Sveriges 100 mest populära podcasts

RW-podden med LG & Peppe

RW-podden med LG & Peppe

En Podd om löpning och träning med coacherna L-G Skoog och Peppe Lindholm. Vi berättar om hur vi tränar våra löpare och kollar in allt det senaste inom löparvärlden. Runner?s World?s chefredaktör Anders Szalkai är med varje vecka och pratar bland annat om sin satsning mot Boston maraton. Vad innebär tröskel-pass? Kan man klä sig hur som helst i löparspåret? Vad är en ?tom-dusch?? Vi reder ut det och mycket mer!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rwpodden.libsyn.com/website

Avsnitt

90. Szacke avslöjar sitt kraftdjur!

Och inte bara det, vi pratar om hur du ska behålla gnistan och skjuta formen framför dig när vi går in i grundträningen. Vi har med oss Erik från Hoka one One som lite av ?the fifth Beatle? då han inte bara pratar om skor utan vi kidnappar honom hela avsnittet.

2021-10-21
Länk till avsnitt

89. ?Du har trampat på som vanligt?

Post maraton! Hur går vi vidare efter en urladdning som maraton? Vi ger tips och pratar självklart om Sthlm maraton  och hur det har gått för alla.
2021-10-14
Länk till avsnitt

88. ?Jag vägrar att svara på det?

En sista finputsning inför Stockholm maraton ( och andra maror också såklart) Hur gör man och vad gör man? Szacke vägrar svara på ?under skinnet? frågan, chockerande.  

 

2021-10-07
Länk till avsnitt

87. "Man ska inte se ut som en julgran ?

Hur ska man då klä sig och bete sig när man springer i mörker? Vi tar hjälp av Löplabbet som berättar om löpning under höst och vinter. Sen snackar vi löpning i allmänhet och tar oss in ännu närmare Szackes hemligheter.
2021-09-30
Länk till avsnitt

86. Frågespecial! 

Vi får många frågor och det är superkul! Nu försöker vi svara på en hel del. LG verkar även nöjd med veckan som gått och vi spanar in löpningen som har varit under veckan.      

 

2021-09-23
Länk till avsnitt

85. ?Å där stod hon med en vegetarisk lasagne!?

LG har varit med om en mathelg som han inte kunde styra över. Mycket löpning, såklart. Det har varit halvmaraton runt om i landet. Veckans ämne är medeldistans- kan alla springa det? Vi pratar även skor med vår partner Puma. Välkomna!
2021-09-16
Länk till avsnitt

84. Szacke förklarar förspel och LG lyssnar för en gångs skull

Samt massor med löpning! Vi svara på lyssnarfrågor och träffar Jonas Bohr från Cellexir igen och ser hur världsrekordförsöket har gått.

2021-09-09
Länk till avsnitt

83. ?Sandaler, surdeg och hipsterskägg?

Hur håller vi motivationsbrist löpningen uppe under höstens mörka månader och kan Szacke bli riktigt arg? Vi svarar på läsarfrågor och får veta lite för mycket om matförgiftningar. Varmt välkomna!
2021-09-02
Länk till avsnitt

82. ?Lena gjorde en jävulsk laddning igår?

Vad pratar LG om? Och hur djupt under skinnet kan vi komma på Szacke? Vi pratar om laddning och hur man ska träna sista två veckorna till halvmaraton. Göteborgsvarvet stundar och tillsammans med New Balance går vi igenom några upplägg!
2021-08-26
Länk till avsnitt

81. LIVE!

RW-podden direkt från Camp Järvsö! 

2021-08-19
Länk till avsnitt

80. ?Igår var jag faktiskt uppe ända till 24!?

Hur viktigt är det med rätt vila? -då menar vi vila i träningen. Vad är det för skillnad på ståvila, joggvila, när ska man vila si och så? Trevlig torsdag!
2021-08-12
Länk till avsnitt

79. ?Att se konturerna av kulorna är inte bra?

LG lär oss hur vi klär oss och vi gästas även av hans dotter Malin som berättar om sin löpning och svarar på lite lyssnarfrågor. Szacke är i högform och avslöjar fler hemligheter. Samt en massa löpning förstås!      

 

2021-08-05
Länk till avsnitt

78. ?Det är bara att ta en näve olivolja och smörja ordentligt!?

LG ger skönhets och hälsotips till vår ultrahjälte Anders Szalkai efter hans 24 h debut. Att pressa sig utanför sina gränser, kan det vara bra? Det och mycket mer i veckans avsnitt av RW-podden.
2021-07-29
Länk till avsnitt

77. ?Det är väl så med vilda djur?

Vår djurexpert Anders Szalkai berättar om sina senaste naturupplevelser och vi andra ( och Szacke) går in och pratar om en ofta bortglömd del av löpningen nämligen uppvärmning. LG ser fram emot fredagens temadag och vi är alla sugna på att springa mer!
2021-07-22
Länk till avsnitt

76. ?Du kan ju inte bli som Boston-stryparen helt utan karaktär?

Det kan vara lätt att hamna utanför sina löpar-rutiner när semestern stormar in- vi berättar hur du får träningen att funka även då. Szacke avslöjar dessutom fler hemligheter i ?under skinnet på Anders Szalkai?
2021-07-15
Länk till avsnitt

75. ?Man ska känna glädje i ren vaniljsmak?

Ja, LG fortsätter att sprida sin visdom och det gör även vi andra tillsammans med Löplabbet och deras temposko-guide. Hur hittar man bästa skorna för snabbare och skonsammare löpning? Hur råder man bot på hälsporre och andra skavanker? In och lyssna så berättar vi!
2021-07-08
Länk till avsnitt

74. ?Du får ju inte hålla på och limma under själva passet?

Hur hett kan och får det gå till på träningen? Veckans ämne är våra favoritpass som vi bjuder på så vässa pennan och in och lyssna!
2021-07-01
Länk till avsnitt

73. Ljummen som ett basebollträ

Vi pratar inte bara om LG s status utan även om träning i värme. Vad har vi för tips & trix? Välkomna in och lyssna!
2021-06-24
Länk till avsnitt

72. ?Döda hudflagor vibrerar på kroppen"

Långpass! Nu försöker vi reda ut det mesta om passet som många älskar och lika många hatar. Hur nostalgisk får man egentligen vara när det gäller kläder?
2021-06-17
Länk till avsnitt

71. Kött, kött, kött!

LG har hamnat i sjunde himlen. Vi pratar musik och löpteknik. Vad är viktigast, ett långt steg eller bra frekvens? Dessutom en ny programpunkt som får Szacke att bli nervös...
2021-06-10
Länk till avsnitt

70. Jag tog en baguette och rökte en Prince

LG är i högform!  Avsnitt nr.70 är här och vi pratar om målsättningar. Är det bra? Varför? Hur? Ja, vi har massor att säga om det ämnet. Klädkod och vett & etikett i löpspåret är också med, såklart.
2021-06-03
Länk till avsnitt

69. ?Jag sväljer hellre spott än äter korv med bröd innan löpning?

Frågespecial! Vi svarar på era frågor!(eller försöker i alla fall) Både Szacke och LG håller sig vakna under hela avsnittet. Det är roligt att snacka löpning!

2021-05-27
Länk till avsnitt

68. Lg och Szacke har somnat!

När träningen har kört fast, vad gör man? Låt oss guida er i att träna lite utanför boxen. Lg chockar oss och sig själv med att frångå sitt matschema. Lyssna gärna!
2021-05-20
Länk till avsnitt

67. LG får skörbjugg snart

Den perfekta löparveckan-finns den? Vi berättar om hur vi tycker hur en sådan ska vara uppbyggd och innehålla, från grundträning till tävling.Veckans låt borde heta ?Mango-Chili no 5? och får man egentligen brodera sina löparkläder?
2021-05-13
Länk till avsnitt

66. LG känner sig som en fylld Aubergine

?Anti-aging?Att träna när man blir äldre-hur gör man? Vi träffar elitmotionären Jonas Bohr från Cellexir och pratar om just det! Sen har vi med det vanliga torr-snacket och fortsätter förklara hur man klär sig som löpare.
2021-05-06
Länk till avsnitt

65. LG och Szacke går i parterapi

Japp, dom ligger på liggunderlag och rullar apelsiner till varandra. Time to fly också! Erik från Hoka One One hälsar på och vi får höra allt om deras resa i skovärlden! Välkomna!
2021-04-29
Länk till avsnitt

64. Lg smörjer in Szacke med Body Glide

Och en massa andra bra tips från Löplabbets Jörgen Lindh. Distansskor- hur många ska man ha och hur ska vi tänka när vi köper skor? Löpning, kost och mode- allt är som vanligt!
2021-04-22
Länk till avsnitt

63. ?Det är bara såna som är 30+ och bor hemma hos mamma som gör så?

Hur mycket ska man egentligen ta i? En väldigt vanlig fråga som vi får, vi försöker reda ut det och hur man ska se ut när man gör det, såklart!
2021-04-15
Länk till avsnitt

62. ? Jag pumpade på med hur mycket godis som helst ?

Run happy! Det ska vara roligt att springa, allt behöver inte handla om tider och prestation. Hur hittar vi motivation och glädje i löpningen? Brooks söker 6 st testlöpare - in och lyssna och bli en av dem!
2021-04-08
Länk till avsnitt

61. LG tvättar Peppes fötter och hyllar påskens godis

Full fart med träningen- nu är vi framme vid uppladdningen inför lopp, både virtuella och ?riktiga?.Jörgen från Löplabbet är med och släpper en spännande skonyhet! Glad påsk!
2021-04-01
Länk till avsnitt

60. Slem ,snor, blod å stå på alla fyra

Behöver det verkligen vara så på alla löppass? Avsnitt 60 är här och vi pratar vidare om hur vi lägger upp träningen nu. Puma har kommit med en distanssko med kolfibersula som vi testar och diskuterar. LG chockar i klädkod.
2021-03-25
Länk till avsnitt

59. LG kavlar upp ärmarna och ställer upp i Mr Olympia!

Inte riktigt men vi pratar än en gång om styrketräning för löpare och vi koncentrerar oss på hur vi kan träna funktionellt hemma för löpning. Tillsammans med Flowlife får vi nya utmaningar som gör oss starkare( och snabbare)

2021-03-18
Länk till avsnitt

58. Lg ställer sig upp för att få blod till arslet

Nu lämnar vi grundträningen och vad händer då? Vi berättar om hur vi tycker att man kan träna nu. Szacke kör sitt torsdagspass  tillsammans med sina kompisar genom hörlurar från Jaybird. In och lyssna!
2021-03-11
Länk till avsnitt

57. Szacke slår en piruett i Österikisk landslagsdress.

Spring tillsammans! Det dyker upp fler och fler löpar-team både i Sverige och runt om i världen. Vi dyker in i det tillsammans med Vitamin Well och deras team Nordic Runners. Sen är vi alla överens angående veckans vett & etikett!
2021-03-04
Länk till avsnitt

56. LG äter tacos-?det är ju halv-vegetariskt?

Kort och hårt, nej vi talar inte om något annat än löpning här. Hur ska man träna om man tänker just kort och hårt? Hur kan musiken påverka träningen? Vi pratar om hörlurar från Jaybird också och LG har alla inställningar på EQn klara.
2021-02-25
Länk till avsnitt

55. Szacke går på rave iförd hunddräkt

Uppvärmning. Hur viktigt är det och hur ska vi värma upp? Flowlife har låtit oss testa deras nya Flowgun Pocket och den är ju perfekt till både uppvärmning och efter passet. Musik, mode och sanningar utlovas.
2021-02-18
Länk till avsnitt

54. LG drar på sig skjorta och ger sig ut i vildmarken!

Vi snackar om traillöpning och nuddar vid ultralöpning. The North Face har gjort en trailsko med kolfibersula- klart vi testar den tillsammans med Löplabbets sko-guru Jörgen Lindh!

2021-02-11
Länk till avsnitt

53. Vegetarianer och strumpor utanpå!

Distanslöpning- hur mycket och hur snabbt eller långsamt ska man springa? Vi testar Adidas nya sko Ultraboost 21 och pratar med deras skoexpert Stefan Rehn. Vi har självklart även tips på klädsel och en massa annat om löpning.        

 

2021-02-04
Länk till avsnitt

52. ?Du får svettas hur jävla mycket som helst?

LG skräder som vanligt inte orden när han pratar om löpband som är veckans ämne. Lite tips och trix från oss i midvinterträningen. Mat, mode och löpning i en perfekt mix. Välkomna!
2021-01-28
Länk till avsnitt

51. Ska man raka benen för att springa snabbare?

Tävlingar! Kan man tävla sig i form? Hur ska man tänka? In och lyssna så får ni alla knep och råd för en bra tävlingssäsong. Självklart berättar vi hur ni ska tänka rent modemässigt också.
2021-01-21
Länk till avsnitt

50. Lukta lagom illa och spring trösklar!

Avsnitt 50. Vi hade hoppats på Globen men fick hålla tillgodo med en lite mindre arena. Äntligen är LG klädd i flanell- nu kan det inte bli bättre!
2021-01-14
Länk till avsnitt

49. Man kan ju inte komma där och flåsa som en jävla idiot!

Backträning, vi går igenom olika varianter av en av löparens viktigaste träningsformer. Klädkoden chockar och Szacke går som vanligt halva vägen då det kommer till löparvett och etikett. Välkomna!
2021-01-07
Länk till avsnitt

48. ?Du kan inte komma i splitshorts som skär upp i arslet?

Nyår och nyårslöften, har du några? Hur ska man tänka när man börjar och hur får man en hållbar start på det nya året? Plus en massa annat snack om löpning. Gott Nytt År!
2020-12-30
Länk till avsnitt

47. Räknas pulsband som ett klädesplagg?

God Jul!  Årets julklapp från oss blir ett trainingcamp! Ett program från 24/12-31/12  Välj vissa pass eller kör hela! Klädkod och en massa löpning kommer här!
2020-12-24
Länk till avsnitt

46. ?Vi kan koka gröt och göra en ljusstake av gamla galgar?

LG blir lite obekväm när vi ska prata om så flummiga saker som rytm i podden. Men vad kan vi göra med hjälp av den i löpningen? Szacke svarar på lyssnarfråga och vi kommer som vanligt med ovärdeliga kläd-tips.
2020-12-17
Länk till avsnitt

45. Ryggbiff och rytmen i blodet!

Nu är det dags för grundträning! Hur och varför ska man göra det? Intervju med olympiern och YMR Track Club ägaren Peter Häggström Lindecrantz om hållbart sportmode och löpning, såklart!
2020-12-10
Länk till avsnitt

44. Man kan inte blanda in frukt i maten!

Intervaller! Nu reder vi ut allt om intervallträning. Vad är bra och finns det risker med det?
LG och Szacke fortsätter att gnabbas om godis och klädkoden får oss att bli ännu snyggare.

2020-12-03
Länk till avsnitt

43. Skumbananer och k*k i hatt

Träningsdagbok- är det något man ska lägga fokus på? Vad händer i löparvärlden och kan vi överhuvudtaget något om godis? In och lyssna!
2020-11-26
Länk till avsnitt

42. Szacke har heta ben i avklippta tights

Pulsträning! Tillsammans med Polar går vi igenom hur och varför du kan använda pulsen i din träning. Veckans temadag gör att LG funderar på att byta karriär och helhjärtat satsa på maten.
2020-11-19
Länk till avsnitt

41. Naturjuice och barbröstade löpare

Vi snackar om hållbar löpning med Reebok och går igenom veckans matvanor. LG börjar snart springa i bar överkropp medans Peppe får stå i vassen när han badar. Szacke redovisar sin senaste träningsvecka i detalj!  

 

2020-11-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.