Sveriges 100 mest populära podcasts

Historia du borde fått lära dig

Historia du borde fått lära dig

Historia du borde fått lära dig är en podcast av och med historie-entusiasten Fredrik Timell. Han tar med oss till händelser i historien han anser inte fått tillräckligt med uppmärksamhet. Vissa berättelser är dråpligare än andra.

Hör alla avsnitt av Historia du borde fått lära dig hos PodMe!https://podme.com/se/historia-du-borde-fatt-lara-dig

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podme.com/se/historia-du-borde-fatt-lara-dig

Avsnitt

Äventyrliga normander

I det här avsnittet får vi följa normanderna Vilhelm Erövraren, Robert Guiscard och Bohemund på deras äventyr genom Europa.

Avsnittet produceras av Fredrik Timell

Fler avsnitt hittar du på https://podme.com/se/historia-du-borde-fatt-lara-dig

2020-05-20
Länk till avsnitt

Barbareskkriget - Sveriges mest obskyra krig

Under hundratals år härjade nordafrikanska pirater runt om i medelhavet och ställde till med kalabalik. I denna berättelse fylld av pirater, jänkare och tripolitaner tar Fredrik Timell med oss till Sveriges mest obskyra krig, Barbareskkriget.

Historia du borde fått lära dig är en podcast av och med Fredrik Timell där han berättar om händelsers om inte plockats upp av det historiska establissemanget. Om det nu finns något sådant. Lyssna på de senaste avsnitten först på https://www.podme.com eller i PodMe-appen.

Avsnittet produceras av Fredrik Timell.

2020-05-13
Länk till avsnitt

Europas sista furstendömen

Hur kommer det sig att det i Europa finns mikrostater som Andorra, Lichtenstein och Monaco? Historie-entusiasten Fredrik Timell tar dig med på en hissnande berättelse där goter, hertigar, bedragare och familjen Grimaldi omformar nationsgränser i Europa.

Historia du borde fått lära dig är en podcast av och med Fredrik Timell där han berättar om händelser som inte plockats upp av det historiska etablissemanget. Om det nu finns något sådant. Lyssna på de senaste avsnitten först på https://www.podme.com eller i PodMe-appen.

Avsnittet produceras av Fredrik Timell

2020-05-06
Länk till avsnitt

Diocletianus räddande reformer

Romarriket befann sig i en instabil tid när kejsaren Diocletianus kom till makten. Men efter att ha infört tetrakin lyckades han återställa rikets glans. Hans reformer och tankar ser vi spår av ända in i våra dagar.

I podden Historia du borde fått lära dig tar historie-entusiasten Fredrik Timell med dig till händelser i vår historia som han tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Vissa berättelser är dråpligare än andra.

2019-12-30
Länk till avsnitt

Skottlands kolonisering av Panama

Skottland är i knipa och William Paterson har en lösning på problemet. Genom att kolonisera Panama ska allt lösa sig. Men så blir inte riktigt fallet. Det här är historien om hur Skottland och England blev ett.

I podden Historia du borde fått lära dig berättar Fredrik Timell om händelser i historien som påverkar oss än idag. Men som inte fått så mycket utrymme som de förtjänar.

Hör fler avsnitt av podcasten och förhandslyssna på

https://podme.com/historia-du-borde-fatt-lara-dig

2019-12-16
Länk till avsnitt

Kohandleriet om Bandaöarna

Det här är den otroliga historien om hur muskotnöten bidragit till att New York heter just New York. I podden Historia du borde fått lära dig tar historie-entusiasten Fredrik Timell med dig till händelser i vår historia som han tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Vissa berättelser är dråpligare än andra.

Fler avsnitt och möjlighet att lyssna före alla andra hittar du på:

https://podme.com/historia-du-borde-fatt-lara-dig

2019-12-02
Länk till avsnitt

Stormningen av Bastiljen

Stormningen av Bastiljen 1789 sägs vara startskottet av den franska revolutionen. Men var stormningen egentligen så lyckad? Fredrik Timell berättar om hur en fritagning för jämlikhet, broderskap och frihet inte riktigt blev som det var tänkt i podden Historia du borde fått lära dig.

Fler avsnitt av podcasten hittar du på www.podme.com!

2019-11-18
Länk till avsnitt

Danspesten i Strasbourg 1518

En varm dag i juli 1518 börjar en kvinna vid namn Fru Troffea dansa okontrollerat i staden Strasbourg. Hon va den första av många som kom att drabbas av danspesten. I Historia du borde fått lära dig tar Fredrik Timell med dig till händelser som inte fått så mycket utrymme som de förtjänar. Dråpliga tillfällen i historien som än idag präglar vårt samhälle.

Lyssna på Historia du borde fått lära dig före alla andra på https://podme.com

2019-11-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.