Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Sticka och brinn

Sticka och brinn

En podd om föräldraskap, livspussel och handarbete

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

stickaochbrinn.podbean.com

Avsnitt

avsnitt 32- avsnittet som aldrig tar slut

I det här avsnittet anstränger vi oss för att inte prata om Arwetta. Vi funderar över varför Jennie lägger oavslutade projekt i tvättstugan, varför barnkläder är indelade efter kön, vad vi ska trycka för roligt på enfärgade tröjor och pratar komplimanger. 

Dessutom diskuterar vi den nya sockan från by the book, och om Jennies förvirringar när hon försöker googla häftiga uttryck. Vi inser också att vi aldrig kommer att bli hippa, och av någon anledning börjar vi med knasiga uttryck. 

 

 

2021-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 31- garn och barn

I det här avsnittet avhandlar vi vad vi egentligen tyckte om killen med fotriktiga skor i gymnasiet, och om konferens-ligg. Vi pratar även om varför man inte borde skaffa barn, om arvs-lösa barn, fluffigt garn och mycket mer. 

Dessutom reder vi ut vad Jennie och Tantmian konspirerar om på kvällarna, och varför de hetsar Lina Bythebook till att släppa nya mönster (varsågoda allihop!). 

2021-02-08
Länk till avsnitt

avsnitt 30- och böcker

Om att inte lyckas banta stashen och att lova saker vi uppenbarligen inte kan hålla. När räknar Isa sig faktiskt färdig med ett projekt? Varför ljuger Jennie?

Dessutom handlar avsnittet om att frysa, modda stickningar, värmepumpar... och böcker. 

2021-01-29
Länk till avsnitt

avsnitt 29-tuttkrukor och snippmarkörer

Ett avsnitt om true crime poddar, pågående projekt, halva vantar,  2:a sorterings kroppar och lite om Jennies snippa. 

Vi pratar även om garnpaket som vi inte hann köpa innan de tog slut, och vår lycka över det, och Isa bekänner än en gång sin kärlek till Dödergök.

2021-01-21
Länk till avsnitt

avsnitt 28- definitivt.

om garn med olika tjocklek, varför man reagerar när det blir tyst, hur bra våtservetter är till ALLT och om Isas briljanta lösning när garnet eventuellt kommer ta slut. Välkomna tillbaka även detta år! 

2021-01-07
Länk till avsnitt

avsnitt 27- dallerklirr, dallerklirr, hördes klirreliklirr

Vad tycker Jennie egentligen om sina egna krav på sig själv? Har Isa bantat garnlagret? Hur gör man lettiska flätor utan att garnet blir argt, och vad har urinläckage med någonting att göra? Lyssna och njut! 

2020-12-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 25, eller var det kanske 26??

Förvirrade som vanligt, men vi prata iallafall både tyska och danska (eller var det norska?). Jack är med på ett hörn, och som den framtida radioprofil han är så har vi fått klippa bort honom när han stulit rampljuset lite väl länge. Vi pratar om groddar, telefoner, kritik, tvättmaskiner och garn. Enjoy och håll i hatten, för nu har jennie hittat introt igen, så vi börjar med en skål! 

2020-12-07
Länk till avsnitt

avsnitt 25- Garnallergi, döda fiskar och neddrogade tjänstemän

Idag pratar vi om att vara allergisk mot garn. Allas mardröm, som eventuellt blivit sann. Vi pratar även om att överväga att köra halvnakna barn till förskolan, och om att det vore najs att jobba som stadsplanerare eller med att skriva mönster på drops. 

2020-11-29
Länk till avsnitt

avsnitt 24- sockor, socker, socker och sockar

Isa är dunderförkyld, Jennie är dunder-nervös och vi båda måste sluta köpa garn. Vi pratar om köpstopp, sock-projekt och en nystans syndrom. Lyssna, njut, och du, glöm inte att kolla in vår instagram för att kunna hjälpa Jennie med livsviktiga beslut.

2020-11-14
Länk till avsnitt

avsnitt 23- garnaffär, sockor och stresspåslag

Om Jennie har stresspåslag pga för många projekt på G? SKOJA INTE! Sen pratar vi föräldraledighet och högersockor. Enjoy

2020-11-01
Länk till avsnitt

avsnitt 22- det skrivna ordet väger tyngst!

Om att ändra sig, ha för mycket garn, dra för hårt i tråden, barn som avbryter samt ljudstrul. Vem hade kunnat tro att ljudet skulle bli sämre om Jennie bytte till att spela in på ipaden istället för telefonen? Aja, nu vet vi, och ni får ju stå ut ändå, som vanligt. Podden avbryts på slutet av att vi har ett varsitt barn bredvid oss, och om ni tycker att det låter konstigt så är det för att vi har försökt klippa bort Sigvards lallande i bakgrunden. Men det får ni ju också ta, i vanlig ordning. lyssna och njut! 

2020-10-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 21- för många projekt

Vi pratar om att vi har för många projekt på gång, teststickning, garner, den satans garnlådan samt Isas namn. Dessutom ska Jennie bara säga en sak till, i typ 30 minuter.

2020-10-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 20- hycklare och datasnillen

I den här avsnittet misslyckas det tekniska geniet Isa med det viktiga momentet att spela in. Detta resulterar i att det blir lite konstigt efter en liten stund. Sen spelar vi in igen, och då orkar vi prata om saker som vi redan pratat om, så det här avsnittet blev bara 45 minuter långt. Vi ber lite om ursäkt, men lovar att gottgöra er. 

 

Sen ska vi även nämna att Jennie under avsnittet byter åsikter ibland, helt utan att skämmas, och sen avslutar vi avsnittet på värmlänska, för att det är roligt. Välkomna! 

2020-09-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 19- Livshack och strunt

Idag pratar vi livshack, kroppsvätskor, stickning, repningar och massa annat. Jack är med, och pga honom så är det klippt lite här och där, så låter vi osammanhängande är det för att vi gissade att ni inte ville ha så mycket bäbisgnäll i bakgrunden när ni lyssnar på oss. Hoppas att det blev bra ändå! 

2020-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 18- depp och skratt

Vi pratar om att livet inte alltid är fantastiskt, men vad gör det när man kan köpa garn? Vi skäller ännu en gång på adlibris som har rea, och gör som vanligt det vi kan för att förgylla varandras dagar. Det kan vara så att vi nämner en viss svart islandströja också, och råkar dra ut på tiden ca 20 min efter att vi tänkte att avsnittet skulle sluta. Men stäm oss då, puss.

2020-08-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 17- liveavsnitt!

Idag är vi på Gotland, hemma hos Isa, och poddar tillsammans för första gången! Vi pratar om saker som jennie skrivit upp på en lista, men framförallt skrattar vi och ifrågasätter vår kompetens. Exempelvis, stickar vi flerfärgsstickning ?rätt?? Ska man kunna steaka? Hur ska man egentligen mäta masktäthet? 

lyssna och njut ???

2020-08-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 16-garn, garn, garn

Vi ska träffas live!! Dessutom har Jennie en milslång lista med saker att hinna gå igenom i det här avsnittet, så första halvan är extremt snabb och effektiv, sen blir det mer som vanligt igen. 

2020-07-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 15- undanflykter och KAL

I det här avsnittet är både Philliam och Märta med, vi pratar om saker vi önskar vi fått veta före vi födde barn, om garn-val och som vanligt är det oerhört matematiska uträkningar med. Att vi håller oss till ämnet kan bero på att vi har så många olika att välja på idag!

2020-06-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 14- vikt, garn och andra poddar

Jennie får visa sina pedagogiska talanger samtidigt som Isa återigen visar vilket enormt mattegeni hon är. Vi pratar dessutom om vikthets, kroppar och så lite garn förstås. Är Isa en sån naturtalang hon hoppas på? Kommer Jennies aftmaeli bli klar före hennes tålamod är slut? Och hur gravid är jennie egentligen?

2020-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 13- Pratar vi i sömnen?

Om Isas humörsvacka, Jennies generella svacka, om dyra garner, Isas framtidsplaner, böcker, tv och mycket mycket mer!

2020-05-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 12- Isas lista

Idag har Isa skrivit en ambitiös lista som vi håller oss till. Iallafall delvis, med vissa utsvävningar. Det blir prat om hår, tröjor, garn, skitmönster och mycket annat. 

2020-04-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 11- Pressar

I det här avsnittet pratar vi om Jennies karaktärsbrist, värmepressar, dyra leksaker, Isas alla bollar i luften, lite corona samt Jennies nya stora kärlek.

 

2020-04-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 10- snabba som sjutton

Det här avsnittet handlar om hur sjukt snabba vi är, om otrohet, jul vs påskmust, trafikkunskap samt massa garn. Och eftersom det är Jennie som lägger upp avsnittsbeskrivningen den här gången så står det ingenting om hur hysteriskt roliga vi är, även om vi såklart är det. Den här gången skrattar exempelvis Isa så mycket åt sig själv att vi fick pausa inspelningen en stund. Enjoy!

2020-03-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 9- om tystnaden och vår brillians

Varför har vi varit så tysta? Hur mår vi? Ringer Mensa ofta, och kan vi räkna? Ja, alla dessa frågor får svar i dagens avsnitt, och mycket mer som ni inte ens visste att ni ville veta! 

2020-03-22
Länk till avsnitt

avsnitt 8- Nytt år

Vi pratar om #Makenine2020, Jennie visar varför hon är en av Isas favoritpersoner och utläggen är som vanligt inte jättekorta. Vi är dock ovanligt mycket inom ämnet, duktigklapp på oss! 

 

På slutet råkar Jennie koppla bort sin mikrofon, så hon hörs knapp, och ett jättelångt utlägg om hennes Afmaeli försvann, lika så Isas utlägg om sitt pannband, för den diskussionen blev jättekonstig att lyssna på när det bara var Isas halva av konversationen som hördes ;)

 

Hoppas ni gillar avsnittet iallafall!! Gott nytt år alla fina lyssnare!

2020-01-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 7- hyllningar

Vi hyllar dom som hyllas bör. Vi avhandlar vad för gula saker Isa faktiskt äter, när Jennie får dricka glögg, och varför det är så ofantligt tråkigt att sticka med svart garn. 

I övrigt är Jennie övertygad om att patentstickning heter moss-stickning, och Isa förstår inte varför Jennie tycker att det skulle vara svårt.

2019-12-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 6

Det här avsnittet spårar som vanligt. Vi pratar enormt mycket om arwetta, nakna män samt sjukdomar.

2019-11-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 5- Sticksorg

Ett avsnitt då vi håller oss till ämnet ovanligt bra, vi pratar om sticksorg, uppehåll, märkliga rädslor, och hur det egentligen känns att amma,

2019-11-05
Länk till avsnitt

avsnitt 4- symässa

i dagens avsnitt avhandlar vi förskolelämningar och symässa. Vi blir starstrucked på andra poddare, och funderar på om Jennie möjligen är en stalker?

2019-10-29
Länk till avsnitt

avsnitt 3 - stickspår

[]
2019-10-23
Länk till avsnitt

avsnitt 2- trassel

[]
2019-10-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 1- uppnystat

Sticka och brinn, en podd om föräldraskap, livspussel och handarbete

2019-10-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.