Sveriges 100 mest populära podcasts

KPodden

KPodden

Här pratar vi på KP om allt som är viktigt i livet ? och mycket annat. Vi svarar på läsarfrågor och berättar hur det går till bakom kulisserna på Sveriges största, äldsta och bästa barntidning. Ansvarig utgivare: Lukas Björkman Kontakt redaktionen: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/kpodden

Avsnitt

Harry Potter-prat, del 21: Flamel-gänget

HPodden är tillbaka på Hogwarts! Ett vift med trollspöet och bok-klubben förvandlas till en filmklubb. Tillsammans med er lyssnare kollar vi på den första delen i serien, "Harry Potter och de vises sten". Vad som händer? Jo: KP-Lukas uppskattar verkligen Snapes rockiga stil, KP-Jossan kan inte skilja på ögonblå och ögongrön och KP-Ludvig diggar Dudleif och Gurgel ? allt detta, plus mycket annat
2024-02-15
Länk till avsnitt

Flöjt-feerna feat. Bellman

KP-Lukas berättar om sina många resor till staden Delft, KP-Jossan är både boom-boom och yeah-yeah och KP-Ludvig har besökt Jossan-land. Dessutom i det extremlånga februari-avsnittet av KPodden: Yviga giraffer! Magisk yrkesvägledning! Felhörningar! Jobbansökningar på hexameter!
2024-02-01
Länk till avsnitt

Sjung med oss, Lukas! #2

Jajamän, ännu en gång har vi samlat ett gäng av de visor som sjungits i KPodden under åren. Glöm snicksnack och flams, här blir det bara sång och musik. Luta dig tillbaka och njut av älskade hitar som "Hej, vackra kentaur", "Morsor och farsor hajar ingenting" och "Jossans techno-gåta". Vill du sjunga med? Texterna hittar du som vanligt på KPwebben Hörs igen den 1:a februari!
2024-01-24
Länk till avsnitt

Anti-mantel

Nytt år, nytt avsnitt av KPodden! I januariavsnittet svarar vi på lyssnarfrågor. Dessutom: KP-Lukas hör ju att det plingar inne i bussen, KP-Jossan vägrar berätta varför hon klädde sig i medeltidsskrud och KP-Ludvig gissar vilt om kex-bältet.
2024-01-01
Länk till avsnitt

Lucka 5: Bye bye, poltergeist!

Fira julafton med KPodden! Lyssnarfrågor och yrkesvägledning får vänta ? i detta häng-med-oss-avsnitt spelar vi brädspelet Talisman ? i fyra timmar! Vad som händer? Mycket! En drake utmanar till fajt! KP-Lukas blir iggad av mystikern! En farsot drar över landet! KP-Jossan blir kompis med en häxa! Prao-Poppy stjäl en flotte! KP-Ludvig anklagas för fusk! Dessutom delas det ut paket. God jul!
2023-12-24
Länk till avsnitt

Lucka 4: Penna med slem-blob

Äntligen är det dags för KPoddens rim-stuga! KP-Lukas znirk-znarkar vidare, KP-Jossan är Team Skotte och KP-Ludvig diktar om Stefan Rehn. Dessutom: Praktikant-Max och Prao-Poppy sjunger nya julhiten "O kvitto finns". Viket uppesittar-avsnitt! Rimmen hittar ni även på KPwebben
2023-12-23
Länk till avsnitt

Lucka 3: Atlas, Ludgo och Phoenix

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I tredje luckan blir det frågesport. Dessutom: KP-Lukas vill ha fler käpp-djur, KP-Jossan spanar in tomten på bordet och KP-Ludvig tycker att Praktikant-Max liknar en varulv.
2023-12-17
Länk till avsnitt

Lucka 2: Skum Lucia

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I den andra luckan blir det självklart luciatåg. Dessutom: KP-Jossan drar på sig solbrillorna, KP-Lukas sjunger om tacos och KP-Ludvig är en gran.
2023-12-10
Länk till avsnitt

Lucka 1: Bellman-veckan

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I den första luckan reser vi till Gamla stan och hänger med Bellis, Wolfie och Jean-Louis. Dessutom: KP-Lukas har fått klövar, KP-Jossan är alltid "redo för fredag" och KP-Ludvig ser frågande ut.
2023-12-03
Länk till avsnitt

Bokprat, del 20: Hurra för Astrid!

I dag är det Astrid Lindgrens födelsedag. Detta firar KP-Lukas, KP-Jossan och KP-Elvira med att ägna ett helt avsnitt åt författaren som skapade Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta och mängder av andra kända figurer.
2023-11-14
Länk till avsnitt

Lukas lian-dagar

KP-Jossan jollrar, KP-Lukas gillar schwauffé och KP-Ludvig knyter näven bakom ryggen. Dessutom har historiens första kpoddi-match avgjorts. Häng med till Västerås i detta höstiga avsnitt av KPodden!
2023-11-01
Länk till avsnitt

Den stora plågan

KP-Lukas dricker blod, KP-Jossan är rädd för spökbarnen och KP-Ludvig odlar pumpor. Dessutom i KPoddens halloween-avsnitt: Kentaur-åsnor! Ap-skräck! Rappande prao-elever!
2023-10-31
Länk till avsnitt

Bokprat, del 19: Världens sämsta syster

I oktober-avsnittet av bok-klubben pratar vi om en rolig serieroman ? och får dessutom besök av bokens författare Elin Lindell. Häng med till Göteborg och träffa Dani, som drömmer om att få ett syskon!
2023-10-15
Länk till avsnitt

Fånga David Stormvind!

KP-Lukas bakar Jossan-bullar, KP-Jossan springer förbi sig själv i spåret och KP-Ludvig saknar bölgrodan. Dessutom i KPoddens oktober-avsnitt: Nya felhörningar! Magisk yrkesvägledning! Bellman i chaps! 
2023-10-01
Länk till avsnitt

Bokprat, del 18: Pappan och havet

Vemodiga väsen! Tjuriga föräldrar! Kärleken till sjöhästar! I detta avsnitt pratar podd-trion om KP-Ludvigs gamla favoritbok. Häng med till mumintrollens värld!
2023-09-20
Länk till avsnitt

Ugglelik träbit

KPodden öppnar mejlboxen och läser några av sommarens lyssnarbrev! Dessutom: KP-Lukas påminner alla om fiskmåsens flyttmönster, KP-Jossan skriker för att vara på den säkra sidan och KP-Ludvig ger höga betyg till göteborgs-pranket.
2023-09-12
Länk till avsnitt

Mannen i lådan

KP-Lukas reser till både Tjörn och Mjörn, KP-Jossan tycker att det är skandal att man inte längre får ha hästar på scenen i Midgårds-Eurovision och KP-Ludvig ser lidande ut. Dessutom i september-avsnittet av KPodden: Yrkesvägledning, snigelkottar och ett mäktigt inhopp av Martinus Gunnarsen!
2023-09-01
Länk till avsnitt

Bokprat, del 17: Momo eller kampen om tiden

Harry Potter-figurerna har fortfarande sommarlov, så denna gång diskuterar i stället podd-trion den 11-åriga KP-Jossans favoritbok. Momo innehåller allt hon älskar ? sköldpaddor, tankar om tid och härliga namn.
2023-08-18
Länk till avsnitt

Göran, Skatan och Silverbläsen

KP-Lukas flyr från det flygande monstret, KP-Jossan samlar på namn och KP-Ludvig "jiddrar med mammutar". Augusti-avsnittet av KPodden handlar nästan helt om hästar och är inspelat i den legendariska och möjligen även magiska Lill-Jans-skogen!
2023-08-01
Länk till avsnitt

Drömmar om kungsörnar

KP-Lukas vill ha våfflorna för sig själv, KP-Jossan frågar inte flyttfåglarna var de varit och KP-Ludvig verkar ha bytt namn. I sista delen av KPoddens juli-kalender bjuder Lukas på ett lurigt och somrigt quiz!
2023-07-22
Länk till avsnitt

Harry Potter-bokprat, del 16: Åshöjdens bollklubb

Samtliga figurer i den magiska HP-världen har tagit sommarlov. I stället diskuterar podd-trion denna gång en av KP-Lukas gamla favoritböcker. Häng med till 1950-talets Skåne och träffa Jorma, Bagarn och de andra i fotbollsklubben Åshöjden!
2023-07-15
Länk till avsnitt

Den härliga bök-viljan

Bellman går på reggae-klubb, tysken tappar bort sin apa och spansken strövar mellan hassel och astrakan ? jajamän, juli-festen fortsätter med ett extra-avsnitt fullt av flams-teater!

2023-07-08
Länk till avsnitt

Element okänt

Juli är en frejdig månad som enligt traditionen bjuder på extra många avsnitt av KPodden! Först ut är en specialare full med lyssnar-frågor. Vem i podd-trion tycker om att studsa? Vem gillar inte alls aprikosmarmelad? Och vem känner sig som eld? Svar kommer här!
2023-07-01
Länk till avsnitt

Harry Potter-prat, del 15: Förbjuden kärlek i den förbjudna skogen

HP-klubben tuffar vidare! I femtonde avsnittet skriver KP-Lukas fan-fiction om kentaurer, KP-Jossan blandar två magiska världar och KP-Ludvig försöker vara hårdkokt. Dessutom: 10pennan12 uppdaterar alla i den viktiga mantel-frågan.
2023-06-20
Länk till avsnitt

Päders kläder

Luddet på kokosnöten ger en glass-tekniker, hamstern föder en agent och Loke upptäcker rosa moln i rymden. Här kommer ett helt extra-avsnitt med KPoddens omtyckta yrkesvägledning!
2023-06-10
Länk till avsnitt

Säg mitt namn, Arne!

KP-Lukas utser sig själv till volley-kung, KP-Jossan drömmer om lokaler med väldigt höga väggar och KP-Ludvig minns den fina stunden i källaren. Och som om inte detta vore nog så glider musikproffset KP-Johanna in och avslöjar att hon är team Blå-svart. Obegripligt? Lyssna på juni-avsnittet av KPodden så kommer allt att klarna.
2023-06-01
Länk till avsnitt

Harry Potter-bokprat, del 14: Fan-fiction

KPoddens HP-klubb tuffar vidare och pratar denna gång om Azkaban, mantlar, Drapple, chokladpudding, hober, smurfer, Hagrids vedermödor i kollektivtrafiken och mycket annat!
Var med och diskutera handlingen i Harry Potter-världen ? mejla [email protected].
2023-05-15
Länk till avsnitt

Fox är tillbaka!

I maj-avsnittet av KPodden får vi fin-besök! I studion sitter ingen mindre än kuratorn Fox Foxhage, som i mer än 20 år har svarat på läsarfrågor på Kropp & Knopp i KP.
2023-05-01
Länk till avsnitt

Harry Potter-bokprat, del 13: Dumbledores hemligheter

KP-Lukas måste hämta på förskolan, KP-Jossan slickar absolut inte på gatan och KP-Ludvig ansluter sig till den peppiga Santos-hejarklacken. Det är dags att gå igenom tredje Vidunder-filmboken!
Var med och diskutera handlingen ? mejla [email protected]
2023-04-18
Länk till avsnitt

Harry Potter-bokprat, del 12: Grindelwalds brott

KP-Lukas föredrar högljudda besvärjelser, KP-Jossan joggar sakta runt i lägenheten och KP-Ludvig minns inte Porpentina. I tolfte avsnittet av Harry Potter-bokklubben pratas det filmmanus igen.

Var med och diskutera handlingen ? mejla [email protected].
2023-04-14
Länk till avsnitt

Nöjd och ny tysk

KP-Lukas är en omtyckt seriefigur, KP-Jossan har en äventyrlig själ och KP-Ludvig var en smart och påhittig kille. Dessutom i KPoddens april-avsnitt: Jossan luras! Lukas rappas! Banan-debatten fortsätter!
2023-04-01
Länk till avsnitt

Den stora mixade bakverks-igenkännaren

Hur kunde KP-Jossan glömma Rinky? Susar verkligen KP-Lukas förbi i backen med målade kinder? Och stämmer det att KP-Ludvig aldrig sett någon "köra mantel" på stan? Svaren kommer i marspodden ? avsnittet som aldrig vill ta slut!
2023-03-14
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 11: Fantastiska vidunder (filmmanuset)


KP-Lukas vill till väsk-världen, KP-Jossan tycker bäst om scenen med strutsen och KP-Ludvig går ut i regnet och glömmer. I elfte avsnittet av bokklubben har nästan alla i podd-trion satt tänderna i ett film-manus. Var med och diskutera handlingen ? mejla [email protected].
2023-03-01
Länk till avsnitt

Sjung med oss, Lukas!

I detta matiga bonus-avsnitt spelar vi ett helt gäng av de visor som sjungits i KPodden genom åren. Inget snack, bara älskade hitlåtar som Stenhamras födelsedagssång, Greger får inte skjuta och Geparden från Solna. Vill du sjunga med? Texterna hittar du på www.kpwebben.se/sjung-med-kpodden/
2023-02-20
Länk till avsnitt

Böcker med många punkter

Hur stort är KP-Lukas jeans-stall? Är KP-Jossan släkt med Jörgen? Och varför tycker KP-Ludvig att Finland är bättre än KP? Svar i KPoddens av lyssnar-frågor späckade februari-avsnitt!
2023-02-01
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 10: Sagor, quidditch och vidunder

KP-Lukas har favorit-quidditch-laget Holyhead Harpies hemma på väggen, KP-Jossan tycker att Dumbledore borde tänka på tonen och KP-Ludvig mötte Argus Filch i Huddingehallen. I det tionde avsnittet har HPodd-trion läst varsin kort bok.
ar med och diskutera handlingen ? mejla [email protected].
2023-01-27
Länk till avsnitt

Vi som vill till Mordor

KP-Lukas både sjunger och dansar, KP-Jossan äter upp mikrofonen och KP-Ludvig dissar haren. Jajamän, det är dags för ett "vanligt avsnitt" av KPodden!
2023-01-19
Länk till avsnitt

Jag trodde att jag var ett sjölejon

Året 2023 kickar igång med ett special-avsnitt för alla yrkesväglednings-lovers! KP-Lukas, KP-Jossan och KP-Ludvig lyssnar till sitt innersta och föder på så sätt fram en skaldjursfiskare, en klassisk lutan-på-ryggen-trubadur och grundaren av musikstilen bondrock. Bland annat.
2023-01-12
Länk till avsnitt

Lucka 5: Ta med egen mango

Maxa julmyset genom att öppna femte och sista luckan i KPoddens adventskalender!
KP-Lukas vinkar som en valross, KP-Jossan petar på Hugo tills han bits och KP-Ludvig gillar ärtan, den gröna. Dessutom svarar vi på massor av luriga lyssnarfrågor.
Nu tar KPodden lov och kommer tillbaka i mitten av januari ? god julafton!
2022-12-24
Länk till avsnitt

Lucka 4: Zum zum zum

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I fjärde luckan väntar den stora rim-stugan: KP-Jossan springer runt med strumpor på händerna, KP-Lukas snirk-snarkar och KP-Ludvig har med sig en hälsning från bikupan. Lyssna och få inspiration till dina julklappsrim!
2022-12-18
Länk till avsnitt

Lucka 3: Sjöjungfru trolltröja

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I tredje luckan väntar det traditions-enliga luciatåget, där KP-Jossan låter magin spilla över, KP-Lukas äntligen får sjunga med sin vackraste basröst och ingen minns KP-Ludvigs chipskalas.
2022-12-11
Länk till avsnitt

Lucka 2: Brachio-halvan

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I andra luckan: KP-Lukas rappar om skidskytte, KP-Jossan är nöjd bara hon får gulla med apor och katter och KP-Ludvig är för snål för att bjuda på struts-ägg.
2022-12-04
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 9: Det fördömda barnet

Stämmer det att KP-Lukas hälsar på sig själv med frasen "Tjena Kingen"? Gör KP-Jossan sitt livs roll när hon spelar Harrys moster Petunia? Och varför har KP-Ludvig så svårt för "stök i tidslinjen"? Svaren kommer i nya avsnittet i KPoddens bok-klubb.
Var med och diskutera handlingen i HP-böckerna ? mejla [email protected].
2022-12-01
Länk till avsnitt

Lucka 1: Vansinnigt babbel

Fira in julen med KPoddens adventskalender! I den första luckan: KP-Lukas har träffat mannen med ägg-strumporna, KP-Jossan är kluven och KP-Ludvig har kämpat för kolorna så länge.
2022-11-27
Länk till avsnitt

Backen, klacken, nacken, wooh!

Goa skratt! Mumsig tårta! Roliga lekar! Jajamän, i november-avsnittet ställer KPodden till med kalas! Synd bara att födelsedagsbarnet inte kunde komma. 
2022-11-15
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 8: Eftersnacket

KP-Jossan vill låna Hagrids motorcykel, KP-Ludvig listar sina bästa besvärjelser och KP-Lukas bjuder med oss på en spännande resa genom aggregations-formerna. De sju Harry Potter-böckerna må vara utlästa, men KPoddens bok-klubb tuffar på.
Var med och diskutera ? mejla [email protected].
2022-11-01
Länk till avsnitt

Pappers-papper

KP-Lukas har förvandlat KP till ett tv-program, KP-Jossan älskar både tall och gran och KP-Ludvig äter kak-mellis. Detta och annat kul i oktober-avsnittet av KPodden!
2022-10-10
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 7: Dödsrelikerna

KP-Jossan gillar tanken på en osynlig kentaur-testral-underkropp, KP-Lukas påpekar att Jum-Jum och gänget sprang runt i osynlighetsmantel redan 1954, KP-Ludvig gläds åt att Hermione avslöjar sig som hårdrockare och HP-proffset Prao-Astrid dyker upp som en dödsrelik när allt drar ihop sig till slutstrid... Självklart är det sjunde och avslutande avsnittet av KPoddens bok-klubb långt och späckat!Var med och diskutera handlingen i HP-böckerna ? mejla [email protected]. Obs! För att undvika spoilers är det bra att läsa sjunde boken innan du lyssnar.
2022-10-03
Länk till avsnitt

De snälla jättarna

KP-Lukas klappar en sträv spätta, KP-Jossan orkar inte sluta städa och havets djur får KP-Ludvig att fröjdas. Det är dags för det sensomriga september-avsnittet av KPodden!
2022-09-19
Länk till avsnitt

KPoddens Harry Potter-bokprat, del 6: Halvblodsprinsen

KP-Jossan klunkar lyckodricka, KP-Ludvig värnar om kärn-ämnena och KP-Lukas går loss på polyjuice-elexiret. Det är dags för sjätte delen i KPoddens bok-klubb!Var med och diskutera handlingen i HP-böckerna ? mejla [email protected]. Obs! För att undvika spoilers är det bra att läsa sjätte boken innan du lyssnar.
2022-09-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.