Sveriges 100 mest populära podcasts

Jakten på mördaren

Jakten på mördaren

I true crime-podden "Jakten på mördaren" får du varje vecka ta del av ett mordfall. Tillsammans med journalisten Saga Springcorn får du åka tillbaka till tiden då händelsen inträffade och följa med under utredningens gång. Denna podcast tar endast upp fall som är lösta. Podden hette tidigare "Värsta morden". Nya avsnitt släpps varje onsdag, men redan nu kan man lyssna på hela säsongen - bara på Podplay.se eller i Podplay-appen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/139375/varsta-morden

Avsnitt

S18.EP9. Theresa Kohles lögner

Klockan är 09:35. En lugn morgon får en dag som alla andra en plötslig vändning. Innehavaren av den lokala matbutiken, noterar något oroväckande: tjocka rökpelare som stiger från ett närliggande hem.
Brandkåren anländer huset och i skenet av den infraröda tekniken uppenbarar sig en silhuett. Vid sängkanten i ett sovrum ligger en man i en position som påminner om bön. 

Källor:
Oxygen
Kvinnor som mördar - Apple
Thecinemaholic
Inspelningar från förhör
American Monster - Smoke Gets in Your Eyes

2024-06-20
Länk till avsnitt

S18.EP8. Mordet på Daniel Halseth

År 2021 den 7 april inkommer ett samtal till larmcentralen från en adress utanför stadskärnan i Las Vegas, USA. Mannen som ringer berättar att han har hittat en död kropp i bostaden, instoppad i en sovsäck, och på grund av dess svåra brännskador kan han inte avgöra vem det är han har hittat.

Manusförfattare: Tove Vahlne

Källor:
https://www.reviewjournal.com
https://www.kalb.com
https://allthatsinteresting.com
https://www.andersonstributecenter.com/memorials
https://thenevadaglobe.com
https://www.fox5vegas.com
https://www.thedailybeast.com
Podcast - True Crime Squad
Podcast - True Crime Couple Podcast
Dokumentär - American Monster, säsong 8, avsnitt 16

2024-06-13
Länk till avsnitt

S18.EP7. Mordet på Thomas Gilbert Sr.

Den till synes förtjusande 31-åringen Thomas Gilbert Junior går  in i sina föräldrars lyxiga lägenhet i Midtown Manhattan. I allmänhetens ögon är han något av en IT-kille med sitt blonda svallande hår, höjd och oemotståndliga charm. Men skenet bedrar, för inom honom gömmer sig ett mörker.

Manusförfattare: Lisa Törnlöf 

Källor:
Princeton Graduate Killed Father Over Allowance. He Got 30 Years to Life. - The New York Times (nytimes.com)
Mystery woman who supported trust fund killer Tommy Gilbert Jr. is revealed as Chevy Chase's niece | Daily Mail Online
Wealthy man?s murder by mentally ill son exposes broken system (nypost.com)

2024-06-06
Länk till avsnitt

S18.EP6. The Toolbox Killers - försvinnandena kring Redondo Beach

I slutet på 70-talet blomstrar fortfarande hippiekulturen, och att lifta är ett både romantiserat och vanligt sätt för ungdomar i USA att resa på. Redondo Beach är även under denna tiden ett välbesökt område, och stränderna är proppfulla av unga, semestrande ungdomar som surfar, festar och åker rullskridskor längs med de soliga strandpromenaderna. Men sommaren i Redondo Beach år 1979 ska bli allt annat än idyllisk, när unga tonårsflickor, som setts lifta med en silverfärgad van som kör omkring i området, plötsligt försvinner spårlöst, en efter en.

Varning för grovt innehåll.

Manusförfattare: Tove Vahlne

Källor:
Dokumentär - ?The Devil and the death penalty?
Dokumentär - ?The Toolbox Killer?
Podcast - ?The Toolbox Killers? - Solved Murders: True Crime Mysteries
https://allthatsinteresting.com
Reddit.com (avfotad artikel, fanns ingen info om varifrån artikeln kom dock)
www.foxnews.com
www.latimes.com
www.independent.com
https://www.oxygen.com
https://www.doenetwork.org
https://charleyproject.org
https://int-missing.fandom.com

2024-05-30
Länk till avsnitt

S18.EP5. Skräcken i Dnipro

Dnipro är Ukrainas fjärde största stad med sina 1 miljoner invånare, och sommaren 2007 blir industristaden omskriven långt utanför landets gränser då polismannen Mykola Kupianskiy under en presskonferens berättar att två 19 åriga män nyligen har gripits misstänkta för att ha mördat upp till 21 personer de senaste 3 veckorna i områden kring Dnipro.

Manusförfattare: Tove Vahlne

Källor
Weebly.com
Medium.com
Murderpedia.com
Unian.info
dndz.tv
The Sunday Times
cvltnation.com
Serial Killers Podcast

2024-05-23
Länk till avsnitt

S18.EP4. Mordet på Therese Johansson Rojo

Det är försommarkväll, den 6 juni 2009 i Enskede. Lite efter midnatt inkommer det ett samtal till SOS Alarm. En ung flicka har påträffats medvetslös i skogen intill hoppbacken vid Enskedefältet. Inledningsvis antar man att det handlar om överkonsumtion av alkohol, men när verkligheten avslöjas, tar händelserna en oväntad vändning.

Källor:
Domar
FUP
Expressen
Aftonbladet
SVT

2024-05-16
Länk till avsnitt

S18.EP3. Förlösamordet

Det är den 10 september 2012 när polisen får in ett samtal. Samtalet kommer från en 24-årig kvinna vid namn Sara som vill anmäla sin 63-åriga pappa Göran som försvunnen. Enligt de uppgifter som Sara lämnar till polisen har Göran varit försvunnen sedan den 31 augusti - men det Sara säger stämmer inte.

Källor:
FUP
Expressen
Aftonbladet

2024-05-09
Länk till avsnitt

S18.EP2. Tältmordet i Orrefors

Den 27 maj år 2000 förvandlas Äppelträdgården i Orrefors till en tragisk mordplats.
Den tioåriga flickan Karolina som tältar med sina kompisar, blir knivhuggen av en okänd man och en intensiv jakt på mördaren inleds.

Källor:
FUP
Sveriges Radio
SVD
DN

2024-05-02
Länk till avsnitt

S18.EP1. Mordet på Lisa Holm

Det är den 7 juni år 2015 när 17-åringen Lisa Holm lämnar sitt arbete i Kinnekulle. Planen är att hon ska åka hem på sin moped - men Lisa kommer aldrig hem.

Källor:
FUP
Sveriges Radio
SVT
Expressen
Aftonbladet

2024-04-25
Länk till avsnitt

Trailer säsong 18 - premiär den 25/4!

Jakten på mördaren är tillbaka med säsong 18. Under de första fyra avsnitten denna säsong kommer ni få följa utredningen av några av Sveriges mest uppmärksammade brott, såsom mordet på Therese Johansson Rojo, tältmordet i Orrefors och mordet på Lisa Holm.

Den nya säsongen har premiär den 25:e april och vill du höra alla avsnitt direkt på premiärdagen, kan du göra det helt gratis i appen podplay eller på podplay.se

2024-04-22
Länk till avsnitt

(R) Fallet O.J Simpson

Klockan är 17.00 den 17 juni år 1994, och amerikansk tv sänder live från affärsmannen och advokaten Robert Kardashians bostad i Los Angeles. Han läser upp ett brev som hans vän och klient O.J. Simpson har skrivit till allmänheten tidigare på dagen innan han, vad det verkar, har bestämt sig för att ge sig av för gott.

Detta är starten på ett av USAs mest media-uppmärksammade mordfall.

 Manusförfattare: Tove Vahlne

 Källor:

 Biography

Pennlive

Britannica

IMDB

Crimemuseum

NPR

Law2

ABCNEWS

Dailymail

Dokumentär - O.J.: Made in America

2024-04-11
Länk till avsnitt

S17.EP10 Verklighetens Baba Yaga

På ytan var hon en snäll och vänlig pensionär. Men i sinnet en bestialisk ockult häxkonstnär som inte drog sig för att äta delar av sina offer.

2024-03-28
Länk till avsnitt

S17.EP09 Orm-mordet

En man hittades avliden omgärdad av sin samling av giftiga ormar. Till en början antogs det att han hade dött av ett ormbett. Emellertid visade en undersökning av rättsläkare att mannen blivit mördad genom skottskador, vilket omkullkastade den initiala misstanken.

Källor:

CBSNEWS
People
The US sun
Allas
Oxygen
Law & Crime

2024-03-21
Länk till avsnitt

S17.EP08 En anhörigs hämnd

Sjuåriga Anna har bestämt sig för att inte gå till skolan den här dagen. Istället vandrar hon ensam på Tysklands gator, ett barn i en värld av vuxna, obekymrad och omedveten om farorna som kan lurka i varje hörn. Hon går runt, upptagen av sin egen lilla värld, när hon plötsligt möter en man. Vad som börjar som en vanlig dag tar snart en mörk och oväntad vändning, och skickar chockvågor genom hela samhället.

 Källor:

NDR

Jourmal of Experimental Criminology
All thats interesting
DailyMotion
InHuman podcast: Episode 161: Marianne Bachmeier

The Sun
The Bachmeier case ? no time for tears

2024-03-14
Länk till avsnitt

S17.EP07 Aileen Wuornos - en kvinnlig seriemördare

I början av december, Florida år 1989, försvinner den 51-åriga Richard Mallory, och ingen vet var han har tagit vägen. 2 dagar senare hittas hans övergivna bil av en poliskonstapel, och den 13 december kommer även Richard att återfinnas i ett skogsparti flera km från där bilen lokaliserades. År 1989 till 1990 börjar så småningom fler döda kroppar dyka upp längs med vägarna i Florida. Alla offer är vita medelålders män, och de har allihop blivit skjutna med samma typ av vapen - en pistol av kaliber 22.

 Manusförfattare: Tove Vahlne

 Källor:
Netflix Catching Killers - Manhunter: Aileen Wuornos

Dokumentär: Aileen Wuornos- the mind of a monster

Capitalpunishmentincontext
Serialkillershop
Stegförhälsa

2024-03-07
Länk till avsnitt

S17.EP6 Tall hot blonde

Sidor som MSN Messenger, Bebo och MySpace är populära under 2000-talet och möjligheten att själv välja vem du vill vara attraherar många. Online behöver du inte följa de regler och sociala koder som råder IRL,  och det finns otaliga historier om livslånga vänskaper och kärlekshistorier som en gång börjat i cyberrymden. Men internet kan också vara en farlig plats, och du kan aldrig säkert veta vem det faktiskt är som sitter och skriver på andra sidan skärmen och vad de har för intentioner.

 Manusförfattare: Tove Vahlne

 Källor:
CBC
ABCNEWS
Icantbelieveitnonfiction
Lionessrue

Tallhotblond(2009) dokumentärfilm - regisserad av Barbara Schroeder

2024-02-29
Länk till avsnitt

S17.EP05 John Ray & Kalla fall gruppen

Det är den 17 maj 2004. Polisen står inför en av de mest förbryllande och brutala brottsscenerna på länge. John Ray, en ung man med stora ambitioner och ett liv fullt av potential, har inte dykt upp på en träff med sin vän. Timmar har passerat och dessa har blivit dagar. När man ska förska ta reda på vad som hänt med John besöker man hans hus. Och där görs en fruktansvärd upptäckt.

Källor:
Oxygen
Thecinemaholic
NBC
Advocate
The Guardian

2024-02-22
Länk till avsnitt

S17.EP4 Mordet på Lauren Giddings

Det är mitt i högsommaren, år 2011, i Macon Georgia, USA och den nyexaminerade juridikstudenten Lauren har varit borta i flera dagar nu. Laurens bostad visar inga tecken på att ett brott har begåtts, men när polismän undersöker området utanför lägenhetskomplexet blåser det plötsligt upp, vinden ändrar riktning och konstaplarna möts av en frän lukt som de känner igen alltför väl - lukten av en död kropp.

 Manusförfattare: Tove Vahlne

 Källor:
True Crime Garage - Lauren Giddings Part 1 + 2
Dailymail
Allthatsintresting
Macon

2024-02-15
Länk till avsnitt

S17.EP3 Fartyget MV Sewol

Det är den 16 april år 2014. Fartyget MV Sewol står redo vid kajen i staden Inchon. Inchon är en av Sydkoreas största städer men över 3 miljoner invånare. Fartyget MV Sewol ska färda 476 passagerar till staden Jeju i Sydkorea - känt för att likna Hawaii. Men fartyget kommer aldrig att komma fram.

 Källor:
The Korea Times
The Koeran Herald
The newyorker
Koreaboo
Safetry4sea

2024-02-08
Länk till avsnitt

S17.EP2 Mordet på 14-åriga Ana Kriel

Mitt under det klara dagsljuset sker en ofattbar händelse ? den 14-åriga Ana försvinner spårlöst. Ett massivt sökande tar sin början, med hundratals människor som genomsöker varje vrå av staden i hopp om att hitta något spår. Det är först efter en lång och mödosam utredning som sanningen börjar nystas upp, en sanning som inte bara chockar den lokala gemenskapen utan hela världen.

 Källor:
BBC
The irish times
Daily mail
Irish mirror

2024-02-01
Länk till avsnitt

S17.EP1 Fallet O.J Simpson

Klockan är 17.00 den 17 juni år 1994, och amerikansk tv sänder live från affärsmannen och advokaten Robert Kardashians bostad i Los Angeles. Han läser upp ett brev som hans vän och klient O.J. Simpson har skrivit till allmänheten tidigare på dagen innan han, vad det verkar, har bestämt sig för att ge sig av för gott.

Detta är starten på ett av USAs mest media-uppmärksammade mordfall.

 Manusförfattare: Tove Vahlne

 Källor:

 Biography

Pennlive

Britannica
IMDB
Crimemuseum
NPR
Law2
ABCNEWS
Dailymail
Dokumentär - O.J.: Made in America

2024-01-25
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 17 - Premiär 25/1

En ny säsong av mordfall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. Denna säsongen kantas av fall som i stor utsträckning har sin upplösning på 2000-talet. Makt, kärlek, åtrå, otrohet och svartsjuka är långt ifrån sällan ingrediensen när en människa väljer att gå över gränsen och bli en mördare. Den 25/1 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se

2024-01-18
Länk till avsnitt

5. Fallet Gypsy Rose

Gypsy Rose lider av ett flertal sjukdomar, och det har hon gjort sedan barnsben. In och ut på sjukhus, operation efter operation. Hon har alltid varit svårt sjuk. Men med tiden inser hon att hon inte är sådär sjuk som hennes mamma säger. Hon vill göra sig fri och ser bara en enda utväg.

2023-12-14
Länk till avsnitt

4. Mördaren som älskade hår - del 2

1993 försvinner den 16-åringen Eliza Claps spårlöst i Södra Italien. Flera år senare hittas den ensamstående mamman Heather Barnett mördard i sitt hem i England. Polisen arbetar hårt för att finna gärningsmannen, och kan efter mycket om och men koppla samman fallen.

2023-12-07
Länk till avsnitt

3. Mördaren som älskade hår - del 1

1993 försvinner den 16-åringen Eliza Claps spårlöst i Södra Italien. Flera år senare hittas den ensamstående mamman Heather Barnett mördard i sitt hem i England. Polisen arbetar hårt för att finna gärningsmannen, och kan efter mycket om och men koppla samman fallen.

2023-11-30
Länk till avsnitt

2. Barnet som försvann ur magen

En kvinna vid namn Bobbie är gravid i åttonde månaden. För att förtjäna extra pengar innan hennes barn föds, har hon ägnat sig åt uppfödning av hundar. En dag knackar en kund på dörren till Bobbies hem, intresserad av att köpa en av hennes valpar.

2023-11-26
Länk till avsnitt

1. Återfödelsen

Efter en uppväxt fylld av övergrepp skulle flickan Candace äntligen få ett nytt liv. Men saker blev inte så som det var tänkt. Och det som egentligen skulle hjälpa henne, blev hennes död.

2023-11-16
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 16 - Premiär 16/11

I denna sista säsong för 2023 ska vi åter stifta bekantskap med några fall som tagits upp i podden i tidigare säsonger men som nu fått skåda nytt ljus. Fall där utredarnas skicklighet verkligen satts på prov för att hitta och fälla förövarna. Den 16/11 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se

2023-11-09
Länk till avsnitt

10. Hundannonsen och Tim Hennis

Året var 1985 när Katie Eastburn beslöt sig för att skriva en annons i sin lokala tidning. Hennes mål var att hitta ett nytt hem för sin hund. Men bara några dagar efter det att en man hämtat hunden, skulle en fasansfull upptäckt gripa tag om samhället. Katie och två av hennes döttrar hade brutalt mördats. Det skulle ta många år innan fallet kunde bringas till upplösning. Genom framsteg inom DNA-tekniken skulle rättvisa äntligen skipas när en gärningsman kunde identifieras och ställas inför rätta.

2023-10-26
Länk till avsnitt

9. Robert Durst - hemligheter, brott och dynasti

Under 2015 kom Robert Durst's namn att dominera medierna. Hans berättelse, präglad av både rikedom och skrämmande hemligheter, gav upphov till en komplex mosaik av mänsklig psykologi. Genom en följd av mystiska händelser och olösta brott, kulminerade det hela i en dokumentär som riktade strålkastaren mot Robert och ledde till avslöjandet av hans begångna brott.

2023-10-19
Länk till avsnitt

8. Försvinnandet av 6-åriga Kiesha

År 2010 fick larmcentralen i Sydney ett samtal från en kvinna vid namn Kristi Abrahams. Hon anmälde sin 6-åriga dotter som försvunnen. Hon berättade för operatören att när hon vaknade på morgonen och tittade in i sin dotters sovrum, var rummet tomt.

2023-10-12
Länk till avsnitt

7. Mordet på Anastasia

Den 29:e februari 2016 i Moskva, Ryssland, har en livlig och marmorklädd tunnelbanestation blivit tom och öde. Ett larm har utlösts där, och folk har flytt. Sirener tjuter högljutt medan människor springer för sina liv. Mitt i allt kaos står en 30-årig kvinna klädd i svart. Hon påstår att hon bär på en bomb som kan explodera när som helst.

2023-10-05
Länk till avsnitt

6. Mordet på Robert Wilson

Den 16:e januari år 2020 i Storbritannien uppmärksammar anställda på säkerhetsföretaget Secure-plex att ungdomar har samlats och hänger på deras område. När två anställda väljer att konfrontera ungdomarna, eskalerar situationen och utvecklas till en våldsam konfrontation.

2023-09-28
Länk till avsnitt

5. Skolskytten Kip Kinkel

Den 21 maj år 1998 går 15-åringen Kip Kinkel in på sin gymnasieskola och öppnar eld. Men snabbt beslutar sig modiga elever för att konfrontera Kip och sätta stopp för skottlossningen. Det ingen vet är Kip redan tagit människoliv utanför skolans område.

2023-09-21
Länk till avsnitt

4. Mordet på Sharon och hennes två döttrar

På juldagen år 2008 i Windgap, Irland, är Sharon upptagen med att natta sina två döttrar. Men plötsligt störs deras lugn av ett oväntat besök. Dagen därpå utbryter en fruktansvärd brand i deras hus. Sharons pappa kommer snabbt till platsen och möts av en hjärtskärande syn: hans dotter och två barnbarn har tragiskt omkommit i branden. Snart ska sanningen bakom denna hemska händelse avslöjas.

2023-09-14
Länk till avsnitt

3. Tonårskärleken som slutade i mord

Tonåringarna Seath och Amber förlorar sina hjärtan till varandra, men när deras kärleksberättelse når sitt slut, ersätts de ömma känslorna med hetsiga diskussioner på sociala medier. Snart eskalerar situationen till något mycket mer allvarligt och våldsamt.

2023-09-07
Länk till avsnitt

2. Sektmorden i Mexico

Silvia Meraz bor tillsammans med sin familj i Mexiko, där de kämpar i djup fattigdom. De håller fast vid tron att helgonet Santa Muerte ska bringa dem en bättre framtid. När deras hopp om förbättring inte infrias, fattar de ett beslut att utföra mänskliga offer i tron att det ska tillfredsställa helgonet.

2023-08-31
Länk till avsnitt

1. Lucie Blackman - försvinnandet i Tokyo

År 2000 reste Lucie Blackman till Tokyo för att arbeta som värdinna på en bar. Efter en dejt med en kund från baren försvann hon spårlöst. Hennes försvinnande satte igång en ihärdig utredning, med hennes far i ledningen av ansträngningarna.

2023-08-24
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 15 - Premiär 24/8

En ny säsong av mordfall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. Denna säsongen kantas av fall som i stor utsträckning har sin upplösning på 2000-talet. Kärlek, åtrå, otrohet, dubbelspel och svartsjuka är långt ifrån sällan ingrediensen när en människa väljer att gå över gränsen och bli en mördare. Den 24/8 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se
2023-08-17
Länk till avsnitt

10. 7-åringen Maria

December månad är kommen. Människor i den lilla staden Sycamore, USA, förbereder sig inför den kommande julen. Snön är på väg och när dag blir kväll faller den för första gången det här året. Mörkret har lagt sig när 7 åriga Maria ringer hem till sin vän Kathy som bor bara några meter från henne. Maria vill ut och leka i snön och Kathy möter upp henne en stund senare ute på gatan bara några meter från deras hem. De leker och skrattar. Men när Kathy skyndar hem för att hämta vantar och sen kommer tillbaka så är inte Maria där. Källor: The Irish Times? CNN ?CBS News? Dailymail? NyTimes
2023-07-06
Länk till avsnitt

9. Scissor Sisters

Den 30 mars 2005 började förbipasserande se något märkligt flyta runt i en kanal i Dublin. Det är ett ben som flyter runt i kanalen. Polis tillkallas till platsen och månaders utredning ska senare sätta tre kvinnor i fokus för utredningen. Källor: Irishmirror The Irish Times Irish Independent
2023-06-29
Länk till avsnitt

8. Systrarna Papin

En kylig och dyster vinterkväll den 2 februari 1933 inträffar en oväntad händelse i den pittoreska staden Le Mans, belägen i norra Frankrike. Advokaten Rene Lancelin är på väg hem för att hämta upp sin hustru och dotter efter en lång dag ute på stan. Men när han väl når fram till sin eleganta bostad, känner han genast att något är fel. Källor: Historiska brott Aftonbladet Nyheter24 Allas Almost Perfect Crimes: The Papin Sisters | Free Documentary History
2023-06-22
Länk till avsnitt

7. Familjen Murdaugh

I februari 2019 tog en dödlig båtolycka livet av ung kvinna. Frågan är vem som orsakat kvinnans död - vem skulle bära ansvaret för olyckan? Kort därpå dör en av personerna som varit inblandad i båtolyckan och därefter fortsätter tragedierna som på rullande band. Källor: CNN Nytimes BBC Netflix dokumentär: Murdaugh Murders: A Southern Scandal ABC
2023-06-15
Länk till avsnitt

6. Shayna och pojkvännen Ryan

Ryan och Shayna hade haft en kärleksrelation till och från i flera månader. Men den 12 oktober år 2012 hände något fruktansvärt hemma hos Ryan. Grannar hörde ett tumult i bostaden och mycket snart får larmcentralen ett samtal. Det ska visa sig att en person avlidit i Ryans hem. Källor: CBS News Oxygen WLWT ABC News
2023-06-08
Länk till avsnitt

5. Bianca Devins - ryktet på sociala medier

17-åringen Bianca Devins ska iväg för att se på en konsert tillsammans med en kamrat. Morgonen efter konserten anländer polis till Biancas familjehem. Ett rykte om Bianca har spridits på sociala medier - och nu behöver polis och utredare snabbt avgöra sanningshalten i det som sprids. Källor: NBC CBS News ABC CNN The Independent The New York times
2023-06-01
Länk till avsnitt

4. Kärlekstriangeln

Anna-Lisa bor tillsammans med sin sambo Nelson. En dag hittas hon brutalt mördad i sitt hem. När sambon Nelson får information om händelsen reagerar han knappt, något som gör att polisen blir misstänksam. Sanningen om vem som egentligen bragt Anna-Lisa om livet ska ta många månader att lösa. Källor: The sun Snapped: Behind Bars - Sheila Davalloo Mirror
2023-05-25
Länk till avsnitt

3. Mördarparet ? Ken & Barbie

En man är ute och paddlar kajak. Efter en stund skymtar mannen något som flyter längst med vattenytan. Den stekheta sommarvärmen hade fått vattennivån att sjunka, vilket hade resulterat i att ett och annat bortkastat föremål fick se dagsljuset igen. En aning irriterad, paddlar han närmare föremålet för och se vad det var. När han väl får syn på föremålet, förvandlas hans ilska till ren skräck. För det som flyter längst med vattenytan är minsann inte sopor, utan en kroppsdel. Källor: Independ The Disturbing Case Of 'The Ken & Barbie Killers' (Born To Kill) | Our Life Dailymail vancouverisawesome Torontosun
2023-05-18
Länk till avsnitt

2. Flight 9525

Flight 9525 lyfter från Barcelona klockan 10.01 lokal tid. I flygplanet sitter det 144 passagerare inklusive en skolklass från Tyskland. Ungefär en halvtimme efter att planet lyft är det något som händer. Och inom några minuter har planet kraschat rakt in i en bergvägg. Källor: The Telegraph CBS News BBC News The Guardian "Mayday" - Murder in the Skies
2023-05-11
Länk till avsnitt

1. 16-åringen Becky Watts

När 16-tonåringen Becky Watts inte dyker upp på en planerad lunchdejt misstänker man direkt att något är fel. Människorna i närområdet samlas för att leta efter Becky, men var hon egentligen befann sig förblev ett mysterium i flera dagar Källor: BBC International Business Times The Independent The Guardian
2023-05-04
Länk till avsnitt

Trailer Säsong 14 - Premiär 4/5

En ny säsong av mordfall som skakade världen och polisens jakt på förövaren. I denna säsong står familj och relationer i centrum. Kärlek, åtrå, otrohet, dubbelspel och svartsjuka är långt ifrån sällan ingrediensen när en människa väljer att gå över gränsen och bli en mördare. Den 4/5 kan du ta del av samtliga avsnitt i den nya säsongen helt gratis i appen Podplay eller på Podplay.se
2023-04-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.