Sveriges 100 mest populära podcasts

Oscar & Fredrik

Oscar & Fredrik

Oscar & Fredrik är en intervju-podcast med gäster inom många olika områden. Oscar & Fredrik berör ämnen som man inte alltid kan förklara vetenskapligt såsom det ockulta, andliga, medialitet mm.Oscar & Fredrik har även en del som dom kallar Livsöden. Här möter dom personer som varit med om tuffa saker i livet och belyser att det alltid finns en väg ut även om allt känns mörkt för tillfället..Oscar och Fredrik åker även runt i Sverige till bl a hemsökta hus med medium och spelar in podd och youtube.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

oscarofredrik.se/

Avsnitt

221 Superhumans & Påskönsmysterium

I dagens avsnitt som endast släpps på Patreon pratar vi om Superhumans och mysterierna som är kopplade till påskön

Besök oss på patreon som GULD-medlem, så får du tillgång till avsnittet.

https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik 

www.oscarofredrik.se

2023-05-21
Länk till avsnitt

220. Universella lagar del 3

Hej och välkommen till ännu ett spännande avsnitt av vår podcast. Idag ska vi prata om två universella lagar.

Den första lagen handlar om karma, eller "vad du sår kommer du att skörda". Detta innebär att våra handlingar och beteenden får konsekvenser, och att det vi ger ut i universum kommer tillbaka till oss på ett eller annat sätt.

Den andra lagen handlar om universums enhet, eller "allt är en". Detta innebär att allt i universum är sammanlänkat och att vi alla är en del av något större än oss själva. Vi är alla en del av universums väv, och det vi gör påverkar hela systemet.

Dessa två lagar kan hjälpa oss att förstå världen omkring oss på ett djupare sätt, och hjälpa oss att navigera genom livet på ett meningsfullt sätt. Men det är också viktigt att komma ihåg att det inte finns några universella sanningar som fungerar för alla människor på samma sätt. Vi måste alla hitta vår egen väg genom livet och hitta vårt eget sätt att tolka och förstå världen omkring oss.

Vi pratar även om Adam och Eva och att vi idag lever vi i en tid där tekniken utvecklas i en rasande fart, och det finns nu till och med artificiell intelligens (AI) som kan skapa nya AI-system själva. Detta är en fascinerande utveckling som verkligen får en att fundera över vad som är möjligt.
2023-05-10
Länk till avsnitt

219 Universella lagar del 2

Välkommen till dagens avsnitt av vår podcast, där vi kommer att utforska två universella lagar: tacksamhet och relativitetsteorin.

Tacksamhet är en kraftfull känsla som kan påverka vårt sätt att tänka, agera och interagera med andra människor. Att känna tacksamhet för det vi har i livet, oavsett hur små eller stora det är, kan hjälpa oss att uppleva mer lycka och positivitet. Forskning visar också att tacksamhet kan förbättra vår hälsa, stärka våra relationer och öka vår produktivitet.

Relativitetsteorin är en av de mest berömda teorierna inom fysiken, som utvecklades av den berömda vetenskapsmannen Albert Einstein. Teorin förklarar att tid och rum är relativa beroende på observatörens position och hastighet. Detta innebär att tiden och rummet kan uppfattas på olika sätt beroende på var du befinner dig och hur du rör dig.

2023-05-03
Länk till avsnitt

218 Attraktionslagen

De universella lagarna är en samling av principer som anses vara grundläggande för livet och universum. Dessa lagar anses gälla för allt och alla, oavsett tro, religion eller kultur. Det finns 12 stycken universella lagar och vi kommer prata om 2 av dom idag.

Attraktionslagen och lagen om vibration
2023-04-13
Länk till avsnitt

Du Bestämmer!

I dagens avsnitt pratar Oscar & Fredrik om hur vi kan utveckla podden, vad ni som lyssnar vill ha för ämnen och vi funderar på om vi blivit Shadow-bannade.

Ni lyssnare är så många och vi har funderat på varför våra bilder på Instagram får så lite Likes. Är bilderna kanske tråkiga eller är det trista ämnen vi lägger ut om eller är det så att vi inte syns riktigt?

Vi ber er lyssnare därför om lite hjälp att gå in och gilla detta avsnitts bild på Instagram så att vi kan få lite mer klarhet kanske :)

Vill du köpa biljett till vårt LIVE-event tillsammans med Michael från Forntida Astronauter den 26:e maj så klickar du på länken. Det hade varit så kul om du ville komma och kika på oss och kanske ta en öl ihop efteråt :)

https://www.trollhattan.fh.se/events/event/livepodd-med-oscar-fredrik-forntida-astronauter/
2023-04-05
Länk till avsnitt

216 Eira - Från Kristen till Häxa

Välkommen till ett nytt avsnitt av vår spännande podcast, där vi utforskar den mystiska världen av häxor och demoner. I dag har vi en mycket speciell gäst - Eira, en häxa med en fascinerande bakgrundshistoria.

Eira var en gång en kristen, men hon hittade inte riktigt den där sanna tron. I detta avsnitt kommer Eira att dela med sig av sina erfarenheter och insikter om demonologi, samt ge oss en inblick i hur det är att vara en häxa.

Vi kommer att utforska hur Eira mötte en demon och hur hon förstod att hon hade en annan kallelse än den kristna tron. Vi kommer också att tala om demonologi och de olika aspekterna av det, inklusive hur man skyddar sig från demoniska krafter.

Dessutom kommer vi att diskutera hur det är att vara en häxa i dagens samhälle och hur man kan hantera fördomar och stigmatisering. Eira spår även Oscar & Fredriks podcast ett år framöver.

Så slå på dina hörlurar och följ med oss när vi utforskar den fascinerande världen av häxor och demoner med vår speciella gäst Eira. Det här avsnittet kommer att bli en spännande resa du inte vill missa!

2023-03-29
Länk till avsnitt

215 Drakar

I dagens avsnitt pratas det om drakar och gamla minnen

Drakar har varit en del av mänsklig historia och mytologi i århundraden och har dykt upp i många kulturer runt om i världen. Från gamla legender till modern populärkultur har drakar fångat vår fantasi och blivit en symbol för makt, styrka och visdom.

I många antika kulturer sågs drakar som kraftfulla och fruktansvärda varelser som ofta associerades med gudar och kungligheter. I kinesisk mytologi var draken en symbol för kejserlig makt och avbildades ofta som en skyddare av himlen och havet. På liknande sätt avbildades drakar i europeisk mytologi ofta som skattvakter och återfanns i historier om riddare och prinsessor.

I vissa kulturer troddes det också att drakar hade övernaturliga krafter. I hinduisk mytologi sågs drakliknande varelsen kallad Naga som en mäktig gud och ansågs ha kontroll över elementen. I amerikanska urfolkens kulturer avbildades drakar ofta som varelser med kraften att läka och skydda.

Trots deras fruktansvärda rykte har drakar också avbildats som visa och välvilliga varelser. I vissa kulturer sågs de som skyddare av den naturliga världen och associerades ofta med elementet eld. I modern tid har drakar blivit populära i böcker, filmer och videospel, ofta avbildade som fruktansvärda, men ädla varelser med en djup känsla av ära och lojalitet.

Även om drakar inte längre anses vara verkliga varelser lever deras arv kvar i vår historia och kultur. Från antik mytologi till modern underhållning fortsätter drakar att fånga vår fantasi och inspirera oss med sina berättelser om makt, styrka och visdom.

2023-03-22
Länk till avsnitt

214 Yvonne Frank Månsson - Siljans Måsar

Välkommen till ett spännande avsnitt av vår podcast! I detta avsnitt kommer vi att prata med den framgångsrika författaren Yvonne Frank Månsson, som också är ägare av det populära bokförlaget Siljans Måsar.

Yvonne har skrivit 10 böcker och har en stor passion för skrivande som hon burit med sig sedan hon var liten. Hon har sedan dess följt sin dröm och och äger nu ett andligt bokförlag

Vi kommer att ta en närmare titt på Siljans Måsar, det förlag som Yvonne driver. Förlaget har funnits i hela 15 år och har gett ut ett stort antal böcker som har blivit mycket populära bland läsare i hela landet. Vi kommer att prata med Yvonne om hennes erfarenheter som förlagsägare och vad som krävs för att starta och driva ett framgångsrikt förlag.

Men det är inte allt. Under vårt samtal med Yvonne kommer hon att avslöja en helt oväntad hemlighet. Hon kommer att berätta om en erfarenhet hon hade när hon var ung och som hon inte berättat för så många. Hon påstår att hon träffade en utomjording och vi kommer att få höra hennes otroliga berättelse.

Detta är ett avsnitt som du inte vill missa. Så luta dig tillbaka och lyssna på vårt samtal med Yvonne Frank Månsson, där vi tar en titt på hennes karriär som författare och förlagsägare, och där vi även får höra hennes fascinerande historia om en möjlig utomjording.

2023-03-15
Länk till avsnitt

213 Liz Emanuelsson - Mitt andliga jag

I dagens avsnitt möter vi Liz Emanuelsson som bl a är medium, homeopat och författare. Vi får ta del av Liz andliga resa, som han faktiskt inte tog tag i förrän i vuxen ålder.

Hon berättar vidare om när hon var med i ett stort reportage i Göteborgs Posten och efter det att artikeln släppts blev uppkallad till sin dåvarande chef och fick sig en avhyvling...

Liz har skrivit boken: Mitt andliga jag där hon bl a ifrågasätter den vetenskapliga synen på vår existens utifrån en egen inre såväl som yttre odyssé inom sjukvården och flera egna upplevelser.

Vill du komma i kontakt med Liz Emanuelsson så kan du maila henne på: [email protected]

Dagens avsnitt presenteras av Anna Strandlind från Inre Framgång, hon delger dig som lyssnare hur du kan skapa rätt mindset runt det som du vill ha och känna i ditt liv. Alla kan skapa nya resultat i sina liv och Annas utbildningar har fått enorm respons och lett till storartade resultat hos alla olika sorters människor. Kämpar du med olika saker men ändå får samma resultat? Det är inte fel på dig utan det handlar om din "programmering". Alla kan skapa nytt om man förstår hur energi, intellekt och kropp samverkar. Allt är energi. Tveka inte att kontakta Anna om du vill skapa nya resultat i ditt liv utan att behöva kämpa och känna stress.

Läs mer på Annas hemsida och maila henne inom kort om du vill ha ett zoom-möte med henne angående hennes genuina utbildning.

www.inreframgang.com
mail: [email protected]


2023-03-08
Länk till avsnitt

212 Blogg!

I dagens avsnitt pratar Oscar & Fredrik om sin blogg, och tar upp flera av artiklarna som ligger ute där.

Visste du t ex att Stonhenge började byggas redan 3100 år före kristus och att dom tyngsta stenblocken väger 45 ton?

Eller att man upptäckt en forntida utomjordisk staty i en mayagrotta?

Läs mer om Oscar & Fredriks bloggar på
https://oscarofredrik.se/blogg/

Dagens avsnitt presenteras av Anna Strandlind från Inre Framgång, hon delger dig som lyssnare hur du kan skapa rätt mindset runt det som du vill ha och känna i ditt liv. Alla kan skapa nya resultat i sina liv och Annas utbildningar har fått enorm respons och lett till storartade resultat hos alla olika sorters människor. Kämpar du med olika saker men ändå får samma resultat? Det är inte fel på dig utan det handlar om din "programmering". Alla kan skapa nytt om man förstår hur energi, intellekt och kropp samverkar. Allt är energi. Tveka inte att kontakta Anna om du vill skapa nya resultat i ditt liv utan att behöva kämpa och känna stress.

Läs mer på Annas hemsida och maila henne inom kort om du vill ha ett zoom-möte med henne angående hennes genuina utbildning.

www.inreframgang.com
mail: in[email protected] 
2023-03-02
Länk till avsnitt

211 Hemsökta Platser

I dagens avsnitt pratar Oscar och Fredrik om Hemsökta Platser igen, detta gör vi för att väldigt många av er lyssnare har önskat det.

Vi tar oss bland annat till Scottland och för höra historier därifrån, har du hört om säckpipeblåsaren som aldrig kom tillbaka?

Vi berättar såklart om fler ställen och historier kopplade till dessa platser.

Dagens avsnitt presenteras av Lina Lanestrand Rektor och grundare av  Skandinaviska Energimedicinskolan.

Andlig Boost-camp; för personlig och andlig utveckling

Andlig Boost-camp är en KOSTNADSFRI online-kurs som är värd 5.000:-. Kursen ger dig kunskap, inspiration och verktyg för att stärka din intuition, praktisera andlighet i vardagen och ?öppna upp för magin i ditt liv. Registrera dig till kursen här https://www.skandinaviskaenergimedicinskolan.se/inspiration1
2023-02-22
Länk till avsnitt

210 Chris Medina part 2

I förra veckan var vi hemma hos Chris Medina och spelade in podd och youtube.
Vilken härlig människa, så grundad och ödmjuk. Det blev faktisk två avsnitt av vårt samtal med Chris.

Första avsnittet släpptes i förrgår och nu kommer andra delen till er.

Chris berättar bland annat om hur hans hit ?What are words? kom till och den tragiska olyckan..
Vi går även in på Chris uppväxt och naturligtvis American Idol.
2023-02-16
Länk till avsnitt

209 Chris Medina Part 1

I förra veckan var vi hemma hos Chris Medina och spelade in podd och youtube.
Vilken härlig människa, så grundad och ödmjuk. Det blev faktisk två avsnitt av vårt samtal med Chris.

Första avsnittet släpps ikväll/natt klockan 23:11 och andra delen på fredag.

Chris berättar bland annat om hur hans hit ?What are words? kom till och den tragiska olyckan..
Vi går även in på Chris uppväxt och naturligtvis American Idol.

2023-02-15
Länk till avsnitt

208 Vi möter Spökjakt Sverige på Poddmässan i Norrköping

Sofia och Carro berättar om dom största bevisen för att "spökliga" möten faktiskt är sanna..
När blev Sofia och Carro som mest rädda under en spökjakt?

På Österbybruk hände det något speciellt, som dom berättar om för oss..

Spökjakt Sverige besöker olika platser runt om i Sverige där dom försöker hitta bevis på att vi faktiskt inte är ensamma här..
2023-02-13
Länk till avsnitt

207 Hemsökta Kyrkogårdar

I dagens avsnitt berättar vi om olika kyrkogårdar runt om i världen som sägs vara hemsökta.

Visste du att det finns en buss kyrkogård i Thailand där det finns massor av fordon som varit med i olika olyckor eller att Mariebergs kyrkogård i Göteborg invigdes 1787 och gästas av flera olika vålnader

Voodoo-drottningen Marie Laveau, vilar på en kyrkogård från 1789 i New Orleans, Louisiana.

Har du hört talas om kyrkogården du skall besöka om du har svårt att bli med barn?

Detta och mer får du höra om i dagens avsnitt!

Du har väl inte missat att bli guldmedlem på Patreon? Här kommer länken:
https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik
2023-02-08
Länk till avsnitt

206 Berättelser från verkligheten

I dagens avsnitt berättar Oscar & Fredrik om historier från olika svenskars liv.

Visste du att man gärna skall öppna fönstret eller dörren till rummet där en människa avlidit, så att skälen kan vandra vidare? Varför är det så - Oscar & Fredrik har en teori om detta..

Vi för höra om barnet som möter en ambulans och säger att han vet vem som ligger i den och att hen inte kommer att klara sig!

Är det sorgligare att vara med vid ett dödsögonblick när en "äldre" människa dör än att gå på begravningen? Vad tänker Du om det?

Vill du få förhandsvisningar på youtube, ett extra avsnitt varje månad, tillgång till alla utlottningar? Då skall du bli GULD-medlem på vår Patreon kanal.

Klicka vidare på länken och stöd oss i vårt arbete med podden
https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik

Vill du komma i kontakt med oss, skicka ett mail till : [email protected]
2023-02-01
Länk till avsnitt

205 Mirakelkur för själen - Ylva Wegler

Vad är ett mirakel? Har du varit med om något som kan kallas för ett mirakel?


I dagens avsnitt möter vi coachen, hypnotisören och författaren Ylva Wegler. Naturligtvis pratar vi om boken Mirakelkur för själen, som är den första boken av 7 i serien Regnbågsböckerna. Boken har 24 medförfattare där alla skrivit var sitt kapitel med koppling till mirakler eller extraordinära händelser.

Ylva delar med sig av sin resa med en djup depression som följd av en separation och hur hon och hennes döttrar bodde i en liten stuga tillsammans, det var 14 grader i stugan om dom inte eldade varje dag, så det var bara att bära ved!

Vi får även lyssna till Ylva när hon berättar om ett av dom tydligaste tecknen hon fått från "andra sidan". Lyssna på detta innerliga samtal tillsammans med Ylva och ta del av glädjen som hon sprider.

Vill du bli författare och kanske var med i bok nummer två i serien Regnbågsböckerna, då skall du gå in på följande sida för att läsa mer: https://www.siljansmasar.com/page/delta-i-antologi

För att komma i kontakt med Ylva:
Hemsida: Www.ylvawegler.se
Mail: [email protected]
Instagram: https://www.instagram.com/ylvawegler/

Dagens avsnitt presenteras av bokförlaget Siljans Måsar
 Författarworkshop online 4 feb kl 11-12. Kostnadsfritt.
 Maila Yvonne [email protected] För länk!
2023-01-25
Länk till avsnitt

204 Frammegården - Lyssnarberättelse

I dagens avsnitt pratar vi med Lars-Åke som spenderade en del tid på Frammegården när han var liten.

Lars-Åkes mormor arbetade på Frammegården som kokerska och Lars-Åke var ofta med mormor där, han berättar b la om att han delade säng med en gammal man (från andra sidan) när han skulle vila middag.

Vid ett tillfälle lekte dom kurragömma på gården och Lars-Åke gömde sig då i likrummet - Det var ingen som hittade honom!

Kerstin eller Kersti som Lars-Åke säger var den sista som kom att bo på Frammegården vilket räknas som ett av Sveriges mest hemsökta spökhus innan det donerades till hembygdsföreningen.

Dagens avsnitt innehåller många möten och historier..


Maila till oss på: [email protected]

Patreon: https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik

2023-01-22
Länk till avsnitt

203 Hemsökta Dockor

Har du någon gång varit med om att en leksak har börjat spela av sig själv utan att någon varit i det rummet eller kanske mitt i natten?

I dagens avsnitt pratar vi om leksaker, framförallt dockor som verkar ha ett eget liv.

Vi får höra historien om Frozendockan som vägrar lämna en familj, den kommer tillbaka trots att man faktiskt slängt den i soporna och sett när sopbilen tömde soptunnan i sopbilen.

Vi möter också vododockan som attackerade sin köpare och kanske har du hört om Elmodockan som skulle döda James, dessa med fler för du höra om i dagens poddavsnitt

Oscar & Fredrik podcast
vill du komma i kontakt med oss skicka ett mail till [email protected]

www.oscarofredrik.se


2023-01-18
Länk till avsnitt

202 Polyfamiljen

Vi möter Linda, Erik och Hampus från Polyfamiljen. Dom berättar för oss hur allt startade den där gången på jobbets julfest och vad som hände dom efterföljande månaderna med anmälningar till socialtjänsten, fördomar och skriverier i aftontidningarna.

När dom startade sin resa tillsammans för 10 år sedan var dom tre vuxna och fem barn och under åren har familjen fått ytterligare fyra barn så dom är en riktigt stor familj som bor i villan på över 300 kvm. Det blir en del att städa konstateras det.

Linda, Erik och Hampus har verkligen träffat rätt, man känner verkligen att dom har en stor respekt och kärlek för varandra.


2023-01-11
Länk till avsnitt

201 Lyssnarberättelse

Vi släpper här ett bonusavsnitt med en lyssnarberättelse från när vi var på kryssning med tidningen Nära. Vi träffar Ulf Björk som haft en väldigt speciell dröm..
2023-01-10
Länk till avsnitt

200 Reinkarnation

I dagens avsnitt tar vi upp flera olika fall där barn som gått bort och kommer tillbaka berättar om sina tidigare liv det vill säga att dom har varit med om en reinkarnation

Vi tar bland annat upp ett fall där en pojke beskriver att han blivit mördad i ett tidigare liv och hjälper till att fånga sin egen mördare.

I ett tidigare instagram-inlägg nämner vi två systrar som kommer tillbaka i form av tvillingar som vi går in djupare på.

En pojke som beskriver att han varit med i 1:a världskriget och blivit skjuten i halsen.

Lyssna på detta intressanta avsnitt om reinkarnation

Om du vill får du gärna gå in på Apple-podcaster och ge oss ett fint betyg om du gillar vår podcast!
2023-01-04
Länk till avsnitt

199 Hemsökta hotell i Sverige

Ett nytt avsnitt endast för GULD-medlemmar hos oss på patreon.

I detta avsnitt pratar vi om egna upplevelser på hotell vi bott på och listar flera hotell i Sverige som man kan bo på där det spökar. Kanske har någon av er bott på något av hotellen vi berättar om, kommentera gärna i sådana fall.

För att bli GULD-medlem på Patreon besök följande sida och signa in dig som GULD-medlem

https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik


2023-01-03
Länk till avsnitt

198 Parima Attarian - Från seende till blind

Tänk dig att du är 18 år och skall ta studenten! Då får du ett besked från din läkare att du kommer bli blind inom ett par år, vad gör du?

Detta var och är Parimas verklighet, det som är så speciellt med Parima är hennes inställning till sitt funktionshinder och hennes fantastiska inställning till livet.

I samtalet med Parima berättar hon om hur hon hanterade beskedet att hon skulle bli bind och hur hon gradvist accepterade sin blindhet. Hon berättar vidare hur hon träffade sin man och hur hon upplever det att hon aldrig sett sin dotter.

Vi får även vet hur Parima kom på tanken att starta en inredningsbutik online och vad det betyder för henne trotts att hon inte kan se.

Missa inte detta fina avsnitt med Parima Attarian

Vill du komma i kontakt med Parima:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/parimah-attarian-759958223/
Instagram: https://www.instagram.com/parima.attarian/
Telefon: 036-20031

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens avsnitt är sponsrat av Åsa Danielsson Grimpe och Yvonne Frank Månsson
Vill du åka på retreat till Kapstaden i Sydafrika?

Ett andligt retreat i Kapstaden Sydafrika från 15 februari till 1 mars nästa år 2023.
Det finns två platser kvar. Jag och Yvonne på Siljans Måsar kommer hålla i det.

Under 14 dagar ska vi upptäcka Sydafrika, dess kultur, natur och deras naturandar / naturväsen. Vi har hyrt en villa i ett område som heter Hout Bay. Kvinnan som vi hyr av är ingen mindre än Karin Slater dokumentärfilmare och producent med flera utmärkelser för sitt arbete. Hennes filmer har visats på Discovery Channel, HBO, BBC, Animal Planet och Disney bl.a.
Hon har tilldelats en livslång plats i Oscarsakademin och dess jury. Hon arbetar för att instruera och hjälpa människor att förstå vikten av att leva på naturens villkor. Henne har vi naturligtvis bjudit in för att berätta om sitt arbete. Genom henne har vi även fått kontakt med det lokala folket som kallas Khoi people samt en medicinman från Botswana som vi kommer träffa (enligt Karin är han bland de bästa).

Vi kommer åka ut på safari i en av de större parkerna i Sydafrika inklusive övernattning. Vi kommer även besöka en del vingårdar och naturligtvis upptäcka den lokala maten. Den genomgående röda tråden är att genom min guidning kommer vi kontakta och kommunicera med de lokala naturandarna /naturväsen. Vi kommer hålla oss i och omkring Kapstaden.

Det blir både vandringar och utflykter med bil och vart vi än är kommer vi jobba vidare med kommunikation med det andliga och även med djur och växter.
Det kommer bli en oförglömlig resa för alla oss som är med. För dig som vill veta mer kan Du kontakta Åsa på Tel: 0722-183637  
[email protected]
2022-12-28
Länk till avsnitt

197 Anna Hentilä Wretling - På min högra sida

Anna var bara 46 år när hon blev änka. Efter en tids sjukdom gick hennes man Risto bort i cancer i oktober 2020. Livet blev allt annat än vad hon tänkt sig. I sitt sorgearbete efter Risto upptäckte hon att han faktiskt aldrig lämnat henne, att han fanns kvar i deras hem och på olika sätt kommunicerade med henne.

Boken På min högra sida som Anna skrivit var ett sätt för henne att hantera sin sorg och Anna säger att det var det som höll henne vid liv!
2022-12-21
Länk till avsnitt

196 Månen är det ett rymdskepp?

Det finns många teorier om månen, har den alltid funnits?

Månen är ett mysterium

Densitet, avstånd, hur den kom till oss, hur den kom till, månen ovanliga omloppsbana, avståndet mellan månen och jorden, strukturen

Detta är fortfarande frågor som inte helt kan förklaras. Det finns teorier som kan lösa några av månens mysterium, men absolut inte alla. Det finns bara en teori som skulle förklara alla månens mysterium på ett sätt och det är att månen skulle vara en ihåligt konstruerad struktur som tagits hit någonstans ifrån?

Ska vi ta reda på varför?
2022-12-14
Länk till avsnitt

195 Petter Menning - Från maskrosbarn till Världsmästare

Från maskrosbarn till världsmästare

Petter är en svensk landslagskanotist, född 1987. År 2013 blev han den första svenska kanotist att vinna både VM och EM samma år. Sedan dess har han varit en av världens mest framgångsrika kanotister i sin gren K1 200 meter.

Petter växte upp i Stockholm, med en alkoholiserad pappa och tycker att han räddades av idrotten. "Utan den trygga platsen vet jag inte var jag hade varit idag"; säger han. Som vuxen bor han i Vaxholm med sin fru (som också är hans tränare) och deras två barn. Petter är även en framgångsrik föreläsare och motiverar och inspirerar varje år tusentals människor att tro på sina drömmar och göra det bästa utifrån förutsättningarna.

2022-12-08
Länk till avsnitt

194 Anders Högström - Nationalsocialistisk Front del 2

När Anders Högström valde sanningen förändrades allt

Anders föddes 1975 i örlogsstaden Karlskrona. Efter en misslyckad skolgång gled han allt djupare in i den högerextrema rörelsen. 1994 startade han och blev ledare för NSF Nationalsocialistisk Front, efterkrigstidens största nazistiska organisation i Sverige.

Anders historia är också svensk 90-talshistoria. En ekonomisk kris plågade landet, samtidigt som nazister marscherade på våra gator. Våld och mord täckte löpsedlarna.

Högström lämnade 1999 den nazistiska rörelsen och blev en ikon för den antirasistiska rörelsen med tal i ett kokande Globen tillsammans med Artister mot nazister. Anders fick också hederspris på Gaygalan. Vid hans sida stod Palmepristagaren Björn Fries.

Efter några år återföll han i kriminalitet. En vardag med steroider och droger förde honom allt djupare i destruktivitet som nådde sin kulmen vintern 2009. Då blev han huvudmisstänkt för en av världens mest uppmärksammade Stölder.

Våren 2010 hämtas han av polskt militärflyg på Arlanda och placeras i det ökända fängelset Montelupich i Krakow. Där fick han tid att begrunda sitt kriminella liv, byggt på lögner och svek. Återkommen till Sverige startar den svåra vägen mot förlåtelse.
2022-12-02
Länk till avsnitt

193 Anders Högström - Nationalsocialistisk Front del 1

När Anders Högström valde sanningen förändrades allt

Anders föddes 1975 i örlogsstaden Karlskrona. Efter en misslyckad skolgång gled han allt djupare in i den högerextrema rörelsen. 1994 startade han och blev ledare för NSF Nationalsocialistisk Front, efterkrigstidens största nazistiska organisation i Sverige.

Anders historia är också svensk 90-talshistoria. En ekonomisk kris plågade landet, samtidigt som nazister marscherade på våra gator. Våld och mord täckte löpsedlarna.

Högström lämnade 1999 den nazistiska rörelsen och blev en ikon för den antirasistiska rörelsen med tal i ett kokande Globen tillsammans med Artister mot nazister. Anders fick också hederspris på Gaygalan. Vid hans sida stod Palmepristagaren Björn Fries.

Efter några år återföll han i kriminalitet. En vardag med steroider och droger förde honom allt djupare i destruktivitet som nådde sin kulmen vintern 2009. Då blev han huvudmisstänkt för en av världens mest uppmärksammade Stölder.

Våren 2010 hämtas han av polskt militärflyg på Arlanda och placeras i det ökända fängelset Montelupich i Krakow. Där fick han tid att begrunda sitt kriminella liv, byggt på lögner och svek. Återkommen till Sverige startar den svåra vägen mot förlåtelse.
2022-11-30
Länk till avsnitt

192 Lyssnarberättelser - Tindra

I dagens lyssnarberättelse möter vi Tindra på tidningen Näras kryssning. Tindra delar med sig av sin resa när hon hitta hem till sitt hjärta. Tindra föddes i en mans kropp! 

Tindra berättar öppenhjärtligt om sin resa..
2022-11-27
Länk till avsnitt

191 Anna Strandlind - Alla kan skapa Inre Framgång

Vi möter coachen, föreläsaren, mediumet, andlig profil i Sverige, författaren och konstnären Anna Strandlind.

Anna berättar för dig som lyssnar om hur du kan nå framgång genom att förstå hur själ, sinne och kropp samverkar - Alla har detta inom sig oavsett vad du har med dig i ditt liv. Du kan skapa framgång nu och framåt så vill du nå ditt fulla potential och hitta din sanning och få livsomvälvande resultat så lyssna på vad Anna har att säga. Hon har jobbat 25 år inom det vetenskapliga inom psykisk ohälsa, 20 år inom det spirituella och 17 år inom hälsa. Hennes utbildningar är enormt populära och människor gör just detta-Skapar livsomvälvande resultat genom att förstå hur man fungerar på djupet och hur du kan kan ta del utav allt överflöd som finns. Vi alla har storheten inom oss.

Vill du beställa Annas bok Handen på hjärtat så finns den här:
https://www.bokus.com/bok/9789152732281/handen-pa-hjartat/

Vill du komma i kontakt med Anna så maila till: [email protected]
2022-11-23
Länk till avsnitt

190 Oscar & Fredrik - Let´s Recap

I dagens avsnitt pratar Oscar & Fredrik om tidigare gäster som varit med i podden. Hur upplevde vi alla dom livsöden som vi fått ta del av? Vilket avsnitt fick starkast reaktion, vad har vi tagit med oss mm

Tacksamma om ni lämnar ett bidrag till Ajabaja cancer som vi är stolta företags kompisar med. Pengarna går oavkortat till Ajabaja cancer

https://ajabajacancer.adoveo.com/start/TmpsaFpHOTJaVzg9/?location=View
2022-11-16
Länk till avsnitt

189 Andreas Janliden - Mitt barn fick cancer

Det är jul och du längtar hem till julledigheten och fira den tillsammans med din familj, då händer det otänkbara!

Andreas son Alfred 3,5 år gammal är lite krasslig, man åker till vårdcentralen för att vara på den säkra sidan.. Det slutar i ett besked som skakar om hela ens existens - Alfred har cancer!!

Andreas som nu är engagerad i Ajabaja cancer berättar öppenhjärtligt om sina upplevelser om hur det är att leva och fungera i en situation som kan bryta ner vem som helst - TACK Andreas!

Med detta avsnittet är nu Oscar & Fredriks podcast officiellt en Företags-kompis för Ajabaja cancer och vi har startat en insamling för Ajabaja cancer. Lämna gärna ett bidrag som oavkortat går till barnfamiljer vars barn drabbats utav cancer.
https://ajabajacancer.adoveo.com/start/TmpsaFpHOTJaVzg9/?location=View


AjaBajaCancer är en ideell förening som jobbar för att ingen ska känna sig ensam när man fått det hemska beskedet om att ens barn drabbats av barncancer. Föreningen jobbar med att underlätta vardagen och skapa trygghet under osäkra förhållanden. Vi ger olika typer av stöd i form av presentkort på mat, på klädbutiker, hotellövernattning, fadderskap samt psykologstöd för att nämna några av sakerna vi gör.

Vill man engagera sig eller bidra på något sätt ta kontakt med [email protected] sätt man kan hjälpa till på är bland annat månadsgivare, engångsbidrag, volontärarbete, företagspartner.

Hemsida: https://www.ajabajacancer.se/

Instagram: https://www.instagram.com/ajabajacancer/

2022-11-09
Länk till avsnitt

188 Lyssnarberättelse Näras kryssning - Tobias Lind

I dagens bonus avsnitt möter vi Tobias Lind på Näras kryssning.
Tobias berättar b la om det mest hemsökta platsen han besökt och att han är med i ett team som gör spökutredning mm
2022-11-07
Länk till avsnitt

187 Linus Gillgren - Kvinnlig själ i manlig kropp

Linus blev utpressad av sin exflickvän att berätta för sin pappa och sina bröder att han haft sex med killar och transsexuella, detta var det bästa som hänt honom!

När Linus var 7 år gammal pussar han för första gången en kille, detta påverkade honom under många år med skuld och skam. Linus berättar vidare att han har gender dysphoria och när det kommer till relationer är han straight men när det kommer till rent sex är han bisexuell...

"Jesper Parnevik hjälpte mig att hitta lägenhet i USA"
2022-11-02
Länk till avsnitt

186 Lyssnarberättelse Ellen Prästen som ifrågasätter

I detta bonus avsnitt inspelat från Tidningen Näras andliga kryssning möter vi Ellen som är präst, hon har b la arbetat som fängelsepräst, vi pratar även om andlighet och att kyrkan behöver förnya sig
2022-10-30
Länk till avsnitt

185 Mikael Dabrowski - Kärlek från tidigare liv

Mikael Dabrowski har rest runt hela jorden i sin jakt på vinden och kärleken!

Vi möter Mikael som tävlat i kitesurfing på elitnivå runt om i hela världen, han har varit nära döden många gånger i denna extremsport. Men det var något som saknades i Mikaels liv, han kände sig aldrig hel.

Mikael började drömma om en kvinna trotts att han redan är i ett förhållande, kvinnan han drömmer om ser honom för den han är. Mikael bor i Portugal, men skall hem till Sverige och hälsa på sin familj över sommaren.. Han möter då kvinnan i sina drömmar..

Lyssna på dagens avsnitt och denna magiska kärleksresa. Detta är en fortsättning på avsnitt 182 Elin Pehrsson - Odödligt sökande.

Mikael Dabrowski finns på instagram som @mikaeldabrowski om du vill följa honom.
2022-10-26
Länk till avsnitt

184 Lyssnarberättelse - Evelyn Exorcism

I detta bonus avsnitt inspelat från Tidningen Näras andliga kryssning möter vi Evelyn som har varit med om att bli "utsatt" för exorcism fyra gånger från sina föräldrar..


2022-10-25
Länk till avsnitt

183 Drömmar

I dagens avsnitt som släpps exklusivt för våra Patreon GULD-medlemmar pratar vi om Drömmar.

Vad är vetenskapens syn på drömmar?
Oscar och Fredrik djupdyker i drömmarnas värld är det kanske astralresor?
Visste du att vi blir smartare av att sova och drömma?

Skapa ett Patreon-GULD medlemskap för endast 35kr i månaden och få minst ett extra avsnitt, bloppers mm..

https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik
2022-10-22
Länk till avsnitt

182 Elin Pehrsson - Odödligt sökande

I dagens avsnitt pratar vi b la om tidigare liv, odödligt sökande och om hur tidigare liv kan påverka oss i detta livet. Med oss har vi Elin Pehrsson som just skrivit boken Odödligt sökande.


Odödligt sökande är en värmande berättelse om själslig kärlek som aldrig dör och om hur upplevelser från tidigare liv kan påverka våra liv och relationer idag. Boken är den första av tre i Eternity-serien.

Vill du köpa boken med 10% rabatt gör du det på följande länk     https://www.pwpublishing.se/butik/bocker/ododligt-sokande/ och anger OSCARFREDRIK10 när du skall checka ut.

Missa inte att lyssna på våran Halloween Banger https://open.spotify.com/track/6oLhZegAeeQFtkgda2r1EM?si=6735878c98d64b19
2022-10-19
Länk till avsnitt

181 Ludde Forslund - Bannad och Efterlyst i Australien del 2

I dagens avsnitt får du höra upplösningen på Ludde Forslunds otroliga historia!

Ludde Forslund åker till Australien för att börja om sitt liv som är kantat av misslyckanden, arresteringar droger och slagsmål här hemma i Sverige...

Väl framme i Australien så går allt till en början bra (en kort stund), men livet tar en dramatisk vändning!
Under samtalet med Ludde tänker vi ibland att detta kan ju bara hända på film! Hur mycket kan en människa utsättas för?

Ludde berättar öppenhjärtligt om hur han b la lever på en madrass i fyra månader på stranden, langar droger blir arresterad till att jobba med Angelia Jolies nya film som spelas in i Australien tills allt faller igen.

Idag har Ludde helt vänt sitt liv och lever helt utan droger och medicinering.

- Det här vill du inte missa
2022-10-15
Länk till avsnitt

180 Ludde Forslund - Bannad och Efterlyst i Australien

Ludde Forslund åker till Australien för att börja om sitt liv som är kantat av misslyckanden, arresteringar droger och slagsmål här hemma i Sverige...

Väl framme i Australien så går allt till en början bra (en kort stund), men livet tar en dramatisk vändning!
Under samtalet med Ludde tänker vi ibland att detta kan ju bara hända på film! Hur mycket kan en människa utsättas för?

Ludde berättar öppenhjärtligt om hur han b la lever på en madrass i fyra månader på stranden, langar droger blir arresterad till att jobba med Angelia Jolies nya film som spelas in i Australien tills allt faller igen.

Idag har Ludde helt vänt sitt liv och lever helt utan droger och medicinering.

- Det här vill du inte missa
2022-10-12
Länk till avsnitt

Bärs eller Bus teaser

Lyssna på hela låten: https://open.spotify.com/album/6K9hIQrhfUo94Wgpkkozpb?si=RHBLNlOzQaKbFARSD-N-eA

Missa inte att lyssna på våran senaste Halloween singel Med Dj Ganté och Emilio n
Give us some streams! Så blir det även en Jullåt:)

2022-10-06
Länk till avsnitt

179 Jessika Sillanpää - Pappa försökte mörda min mamma!

Vad händer med barnen när en förälder har försökt mörda?

I dagens avsnitt möter vi Jessika som just varit med om detta. Jessika blev "tvingad" att bli vuxen över en natt, hur hanterar man det? Vilken hjälp fick Jessika som barn och "anhörig" till ett brottsoffer hennes mamma? Ni kanske förstår att hon inte fick någon hjälp...

Nu brinner Jessika för dessa frågor och arbetar aktivt med att belysa detta ämne och lyfta frågan där den behövs.

I augusti 2020 bestämde sig Jessika att tala offentligt om sitt livs trauma som barn, anhörig och dotter till ett brottsoffer och en frihetsberövad förälder när hennes pappa blev dömd för mordförsök på hennes mamma år 2012.

På mindre än 2 år har Jessika startat upp sitt företag Jessikasstory, medverkat som anhörigexpert på nationella brottsofferveckan, suttit i TV-soffan hos Malou efter tio, gjort sitt första sommarprat i Sveriges Radio Finska och förebyggt kriminalitet, psykisk ohälsa och räddat liv.

Jessika är även nominerad till entrepreneur of the year under kategorin, business for good award 2022 och kommer representera Sverige nere i Holland och tävla tillsammans med 8 andra länder

Missa inte detta innerliga och hjärtliga samtal med Jessika.


Oscar & Fredrik senaste singel! Bärs eller bus

https://open.spotify.com/track/6oLhZegAeeQFtkgda2r1EM?si=MwrpUxZvQJGBQB59lyGO6w&utm_source=copy-...


Instagram: @oscar_o_fredrik

Hemsida: www.oscarofredrik.se

Patreon: https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik


Jessika Sillanpää
Instagram: @jessikasstory
Hemsida: https://jessikasstory.com/

2022-10-05
Länk till avsnitt

178 Skuggvarelser

I dagens avsnitt pratar Oscar & Fredrik om skuggvarelser, vilka är dom och vart kommer dom ifrån?
Vi går in på egna upplevelser och ser på fenomenet ur både ett vetenskapligt och andligt perspektiv.

Vill du lyssna på hela avsnittet så följer du länken nedan och skapar ett GULD-konto på patreon. Då får du b la tillgång till detta avsnitt, tävlingar, bloopers och självklart tidigare avsnitt som vi lagt upp där!

https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik
2022-10-02
Länk till avsnitt

177 Love Nicklasson - Leva Centrerad

Universums grundton är harmoni och när vi inte känner det är något fel.

Dras du också upp i virvelvinden som är livet ibland?

Välkommen in i klubben.

Vi möter Love Nicklasson idag, författare till boken Leva centrerad och Syftesdriven. Love är en väldigt ödmjuk och varm människa. Vi pratar om hur vi får ihop pusslet som kallas för livet, hur blir man centrerad i sig själv, hur navigerar man. Vi pratar om föräldraskap och om hur man vill räcka till.

Love brinner för den djupa delen av polen där vi utmanar oss själva som människor för att må bättre, knyta an till något större och erbjuda oss själva en meningsfylld vardag i nuet.

I boken Leva centrerad vill Love hjälpa dig till en annan utgångspunkt i livet. Istället för att vara uppslukad av virvelvinden kunna stå i dess center och mer oberörd observera den för vad den är. Pågående och ständig förändring.

Syftesdriven" är en bok om att hitta sitt driv och en riktning att arbeta mot. Den blandar teorier från modern psykologi och mindfulness till affärslitteratur och antik kinesisk filosofi för att samla handfasta verktyg och givande tankemönster. Det handlar om att våga ställa frågan "Vem är jag?" och vara öppen för svaret.

2022-09-28
Länk till avsnitt

176 Bonus Forntida Astronauter

Som tack till alla våra underbara lyssnare som fått oss till 1:a plats på poddtoppen så firar vi med att släppa ett extra avsnitt som är ett patreon avsnitt. Avsnittet med @forntidaastrounter finns nu tillgänglig för alla! Vill du ta del av våra extra avsnitt i framtiden så får du gå in på Patreon och bli Guldmedlem. Detta hjälper även podden att växa
2022-09-27
Länk till avsnitt

175 Helena Sörmander - Vad hände Isoldé?

Om ditt barn dör och det är dina egna föräldrar (morföräldrar) som orsakat det - Hur hanterar man det?

Vi möter Helena som varit med om just det här, det värsta man kan tänka sig som förälder är ju att mista sitt/sina barn.

Men hur hanterar man det om ens egna föräldrar är orsak till det?

hur ser deras relation ut idag?

Hur hanterar man sorg?

Finns det rätt eller fel i en sorgbearbetning?

Helena är utbildad som handledare i sorgebearbetning och vi pratar naturligtvis om hur Helena bearbetar sin sorg men också hur det otänkbara hände.

Lyssna på vårt samtal med Helena där hon öppenhjärtligt berättar om vad som hände, sina tankar och hur det påverkar hela hennes värld.


Instagram: @oscar_o_fredrik

Hemsida: www.oscarofredrik.se

Patreon: https://www.patreon.com/Oscar_o_Fredrik


Helena Sörmander

Instagram: @helenasormander

Hemsida: https://www.helenasormander.se/


2022-09-21
Länk till avsnitt

174 Framtidens Företagsanda - Lina Lanestrand

Lina Lanestrand: "Jag har fått i uppdrag av min själ att skriva en bok - Vill du vara med?

I veckan mötte vi Lina Lanestrand, som beskriver sig själv som en själ som följer sitt innersta, sitt hjärta, och det gör hon i alla delar av sitt liv är en mamma, fru och bor på en hästgård och utbildar framtida energimedicin terapeuter.

Under samtalet med Lina kommer vi bl a in på vad energimedicin är och vad det gör för dig. Hur ser vi på det moderna företagandet ur ett andligt perspektiv, finns det ett sådant? Vi pratar vidare om hur boken kom till och det är en fantastisk story, så missa inte den! 

Linas bok - Framtidens Företagsanda: i kontakt med energi, magi och intuition

"Framtidens företagsanda handlar om att i arbetslivet vara i kontakt med själen, sin inre röst och intuitionen genom att lyssna på sin längtan och sina visioner. Boken bjuder in till att låta intuitionen och andligheten vara en naturlig del av affärs- och arbetslivet för att där generera mer livsglädje. Många framgångsrika människor och situationer bygger på denna kombination, men få vet vad det är som "är skillnaden som gör skillnaden". I denna bok beskriver vi och förklarar begrepp som alignment, balans, intuition som ger livsenergi - med magiska resultat."

linalanestrand.se
Oscar & Fredrik podcast
Oscar o Fredrik instagram
oscarofredrik.se

2022-09-14
Länk till avsnitt

173 Sofia Händén - Tumören har byggt upp min självkänsla

I dagens avsnitt möter vi den sprudlande, fantastiska föreläsaren Sofia Händén som framförallt brinner för alla barns välmående

När Sofia Händén var 8 år upptäckte dom en tumör lika stor som en mans två knytnävar i hennes mage. Efter en 8 timmars lång operation förändrades hennes vanliga bekymmerslösa liv till någonting helt annat. Med rullstol och slangar överallt fick hon lära sig hur det känns att inte passa in, men också friheten i att det är OKEJ att vara annorlunda.

Sofia har idag 70 000 följare på TikTok och inspirerar dagligen unga som vill öka stunderna av glädje i livet, känna fjärilar i magen och må bättre OFTARE.

Missa inte Sofias berättelse!
2022-09-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.