Sveriges 100 mest populära podcasts

Krimkalendern

Krimkalendern

Under många av årets högtider sänds Krimkalendern, där Sofia och Jennie berättar om olika brottsfall för varandra. Varannan gång berättar Sofia om ett fall, och varannan berättar Jennie för Sofia. Brotten är alla möjliga sorters brott: rån, mord, sol-och-vårare, bortföranden. Sofia och Jennie gör djupdyk ner i varje fall, som ofta är okända för många. Följ @krimkalendern på Instagram. Där finns bilder och källor för varje fall. Krimkalendern är en gratispodd. Vill ni ändå stötta vårt arbete finns vi på Patreon.com, där vi heter Krimkalendern.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/krimkalendern

Avsnitt

66. Fåglarna

Bradley Tomes är precis där han är i livet. Men när tragedin inträffar kastas han in i en negativ nedåtgående spiral som snurrar snabbare och snabbare. Till slut finner han ingen annan lösning än att offra det han håller allra kärast.

2021-04-05
Länk till avsnitt

65. My super ex-girlfriend 2/2

Sherri Rasmussen är död, mördad. Och mördaren verkar vara den enda som polisen inte är villiga att utreda - en av deras egna. Johns före detta flickvän, Stephanie Lazarus.

 Åren går, och fallet blir kallt.

2021-04-04
Länk till avsnitt

64. My super ex-girlfriend 1/2

När Nels byter karriär blir hans och Lorettas framtid ännu ljusare. De hade båda vetat att det skulle bli de för alltid när de återförenades över ett gipsat ben och varsin kopp kaffe.

När de får sina tre döttrar är lyckan fullständig.

Vardagarna ägnar familjen Rasmussen åt jobb och pluggande.

På helgerna njuter Nels och Loretta av att titta på när döttrarna sportar. Eller så tar familjen en helgtur med sin båt och tillbringar soliga sommardagar med att åka vattenskidor och trivas i varandras sällskap.

Dottern Sherri utmärker sig genom att klara av skolan på rekordtid. I hemlighet är hon pappa Nels ögonsten - även om han såklart älskar alla sina döttrar lika mycket.

Det Nels inte vet är att lyckan kommer att vändas till ofattbar smärta, när Sherri gör ett val som visar sig vara ödesdigert.

2021-04-03
Länk till avsnitt

63. Under Siege

I det första avsnittet av fyra i  2021 års Påskkrim berättar Jennie för Sofia om vad långvarig,ensam, vistelse - i ett kargt, kallt landskap - i värsta fall kan göra med en person.

En mystisk man vid namn Albert Johnson dyker plötsligt upp i det lilla samhället nästan uppe vid Nordpolen. Han är där för att jaga, säger han.

Men mannens jakt övergår i en jakt där han själv är bytet. Ett övermänskligt starkt och uthålligt byte, som gör allt han kan för att klara sig undan. Precis allt.

................

The mad trapper of Rat River

2021-04-02
Länk till avsnitt

62. Bad Santa

Allt tar förr eller senare slut. Så gör även 24 Brott till Jul 2020! Det känns konstigt? och sorgligt. Och alldeles? alldeles underbart. Det är underbart för att det känns som att det varit så lyckat och ni lyssnare är helt underbara vilket ses både på Instagram, Swish och Patreon. Det här är årets julkalenderns sista lucka och även det sista avsnittet vi spelade in. Och bakom luckan möter ni John Duval Gluck som tar sig an alla New Yorks barns brev till tomten för att svara på dem!
2020-12-24
Länk till avsnitt

61. Djävulen bär Prada

Salvatore Perrone bär numera smeknamnet, eller kanske öknamnet, ?Son of Sal?. Namnet är en liknelse till ?Son of Sam? - David Berkowitz. Salvatore Perrone är en välklädd man vars dröm är att skapa kläder. Kläder för kvinnor. Och det går jättebra ett tag - men sen går det tyvärr väldigt dåligt. Och Salvatore väljer ett annorlunda sätt att tackla sin sviktande framgång.
2020-12-23
Länk till avsnitt

60. Silence of the Lambs

Michael Hernandez är en ung kille som gillar seriemördaren Buffalo Bill från spelfilmen När Lammen Tystnar. Så pass mycket att han vill bli som han? Michael planerar något mycket speciellt med sina vänner Jamie Gough och Andre Martin till sin födelsedag.
2020-12-22
Länk till avsnitt

59. Wine

Aubert och Pamela de Villaine står handfallna när de råkar ut för utpressning av ett slag de aldrig hört talas om förut. Nu är det viktigaste av allt att lägga locket på, och göra som utpressarna säger. För får folk reda på det här kommer värdet på deras flytande guld att devalveras till nästan ingenting.
2020-12-21
Länk till avsnitt

58. You've got mail

I dag bjuder Sofia på ytterligare en av hennes favoriter! Ytterligare en historia som man knappt kan tro är sann! Möt Reg Spiers, en spjutkastare från Australien (fattar ni?. spiers?.) som har MASSA idéer. Vissa galnare än de andra, men ALLA är galna. Tack till Aubrey och Jameson för röstskådespeleri.
2020-12-20
Länk till avsnitt

57. Heist

Idag berättar Jennie för Sofia - och er- om ett bankrån av det mer spektakulära slaget. Månader av förberedelser leder till en väl genomförd kupp, som gör män med namn som ?Hakan?, ?Spiken?, ?Ägget? och ?Dubbelskjutaren? mycket nöjda. Männen med de smickrande namnen är många, och Jennie har därför varit tvungen att låta några få blygsamma biroller i avsnittet. Och andra, kanske till deras stora besvikelse,får inte vara med alls. Men ett rafflande avsnitt blir det hursom.
2020-12-19
Länk till avsnitt

56. Torture

Idag blir det otäckt igen. Lyssna inte om du är känslig! Det handlar om Jennifer Daugherty, en godhjärtad kvinna som råkar ut för de allra värsta vänner man kan tänka sig. Eller vänner?. det kan man inte direkt kalla dem. Jennifer Daugherty The Greensburg six Angela Marinucci Ricky Smyrnes
2020-12-18
Länk till avsnitt

55. Oldboy (2 av 2)

Det här är del 2 av 2 om Anna som hittats svårt misshandlad, knappt vid liv, i Everglades - Floridas träskmarker. Privatdetektiven Ken Brennan lägger all sin tid på fallet - han har blivit personligt engagerad. Han måste få tag på förövaren, det finns inte något alternativ. Men hur ska de hitta honom? Anna heter egentligen någonting annat.
2020-12-17
Länk till avsnitt

54. Private Eye (1av 2)

Anna blir på något märkligt sätt bortförd från sitt hotell utan att någon märker något. Några timmar senare hittas hon svårt misshandlad i Everglades - Floridas träskmarker. Hon minns nästan ingenting - hur ska polisen hitta gärningsmannen? Ken Brennan
2020-12-16
Länk till avsnitt

53. Jagad (2 av 2)

Avsnitt två av två om Christopher Boyce och Andrew Daulton Lee, även kallade ?The Falcon and the Snowman?. Kommer Chris lyckas fly? Hänger Andrew med? Vad händer nu??
2020-12-15
Länk till avsnitt

52. I Spy (1 av 2)

I dag får ni det första av två delar om Christopher Boyce och Andrew Daulton Lee (avsnitt två kommer i morgon) som dels arga på det amerikanska samhället, dels i stort behov av pengar, bestämmer sig för att bli spioner och sälja hemlig information till Sovjet.
2020-12-14
Länk till avsnitt

51. The Island

Idag berättar Jennie för Sofia om en av världens farligaste platser. Paradisön s:t Lucia. Där sker mer mord än i Chicago, och dessutom löses än mindre andel av våldsbrotten än på de flesta andra ställen. Roger Pratt, Robert Hathaway och Oliver Gobat är bara tre av de personer som mördats de senaste åren. Ingen av mördarna sitter ännu i fängelse.
2020-12-13
Länk till avsnitt

50. The Bank Job

?The Bank Job? I morgon blir det nästan ett actionavsnitt! Det drar igång med en rivstart och några bankrån och biljakter senare landar vi i slutet av en nästan otrolig historia. Bild: Pinterest
2020-12-12
Länk till avsnitt

49. The Green Mile

Vi vill börja med en varning. Det här avsnittet innehåller sexuellt våld. Idag berättar Jennie en berättelse som fick och får oss att känna enormt med brottsoffret. Men också med den person som åtalas och döms för brottet. I manuset är ?gärningspersonen?(mer om varför ordet är inom ?? hör du när du lyssnar) anonymiserad, med ett annat namn än sitt riktiga. Han heter egentligen Rafael Ruiz. Jag, Jennie, märkte att det ju inte går att visa bilder annars, och han har inte gjort något själv för att vara anonym - tvärtom. Så då vet ni varför vi säger ett namn i podden och skriver ett annat här.
2020-12-11
Länk till avsnitt

48. An American in Paris

Möt ?greve? Victor Lustig som enligt vissa är ?den smidigaste bedragaren som någonsin levat.? Och det är man nästan redo att hålla med om efter att man hört dagens avsnitt!
2020-12-10
Länk till avsnitt

47. Air Force One

Under 70-talet var det på modet att kapa flygplan. En del av kapningarna var mer spektakulära än andra, och om ingen blev fysisk skadad kunde kaparen t o m bli en beundrad legend. Idag berättar Jennie om en copycat som gör precis allt likadant som sin förebild. Eller? D B Cooper Richard McCoy
2020-12-09
Länk till avsnitt

46. Double Jeopardy

I dag blir det hemskt igen. Vi varnar känsliga lyssnare för dagens fall då Sofia berättar för Jennie om två tonårstjejer som åker på semester på Bermuda och har det hur trevligt som helst tills allt går alldeles vansinnigt fel. ?Jassie, tappa inte bort Becky?, säger Rebecca Middletons mamma på skämt till kompisen Jasmine Meens. Men försvinna är precis vad Rebecca gör...
2020-12-08
Länk till avsnitt

45. Falling Down

Idag berättar Jennie historien om världens kanske minsta, och kanske också märkligaste, motiv för ett brott någonsin. Möt invånarna i det lilla samhället New Sweden, en liten bit av Sverige i USA. Där det hålls hårt på traditionerna och firas såväl Valborg som Midsommar. Men vad händer om traditionerna behöver ändras?... New Sweden Daniel Bondeson
2020-12-07
Länk till avsnitt

44. Cats

LUCKA 6 'CATS' Ja, katter har ju nio liv sägs det och i dag berättar Sofia för Jennie den smått otroliga historien om Michael Malloy, männen som bestämmer sig för att ta kol på honom och hur de misslyckas gång på gång.
2020-12-06
Länk till avsnitt

43. Speed

L U C K A 5 ?SPEED? Doris, som är rik och bortskämd, är också bortskämd med män. Men när den man hon vill ha inte är intresserad av henne, ser hon svart. Doris Duke Eduardo Tirella
2020-12-05
Länk till avsnitt

42. It

Finns det något läskigare än mördande clowner? Nej, vi tror inte det. I dag berättar Sofia för Jennie om Marlene Warren som råkar ut för en mördarclown. Men vem är mördaren? Vems är de långa bruna håren? Är ryktena om att Marlenes man Michael Warren har en affär med kollegan Sheila Keen?
2020-12-04
Länk till avsnitt

41. The Beach

L U C K A 3 ?THE BEACH? Idag berättar Jennie om April och Justin Barber, som är ute på en romantisk promenad på stranden. Det är deras tredje bröllopsdag och de har varit ute och ätit en god middag. Men kvällen slutar inte alls som de tänkt sig.
2020-12-03
Länk till avsnitt

40. Ocean's 11

L U C K A 2 ?OCEAN?S 11? Sofias favoritfall från 24BTJ2019 är historien om Big John och hur han sprängde ett kasino och i dag kommer Sofia ta er med till ett annat kasino där ett helt annat brott begås! Möt Tony Carleo, en man med många järn i elden. Han pluggar för att bli läkare då han plötsligt får annat att tänka på? Bellagio Casino
2020-12-02
Länk till avsnitt

39. Taken

LUCKA 1 'TAKEN' I dag berättar Jennie för Sofia om den bästa dagen i Anna och Clifford Holdens liv. En dag som snabbt förvandlas till en mardröm ingen förälder vill vara med i. Chaneta Holden Anna och Clifford Holden Evelyn Blanshaw
2020-12-01
Länk till avsnitt

38. Voodooprästinnan

I 2020 års sista Halloweenavsnitt berättar Jennie för Sofia om Josephine Gray, en kvinna med en förtrollande charm och magisk utstrålning. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Normal Stribbling William Robert Gray Clarence Good
2020-10-31
Länk till avsnitt

37. Vampyren

Varning för otäckt avsnitt! Sofia berättar tre historier för Jennie idag. Först historik om vampyrer och ett nyligt fall från Rumänien. Och så till sist berättelsen om den fruktansvärde Rod Ferrell som tror att han är en 500 år gammal vampyr och med en kofot mördar sin flickväns föräldrar. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Naomi Ruth Queen Richard Wendorf Jennifer Wendorf Howard Scott Anderson Charity Keesee Dana Cooper
2020-10-30
Länk till avsnitt

36. Varulven

Idag är det dags för Jennie att berätta för Sofia om kärlekssagan mellan Emilia Isabella Burt och hennes tillkommande. Men saker och ting utvecklar sig inte riktigt i förväntad riktning. Men kärleken övervinner allt. Eller? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern
2020-10-29
Länk till avsnitt

35. Spöket

Sofia berättar om ett historiskt fall för Jennie, om spöket a.k.a Theodore Edward Coneys som lever i husets väggar? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Denver Spiderman Philip Peters Helen Peters
2020-10-28
Länk till avsnitt

34. Donnie Darko del 2

I dag berättar Sofia för Jennie om ett gripande fall från den lilla orten Chowchilla i Kalifornien. Där blir en hel buss full av barn och en busschaufför kidnappade en varm sommardag 1976. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Ed Ray James Schoenfeld Richard Schoenfeld Michael Marchall Larry Park Jennifer Brown Fred Woods
2020-04-11
Länk till avsnitt

33. Donnie Darko del 1

I dag berättar Sofia för Jennie om ett gripande fall från den lilla orten Chowchilla i Kalifornien. Där blir en hel buss full av barn och en busschaufför kidnappade en varm sommardag 1976. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Ed Ray James Schoenfeld Richard Schoenfeld Michael Marchall Larry Park Jennifer Brown Fred Woods
2020-04-11
Länk till avsnitt

32. Dirty Dancing

Idag berättar Jennie för Sofia om ett fall som involverar både glidmedel, zumbaträning och en pittoresk småstad. Men trots det är det ett fall med mörka och tragiska undertoner. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Alexis Wright Mark Strong
2020-04-10
Länk till avsnitt

30. Babe, Pig in the City del 1

I dag berättar Sofia en historia för Jennie som kanske låter mer som en spökhistoria än ett verkligt brott. Och egentligen är det lite av båda?.. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Amityville Familjen Lutz Familjen DeFeo
2020-04-09
Länk till avsnitt

31. Babe, Pig in the City del 2

I dag berättar Sofia en historia för Jennie som kanske låter mer som en spökhistoria än ett verkligt brott. Och egentligen är det lite av båda?.. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Amityville Familjen Lutz Familjen DeFeo
2020-04-09
Länk till avsnitt

29. The Talented Mr Ripley del 2

I dag berättar Jennie för Sofia om ett fall där huvudpersonen har många talanger. Han tar oss på en resa ner i det djupaste mörker innan han gör hundtricket och blir engagerad renoverare - innan det är dags för mörker igen. Som en riktigt hemsk bergochdalbana brukar se ut? Clark Rockefeller Christian Karl Gerhartsreiter
2020-04-08
Länk till avsnitt

28. The Talented Mr Ripley del 1

I dag berättar Jennie för Sofia om ett fall där huvudpersonen har många talanger. Han tar oss på en resa ner i det djupaste mörker innan han gör hundtricket och blir engagerad renoverare - innan det är dags för mörker igen. Som en riktigt hemsk bergochdalbana brukar se ut? Clark Rockefeller Christian Karl Gerhartsreiter
2020-04-08
Länk till avsnitt

27. Nyårsavsnitt del 2

Dan Hörning är nyårsavsnittets hemliga gäst! Och för Dan berättar Jennie och Sofia historien om John och Mark och ett extremt fall av catfishing. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern John and Mark uwantme2KILLhim
2019-12-31
Länk till avsnitt

26. Nyårsavsnitt del 1

Dan Hörning är nyårsavsnittets hemliga gäst! Och för Dan berättar Jennie och Sofia historien om John och Mark och ett extremt fall av catfishing. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern John and Mark uwantme2KILLhim
2019-12-31
Länk till avsnitt

25. The Santa Claus killer

Vi vill börja med att utfärda en varning. Det här är ett ovanligt hemskt fall. Det inkluderar våld mot små barn. I byn Santa Claus i Georgia bor färre än 200 invånare. Det är en lugn by, och nästan allt har jultema. Vägarna heter saker som ?Rudolph way? och ?Noel street?. Trädgårdar som inte är dekorerade i en julig stil, även när det inte är jul, tittas snett på. Men idyllen är på väg att ge vika för något helt annat. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Jerry Scott Heidler The Santa Claus murders Familjen Daniels
2019-12-23
Länk till avsnitt

24. How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb del 2

Det här kan vara Sofias favorithistoria i hela kalendern. Och trots att det är långt kunde hon inte låta bli. Det KAN vara tal om ett mord - det vet vi inte, men mest handlar det om Big John och 500 kg dynamit? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Janos ?Big John? Birges Bill Brown Terry Lee Hall
2019-12-22
Länk till avsnitt

23. How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb del 1

Det här kan vara Sofias favorithistoria i hela kalendern. Och trots att det är långt kunde hon inte låta bli. Det KAN vara tal om ett mord - det vet vi inte, men mest handlar det om Big John och 500 kg dynamit? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Janos ?Big John? Birges Bill Brown Terry Lee Hall
2019-12-22
Länk till avsnitt

22. Jaws

Idag är det Jennies tur att berätta för Sofia om ett fall, som kanske handlar mer om ett djur än om ett mord... Michelle von Emster vaknar en natt i sitt studentrum. Klockan är strax innan midnatt. Hon känner en sån oförklarlig lust att bada. Eller? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern
2019-12-21
Länk till avsnitt

21. Två män och en baby

Sofia gillar twists och kunde alltså inte hålla sig borta från den här historien. Hur många mord sker i avsnittet? Det är oklart, men ingen blir i alla fall funnen skyldig till mord. Ändå är det två som dör? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Dr Eugene Turner Dr Bruce Rowan Deborah Lu Rowan
2019-12-20
Länk till avsnitt

20. Prinsessan på vift

Idag berättar Jennie för Sofia om det äldsta brottsfallet i den här julkalendern. Så sätt på er era bahytter och galoscher och ta varandra i hand. Så beger vi oss tillsammans till 1800-talets England :)) För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Prinsessan Carabou
2019-12-19
Länk till avsnitt

19. Nyårslöftet

Det här fallet kräver en varning. Det innehåller våld och sexuellt våld. Nu är det dags för en klassisk seriemördarhistoria. Lite likt Luka från avsnitt 15 så vill Colin gärna bli nån. En kändis. Och precis som Luka tänker han att ?dålig publicitet är bättre än ingen publicitet?, men till skillnad från Luka nöjer han sig inte med att mörda bara en? För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Colin Ireland The gay slayer Peter Walker Christopher Dunn Perry Bradley III Andrew Collier Emanuel Spiteri
2019-12-18
Länk till avsnitt

18. Åttadagarsbruden

Idag berättar Jennie för Sofia om ett äktenskap som blev väldigt mycket kortare än bruden troligen hade tänkt sig. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Christina Kettlewell Jack Kettlewell Ronald Barrie
2019-12-17
Länk till avsnitt

17. En infernaliskt smart genomförd kupp

Sofias Svenska fall! BOOM! Trots att Jönssonligan alltså inte är svenskt (who knew) så skulle man kunna kalla det här avsnittet för just Jönssonligan. Sofia berättar om ett för både henne och Jennie helt okänt svenskt fall från 1971 då någon eller några utförde en infernaliskt smart genomförd kupp och kommer undan med det. För bilder och källor, gå till Instagram @Krimkalendern Vietas
2019-12-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.