Sveriges 100 mest populära podcasts

Den Som Skrattar Förlorar Podcast

Den Som Skrattar Förlorar Podcast

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson ? som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/den-som-skrattar-forlorar-podcast-198357

Avsnitt

232. SOS Alarm inför aggressiv spelreklam

Dags för midsommar ? och grabbarna har båda noterat en märklig trend kring den här omtyckta högtiden som bara måste diskuteras! Niclas har därefter trillat över en samling helt bisarra nyheter som avhandlas med stort nöje! Vad har Folkhälsomyndigheten med Kalle Moraeus pung att göra, varför kan telefonister hos SOS Alarm snart börja gasta om nätcasinon och hur hade man velat att Iprenmannen tog en överdos? Jonatan spinner vidare på den underbara storyn om brasilianaren Alexandre som fullkomligt älskar Arvingarna ? och nu har 19-åringen dessutom fått ta ett snack med sin största idol! Vi dissekerar samtalet och landar i vilket som är hans favoritord i svenskan! Det blir även en rejäl djupdykning i sådant som pojkvänner aldrig säger ? och vi landar i en hel rad verbala utspel som sannolikt fått härdade brudar att trilla av stolen! Hjärndött och irrelevant ? häng med på en härlig tur med glädjetåget!

2024-06-20
Länk till avsnitt

Frågeklådan #61: Sista man gör innan jorden går under?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan i vilket TV-program det gökas allra mest, hur länge de skippat att duscha om det gett 100 000 kr per dygn, att formera en laguppställning i fotboll med enbart djur, varför man önskar att flickvännen glömmer ens födelsedag, att planera sista dagen innan hela jorden går under ? och mycket mer! Hjärndöda frågor får meningslösa svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-06-17
Länk till avsnitt

231. Niclas skräckhaveri i USA

Jonatan har totalgolvats av en brasiliansk kille som är helt körd i Sverige. Han brinner kopiöst för språket, dansband, göteborgska, vissa radioprogram ? och kombinerar det här med sitt starka intresse för bussar och hissar. Det blir inte så mycket härligare än så! Niclas är hemma från USA och berättar om ett enormt missöde i samband med ett flygbyte, hur spelandet gick i Las Vegas ? och om det absurda mötet med Nordamerikas tredje bästa skidlärare för barn. Vi kikar dessutom på de märkligaste sakerna som folk skryter om ? och landar åter igen i slutsatsen att många personer är fullkomligt brända. Det blir även en vända om mannen som nyligen valde att springa ett helt marathon baklänges. Är det imponerande eller bara idiotiskt ? och vilka bisarra utmaningar anser grabbarna att dåren bör ta sig an härnäst? Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2024-06-13
Länk till avsnitt

Frågeklådan #60: Kan Kronofogden hamna hos Kronofogden?

I det här hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan de starkaste ?håll käften?-namnen, varför kvinnors bröst är mer sexualiserade än mäns, vad som händer när Kronofogden slutar betala sina räkningar, om Jonatan tror på ubåtar ? och mycket mer! Idiotiska frågor får korkade svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-06-10
Länk till avsnitt

230. Att mortla ner sin moral

Ny vända med glädjetåget samtidigt som Niclas befinner sig i Las Vegas! Jonatan har trillat över två underbara gubbar som stämmer in till 100% på två väldigt olika stereotyper med geografisk koppling ? och man mår inte skit av att höra dem ösa på rejält! Vi djupdyker även i recensionerna till en skånsk pub och framför allt de inte direkt supertrevliga replikerna som omdömena fått. Det verkar ha blivit en sanslös katt-hysteri bland Sveriges lokalradiostationer. Nyhetsvärde får komma i andra hand, det viktigaste är att det finns en halvdan pälsboll att rapportera om. Vilka fullkomligt bisarra följder får det ? och vem av poddmakarna ?tappar det? till slut? Vi bränner dessutom igenom några av de många och helt otroliga låtar som ni lyssnare skickat in efter att ha experimenterat med AI-tjänsten Suno (efter avsnitt 225). Det blir dängor om Dragan Bratic moral, Marcus Noterius stönande, hur ens IQ sjunker av att ropa ?Frölunda? ? och mycket mer! Hjärndött och irrelevant ? häng med, älskade vänner!

2024-06-06
Länk till avsnitt

Frågeklådan #59: Stanna i Stockholm livet ut för 1 000 000 000 kr?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan en safttillverkares gigantiska haveri, summan som krävts för att aldrig mer få lämna landet, månlandningen (igen), ?Bosse Bildoktorns? märkliga karisma, vilken typ av fågel man velat vara ? och mycket mer! Meningslösa frågor får hjärndöda svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-06-03
Länk till avsnitt

229. Taylor Swifts nya pojkvän: Leif GW Persson

Är det verkligen möjligt att en 11-årings största dröm är ett par träskor? Den frågan ligger till grund för grabbarnas diskussion om det här årets vassaste försäljare av majblommor ? eller är han rentav svenska småkillars svar på Moder Teresa? Niclas har noterat något av en lucka i systemet som öppnar möjligheten för precis alla i vårt avlånga land att ta sikte mot EU-parlamentet. Kan det här osexiga valet trots allt få en kaotisk eller kittlande touch? Vi funderar fritt kring vilka profiler man hade velat se dundra in i de fina och stela korridorerna nere i Strasbourg för att representera den blågula flaggan. Jonatan har fastnat för en smaskig nyhet om ?förbjuden romans? kopplat till ålder. Det landar i en djupdykning gällande vilka partners vissa kändisar, unga som gamla, borde satsa på om man anammade tankesättet att en skillnad på sisådär 44 år inte är något problem! Vilken storstjärna hade Leif GW Persson kunnat ragga upp ? och vem hade Zara Larsson, i en bisarr värld, inlett en relation med? Affirmationer är korta, positiva fraser som motiverar, inspirerar och uppmuntrar. Hur blir det då om man vänder på konceptet och gör dem gränslöst negativa? Märkligt nog inte alls så trist ? snarare tvärtom! Hjärndött och irrelevant ? hoppa ombord på glädjetåget, älskade vänner!

2024-05-30
Länk till avsnitt

Frågeklådan #58: Er mest kontroversiella åsikt?

I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket av orden röv eller rövare som kom först, om jobbiga barn tenderar ha oattraktiva föräldrar, vad de betalat i lösensumma för att rädda varandra från en kidnappning, deras mest kontroversiella åsikter, den mesta avtändande termen som inte har med något äckligt att göra ? och mycket mer! En välkänd poddfavorit har dessutom skickat in en bisarr fråga! Dumma sådana får hjärndöda svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-05-27
Länk till avsnitt

228. Världens roligaste gravstenar

Niclas drog i helgen, under rejält alkoholsug, på sig en extremt klumpig och genant skada som nu är helt omöjlig att dölja ? och han har landat i att listan över korkade och undvikbara åkommor under livet blivit alldeles för omfattande. En snabb genomgång, till Jonatans ohyggliga glädje, frambringar dock en klantighetsvinnare. På tal om olycka så har det blivit dags att djupdyka i det märkliga ämnet roliga gravstenar. Det finns en rätt rejäl skara genier som, härligt nog, bestämt sig för att deras minnesmärke sannerligen inte ska vara någon alltför trist eller sorgsen syn. Hur kan en rad kändisar välja att skoja till det inför att de ?trillar av pinn?? Ena poddmakaren lyckades härom dagen förutspå den exakta öppningsfrasen när han hörde två främlingar påbörja ett samtal. Det leder till en urspårad diskussion angående vilken som är den klart mest, eller minst, väntade första meningen som yttras vid en rad olika möten och scenarion. Det blir allt från en gammal tant med ett chockerande intresse till en surgubbes oväntade reaktion på att trakasseras och en bisarr fråga i en bastu. Hjärndött och irrelevant ? haka på, underbara vänner!

2024-05-23
Länk till avsnitt

Frågeklådan #57: Vad hände med att få schampo i ögonen?

I det här synnerligen oviktiga avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan kvinnors motsvarighet till att ?killgissa?, varför skeden är en så briljant uppfinning, vilken serie man hade velat leva i, tävlingen man hade utmanat 500 random personer i ? och mycket mer! Hjärndöda frågor får meningslösa svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-05-20
Länk till avsnitt

227. Felkönade henne ? förlåt, HEN!

Det var mycket som var urspårat i samband med Eurovision Song Contest-finalen i Malmö, men det som kanske bjöd på den starkaste underhållningen var de pronomen-relaterade svårigheter som vissa upplevde. Det blev både ?hen-kaos? och något av en parodi på samtiden. Det är också snudd på omöjligt att inte finna viss humor i att frågesportsnörden och tidigare friidrottsstjärnan Stefan Holm ställde till med totalt ramaskri under sin första dag som lärarvikarie. Hur hade det gått om han hakade på en annan höjdhoppsprofil, Patrik Sjöberg, in i den helt bisarra Dumpen-världen? Niclas har golvats av ett specifikt djurs extrema förmåga att bunkra förnödenheter. Hur hade det blivit om människor, i tider av osäkerhet, anammade samma syn på vad som är sunt att samla på sig? Vi djupdyker dessutom i en fantastisk skara av de taskigaste, roligaste och mest sanslösa förolämpningar som levererats på sociala medier. Hjärndött och irrelevant ? häng med!

2024-05-16
Länk till avsnitt

Frågeklådan #56: Varför är nästan alla rullatorer vinröda?

I det här tämligen hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur mycket pengar som krävts för att de skulle gifta sig med varandra, en märkligt vanlig färg på rullatorer, de bästa namnen på en pingvin, att råka garva vid ?förbjudna? tillfällen, vem man velat leva som under ett dygn ? och mycket mer! Irrelevanta frågor och jättedumma svar ? häng med och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-05-13
Länk till avsnitt

226. Speltorskens rattfylla på kaosdejten

Jonatan chockades härom dagen av en man vars utseende krockade brutalt med hans yrke. Det landar i en mastig diskussion om vilka attribut som är smått omöjliga att tänka sig kopplade till olika arbeten. Niclas har nästan tappat hoppet om Sverige efter att ha nåtts av en lista över bisarra utbildningar som helt eller delvis bekostas av skattemedel. Vad kan dårarna som läser de kurserna kontra med när någon stoltserar med att studera till typ läkare, jurist eller psykolog? Det blir även en djupdykning i den omtalade Facebookgruppen ?Singelfredag?. Hur vassa är medlemmarna på att sälja in sig själva eller flörta ? och vilka är de absolut värsta dejterna som de upplevt? Starka exempel utlovas! Vi trillar dessutom in på namnspåret igen då ett par nyligen döpte sin dotter efter den skaldjursrestaurang där flickan förlöstes. Hur märkligt hade det kunnat bli om fler anammade den udda principen att satsa på att namnge sitt barn efter platsen det föddes på? Hjärndött och irrelevant ? häng med på en härlig åktur med glädjetåget!

2024-05-09
Länk till avsnitt

Frågeklådan #55: Starkaste RONK-synonymen?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan avhandlar Niclas & Jonatan sina åsikter inför dansbandsmusik, mäns bisarra beteende intill en grill, varför det är märkligt att vara sugen på asiatisk mat, tidningsutbudet på vårdcentraler, en ?blind-ranking" gällande sannolikhet, hur blåljuspersonal hanterar rännskita, en maffig lista med runk-synonymer ? och mycket mer! Meningslösa frågor får hjärndöda svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-05-06
Länk till avsnitt

225. Leveransen från smällfet.se

Jonatan har stött på en smaskig tidningsartikel om Martin Melin som ju osar betydligt mer sexighet än sina kollegor i riksdagen ? men hur blir det om man placerar andra, välkända politiker i udda kontexter där just han florerat? Det blir exempelvis inte svagt när Stefan Löfven begår ett porrigt misstag i samband med en schampo-reklam. Niclas har golvats av de helt hänsynslösa namnen på thailändska klädbutiker som riktar sig till överviktiga. Vilka reaktioner hade sådan frispråkighet skapat i Sverige ? och hur hade leveranserna skickats från shoppingsajten Smällfet? Den senare frågan väcker inte direkt dålig stämning i studion! Det blir även ett arkeologiskt fynd som är av det mer bisarra slaget och ett utställningsobjekt som är så gränslöst märkligt att man eventuellt borde överväga att lägga ner museer som fenomen. Vi kikar dessutom på en otrolig AI-tjänst som genererar låtar utifrån specifika önskemål ? och testar vilka superhits som kan skapas om bland annat Magnus Hedmans låga förväntningar och Thorsten Flincks akuta pengabehov. Hjärndött och irrelevant ? häng med på en härlig tur med glädjetåget!

2024-05-02
Länk till avsnitt

Frågeklådan #54: Varför har brottslingar så hög spermakvalitet?

Kickstarta veckan genom att låta irrelevant trams penetrera öron och hjärna! I det här avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes hat gentemot mössor, vilken serie de velat kunna se för första gången igen, vilka som faktiskt inte kan slänga sig med klyschan att ?det finns andra som har det värre?, varför kriminella känns så gränslöst fertila, djuren som vore mäktigast att kombinera, namnen man hellre velat att Jesus hade fått, hur många minuter ?strax? är ? och mycket mer! Dumma frågor och meningslös svar ? haka på!

2024-04-29
Länk till avsnitt

224. Drömmen om att vara gift med en kossa

Ett kommunalråd i södra Sverige har hamnat i trassel efter att det framkommit att han varit oerhört frikostig med sitt krökande under viktiga tjänsteresor. Vi djupdyker i den spritdoftande härvan och skärskådar smugglandet, SMS:en, beställningarna och klockslagen. Det blir, så klart, även en tuff diskussion kring hur allvarligt det hela egentligen är. Vi kör dessutom ett matigt svep med extremt svaga radionyheter ? som bland annat handlar om att katten Ola gillar TV, en kille som är snudd på galen i fetaost, must-kungen Rumpunen och en gubbe som vill att en framtida fru påminner om en kossa. Niclas lyfter också fram en dåre som gjort halvsuccé på sociala medier med sina exceptionellt jobbiga och enformiga utmaningar. Hur svintråkigt är det att springa ett helt marathon i sin egen hall, räkna till en miljon och att stirra på en väggklocka i 24 timmar? En irrelevant och hjärndöd stund på glädjetåget som vi innerligt hoppas att ni ska uppskatta!

2024-04-25
Länk till avsnitt

Frågeklådan #53: Hade man velat vara bisexuell?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den sistnämndes skräckfylla i ett trapphus, vilken maträtt som borde anses kriminell att ha ketchup till, den nya bokstav som borde adderas till alfabetet, om man hade tagit ett piller som gjorde en bisexuell, det bästa och sämsta med deras jobb, chipsätande på tåg ? och mycket mer! Meningslösa frågor, hjärndöda svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-04-22
Länk till avsnitt

223. Det sanslöst omogna avsnittet

Stort, stort nyhetsfokus ? av det mer hjärndöda slaget ? när ännu en tur med glädjetåget rullar iväg! En pervers gubbe har tajat sig själv till ett epilepsianfall (?) i dambastun på ett badhus med ett vansinnigt passande namn, en idiot drog en exceptionellt förhastad slutsats när han vaknade med en helt vanlig åkomma ? och en dåre tog till lite väl drastiska metoder när suget efter att festa i Skövde blev ostoppbart. Vi bjuds dessutom på ett nytt superexempel gällande att läkare i Sverige, som fokuserar på tarmar och avföring, tenderar ha en koppling till Tyskland. Det blir också dårskap upphöjt till typ 4 när grabbarna skärskådar ett geni som levererar extremt underliga ?scoop?! Vem anordnar ?dum inuti huvudet-SM?, hur känns det att landa i en hög av bajs efter att ha gjort slut med flickvännen på fyllan ? och går det, trots allt, att föda något genom ryggen? Vi tar även tramset till en snudd på patetisk nivå genom att gissa hur de svenska partiledarna fiser. Vilken prutt-variant passar bäst till Johan Pehrson, Jimmie Åkesson, Ebba Busch och resten av politikergänget? Som en synnerligen omogen och därmed passande avrundning undersöker Niclas & Jonatan hur roligt, eller larvigt, det blir om man adderar ett specifikt och äckligt ord till välkända filmtitlar. Vråldumt och irrelevant ? haka på!

2024-04-18
Länk till avsnitt

Frågeklådan #52: Finns det ett samband mellan BMI och hårfärg?

I det här fartfyllda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den sistnämndes kontroversiella (?) ordval, en tågresa utklädd till höna, varför stora onlineköp helst görs via datorn, hur man själv besvarar de vanligaste frågorna Bianca Ingrosso får, om det finns ett samband mellan BMI och hårfärg, det faktum att handbojor och hamburgare låter ungefär likadant på skånska ? och mycket mer! Dumma funderingar får halvdana svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-04-15
Länk till avsnitt

222. Ateljégods eller RONK i pojkrummet

Jonatan är tillbaka på blågul mark och tramsduon har firat återföreningen med ett par öl innan man kör fullt ös inne i studion! Niclas har stött på en vikingasekt som satt skräck i lilla Gullspång och hotat diverse makthavare med avrättning. Vad är det idioterna vill ? och vilka är egentligen de helt vanvettiga ledarna? En komisk detalj är att den ena dårens namn inte direkt avspeglas i hans sinnestillstånd. Efter det senaste avsnittets spaning angående att arga norrmän är svåra att ta på allvar, eller bli rädda för, så har vi matats med en rad nya bidrag på ämnet ? men dessa har också dopats med rejäla ljudeffekter. Går det att känna obehag inför en ilsken norrbagge nu då?! Det blir även ett besök hos en 14-årig grabb som har ett extremt ovanligt intresse för sin ålder. Här är det inga fotbollsplanscher, våldsamma TV-spel eller undangömda toarullar för onanisessioner som gäller, men vad får honom så uppspelt på en halvdan promenadloppis utanför Vara? En gränslös rubrik som dök upp i ena poddmakarens flöde skapade ett gigantiskt sug efter att rota fram fler sådana, så vi bjuds dessutom på en mastig genomgång av fullkomligt otroliga formuleringar från svenska medier! Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2024-04-11
Länk till avsnitt

Frågeklådan #51: Vilken kändis vore sämst som VD?

I det här för världsbefolkningens fortlevnad inte direkt avgörande avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur det kommer sig att man inte ser fler döda djur, varför krigande makthavare (som alltid är män) inte bara släpper skiten, vilka kändisar man skippat att anställa till nyckelpositioner i sitt företag, brandmäns tveksamma löpvilja, när mat bör klassas som sopor ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, irrelevanta svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-04-08
Länk till avsnitt

221. Karl-Bertil Jonssons Ramadan

Niclas har djupdykt i den helt bisarra idén, lanserad av en beläst och resursstark superdåre, som går ut på att inom kort arrangera ett storslaget dopnings-OS då alla preparat är tillåtna för att maximera de idrottsliga resultaten. Vilka sporter ser vi mest fram emot att beskåda anabola-pumpade bestar ta sig an, varför kan de här tävlingarna anses ?renare? än de klassiska olympiska spelen ? och hur ser vi att ?Strippkungen? Dragan Bratic, efter floppen med sex-EM, kan nästla sig in på ett hörn? Jonatan tar ett bastant grepp kring svårigheten med att ta norsk ilska på fullt allvar. Vi bjuds på en rad exempel med rasande norrmän, men hur obehagligt känns det egentligen? Kan det rentav vara så att ett vansinnigt parkbänksfyllo från Lofoten framstår lite mysig, eller att en ilsken och ansiktstatuerad Lyxfällan-deltagare verkar kanon? Grabbarna undersöker dessutom hur gränslöst tråkiga välkända filmtitlar kan bli om man tillåts byta ut ett ord. På något sätt landar man i en diskussion om kaoset som skapats om SVT släppte ?Karl-Bertil Jonssons Ramadan?. Hjärndött och irrelevant ? haka på, älskade vänner och glädjetågsresenärer!

2024-04-04
Länk till avsnitt

Frågeklådan #50: Vilket språk tänker döva på?

I det här milstolpedoftande och hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes rätt platta ?bucket list?, havregrynsgröt till frukost, brutalare favoritsvordomar, TV-programmet Mästarnas Mästare, att känna skön smärta, en underbar uppvärmningsrutin ? och mycket mer! Dumma frågor får halvdana svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-04-01
Länk till avsnitt

220. Japanska turistens raseri utanför kemtvätten i Arlöv

Jonatan har åkt på någon indonesisk sjuka, men glädjetåget ställer aldrig in sina avgångar! Han får däremot, i all sin hemlängtan, lista vad man efter månader av resande i Asien ser mest fram emot med att befinna sig i Sverige igen. Vissa punkter är vrålplatta, andra mer förvånande. Vi tar oss dessutom an det helt bisarra händelseförloppet då en mattant i Östhammar fick skarp kritik för sina pannkakor, men gav svar på tal på ett fullkomligt chockerande sätt. Hur räknar vi med att det lät från hormonstinna och målbrottsdrabbade niondeklassare efter tumultet ? och kan det bli en trend att hyra in strippdansöser till halvdana skolkök? Niclas har noterat en märklig form av turism som har en slående stark koppling till ett risigt torg i en förort till Göteborg. Hur snopna bör japaner och amerikaner bli efter sina jätteresor till den här besjungna, men oerhört gråa, platsen? Vi tar oss även en funderare angående vilka andra ställen i vårt avlånga land, som letat sig in i en låt, som gissningsvis hade lett till enorm besvikelse för naiva musikfanatiker. Hur hade en ilsken man från Tokyo exempelvis reagerat när entusiasmen för att se en skånsk kemtvätt, eller få vistas 15 minuter från Eslöv, möttes med total bedrövelse? Hjärndött och irrelevant ? haka på, älskade vänner!

2024-03-28
Länk till avsnitt

Frågeklådan #49: Vilka måsten finns i himlen och helvetet?

I det här hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan tillvaron i himlen och helvetet, märklig eufori i en säkerhetskontroll, att våldgästa ett TV-program, när det kan anses rimligt att bära mjukisbyxor utomhus, vad som krävts för en smärtsam vandring genom hela Sverige ? och mycket annat! Onödiga frågor, meningslösa svar ? häng med och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-03-25
Länk till avsnitt

219. Tugga lössnus och ha pipig pojkröst

Historiskt avsnitt när grabbarna båda befinner sig utomlands, men mellan happy hours och strandhäng ska det givetvis bli en vända med glädjetåget! Jonatan fascineras av barn som anammat extremt osunda vanor. Kan man vara brutalt snusberoende med en röst som inte ens nått målbrottet ? och vilken nivå av raseri går det att nå över att mjukost skickats i soporna? Apropå dekadens så djupdyker Niclas i hur ett dygn kan se ut i TV-legendaren, tillika rökningsnestorn, Bengt Magnussons liv. Vad har en pall med cigg och en limpa stålull på en parkeringsplats med det hela att göra? Det blir dessutom en genomgång av de fullkomligt bisarra reaktionerna när en åländsk radiokanal bestämde sig för att göra om i sin tablå. Hur uppeldad och ilsken går det att bli över ett sådant beslut som rastlös ragata eller vrålalkad surgubbe? Här finns även en bragdartad superinsats att lyfta! Hjärndött och irrelevant ? haka på!

2024-03-21
Länk till avsnitt

Frågeklådan #48: Vad förenar campande SD-väljare & hipsters på Södermalm?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan en gammal rökkärrings leverpastejätande intill ett äckligt badkar, varför så lite ute i naturen är blått, när Garveriet Medias konto helt kan tömmas, de bisarra minnena från att spela kula som barn, varför män blir glada av att andra får svinont i pungen, det märkliga fenomenet vargtröjor, en vrålkryddad penisanekdot ? och mycket mer! Hjärndött och meningslöst ? kickstarta den nya veckan ihop med oss!

2024-03-18
Länk till avsnitt

218. Morgan Freeman blir telefonist på Lindesbergs kommun

Det här blir en ruskigt härlig tur med glädjetåget ? som efter ett par dumma ordvitsar inledningsvis bjuder på ett sanslöst nyhetssvep! Det blir allt från ett chockerande låtval under en stor barnshow till gränslöst svaga drömmar hos en biografchef och en urspårad lavemang-weekend i storstaden. Vad tusan gör, förresten, skådespelarstjärnan Morgan Freeman i telefonväxeln hos Lindesbergs kommun? Under en blöt kväll i östra Asien stötte Jonatan på ett kasino som verkade glömt den tämligen avgörande detaljen att en sådan verksamhet bör ha en matematisk fördel gentemot sina kunder. Går det ens att komma på en affärsidé som är sämre? Vi diskuterar även varför det lär vara helt omöjligt att livnära sig som psykolog i Mora, om Gucci kan överväga att öppna en jättebutik utanför Jokkmokk samt om ett filippinskt och risigt partytält går att betrakta som ett kap på fyllan. Det blir dessutom en rejäl dos av grisig manlighet när en fullblodsdåre levererar en samling märkliga tips på hur du är en riktig man. Det lutar, som en hint, åt att alla med en balle bör leva oerhört osunt och ilsket ? annars är fjolligheten total. Vansinnigt hjärndött och irrelevant ? haka på!

2024-03-14
Länk till avsnitt

Frågeklådan #47: Sämsta valet av sista måltid?

I det här hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad de hade betalat för att slippa bli totalt sänkt av Mike Tyson, vilket språk man tänker på som döv, ens sista måltid inför en avrättning, känslan av att vakna efter flera månader i koma, hur lång tid det skulle ta innan någon märkte att alla i världen tappat förmågan att nysa, vilken fruktsort som är skönast att landa på efter ett rejält fall ? och mycket mer! Meningslösa frågor och irrelevanta svar! Häng med och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-03-11
Länk till avsnitt

217. Godhetsbajsa med en giljotin i källaren

Jonatan befinner sig nu i Filippinerna och har fullkomligt golvats av ett chockerande mönster gällande invånarnas namn. Det hela måste exemplifieras och diskuteras ? men därefter beger sig glädjetåget till Skaraborg där lokalradion bjudit på en rad dundernyheter på sistone. Det blir allt från att vara lite för glad efter att ha bajsvandaliserats till att få en egen minnesruna på soptippen och att ligga naken med handfängsel på hallgolvet. Vi tar oss även an det speciella P4-inslaget som på ett fascinerande sätt klargör att man söker en avföringsdonator i Sundsvall. Hur omfattande var reporterns kostrelaterade förberedelser, vilken detalj kring den skitsamlande läkaren är slående härlig ? och vilka är de märkligaste prylarna som folk skänkt till välgörande ändamål? Den sistnämnda frågan för bland annat in grabbarna på ett samtal angående om det går att missbruka metamfetamin på ett lyxigt sätt och om det känts acceptabelt att någon hade en giljotin i sin källare. Det är dessutom dags för ett återbesök hos Instagram-kontot "Klockren Kommentar" ? och vi skärskådar en samling vråldumma utläggningar från mer eller mindre korkade Facebook-användare. Vad har en miljonvinst med förhudsförträngning att göra, hur snabbt i en dejtingprocess bör en lång fängelsevistelse komma på tal ? och kan Kronofogden hota med en Lyxfällan-medverkan? Hjärndött och irrelevant ? haka på, älskade dårar!

2024-03-07
Länk till avsnitt

Frågeklådan #46: Vem vill man dela fyllecell med?

I det här rätt fartfyllda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan om den förstnämnde helst blivit bedragen av sin flickvän eller att en Frölundastjärna hängts ut på Dumpen, vilken del av ?en svensk klassiker? man valt att tvinga sig igenom, den påstått höga efterfrågan på fler tavlor, vem de velat spenderat en vecka tillsammans med i en fyllecell ? och mycket mer! Hjärndöda frågor får irrelevanta svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-03-04
Länk till avsnitt

216. Sveriges argaste gubbjävlar med dialekt

Vad i hela friden hände med Jonatans frisyr i Asien ? och varför har Niclas fullkomligt tappat hoppet om svenska barn? Vi skärskådar en specifik detalj kring grundskoleelevers oduglighet och resonerar bland annat kring hur viktigt det är för en blivande frisör att kunna hantera en vanlig sax. Ena poddmakaren har nåtts av en fantastisk samling klipp på vansinniga gubbar. Vi försöker reda ut vilket vredesutbrott som är allra härligast, men varför förvandlas plötsligt en av de rosenrasande männen till en indisk cykeltaxichaufför? Det blir dessutom ? i det tragiska skenet av att just en vattenpark i Göteborg nyligen brann ner ? en diskussion angående vilka hypotetiska, oväntade och ironiska scenarion som trots allt fått en att må riktigt bra. Vad hade exempelvis varit oerhört komiskt om man noterade hos en kostrådgivare eller fick höra under ett telefonsamtal till Anticimex? Hjärndött och irrelevant ? häng med på en underbar tur med glädjetåget!

2024-02-29
Länk till avsnitt

Frågeklådan #45: Anser hantverkare att sallad är ?bögigt??

Irrelevanta frågor får hjärndöda svar när det är dags för ett nytt avsnitt av extrapodden Frågeklådan! Vilka är några av de stekheta ämnena som tas upp den här veckan då? Jo, Niclas & Jonatan diskuterar bland annat vilken emoji som fungerar i flest sammanhang, prylarna som packas ner allra först om det är läge att fly i panik, vad man fortfarande inte köper om 100 miljoner trillar in på kontot, fördomar om namnet Simon, hantverkares tydliga köpvanor ? och mycket mer! Kickstarta veckan med en meningslös stund ihop med oss!

2024-02-26
Länk till avsnitt

215. En stackares gris-orgasm i skidliften

Gunilla Perssons märkliga äventyr med Melodifestivalen och Kronofogden har varit en het snackis på sistone. Jonatan lanserar en långsökt teori kring det hela ? och det blir dessutom en fundering angående vem som hade passat suveränt i rollen för att hantera tantens utmätningsärende. Niclas hamnade under Alla hjärtans dag i en intensiv diskussion gällande ett visst fenomen som markant skiljer kvinnor och män åt ? och grabbarna kikar vidare på de ageranden eller beteenden som tjejer anser mest förvirrande hos killar. Igenkänningsvarning utfärdas! Vi djupdyker också i TV4-reportern Marcus Noterius senaste ?stunt?. Hur bisarra och stönframkallande ska den älskvärde profilens upptåg i rutan behöva bli innan man rimligtvis bör oroa sig för hans hälsa? Nere i tyska Leipzig cyklar det runt en dåre i varselkläder och rapporterar felparkerade bilar ? som sin hobby. Vad är det egentligen som lockar med att leka lapplisa, när har en ?viktigpetter? gått för långt ? och vilka jobb är det fullkomligt omöjligt att vilja nörda ner sig i eller utföra på fritiden? Hjärndött och irrelevant! Häng med på en härlig tur med glädjetåget!

2024-02-22
Länk till avsnitt

Frågeklådan #44: Kändisar man velat se i Gladiatorerna?

I det här ganska oviktiga avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan varför tjejer så ofta ber om något precis när man satt sig ner, hur politiker kan tänkas tilltala talmannen när vi får en icke-binär sådan, vilka kändisar de hade helst sett i TV-klassikern Gladiatorerna, vilken pryl som vore mest intressant att se stenåldersmänniskorna använda, vad man hade gjort som odödlig ? och mycket mer! Hjärndöda frågor får irrelevanta svar ? häng med!

2024-02-19
Länk till avsnitt

214. Glenn Hyséns absurda ?fynd? med Missing People

Niclas har investerat i nya stolar som gör det omöjligt (?) för honom att bjuda hem sin poddkollega på middagar framöver, men vilket underbart och oväntat uttryck använde kvinnan som ville köpa de gamla möblerna? Jonatan har, efter att ha nåtts av ett kul klipp, funderat kring vilka intressen som vore chockerande om det visade sig att en rad svenska kändisar har. Vilken hobby är det omöjligt att se framför sig att exempelvis Greta Thunberg, Gunilla Persson eller Glenn Hysén ägnar sig flitigt åt? En favorit från tidigare avsnitt har hamnat i rejält blåsväder efter att det framkommit att han skickat grova skämt i privata chattar och nu kallas homofob, rasist och en hel del annat. Ingen borde vara ens lite förvånad, men grabbarna dissekerar härvan och går i taket över att folk inte kan skilja på humor och åsikter. Vad innehöll konversationerna ? och vem är fjanten som läckt allt till media? Ett band med grymt feta medlemmar har gått viralt på grund av sin imponerande totalvikt. Vi djupdyker i det sanslöst starka kommentarsfältet och bjuds på otroliga musikreferenser med tjockistema. Vad tror man om bland annat Fleetwood Big Mac eller Linkin Pork? Hjärndött och irrelevant ? dra med en polare och haka på glädjetåget!

2024-02-15
Länk till avsnitt

Frågeklådan #43: Mest underskattade bakiskurerna?

I det här hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad det märkligaste någon skrivit till dem är, om små eller stora hundar imponerar minst med sin intelligens, hur du som man kan undvika att komma för snabbt, vad som är att föredra av rysk roulette och att köra med full gas in i en bergvägg, de bästa bakiskurerna ? och mycket mer! Glädjefyllt, men irrelevant ? haka på och kickstarta den nya veckan ihop med oss!

2024-02-12
Länk till avsnitt

213. Pitten i zenit i Folktandvårdens akutrum

Ny avgång med glädjetåget ? bara att haka på! Ulf Kristersson har, av flera udda anledningar, varit i ropet den senaste tiden. Det blev rubriker om ?party-Uffe? i samband med hans 60-årsfirande, men hur befogat var egentligen det epitetet ? och hur överdådigt var statsministerns kalas när man granskar det på detaljnivå? Det skickades även en märklig och smärtsam hälsning till Emmanuel Macron via Instagram, men hur hade vi önskat att Frankrikes president replikerade inför sitt omtalade Sverigebesök? Jonatan har golvats av en nyhet gällande en man som bestämde sig för att ?spela skinnbanjo? på en exceptionellt oväntad plats. Vi djupdyker kring vilka fler bisarra ställen som snuskgubbar, från norr till söder, valt att dra en handtralla på. Nattbussen till Åseda, ett förhörsrum i Borås samt ett språk- och litteraturcentrum har, exempelvis, antastats rejält. Niclas lanserar dessutom ett mästerskap som går ut på att utse världens lataste person. Kandidaterna som kommer till start bjuder inte direkt på svaga bidrag, eller vad sägs om att tvinga kollegorna att flytta på tusentals ton av stål så man slipper få solen i ögonen under sin frukost? Hjärndött och irrelevant ? bara att kasta sig över play-knappen!

2024-02-08
Länk till avsnitt

Frågeklådan #42: Är Niclas en framtida justitieminister?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken roll de hade passat bäst i om det blev krig, det viktigaste man tvingats göra en morgon efter en rejäl fylla, en ?fördomsprofil? utifrån ett specifikt matbutikskvitto, vilket yrke man är sugen på att byta till ? och mycket mer! Hjärndöda frågor och meningslösa svar! Kickstarta en ny vecka ihop med oss!

2024-02-05
Länk till avsnitt

212. ?Herr talman, har du eld??

Niclas har snubblat över en kinesisk marathonlöpare som har den bisarra vanan att röka cigg som en skorsten under loppen. Det här väcker ju många frågor ? exempelvis kring hur dåren hanterar vätskestationerna längs banan och på vilket sätt han firar en målgång. Det blir även en urflippad diskussion angående vilka andra platser eller tillfällen som det vore synnerligen märkligt att bolma på. Jonatan har charmats av en skolvaktmästare som sagt upp sig efter en udda dispyt om arbetskläder. Grabbarna kikar närmare på fallet och resonerar gällande vilka yrken som inte passar så väl om man vill vara mer fri och kreativ rörande sin klädsel på jobbet. Hur hade reaktionerna blivit om en kirurg gled in på en hjärtoperation iförd linneshorts och hawaiiskjorta? Vi tar oss också an ett extremt omoget, men dessvärre svinkul, ljudklipp som en lyssnare mixat ihop. Det innefattar bland annat en vrålande insektsfanatiker och den kanske mest klassiska scenen ur filmen Dum Dummare. Podden har dessutom nått av det glädjande faktumet att det existerar en norsk-finländsk halvkopia av ?Jag älskar Göteborg?-mannen från avsnitt 202. Vilket är den här inte så lågmälda gubbens starkaste, tillika oväntade, skäl till att vara gränslöst stolt över Finland? Hjärndött och irrelevant ? häng med på glädjetåget, älskade vänner!

2024-02-01
Länk till avsnitt

Frågeklådan #41: Bo en månad i badrummet eller köket?

I det här hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan en lyssnares bisarra gymskada, fantasin om att leva i vildmarken, att behöva mörda en kyckling varje morgon, förbjudna tankarna när man ser en polis tjänstevapen, den värsta tänkbara heldagen, om de fejkar sina skratt, hur länge man hållit käften om det gav 100 000 kr per dygn ? och mycket mer! Dumma frågor, irrelevanta svar ? haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-01-29
Länk till avsnitt

211. ?Din mamma är så fet att??

Niclas har drabbats av matförgiftning, är helt utmattad efter en natt på badrumsgolvet och sitter med spyhinken tillgänglig ? men kan han muntras upp av att Jonatan levererar en mastig omgång med gränslösa tjockis-skämt? Vilket är egentligen det starkaste ?din mamma är så fet att??-hånet som går att komma på? Det blir även ett saftigt nyhetssvep om allt från tolv helt ofrivilliga ?happy endings? till att öva på att bajsa i plastpåsar och att bli vansinnigt kränkt över att bjudas på en god måltid. En förberedande åtgärd inför en eventuell krissituation i Sverige är att se till att folk har kontanter hemma. SVT lyfte nyligen det här, men valde då en infallsvinkel som är så dum att man knappt tror att det är sant. Vi kan avslöja så mycket som att myndighetsexperter inte tipsar om att förvara pengarna i varken en ångbastu i Afghanistan eller i en sous vide mitt på Sergels torg. Det har dessutom blivit dags att utse det värsta slöseriet med skattepengar år 2023 ? och här blir det en stenhård kamp mellan, bland annat, att lägga 370 miljoner kr på att INTE bygga ett sjukhus och att låta obildade norrlänningar bada jacuzzi för en miljard. Hjärndött och irrelevant ? häng med på glädjetåget, älskade vänner!

2024-01-25
Länk till avsnitt

Frågeklådan #40: Dialekten man helst vill ha?

I det här irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan avhandlar Niclas & Jonatan viktiga ämnen som att ta en lyxig paus i sin utbildning, OS-idrotten man som amatör borde satsa på och vilket djur som ser mest påhittat ut. Det blir dessutom två frågor från en landslagsspelare i hockey ? och mycket annat hjärndött! Kickstarta veckan ihop med oss!

2024-01-22
Länk till avsnitt

210. Breiviks Tinder-profil & Edvin Törnbloms kåtslag

Jonatan njuter av 30 grader och sol i Thailand medan Niclas är krasslig i ett Stockholm plågat av snökaos. Den förstnämnde sprang på en berusad TV-profil i samband med att han skulle supa med ett gäng från Hallsberg ? och det kan vara så att skvallerpressen inom kort rapporterar om att en folkkär artist vänsterprasslar med en man från Afrika. Vilken desperat och svindyr åtgärd behövde VD:n på hemmaplan ta till för att mildra sin ångest över en klart sämre tillvaro? Sveriges kändaste bög har blivit fullkomligt smällkåt på ? och snudd på besatt av ? en nära familjemedlem till ena poddmakaren. Det bjuds på häpnadsväckande detaljer och en diskussion gällande vad det hela kan komma att leda till. Det resoneras också kring hur avskydda grabbarna egentligen är av Johanna Nordström och Edvin Törnblom. Vi djupdyker dessutom i Anders Behring Breiviks bisarrt lyxiga tillvaro i fängelset ? och eftersom massmördaren nu vill skaffa Tinder författas även en gränslöst förskönande och vidrigt "lockande" presentation av terroristen. Vad tror vi förresten om en dejtingapp enbart för grovt kriminella ? och vilken textrad hade eventuellt fått kvinnoanstalten Hinseberg att drabbas av översvämning? Irrelevant och hjärndött ? häng med på en sprakande tur med glädjetåget! 

2024-01-18
Länk till avsnitt

Frågeklådan #39: Vem ger man sanningsserum?

I det här oerhört irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan om det går att åka på en båtmotor, sätten de helst hade förlorat pengar på, hur man skulle använt en rejäl spruta med sanningsserum, morsans supande, vilka varor som handlas hem på ren rutin, om man föredragit en flickvän med extremt rökberoende eller gigantisk septumpiercing ? och mycket mer! Hjärndött och meningslöst, så kickstarta veckan ihop med oss!

2024-01-15
Länk till avsnitt

209. Det gränslöst dekadenta avsnittet

Den här åkturen med glädjetåget får ingen missa! Niclas har trillat över en Facebook-kommentar från en kärring som levererar otvivelaktiga bevis på att vara mest långsint i hela Sverige, men hur står hon sig i brutal konkurrens med gränslösa och hypotetiska exempel på ämnet? Jonatan tar åter fram diskussionen om ens fördomar gentemot andra länder, men nu handlar det primärt om vilka befolkningar som är mest dekadenta i världen. Var röker, spelar och super man allra mest? Det här dumma ?quizet? skapar enorm frustration i studion, men vi bjuds också på en fullkomligt häpnadsväckande supergissning. Det blir dessutom berättelsen om en ?varmboga?-entusiasts sanslöst mörka och händelserika, men också rätt fina, lördagskväll med sin ciggmissbrukande skräckfru och oerhört udda granne. Somliga detaljer är så fantastiska att de nästan är svåra att greppa! Hjärndött och irrelevant ? häng med!

2024-01-11
Länk till avsnitt

Frågeklådan #38: Vad hade man gjort som osynlig?

I det här fullkomligt irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket motiv som valts för en ansiktstatuering, vilken trivial superkraft som lockar, mysteriet kring popcornkärnor, varför orimligt många som skryter om att ha gjort lumpen har ett visst namn, vem i duon som är mest PK, att ha både kommunister och nazister som lyssnare, vad man egentligen hade gjort som osynlig ? och mycket mer! Hjärndöda frågor, meningslösa svar ? häng med och kickstarta veckan ihop med oss!

2024-01-08
Länk till avsnitt

208. Jackpottarnas jackpott och nitlotternas nitlott

Vardagen är tillbaka för de flesta ? och vad passar då bättre än en hjärndöd tur med glädjetåget? Jonatan kan inte släppa en enorm snackis runt Bingolottos uppesittarkväll ? och det landar i en bisarr tillbakablick kring de urusla vinsterna som det gick att lägga vantarna på under den tiden som ?Loket? ledde programmet. Hur glad hade man exempelvis blivit av halvdana mängder kattmat eller knäckebröd? Niclas har djupdykt i listan över de nya ord som tillkommit i svenskan under 2023. Hur bra koll har hans poddkollega på glosor som toxisk positivitet eller gargasnipe? Det blir dessutom en genomgång av de exceptionellt spretiga och märkliga inledningarna i Framgångspodden med Alexander Pärleros. Hur välkomnas en gäst på det mest chockerande sättet, vad är egentligen nitlotternas nitlott ? och hur rimligt är det att som solkysst Marbella-entreprenör strö salt i såren på en person som mer eller mindre enbart är en torso? Tramsigt och irrelevant ? haka på!

2024-01-04
Länk till avsnitt

Frågeklådan #37: Kändaste personen i våra telefoner?

Raketerna har knappt hunnit tystna och champagnekorkarna har knappt hunnit sluta ?poppa? ? men då kan det väl vara skönt att kickstarta år 2024, eller dämpa bakfyllan, med lite hjärndött trams som har noll med finkläder, cigarrer eller nyårslöften att göra? I det här rätt meningslösa avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan en renovering av frasen ?tusen tack?, vad deras favorit-tacos innehåller, varför yngre östasiater sällan har skägg, vilket djur man velat se i storleken av en häst, sporten som hade varit roligast om atleterna fick supa inför tävling, kändaste personen i deras telefoner ? och mycket mer! Dumma frågor, sämre svar ? häng med!

2024-01-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.