Sveriges 100 mest populära podcasts

Bakom Galler

Bakom Galler

Bakom galler tar dig med in bakom fängelsemurarna och låter dig möta människorna som begått de värsta brotten. Bakom Galler produceras av Tredje Statsmakten Media AB för PodMe. Exekutiv producent: Sofia Neves.

Hör alla avsnitt av Bakom Galler hos PodMe!

https://podme.com/bakom-galler

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podme.com/bakom-galler

Avsnitt

Favoritavsnitt: Trippelmördaren - Ricard Nilsson

Ricard Nilsson är trippelmördaren som i dagarna släpps fri efter ett långt liv i fängelset. Han gläds åt friheten men tvivlar själv på om han förtjänar att komma ut efter att ha tagit tre liv. Hör den förre rockmanagern och nu journalisten berätta om morden, om girighet, dålig självkänsla ? och om sin tinderprofil.


Lyssna på fler avsnitt på PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!

2022-06-15
Länk till avsnitt

Favoritavsnitt: Sambomördaren - Jan-Erik Brandt

I dagens avsnitt träffar vi Jan-Erik Brandt som sommaren 2003 tog livet av sin sambo i Äppelbo i Dalarna och grävde ner henne på tomten. Han nekade under många år till mordet och har senare hävdat minnesförlust. Men nu ? i intervjun för Bakom galler ? erkänner han och berättar för första gången om mordet och hur minnet av gärningen kom tillbaka. Lyssna på fler avsnitt av Bakom Galler hos PodMe. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis!

Bakom Galler produceras av Tredje Statsmakten Media AB för PodMe.
2022-06-08
Länk till avsnitt

Teaser: Torup-mördaren Tony Ledel

Snart kommer säsong tre av Bakom Galler - podden där du möter interner som begått de värsta brotten. Här hör du ett smakprov ur intervjun med Torup-mördaren Tony Ledel och ur intervjun med Daniela Pedersen - rånaren som blev mamma på anstalt. Lyssna nu hos PodMe! De första fjorton dagarna är gratis. https://podme.com/se/bakom-galler-2
2022-04-15
Länk till avsnitt

Trailer: Utanför Murarna - Lyssna på säsong två nu!

Hör alla avsnitt av Utanför Murarna hos PodMe! 

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

https://podme.com/se/utanfor-murarna

I Utanför Murarna möter journalisten Josephine Freje grova brottslingar och livsstilskriminella som berättar om livet efter att de muckat. I säsong två möter vi bland annat Bianca som suttit inne för dubbelmord på ett par, cannabiskungen Henrik som hittade gud i fängelse och MC-ledaren som blev proffskusk. 

2022-03-02
Länk till avsnitt

Utanför Murarna - Ny podd från skaparna av Bakom Galler

Vem blir man efter ett långt fängelsestraff? Journalisten Josephine Freje möter pedofilmördare, styckmördare och gängledare som berättar om sökandet efter en ny plats i samhället och jakten på en annan identitet utanför fängelsemuren. Helt orädd ställer hon frågorna vi andra aldrig skulle våga ställa och får svaren vi inte hört tidigare. Kan man någonsin bli fri från fängelset?

Utanför Murarna hör du hos PodMe. Ladda ner appen i Appstore eller Google Play.
Första 14 dagarna är gratis!
2021-06-30
Länk till avsnitt

Trailer - Barnamördaren: Andreas

Hör alla avsnitt av Bakom galler hos PodMe!

https://podme.com/bakom-galler

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Andreas har suttit på rättspsyk i över 15 år efter att ha begått det kanske mest svårbegripliga brottet: tagit livet av sitt eget barn. Hur är det möjligt? Finns det ens en väg tillbaka? För Bakom galler berättar han nu för första gången om vad det var som hände och vad som enligt honom leder fram till mordet. Dagen då han fyller 24 år går han ut i skogen med sin 3-åriga dotter för att plocka svamp. Det kommer att bli hennes sista dag i livet.
2020-03-13
Länk till avsnitt

Trailer - Gottsundamördaren: Mathias Berg

Hör alla avsnitt av Bakom galler hos PodMe!

https://podme.com/bakom-galler

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Mathias Berg dödade en man som han känt sedan barnsben, en man som hans mamma hade en relation till under flera år. I en exklusiv intervju för Bakom galler berättar han om mordet i Gottsunda i början av juli 2006. Vad drev honom att döda mannen, och hur ser han på det som hände i dag? Hur påverkade uppväxten, där han blev utslängd från sitt hem som tioåring, hans val och handlingar senare i livet? Under tiden på anstalt har han träffat kärleken inte mindre än två gånger och säger också att han förändrats. Efter ett liv som kantats av missbruk och kriminalitet känner sig Mathias Berg redo att få livstidsstraffet tidsbestämt och komma ut. I intervjun säger han att han förändrats under anstaltstiden och att han nu kan hantera sin impulsivitet bättre. I början av mars får Mathias Berg också besked på sin andra ansökan om att få straffet tidsbestämt.
2020-02-28
Länk till avsnitt

Trailer - Dubbelmördaren på Gotland: Peter Grönkvist

Peter Grönkvist fick livstids fängelse för ett dubbelmord på Gotland 2005 där han slog ihjäl och grävde ner ett par i 50-årsåldern. Det hittades av en grävmaskinist i ett sandtag i Fröjel på södra Gotland, en vecka efter att de hade slagits ihjäl. Åklagaren i fallet beskrev i domstolen händelseförloppet som "grymt och skrämmande. Offren har fått lida länge och haft dödsskräck".

Ytterligare en man dömdes till tio års fängelse för inblandning men det var Grönkvist som utdelade de dödande slagen.

I Bakom galler berättar han om bakgrunden till det brutala dubbelmordet och hur hans missbruk förstört för både honom själv, hans barn och andra. Men också om att tankarna inför att ansöka om tidsbestämt straff och vardagen på anstalt, där han många gånger blivit erbjuden narkotika.

2020-02-13
Länk till avsnitt

Bakom galler - Premiär snart!

Hör alla avsnitt av Bakom galler hos PodMe!

https://podme.com/bakom-galler

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

Podcasten som tar dig med bakom murarna och sätter dig öga mot öga med några av vår tids största brottslingar.


2019-09-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.