Sveriges 100 mest populära podcasts

RW-podden med LG & Peppe

RW-podden med LG & Peppe

En Podd om löpning och träning med coacherna L-G Skoog och Peppe Lindholm. Vi berättar om hur vi tränar våra löpare och kollar in allt det senaste inom löparvärlden. Runner?s World?s chefredaktör Anders Szalkai är med varje vecka och pratar bland annat om sin satsning mot Boston maraton. Vad innebär tröskel-pass? Kan man klä sig hur som helst i löparspåret? Vad är en ?tom-dusch?? Vi reder ut det och mycket mer!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rwpodden.libsyn.com/website

Avsnitt

62. ? Jag pumpade på med hur mycket godis som helst ?

Run happy! Det ska vara roligt att springa, allt behöver inte handla om tider och prestation. Hur hittar vi motivation och glädje i löpningen? Brooks söker 6 st testlöpare - in och lyssna och bli en av dem!
2021-04-08
Länk till avsnitt

61. LG tvättar Peppes fötter och hyllar påskens godis

Full fart med träningen- nu är vi framme vid uppladdningen inför lopp, både virtuella och ?riktiga?.Jörgen från Löplabbet är med och släpper en spännande skonyhet! Glad påsk!
2021-04-01
Länk till avsnitt

60. Slem ,snor, blod å stå på alla fyra

Behöver det verkligen vara så på alla löppass? Avsnitt 60 är här och vi pratar vidare om hur vi lägger upp träningen nu. Puma har kommit med en distanssko med kolfibersula som vi testar och diskuterar. LG chockar i klädkod.
2021-03-25
Länk till avsnitt

59. LG kavlar upp ärmarna och ställer upp i Mr Olympia!

Inte riktigt men vi pratar än en gång om styrketräning för löpare och vi koncentrerar oss på hur vi kan träna funktionellt hemma för löpning. Tillsammans med Flowlife får vi nya utmaningar som gör oss starkare( och snabbare)

2021-03-18
Länk till avsnitt

58. Lg ställer sig upp för att få blod till arslet

Nu lämnar vi grundträningen och vad händer då? Vi berättar om hur vi tycker att man kan träna nu. Szacke kör sitt torsdagspass  tillsammans med sina kompisar genom hörlurar från Jaybird. In och lyssna!
2021-03-11
Länk till avsnitt

57. Szacke slår en piruett i Österikisk landslagsdress.

Spring tillsammans! Det dyker upp fler och fler löpar-team både i Sverige och runt om i världen. Vi dyker in i det tillsammans med Vitamin Well och deras team Nordic Runners. Sen är vi alla överens angående veckans vett & etikett!
2021-03-04
Länk till avsnitt

56. LG äter tacos-?det är ju halv-vegetariskt?

Kort och hårt, nej vi talar inte om något annat än löpning här. Hur ska man träna om man tänker just kort och hårt? Hur kan musiken påverka träningen? Vi pratar om hörlurar från Jaybird också och LG har alla inställningar på EQn klara.
2021-02-25
Länk till avsnitt

55. Szacke går på rave iförd hunddräkt

Uppvärmning. Hur viktigt är det och hur ska vi värma upp? Flowlife har låtit oss testa deras nya Flowgun Pocket och den är ju perfekt till både uppvärmning och efter passet. Musik, mode och sanningar utlovas.
2021-02-18
Länk till avsnitt

54. LG drar på sig skjorta och ger sig ut i vildmarken!

Vi snackar om traillöpning och nuddar vid ultralöpning. The North Face har gjort en trailsko med kolfibersula- klart vi testar den tillsammans med Löplabbets sko-guru Jörgen Lindh!

2021-02-11
Länk till avsnitt

53. Vegetarianer och strumpor utanpå!

Distanslöpning- hur mycket och hur snabbt eller långsamt ska man springa? Vi testar Adidas nya sko Ultraboost 21 och pratar med deras skoexpert Stefan Rehn. Vi har självklart även tips på klädsel och en massa annat om löpning.        

 

2021-02-04
Länk till avsnitt

52. ?Du får svettas hur jävla mycket som helst?

LG skräder som vanligt inte orden när han pratar om löpband som är veckans ämne. Lite tips och trix från oss i midvinterträningen. Mat, mode och löpning i en perfekt mix. Välkomna!
2021-01-28
Länk till avsnitt

51. Ska man raka benen för att springa snabbare?

Tävlingar! Kan man tävla sig i form? Hur ska man tänka? In och lyssna så får ni alla knep och råd för en bra tävlingssäsong. Självklart berättar vi hur ni ska tänka rent modemässigt också.
2021-01-21
Länk till avsnitt

50. Lukta lagom illa och spring trösklar!

Avsnitt 50. Vi hade hoppats på Globen men fick hålla tillgodo med en lite mindre arena. Äntligen är LG klädd i flanell- nu kan det inte bli bättre!
2021-01-14
Länk till avsnitt

49. Man kan ju inte komma där och flåsa som en jävla idiot!

Backträning, vi går igenom olika varianter av en av löparens viktigaste träningsformer. Klädkoden chockar och Szacke går som vanligt halva vägen då det kommer till löparvett och etikett. Välkomna!
2021-01-07
Länk till avsnitt

48. ?Du kan inte komma i splitshorts som skär upp i arslet?

Nyår och nyårslöften, har du några? Hur ska man tänka när man börjar och hur får man en hållbar start på det nya året? Plus en massa annat snack om löpning. Gott Nytt År!
2020-12-30
Länk till avsnitt

47. Räknas pulsband som ett klädesplagg?

God Jul!  Årets julklapp från oss blir ett trainingcamp! Ett program från 24/12-31/12  Välj vissa pass eller kör hela! Klädkod och en massa löpning kommer här!
2020-12-24
Länk till avsnitt

46. ?Vi kan koka gröt och göra en ljusstake av gamla galgar?

LG blir lite obekväm när vi ska prata om så flummiga saker som rytm i podden. Men vad kan vi göra med hjälp av den i löpningen? Szacke svarar på lyssnarfråga och vi kommer som vanligt med ovärdeliga kläd-tips.
2020-12-17
Länk till avsnitt

45. Ryggbiff och rytmen i blodet!

Nu är det dags för grundträning! Hur och varför ska man göra det? Intervju med olympiern och YMR Track Club ägaren Peter Häggström Lindecrantz om hållbart sportmode och löpning, såklart!
2020-12-10
Länk till avsnitt

44. Man kan inte blanda in frukt i maten!

Intervaller! Nu reder vi ut allt om intervallträning. Vad är bra och finns det risker med det?
LG och Szacke fortsätter att gnabbas om godis och klädkoden får oss att bli ännu snyggare.

2020-12-03
Länk till avsnitt

43. Skumbananer och k*k i hatt

Träningsdagbok- är det något man ska lägga fokus på? Vad händer i löparvärlden och kan vi överhuvudtaget något om godis? In och lyssna!
2020-11-26
Länk till avsnitt

42. Szacke har heta ben i avklippta tights

Pulsträning! Tillsammans med Polar går vi igenom hur och varför du kan använda pulsen i din träning. Veckans temadag gör att LG funderar på att byta karriär och helhjärtat satsa på maten.
2020-11-19
Länk till avsnitt

41. Naturjuice och barbröstade löpare

Vi snackar om hållbar löpning med Reebok och går igenom veckans matvanor. LG börjar snart springa i bar överkropp medans Peppe får stå i vassen när han badar. Szacke redovisar sin senaste träningsvecka i detalj!  

 

2020-11-12
Länk till avsnitt

40. Hur stor får en mössa vara?

LG lägger upp 2v träning inför maraton, hur ska vi klä oss i vinter? Löplabbet är med oss igen och förklarar bla varför vi ska använda merinoull. Vi börjar även närma oss att få reda på vad ?naturjuice? egentligen är.

2020-11-05
Länk till avsnitt

39. Har LG bra reflexer?

Hur gör vi för att synas i mörkret? Tillsammans med Jörgen Lindh från löplabbet går vi igenom allt från blinkande skosnören till ryggsäckar med reflexer. Szacke utmanar Susanne Lanefelt i klädkod. In och lyssna!
2020-10-29
Länk till avsnitt

38. Veckosallad & virtuell coach

Hur funkar det med en virtuell coach? Vi testar och snackar med Racefox. Szacke är i Portugal och ska fota sina solbrillor medan Lg och Peppe utmanar lyssnarna i RWPODDENS nya utmaning. Lyssna gärna!
2020-10-22
Länk till avsnitt

37. Kolfiberskor & norrländskt spa

Nu reder vi ut allt som har med kolfiberskor att göra! Löplabbets Jörgen Lindh är med och diskuterar och förklarar allt om det. Kan vem som helst springa och dra fördel av dessa superheta skor? Lg har en löparspaning och han tror att Szacke och Peppe kan bli knarkare. Ja, allt är ungefär som vanligt!
2020-10-15
Länk till avsnitt

36. Tröskel, Vo2max och upprullade tights!

Löpartester, anrika Bosön har öppnat upp sitt nya testcenter och bygger vidare med träning och testning mot 2025! Szacke berättar allt om sin Backyard- premiär och LG förklarar hur man springer om man kommer ikapp någon på löpturen.
2020-10-08
Länk till avsnitt

35. Skavsår mellan skinkorna i pannlampans sken

Mörkerlöpning! Visst är det en härlig känsla att springa i mörkret? Tips och trix om just det. En fin intervju med Markus Torgeby som både har sprungit och sovit ute mycket i mörker. Alla är dessutom helt överens ang klädkoden den här veckan. Välkomna!
2020-10-01
Länk till avsnitt

34. Grovskuren smoothie och avslappnade löparben

Löpning i allmänhet och framförallt hur vi ska springa just nu. Vi replikerar lite på styrka för löpare och stretchar oss igenom kroppen. LG sågar friskt i klädkoden, allt är som vanligt!
2020-09-24
Länk till avsnitt

33. Grabbarna har höstlöv i håret!(och spåret)

Hösten är här och vi snackar om höstlöpning. TCS Lidingöloppet är ju starkt förknippat med just det och vi intervjuar generalsekreteraren Cecilia Gylden om hur det går till och vad som bjuds löparen i år. Sen har vi som vanligt modeskola och mattips. In och lyssna, LG är i toppform!       

 

2020-09-17
Länk till avsnitt

32. Full fart framåt!

Ny utgivningsdag, LG och Szacke bjuder på braknyheter och intervju med Adidaslöparen Kristoffer Låås om maraton och senaste kolfiberskon. Hur lång tid bör man ha för att kunna genomföra ett bra maraton? Finns det mer att gräva fram i klädkod för löpare? Lyssna så får du svaren!
2020-09-10
Länk till avsnitt

31. LG är totally relaxed

Är det bara att springa eller måste vi återhämta oss ibland- och hur gör vi det? Vi pratar men Flowlifes Lukas Wasniewski om olika hjälpmedel till återhämtning. Szacke skriker för en gångs skull högt när det kommer till löparvett & etikett, samt mycket mer!
2020-09-02
Länk till avsnitt

30. Får man verkligen snyta sig hur som helst i löpspåret?

Come together! Springa i grupp, vara med i en klubb och ta del av gemenskapen. Är det bara bra och glatt? Kan det vara dåligt? Vart tog stafetterna vägen? Oj, vad mycket vi har att prata om i det här avsnittet, välkomna!

2020-08-26
Länk till avsnitt

29. LG och Szacke pinkar som Fantomen

Varför hamnar man i formsvackor och hur tar man sig ur dom? Vi snackar om SM och alla fina resultat. Klädkoden gräver djupt och vi har mycket bra att säga om allt möjligt... och lite till.
2020-08-19
Länk till avsnitt

28. The boys are back in town!

Eller utspridda i Norrland och huvudstaden i alla fall... Så mycket skvaller, statusuppdateringar och inte minst massor med löpning! Alternativ träning, lyssnarfråga, skodebatten och en massa mode, välkomna!      

 

2020-08-11
Länk till avsnitt

27. LG går ner i split och Szacke har kalsonger under splitshortsen!

Rörlighet för löpare, hur viktigt är det egentligen? Kan det ens vara intressant att prata om? Ja, vi tror det. Vi får expert-tips av Cecilia Gustafsson och reder ut hur mycket bättre vi kan bli om vi är lite vigare. Självklart blir det en hel del annat också, tune in!
2020-07-29
Länk till avsnitt

26. Bomullsoveraller och tung myr

Har LG på sig en ?Rocky-overall? när han springer på myren? Farsan är tillbaka med roliga intervaller och Szacke gästar skånska löparbanor. Vi pratar om träningsprogram- hur, var, när och varför!
2020-07-22
Länk till avsnitt

25. Är jeansshorts det ultimata löparplagget?

Need for speed! Varför är det så viktigt med fartträning? Funkar LG?s matlådor under semestern och fixar vi utmaningen? Flera lyssnarfrågor får svar och en massa tom-prat såklart!
2020-07-15
Länk till avsnitt

24. Szacke reser ståndaktigt i smala brallor

Löpning för alla! Kan alla springa och varför? Hur börjar man och hur tar en erfaren löpare sig till nästa nivå? Självklart så tom-pratar vi en hel del också, häng med!
2020-07-08
Länk till avsnitt

23. Lunchlådor & strumpor som pannband

Semesterträning-vi berättar om hur vi tycker ni ska göra. Varför klipper Szalkai sönder sina finisher-tröjor? Hänger ni med på vår utmaning nu i sommar? Det och mycket mer i veckans avsnitt!
2020-07-01
Länk till avsnitt

22. Svettiga funktionströjor i luften

Svettiga funktionströjor i luften. Hur snabbt, hårt, lugnt ska man springa? Träningstempon är temat. Borgskalor, puls, tid och allt annat som hör löpningen till och hur länge får vi vänta på svaret om vilken som är den bästa karbon-skon?
2020-06-24
Länk till avsnitt

21. Tjockare hår och snabb på milen!

Den magiska, mytomspunna milen. 10.000 meter. Varför är det en så populär sträcka och hur gör vi för att bli bättre på den?   LG delar även med sig av mat och stiltips som vanligt.
2020-06-17
Länk till avsnitt

20. Norsk diet och vadkompression

Är det skillnad på terränglöpning och traillöpning? Kan alla vinna på att springa i skogen? Häng med när vi fördjupar oss i myrar, stigar, berg mm!
2020-06-10
Länk till avsnitt

19. Oboy och biceps!

Styrketräning för löpare- är det värt något eller behövs det inte? Szalkai avslöjar gymnastiska talanger och LG försöker sammanfatta klädkoden för löpare.
2020-06-03
Länk till avsnitt

18. Springer LG i kilt?

Internationella nörddagen -vi får alltså gräva oss in i detaljer! Idag delar vi med oss av fem favoritpass- så knyt skorna och häng med!
2020-05-27
Länk till avsnitt

17. Magtröjor och heta löpare

Hur viktigt är det att planera sin träning? Har Mo Farah inte lyssnat på LG? Szacke flexar magmusklerna och mycket mer i avsnitt nr 17. Välkomna!
2020-05-20
Länk till avsnitt

16. Hur fladdrig får en tröja vara?

Löpning på annat sätt- vad innebär det? Banlöpning är både kul och nyttigt. Vilka tips har Szacke att ge till en som för första gången ska springa på tartan? LG fortsätter mata in timmar på sin cykel och vintern kom tillbaks till Järvsö.
2020-05-13
Länk till avsnitt

15. LG i bara mässingen!

Distanslöpning - vad gör det för nytta och vilken fart ska man hålla? Behöver man ha speciella ?distansskor?? Peppe har en ny tv-serie på G och kalsong/tros debatten rullar vidare och nu tar den en ny vändning med vår sponsor på det här avsnittet! In och lyssna så får ni veta mer!
2020-05-06
Länk till avsnitt

14. Smular inte chipset i shortsen?

Teknik- är verkligen tipset ?femkrona mellan skinkorna? förlegat? Vi pratar löpteknik och varför vi tycker det är viktigt med det. LG avslöjar ett av sina favoritpass och Anders mäter banor på sitt underliga sätt.
2020-04-29
Länk till avsnitt

13. Powerwalk finns inte i Norrland

Szacke har fyllt 50- men hur gammal skulle han egentligen vilja vara? Testlopp- hur gör man och varför? Vi ger olika förslag. Det och en massa annat om löpning, såklart!
2020-04-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.