska hon upp på cykeln igen och trampa från Nyköping till Tärendö. Så häng med på förberedelserna inför resan när Jessica fortsätter sitt letande vilket rymmer rotlöshet, vikten att vara tydlig och konsten att lyfta andra och väldigt mycket mer. Men först - lite nervositet.

2022-06-08
Länk till avsnitt

92. Ingemar Olsson - Du vet väl om att du är värdefull!

Ingemar Herbert Paul Olsson växte upp med en pappa som var predikant. Han ärvde nyfikenheten att ta reda på hur allt hänger samman och utbildade sig till teolog. Under resans gång är musiken alltid närvarande och när ett skivkontrakt dyker upp förändras Ingemars liv. Nu har han skrivit massor av låtar som vi känner igen och sjunger med i. "Du vet väl om att du är värdefull", "Sköna människor", "Vi dricker mjölk" är bara några av melodierna i hans stora låtskatt. Vad gör Ingemar idag? Vad längtar han efter och vad handlar hans kommande bok om. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - en bulle till kaffet.

2022-06-01
Länk till avsnitt

91. Leif Stinnerbom - Berättelsen går vidare (längre version)

Leif Stinnerboms berättarlust tog sin början i en kåta i Västerbotten där hans morfar berättade jakthistorier och bedrifter som utförts på de samiska fjällen. Leif, som då var ung pojke, blev som uppslukad av dessa berättelse och efter det har han både medvetet och omedvetet letat efter musik och historier som han vill förmedla vidare. Men hur blev det Berättarladan i Sunne, finns det fin och fulkultur och ligger egentligen Västerbotten i Värmland? Detta och mycket mer kommer här, men först - är mikrofoner för fegisar?

2022-05-26
Länk till avsnitt

91. Leif Stinnerbom - Berättelsen går vidare

Leif Stinnerboms berättarlust tog sin början i en kåta i Västerbotten där hans morfar berättade jakthistorier och bedrifter som utförts på de samiska fjällen. Leif, som då var ung pojke, blev som uppslukad av dessa berättelse och efter det har han både medvetet och omedvetet letat efter musik och historier som han vill förmedla vidare. Men hur blev det Berättarladan i Sunne, finns det fin och fulkultur och ligger egentligen Västerbotten i Värmland? Detta och mycket mer kommer här, men först - är mikrofoner för fegisar?

2022-05-25
Länk till avsnitt

90. Maria Karpathakis - svart bälte i snabba beslut

Maria växte upp i värmländska Edsvalla, ett pyttelitet samhälle som Maria själv säger. Hon var sportypen, den sprallige karatetjejen som efter grundskolan tog ett ganska slumpmässigt val av gymnasium som följdes av andra ganska hastiga och känslomässiga val av både skolor och killar vilket ledde in henne på en skådespelarkarriär ingen hade förutspått. Nu har hon spelat på stora scener, varit med i både TV-serier och film och drömmer om en stor roll som hon verkligen får bita i. Vad tycker hon om trumpetspelande män? Hur blir man stuntkvinna i High Chaparall och vem är egentligen Per Grundström? Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - förmågan att rensa i kalendern.

2022-05-18
Länk till avsnitt

89. Niklas Källner - Kungen av Kallprat (längre version)

Niklas Källner växte upp i Växjö och kom ganska tidigt på att han ville hålla på med journalistik. Relativt snabbt hamnade han på Sveriges television i olika kulturprogram och i olika roller i själva produktionen. Som reporter på stan i Skavlan blev Niklas folkkär med sitt varma och inbjudande sätt att intervjua. Nu har han skrivit tre böcker och dyker upp som programledare i olika sammanhang. Bland annat i serien Arvinge okänd med sin vän och kollega Kattis Ahlström. Hur får man för sig att bränna Uppsala? Hade han på känn att Skavlan skulle bli så stort och hur kommer det sig att det växer ut knätofsar när han berättar att han är kristen? Detta och mycket mer kommer här, men först - när startar ett avsnitt egentligen?

2022-05-12
Länk till avsnitt

89. Niklas Källner - Kungen av Kallprat

Niklas Källner växte upp i Växjö och kom ganska tidigt på att han ville hålla på med journalistik. Relativt snabbt hamnade han på Sveriges television i olika kulturprogram och i olika roller i själva produktionen. Som reporter på stan i Skavlan blev Niklas folkkär med sitt varma och inbjudande sätt att intervjua. Nu har han skrivit tre böcker och dyker upp som programledare i olika sammanhang. Bland annat i serien Arvinge okänd med sin vän och kollega Kattis Ahlström. Hur får man för sig att bränna Uppsala? Hade han på känn att Skavlan skulle bli så stort och hur kommer det sig att det växer ut knätofsar när han berättar att han är kristen? Detta och mycket mer kommer här, men först - när startar ett avsnitt egentligen?

2022-05-11
Länk till avsnitt

88. Jenny Westling - konfronteras med Kristus i Krakow

Jenny Westling växter upp i värmländska Kil som en ung tuff tjej som ofta står på barrikaderna och säger det hon tycker. Inte så sällan kritik mot kyrkan och troende. Hon börjar jobba som journalist vilket i sin tur leder till TV-jobb som leder till reklambranschen. På en resa i Polen möter hon plötsligt Kristus i en kyrka i Krakow. En stark gudsupplevelse som hon inte delar med någon förrän många år senare. Idag är hon präst i Svenska kyrkan och vill predika om vi alla ska prova vara Guds händer eftersom världen behöver det. Kan man tvivla efter en sådan upplevelse? Vad möter hon för reaktioner och var hennes pappa en förlaga till Storytel? Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - en hyllning till radio.

2022-05-04
Länk till avsnitt

87. Calle Sculman - jakten på ett hederligt liv. (längre version)

Calle Schulman har sina rötter i Värmland, men är kanske mest känd som mediaprofil i Stockholm. Som reklamfilmsregissör, poddare och och allmän tyckare kryssar han sig fram i innerstadens terräng. Jag påstår att han är klassens tuffaste kille, men håller han med om det? Vad menar Calle med att man hellre ska avstå en knussla och var går gränsen för elakhet. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - en nyckel till den galna världen.

2022-04-28
Länk till avsnitt

87. Calle Schulman - jakten på ett hederligt liv.

Calle Schulman har sina rötter i Värmland, men är kanske mest känd som mediaprofil i Stockholm. Som reklamfilmsregissör, poddare och och allmän tyckare kryssar han sig fram i innerstadens terräng. Jag påstår att han är klassens tuffaste kille, men håller han med om det? Vad menar Calle med att man hellre ska avstå en knussla och var går gränsen för elakhet. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - en nyckel till den galna världen.

2022-04-27
Länk till avsnitt

86. Jakob Hultcrantz hansson - skådespelare på liv och död (längre version)

Jakob Hultcrantz Hansson förknippas nog för många med Västanå teater där han har spelat ett flertal huvudroller i teaterns uppsättningar, bland annat som Gösta Berling, men han har på senare tid setts mer och mer i olika filmroller, så som Vår tid är nu, Beck och Maria Wern. Men hur blev han egentligen skådespelare, vad är hans varför och varför får en pojke från Kalix inte gråta. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - lite prokrastinering

2022-04-21
Länk till avsnitt

86. Jakob Hultcrantz Hansson - skådespelare på liv och död

Jakob Hultcrantz Hansson förknippas nog för många med Västanå teater där han har spelat ett flertal huvudroller i teaterns uppsättningar, bland annat som Gösta Berling, men han har på senare tid setts mer och mer i olika filmroller, så som Vår tid är nu, Beck och Maria Wern. Men hur blev han egentligen skådespelare, vad är hans varför och varför får en pojke från Kalix inte gråta. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - lite prokrastinering

2022-04-20
Länk till avsnitt

85. Frippe Myrer - Ett liv med musik och brôte!

För Frippe Myrer har musiken alltid varit en stor del av hans liv. Som liten hängde han med sin trumspelade pappa Dag på dansbandsspelningar med Keith Elwins, som äldre tonåring arbetade han som roddare åt Arvingarna och nu i vuxen ålder livnär han sig delvis som trubadur. Men han gör annat också. Arbetar som lastbilschaufför, vi har deltagit i Biggest Loser och han driver en podd tilsammans med sin kompis Simon. Men vad drömmar han om, hur har han bearbetat sin pappas allt för tidiga död och hur sätter man gränser när man har svårt med gränssättning? Detta och väldigt mycket mer kommer här.

2022-04-13
Länk till avsnitt

84. Sissela Kyle - del 2

Sissela Kyle är en av de mest omtyckta artisterna i Sverige. Känd från olika scenframträdande, Tv-serier och otaliga lekprogram i både radio och TV. En väldigt bred komiker och skådespelare som är känd för sin avväpnande kärleksfulla sarkastiska ton. Här kommer en fortsättning av del 1 där vi breddar och fördjupar vårt samtal. Mycket nöje.

2022-04-06
Länk till avsnitt

83. Lasse Åberg - inte en dag utan ett streck!

Lasse Åberg - en levande legend. Ingen har väl som han gjort så tydliga avtryck i den svenska kulturen. Som Stig Helmer fick han oss att älska den tafatte, den lite försynte brödrostnörden och som Trazan Apansson fick han oss att vilja bo högt upp i ett träd och hänga med Banarne och i Elecktric Banana Band sjunga om Maja Piraya. Hur lever Lasse nu, vilka drömmer han kvar att uppfylla och vad menar han med carpe manjana. Detta och mycket mer kommer här, men först - Stavgång eller icke stavgång.

2022-03-30
Länk till avsnitt

82. Martin Wicklin - passionerat kaos (längre version)

Martin Wicklin växer upp i Hässelby med en mamma från Norrland och en pappa från Sri Lanka. Ganska planlöst hamnar han och en kamrat med en TV-idé på TV4 vilket leder honom till Kalla Fakta där han får sin journalistutbildning. Efter en kort paus från journalistiken skapar Martin med kollegor radioprogrammet söndagsintervjun på P där han nu är aktuell med sina fängslande intervjuer som kännetecknas av närvaro, lyhördhet och ibland brutalt ärliga frågor. Varför tycker Martin så mycket om mötet med människor? Hur ser han på papparollen och hur hanterar han det kaos som ofta uppstår i hans liv mellan kalender och verklighet. Detta och mycket mer kommer här, men först - så sänker vi ner ostkupan.

2022-03-24
Länk till avsnitt

82. Martin Wicklin - passionerat kaos

Martin Wicklin växer upp i Hässelby med en mamma från Norrland och en pappa från Sri Lanka. Ganska planlöst hamnar han och en kamrat med en TV-idé på TV4 vilket leder honom till Kalla Fakta där han får sin journalistutbildning. Efter en kort paus från journalistiken skapar Martin med kollegor radioprogrammet söndagsintervjun på P där han nu är aktuell med sina fängslande intervjuer som kännetecknas av närvaro, lyhördhet och ibland brutalt ärliga frågor. Varför tycker Martin så mycket om mötet med människor? Hur ser han på papparollen och hur hanterar han det kaos som ofta uppstår i hans liv mellan kalender och verklighet. Detta och mycket mer kommer här, men först - så sänker vi ner ostkupan.

2022-03-23
Länk till avsnitt

81. Malin Kling Uddgren - världens roligaste rännstensunge(längre version)

Malin Kling Uddgren växte upp i Göteborg i en missbrukarfamilj. Hon blev som 7-åring placerad som fosterbarn där hon misshandlas i stort sett dagligen av sin fostermamma. I detta avsnitt berättar Malin om hur det började och slutade och hur det har format henne som människa. Hon berättar även om hur hon blev journalist, om tidningen faktum, om sina söner och deras hysteriskt roliga dialoger på facebook. Hur reser man sig efter många års förtryck, kan man säga grattis på internationella kvinnodagen och vad är det tramsigaste Malin nånsin gjort. Detta och mycket mer kommer här, men först - vad menar man med att va cool?

2022-03-17
Länk till avsnitt

81. Malin Kling Uddgren - världens roligaste rännstensunge

Malin Kling Uddgren växte upp i Göteborg i en missbrukarfamilj. Hon blev som 7-åring placerad som fosterbarn där hon misshandlas i stort sett dagligen av sin fostermamma. I detta avsnitt berättar Malin om hur det började och slutade och hur det har format henne som människa. Hon berättar även om hur hon blev journalist, om tidningen faktum, om sina söner och deras hysteriskt roliga dialoger på facebook. Hur reser man sig efter många års förtryck, kan man säga grattis på internationella kvinnodagen och vad är det tramsigaste Malin nånsin gjort. Detta och mycket mer kommer här, men först - vad menar man med att va cool?

2022-03-16
Länk till avsnitt

80. Peter Englund - Klädernas Konung (längre version)

Peter Englund växer upp i Gävle och märker ganska tidigt att att gillar kläder och design. Han flyttar till Stockholm på vinst och förlust, arbetar som receptionist parallellt med att bygga upp sin verksamhet som designer och stylist. Nu har han ett kontor på 200 m2 på Drottninggatan i Stockholm och designar Pernilla Wahlgrens hybris-turné, melodifestivalens artister, guldbaggegalan och mycket mycket mer. Vem är mannen bakom alla dessa kläder? Vilka är Diamond Dogz? Och varför har han svårt att förstå att man gillar honom som han är? Detta och mycket mer kommer här, men först - lite gaysnack!
2022-03-10
Länk till avsnitt

80. Peter Englund - Klädernas konung

Peter Englund växer upp i Gävle och märker ganska tidigt att att gillar kläder och design. Han flyttar till Stockholm på vinst och förlust, arbetar som receptionist parallellt med att bygga upp sin verksamhet som designer och stylist. Nu har han ett kontor på 200 m2 på Drottninggatan i Stockholm och designar Pernilla Wahlgrens hybris-turné, melodifestivalens artister, guldbaggegalan och mycket mycket mer. Vem är mannen bakom alla dessa kläder? Vilka är Diamond Dogz? Och varför har han svårt att förstå att man gillar honom som han är? Detta och mycket mer kommer här, men först - lite gaysnack!
2022-03-09
Länk till avsnitt

79. Mia Törnblom - En sårbar och superstark människa (längre version)

Mia har alltid varit en entreprenör. Hon blev tidigt lagkapten i sitt fotbollslag, vid 18 års ålder startade hon sitt första företag, några år senare flyttade hon till Spanien för att driva sitt företag vidare och efter set har hon startat flera företag och skrivit massa böcker. När Mia Törnblom gör nånting så gör hon det till 100 procent, om det så gäller att hålla föreläsningar, skriva böcker eller att hjälpa människor i självledarskap. Var hittar hon kreften att hålla lågan igång? Hur kom det sig att hon började knarka, hur går man vidare efter man brutit helt med sina föräldrar och syskon och hur är man när man är förtänksam? Detta och mycket mer kommer här, men först - en utvärdering av avsnittet.
2022-03-03
Länk till avsnitt

79. Mia Törnblom - En sårbar och superstark människa

Mia har alltid varit en entreprenör. Hon blev tidigt lagkapten i sitt fotbollslag, vid 18 års ålder startade hon sitt första företag, några år senare flyttade hon till Spanien för att driva sitt företag vidare och efter set har hon startat flera företag och skrivit massa böcker. När Mia Törnblom gör nånting så gör hon det till 100 procent, om det så gäller att hålla föreläsningar, skriva böcker eller att hjälpa människor i självledarskap. Var hittar hon kreften att hålla lågan igång? Hur kom det sig att hon började knarka, hur går man vidare efter man brutit helt med sina föräldrar och syskon och hur är man när man är förtänksam? Detta och mycket mer kommer här, men först - en utvärdering av avsnittet.

2022-03-02
Länk till avsnitt

78. Henrik Hjelt - En officer och en gentleman (längre version)

Henrik Hjelt växte upp i en ganska akademisk och patriarkalisk familj, så valet att bli reservofficer och sedan utbilda sig till jurist föll sig ganska naturligt. Men under utbildning i Uppsala kände Henrik att han ville annat. Humorator bildades, ett komiskt gäng som underhåll studenterna på olika sätt och fick sedan göra TV åt TV4-Uppland. Det blev startskottet på Henriks karriär för det följdes av underhållningsuppdrag på SVT som ledde till roliga lekprogram i olika kanaler så som Högsta Domstolen, Extra!Extra!, och Parlamentet. Nu är han en väletablerad komiker som syns både på scen och i rutan. Vad sa hans familj om valet att bli komiker? Hur balanserar han kontrollbehov med improvisation och är ett olösligt problem egentligen ett problem? Detta och mycket mer kommer här, men först - så kickar vi!

2022-02-24
Länk till avsnitt

78. Henrik Hjelt - En officer och en gentleman

Henrik Hjelt växte upp i en ganska akademisk och patriarkalisk familj, så valet att bli reservofficer och sedan utbilda sig till jurist föll sig ganska naturligt. Men under utbildning i Uppsala kände Henrik att han ville annat. Humorator bildades, ett komiskt gäng som underhåll studenterna på olika sätt och fick sedan göra TV åt TV4-Uppland. Det blev startskottet på Henriks karriär för det följdes av underhållningsuppdrag på SVT som ledde till roliga lekprogram i olika kanaler så som Högsta Domstolen, Extra!Extra!, och Parlamentet. Nu är han en väletablerad komiker som syns både på scen och i rutan. Vad sa hans familj om valet att bli komiker? Hur balanserar han kontrollbehov med improvisation och är ett olösligt problem egentligen ett problem? Detta och mycket mer kommer här, men först - så kickar vi!
2022-02-23
Länk till avsnitt

77. Cecilia Af Jochnick - mångsysslaren från Väse (längre version)

Redan som ung förstod Cecilia att det går att påverka sitt eget liv. Trivs man inte gör man nånting åt det och man ska inte ha tråkigt. Med detta som grund har Cecilia arbetat och utbildat sig om vartannat och jobbat som journalist, lantbrukare, skådespelare, föreläsare, ridlärare, sömmerska, författare och nu på senare år ägnat sig åt dragspel. Vad drömmer en mångsysslare om, hur är det med jantelagen och kan man modig om man inte är rädd. Detta och mycket mer kommer här men först - planerar vi avsnittets slut.

2022-02-17
Länk till avsnitt

77. Cecilia Af Jochnick - Mångsysslaren från Väse

Redan som ung förstod Cecilia att det går att påverka sitt eget liv. Trivs man inte gör man nånting åt det och man ska inte ha tråkigt. Med detta som grund har Cecilia arbetat och utbildat sig om vartannat och jobbat som journalist, lantbrukare, skådespelare, föreläsare, ridlärare, sömmerska, författare och nu på senare år ägnat sig åt dragspel. Vad drömmer en mångsysslare om, hur är det med jantelagen och kan man modig om man inte är rädd. Detta och mycket mer kommer här men först - planerar vi avsnittets slut.

2022-02-16
Länk till avsnitt

76. Tomas Sjödin - med huvudet i himlen och fötterna på jorden (längre version)

Tomas Sjödin har aldrig tvekat på sitt yrkesval. Redan vid 19 års ålder visste han att det var pastor han ville vara. Vid studier i England blev han ombedd att skriva en krönika för tidningen Dagen och upptäckte en ådra han inte visste att han hade. Skrivandets konst. Nu har han skrivit 13 böcker, gjort två sommarprat, sex vinterprat och ett otal kröniker i diverse tidningar, alltid med en förmåga att klä tankar och känslor med ord som gör det lätt att förstå. Vad skulle han gjort om han inte blivit pastor, finns det en religion som har alla rätt och varför är god tystnad så läkande? Detta och mycket mer kommer här i ett avsnitt om tro, hopp och kärlek samt Tomas Tvivlaren. Men först - lite magkänsla.

2022-02-10
Länk till avsnitt

76. Tomas Sjödin - med huvudet i himlen och fötterna på jorden

Tomas Sjödin har aldrig tvekat på sitt yrkesval. Redan vid 19 års ålder visste han att det var pastor han ville vara. Vid studier i England blev han ombedd att skriva en krönika för tidningen Dagen och upptäckte en ådra han inte visste att han hade. Skrivandets konst. Nu har han skrivit 13 böcker, gjort två sommarprat, sex vinterprat och ett otal kröniker i diverse tidningar, alltid med en förmåga att klä tankar och känslor med ord som gör det lätt att förstå. Vad skulle han gjort om han inte blivit pastor, finns det en religion som har alla rätt och varför är god tystnad så läkande? Detta och mycket mer kommer här i ett avsnitt om tro, hopp och kärlek samt Tomas Tvivlaren. Men först - lite magkänsla.

2022-02-09
Länk till avsnitt

75. Tannaz Edalat - Persisk precision

En ung klok journalist berättar om sin väg in i mediavärlden. Om en tuff skolgång, om rasism i media-Sverige, om entreprenörskap och om längtan att få gifta sig. 

2022-02-07
Länk till avsnitt

74. Linn Heed - Flickan från Lotusfälten (längre version)

Linn Heed adopteras från Sydkorea till Sverige när hon är 7 månader gammal. I vuxen ålder tar hon tag i tanken som grott hela livet, nämligen att besöka sitt hemland. Det blir en resa som lämnar många spår i Linn och det blir också en bok - Flickan från Lotusfälten. Hur tar man sig an en sådan resa, är duktiga flickan en produkt ev hennes uppväxt, hur har det påverkat henne som mamma och hur tacklar man känsla av av rotlöshet. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - Faster Fiffi.

2022-02-03
Länk till avsnitt

74. Linn Heed - Flickan från Lotusfälten

Linn Heed adopteras från Sydkorea till Sverige när hon är 7 månader gammal. I vuxen ålder tar hon tag i tanken som grott hela livet, nämligen att besöka sitt hemland. Det blir en resa som lämnar många spår i Linn och det blir också en bok - Flickan från Lotusfälten. Hur tar man sig an en sådan resa, är duktiga flickan en produkt ev hennes uppväxt, hur har det påverkat henne som mamma och hur tacklar man känsla av av rotlöshet. Detta och väldigt mycket mer kommer här, men först - Faster Fiffi.

2022-02-02
Länk till avsnitt

73. Magnus & Henrik Rongedahl - Svennebananflugorna från Molkom (lång version)

Det stora mediala genombrottet kom sent för Magnus och Henrik. År 2007 rings dom in som reserver i programmet "Så ska det låta" och slår nock på Sverige med sin version av låten "September". De var då 42 år och hade varit yrkesmusiker på heltid i över 20 år. Efter det har det blivit Melodifestivalen och stora uppdrag på både radio, TV och livescen. Men hur började allt? När kom de på att en kör är som en datingapp, hur är det att ha varann som terapueter och är dom verkligen enäggstvillingar? Detta och mycket mer kommer här - men först, hur man lurar med lurar.

2022-01-27
Länk till avsnitt

73. Magnus & Henrik Rongedahl - Svennebananflugorna från Molkom

Det stora mediala genombrottet kom sent för Magnus och Henrik. År 2007 rings dom in som reserver i programmet "Så ska det låta" och slår nock på Sverige med sin version av låten "September". De var då 42 år och hade varit yrkesmusiker på heltid i över 20 år. Efter det har det blivit Melodifestivalen och stora uppdrag på både radio, TV och livescen. Men hur började allt? När kom de på att en kör är som en datingapp, hur är det att ha varann som terapueter och är dom verkligen enäggstvillingar? Detta och mycket mer kommer här - men först, hur man lurar med lurar.

2022-01-26
Länk till avsnitt

72. Birgitte Söndergaard - med drömmar som drivkraft (lång version)

Efter att gått ut ur scenskolan i Göteborg arbetade Birgitte Söndergaard på flera olika teatrar runt om i vårt land vilket gav roller i både film och TV. I filmen SOS - segelsällskapsresan slog hon igenom stort och blev sedan programledare för bl.a Blåsningen och Spårlöst försvunnen i TV3. Men helt plötsligt tröttnade Birgitte på hela den cirkusen och bestämde sig för att bli konstnär på heltid. Vad hände egentligen? Vad betyder det att hon drömmer om att hon är en staty och varför är hon så bra på att göra smörgåstårtor? Detta och mycket mer kommer här. Men först - en doft!

2022-01-20
Länk till avsnitt

72. Birgitte Söndergaard - med drömmar som drivkraft

Efter att gått ut ur scenskolan i Göteborg arbetade Birgitte Söndergaard på flera olika teatrar runt om i vårt land vilket gav roller i både film och TV. I filmen SOS - segelsällskapsresan slog hon igenom stort och blev sedan programledare för bl.a Blåsningen och Spårlöst försvunnen i TV3. Men helt plötsligt tröttnade Birgitte på hela den cirkusen och bestämde sig för att bli konstnär på heltid. Vad hände egentligen? Vad betyder det att hon drömmer om att hon är en staty och varför är hon så bra på att göra smörgåstårtor? Detta och mycket mer kommer här. Men först - en doft!

2022-01-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.