Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tigleth Malkeys Podcast

Tigleth Malkeys Podcast

Välkommen till Tigleth Malkeys podcast! Här lägger vi regelbundet ut predikningar och undervisningar från möten och gudstjänster runt om i Sverige. Tigleth är pingströrelsens förste officiella riksevangelist och han använder sig av en minst sagt originell retorik. Stilen och budskapen tenderar att etsa sig fast i minnet och han talar på ett sätt som hjälper dig att förstå potentialen i Kristus. Tigleth älskar den lokala kyrkan, brinner för ämnen som dop, bibeln, pneumatologi och ledarskap med mera. Tigleth är också författare till böckerna; ?Vad hindrar att jag blir döpt?? och ?Döpt i den helige Ande & eld? Du hittar Tigleth på Insta och facebook där du även kan följa hans konton. Lyssna gärna på hans pod. Dela den med vänner. Gud välsigne dig!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

Är du frälst?

Har du frid med Gud? Är dina synder förlåtna? Jesus erbjuder frälsning till varje människa men tvingar ingen till himlen. Valet är ditt. Gud säger att han lägger liv och död framför oss. Må du då välja livet. Välj Jesus.

2020-03-25
Länk till avsnitt

Kraften i Jesu blod

Just nu slåss vi mot en osynlig fiende och mer än någonsin behöver vi påminna oss om kraften i Jesu blod. På samma sätt som lammets blod på dörrposterna skyddade Israels folk från mordängeln i Egypten så vill Gud att Jesu blod ska skydda dig i tider av hot. Lyssna till denna predikan där Tigleth drar bilden av hur människans blod har ett immunförsvar som lagrar i sitt minne segrar mot tidigare fiender. På samma sätt finns det en immunitet i Jesu blod mot allt vad synd, död och förbannelse heter. Inspelad i Umeå Pingst 22 Mars 2020, mitt under den världsvida Corona pandemin.

2020-03-23
Länk till avsnitt

Stöd mig på min lutande sida

Någon har sagt: "Visa mig vilka du umgås med så ska jag visa dig din framtid." Vi påverkas mycket av de relationer vi har omkring oss. Vi blir som vi umgås och bibeln uppmuntrar oss till att odla vänskapsrelationer som bygger upp oss stället för att riva ner oss.  Gud vill ge dig vänner som du kan flyga högt med. Dem finns där och framförallt kan den helige Ande bli en vän som är närmare än en bror. Predikan från Kungälv Pingst 8 Mars 2020. 

2020-03-11
Länk till avsnitt

Tungotalet

Att be i tungotal är att be med sin ande.  Att be på vanliga språk är att låta själen be. Tungotalet är inte bara för dem med svart bälte i kristendom. Det är för alla troende. Hör denna fantastiska undervisning utifrån Tigleths nya bok "DÖPT I DEN HELIGE ANDE & ELD" Beställt den på webshop.livetsord.se. 

2020-03-07
Länk till avsnitt

Real Fans

Tigleth drar liknelsen av hur sport supporters backar upp sitt lag och hur vi, Jesu efterföljare på samma sätt kan heja fram våra kyrkor och vår kung Jesus. Gud vill använda dig. Han ser något i dig som du själv kanske inte ser. Men för att få en pass behöver en spelare på plan visa sig spelbar. På samma sätt behöver du vara spelbar för Herren. Kliv fram. Säg; herre passa mig bollen. Lyssna på denna predikan och dela den mer än gärna med andra. Predikan från Higher Conference 2020 i Svedjeholmskyrkan, Örnsköldsvik.

2020-03-02
Länk till avsnitt

Ord Johannes aldrig hörde

Predikan från Hope Vetlanda 2020.
Johannes döparen gick från piken av sitt liv då han gav Jesus plattform till starka tvivel bara 14 månader senare. Då undrade han om Jesus verkligen var Messias. Att tron kan skifta vet vi men då behöver vi bröder och systrar som står vid vår sida och lyfter oss men också behöver vi påminnas om att Kristus har påbörjat kommer han att fullborda. Ibland är den bästa uppmuntran den vi aldrig hör själva. Och om vi hörde dem orden från Gud eller fick det stödet av troende vänner skulle kedjorna kännas lättare och prövningen inte vara övermäktig. Hör denna predikan som förhoppningsvis kommer påminna dig att du är bättre än du tror, att du betyder mer än du tror och att det finns större bild som du kanske inte känner till.

2020-02-26
Länk till avsnitt

Samtal om boken "Döpt i den helige Ande & eld"

Ett samtal mellan författaren och Johannes Sundin som arbetar på förlaget som ger ut boken under våren 2020. 
Döpt i den helige Ande & eld är en bok som handlar om livet med Anden, om Honom som person, om gåvorna och hur du själv kan ta emot dopet i Anden.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Jag är utvald, här är platsen och nu är tiden!

Kvällsmöte i Bengtsfors Pingst söndag 2 feb 2020.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Ett språk fienden inte förstår

Revival Friday i Livets Ord 24 Januari 2020.

En predikan som förhoppningsvis kan ge dig nytt ljus över tungotalet som bönespråk.

2020-01-30
Länk till avsnitt

Kom hit upp!

Söndag den 26/1 klockan 11.03 sände Sveriges Radio P1 gudstjänsten som spelades in hos Karlshamn Pingst i november. Tigleth Malkey (Pingsts riksevangelist) predikar om himlen.
"Himlen är inte en sentimental dröm, det är inget sinnestillstånd och något prästen hittar på för att trösta människor som sörjer. Om himlen inte är sann, då vore hela Bibeln en lögn." 

Tigleth Malkey

2020-01-26
Länk till avsnitt

Q&A

Pedro Skåre ställer aktuella frågor till Tigleth under ett kvällsmöte i Citykyrkan Örebro. Exempel på frågor: Kan man bo sambo innan giftemål? Hur ska troende tänka kring klimatet? Är man andedöpt om man inte talar i tungor?

2020-01-22
Länk till avsnitt

Frälsningen

En redig bibelundervisning om frälsningen och hur Gud vill frälsa människan till ande, själ och kropp. 

Ett citat ur predikan: När du förstår den dåtida sidan i Guds frälsning kommer du att få frid i nutid och tro för framtid.

2020-01-22
Länk till avsnitt

Snälla ta en dusch

En predikan som förhoppningsvis kommer ge dig en ny bild av bibeln. 
Inspelad på Closer Conference i Avesta 2017

2020-01-15
Länk till avsnitt

Fader förlåt dem

Predikan från Unite 2019 i Jönköping inför 1100 åhörare.

2020-01-08
Länk till avsnitt

Och man ska ge honom namnet Jesus

Tredje advent 2019 i Östersund Pingst. En predikan om namnet Jesus.

?Vår frälsare tar oss inte bara till Gud, utan också tillbaka till Gud.?
Tigleth Malkey

2019-12-16
Länk till avsnitt

Men idag är jag hans domare

Avslutning på en predikan i Boden 2019.

2019-12-10
Länk till avsnitt

Take Me To Church

Predikan på Nyhemsveckan 2016

2019-12-05
Länk till avsnitt

Gud Använd Mig

Predikan på Reclaim i Skaraborg 2015.

2019-11-30
Länk till avsnitt

Väck upp din tro

Avslutningsmöte på Pingst Ledare i Jönköping 2019.

2019-11-21
Länk till avsnitt

Express Your Worship

Undervisning om biblisk lovprisning. Från ungdomskonferens Vision 2019 i Värnamo.

2019-11-14
Länk till avsnitt

Ett möte med Gud

Revival Night i Citykyrkan Örebro. En kväll där många mötte Jesus.

2019-11-14
Länk till avsnitt

Troendedopet

För ett par år sedan skrev jag en bok om troendedopet. Första upplagan tog slut snabbt. Andra upplagan också. Snart kommer en tredje upplaga i samband med min andra bok som just nu bearbetas. Vad hindrar dig? Personligen tror jag varken på barndop eller vuxendop. Jag tror på troendedop. För det har inte med fysisk eller andlig ålder att göra utan det har med tro att göra. Dop är inte examen utan starten på ett kristet liv. Allt som sker utan tro är synd och behagar inte Gud säger bibeln i Rom 14:23 och Hebr 11:6. Det är tro som aktiverar Guds löften och inte handlingen i sig. När handlingar görs i tro blir dem aktiva. Att tro på Jesus är att vara förlovad. Att döpa sig är att gifta sig. Dop är det offentliga erkännandet inför Gud, människor och hela andevärlden att relationen med Jesus är på riktigt. Sök upp en kyrka som tror på troendedopet nära dig. Boka ett tillfälle då du kan låta dig döpas. Gift dig! Visa att du är seriös. Lyssna på den här podden som kan hjälpa dig. Inspelad i Hillsong Sweden 2016

2019-11-06
Länk till avsnitt

Har du ett pass?

En inbjudan till frälsning i en predikan i Citykyrkan Örebro.

2019-11-05
Länk till avsnitt

Permanently Inked

Predikan från DET FINNS HOPP tältet i Piteå den 23 Augusti 2019. Visad live på Vision Norge och Vision Sverige.

2019-11-04
Länk till avsnitt

Vikten av Atmosfär

Radiointervju på Music For His Fame och TV inspelat samtal på TBN Nordic.

2019-10-28
Länk till avsnitt

Returen

Predikan av Tigleth Malkey Skövde Pingst 2019.

2019-10-24
Länk till avsnitt

Guds högsta begär

Predikan av Tigleth Malkey Skövde Pingst 2019.

2019-10-24
Länk till avsnitt

Finns det ingen kung i dig?

Predikan av Tigleth Malkey på Kings Of Kings Conference 2019 i Svedjeholmskyrkan Örnsköldsvik.

2019-10-21
Länk till avsnitt

Salt & Ljus

Predikan av Tigleth Malkey på One Way Conference 2019 i Hedvigslundskyrkan Gävle.

2019-10-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.