Sveriges 100 mest populära podcasts

Det skaver

Det skaver

Det skaver är podden om livet efter 30 och hur inget blev som man trodde det skulle bli med Cassandra Klatzkow, Elsa Ekman och Nadia Kandil. Varje vecka diskuterar och dissekerar tjejerna deras liv, känslor och upplevelser av vuxenlivet. Det är högt och lågt och roligt och känsligt och allt däremellan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/detskaverpodcast/

Avsnitt

Det skaver svarar: sommarstilen 2024!

Det är sommar igen och vi delar med oss av vår planerade sommarstil 2024! Hur ska vi klä oss? Vilka trender hoppar vi på? Vad kommer vi absolut inte bära? Hur sminkar vi oss och hur stylar vi håret?
2024-06-21
Länk till avsnitt

#236 Apple hjälper otrogna, bacillskräck och fake news

Apples nya uppdatering till iPhone gör det möjligt att gömma och låsa appar med Face ID och dölja info som samtalshistorik och sökningar. Varför vill Apple hjälpa folk att enklare vara otrogna? Hur fan är det att leva med en person som har panik över bakterier och smuts och är manisk med hygien och våtservetter? Och vi har panik över hur folk har noll kunskap om källkritik och att vem som helst numera kan skapa nyheter och opinion på helt falska grunder. 
2024-06-18
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: vänner som inte bjuder med en

Att känna sig utanför när några vänner umgås själva kan nog många ha upplevt någon gång under livet. Men är det rimligt att bli sårad av att vänner inte alltid bjuder med en till häng?
2024-06-14
Länk till avsnitt

#235 Frysa ner sig själv och att äcklas av ex

Cassandra vill operera om hela ansiktet, frysa ner sig själv i en sömn i kanske ett år och har rensat näshåren. Elsa har framkallat den mystiska kamerarullen! Och: varför går så många tillbaka till gamla ligg efter ett breakup? Och varför äcklas Cass av alla hon varit med förut? 
2024-06-11
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: har tåget redan passerat?

Vår gode vän Jonathan Rollins rusar in i poddstudion för att han vill ha hjälp att hjälpa en vän. Vännen dejtade en tjej förra året, men när hon sa att hon ville veta vart dom var på väg backade han ur. Han trodde att han inte var redo men ångrade sig sen men då avvisade hon honom. Tid har gått och plötsligt följer hon honom igen. Han känner ett hopp men undrar VAD ska han göra för att göra rätt denna gång?
2024-06-07
Länk till avsnitt

#234 Hur vänskap förändras genom livet

Vänskap är bland det finaste och viktigaste vi har. Men varför förändras relationerna till vänner så mycket när vi blir äldre? Vi pratar om att sörja sitt gamla jag och den vän man var då och all energi man kunde lägga på sina vänner. Samtidigt som man vet att man inte KAN eller ens vill leva livet på samma sätt längre. Och hur dealar man med känslan av att känna sig ensam? 
2024-06-04
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: ?behöva? bli vän med älskarinnan

En lyssnare blev under sitt äktenskap bedragen av mannen hon var gift och fick två barn med. Nu efter skilsmässan gått igenom har han blivit ihop med just den tjejen, som nu också bor i det hus dom köpte ihop för 10 år sen med hennes barn. Hur ska hon hantera den här tjejen som nu lever med hennes barn? Hur ska hennes relation vara med exet?
2024-05-31
Länk till avsnitt

#233 Blir våra barn sjuka av allt känslobekräftande?

Att man ska bekräfta sina barns alla känslor och prata med dom om det dom känner verkar vara allmänt känt idag. Men vad händer egentligen med dagens barn och ungdomar när vi föräldrar idag läst på så mycket om psykisk ohälsa, gått i terapi och försökt bearbeta våra barndomstrauman? Kan det va så att vi för över vår egen ångest rätt in i våra barn och gör dom sjukare än vad dom faktiskt är? 
2024-05-28
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: vara vän med exet

Är det okej att vara vän med ett ex när man går in i en ny relation? Om man vill behålla den relationen - vad gör man om ens nya partner inte känner sig okej med det? En lyssnare är i just denna sits och vet inte om hon ska bryta med exet mot sin vilja för att möta sin kille eller inte?
2024-05-24
Länk till avsnitt

#232 Vad räknas som otrohet egentligen?

En dokumentärserie om dejtingappen för gifta som vill vara otrogna drog igång ett samtal om öppna relationer och otrohet. Kan otrohet rädda ett dåligt äktenskap? Är en öppen relation egentligen lösningen? Och så dyker vi in i detta som kallas micro cheating! Vad är det och vad tycker vi hade känts som ett så kallat mikro-otrohetssvek? 
2024-05-21
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: obekväm i bikini

Vi närmar oss sommartider och med det bad och sol! Men, för dom allra flesta innebär det ett obehag inför att klä av sig på stranden. En lyssnare har kontaktat oss för att hon känner stress över att det är så svårt att hitta bikinis som täcker hela könet och för att hon tycker det är så svårt att våga glida runt i badkläder bland folk. Hur hanterar man känslor av kroppsångest på bästa sätt?
2024-05-17
Länk till avsnitt

#231 Aktivism på rätt sätt och ska man bli mamma eller inte?

Var Eric Saades politiska budskap i ESC bra eller inte? Är bojkott den enda vägen att gå för förändring? Finns det en mall för hur man är politisk och aktivist på rätt sätt? Och så pratar vi om det stora livsvalet - skaffa barn eller inte. Hur vet man om man verkligen vill? Vilken röst i ens huvud är ens egna röst och inte den indoktrinerade idén om hur man bör leva?
2024-05-14
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: dricka sig genom heartbreak

En lyssnare har nyligen blivit dumpad. Hon märker i samband med det att hon gärna sträcker sig efter alkohol för att döva smärtan. Till och med när hon är ensam. Är det så fel att vilja fly smärtan med alkohol? Och hur kommer man över ett heartbreak på bästa sätt?
2024-05-10
Länk till avsnitt

#230 Att inte sminka sig är kvinnohat

Varför tar det emot varje gång Nadia vill ägna sig åt skönhet och smink? Vi diskuterar hur alla intressen som är stereotypt kvinnliga ses ner på som något ointelligent och dumt. Medan manliga hobbys sällan ifrågasätts på samma sätt. Vi diskuterar dom bakomliggande faktorerna till detta och minns tillbaka hur sleepovers i flickrummen när vi sminkade oss tillsammans var heliga stunder där också relationer och känslor fördjupades. 
2024-05-07
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: utanför i tvåsamhetsnormen

Hur hanterar man känslan av att känna sig utanför som singel när alla verkar vara i par? En lyssnare har varit singel i snart fem år och mår bra men kan ändå inte låta bli att ibland undra vad det är för fel på just henne? Vi attackerar normen och påminner återigen om att man kan känna flera känslor samtidigt och att det är okej.
2024-05-03
Länk till avsnitt

#229 Dofter från förr, tillbaka till traumaplats och bo med en hoarder

Cass luktar svingott och det babblas på ett sätt om retrodofter som är så inne igen. Elsa ger en update på hur hennes syster Elins hjärnoperation har gått. Och så har Elsa varit tillbaka på en plats där hennes hittils största trauma och sorg upplevdes för 11 år sen. Nadia har äntligen flyttat och va lätt det är att packa upp lådor när man flyttat ihop med en hoarder? 

2024-04-30
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: Det är insidan som räknas

Veckans fredagsavsnitt är i samarbete med 3 Vänner! ?Det är insidan som räknas?. DET fördjupar vi oss i denna vecka. För hur får man insidan att räknas? Det är ju ett ständigt pågående arbete att jobba på sin insida så vi delar med oss av våra allra bästa knep för att bygga och stärka oss själva.
2024-04-26
Länk till avsnitt

#228 Känsloexplosioner och den efterföljande skammen

Nadia och Cassandra delar några skamfyllda utbrott dom har fått på sina killar över utebliven skinka på en frukostmacka, att ha vaknat själv i sängen och över att inte ha fått en sprudlande reaktion när man kommit hem på natten. Varför är det så svårt ibland att reglera sina känslor och inte agera på dom?  Det rantas om meningslösa saker som delicatobollar och så har Nadia läst ett privat brev som inte var ämnat för henne? Och så ringer vi upp Elsa som är på en liten semester och får status på måendet.
2024-04-23
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: är jag för babblig?

Är det så fel att vara supersocial och babbla utan stopp med sina nära och kära? En ung lyssnare får ibland en känsla av att hon pratar FÖR mycket. Vad betyder det? Borde hon dämpa sig eller finns det något annat underliggande där?
2024-04-19
Länk till avsnitt

#227 Sexlust, kåthet och hormoner

Vad väger tyngst när det kommer till sexlust? Hormoner eller miljö och psyke? Vi djupdyker i att vara kvinna och hur lusten till ett knull påverkats och förändrats genom livet.
2024-04-16
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: en perfekt sthlmsdag!

Vad gör man när man är på tillfälligt besök i Stockholm och har 5 timmar att spendera på något riktigt trevligt? Var äter man? Var strosar man? Vad måste man se? En lyssnare ska äntligen ha ett barnfritt dygn med sin man i Stockholm och behöver expertråd av Det skaver.
2024-04-12
Länk till avsnitt

#226 Att ta sats, road rage och katastroftankar

Nadia är en mästare på att planera in i minsta detalj. Hon är pro på att ta sats helt enkelt! Men ändå kan det bli helt jävla fel. Cassandra har kört bil i panik och minst sagt utmanats av sin kille som kanske inte var det bästa stödet? Elsa har tydliga, starka och obehagliga katastroftankar om hur hon kommer dö. Är hon en sierska?
2024-04-09
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: möhippa!

Vi drömmer ihop våra egna möhippor! En lyssnare ska gifta sig i sommar och är nu i full planering inför den stundande möhippan. Vad ska hon hitta på? Och hur hade vi önskar att våra möhippor såg ut!
2024-04-05
Länk till avsnitt

#225 Bonusbarn, amma länge och suga kuk

Vi går igenom tretusen ämnen och frågar och unpopular opinions direkt inskickade från er lyssnare! Vi pratar om drömresemål, parterapi och hur länge man rimligen kan amma. Hur är det att ha en partner med barn? Nadia och Cass delar med sig. Måste man suga sin killes kuk? Hur ofta ska man duscha och är det okej att välja kejsarsnitt? 
2024-04-02
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: hur ofta ska man smsa?

Hur ofta är det rimligt att höras med sin partner under en dag? En lyssnare upplever att det alltid är hon som smsar sin kille och att hon kommer på sig själv med att skita i det ibland för att hon vill att han ska ta initiativ till kontakt. Hur gör vi? Vad tycker vi är lagom och bra?  
2024-03-29
Länk till avsnitt

#224 Arv eller miljö? Formspråk och det talas ut

Nadia är besviken på Cassandra och Cassandra är besviken på Nadia. Det pratas ut. Vi har alla sett serien Din personlighet och delar våra tankar och insikter kring programmet. Elsa gör en djupdykning i var hennes konst- och formspråk kommer ifrån och självklart kommer det direkt från barndomens filmer. 
2024-03-26
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: 30-årskrisen

En lyssnare närmar sig 30 och undrar hur vi förhöll oss till den klassiska 30-årskrisen. Hur hanterar man att man inte är på den plats man kanske trodde att man skulle vara på vid 30? Och varför kallas det ens för kris - när det kanske egentligen är en period i livet för självreflektion?
2024-03-22
Länk till avsnitt

#223 Slut med födelsedagsfir och den lille husdrömmen

Cassandra känd som födelsedagsdrottningen har ställt in sin födelsedag i år. Hur är det ens möjligt att det blivit så? Elsa är helt pirrig för att hennes husdrömmar börjar utkristalliseras. Hon målar upp en bild av hur huset ska se ut och vad som ska göras. Och så pratar vi om hur reflektion och att stanna upp i nuet och dokumentera det är så viktigt och utvecklande. 
2024-03-19
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: nybörjare med sexleksak

Onani är fyllt med massa skam för många. En lyssnare på 34 år har aldrig kommit med sig själv och har nu köpt sin första sexleksak. Hur kommer man ifrån skammen och hur börjar man ens?
2024-03-15
Länk till avsnitt

#222 Vinna 25k, torr käft och soft girl-hatet

Elsa har varit på casino med mamsen, vunnit massa pengar och sett poliser storma hennes hus med dragna vapen. Cassandra är så jävla rastlös på sin adhd-medicin men vet inte vad hon ska göra med den nya energin. Nadia har läst en text i DN om soft girls och är lack. Är det så fel att inte vilja jobba för en karriär? 
2024-03-12
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: gräva där man står

Vi ringer upp vår vän Carin Falk och ber om en update på hennes kärleksrelation efter att en lyssnare efterfrågat hjälp med sitt eget eviga singelliv! Carin berättar om hur hennes hälsosamma relation skakat om henne ordentligt då hon för första gången tvingats se sig själv i spegeln på riktigt?
2024-03-08
Länk till avsnitt

#221 Från sambo till särbo och hatet mot att åldras

Cass har gått från sambolivet till att nu leva särbo med sin kille och det är blandade känslor helt klart. Och Elsa är ledsen för att så många runt henne är så rädda för att åldras utseendemässigt. Kan man göra botox men ändå gilla sig själv? Är det låg självkänsla eller bara nåt vi gör per automatik pga skönhetsnormer och ideal?
2024-03-05
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: när en kille är FÖR bra

Hur får man sig själv att förstå att man förtjänar att behandlas som en gudinna och ingenting annat? En lyssnare har träffat en kille som skriker Green flag rakt igenom och hon kan inte låta bli att känna att hon vill fly. Det är för mycket! Men varför känner hon så?
2024-03-01
Länk till avsnitt

#220 Hur ofta ska man ha sex?

Ja hur ofta borde man knulla egentligen? Hur ser vi ut i vår? Varför föder vi färre barn nu? Vad har vi för rutiner när vi ska flyga? Och hur hanterar man snygga killar med ful stil? Vi svarar på lyssnarfrågor helt enkelt! 

2024-02-27
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: visa sin partner på instagram

Är det rimligt att bli lite irriterad för att ens partner aldrig lägger upp bilder på en på instagram? Kan man ens önska det från sin kärlek? Hur isåfall? Vi har delade åsikter om detta helt klart!
2024-02-23
Länk till avsnitt

#219 Herpes, fatshaming och ännu en ADHD-diagnos

Oj Cassandra har uppenbarligen saknat att podda för hon har mycket att säga den här veckan. Det diskuteras att få komplimanger som egentligen har en underton av kränkning, att få ADHD-diagnos men inte känna att man får prata om det. Det är herpes och det är nära till tårar för att man inte fått en romantisk hyllning på sociala medier. Och så glids det in i ett samtal om inkludering och hur vi egentligen aldrig kommer nånstans? 
2024-02-20
Länk till avsnitt

Det Skaver svarar: (för?) nära relation till svåger

En lyssnare hör av sig och behöver ventilera hur nära relation man egentligen kan ha till sin svåger. Det handlar inte om sex eller kärlek men är det normalt att prata mer med honom än med sin syster. Och borde inte han ta alla sina problem med sin partner (systern) Vad är rätt och fel?
2024-02-16
Länk till avsnitt

#218 Mormondrömmen, tröga straighta män och oron att skaffa barn

Cassandra är fortfarande i Thailand och Nadia och Elsa håller låda helt själva (som vi för övrigt börjar bli trötta på att göra).

Nadia upptäcker baksidorna med att vara tillsammans med en straight man och är skogstokig över vissa vanor hennes kille har. Elsa vill bli mormon och flytta ut i skogen och odla morötter och vi konstaterar hur onaturligt stadslivet är! Vi gnäller på dagens ungar som förväntar sig en medalj för medverkan, längtar tillbaka till småstjärnorna och dagis-foton. Nadia listar alla orosmoment inför att skaffa barn och vi pratar om alla kvinnor som banat väg för oss!

2024-02-13
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: folk i relation blir tagna för givet

En lyssnare reagerar på förra veckans fredagsavsnitt som handlade om att singlar alltid står för underhållningen och hur tröttsamt det är med alla frågor om ?hur det går på mansfronten? Vår lyssnare den här veckan har varit i stadigt förhållande i nio år och upplever att hon aldrig får frågor om hur det går i hennes relation. Tar man par för givet och är det inte spännande nog att prata om? Eller handlar det snarare om att man inte vågar fråga eller öppna upp?
2024-02-09
Länk till avsnitt

#217 Skuld & skam, bagaget vi kommer med och barnlängtan

Cass är i Thailand och vi får en solig liten uppdatering direkt från Koh Samui. 
Elsa pratar om skammen och skulden hon kan känna över att Sami får bära henne känslomässigt. Vi pratar om hur svårt det är att lära känna sig själv när man är utbränd och Nadia blir triggad över ett citat på Instagram som hon tycker stressar henne EXTREMT mycket. Nostalgi-Elsa är även tillbaka och hon hade velat ha kvar ungefär allting hon någonsin haft på sig under sin barndom. 
2024-02-06
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: som singel står du för underhållningen

En lyssnare längtar efter kärlek och är svintrött på alla frågor om hur det går på mansfronten och alla tips hon får om vad hon borde göra för att träffa någon. Varför blir man som singel underhållning för sina gifta vänner? Måste man gå på klubb för att hitta dejter och varför hjälper inte vänner sina singelkompisar med dejter?!?
2024-02-02
Länk till avsnitt

#216 Katterna kommer dö, renovera nya sommarhuset och spegla sig i sin partner

Cass ska iväg på en drömmig solsemester men ångesten över att lämna katterna tar över glädjen och längtan TOTALT? Elsa har ett otroligt projekt på gång - renovera ett sommarhus dom har hyrt!!! Nadia kämpar på med att hennes sätt att bli överväldigad av förändring går ut över hennes kille. Aldrig blir det väl så tydligt hur krånglig man är som i en kärleksrelationen? Och såklart summerar vi LIB Sverige. 
2024-01-30
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: kreativ påfyllnad!

Hur gör man för att fylla på med kreativitet? Vi delar våra bästa tips på hur man gör för att hela tiden stimulera och väcka sitt skapande och kreativa inre barn.
2024-01-26
Länk till avsnitt

#215 Rädd för att resa, Freaky Friday-drömmen och att va en ekonomisk börda

Cassandra är sjuk och inleder med att ranta om alla som sällan är sjuka och att det är mest synd om henne i hela världen. Och så tar hon upp sin allvarliga diagnos Hodofobi som hon hånades och blev viral för under förra veckan. Elsa drömmer om att kunna göra en Freaky Friday-bodyswap med sina yngre jag för att få återuppleva stunder igen utan att vara en ängslig tönt. Nadia har börjat känna sig som en ekonomisk börda i och med hennes bostadsköp med pojkvännen. Hur gör man om man inte går in med exakt samma summa? Hur ska man tänka kring utgifter och kronor och ören? 
2024-01-23
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: undvikande pojkvännen

Hur mycket ska man stå ut med när ens pojkvän har undvikande anknytning? En lyssnare, som själv ser att hon är ambivalent, har varit ihop med sin kille i tre år. Dom ses två ggr i veckan och han prioriterar sin egentid väldigt hårt. När det är konflikter kan han försvinna i dagar och pallar inte prata om det eller känslor efter. Finns det nåt att göra eller är det bara att göra slut?
2024-01-19
Länk till avsnitt

#214 Den enda inne/ute-listan för 2024!

Vi sitter såklart på alla svaren som vanligt så här har ni den enda inne och utelistan för det nya året! Också: Elsa saknar att va uttråkad och ska därför klippa håret och gå på opera. Och Cassandra har såklart sett Love is Blind Sverige och delar sina tankar. Är det verkligen insidan som räknas? Bara? 
2024-01-16
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: den enda Stockholmsguiden!

En nyinflyttad stockholmare kontaktar Det skaver för att få dom absolut bästa Stockholms-tipsen! Var dejtar man glittrigt? Vart dansar man? Är spy bar helt ute? Finaste naturen? Osv osv osv. Vi har svaren!
2024-01-12
Länk till avsnitt

#213 Civilkurage eller dårskap, du är vad du äter och att våga drömma

Elsa har varit på familjesemester och hulkgråtit av lättnad och oroat sig över en kvinna som hon såg borsta tänderna i 20 minuter? Cass har sett en dokumentär som gav henne grov ångest men kanske också pepp. Och Nadia har insett att hon gått från att vara en pessimist till att våga dagdrömma! 
2024-01-09
Länk till avsnitt

Det skaver svarar: kära men röstar olika

En lyssnare älskar sin pojkvän MEN. Han röstar blått och hon röstar själv rött. Hon ser en framtid med killen men undrar - går det att skaffa barn ihop när man har så skilda politiska åsikter?
2024-01-05
Länk till avsnitt

#212 Självkärleksåret 2024

Som alltid summerar vi det gångna året. Vad hände? Lärdomar och insikter. Och så blickar vi framåt. Hur ser vi på det nya året 2024?

Ladda ner Hinge:
https://hin.ge/ItHurts
2024-01-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.