Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Jag var där

Jag var där

En dokumentärpodd om Sveriges stora nyhetshändelser ? med människorna som blev en del av dramat. Från mord på statsministrar till kidnappningar och Sveriges största demonstration. Nyheterna drabbar oss intensivt och chockartat, men sedan bleknar de bort. Men för dem som var där stannar minnena alltid kvar. Den här podden är deras berättelser. Podcasten produceras av Mattias Bergman och Andreas Utterström.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/jag-var-dar

Avsnitt

3. Anna Lindh

När utrikesminister Anna Lindh avlider är hon den andra höga politikern i vår tid som mördas. Och den här polisutredningen får absolut inte gå som efter Olof Palme. Överåklagaren Agneta Blidbergs ansvar är tungt. Rätt person måste hittas och dömas. Hur ska hon leda utredningen?
2019-11-05
Länk till avsnitt

2. Tsunamin

Flodvågskatastrofen 2004 drabbar tusentals svenskar på semester i Sydostasien. Anhöriga söker febrilt sina familjemedlemmar som drunknat, försvunnit eller hittats döda. Andreas Norman, 30, hamnar i ett slag mitt i den tunga uppgiften att se till att drunknade svenskar kan föras hem till sina efterlevande. Det blir en oförglömlig arbetsvecka. Observera att det här avsnittet innehåller detaljer som kan vara utmanande för yngre lyssnare att höra.
2019-10-29
Länk till avsnitt

1. Malexandermorden

Efter polismorden i Malexander 1999 jagar hela Sveriges poliskår gärningsmännen. Komikern Hasse Brontén, som då är polis, spanar utanför en lägenhet i Tyresö. Då kommer en av de jagade, Jackie Arklöv, rakt emot honom.
2019-10-22
Länk till avsnitt

Premiär!

Snart är det dags för Jag var där. En dokumentärpodd av Mattias Bergman och Andreas Utterström, hör från personer som var på plats under de nyhetshändelser vi aldrig glömmer.
2019-10-16
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.