Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Jag var där

Jag var där

En dokumentärpodd om Sveriges stora nyhetshändelser ? med människorna som blev en del av dramat. Från mord på statsministrar till kidnappningar och Sveriges största demonstration. Nyheterna drabbar oss intensivt och chockartat, men sedan bleknar de bort. Men för dem som var där stannar minnena alltid kvar. Den här podden är deras berättelser. Podcasten produceras av Mattias Bergman och Andreas Utterström.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/jag-var-dar

Avsnitt

9. Palmemordet

Strax innan Olof Palme mördas går han på bio. På raden bakom sitter Göran Åhgren, som både hörs som vittne i polisutredningen och bevakar den i egenskap av journalist på SVT.
2020-01-14
Länk till avsnitt

Vinteruppehåll

Podcasten Jag var där tar ledigt under jul och nyår men är tillbaka i januari med två sista avsnitten för säsong 1.
2019-12-17
Länk till avsnitt

8. Terrordådet på Drottninggatan

Besarta Gashi är gravid och ute på stan för att köpa nya skor. Hon är bara centimeter från att dödas av lastbilen i terrorattacken på Drottninggatan. Men det är efteråt den verkliga kampen börjar, den som handlar om att sluta vara rädd.
2019-12-10
Länk till avsnitt

7. Löntagarfonderna

Högern har fått nog. Sossarna vill driva igenom ett politiskt förslag som ska flytta ägandet i företag från aktieägarna till fackförbunden. Som protest arrangeras Sveriges största demonstration med 75 000 människor. Janerik Larsson befinner sig mitt i tåget.
2019-12-03
Länk till avsnitt

6. Skandalboken om kungen

Boken ?Den motvillige monarken? skakar om den svenska monarkin med avslöjanden om svartklubbar och kaffeflickor. Men drevet går också mot författarna. Mitt i stormen står researchern Tove Meyer och undrar vad hon gett sig in i.
2019-11-26
Länk till avsnitt

5. Stureplansmorden

Efter de brutala morden på Stureplan är Guillermo Marquez Jara och Tommy Zethraeus Sveriges mest hatade och jagade män. Aftonbladets fotograf Fredrik Hjerling åker ut på ett tips - och hamnar mitt i det dramatiska gripandet.
2019-11-19
Länk till avsnitt

4. Fabian Bengtsson

När Sibadirektören Fabian Bengtsson kidnappas hamnar Dick Malmlund i en svår situation. Han är talesperson för Svensk Handel och den som svarar på journalisternas frågor. Men vad få vet är att Dick också har ett paralllellt uppdrag: som privatspanare.
2019-11-12
Länk till avsnitt

3. Anna Lindh

När utrikesminister Anna Lindh avlider är hon den andra höga politikern i vår tid som mördas. Och den här polisutredningen får absolut inte gå som efter Olof Palme. Överåklagaren Agneta Blidbergs ansvar är tungt. Rätt person måste hittas och dömas. Hur ska hon leda utredningen?
2019-11-05
Länk till avsnitt

2. Tsunamin

Flodvågskatastrofen 2004 drabbar tusentals svenskar på semester i Sydostasien. Anhöriga söker febrilt sina familjemedlemmar som drunknat, försvunnit eller hittats döda. Andreas Norman, 30, hamnar i ett slag mitt i den tunga uppgiften att se till att drunknade svenskar kan föras hem till sina efterlevande. Det blir en oförglömlig arbetsvecka. Observera att det här avsnittet innehåller detaljer som kan vara utmanande för yngre lyssnare att höra.
2019-10-29
Länk till avsnitt

1. Malexandermorden

Efter polismorden i Malexander 1999 jagar hela Sveriges poliskår gärningsmännen. Komikern Hasse Brontén, som då är polis, spanar utanför en lägenhet i Tyresö. Då kommer en av de jagade, Jackie Arklöv, rakt emot honom.
2019-10-22
Länk till avsnitt

Premiär!

Snart är det dags för Jag var där. En dokumentärpodd av Mattias Bergman och Andreas Utterström, hör från personer som var på plats under de nyhetshändelser vi aldrig glömmer.
2019-10-16
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.