Sveriges 100 mest populära podcasts

Den Som Skrattar Förlorar Podcast

Den Som Skrattar Förlorar Podcast

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson ? som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/den-som-skrattar-forlorar-podcast-198357

Avsnitt

204. ?Jag står naken i jägarställning när katastrofen inträffar?

Niclas har golvats av två makalösa nyheter som båda handlar om att någon idiot hamnat i klammer med rättvisan. Hur vansinnig kan man bli av lite för kall kebab ? och går det att komma undan med att injicera botox, spela roulette och köpa porr för donationerna till en döende assistanshund? Jonatan trillade nästan av stolen när han fick höra en göteborgares uppenbart ?säkra kort? till inledande och mjuk intervjufråga som landade på värsta tänkbara sätt. Det blir vilda diskussioner om en märklig småstadsmentalitet och den tämligen skeva självbilden på västkusten. Vi kör även en ordentlig dissekering av Sveriges just nu kanske mest nitiska och gnälliga kund ? personen bakom TikTok-kontot ?ReklamationsRebellen?. Hur bisarra klagomål ska företag behöva hantera, vilken är den hemliga tekniken för att få ut mest av en chipshandling ? och hur länge kan man rimligtvis strida för en minimal kompensation? Ena poddmakaren avslöjar dessutom de skadeglädjeframkallande detaljerna efter att det blev totalt kaos i hans avlopp härom kvällen. Gränslösa paniken, den exceptionellt osexiga positionen, det nakna bajsplockandet och mycket mer! Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2023-12-07
Länk till avsnitt

Frågeklådan #33: Hur återvinner man en sexdocka?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad som hände med ?Löningsfredag?, om man bytt hårfärg eller blivit flintskallig, att bo tillsammans med en japansk arbetsnarkoman, vett och etikett intill en främling på ett flygplan, att återvinna en sexdocka, vilka tandkrämssmaker som borde finnas ? och mycket mer! Hjärndött och meningslöst ? haka på!

2023-12-04
Länk till avsnitt

203. Bianca Ingrossos uppvärmda öl till lunchtravet

Att värma upp en Arboga 10,2% till cirka 55 grader innan den ?avnjuts? har blivit något av en trend inom öl-kretsar på sociala medier. Kan glöggen rentav få konkurrens i jul, vilka är ärkedårarna som brinner för det här ? och hur smakar en ?Varmboga? egentligen? Test utförs i studion ? och det blir starka åsikter kring det här märkliga fenomenet! Vi tar oss även an ett fullkomligt urspårat och bisarrt skidlopp som får kommentatorerna att släppa på alla tänkbara hämningar. De väletablerade och populära längdåkarna beskrivs som vettiga rasister, funktionsvarierade nollor och mycket annat! Jonatan har funderat på samarbeten mellan kändisar och företag som hade piggat upp rejält. Bianca Ingrosso, Peter Harryson och Stefan Ingves är några av profilerna som berörs ? och det vankas inte direkt dålig stämning när kontrasterna når enorma nivåer! Niclas tvingar dessutom sin poddkollega att blotta sina fördomar genom att gissa vilka länders invånare som toppar listor över exempelvis förekomst av fetma och genomsnittliga penisstorlekar. Kan det vara så att vi bjuds på en riktig fullträff gällande vilket folk i världen som har allra lägst IQ? Hjärndött och irrelevant ? häng med på en fartfylld åktur längs glädjens underbara räls!

2023-11-30
Länk till avsnitt

Frågeklådan #32: Hetaste Astrid Lindgren-karaktären?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan en ?fuck, marry, kill? angående Astrid Lindgren-karaktärer, önskvärd längd om man hade vägt 1 kg per 1 cm, drömmen om ett riktigt dopnings-OS, att programleda Lyxfällan ? och mycket mer! Hjärndött och meningslöst ? haka på!

2023-11-27
Länk till avsnitt

202. En funktionsvarierad bög-indian

Niclas har stött på en otrolig artikel i vilken en svensk TV-stjärna får sätta olika betyg på sitt liv just nu ? och det piggar upp som tusan när personen totalt frångår andra kändisars slentrianmässiga och vrålpositiva svar. Det blir en ordentlig genomgång av det här tidningskonceptet och kontrasterna är inte direkt svaga! Jonatan djupdyker sedan i vilka ord som lär anses ?cancelled? inom kort ? och vi diskuterar huruvida man egentligen får, eller inte får, säga en rad klassiska termer. Vad gäller exempelvis kring bög, indian och handikappad ? och är det rätt eller fel? Ena poddmakaren lanserar även en tes angående att människor från en viss stad tenderar vara klart minst likgiltiga i Sverige. Det är slående ofta lycka eller raseri som gäller ? och starka bevis levereras! Hittar vi rentav material för att sätta samman en ny, dunderspårad kommunfullmäktigegrupp? Det blir dessutom en bisarr infiltrationsvända i en Facebook-grupp som brinner för tänkvärda citat. Nivån är lägre än låg för att djupsinnighet och fascination ska uppstå, men vilken tant torgför den plattaste ?visdomen?? Hjärndött och irrelevant ? haka på, älskade vänner!

2023-11-23
Länk till avsnitt

Frågeklådan #31: Varför blir folk idioter i säkerhetskontroller?

Kickstarta den nya veckan med lite hjärndött trams i öronen! I det här avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken kändis man velat ha som andrepilot i en krisartad flygsituation, varför personer med sämre ekonomi tenderar röka mest, vilka jobb som är värst att ?ta med sig hem?, idiotiska beteenden i säkerhetskontroller, en standup-kväll enbart med kändisar som är ?cancelled?, om det går att säga ordet Frölunda utan att låta korkad ? och mycket mer! Irrelevanta frågor, meningslösa svar ? haka på!

2023-11-20
Länk till avsnitt

201. Tantparkour på en rullstolsramp i Flen

På senaste tiden har det blivit hett för gamla tanter att syssla med parkour, men i stället för att klättra på parkeringshus eller liknande, så håller de sina aktiviteter på en betydligt mer blygsam nivå. Det här måste givetvis grävas i och redas ut, eller är det rimligt att kärringars hukande intill en rullstolsramp i Flen får rikstäckande spridning? Niclas har stött på en otrolig lista över orimliga mellannamn som svenska kändisar borde lägga till med syftet att förhöja sina fullständiga namn. Superdumt och underhållande på samma gång! Jonatan har djupdykt i trenden ?guess my fart? som går ut på att utmana någon bekant i att gissa hur en antågande fis kommer att låta ? och ja, nivån är precis så låg som ni nog kan ana! Det blir dessutom en diskussion kring huruvida Hey Baberiba-boxen kan hjälpa en att frias för mord eller inte innan vi bjuds på bisarra nyheter för den mest extrema överklassen. Både grisigt och svinkul! Häng med på en härlig, irrelevant och hjärndöd tur ombord på glädjetåget! 

2023-11-16
Länk till avsnitt

Frågeklådan #30: Varför är ofta farmor en ragata?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket år man velat resa tillbaka till, följderna som ens egna ageranden får på en TV-match, skillnaden på farmor och mormor, vart man flytt för att ingen skulle hitta en under en vecka, märkliga statistiken som lockar, att klä sig som en ?emo? eller en cowboy i vardagen ? och mycket mer! Hjärndött och meningslöst ? häng med!

2023-11-13
Länk till avsnitt

200. ?Urusla värderingar anses meriterande?

Sveriges mest hjärndöda podcast fyller 200 avsnitt! Det firas genom en extra lång åktur med glädjetåget! Niclas har noterat att det finns en kurs i ?bondska? ? en svårförstådd dialekt som talades förr i delar av Norrland. Vilket är det vrålsvaga argumentet för utbildningens existens, vilken oväntad fras anses viktig att känna till ? och vilka speciella ord hade pedofiljägarsajten Dumpen haft användning av att kunna? Jonatan har trillat av stolen efter att ha lyssnat på när lokalradion i Halland körde ett eget På Spåret-upplägg. Varför gick det fullkomligt åt skogen och hur landade kanonkärringen Monica i en av de sämre gissningar man någonsin hört? Det blir också en stark djupdykning i svenskars utbrott i samband med att de befunnit sig, eller stött på problem, i en butik. Vi bjuds, bland annat, på bärsärkagång inne på en snabbmatsrestaurang i Säffle och ett katastrofalt hjärnsläpp på en småländsk bilverkstad. En brittisk mans bisarra namnbyte har lett till enorma bekymmer för honom ? och nu kan ärkedåren inte ens lämna landet. Vad heter han, hur gick det så snett ? och vilka kändisar hade man velat se göra något liknande? Stockholms stad spenderade, för en tid sedan, över 1 miljard kronor på en värdelös och icke-fungerande app som drev föräldrar till totalt vansinne. Det till synes enda positiva som kommit ur praktfiaskot är de vassa recensioner som folk satt ihop. Här snackar vi dunderformuleringar och frustration av inte så milda nivåer! I ren jubileumseufori kör vi dessutom, så klart, en fördomslista om ologiska drag hos olika yrkesgrupper! Kommunanställda, asfaltläggare, piloter, lärare och många fler avhandlas ? och det landar, som alltid, i vilda diskussioner! Existerar det sexdrömmar om att pippa bakom faktahyllan på bibliotek ? och vilka arbetsgivare tycker att kassa värderingar är meriterande? Superdumt och irrelevant ? haka på!

2023-11-09
Länk till avsnitt

Frågeklådan #29: Varför har alkisar så distinkta dialekter?

I det här tämligen intelligensbefriade avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan varför man aldrig ser en mörkhyad person med Downs syndrom, alkisars ofta distinkta dialekter, namnen som passat på ovanliga djur, hur mycket en lilltå väger, vad det innebär att göra ?nummer tre? på toaletten, skillnaden på män och kvinnor vid en rejäl buffé ? och mycket mer! Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2023-11-06
Länk till avsnitt

199. Lars Leijonborgs gränslösa potens

Suktar du efter hjärndöd och irrelevant dynga? Då har du hittat rätt! Miljöpartiet föreslog nyligen Daniel Helldén som nytt språkrör, men hans exceptionellt breda penseldrag och ursvaga insats framför medieuppbådet var på en nivå som sällan skådats. Vilka politiker kan mäta sig med haveriet? Grabbarna får leta långt bak i arkiven, men givetvis finns det tuff ?konkurrens?. Kan en SD-representant från Filipstad, som brinner för fornminnen och julafton, rentav bräcka MP-stjärnan? Robinson-vinnaren och kändispolisen Martin Melin har, för Liberalernas räkning, stormat in i riksdagen som en frisk fläkt ? och dessutom gjort plenisalen till en betydligt sexigare plats. Hur då? En vass ledtråd går att finna i en fullkomligt öppen diskussion med hans flickvän om att vara grymt het i mjukisbyxor. Hur hade det gått om framstående kollegor inom politiken anammade samma flirtiga vibb och publika kåthet? Diskussionen ballar ur totalt när Lars Leijonborg sviktande potens och Stefan Löfvens Viagra-distribuerande hamnar i centrum. Jonatan lanserar även en tes kopplat till gubbars, ofta meningslösa, resonerande med djur (starka exempel utlovas) ? och Niclas har stött på en härlig dåre som levererar covers på världshits på ett helt unikt sätt. Häng med på en bisarr och intelligensbefriad tur längs glädjens underbara räls!

2023-11-02
Länk till avsnitt

Frågeklådan #28: Får man mikra fisk på jobbet?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes känslor över att aldrig ha varit sambo med en kameleont, fenomenet plankstek, om det bör anses tillåtet att ha fisk i matlådan på jobbet, de fem härligaste ställena att ta en iskall öl på ? och mycket mer! Meningslösa frågor, irrelevanta svar ? haka på och låt och kickstarta en ny vecka tillsammans!

2023-10-30
Länk till avsnitt

198. Roulette Svenssons enorma skuldberg

Ni är fler än någonsin som lyssnar på Sveriges mest hjärndöda podcast ? och det firar grabbarna genom att besöka en man som nyligen klarat av en helt sanslös öl-utmaning. Hur mycket pengar har ärkedåren spenderat på bärs den senaste tiden, hur har ett bisarrt alkoholintag kunnat göra honom mer intelligent ? och varför lär det ha skapats kaos när han tog emot nattvard under en gudstjänst? Jonatan har skärskådat kampanjen ?#ViKräver? som samlat drygt 150 kändisar i ett upprop om, bland annat, vapenvila i Gaza. Tanken är givetvis god, men varför är det hela väldigt svårt att ta på allvar? Det blir även en egenkomponerad lista över krav till världens makthavare! Niclas har funderat kring ord som hade varit fina som namn ? om de inte betydde vad de faktiskt betyder. Diarré, Roulette och Torso är några av många alternativ som diskuteras vilt ? och ja, det spårar ur. Vi tar oss dessutom an den underbara krutkärring som kanske brinner mest i hela landet för sitt idrottslag. Hur resonerar hon, i jämförelse med ena poddmakaren (som iklär sig rollen som en 82-årig tant), kring sitt superintresse? Hjärndött och irrelevant ? häng med på en härlig tur längs glädjens fantastiska räls!

2023-10-26
Länk till avsnitt

Frågeklådan #27: Varför känner man aldrig igen ett kylskåp?

I veckans avsnitt av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken djurskit som luktar värst, kritik mot deras podd, varför man aldrig känner igen ett kylskåp, den sexigaste trafikskylten, att byta kropp med sin partner, att använda James Webb-teleskopet för att läsa recept ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, irrelevant svar ? haka på!

2023-10-23
Länk till avsnitt

197. Förhudsundersökning i rättssalen

Niclas röst har totalhavererat och stackaren låter som en Treo-beroende rökkärring på testosteron medan Jonatan mår prima och avslöjar vilken välkänd poddfavorit han nyligen sprang på under en kändisfest i Stockholm. Grabbarna tar därefter rollen som språkpoliser och djupdyker i underbara felsägningar. Det blir allt från östgötska urologer till kungliga tungvrickare! Vi kör även en ordentlig vända med de Tinder-presentationer som får en att haja till allra mest! Vad kan vänta runt hörnet för kåte Kurt, 65 ? och hur kommer det sig att ordet ?havregryn? måste förbjudas på alla dejting-appar? Det blir, så klart, också en sväng förbi P4 Sjuhärad. Vilka supernyheter har de grävt fram den senaste veckan ? och varför är det omöjligt att inleda en stark rubrik med namnet Yngve? Ni har dessutom behövt vänta alldeles för länge på en Niclas-lista, men nu är det äntligen dags igen! Den här gången handlar det om ?sådant som alldeles för många tror att de är snudd på unika med? ? och det råder långt ifrån samsyn i studion kring vissa punkter! Hjärndött och irrelevant ? häng med!

2023-10-19
Länk till avsnitt

Frågeklådan #26: Får man stöna på gymmet?

I det här taffliga avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan varför tjejer är så usla på höger och vänster, att skapa bedrövlig stämning i Skavlan-studion, om det finns flest dörrar eller hjul i världen, spanskans bräckliga formuleringar, stönande på gymmet, kändisen vars toalett är mest pinsam att skita sönder ? och mycket mer! Dumma frågor, meningslösa svar ? och en hjärndöd stund tillsammans! Haka på!

2023-10-16
Länk till avsnitt

196. Patongeh (feat. Joakim Lamotte)

En minister stod nyligen för en smått parodisk uppvisning i hur fullkomligt lobotomerad man kan bli av medieträning och politiskt dravel. Jonatan kikar vidare på hur extremt enkla och vardagliga sägningar kan formuleras på överdrivet statsmannamässiga sätt. Niclas har golvats av en komiker som är vansinnigt snabb med att komma på dunderskämt om aktuella, ofta laddade, nyheter och händelser. Vem är exempelvis de personliga tränarnas Pakistan, vad är det mest svenska som går att ringa polisen om ? och varför kan en omstridd president snart göra entré på stand-up-scenen? Vi avhandlar dessutom hur man totalförstör en första dejt genom att bara använda fyra ord ? och bjuder även på en bisarr låt av en musikalisk lyssnare. Joakim Lamottes välkända Patong-vistelse är oerhört central i texten. Hjärndött och irrelevant ? häng med på glädjetågets underbara färd!

2023-10-12
Länk till avsnitt

Frågeklådan #25: Handikapptoans största fördel?

I det här hjärndöda och irrelevanta avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket som är det mest snabbmatskompatibla djuret på savannen, det mest alkade beteendet, att vara sista människan kvar på jorden, agera röst i en tecknad film, försöka skita ut en guldtacka, det härligaste med en handikapptoalett, snarkdiskussioner i sovrummet ? och mycket annat! Frågor, svar ? och meningslöst dravel! Haka på!

2023-10-09
Länk till avsnitt

195. Niclas smärtsamma dialektresa

Grabbarna lanserar en liten nyhet för finsmakarna innan Jonatan djupdyker i säsongens tävlande i På Spåret. Vilket namn piggar upp rejält, vad får en att bli snudd på tokig och vilka kändisar hade man oerhört gärna sett ta plats i den folkkära TV-klassikern? Niclas har, på kort tid, snubblat över två olika uppmaningar som är extremt märkliga givet vilka de var ämnade för. Det leder till en lista över tips och råd för specifika grupper av människor ? som dock hade varit fullkomligt omöjliga för dem att ta till sig. Vad hade exempelvis, bisarrt nog, låtit som komplex grekiska för en 57-årig göteborgare? Det blir dessutom utländska komikers starkaste skämt om svenskar. Vad blir man underligt stolt över ? och vilket beteende måste vi omedelbart kassera? Vi kör även en vända med ord som blir något helt annat på bred dialekt (ja, ena poddmakaren ger sig på sådana från alldeles för många delar av landet). Hjärndött och irrelevant ? häng med!

2023-10-05
Länk till avsnitt

Frågeklådan #24: Vad är motsatsen till tacos?

Dags att inleda en ny, grå vecka med en åktur längs glädjens underbara räls! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes sämsta personlighetsdrag, att spela bort mängder av pengar på krogen, vad som är motsatsen till tacos, hemligheten bakom egna ölen, vilka fem yrken man satsat på för att skapa den optimala arbetsveckan ? och mycket mer! Irrelevanta frågor och hjärndöda svar ? haka på!

2023-10-02
Länk till avsnitt

194. Marcus Noterius käkar tupp-pung bland kändisar

Efter ett gäng usla skämt och ordvitsar har det blivit dags att kika på vad man i märkliga studier kommit fram till är olika tecken på hög intelligens. Det blir även en hel rad andra forskningsresultat som får en att haja till rejält! På något sätt landar grabbarna i att en nerbajsad, trött och smart parkbänksalkis lär vara den lyckligaste personen på planeten. Vi skärskådar dessutom Bert Karlssons fäbless för fräckisar ? och i slutändan blir det snudd på omöjligt att inte slå en signal till dunderprofilen från Skara. Vad händer då?! Niclas sätter därefter sin polare i skiten genom att ta fram ett antal topp 10-listor för att undersöka hur många av de som är med som Jonatan kan pricka in. Det blir allt från världens största turiststäder till världens mest populära filmer. Det funderas också, efter en bisarr, vidrig och sågad tävling i Fångarna på fortet, kring hur TV4 framöver kan ta sina kändiskamper till nästa nivå. I vilken ny gren hade exempelvis Joakim Lamotte och Thorsten Flinck kunnat duellerna? Hjärndött och irrelevant ? häng med på veckans åktur med glädjetåget!

2023-09-28
Länk till avsnitt

Frågeklådan #23: Maträtten som låter vidrigast?

I det här tankeväckande, men synnerligen oviktiga, avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan den optimala kebabsåsen, den ursvaga utvecklingen av pantmaskiner, om män eller kvinnor är roligast, maträtterna som låter vidrigast, sex med sin lärare, att sälja sin avföring ? och mycket mer! Hjärndött och irrelevant! Haka på!

2023-09-25
Länk till avsnitt

193. Kungens okända stand-up

Det finns en svensk person som heter precis som en välkänd myndighet. Vilka tankar väcker det hos grabbarna ? och varför hade han gjort dundersuccé i Lyxfällan? Jonatan har förtrollats av en nyhet kring ufon ? och menar att det här är en gigantisk milstolpe som borde få varenda människa att gå igång på alla cylindrar. Niclas är betydligt mer skeptisk, men hur förklarar han då de bisarra fenomen och upptäckter som förbryllar även världsledande forskare? Kungen har nu passerat 50 år på tronen! Det firas genom att skärskåda hur usel Carl XVI Gustaf är på att försöka skämta och vara rolig. Hur hade det blivit om han, parallellt med sitt ämbete, satsade på stand-up? Vi testar dessutom om olika talesätt, eller idiomatiska uttryck, kan kombineras. Skiftar betydelsen om man plötsligt ?anar ugglor i fårakläder? ? och vad kan det innebära att ?inte vara det vassaste gruset i farstun?? Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2023-09-21
Länk till avsnitt

Frågeklådan #22: Varför är nakenhet ?förbjudet??

I det här irrelevanta och hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan en märklig detalj i den förstnämndes liv som barn, varför fotbollsspelare tenderar vara väldigt tatuerade, den bästa kuren mot bakfylla, om det finns en summa pengar som hade gjort en deppig, varför nakenhet inte är socialt accepterat, vad man velat göra i ?lumpen? ? och mycket mer! Dumma frågor, meningslösa svar ? haka på!

2023-09-18
Länk till avsnitt

192. Ramenbränning utanför Japans ambassad

Under veckans långa åktur med glädjetåget är grabbarna, vid flera tillfällen, ute på riktigt hal is ? men på med säkerhetsbältet, så kör vi full gas! Niclas har fastnat för en diskussion mellan en man och en kvinna som är extremt oense angående vad som passar som social aktivitet. Är det möjligt att vara en mansgris och skitstövel, men ändå ha fullkomligt rätt? Det hela landar i en lista över fenomen som inte killar, till skillnad från tjejer, över lag begriper sig på. Jonatan har granskat soppan kring ?Drömmarnas monument? i Göteborg som exempelvis beskrivits som en bajsstinkande och totalt meningslös soptipp. Är avföring på en gammal träskylt värdig konst ? och hur gränslöst bisarr är den där kulturvärlden (frågar vi oss igen)? Det blir även ? i skenet av alla koranbränningar och dess följder ? en matig genomgång av vilka andra föremål, som det vurmas för av vissa grupper, man kunnat elda upp för att skapa liv i luckan. Vad hade varit spännande att tända på utanför ett ålderdomshem, hos Viktväktarna, eller intill en aktion av Återställ Våtmarker-dårarna? Vi öser dessutom på med en samling ruskigt starka omklippningar av Sveriges partiledares tal från i somras. Det blir både extra perverst och kontroversiellt! Hjärndött, irrelevant och snack som givetvis ska tas med en rejäl nypa salt! Haka på, älskade vänner!

2023-09-14
Länk till avsnitt

Frågeklådan #21: Vad stjäl man från ett reningsverk?

I veckans irrelevanta avsnitt av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan om Gud har en penis, potatisars suspekta ursprung, en plastikoperation av röven, att få betalt för rejäla pungsparkar, vad som känns värt att plocka upp från en hög med skit ? och mycket mer! Meningslöst och hjärndött ? häng med!

2023-09-11
Länk till avsnitt

191. Min Hueng Phung

Grabbarna dissekerar ett märkligt utbrott från en rabiat surkärring och kikar även på hur genierna på nätet recenserat det hela. Niclas har snubblat över en extremt dekadent version av Alfons Åberg. Hur vrålalkad är egentligen hans pappa ? och går det att provpulla en påhittad vän? Det blir dessutom en rejäl genomgång av Sveriges snuskigaste namn. Barnsligt och tramsigt ? men likväl oerhört kul! Hjärndött och irrelevant ? precis som vanligt! Häng med!

2023-09-07
Länk till avsnitt

Frågeklådan #20: Vad krävs för att bli kedjerökare?

I det här helt irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur de hade hanterat att ha ett dygn kvar att leva, att få sin tavla upphängd i Vita Huset, varför alfabetet har den ordning som det har, att behöva röka ett paket cigg om dagen, starkaste Gunvald-citatet ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, meningslösa svar ? haka på!

2023-09-04
Länk till avsnitt

190. Odjurets enorma Kalle Moraeus-rädsla

Under veckans tur med glädjetåget bjuds vi på en av de mest brutala skrattattackerna i poddens historia, men först en hel del annat trams. Jonatan har fastnat för en framstående politikers inte så genomtänkta förslag om justerade sommarlov, men vilka sjuka utspel vore än mer kittlande? Det kikas också på en ICA-handlare i Söderhamn som fick nog när lättkränkta galningar förpestade hans öl- och travstund genom kritiska inlägg på butikens Facebooksida. Svar levererades, men inte sådana av det mer sansade slaget. Vi tar oss även an det fullkomligt bisarra klippet som fick ena poddmakaren utskickad från sovrummet härom natten. Tandlöshet, karaoke på toan och en ekande brakskit har med det hela att göra. Niclas har dessutom djupdykt i ?Chuck Norris-skämt?, men testat att placera dem i en svensk kändiskontext. Hur tusan funkar det? En hint: inte dåligt! Det blir allt från hur Edward Blom skapade giraffen till Mark Levengoods längtan efter en resa till ett svart hål och att ha Kalle Moraeus orkester under sängen. Hjärndött och irrelevant ? häng med!

2023-08-31
Länk till avsnitt

Frågeklådan #19: Vem skickar Sverige till ?pundar-VM??

I det här irrelevanta och hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilka förpackningar som är svårast att öppna, vilken diktator man velat byta liv med, vad man inte hade gjort för 10 miljoner kronor, hur vissa partiledares porrsökningar ser ut, vem Sverige skulle skickat till ?pundar-VM?, vad som hände med dunderfenomenet krusbär ? och mycket mer! Onödiga frågor och dumma svar ? haka på!

2023-08-28
Länk till avsnitt

189. Världens äldsta 9-åring

Redo för hjärndött trams? Bra, då kör vi! Niclas har råkat skada sig själv på ett nog unikt sätt ? och kikar vidare på hur andra klantskallar, genom märkliga metoder, lyckats göra sig illa eller fått vansinnigt ont. Det blir allt från diskbråck på skithuset till en våldsam BH-justering. Jonatan har fastnat för Sveriges nog mest lillgamla person, men hur står han sig i stenhård konkurrens med riktiga legendarer inom samma gren? Vi försöker även utse den mest brådmogna formuleringen man kan yttra. Det blir också ? i skenet av att en familj nyligen tilldelades drygt 9 miljoner kronor för att en flicka bränt sig på en bit friterad kyckling ? de mest bisarra stämningsförsöken som går att hitta. Galenskapen vet inga gränser när det finns pengar att gräva fram, eller är det rimligt att kräva över en halv miljard för ett par borttappade byxor? Vi djupdyker dessutom i kommentatorer som det gick åt skogen för! Om ens hälften fick behålla sina jobb är det ett smärre mirakel! Helt irrelevant och gränslöst dumt! Släpp vardagen en stund och häng med på en härlig tur med glädjetåget!

2023-08-24
Länk till avsnitt

Frågeklådan #18: Värsta tänkbara ?hemsläpet??

I det här dumma och meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur man hanterar ett skräckscenario under ett ?hemsläp?, att få en miljon kronor för varje kilo som man går upp, prylen som verkligen aldrig dyker upp i en dröm, Sveriges hårdaste namn, vilka två kändisar som borde starta en podd, Arga Snickaren i en matbutiksreklam ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, irrelevanta svar ? häng med!
2023-08-21
Länk till avsnitt

188. Bröderna Abdullah & Andreas

Ny avgång med glädjetåget! En av grabbarnas tavlor har redan blivit het på ?svarta marknaden? och sålts dyrt på en skum plats. Niclas har tokgolvats av hur en kändis valt att namnge sina två barn ? och vi kikar vidare på andra kombinationer av syskonnamn som får en att må kanon! Det blir även en stark genomgång av några av de märkligaste nyheterna landets lokala radiostationer rapporterat om den senaste tiden ? och det bjuds på allt från ett gränslöst yoghurtsuget mongo till en svinpackad gynekolog och sjuksköterskan som ville få speltorskar att satsa på kryptovalutor. Jonatan sätts dessutom på ett tufft prov kring att gissa vilka profiler som en av Sveriges nog sämsta imitatörer försöker härma ? och den värsta gissningen i poddens historia lanseras! Hjärndött och irrelevant ? haka på!
2023-08-17
Länk till avsnitt

Frågeklådan #17: Vilket är det fulaste förnamnet?

I det här rätt meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken handling deras porrfilm haft, vad som egentligen är meningen med livet, varför man nog hade velat vara en cowboy, djuret som blivit mest obehagligt om halva var människa, vilken typ av olycka som vore mäktigast att överleva, om Finlandsfärjan kallas Sverigefärjan i Finland, vilket som är det fulaste förnamnet, hur flugor landar i taket ? och mycket mer! Hjärndöda frågor och dumma svar ? haka på!
2023-08-14
Länk till avsnitt

187. Arga Snickarens piss-attityd i charken

Grabbarna är tillbaka efter ledigheten och har varsitt superhaveri att berätta om från semestrande i Spanien. Det leder, i båda fallen, till enorm glädje för den andre poddmakaren! Vi tar därefter ett grepp kring namnen på oväder. Det senaste som svept in över Sverige, stormen Hans, ?förtjänar? givetvis något vassare ? men vilket skulle det kunna vara? Niclas tar upp ett par oviktiga nyheter från de senaste veckorna som behöver diskuteras. De handlar, bland annat, om att sälja ekologisk luft från Borås, Runar Sögaards nya vapenfiasko och ?Arga Snickarens? märkliga köttstölder. Det sistnämnda mynnar dessutom ut i en dum meme-kavalkad som inte direkt skapar usel stämning i studion. Jonatan kör också en vända med fullkomligt vedervärdiga inlägg från gränslösa dårar på LinkedIn som gör allt i sin makt för att försöka övertyga sina branschkollegor om hur vansinnigt taggade de är på att äntligen få börja jobba igen. Hur hade det låtit om de var helt ärliga i stället? Hjärndött och irrelevant ? precis som alltid!
2023-08-10
Länk till avsnitt

Frågeklådan #16: Tror Niclas på månlandningen?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad den förstnämnde tänker om den i podden nu så omtalade månlandningen, vem som hade utfört ett bankrån på bäst sätt, om man bör dela på fortkörningsböter under semestern, vad de helst levt utan av sprit, sport och sex, hur grabbarna beskrivits på en restaurangmeny ? och mycket mer! Meningslösa frågor och dumma svar! Haka på!
2023-08-07
Länk till avsnitt

186. Europas dummaste lagar

Strålande solsken eller brutalt ösregn, att ha semester eller fullt ös på jobbet, suveränt humör eller att man har en skitdag ? inget spelar någon större roll när glädjetåget sätter fart! Vi tar en hjärndöd paus från verkligheten tillsammans! Niclas har jämfört de märkligaste lagarna i USA med de mest bisarra i Europa ? och det blir en rafflande batalj! Var får man absolut inte binda en giraff vid en gatlampa och var är det förbjudet att pippa samtidigt som man kör ett parti schack? Jonatan har stött på en otrolig kvinna som är något av en mästare på svengelska. Vad menar hon egentligen med att ?go to the return profit?, eller att fråga om ?the situation? som hälsningsfras? Det blir dessutom en urstark berättelse från en man vars svåger älskar att ogenerat peta sig själv i röven ? och sedan även överföra lukten till exempelvis vinkelslipar, kaffebryggare och kylskåpshandtag. Hur får man stopp på svinet? Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!
2023-08-03
Länk till avsnitt

Frågeklådan #15: Vilken kändis bör släppa en sexleksak?

I det här ruskigt hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken temperatur som föredras på en toalettsits, stelaste handlingen i en mataffär, att stoppa en fullsatt buss, varför folk svarar i telefon när de är upptagna med annat, vilken kändis som måste skapa en egen sexleksak, vilken bokstavskombination som borde vara ett svenskt ord ? och mycket annat! Meningslösa frågor, irrelevanta svar ? häng med!
2023-07-31
Länk till avsnitt

185. Internationella CP-dagen

Uppehåll är för latmaskar ? glädjetåget dundrar, trots att halva Sverige har semester, på precis som vanligt! Niclas har stött på en dåre som är vansinnigt skicklig på att, med sång och gitarr, framföra låtar baklänges. Går det att sätta vilka superhits det är som spelas ? och hur tusan blir det när man vänder på klippen? Jonatan har snöat in på märkliga temadagar ? som det faktiskt finns mängder av ? och undersöker om hans kumpan kan lista ut vilka som existerar eller inte. Borde silikonbröst, till exempel, äras med en egen plats i kalendern? Vi charmas dessutom av en norrländsk dunderalkis som levererar fräckisar i lokalradio. Ej svagt! Hjärndött och irrelevant ? häng med, älskade vänner!
2023-07-27
Länk till avsnitt

Frågeklådan #14: Vilket yrke hade Niclas haft på medeltiden?

I det här fullkomligt irrelevanta avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes eventuella halstatuering, om man får lägga en rejäl brakskit vid pissoaren, på vilken sida av brödet som smör hör hemma, vilka jobb de haft på medeltiden, ett nytt ?fuck, marry, kill?-dilemma, vikten av att betona rätt ord i en laddad mening ? och mycket mer! Dumma frågor, meningslösa svar! Häng med!
2023-07-24
Länk till avsnitt

184. Världshistoriens sämsta ?dirty talk?

Det är verkligen semestertider, men glädjetåget dundrar fram i maximal fart! Niclas har nåtts av nyheten att en man fått sparken ? för att han var alldeles för tråkig. Vad tycker grabbarna om det hela? Vi kikar dessutom på en rad andra fall då någon fått kicken av en extremt udda anledning och det blir emellanåt ruskigt god stämning i studion! Jonatan har infiltrerat en Facebookgrupp vars medlemmar hatar idén om ?det kontantlösa samhället?. Hur låter deras vilda diskussioner, går det att anse att Swish är en svordom och vilka fördomar har man om personer som vägrar skaffa ett vanligt bankkort år 2023? Det blir även en stark vända med exceptionellt grabbiga ?memes? som får ena poddmakaren att tappa det fullkomligt. Hjärndött och irrelevant ? precis som alltid!
2023-07-20
Länk till avsnitt

Frågeklådan #13: Värsta tänkbara poddgästen?

I det här meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad men velat äga under 24 timmar, att åka fast med droger i en thailändsk gränskontroll, de äckligaste orden för att ha sex, att sitta i fängelse under ett år eller till man löst en Rubiks kub, att spela rysk roulette med flygplan ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, helt irrelevanta svar! Haka på!
2023-07-17
Länk till avsnitt

183. Det urspårade fyllots dildoattack

Niclas har djupdykt i ett fyllos gränslösa kväll i Halmstad då ett ?nej? från hotellbaren fick oanade konsekvenser. Märkliga hot, bisarra skryt och en enorm dildo involverades, bland en hel del annat. Jonatan har, efter att Almedalsveckan kändes svagare än någonsin, totaldissekerat statsminister Ulf Kristerssons tal från Gotland ? och lyckats få det hela att balla ur fullkomligt. Det blir oväntade löften om knark, chockerande åtgärder kring psykisk ohälsa och ett sexuellt erkännande rörande en pilsk tant som heter Solveig. Vi njuter dessutom av genierna bakom Freudian Slip Productions senaste klipp ?Influencerfamiljen?. Vad händer egentligen när dottern Melinda sviker föräldrarna ? och bestämmer sig för att bli läkare i stället för att häva i sig energidryck och göra en rumpförstoring i Turkiet? Ni vet vad glädjetåget generellt bjuder på vid det här laget ? hjärndödhet och irrelevans! Haka på!
2023-07-13
Länk till avsnitt

Frågeklådan #12: Dummaste vi gjort på fyllan?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur deras sekt skulle fungera, den enes skräckartade fängelseupplevelse i USA, godisbiten som borde utplånas, den sexigaste idrotten, det dummaste de gjort på fyllan, vilken fiktiv karaktär det lockar att ha som polare ? och mycket mer! Meningslösa frågor, helt irrelevanta svar! Häng med!
2023-07-10
Länk till avsnitt

182. Colosseums ?kiss cam? med sultanen av Brunei

Äntligen en ny avgång med glädjetåget! En bisarr nyhet från Grästorp, om ett udda inbrott, har fångat grabbarnas uppmärksamhet. Det mesta sticker ut rejält ? målet, stöldgodset, tillvägagångssättet och vad man i samhället nu kallar idioterna. Vi tar oss dessutom an att det på riktigt snackas om en uppstyrd superfight mellan miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg. Det lassas på med en matig diskussion om det hela ? bland annat kring var evenemanget bör hållas och vilka andra, mäktiga megakändisar man velat se göra upp i en boxningsring. Hur hade, till exempel, Lettlands homosexuelle president kunnat fira en seger över Ugandas böghatande dito? Niclas testar även hur normal Jonatan är genom en lång rad ?pest eller kolera?-dilemman som vi vet hur gemene man har svarat på. Resonerar han som en vanlig person, eller är det dags att komma ut som fullblodsdåre? Hjärndött och irrelevant! Haka på!
2023-07-06
Länk till avsnitt

Frågeklådan #11: Thorsten Kardashian?

I det här hjärndöda och helt onödiga avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad man skulle köpa för 16 000 kr, vilka extremt omaka kändispar det vore svinkul att föra samman, vems röst det lockar mest att byta till, varför konspirationsteorier är kittlande, vilket parti kungen skulle röstat på, det ångestladdade i att handla toalettpapper, vad som händer om den ena i ett siamesiskt tvillingpar döms till fängelse ? och mycket mer! Dumma frågor och meningslösa svar! Haka på!
2023-07-03
Länk till avsnitt

181. Byxlös alkis & lomhörd kärring

Jonatan har golvats av en citatsprutande gubbe som nyligen gjorde vrålsuccé genom sin exceptionella ärlighet i lokalradio. Niclas har djupdykt i en undersökning kring svenskarnas onanivanor och en hel del av det som framkommer är inte direkt svagt! Var, när och till vad masturberas det mest frekvent i vårt avlånga land ? och vad har exempelvis dammsugning eller skatteåterbäring med det hela att göra? Det blir även ett svårmotiverat Europamästerskap i att låta mest som en fiskmås ? och en bisarr förklaring till hur många potentiella ordningsföljder som finns i en vanlig kortlek. Hjärndött och irrelevant ? precis som alltid!
2023-06-29
Länk till avsnitt

Frågeklådan #10: Hur är en Marcus Oscarsson-fylla?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den bästa Beck-filmen, vilket TV-program man helst varit med i, hur en Marcus Oscarsson-fylla ser ut, vilka hundraser de passat som, en musikointresserads favoritartister ? och mycket mer! Irrelevanta frågor och meningslösa svar! Häng med!
2023-06-26
Länk till avsnitt

180. En uppsvälld arab som heter Pekka

Redo för en hjärndöd åktur med glädjetåget? Lysande, då kör vi! Sex-EM blev ett gigantiskt fiasko och fick nästan omgående ställas in. Niclas har granskat kaoset, detaljerna, utspelen ? och reder ut varför mästerskapet havererade. Hur mycket pengar hade, exempelvis, Dragan Bratic lagt på att främlingar skulle pippa i en sunkig industrilokal utanför Vetlanda? Jonatan har fastnat för det otrevliga ämnet begravningar, men snubblat över ett antal sådana tillställningar som på olika sätt faktiskt får en på ruskigt bra humör! Folk är tamejfan inte kloka! Det blir även en bisarr vända förbi svenskarna som har gjort något oerhört specifikt fascinerande många gånger. Hur ofta vill man se en viss film på bio ? och hur vansinnigt roligt är det egentligen att deklarera? Vi bjuds dessutom på en rejäl omgång med ena poddmakarens helt egenskrivna limerickar. En förstoppad arab och en listig feeder är några av ?karaktärerna" vars öden vi får följa. Nivån är extremt låg, men också chockerande hög! Irrelevant och superdumt! Haka på!
2023-06-22
Länk till avsnitt

Frågeklådan #9: Roligaste namnet på en tax?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan ett riktigt lurigt ?fuck, marry, kill?-scenario, att ta på sig T-shirten före kalsongerna, hur man hanterat en knapp som ger en 1 miljon men också dödar en slumpad person i världen, vilka tre egenskaper Jonatan ÄLSKAR hos Niclas, vilket som är det roligaste namnet på en tax ? och mycket mer! Irrelevanta frågor och dumma svar! Haka på!
2023-06-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.