Sveriges 100 mest populära podcasts

Fika med Gniste

Fika med Gniste

En podd med samtalet i fokus. Med ledord som vardagligt, äkta och nära vill jag bjuda med dig in i samtalen med mina vänner. Ofta kretsar samtalet kring livet, församling, lovsång, familj och mina vänners ?varför?. Ibland något helt annat.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

josefinagniste.se

Avsnitt

"Jag tänker att kyrkan är svaret på världens problem"

Gäst: Helena Svärd Granath.Äntligen är det poddags igen! Jag bjöd in Helena för jag har länge känt att ni behöver höra hennes story. Det är en smärtsam berättelse om en familj som förlorar sin make och pappa. I chocken och smärtan väljer familjen att fortsätta sätta sitt hopp till Gud och finner något vackert i församlingen. www.josefinagniste.se
2020-12-04
Länk till avsnitt

Från bibelskolan till pastorskallelsen.

Gäst: Alfred Nygren. Nu kommer ett avsnitt med en gäst flera av er efterfrågat! Med glädje presenterar vi samtalet mellan Josefina och Alfred. Han är pastor i Citykyrkan i Stockholm och erfaren lovsångsledare som har spelat in flera uppskattade album. Häng med då de pratar om allt från deras första lite märkliga möte på bibelskolan till pastorskallelsen. Avsnittet cirkulerar mycket kring våra olika gåvor som ledare och varför det är bra att ha koll på. Du får också höra vilken frukt Alfred förknippar Josefina med, vem som lärde Alfred spelade gitarr och den gemensamma sången som de båda sjöng i sina barnkörer.
2020-10-12
Länk till avsnitt

Ande och sanning.

Gäst David Davage.Vår favoritbibelforskare är tillbaka! Josefina och David möts igen och pratar om kapitel 4 i Johannesevangeliet. När Jesus möter en kvinna vid en brunn och har ett samtal om vilka sorts tillbedjare som Fadern vill ha. När vi pratar om tillbedjan dyker detta bibelord ofta upp men vad betyder det egentligen? (inspelat 2019)
2020-08-28
Länk till avsnitt

?Jag tycker det blir svårare och svårare att skriva låtar?

Gäst David André Østby. David André är pastor i Filadelfiakirken i Oslo och låtskrivare. David har skrivit många av de sånger som sjungs både i Sverige och Norge och i detta avsnitt pratar vi om hur vår låtskrivningsprocess ser ut medan vi äter en god Dounut. Men även om hur familjen Østby välkomnar sina gäster, hur ?Din trofasthet? kom till, om kreativt självförtroende och vilket ord man inte får säga när man är i en co-write. Sen kan det ju vara intressant att höra vilket sångtema som dominerar i de norska lovsångerna och hur vi kan fånga upp andras guld. Här bjuds det på mycket.
2020-04-04
Länk till avsnitt

?Jag möter jantelagen nästan varje dag?

Gäst: Samantha DavageSätt dig ner och ta en fika med oss då Josefina och Samantha Davage lär känna varandra. Samantha är en erfaren lovsångsledare med stort hjärta och ni kommer märka att hon är vis. Vi pratar om mod, jantelagen, hur man blir ett bättre team, prestation, hur man uttalar ordet konferens och vikten av att uppmuntra varandra och att ställa frågor.
2020-03-23
Länk till avsnitt

Vad är lovsång?

Gäst David Davage. En av mina favoritteologer är tillbaka, yey! Idag pratar vi om vad lovsång är och vi drömmer om hur samarbetet med teologer och lovsångsledare skulle kunna se ut. De naturliga följdfrågorna blir om det är någon skillnad på orden tillbedjan och lovsång, vilken fråga som Josefina är trött på, vem som benämner sig som en mask i bibeln, om det finns skillnader i hur vi idag vs psaltarens använder vi-form och om det kan vara lovsång att äta en rättvisemärkt banan?---Om du har frågor som du önskar jag ska ta upp i podden eller förslag på gäster. Hör av dig på Instagram @fikamedgniste eller på [email protected]
2020-02-21
Länk till avsnitt

?Hopp hade man om man hade en stor påse droger?

Gäst Henrik Karlsson. Jag är så glad att ni ska få höra en bit av Henriks historia. Hör hur killen som samhället inte ville se längre blev sedd när han kom in i kyrkan. Love this! Som min mamma skulle ha sagt "Det finns inga hopplösa fall"!
2020-02-07
Länk till avsnitt

Folkhögskola, gudsbild och Psalm 88.

Gäst David Davage. Kom med i samtalet jag har med min vän David då vi bearbetar vår gemensamma folkhögskoletid och följer upp en utmaning som han gett. Och vad gör egentligen en teologie doktor om dagarna?
2020-01-25
Länk till avsnitt

Allra första avsnittet! Woho!

Gäst: Lukas Gniste. Nu startar resan, hör mitt samtal med min man Lukas om varför podden bör finnas. Du kommer även höra om var vi möttes, vem som sa hej först och bibelord som vi har som grund i vår relation. Världens tråkigaste godis utses (men det verkar råda delade meningar om det!?). För oss betyder 2020 ny stad, ny församling och nya utmaningar och vi delar med oss om det vi drömmer om, mitt bland flyttkartongerna som fyller vår nya lägenhet.
2020-01-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.