Sveriges 100 mest populära podcasts

Jakten på mördaren

Jakten på mördaren

I true crime-podden "Jakten på mördaren" får du varje vecka ta del av ett mordfall. Tillsammans med journalisten Saga Springcorn får du åka tillbaka till tiden då händelsen inträffade och följa med under utredningens gång. Denna podcast tar endast upp fall som är lösta. Podden hette tidigare "Värsta morden". Nya avsnitt släpps varje onsdag, men redan nu kan man lyssna på hela säsongen - bara på Podplay.se eller i Podplay-appen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/139375/varsta-morden

Avsnitt

4. Mördaren som älskade hår - del 2

1993 försvinner den 16-åringen Eliza Claps spårlöst i Södra Italien. Flera år senare hittas den ensamstående mamman Heather Barnett mördard i sitt hem i England. Polisen arbetar hårt för att finna gärningsmannen, och kan efter mycket om och men koppla samman fallen.

2023-12-07
Länk till avsnitt

3. Mördaren som älskade hår - del 1

1993 försvinner den 16-åringen Eliza Claps spårlöst i Södra Italien. Flera år senare hittas den ensamstående mamman Heather Barnett mördard i sitt hem i England. Polisen arbetar hårt för att finna gärningsmannen, och kan efter mycket om och men koppla samman fallen.

2023-11-30
Länk till avsnitt

2. Barnet som försvann ur magen

En kvinna vid namn Bobbie är gravid i åttonde månaden. För att förtjäna extra pengar innan hennes barn föds, har hon ägnat sig åt uppfödning av hundar. En dag knackar en kund på dörren till Bobbies hem, intresserad av att köpa en av hennes valpar.

2023-11-26
Länk till avsnitt

1. Återfödelsen

Efter en uppväxt fylld av övergrepp skulle flickan Candace äntligen få ett nytt liv. Men saker blev inte så som det var tänkt. Och det som egentligen skulle hjälpa henne, blev hennes död.

2023-11-16
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 16 - Premiär 16/11

I denna sista säsong för 2023 ska vi åter stifta bekantskap med några fall som tagits upp i podden i tidigare säsonger men som nu fått skåda nytt ljus. Fall där utredarnas skicklighet verkligen satts på prov för att hitta och fälla förövarna. Den 16/11 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se

2023-11-09
Länk till avsnitt

10. Hundannonsen och Tim Hennis

Året var 1985 när Katie Eastburn beslöt sig för att skriva en annons i sin lokala tidning. Hennes mål var att hitta ett nytt hem för sin hund. Men bara några dagar efter det att en man hämtat hunden, skulle en fasansfull upptäckt gripa tag om samhället. Katie och två av hennes döttrar hade brutalt mördats. Det skulle ta många år innan fallet kunde bringas till upplösning. Genom framsteg inom DNA-tekniken skulle rättvisa äntligen skipas när en gärningsman kunde identifieras och ställas inför rätta.

2023-10-26
Länk till avsnitt

9. Robert Durst - hemligheter, brott och dynasti

Under 2015 kom Robert Durst's namn att dominera medierna. Hans berättelse, präglad av både rikedom och skrämmande hemligheter, gav upphov till en komplex mosaik av mänsklig psykologi. Genom en följd av mystiska händelser och olösta brott, kulminerade det hela i en dokumentär som riktade strålkastaren mot Robert och ledde till avslöjandet av hans begångna brott.

2023-10-19
Länk till avsnitt

8. Försvinnandet av 6-åriga Kiesha

År 2010 fick larmcentralen i Sydney ett samtal från en kvinna vid namn Kristi Abrahams. Hon anmälde sin 6-åriga dotter som försvunnen. Hon berättade för operatören att när hon vaknade på morgonen och tittade in i sin dotters sovrum, var rummet tomt.

2023-10-12
Länk till avsnitt

7. Mordet på Anastasia

Den 29:e februari 2016 i Moskva, Ryssland, har en livlig och marmorklädd tunnelbanestation blivit tom och öde. Ett larm har utlösts där, och folk har flytt. Sirener tjuter högljutt medan människor springer för sina liv. Mitt i allt kaos står en 30-årig kvinna klädd i svart. Hon påstår att hon bär på en bomb som kan explodera när som helst.

2023-10-05
Länk till avsnitt

6. Mordet på Robert Wilson

Den 16:e januari år 2020 i Storbritannien uppmärksammar anställda på säkerhetsföretaget Secure-plex att ungdomar har samlats och hänger på deras område. När två anställda väljer att konfrontera ungdomarna, eskalerar situationen och utvecklas till en våldsam konfrontation.

2023-09-28
Länk till avsnitt

5. Skolskytten Kip Kinkel

Den 21 maj år 1998 går 15-åringen Kip Kinkel in på sin gymnasieskola och öppnar eld. Men snabbt beslutar sig modiga elever för att konfrontera Kip och sätta stopp för skottlossningen. Det ingen vet är Kip redan tagit människoliv utanför skolans område.

2023-09-21
Länk till avsnitt

4. Mordet på Sharon och hennes två döttrar

På juldagen år 2008 i Windgap, Irland, är Sharon upptagen med att natta sina två döttrar. Men plötsligt störs deras lugn av ett oväntat besök. Dagen därpå utbryter en fruktansvärd brand i deras hus. Sharons pappa kommer snabbt till platsen och möts av en hjärtskärande syn: hans dotter och två barnbarn har tragiskt omkommit i branden. Snart ska sanningen bakom denna hemska händelse avslöjas.

2023-09-14
Länk till avsnitt

3. Tonårskärleken som slutade i mord

Tonåringarna Seath och Amber förlorar sina hjärtan till varandra, men när deras kärleksberättelse når sitt slut, ersätts de ömma känslorna med hetsiga diskussioner på sociala medier. Snart eskalerar situationen till något mycket mer allvarligt och våldsamt.

2023-09-07
Länk till avsnitt

2. Sektmorden i Mexico

Silvia Meraz bor tillsammans med sin familj i Mexiko, där de kämpar i djup fattigdom. De håller fast vid tron att helgonet Santa Muerte ska bringa dem en bättre framtid. När deras hopp om förbättring inte infrias, fattar de ett beslut att utföra mänskliga offer i tron att det ska tillfredsställa helgonet.

2023-08-31
Länk till avsnitt

1. Lucie Blackman - försvinnandet i Tokyo

År 2000 reste Lucie Blackman till Tokyo för att arbeta som värdinna på en bar. Efter en dejt med en kund från baren försvann hon spårlöst. Hennes försvinnande satte igång en ihärdig utredning, med hennes far i ledningen av ansträngningarna.

2023-08-24
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 15 - Premiär 24/8

En ny säsong av mordfall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. Denna säsongen kantas av fall som i stor utsträckning har sin upplösning på 2000-talet. Kärlek, åtrå, otrohet, dubbelspel och svartsjuka är långt ifrån sällan ingrediensen när en människa väljer att gå över gränsen och bli en mördare. Den 24/8 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se
2023-08-17
Länk till avsnitt

10. 7-åringen Maria

December månad är kommen. Människor i den lilla staden Sycamore, USA, förbereder sig inför den kommande julen. Snön är på väg och när dag blir kväll faller den för första gången det här året. Mörkret har lagt sig när 7 åriga Maria ringer hem till sin vän Kathy som bor bara några meter från henne. Maria vill ut och leka i snön och Kathy möter upp henne en stund senare ute på gatan bara några meter från deras hem. De leker och skrattar. Men när Kathy skyndar hem för att hämta vantar och sen kommer tillbaka så är inte Maria där. Källor: The Irish Times? CNN ?CBS News? Dailymail? NyTimes
2023-07-06
Länk till avsnitt

9. Scissor Sisters

Den 30 mars 2005 började förbipasserande se något märkligt flyta runt i en kanal i Dublin. Det är ett ben som flyter runt i kanalen. Polis tillkallas till platsen och månaders utredning ska senare sätta tre kvinnor i fokus för utredningen. Källor: Irishmirror The Irish Times Irish Independent
2023-06-29
Länk till avsnitt

8. Systrarna Papin

En kylig och dyster vinterkväll den 2 februari 1933 inträffar en oväntad händelse i den pittoreska staden Le Mans, belägen i norra Frankrike. Advokaten Rene Lancelin är på väg hem för att hämta upp sin hustru och dotter efter en lång dag ute på stan. Men när han väl når fram till sin eleganta bostad, känner han genast att något är fel. Källor: Historiska brott Aftonbladet Nyheter24 Allas Almost Perfect Crimes: The Papin Sisters | Free Documentary History
2023-06-22
Länk till avsnitt

7. Familjen Murdaugh

I februari 2019 tog en dödlig båtolycka livet av ung kvinna. Frågan är vem som orsakat kvinnans död - vem skulle bära ansvaret för olyckan? Kort därpå dör en av personerna som varit inblandad i båtolyckan och därefter fortsätter tragedierna som på rullande band. Källor: CNN Nytimes BBC Netflix dokumentär: Murdaugh Murders: A Southern Scandal ABC
2023-06-15
Länk till avsnitt

6. Shayna och pojkvännen Ryan

Ryan och Shayna hade haft en kärleksrelation till och från i flera månader. Men den 12 oktober år 2012 hände något fruktansvärt hemma hos Ryan. Grannar hörde ett tumult i bostaden och mycket snart får larmcentralen ett samtal. Det ska visa sig att en person avlidit i Ryans hem. Källor: CBS News Oxygen WLWT ABC News
2023-06-08
Länk till avsnitt

5. Bianca Devins - ryktet på sociala medier

17-åringen Bianca Devins ska iväg för att se på en konsert tillsammans med en kamrat. Morgonen efter konserten anländer polis till Biancas familjehem. Ett rykte om Bianca har spridits på sociala medier - och nu behöver polis och utredare snabbt avgöra sanningshalten i det som sprids. Källor: NBC CBS News ABC CNN The Independent The New York times
2023-06-01
Länk till avsnitt

4. Kärlekstriangeln

Anna-Lisa bor tillsammans med sin sambo Nelson. En dag hittas hon brutalt mördad i sitt hem. När sambon Nelson får information om händelsen reagerar han knappt, något som gör att polisen blir misstänksam. Sanningen om vem som egentligen bragt Anna-Lisa om livet ska ta många månader att lösa. Källor: The sun Snapped: Behind Bars - Sheila Davalloo Mirror
2023-05-25
Länk till avsnitt

3. Mördarparet ? Ken & Barbie

En man är ute och paddlar kajak. Efter en stund skymtar mannen något som flyter längst med vattenytan. Den stekheta sommarvärmen hade fått vattennivån att sjunka, vilket hade resulterat i att ett och annat bortkastat föremål fick se dagsljuset igen. En aning irriterad, paddlar han närmare föremålet för och se vad det var. När han väl får syn på föremålet, förvandlas hans ilska till ren skräck. För det som flyter längst med vattenytan är minsann inte sopor, utan en kroppsdel. Källor: Independ The Disturbing Case Of 'The Ken & Barbie Killers' (Born To Kill) | Our Life Dailymail vancouverisawesome Torontosun
2023-05-18
Länk till avsnitt

2. Flight 9525

Flight 9525 lyfter från Barcelona klockan 10.01 lokal tid. I flygplanet sitter det 144 passagerare inklusive en skolklass från Tyskland. Ungefär en halvtimme efter att planet lyft är det något som händer. Och inom några minuter har planet kraschat rakt in i en bergvägg. Källor: The Telegraph CBS News BBC News The Guardian "Mayday" - Murder in the Skies
2023-05-11
Länk till avsnitt

1. 16-åringen Becky Watts

När 16-tonåringen Becky Watts inte dyker upp på en planerad lunchdejt misstänker man direkt att något är fel. Människorna i närområdet samlas för att leta efter Becky, men var hon egentligen befann sig förblev ett mysterium i flera dagar Källor: BBC International Business Times The Independent The Guardian
2023-05-04
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 14 - Premiär 4/5

En ny säsong av mordfall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. I denna säsong står familj och relationer i centrum. Kärlek, åtrå, otrohet, dubbelspel och svartsjuka är långt ifrån sällan ingrediensen när en människa väljer att gå över gränsen och bli en mördare. Den 4/5 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se
2023-04-28
Länk till avsnitt

10. Den elaka styvmodern

Sueanna döljer sitt förflutna. Hon letar efter en person att leva livet tillsammans med, en person som kan försörja henne. En dag träffade hon den rätta - men sonen som mannen har med sig från en tidigare relation ställer till det för paret. Källor: CBSnews Discovery channel Kansas City Star Kansas City Times The Pitch
2023-04-06
Länk till avsnitt

9. Betsy Faria - kampen för sanningen

Den 27 december år 2011 går Russ Faria in i sitt hem. Allt ser till en början normalt ut. Men när han går längre in i bostaden får han syn på sin Fru. Den 42 åriga Betsy. Betsy ligger avliden på golvet och Russ är övertygad om att hon tagit sitt liv. Källor: Nypost NBC News Fox2now The Washington Post Pople.com KSDK
2023-03-30
Länk till avsnitt

8. Skolskytten och Societetsmordet i Aspen

Dagens avsnitt innehåller två fall: - Det är måndag morgon. Elever har samlats utanför Grove cleveland grundskola i väntan på att dörrarna ska slås upp. Men innan skolan drar igång påbörjas en fruktansvärd attack mot barn och vuxna som samlats utanför skolan. - År 2014 hittades en förmögen Aspen-societet död i sitt hem. Det blir början på en utredning vars resultat skulle komma att chockera människor i det annars så harmoniska området. Källor: Los Angeles times The Washington post USA Today "I Don't Like Mondays" - Dokumentär CBS News NBC News Aspen Public Radio Aspen times
2023-03-23
Länk till avsnitt

7. Mordet på 12-åriga Kristin

Den tolvåriga Kristin är på väg till sjön i närområdet för att bada tillsammans med sin kompis. Hon cyklar från sitt hem klockan halv sju på kvällen. Tiden går men Kristin kommer aldrig till badplatsen som hon och kompisen bestämt. Familjen är ute och letar efter henne. Hela området. Och snart kopplas polisen in. Källor: NRK FVN Expressen Aftonbladet SVT Norska fall - Viaplay SVD
2023-03-16
Länk till avsnitt

6. Mordet på buss 1170

På Buss 1170 sitter ett flertal passagerare som väntar på att få komma fram till sina destinationer. Men den annars så lugna och harmoniska bussresan ska snart ta en dramatisk vändning. En man drar plötsligt upp en kniv och börjar attackera en av passagerarna. Källor: The Toronto Sun CTV News CBC News The Toronto Star
2023-03-09
Länk till avsnitt

5. Hello Kitty- och AirBNB-mordet

Dagens avsnitt innehåller två fall. - En 14 årig flicka vid namn Ah Fong kliver in på polisstationen i Hong Kong. Hon sätter sig ner och berättar att hon är hemsökt. För att bli av med kvinnan som hemsöker henne varje dag och kväll måste hon erkänna ett brott. - En dag i oktober bestämmer sig Ramis för att hyra ett rum via Airbnb. Det hela kommer att sluta i en katastrof. Källor: True crime - Seriemördaren och bestialiska mord (Orage AS) ABC News Film Daily ABC BBC Sky Insider
2023-03-02
Länk till avsnitt

4. Försvinnandet av 16-åriga Leanne Tiernan

Den 26 november år 2000 försvinner 16 åringen Leanne Tiernan från ett område i England. Polis påbörjar en intensiv sökinsats efter henne, men det ska dröja innan man får svaret på vad som hänt med Leanne. Källor: Daily Mail Sky "The Murder of Leanne Tiernan" - UK Crime Documentary
2023-02-23
Länk till avsnitt

3. Clownmördaren

Plötsligt börjar flera unga män försvinna runt Chicago. Ingen förstår vad det är som hänt med alla dessa pojkar och unga män. Det kommer att ta år innan sanningen kommer fram. Källor: Los angeles times NBC ABC News Världens historia "Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes" - Netflix
2023-02-16
Länk till avsnitt

2. Fallet Diane Downes

Den 19 maj år 1983 kommer mamman Diane Downs in till akutmottagningen i Springfield, Oregan med sina tre barn. Diane och dem tre barnen är allvarligt skadade. Och frågan som alla ställer sig är: vad har egentligen hänt? Källor: The washington post ABC News "The Daughter of Diane Downs" - Oprah.com "The True Story of Diane Downs: How a Mother Shot Her 3 Kids for Her Lover" Inside Edition The sun
2023-02-09
Länk till avsnitt

1. Skolskjutningen på Stoneman Douglas High School

Stolar ligger omkullvälta. Elever sitter gömda i klassrum, bakom låsta dörrar. Ljudet av skott ekar genom skolans långa korridor. En ensam gärningsman går runt på Stoneman Douglas High School i syfte att ta livet av så många som möjligt. Källor: CBS NBC News CNN BBC The guardian
2023-02-02
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 13 - Premiär 2/2

Nu kommer en ny spännande säsong av Jakten på mördaren med 10 nya fall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. Den 2/2 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se.
2023-01-27
Länk till avsnitt

4. Mordet på familjen Hart

Paret Hart som med berått mod tog livet av sina 6 adoptivbarn.
2022-12-22
Länk till avsnitt

3. Mordet på 16-åriga Malin i Husum

Malin försvinner år 1996 efter en bussresa påväg hem till sin kompis. Månader senare hittas hon mördad i ett skogsområde. Fallet med Malin i Husum ska få sin uppgörelse inte mindre än 26 år senare - då en gärningsman efter många års väntan får ta sitt straff. Källor: Svt Expressen Aftonbladet Domen Sveriges Domstolar - http://www.domstol.se
2022-12-15
Länk till avsnitt

2. The Amazon Review Killer

Paret Kala och Charles hade varit försvunna i flera veckor. När utredarna slutligen förstår vad det är som hänt med Kala och Charles kommer flera pusselbitar att falla på plats. Pusselbitar kopplat till ett kallt fall i området. Källor: CBS News Abc USA Today CNN
2022-12-08
Länk till avsnitt

1. Mordet på Sarah Everard

33-åriga Sarah Everard försvann efter att hon gått hem ensam genom Londons gator under lockdown år 2021. Källa: BBC ABC SVT The Times The Guardian
2022-12-01
Länk till avsnitt

Trailer - Jakten på mördaren Säsong 12

Dax att krypa upp i favoritfåtöljen med en filt och en kopp varm choklad och förundras och förfäras av nya fall från 2000-talet. Lyssna på hela säsongen med premiär den 1/12 på Podplay
2022-11-25
Länk till avsnitt

10. Det dödliga triangeldramat

Mark Gerardot och Jennair Gerardot har till en början ett välfungerande förhållande. De har valt att inte skaffa barn för att istället ha mer tid till varandra. Men när finanskrisen knackar på dörren tvingas Mark och Jennair att flytta. Och det här ska bli början på ett dödligt triangeldrama. Det här är säsongen sista avsnitt.
2022-11-03
Länk till avsnitt

9. Familjen Stockdale

Familjen Stockdale bor tillsammans på en gård. Deras liv skiljer sig mycket från andras. Det är strikta regler i hushållet och många reagerar på hur mamma och pappa Stockdale behandlar sina barn. År 2017 inkommer det ett samtal till larmcentralen. När operatören svara så avslutas samtalet men man kan snart härleda samtalet till familjen Stockdales gård.
2022-10-27
Länk till avsnitt

8. Syster Amy?s vårdhem för dem äldre

Amy Archer är mycket omtyckt av sin omgivning. Hon tar hand om äldre på sitt vårdhem. Men saker som sker innanför vårdhemmets väggar är något helt annat än vad den fina fasaden visar. Källor: Nytime Historicbuildingsct Archice.org windsorhistoricalsociety connecticuthistory
2022-10-20
Länk till avsnitt

7. Mordet på Maurizio Gucci

Kvällen den 8 januari 1997 inkommer det ett samtal till polisen i italienska regionen Lombardiet. Den anonyme uppringaren kräver ett möte med polisen och säger ?Jag tänker säga bara ett namn: Gucci.? Sen lägger uppringaren på. Två år tidigare, mars 1995 har Maurizio Gucci mördats av en okänd skytt i Milano. Vem var det som ringde? Kanske han personen information om mordet. Källor: The Guardian The Independent SvD Forbes ABC News Town and country magazine Allas
2022-10-13
Länk till avsnitt

6. Fallet Matthew och Lauren - ett mörkt begär

Lauren Hugelmaier och Matthew Phelps träffade varandra i grundskolan. Vid vuxen ålder får de kontakt igen och snart blir kontakten till en relation. Men saker och ting är inte riktigt så som omgivningen tror. Matthew och Lauren kämpar för att hålla ihop relationen. Och den 1 september år 2017 får larmcentralen in ett samtal. Polis anländer till parets gemensamma hem för att möta en fruktansvärd scen.
2022-10-06
Länk till avsnitt

5. Seriemördaren BTK - ett stort misstag

FBI och polis är inkopplade för att finna den så kallade BTK. BTK är hänsynslös och brutal. Han förgriper sig på sina offer sexuellt och därefter tar han livet av dem på tortyrliknande sätt. Det dröjer många år innan BTK slutligen begår sitt livs största misstag.
2022-09-29
Länk till avsnitt

4. Bombrånet

Det är den 28 augusti år 2003. En man iklädd en t-shirt går in på en bank. Han har en kort käpp i höger hand och en konstig utbuktning under kragen på t-shirten. Mannen går fram till en av kassorna. Han räcker över en lapp till kassörskan. På lappen står det: "Samla anställda med åtkomstkoder till valvet och arbeta snabbt för att fylla påsen med 250 000 dollar". Utbuktningen under hans t-shirt ska senare visa sig vara en bomb.
2022-09-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.