Sveriges 100 mest populära podcasts

i Hollywood

i Hollywood

MovieZines Jakob Åsell intervjuar svenskarna som sökt lyckan i den amerikanska film- och tv-industrin. Träffa filmskaparna bakom kulisserna och få reda på vad som krävs för att lyckas i Hollywood.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ihollywood.libsyn.com/

Avsnitt

9. Ronnie Sandahl

Filip Hammar har kallat honom för OC-generationens Stig Dagerman. Falköpingssonen Ronnie Sandahl började arbeta som lokaltidnings-reporter vid 14 års ålder och tog steget över till Aftonbladet på måndagen efter studenten. Idag är han en prisbelönad manusförfattare och regissör på tröskeln till den stora Hollywood-karriären.

I det här avsnittet av podden berättar Ronnie Sandahl för MovieZines Jakob Åsell om hur han bearbetat sin egen ilska och prestationsångest med manusen till »Borg vs McEnroe« och det bioaktuella fotbollsdramat »Tigrar«. Det blir ett långt samtal om den stora Hollywood-debuten »Perfect«, om höga krav och infallet att skrika ?kuken? om en scen blir för fin.

2021-08-27
Länk till avsnitt

8. Malin Barr

Skådespelerskan Malin Barr gästar MovieZines intervjupodd «i Hollywood» för att berätta om flytten till Los Angeles och vad som krävs för att slå igenom i USA.   I detta, det åttonde avsnittet av podden intervjuar Jakob Åsell den svenska skådespelerskan om det tuffa uppbrottet från dansen och om klyschan att alla servitörer i LA är skådespelare. Dessutom berättar Malin om en vardag där hon gör fyra auditions per dag och om hur det var att spela mot Lena Dunham och Steven Spielbergs son i skräckfilmen «Honeydew».
2020-08-11
Länk till avsnitt

7. Dino Jonsäter

"Filmklippare, cyklist, trädfällare. Dessutom semiprofesionell medmänniska." Så presenterar Dino Jonsäter sig själv på Twitter. Han är DJ:n och ZTV-killen som blev Tomas Alfredssons bäste vän i klipprummet. Tillsammans ligger de bakom succéfilmerna ?Låt den rätte komma in? och ?Tinker, Tailor, Soldier, Spy?.

MovieZines Jakob Åsell fick ett långt snack med Sveriges mest profilerade filmklippare som varvar trädfällning med uppdrag i Hollywood. Det blev ett långt samtal om Beach Boys, detalj-ackuratess, cykeltermer, det glada 90-talet och Ingmar Bergmans "Vargtimmen".

2020-07-07
Länk till avsnitt

6. Anders Weidemann

Manusförfattaren Anders Weidemann gästar MovieZines intervjupodd ?i Hollywood? för att berätta om resan från Skurups skrivarlinje till Hollywoods manusrum, där han idag är den första svenska showrunnern för en amerikansk tv-serie.

Jakob Åsell hälsar på Anders i Los Angeles för ett långt samtal om skrivkramp, tvivel, Sydostasien, manusförfattar-klyschor och CBS-serien ?Interrogation? ? en multi-linjär kriminalhistoria där publiken själva väljer avsnittens ordning.

2020-05-20
Länk till avsnitt

5. David F. Sandberg

Regissören David F. Sandberg gästar MovieZines intervjupodd ?i Hollywood? för att berätta om hemmafilmerna som katapulterade honom till Hollywood där han idag regisserar filmer som ?Shazam!? och ?Annabelle 2?.  

I detta, det femte avsnittet av podden intervjuar Jakob Åsell regissören om den kämpiga tiden före genombrottet, om vad han köpte för första lönen i USA och hur det kändes att ha mindre erfarenhet än praktikanterna när han för första gången i livet klev in på en filminspelning ? i rollen som Hollywoodregissör. 

2020-04-24
Länk till avsnitt

4. Ninja Thyberg, del 2

Sex, makt och identitet står i fokus i den Cannes-prisade regissören Ninja Thybergs filmer. Jakob Åsell hälsade på det svenska stjärnskottet i Los Angeles under inspelningen av långfilmsdebuten som följer en ung svensk tjej på väg in i porrbranschen.

I del 2 av intervjun fokuserar vi på långfilmen och verkligheten bakom kulisserna i Los Angeles porrfilms-industri. Ninja berättar bland annat om hur det går till på porrfilmens Oscarsgala, om varför hon använder porren som en spegel mot samhället och om det mänskliga behovet av sexskildringar på vita duken.

2020-01-28
Länk till avsnitt

3. Ninja Thyberg, del 1

Sex, makt och identitet står i fokus i den Cannes-prisade regissören Ninja Thybergs filmer. Jakob Åsell hälsade på det svenska stjärnskottet i Los Angeles under inspelningen av långfilmsdebuten som följer en ung svensk tjej på väg in i porrbranschen.

I del 1 av intervjun reflekterar Ninja Thyberg kring förutsättningarna för unga kvinnliga regissörer, om att slå i filmbranschens glastak och att pendla mellan hybris och självhat i arbetet med långfilmsdebuten.

2020-01-28
Länk till avsnitt

2. Malin Åkerman

Skådespelerskan Malin Åkerman gästar MovieZines intervjupodd »i Hollywood« inför hennes svenska filmdebut med musikal-komedin »En del av mitt hjärta«. Vi pratar om genombrottet i Hollywood, om att kissa på Ben Stiller och framtidsplanerna som filmproducent.

2019-12-25
Länk till avsnitt

1. Per Hallberg

Den trefaldigt Oscarsbelönade ljuddesignern Per Hallberg är premiärgäst i MovieZines nya intervjupodd »i Hollywood«. Jakob Åsell besöker Hallbergs ljudstudio i Los Angeles för ett samtal om resan från cykeluthyrningen på Öland till toppen av Hollywood,  om att tacka nej till Harvey Weinstein, om minnen från Oscarsgalan och filmljudets kraft.

 

2019-11-26
Länk till avsnitt

0. Trailer

TRAILER - Ett smakprov från kommande avsnitt av intervjupodden i Hollywood med (en snuvig) Jakob Åsell, som görs i samarbete med Moviezine. I den här podden går vi bakom kulisserna på drömfabriken i Kalifornien, träffar svenskarna som sökt lyckan västerut och tar reda på vad som krävs för att lyckas i Hollywood. Tryck på prenumerera för att inte missa några nya avsnitt! 

2019-11-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.