Sveriges 100 mest populära podcasts

Hanna och Rebeccas trädgårdsliv

Hanna och Rebeccas trädgårdsliv

Hanna & Rebeccas trädgårdsliv är en podcast för dig som inte kan få nog av trädgård! I varje avsnitt lovar vi att du kommer lära dig något nytt! Följ trädgårdsfantasterna som med så olika förutsättningar och ett gemensamt, brinnande intresse, låter dig som lyssnare få ta del av deras liv som vänner och kolleger, men framförallt ta del av tankar kring odling, inredning och trädgård.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hannaochrebeccastradgardsliv.libsyn.com/website

Avsnitt

47. Pumpor, höstplanteringar och vårlökar

Växthuset är fullt av levande ljus och regnet smattrar på taket. Då är det inte svårt att trivas med hösten. I detta avsnitt bjuder Rebecca på ett alternativt sätt att dekorera pumpor på, ett härligt recept på pumpasoppa och Hanna tipsar om hur hon gör cyklamen till en nyhet. Det är även hög tid för vårlökarna att komma ner i rabatterna, än är det verkligen inte för sent för att förbereda för en mer vårblommande och färgsprakande vår än någonsin.

Trevlig lyssning!

2021-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 - Höststäda växthuset

Oktober är här och med det hösten. Vad behöver man göra med växthuset innan vintern är här? 

Hur rengör man växthuset och vad innebär det att vintersäkra takfönstren?  Hanna samlar frön i trädgården och försår Blodtopp, Rebecca sätter sticklingar på Jätteverbena. 

Detta och mycket mer får ni lyssna kring i dagens podd avsnitt, Trevlig lyssning!

2021-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 - Plantera mer på hösten

Vet du vad som är viktigast när du ska anlägga en ny rabatt eller göra om en befintlig? 

Hur vet du att du har bra jord där växterna kommer att trivas, och hur vet du vilka växter man ska välja beroende på vilket väderstreck rabatten ligger i? Alla dessa frågor får svar i dagens avsnitt!

Rebeccas favoritperenn som hon tycker att var trädgård skall ha är Solhatten. Men vilken favorit perenn är Hannas? 

Och vilka växter tycker inte dessa bloggerskor är värda att satsa på att köpa igen? 

 

Trevlig lyssning!

2021-09-17
Länk till avsnitt

44. Odlingen som terapi med Karl Martidahl

Odling är så mycket mer än bara ett frö och senare en skörd. Det är som balsam för en trasig själ.? 

Detta fick Hanna och Rebecca möjlighet att diskutera med Karl Martindahl, musiker och författare till boken ?Den goda skörden?, under en härlig stund i hans prunkande växthus. De pratar även om punkodling, dahlior och Karls stora intresse för chili. Dessutom bjuder vi på musik i detta avsnitt. Första gången men inte sista. Trevlig lyssning! 

2021-09-03
Länk till avsnitt

43. Skördetid i trädgården!

Att odla kryddor är superlätt, och att torka och spara kryddorna inför vintern är fantastisk gott. Så i detta avsnitt lär Hanna och Rebecca ut sina bästa knep. 

Vad är det för skillnad på sommarhallon och hösthallon? Och hur gör man fint hemma utan att behöva städa?

 

 

Välkommen att lyssna på ett nytt inspirerande avsnitt, trevlig lyssning!

2021-08-20
Länk till avsnitt

42. Vad händer i växthuset nu?

Är odlingssäsongen snart över? ? Absolut inte!

I detta avsnitt pratar vi om vad som händer i växthuset just nu. Vad förodlar Rebecca nu och vad är det som Hanna gör med sina tomater som blev så gott? Dem berättar även hur man samlar in frön på bästa vis och hur man kan föröka sina favoritväxter så att de blir fler utan att det kostar något. Allt detta och lite mer i dagens avsnitt.

 

 

Trevlig lyssning!

2021-08-06
Länk till avsnitt

41. Frågepodd

Lyssnarnas frågor får svar i dagens avsnitt. Allt ifrån hur man väljer bevattning, blir av med ohyran till hur man planterar vinrankor i växthuset. Hanna och Rebecca bjuder även på några hemligheter, och reder ut varför gurkorna får taggar. 

 

Många frågor får svar i dagens frågepodd, trevlig lyssning!

2021-07-23
Länk till avsnitt

40. Vatten i trädgården

Har du drömt om att ha en egen damm i trädgården, eller kanske bara en vattenspegel med porlande ljud?

 

I dag har Hanna och Rebecca bjudit in sin vän Johan Larson, med över 30 års erfarenhet av dammar. Han kan allt om att ha vatten i trädgården, både stort som smått, och går igenom hur man bygger sin egen damm, steg för steg! 

 

Trevlig lyssning!

2021-07-09
Länk till avsnitt

39. Sommarfest, beskärning och gödning

Äntligen är det midsommar! Vi pratar om hur man gör en vacker blomsterdukning och hur man gör hårkransen hållbar. Vad betyder JAS? Hur beskär man sina äppelträd och vilken gödning är den absolut bästa att använda i rabatten och i den blommande krukplanteringen. 

 

Trevlig lyssning! 

2021-06-23
Länk till avsnitt

38. Oinbjudna gäster

Har du också ibland haft besök av gäster som inte är så välkomna? Löss, sniglar, sork och rådjur kan ställa till med massor av bekymmer i trädgården, så det gäller att vara förberedd. Hur har Hanna nästintill lyckats bli av med alla mördarsniglarna, och hur håller Rebecca rådjuren borta? Vi får också höra om det inte så angenäma besöket Rebecca hade i deras damm. Så häng med i ett avsnitt som gör dig förberedd på oinbjudna gäster. 

Trevlig lyssning!

2021-06-11
Länk till avsnitt

37. Rabatter i slänt och snyggaste gräsmattan

Vill du vinna tävlingen i år om vem som har områdets snyggaste gräsmatta så ska du inte missa detta avsnitt. 

Hanna och Rebecca går igenom hur man på bästa vis sköter om sin gräsmatta och hur man tar sig an de vanliga misstagen många gör. Dem ger också bra tips till dig som ska anlägga en ny gräsmatta, allt för att få ett lyckat resultat från start! Att ha en slänt i trädgården kan vara en otrolig tillgång om man bara ser möjligheterna i hur man på bästa vis tar vara på den, och får en prunkande rabatt. För visst gäller det att se möjligheter i stället för begränsningar? Trevlig lyssning!

2021-05-28
Länk till avsnitt

36. Älskade pelargonier!

I detta avsnitt kommer Hanna och Rebecca prata om den så älskade och lättskötta Pelargonen!

Dem berättar historien om hur den kom till Europa, hur pelargonierna gjorde en klassresa från adel till bondesamhället för att åter igen ta plats i finrummet. Naturligtvis får ni dom bästa tipsen hur man tar sticklingar och får dom att trivas, samt vad man mer kan använda sina pelargoner till. Missa inte detta avsnitt om du älskar pelargoner lika mycket som Hanna och Rebecca gör. 

2021-05-14
Länk till avsnitt

35. Skapa en egen krukträdgård

I dagens avsnitt besöker Hanna och Rebecca trädgårdsingenjören Karolina Brising på Länsmansgården. Att skapa fantastiska krukträdgårdar är Karolina expert på och bjuder på många handfasta tips och idéer på hur vi ska lyckas med bästa resultat. För hur kommer man i gång med en krukträdgård och vilken är Karolinas favoritväxt i detta sammanhang? Att skapa en egen krukträdgård är perfekt för dig med balkong eller uteplats, eller som för oss som vill att det ska blomma överallt! Trevlig lyssning!

2021-04-30
Länk till avsnitt

34. Odla i köksträdgården

Potatis, jordgubbar, sparris och gräslök - Detta är några av favoriterna som Hanna och Rebecca odlar i sina köksträdgårdar. Men hur lyckas man med odlingen på bästa vis? Vad måste man göra med jorden innan man börjar så? Och hur gör man för att inte kålen skall bli uppäten av oönskade gäster? Trevlig lyssning!

2021-04-16
Länk till avsnitt

33. Odla i växthuset

Äntligen är årets odlingssäsong igång, framförallt för oss med växthus! Mycket kan redan nu börja förodlas för en tidig skörd. Men vad är bäst att odla i? Hinkar eller öppna jordbäddar? 

Varför ska man ha fiberduk över sina plantor, och varför penslar Rebecka på sina persikoblommor för att få en större skörd? Alla dessa frågor får ett svar i dagens avsnitt av Hanna och Rebeccas trädgårdsliv. 

Trevlig lyssning!

2021-04-01
Länk till avsnitt

32. Väcka trädgården till liv.

Äntligen vaknar trädgården till liv och vi kan hjälpa till att får den mer blommande och prunkande än någonsin! Men då gäller det att vi matar jorden med kraft, struktur och näring. Det ska ni få lära er allt om i detta avsnitt. Vi pratar även om hur man sköter om sina medelhavsväxter och så klart måste vi nämna Dahlior. Denna ständiga favoritblomma. Rebecca har dessutom bästa tipsen på hur man kan få dahliorna att blomma rekordtidigt och ända fram till hösten.

Trevlig lyssning. 

2021-03-19
Länk till avsnitt

31. Odla dina egna sommarblommor.

Att omge sig av vackra blommor är viktigare än man tror. Att dessutom kunna odla sina egna blommor förgyller hemmet och livet ytterligare en nivå. Oavsett om man har en stor trädgård eller balkong så kan man odla sina egna sommarblommor. I detta avsnitt delar Hanna och Rebecca med sig av hur man odlar på bästa vis. Vad Rebecca vill göra som pensionär och vilken sommarblomma är Hannas favorit. Detta och mycket mer får du ta del av i dagens glada avsnitt. 

2021-03-05
Länk till avsnitt

30. Nu börjar året i växthuset

Äntligen är det dags att starta igång ett nytt odlingsår i växthuset och även utanför. Hur städar man och förbereder växthuset? Vad är Hanna och Rebeccas visioner med sitt odlande 2021. Vilka växter och grönsaker är favoriterna som man måste ha år från år, samt vilka växter ska man inte lägga sin tid på att odla fram. Dessutom får ni Rebeccas tips på hur gör man för att få rekordtidiga rabarber i köksträdgården. Välkommen  

2021-02-19
Länk till avsnitt

29. Drömmen om ett växthus

Det är nu du ska låta drömmen om ett växthus bli verklighet. Men drömmen om ett växthus kan se olika ut beroende på vad du vill använda det till. Drömmer du om ett växthus för odling eller en plats att kunna koppla av och njuta i? Eller är du som Rebecca, hon vill ha det bästa av båda världar. I detta avsnitt får du tips på vad du ska tänka på inför ditt val av växthus! Trevlig lyssning! 

2021-02-05
Länk till avsnitt

28. Förodling - Allt du behöver veta

Nu har vi äntligen rusat över startlinjen för 2021 års odlingsår. Vad passar inte då bättre än att som första avsnitt i årets podd prata om frösådd. Vi pratar om vad man behöver för utrustning för att lyckas, som att använda sig av så jord och varför det är viktigt till exempel. Hannas absoluta måsten år från år som hon frösår. Vad frösår man nu och vad kan man vänta med? Självklart ska vi starta igång året med 2 olika tävlingar. Jag vet att du som odlings fantast kommer vilja vara med och få chansen att vinna ett startkitt för en lyckad frösådd. Vi önskar dig välkommen och trevlig lyssning!

2021-01-22
Länk till avsnitt

27. Grönkål, Övervintrare och julkänslor

Välkomna till årets sista poddavsnitt! I detta avsnitt pratar Hanna och Rebecca om hur du klipper vinrankan på bästa vis och hur ska vi sköta om våra växter som vi satt på vinterförvaring? Det tvistas även hur grönkålen ska serveras på julbordet och hur du på vackrast och smartast dekorerar dörrkransen. Detta och mycket mer jul pyssel får du ta del av i detta avsnitt. Dessutom är det snart dags för frösådd- Vilka 3 frön sår Hanna och Rebecca direkt efter jul? Trevlig lyssning!

2020-12-11
Länk till avsnitt

26. Vinterodling och adventskänslor!

Att odla på vinterhalvåret är både kul och enkelt! Hanna tipsar om hur hon odlar kryddor och sallad inomhus såhär års och Rebecca ger sina bästa tips när det gäller groddar. Rebecca vill även starta upp en varmbänk och planerar för fullt inför det! Det börjar även närma sig advent och tjejerna pratar egengjorda granar, adventsbelysning och fenomenet Novent! Ett avsnitt som bjuder på många bra odlingstips och härlig adventsinspiration! Trevlig lyssning!

2020-11-13
Länk till avsnitt

25. Medelhavsväxter, vitlök och förberedelser inför våren.

Hösten i trädgården är verkligen här och det är dags att sätta fart! I detta avsnitt ger vi er våra bästa tips på hur du kan skörda de finaste vitlökarna till våren och Rebecca berättar vad hon odlar i växthuset just nu. Medelhavsväxterna börjar bli trötta för säsongen och det är dags att tänka på övervintringen. Det finns många olika sätt! Hanna sår perenner just nu, och hon ger sig själv och Rebecca en liten utmaning under vintern ? ett knep som är bra för att få en fin trädgård året om. Trevlig lyssning!

2020-10-16
Länk till avsnitt

24. Lökar, dahlior och hösten i växthuset

Det är nu höstlökarna ska ner i jorden, växthuset städas och dahliorna tas om hand till nästa år. Även om hösten är en lugnare period är det dags att ta tillvara på tiden som ges. Rebecca och Hanna berättar hur de tar hand om sina dahliaknölar och hur man ser till att kunna njuta lite extra av de vårlökar man planterar. Vad kan man odla såhär års och vad är det Rebecca har satt rekord i?

 

2020-09-18
Länk till avsnitt

23. Plantera och fixa ny rabatt i höst

Sommaren börjar gå mot sitt slut och kanske känns det vemodigt när trädgårdens blommor vissnar. Men misströsta inte - enligt Rebecca har ett nytt trädgårdsår precis börjat! I dagens avsnitt delar Hanna och Rebecca även med sig av sina bästa tips när det gäller att anlägga nya rabatter. Den stora planteringsveckan närmar sig och tjejerna förklarar varför hösten är bästa planteringstiden. Trevlig lyssning!

 

2020-08-28
Länk till avsnitt

22. Skördespecial!

I dagens poddavsnitt bjuder vi på en skördespecial ifrån så väl trädgården som från växthuset. Vad lyckades respektive misslyckades Hanna och Rebecca med under sitt odlingsår? Vad bör man lägga på minnet inför nästa säsong? Vem är Kenth som Rebecca ibland vill byta liv med, och varför ska man gröngödsla sina pallkragar? Ett fullspäckat avsnitt helt enkelt! Trevlig lyssning.

2020-08-10
Länk till avsnitt

21. Belysning, beskärning och våra bästa buskstöd

Nu är det dags att lägga i en ny växel i trädgårdsskapandet! Vi ger i dagens avsnitt tips om hur du belyser en trädgård på bästa vis, en upplyst trädgård ger mer året om. Har du också problem med att dina buskar blivit stora? Rebecca delar med sig av hur du enkelt bygger stadiga växtstöd. Vad menas med månaderna JAS? Det är nyttig info för oss som vill beskära fruktträd. Trevlig lyssning!

2020-07-27
Länk till avsnitt

20. Semester, mördarsniglar och hur du får en snygg häck

De lata dagarna är här och tiden för arbete i trädgården ska vara minimal. Hur skapar man en trädgård som är njutbar men kräver lite arbete under sommaren? Nu börjar vi skörda det som vi odlat och delar med oss av våra bästa recept. Dessvärre är det fler än vi som vill ta del av godsakerna! I dagens avsnitt tar vi upp kampen mot mördarsniglarna. Trevlig lyssning!

2020-07-13
Länk till avsnitt

19. Det grönskande sommarrummet både ute och inne.

Hur ska man tänka och välja när man drömmer om ett grönskande sommarrum? Det är nu våra uterum, uteplatser och trädgårdar blommar som mest! Hanna och Rebecca berättar om sina uterum och vad de är mest nöjda med. Vad är det för spännande Hanna odlar i sitt uterum och vad är det som Rebecca vill bjuda på till dessert? Trevlig lyssning!

2020-06-26
Länk till avsnitt

18. Gödning, sommarblommor och pollinering!

Nu är det hög tid att gödsla i trädgården för att få en lång blomning och härligt rik skörd! Men vad gödslar Hanna med och vad är det som stinker i tunnan utanför Rebeccas garage? Hanna och Rebecca pratar om hur de får gratis och viktig arbetskraft i trädgården och hur man lockar till sig pollinatörer. Har du en landningsbana i din trädgård? Om inte, så lyssna på detta avsnitt. Trevlig lyssning!

2020-06-12
Länk till avsnitt

17. Ventilation, skuggning och bevattning

Det är dags att förbereda växthuset inför kommande sommarsäsong. Hanna och Rebecca går igenom de tre viktiga beståndsdelarna i en lyckad odlingssäsong; ventilation, skuggning och bevattning. För hur skapar man det bästa klimatet i växthuset? Varför ska man inte ha hål på undersidan av sina krukor? Och vad var det för kändis som Hanna sålde växthus till, men inte kände igen? Trevlig lyssning!

2020-05-29
Länk till avsnitt

16. Köksträdgården

Det är dags att starta upp köksträdgården! Hanna och Rebecca berättar om hur deras odlingsytor ser ut och vilka utmaningar de ställs inför. Sparris, fänkål och potatis är tre grödor som enligt dem bör finnas i varje köksträdgård! Men hur gör man för att få ett lyckat resultat och hur förbereder man köksträdgården på bästa sätt? Häng med i dagens avsnitt som bjuder på stor odlarglädje! Trevlig lyssning!

2020-05-15
Länk till avsnitt

15. Kungliga bröllop och odla dina egna snittblommor

Bröllopstema

2020-04-30
Länk till avsnitt

14. Inred ute och var smart med dina sticklingar

Är det nu som är den bästa trädgårdstiden? Våren är äntligen här, vi har alla möjligheter liggande framför oss och man vill bara vara ute i trädgården. Men hur inreder du ute och vad ska du tänka på när du inreder i naturen? Hanna och Rebecca tipsar oss också om hur du kan tänka smart med de växter du har och hur du kan sätta sticklingar. Häng med, nu flyttar vi ut! Trevlig lyssning!

 

2020-04-17
Länk till avsnitt

13. Starta upp trädgården i vår!

Hanna och Rebecca rivstartar våren och ger dig tips om städning, dahlior och påskmiddagen. Vad gör man i trädgården och i växthuset nu i april? Varför tycker Rebecca att du ska kantskära, och vad gör du med ogräset som du har glömt ta hand om nu i vår? Nu är säsongen nära och det är dags att sätta igång på riktigt! Trevlig lyssning!

2020-04-03
Länk till avsnitt

12. Från tomt till trädgård

Hur skapar du en trädgård där alla kan trivas? Hanna och Rebecca ger oss idag sina bästa tips för hur du bygger upp en mysig trädgård. Vad ska du satsa på för att komma igång snabbt, hur du kan tänka långsiktigt och varför kan det löna sig att ta hjälp av en grävmaskin i arbetet? Det är klart du ska ha en prunkande trädgård till sommaren! Efter dagens poddavsnitt kommer du lätt igång med planeringen av din egen drömträdgård. Trevlig lyssning!

 

2020-03-20
Länk till avsnitt

11. Bokashi, bajs och hur du kan odla hållbart

Hanna och Rebecca har prövat bokashi och reder ut begreppen i dagens avsnitt av Hanna och Rebeccas trädgårdspodd. Hur sätter du igång med din egen bokashi, hur ska du använda bokashihinken och vad är viktigt att tänka på när du ska använda innehållet? När vi är inne på ämnet skit så pratar vi även gödsel, vilken jord du bör använda och när tiden är inne för att gödsla. Trevlig lyssning!

 

2020-03-06
Länk till avsnitt

10. Allt om hur du lyckas med tomatodlingen!

Alla borde få ha tomatplantor hemma och i dagens avsnitt grottar vi ned oss i just tomater och vi lär oss allt man behöver veta för att komma igång med tomatodlingen. Hur börjar man med förodlingen, hur får man plantorna att växa sig stora och starka och hur får man den där fantastiska skörden man drömmer om i slutet av säsongen? Spetsa öronen och häng med i tomaternas värld. Trevlig lyssning!

2020-02-21
Länk till avsnitt

9. Hur du tar hand om dina krukväxter

Hanna och Rebecca förbereder inför våren och pratar om hur du kan få vårkänsla i hemmet bara genom att se över dina krukväxter. Vi mår bra av mycket grönt runt oss och inreder gärna med växter. I dagens avsnitt pratar vi om favoritväxter i hemmet, hur du kan inreda med dem och vad du gör om du råkar ut för ohyra. Trevlig lyssning!

2020-02-07
Länk till avsnitt

8. Växthusspecial ? hur väljer man växthus?

Hanna och Rebecca guidar dagligen människor i valet av växthus. Många frågor dyker upp när man äntligen ska ta steget att förverkliga sin växthusdröm. Hur kommer du fram till vad som är det rätta växthuset för dig? Vilken storlek behöver du, ska du ha mur eller inte och vilka material ska du välja? I vår växthusspecial reder Hanna och Rebecca ut begreppen och hjälper dig fatta rätt beslut. Trevlig lyssning!

 

2020-01-24
Länk till avsnitt

7. Nysådd, chili och allt du behöver veta för att komma igång med växtbelysning!

Vet du varför man ska blåsa på krukväxterna och vilken växtbelysning som är bäst att använda så här tidigt på säsongen? Om inte, så kan du lära dig mer i dagens avsnitt av Hanna och Rebeccas trädgårdsliv! I dagens avsnitt sår vi även chili av olika slag och pratar om styrka, användning och de olika chilisorterna. Häng med - odlingssäsongen 2020 börjar redan nu! Trevlig lyssning.

2020-01-10
Länk till avsnitt

6. Hanna och Rebeccas julspecial

Välkommen till årets mysigaste avsnitt! Julen är här och Hanna och Rebecca pratar om den härliga tid vi går till mötes. Hur tar du bäst hand om dina julblommor, och hur kan du pynta med dem på nya sätt? Du får julens bästa DIY-tips och inspiration till hur du tar hand om din trädgård i vinter. Redan nu kan du också få tips om allt från nyårsdukning till nyårsfest. Trevlig lyssning!

Klippning: Emil Drougge

2019-12-13
Länk till avsnitt

5. Vintersådd, Novent och världens bästa lussebullar!

Det är fredag och det är dags för ett nytt poddavsnitt! Avsnitt 5 av Hanna och Rebeccas växthusliv. I detta avsnitt pratar vi mycket om hur man med enkla medel får det mysigt på sina uteplatser nu inför advent som närmar sig. Vi dricker glögg och Hanna har bakat lussebullar igen efter förra årets succé!

Vill du baka Hannas lussebullar vi pratar så varmt om i avsnittet så hittar du receptet här: Världens godaste lussebullar!

Rebecca inspirerar mig till att odla mer i växthuset under vintern för att kunna njuta av fina gröna blad på julafton, hon ger mig så många bra tips. Hoppas ni gillar detta avsnittet för det gör verkligen jag! 

- Hanna

Att få göra fint i trädgården nu inför advent och jul gör gärna många, och något som Hanna gjorde förra året som uppmärksammades av många var de här fina julgranarna. Hon gjorde en liten steg för steg guide hur du går till väga, så titta gärna på dem om du är nyfiken! Kanske ett roligt pyssel att göra nu i helgen?

Ha nu en fin helg!

Hanna & Rebeccas trädgårdsliv - avsnitt 5:

 

 

Hanna och Rebecca förbereder advent och pratar om hur du får så där vinterfint i trädgården. Hur skapar du den där julkänslan i växthuset och vilka fröer kan du vinterså ? nu? Och hur får man med enkla medel det mysigt på sin uteplats redan nu inför advent? Svaren får du om du följer med oss in i Hannas växthus där det bjuds på glögg och världens bästa nybakade lussebullar!

 

2019-11-22
Länk till avsnitt

4. Förbered dina växter och trädgården inför vintern

Hösten är här och Hanna och Rebecca delar med sig av sina bästa tips hur du städar och förbereder trädgården inför vintern. Hur övervintrar du dina växter och hur vintersäkrar du ditt växthus? Och hur kan du plocka sallad helt fram till jul? Häng med i vårt nyaste avsnitt och få svar på allt detta!

 

Brukar du höststäda i trädgården? Jag försöker verkligen, verkligen inte att göra det! Men ibland så säger ordningssinnet något annorlunda. Men jag låter det vara som det är, det får se lite stökigt ut i min trädgård under vintern!

I dag så släpps vårt fjärde avsnitt av min och Rebeccas
podd; Hanna & Rebeccas Trädgårdsliv! Vilken onsdag det blev va?! Inte
vilken onsdags som helst heller utan min födelsedag! Kan man få en bättre
present än att spela in nytt poddavsnitt?

Jag och Rebecca diskuterar även det här med att förbereda
trädgården inför vintern. Vad man bör och inte bör göra, och så ger vi även
våra bästa tips på hur du ska övervintra dina medelhavsväxter. Vi gör ju på
lite olika vis så det utlovar vi många råd inom.

Har du en halvtimma över i bilen, bussen eller på promenaden
så lyssna gärna in vårt senaste avsnitt. Du lyssnar genom att klicka på länken
här nedan, eller så söker du upp oss på Spotify eller i närmsta podd-app: Hanna
och Rebeccas Trädgårdsliv.

Hoppas ni gillar!

2019-10-30
Länk till avsnitt

3. Hanna och Rebecca möter Linda Schilén

Trädgårdskonstnär, nybliven växthusägare och naturmänniska. Så beskriver Linda Schilén sig själv när Hanna och Rebecca pratar med henne i vårt nya avsnitt av Hanna och Rebbeccas trädgårdsliv. Hur har Linda klarat att få den hemtrevliga känslan i växthuset på så kort tid? Och varför valde hon just växthuset Gothic? Allt det och mer får du svar på nu, trevlig lyssning!

 

Klippning: Emil Drougge 

2019-09-25
Länk till avsnitt

2. Kål, tomater och misslyckanden!

Nu är det dags för avsnitt nummer två, och denna gång så pratar vi om hur sommaren har varit i våra trädgårdar. Vad vi misslyckades med, och vad som blev bra. Hur går man vidare i trädgården nu på sensommaren, och hur förbereder man trädgården inför nästa säsong?

Klippning: Emil Drougge

2019-08-28
Länk till avsnitt

Hanna & Rebeccas nya trädgårdspodd

Nu är det äntligen dags att lansera vår nya podd! Vi följer våra bloggare Hanna och Rebecca, två trädgårdsfantaster med ett gemensamt, brinnande intresse för trädgårdsliv. En med hus mitt i ett villaområde, och en med hus på landet. Du som lyssnare kommer få ta del av deras liv som vänner och kolleger, men framförallt ta del av tankar kring odling, inredning och trädgård.

2019-08-22
Länk till avsnitt

1. Hanna & Rebeccas nya trädgårdspodd

Hanna & Rebeccas trädgårdsliv är en podcast för dig som inte kan få nog av trädgård! I varje avsnitt lovar de att du kommer lära dig något nytt! Följ trädgårdsfantasterna som med så olika förutsättningar och ett gemensamt, brinnande intresse, låter dig som lyssnare få ta del av deras liv som vänner och kolleger, men framförallt ta del av tankar kring odling, inredning och trädgård. 

2019-08-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.