Sveriges 100 mest populära podcasts

Barbackapodden

Barbackapodden

En podd för dig som älskar hästar eller älskar de som älskar att prata om hästar. Tävlingsryttaren Emelie Brolin och hennes bästa vän och hästägaren Victoria Prybil pratar om livet med hästar, proffs vs. hobbyryttare - på djupet i livet som hästtjej.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/barbackapodden

Avsnitt

Huskurer för mugg\rasp

I dagens avsnitt pratar vi om att hösten är här och hur det är att gå tillbaka till rutinerna efter en lång tid av restriktioner. Vi pratar om att klippa hästar samt lagning av täcken, två tjänster som vi gärna hade sett tillkommit i hästvärlden. Victoria har dessutom råkat klippa Tinto, med varierat resultat. Emelie ska få besök av Johanna i helgen och är peppad på att träna alla hästarna i stallet. Veckans fråga handlar om mugg och hur man bäst behandlar det, skicka gärna in era bästa tips eller kommentera så delar vi!

2021-10-17
Länk till avsnitt

Barbacka med Elin Aspnäs

Denna gång gästas vi av dressyrryttaren och tränaren Elin Aspnäs. Hon har många ben att stå på i sin verksamhet och det är hög igenkänningsfaktor med Emelies liv. Vi pratar mycket om hennes roll som tränare till ungdomar och hur hon långsiktigt siktar mot toppen med föreningen Lindelunda Sportryttare och ambitionerna hon har för sina elever. Elin berättar även hur livet på gården ser ut med både sina egna hästar, bed&breakfast, sadelförsäljning och att hon snart ska iväg på en internationell tävling. 

2021-10-10
Länk till avsnitt

Barbackaträning

Emelie är i Flyinge med 3 hästar och vi spelar in från olika håll. Emelie uppdaterar kring årets SWB Equestrian Weeks och det är både ris och ros. Vad ska man tänka kring den unga hästen på stora evenemang, vi anser att resan är målet! Det blir lite valpuppdatering, Tinto och Victoria lär sig massor på kursen och Busan har ätit motorolja. Veckans fråga handlar om sitsträning utan stigbyglar och barbacka.

2021-10-03
Länk till avsnitt

Gravid som ryttare

Emelie har träning för Johanna Due Boje igen och passar då även på att podda med allas våran favoritgäst som är med för 4:e(!) gången. Emelie har tränat hela fem hästar för Johanna och vi går igenom träning och känslan på alla hästarna. Johanna har också en stor nyhet att berätta om som vi pratar mycket mer om! 

2021-09-26
Länk till avsnitt

3 hästar kvalade till Flyinge!

I veckans avsnitt pratar vi om att Johanna Due Boje ska komma och träna Emelie och hennes hästar. Victoria passar på att lära Emelie allt om biblioteket. Emelie har varit och tävlat och kvalat även Faithful inför Flyinge och berättar om en dyr incident på TDB. Veckans fråga undrar vad vi har på gång så Victoria uppdaterar bland annat om det senaste om hästarna Pyret, Vera, Tamara och vi pratar såklart lite om hundarna.

2021-09-19
Länk till avsnitt

Halvklassiker och ridskolor

I dagens avsnitt berättar Emelie om helgens tävlingar på Brolöten. Victoria har cyklat halvvättern och därmed avslutat en halvklassiker, hur firar man det? EM är i full gång och vi är glada att SVT sänder ritterna och längtar samtidigt till när Friends luktar hästbajs. Snart är vi där! :D Vi har fått många nya frågor och en av dem handlar om att sälja hästar till ridskola, och vad vi egentligen tycker om ridskolor. Emelie laddar redan för en ny tävling och Victoria för valpkurs, mer om det i nästa veckas avsnitt!

2021-09-12
Länk till avsnitt

Kval och medalj!

Vi går igenom helgens bravader: Emelie knep ett lagbrons på SM tillsammans med Copper, sin bror och GARK. Victorias Vera skötte sig super på fölvisningen och fick väldigt fina procent vilket ledde till kval på fölchampionatet trots att Tamara inte samarbetade. Vi hann med två korta frågor från Instagram och sparar resterande till nästa avsnitt.

2021-09-05
Länk till avsnitt

Fölvisning och lag SM

Emelie är i Kimstad på lag SM med 2/3 Brolin i laget. Två hästar i lastbilen och Prussiluskan som hästskötare. Victoria förbereder sig inför Verana aka. ?Vera?s debut med fölvisning - badar, borstar och putsar. Victorias häst placerade sig på tävlingsdebuten och lyckan över att ha sin häst tillbaka efter en lång skada är obeskrivlig. Veckans fråga handlar om klippning nu när vi redan går mot kallare tider med regn och rusk, vissa hästar klipper Emelie ofta och andra inte alls, hör oss resonera kring varför.

2021-08-29
Länk till avsnitt

Friskförklarad och tävlingsdebut!

Emelie och Copper har gjort tävlingsdebut med bravur! Vi pratar om upplägget för Emelies tävlings resp. yngre hästar och vikten av att röntga för att hitta eventuella problem innan man börja jobba med den unga hästen, istället för att göra det efter att problem uppstår. Victoria har tämjt och anmält sitt föl till fölvisning och hennes tävlingshäst är friskförklarad och också anmäld till sin första tävling efter skadeuppehåll. Ridningen på K1 är även igång efter sommaren och allt börjar återgå till rutiner och mot hösten.

2021-08-22
Länk till avsnitt

Hästmester

Emelie ska äntligen få lite ledigt och vi ställer oss och er frågan hur folk med djur gör när de reser bort, hur sköts logistiken? Tävlingarna är snart igång igen och Emelie går igenom status på hästarna i stallet, Copper ska tävla, Faithful är heltidshingst och Ozzy har fått vila sen Falsterbo. Victorias föl måste tämjas för att kanske visas på fölvisning, men ska hon änmäla sig till hopp eller gångartsföl? Tinto har dessutom svalt en platskork, den ständiga oron som valpägare och vi ber om ursäkt för att barbackapodden just nu är både hund och hästpodd :)

2021-08-15
Länk till avsnitt

Vi är tillbaka!

Sommarlovet är slut och vi går igenom senaste månadens händelser. Emelie har varit i Falsterbo som både tävlingsledare och ryttare i både 4 och 7 års finalerna. Vi pratar om det nya bedömningssystemet och att vi längtar efter att trängas igen i mässområdet nästa år. Victoria har haft sin Tinto i en månad och vi pratar om hur livet har förändrats och vad som är den största chocken med att bli valpägare. 

2021-08-08
Länk till avsnitt

Valplycka och sommarlov!

Emelie badar med sin hund och Victoria har hittat en valp! Vi är så glada att den sista i podd-duon har hittat sin efterlängtade hund och pratar om namn och uppladdning inför den efterlängtade dagen. Emelie uppdaterar om Teslas kula i livmodern, träningar för Mattias Jansson och ridlägren som är i full gång på gården. Victorias K1 häst är utsläppt på bete men har redan fått en ny tilltänkt häst efter sommarlovet. Inte bara hästar bör få sommarvila, även vi poddare ska ta ledigt ett par veckor men är tillbaka utvilade och peppade - 8 augusti. Ha världens härligaste sommar, vi hörs snart igen!

2021-06-20
Länk till avsnitt

"Crazy animal lady"

I dagens avsnitt pratar vi om alla förberedelser inför både ridläger start på söndag och ett Falsterbo Horse Show Sport Edition som närmar sig med stormsteg. Victoria har äntligen bestämt namn på fölet (tack för alla tips!) och har kanske fått hundnapp till slut?! Veckans fråga handlar om att sälja eller behålla sin häst när man har mycket i livet och samtidigt får bud på sin ögonsten.  

2021-06-13
Länk till avsnitt

Inställda tävlingar och ridlägerfeber

I dagens avsnitt berättar Emelie om att tävlingarna på Brolöten var tvungna att ställas in på grund av översvämning. Sommarn är verkligen här! Emelie har två hästar klara för Falsterbo och om en vecka börjar Brolötens Ridläger, och det finns fortfarande platser kvar på några av lägren. Victoria njuter av sina sista K1-ritter innan hästarna går på sommarbete. Hon har även svårt att välja namn på sitt föl som för tillfället är lite blygt och planerar många besök för att vänja in sig på människor och fölgos. Veckans fråga handlar om hur man ska tänka kring sitt egna tävlande nu när det inte längre är tävlingsstopp.

2021-06-06
Länk till avsnitt

9 på traven och ett föl!

Vi har mycket att prata om i dagens avsnitt! Emelie hade en väldigt lyckad helg med fina framgångar när hon tog med sig tre av hästarna på unghästtest och vi får höra om hur det gick till och resultaten. Victoria har fått föl! Ett välskapt stoföl som inte hade det helt lätt de första timmarna i livet. Victoria berättar om hur häftigt det var att få vara med under fölets första levnadsdygn. Fölet måste också få namn, skicka gärna in era förslag - namnet måste börja på V.

2021-05-30
Länk till avsnitt

Schwung i traven

Vi har problem med ljudet denna veckan och avsnittet blir därmed lite kortare. När vi spelar in detta har Victorias föl inte kommit ännu och vi gissar båda två att det kommer bli ett sto, så rätt vi hade (mer om det i nästa veckas avsnitt). Vi pratar om Falsterbo och Coppers återbesök. Veckans fråga handlar om schwung i traven efter att ha sett ett klipp på Coppers utveckling - vad ska man tänka på och hur ska man jobba hästen för att få en mer uttrycksfull trav på en häst som normalt inte har det?

2021-05-23
Länk till avsnitt

Återbesök hos veterinär

I dagens avsnitt berättar Victoria om fölväntan och cykelpremiär. Victorias häst har varit på återbesök hos veterinären och Emelies Copper ska dit i veckan som kommer. Emelie berättar om Faithfuls första hingstvisning samt seminerade ston. Det vankas tävling på Brolöten och Emelie går igenom klasserna och vilka hästar som ska starta. Veckans fråga handlar om vad man bör köpa till en ny häst. Vilka saker ska man lägga pengar på och vad kan vänta? Många saker kan man även köpa begagnat eller återanvända, både bra för plånboken och miljön!

2021-05-16
Länk till avsnitt

Ett inte så perfekt liv

Eter ett löppass är vi poddpeppade, likaså glada över att tävlingsstoppet lättat ytterligare och att vaccinationen närmar sig i horisonten! Emelie berättar om att ta sig vatten över huvudet men också lyckade träningar och tävlingar. Vi snöar in på Instagram och vilken påverkan det har på vårt liv. Kanske är det bra att reflektera kring vilka man följer samt hur mycket tid man dagligen spenderar på att följa andra människors liv i stället för att leva sitt eget?

2021-05-09
Länk till avsnitt

Tömkörning

Emelies Copper är äntligen tillbaka i full träning och känns bättre än nånsin! Victoria berättar att det har blivit mer ridning på K1 på senaste och berättar om hur det är att rida mitt i stan. Veckans fråga handlar om tömkörning, vilken utrustning är bra att ha och vad ska man tänka på när man hanterar hästen från backen? Emelies unghästar har full förberedelse inför unghästtestet och har hittills tagit allt jobb väldigt bra, en rolig resa att följa!

2021-05-02
Länk till avsnitt

Att alltid vara tillgänglig

Emelie och hennes bror Christian har varit iväg och tävlat två hästar, hur fungerar tävlandet efter tävlingsstoppet och om att vara nöjd trots att procenten inte var så höga. Dagens ämne som vi djupdyker i är kring tillgänglighet och hur det är att alltid behöva vara nåbar hela tiden, något som vi alla kan ta oss en funderare kring oavsett livssituation.

2021-04-25
Länk till avsnitt

Vårkänslor

I dagens avsnitt berättar Victoria om ett kul men dyrt inköp lagom till den sista etappen i klassikern. Emelie berättar om att livet tagit en ny vändning och att hon och Busan numera bor själva. Det är fölsäsong och vi pratar om hur man bäst förbereder sig. Vad ska man tänka på och vad bör man ha hemma? Om olyckan är framme är det viktigt att ha nödvändig utrustningen i sjukhusskåpet. Att hitta receptbelagd medicin till häst är inte alltid helt lätt men vi tipsar om fass.se

2021-04-18
Länk till avsnitt

Hur hanterar man energitjuvarna i stallet?

I dagens avsnitt berättar Emelie om planerad träningstävling i form av programridning, en Grand Prixdomare kommer till Brolöten och tar pulsen på hemmaekipagen. Runstreaken är över men Victoria och Emelie fortsätter att springa, vi pratar om pannben och hur man kan ta hjälp av varandra för att komma i mål. Veckans fråga är både lång och lite allvarligare, vad gör man när man har elaka personer i sitt stall som ljuger och förstör för andra? Vi pratar om att hitta motivationen i hästarna och att hitta likasinnade på andra ställen.

2021-04-11
Länk till avsnitt

BY Benicio

I dagens avsnitt tvingar Victoria Emelie att gå igenom alla hästar hon har i stallet. Emelie är just nu lyrisk över hennes "nya" häst i stallet, Benicio och vi grottar ner oss i hur hon jobbar med inridningen av en yngre dressyrhäst. Allt ifrån jobbet på marken till färdig inridning, i vilka steg tar hon hjälp utifrån och när är hon redo att ta över tyglarna? Victoria har klarat sin runstreak, kommer hon fortsätta springa?

2021-04-04
Länk till avsnitt

Valpkurs och nervpaket

I dagens avsnitt tar vi pulsen på vår runstreak och Emelie berättar om när hon tränade med Georgiens fotbollslandslag. Victoria har hälsat på sin skadade häst och berättar om känslorna kring det. Emelie berättar om träningarna för Johanna och att Busan har varit på sin första valpkurs! Veckans fråga handlar om hur man ska tänka kring om man har en häst som är ett nervpaket.

2021-03-28
Länk till avsnitt

Träningsweekend

Idag är Johanna Due-Boje på Brolöten för träningsweekend med Emelie och vi passar på att spela in ett avsnitt tillsammans! Vi pratar om vad som är nytt hemma i Johannas stall och om uteblivna tävlingar. Emelie berättar om hästarna hon ska träna och Victoria avslöjar att hon missat en dag i sin runstreak. Vi spånar även kring vilka av Emelies ston som hon hade velat betäcka med Faithful.

2021-03-21
Länk till avsnitt

Godkänd hingst!

I dagens avsnitt pratar vi om upploppet av Bruksprovet och lite om det nya systemet och det faktum att Emelie har en godkänd hingst! Emelie berättar mer om Coppers sjukdom och hur jobbiga de senaste veckorna varit inför och under bruksprovet. Victoria köttar på med sin runstrek och är glad för att hon har många med sig, det är inte för sent att haka på! Veckans fråga handlar om introducering av kandar och vi pratar även om hur man introducerar träns. Tänk på smittskyddet och håll ut!

2021-03-14
Länk till avsnitt

Bruksprov

Vi pratar om det virus som skakar hela hästvärlden just nu och hur det är att vara på en tävlingsplats och följa den tragiska utvecklingen. Vi skulle haft en gäst i denna veckans avsnitt men det blir tyvärr inställt och i stället på distans av förekommen anledning. Hur har det gått för Emelie och Firren i veckan? Vad har varit positivt och vad har varit mindre bra i årets upplaga av Bruksprovet? Victoria blev tyvärr inte hundägare men har i stället startat en runstreak, häng på!

2021-03-07
Länk till avsnitt

Hundvalp

Victoria har äntligen hittat en hund! Ska hon slå till? Bruksprovet närmar sig och Emelie har varit på ett förberedande träningsläger med Faithful och vi pratar om uppladdningen inför bruksprovsveckan. Victoria berättar även om Vasaåket och att hon vill slå sin tid nästa år!

2021-02-28
Länk till avsnitt

Bättre sits

Emelie är väldigt fnittrig i dagens podd och Victoria berättar om sista uppladdningen inför Vasaåket45. Vi pratar om Emelie och Teslas fina ritt på Strömsholm och uppdaterar hur det går för Victorias skadade häst. Veckans fråga handlar om att korrigera sitsen och hur man jobbar med en för hög hand och för lång tygel.

2021-02-21
Länk till avsnitt

Barbacka med Klara Hammarström

Veckans gäst är ingen mindre än den mello-aktuella Klara Hammarström! Vi pratar såklart om hennes hästbakgrund - hoppningen, fälttävlan och de mästerskap hon tagit medalj i - till att nu stå i Melodifestivalen och vilja ta sig till en finalplats. Både som ryttare och nu sångerska har hon haft många ögon på sig, något som gjort henne till en vinnarskalle. Klara är en frisk fläkt som alltid har ett leende på läpparna och vi blir alla väldigt taggade inför lördagens melodifestival! 

2021-02-14
Länk till avsnitt

Hur transparent kan man vara?

Det är sjukt kallt och vi spelar in vårt 60:e avsnitt! Victoria tränar glatt på i längdspåret och Emelie måste planera in i minsta detalj för att stallet inte ska frysa. Vi pratar om skador på hästar och människor och diskuterar hur mycket man vågar dela med sig av när det kommer till motgångar. Emelie ska tävla för första gången i år och Victoria letar vidare efter en hundvalp. 

2021-02-07
Länk till avsnitt

Barbacka med entreprenören Hannah

Den här veckan har vi med hästtjejen och entreprenören Hanna som driver butiken Kvalitet Häst och Hund på Lida gård utanför Flen. Vi pratar om hur en uppväxt med hästarna format drivet och vad Hanna har valt att lägga energin på sen hon slutade rida. Att framtidens ledare föds i stallet är vi överens om och vi pratar lite om varför vi tror det. Vad är det för trender vi ser framåt i ridsportsbutiker och hur handlar hästmänniskan idag? Ett blandat och härligt girl power avsnitt helt enke
2021-01-31
Länk till avsnitt

Häst i hängmatta

I dagens avsnitt berättar Victoria om en tråkig skada på hennes häst och Emelie fortsätter med onlineträningarna för Johanna. Victoria har valpsug och går i köpartankar samtidigt som uppladdningen inför halvvasan på riktigt har börjat. Dagens fråga handlar om att klä sig rätt på hästryggen nu när temperaturen sjunker och tips från en som är van att rida många hästar trots väldigt många minusgrader.
2021-01-24
Länk till avsnitt

Brodda eller inte brodda

Vi är tillbaka! Det är mycket snö och väldigt halt ute. Vi pratar om broddar - när bör man brodda och vad ska man tänka på? Emelie uppdaterar om hästarna i stallet och Victoria berättar om hur hon nästan vann en digital träning för Peder Fredricsson. Veckans fråga handlar om provridning, hur ska man förbereda sig och vad kan man förvänta sig av den som säljer? Det är ibland snårigt men vi menar på att ärlighet och tydlighet är A och O.
2021-01-17
Länk till avsnitt

Barbacka med Christian Brolin

Dagens gäst är ingen mindre än Emelies bror, Christian Brolin. Vi får följa med på Chrilles resa mellan hästar, plugg och jobb, upplägget och balansen för att få allt att fungera på gården. Hur är det egentligen att vara två syskon som rider? Vi pratar om vilka hästar han har haft och hur det skiljer sig från Emelies liv. Dagens avsnitt bjuder på roliga historier och lite fnittrig stämning. Nu tar vi ledigt och ses igen 17 januari. God fortsättning önskar vi på Barbackapodden!
2020-12-28
Länk till avsnitt

Magsår

Emelie håller igång löpningen och Victoria har fått rida mitt i stan! I dagens avsnitt pratar vi om magsår hos hästar. Emelie har nu haft 2 hästar som behövt behandling för detta och vi tycker att det behöver pratas mer om detta för att lyfta ett problem som förmodligen är större än vad många tror. Veckans fråga handlar om vilka förebilder vi har inom ridsporten.
2020-12-20
Länk till avsnitt

Luciapodd

Dagens podd var en av de svåraste att få till men skam den som ger sig. Vi inleder självklart avsnittet med det nya beskedet gällande tävlingsstoppet. Emelie berättar om den glada nyheten efter Coppers återbesök och att hon har köpt valp!! Dagens fråga handlar om att få hästen att lyssna bättre för ens hjälper och hur man kan gå till väga. Glad Lucia alla lyssnare - vi vill ha bildbevis!
2020-12-13
Länk till avsnitt

7 månaders rehab

Vi har klarat våran runstreak! Victoria berättar om en ridtur som innefattar en helikopter. Emelie ska tillbaka till Johanna Due Boje och i samma veva åka på återbesök med Copper hos veterinären. Veckans fråga handlar om olika skador, rehabilitering och hur man kan tänka vid eventuella röntgenfynd vid köp av häst. Denna veckan har vi även en tävling tillsammans med linesbylinn - var med och tävla!
2020-12-06
Länk till avsnitt

Vi gör inte det här för att bli miljonärer

I dagens avsnitt är ingen mindre än Johanna Due Boje stand in för Victoria. Emelie är och tränar för Johanna och vi pratar om hästarna och deras upplägg. Emelie och Johanna lever väldigt lika liv och kommer tillbaka till hur viktigt det är att man förstår varandra i just upplägget. Vi pratar om att Johanna köpt hela fem hästar i år. Drivkraften i varför vi håller på med detta och vi båda är båda överens - vi gör inte det här för att bli miljonärer.
2020-11-29
Länk till avsnitt

Två frågor

I veckan pratar vi om att Emelie varit på rådgivande bedömning för hingstar. Vädret är deppigt men vi kämpar på med vår runstreak, nu är vi mer än halvvägs! I detta avsnitt tar vi upp två frågor - prispengar på tävling & vad man ska göra när motivationen tryter.
2020-11-22
Länk till avsnitt

Hälften till 100!

Vi är inne på vårt 50:e avsnitt! Victoria har fått en ny medryttarhäst, en vit springare! Vi pratar om Runstreaker, en vecka är avklarad och vi pratar om våra olika taktiker. Hur ska man tänka och agera kring mobiltelefoner och hästar - en ny bestämmelse i TR kommer hälpa till med detta 2021. Veckans fråga handlar om skrittmaskin, vattenband och skrittband.
2020-11-15
Länk till avsnitt

Nu startar vi en runstreak!

Veckans avsnitt handlar om allt möjligt! Emelie är tillbaka på hästryggen, fysio till hästar, djurvälfärd, massage till människor, skor på travhästar, inridning av unghästar & William Nilson Fryer. Veckans fråga handlar om team, vilka som utgör det och hur viktiga de är! Vi ska också starta en barbacka-runstreak! Alla som vill vara med (Emelie har utlovat pris!) - nu kör vi!
2020-11-08
Länk till avsnitt

Mitt i ett travlopp

I dagens avsnitt pratar vi om Emelies ridförbud som snappats upp av ridsportens paparazzis. Victoria poddar från Göteborg och duon längtar efter att snart få ge sig på en gemensam runstreak. Mitt i allt kollar vi på vårt första travlopp och konstaterar att vi måste lära oss mer om detta! Veckans fråga handlar om att åka iväg med en orutinerad tvååring och vi ger vår syn på bästa möjliga förberedelser.
2020-11-01
Länk till avsnitt

Foder

I veckans avsnitt pratar vi om Emelies olycka och hur hon måste lägga om hela sin vardag och jobb för att låta kroppen återhämta sig. Victoria har varit uppe på hästryggen och avklarat Lidingöloppet, skönt att vara på väg tillbaka! Veckans fråga handlar om foder, ett väldigt viktigt ämne som alla hästägare bör fundera kring och ta på allvar.
2020-10-25
Länk till avsnitt

Kastrering och plastbett

Både Emelie och Victoria har varit hos tandläkaren med varierat resultat. Vi pratar om kastrering av hingst, gummitbett och Victorias första ridpass sen skadan. Veckans fråga handlar om att gå upp och ner i klass i tävlingssammanhang. Vi menar på att dressyrryttare borde tänka mer som hoppryttarna i denna fråga, våga gå ner en klass om det inte har gått bra för att stärka förtroendet hos både häst och ryttare.
2020-10-18
Länk till avsnitt

Till minne av Contact

Victoria har varit med om en ridolycka och vi pratar om att förebygga riskerna men att olyckan ändå kan var framme. Emelie har varit tvungen att ta beslutet att säga hejdå till sin fantastiska ?Tacke? som varit vid henens sida i 20 år. Hon har också suttit på Brimans rygg för första gången på över ett år! Veckans fråga handlar om hur man laddar om efter en halvbra tävlingsdag med tråkigt väder, vi resonerar lite olika och enas i att man kan tackla det på olika sätt, in och lyssna!
2020-10-11
Länk till avsnitt

Barbacka med Johanna Due-Boje

Vi har gäst igen och denna gången är det ingen mindre än Johanna Due-Boje. Vi pratar om hur hennes resa sett ut från ponnyarab till att nu göra en satsning mot OS! Emelie och Johanna är vänner sen långt tillbaka och det pratas minnen från förr och hur de blivit skolade av samma dressyrdrottning, Anky van Grunsven. Vi pratar såklart om Johannas Mazy och kommer in på arbetet med ston, hur viktigt det är att man vinner deras tillit och att de i sin tur gör allt för sin ryttare.
2020-10-04
Länk till avsnitt

Vi är i Flyinge!

SWB Equestrian Weeks är här och vi poddar på plats i Flyinge! Emelie har två hästar med till final och vi får också med en gäst, Charlotte Esping som är en av Emelis vänner och också ska rida final. Vi pratar om veckan som varit och uppladdningen inför finalen. Vi hoppas att ni gillar att höra våra tankar och funderingar direkt från dressyrveckan :)
2020-09-27
Länk till avsnitt

Hästar är inte maskiner

Emelie delar med sig av sina insikter från sina senaste träningar och Victoria tränar på inför nästa moment i en halv-svensk-klassiker. Veckans fråga handlar om att hästar inte är maskiner, det är viktigt att man anpassar träningen efter varje individ och att träningen ska utgå efter hästen och inte ryttaren.
2020-09-20
Länk till avsnitt

Bästa och sämsta tävlingsminnet

Avsnittet börjar lite fnittrigt men övergår snabbt till ett lite allvarligare ämne. Vi listar våra bästa sommarprat och fastar på ett som Emelie kände igen sig väldigt mycket i - att man vill något så mycket att man inte vågar säga nej. Emelie vill hela tiden fylla sina dagar för att maximera sin professionella prestation medan Victoria har erfarenhet av utmattning och påpekar hur viktigt det är att inte ta ut sig för mycket, det är inte värt i det långa loppet. Vi avslutar avsnittet lite lättare genom att ta upp veckans fråga: våra sämsta och bästa tävlingsminnen. 

2020-09-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.