Sveriges 100 mest populära podcasts

Eftermiddag i P3

Eftermiddag i P3

Ditt sällskap, överallt. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/eftermiddagip3

Avsnitt

Felaktig självbild, Thanksgiving och Oscar Zia i vardagsfilosofiska rummet

Hanna tror att hon skulle vara oerhört bra på att förlösa kalvar, Christopher är pragmatisk i krissituationer och har läst en relaterbar och tänkvärd artikel om en märklig hyresgäst. Vi frågar lyssnarna om vad dom tror dom är king på, men egentligen inte är king på. USA-korren Ginna Lindberg är i studion och berättar om Trump och Thanksgiving. Dessutom vardagsfilosofiska rummet med Musikhjälpen-aktuella Oscar Zia.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellqvist
2022-11-24
Länk till avsnitt

Störiga icke-störiga saker, svensk spionhistoria och att blotta sina komplex online

Christopher Garplind är tillbaka efter sjukdom och Hanna Hellquist stör sig på x antal saker man inte får störa sig på egentligen. Journalisten och Sveriges tionde mest sexiga man anno 2005, Niklas Ekdal, går genom svenska spioner genom tiderna. Vår huspsykolog Lisa Clefberg pratar om att visa upp komplex på nätet. Hannas bästis Linda Hjerténs andra bästis kompis och QX:s chefredaktör Ronny Larsson redovisar de historiska ändringarna inom Eurovision och Mello!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-23
Länk till avsnitt

Jakten på Skansen-ugglorna, dejtingapparnas algoritmer och Margret är ordspråksblind

"En lisa för själen", detta är ett av flera svenska ordspråk som Margret inte förstår sig på. Emma fascineras av att Bob Dylans kärleksbrev har sålts. Dessutom pratar vi om att Skansen-ugglorna Percy och Barr har rymt. David Rune och Lollo Collmar, två av hjärnorna bakom SR:s storsatsning Vikingar, är i studion och berättar om serien. Vi snackar om dejtingapparnas algoritmer med SvD-journalisten Henning Eklund och Olof Lundh ger oss en VM-uppdatering live från Qatar.

Programledare: Margret Atladottir och Emma Molin.
2022-11-22
Länk till avsnitt

Thundersnow, VM-invigningen i Qatar och vi har Grey's Anatomys största fan!

Ingen har missat snöovädret runt om i landet och ingen i Stockholm har missat "the thundersnow", framför allt Emma. Margret undrar hur man håller klädstilen snygg i vinter. P3 Nyheters Matilda Rånge är ute och rapporterar i snöovädret. Vår inofficiella fotbollsexpert Ahmet Yaraman har kollat på invigningen för fotbolls-VM som tog plats i söndags. Och vi ringer upp hjälten som schasade bort vildsvinet i en hamburgerrestaurang i helgen och vi har Grey's Anatomys största fan med oss!

Programledare: Margret Atladottir och Emma Molin.
2022-11-21
Länk till avsnitt

"Love is Blind" i en svensk tappning och vardagsfilosofiska rummet med Sara Parkman

Hanna och Christopher sammanfattar hennes traditionella onsdagsmiddag som kan ha gått stökigt till. Dokusåpakonnässören Camilla Fågelborg har sett Netflix-realityn "Love is Blind" och nu ska en svensk version komma! Kommer det verkligen att funka? Vi vet inte. Och självfallet Vardagsfilosofiska rummet i vanlig ordning, denna gång med artisten och god vän till Hanna Hellquist, Sara Parkman!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-18
Länk till avsnitt

Knas för kryptobros, Sveriges (då) Ricki Lake och uppskjutningen av Artemis 1

Stökig start för Hanna Hellquist och Christopher Garplind idag, men det är hur man avslutar det som räknas! Sjuka snacks i kollektivtrafiken diskuteras. Skäll från lyssnare uppkommer. Kapitalets Gunnar Harrius snackar kryptokrasch. Sveriges Ricki Lake 2002, Hannah Widell, pratar "konfrontationstalkshows" och rymdjournalisten Bill Burrau pratar om uppskjutningen av Artemis 1. Nu kör vi!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-16
Länk till avsnitt

Störiga språkliga uttryck, årets julvärd avslöjas och Emma språktestas

Emma Molin är trött - på uttryck som "det bästa vi har" och "otroligt". Christopher Garplind har upptäckt folkets rätt i samhället. Tvåspråkiga (i svenska och norska) Garpen testar Emma Molins knackiga engelska. SvD-journalisten Maggie Strömberg har skrivit ett avslöjande om Tidöavtalet. Vi avslöjar (typ) årets julvärd och testar hens julvärdsmoral i E de så fel - julvärdsedition! P3-korren Caroline Kernen pratar Donald Trumps presidentkandidatur.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-11-15
Länk till avsnitt

Kornel Kovacs BPM-skola, Lindsay Lohans comeback och Olof Lundh i Qatar-VM

Vad betyder ens "jag mötte nästan Lassie" egentligen? Vet Christopher Garplind och Margret Atladottir det? Troligtvis nej. Margret gillar konst och Garpen har fått tarotkort - vetenskap eller vibes? Råttor diggar till musik, dj:n Kornel Kovacs lär oss om BPM. Filmkritikern Linus Fremin snackar Lindsay Lohans revival i en ny julfilm och Olof Lundh rapporterar från Qatar och inför fotbolls-VM.

Programledare: Christopher Garplind och Margret Atladottir.
2022-11-14
Länk till avsnitt

Margret om Jennifer Aniston och vardagsfilosofiska rummet med Björn Kjellman

Ja, som vanligt är det rivigt när gåtmannen Garplind och hurtiga Hellquist förenas under eftermiddagen. P3:s officiella kändisspanare Margret Atladottir snackar Jennifer Anistons intervju som avslöjar ett och annat. Det blir premium i veckans vardagsfilosofiska rum. Sveriges svar på Jennifer Aniston, kanske? Björn Kjellman möter Christopher och Hanna i etik och moral!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-10
Länk till avsnitt

Hanna älskar Köpenhamn, riviga kungahus och Djur-Ted om det stora gåsproblemet

Hanna Hellquist är tillbaka från äventyr i Skandinaviens enda huvudstad, dags att mynta uttrycket "Köpenhamnssyndromet"? Christopher Garplind ber om ursäkt till ytterligare en kändis. P3:s musikreporter Vanja Hagberg snackar den nya kulturbudgeten. Hovreportern och royalistan Sara Ericsson ger oss en insyn från kaos-iga kungahus runt om i Europa. Victor Malm berättar varför vi inte kommer hem till jul och Djur-Ted försöker lösa Stockholms stora gåsproblem.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-09
Länk till avsnitt

Hemliga dagdrömmar, Stefan Ekengrens riviga kockhistorier och Sveriges sexigaste man

Kommer du ihåg serien "Scrubs" där Zach Braff oftast dagdrömmer i serien? Såna kan även Christopher och Emma vara när de efterlyser dagdrömmar i vardagen. P3-korren Caroline Kernen har träffat Beyoncés mamma i samband med USA:s mellanårsval. Stjärnkocken Stefan Ekengren har sett serien "The Bear" och delar med kockars hemliga erfarenheter. Vi ringer upp Sveriges sexigaste man - dock från 2016, men listan har inte uppdaterats sedan dess!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-11-08
Länk till avsnitt

Christopher som Fader Fouras, hunken David Beckham och Rosa Mannen cancelled ? igen

Christopher Garplind har hittat ett nytt intresse: gåtor. Vilken gåta, hmm... Katten Piss gör Emma Molins liv till ett rivigt helvete. Ekots techreporter Sven Carlsson uppdaterar Twitter-läget under det nya ägandet av Elon Musk. P3 ID:s Carl-Johan Ulvenäs kommer förbi och summerar hunken eller icke-hunken David Beckham. Christopher och Emma blickar tillbaka till när Rosa Mannen blev avstängd från YouTube. Nu är han det igen! Vi kollar läget med honom!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-11-07
Länk till avsnitt

"Crazy aunt amphetamine"-core och vardagsfilosofiska rummet med Malte Gårdinger

Christopher Garplind och Hanna Hellquist i en sms-battle, vem vinner? Vi söker även efter Anette, 53, efter en någorlunda underlig bussincident. Osar Hanna crazy aunt amphetamine-core? Det undrar Garpen när Essy Klingberg kommer och snackar mikroidentiteter online och stämplar båda två med sina identiteter. Och självfallet Vardagsfilosofiska rummet med dagens filosof och skådespelaren Malte Gårdinger!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-03
Länk till avsnitt

Societeten Hanna Hellquist, vi är vad vi köper och bryr amerikaner sig om svenskt godis?

Aje Philipson har skilt sig och då försöker Christopher sätta nytt liv på Hanna Hellquists kärleksliv. Detta ger kanske nya framtidsplaner för både Garpen och Hanna? Apropå kärleksliv, har ett bättre luktsinne ett samband med bättre sexliv? Vi frågar DN-journalisten Alex Rodriguez det. Antropolog Katarina Graffman snackar konsumtionskultur och skådespelerskan Agnes Lindström ger svar på om USA verkligen bryr sig om det omtalade svenska godiset.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-11-02
Länk till avsnitt

Rått- och musminnen, romcomdöden och Vine-kändisen Emma Molin

Universeum i Göteborg svämmar över av råttor. Vår inkorg likaså. Vine-connoisseuren Ingrid Altino tar oss till memory lane efter att Elon Musk hintat om att återuppliva appen. Nån som minns Emma Molins konto? Vår musikreporter Moa Lindstedt gästar också för att berätta om musikvärldens reaktioner efter att rapparen Takeoff skjutits till döds. Sist får vi besök av Linus Fremin som recenserar Billy Eichners nya HBTQ-romcom "Bros".

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin
2022-11-01
Länk till avsnitt

Emma Slemma, kändisarnas halloweenlooks och ikonen Jennifer Coolidge

Halloweenhelgen är över och vi får besök av Stina Vickhoff för att gå igenom etiketten kring utklädnader. Får man gå på en fest enbart iförd ett par billiga huggtänder? Kulturskribenten Wanda Bendjelloul snackar den nya säsongen av White Lotus samt ger oss allt skvaller från hennes videomöte med IKONEN Jennifer Coolidge. Vi ringer även upp Tigran Feiler, live från Brasilien, för att ta reda på om den nya presidenten Lula da Silva har något samröre med djävulen.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin
2022-10-31
Länk till avsnitt

Petra Mede är torr, så rik är Rishi Sunak och Caroline Ringskog Ferrada Noli i fillo

Torbjörn Averås Skorup kastas in i hetluften och drar med sig Petra Mede in i studion! Vi pratar med ekonomijournalisten Gunnar Harrius om Storbritanniens nya premiärminister Rishi Sunak, hur rik är han egentligen? Den superhyllade författaren Caroline Ringskog Ferrada-Noli grillas i det vardagsfilosofiska rummet!

Programledare: Torbjörn Averås Skorup och Hanna Hellquist
2022-10-27
Länk till avsnitt

Spooky season, Tolkien-core på hösten förutom tredje dejten, och tjejchatten öppnas

Christopher är fortfarande borta, så Margret Atladottir och Hannas Hellquist tar tillfället i akt öppnar tjejgruppchatten för lyssnarna. Hatar du ditt jobb? Får du ingen partner TROTS att du är ett kap? Margret och Hanna lyssnar och löser! Filmexperten Linus Fremin snackar filmerna du måste se under spooky season, och Djur-Ted går igång på Houdini-jakten till den grad att han roastar en Arktisexpert rakt ut i etern.

Programledare: Margret Atladottir & Hanna Hellquist
2022-10-26
Länk till avsnitt

Kräft-Louis, vraket Äpple och författaren Ruben Östlund

Idag får vi höra om alla goa (och stundtals märkliga) smeknamn som folk i era uppväxtorter hade. Mozhoven, Boob och Der Spiegel är exempel på sköna lirare vi minns. Clara Thor berättar om sitt gräv kring politikernas musiksmak och Victor Malm går igenom veckans kultursnackisar. Vi får även besök från marinarkeologen Patrik Höglund som var med och hittade det 400 år gamla skeppet Äpplet.

Programledare: Margret Atladottir och Emma Molin
2022-10-25
Länk till avsnitt

Värsta dumpningarna, britternas nya premiärminister och potatismos på en Monet

Det är tjejradio med Margret Atladottir och Emma Molin när Christopher Garplind är på annat uppdrag! Vi får höra värsta dumpningarna, att dumpa Julia Roberts via fax och kändisdrama mellan Madonna och Cardi B. Jonas Strandberg, komiker OCH Swiftie snackar Taylor Swifts nya släpp! Londonkorren Stephanie Zakrisson lär känna Liz Truss efterträdare Rishi Sunak! Skansen-Jonas Wahlström om Sir Vää..menar Houdini och kändisjournalisten Michelle Hallström kommer hit som konstvetare!

Programledare: Margret Atladottir och Emma Molin.
2022-10-24
Länk till avsnitt

Har du haft en värre natt än Garpen och vardagsfilosofiska rummet med Robin Berglund

När cheferna är borta, dansar Hanna och Christopher på bordet och är extra riviga. Christopher mår lite mer p än vanligt och undrar om folk haft det värre. Aino Oxblod snackar artister och band som lägger ner - och börjar igen. Hanna blandar ihop veckans filosof med den snyggaste killen i hennes skolklass som är komikern Robin Berglund! Alltså fillogästen.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-10-20
Länk till avsnitt

Liz Truss vs salladen, era värsta presenter och Vendela Lundberg om Kanye West

Varför kollar Christopher på en livestream av ett salladshuvud i peruk? Trygve Ulriksen Skogseth från Ekot kommer och ger svar på (typ) det. Det blir även en genomgång av Kanyes kontroversiella historia med Vendela Lundberg. Vi får veta allt om alla kassa presenter ni fått genom åren, och som grädden på moset kommer vår vett och etikett-expert Stina Vikhoff hit för att reda ut vad som egentligen är okej att ge bort i present.

Programledare: Christopher Garplind & Emma Molin
2022-10-19
Länk till avsnitt

Hanna blir starstrucked, "I'm glad my mom died" och Bachelorsvep med Fanny Svärd

Hanna har tagit hand om en ekorrunge. Gulligt tycker Garplind. Skoja. P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg pratar regeringsbildning - som nu blivit av. SvD:s kulturskribent Essy Klingberg pratar "I'm glad my mom died" och självaste Hanna Hellquist blir starstrucked av journalisten Fanny "take me away from the kaneil bolls" Svärd som kommer hit och snackar Bachelor!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-10-18
Länk till avsnitt

På spåret-Christopher, dåliga beslut och Ewa Fröling listar kulturkanon

Christopher Garplind är klar för På spåret, kanske en framtida kulturkanon för Sverige? Fråga i så fall Ewa Fröling som gästar och listar våra förslag på kulturkanoner. P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg snackar statsministeromröstningen. Emma Molin är varken hösttjej eller en Kendrick Lamar-gäri, men P3:s musikreporter Moa Lindstedt peppar inför Kendrick Lamar-spelningen i Stockholm!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-10-17
Länk till avsnitt

"If I miss I'm gay" och vardagsfilosofiska rummet med Messiah Hallberg

Hanna har somnat framför serien Outlander och kräver mer surf. Christopher är för att Hanna ska göra en "coming out"-video på sociala medier. Gör hon det? Andra kändisar, som Madonna har gjort det och skvallerdrottningen Michelle Hallström snackar om detta fenomen. Jonas David snackar upp andra mötet mellan Malmö FF och Union Berlin, briljans i okunskap om sport för den riviga duon? Och komikern Messiah Hallberg får moraliska dilemman i Vardagsfilosofiska rummet!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-10-13
Länk till avsnitt

Kanye har tappat det, promenaddejter och en livs levande silverräv

Christopher blir förvirrad över att Margret Atladottir är hans sidekick i dag. Garpen säger nej till promenaddejter, Margret har med sig tre beautytrender och en väldigt känd silverräv som får ge sina hot takes. P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg rapporterar om eventuellt kaos i regeringsbildningen och Ekots techreporter Sven Carlsson snackar kaos bland kändisar på sociala medier.

Programledare: Christopher Garplind och Margret Atladottir.
2022-10-12
Länk till avsnitt

Sugardejtning, kändistrauman som obligatorisk bikt och vad var coolt som ungdom?

Vad var coolt under högstadiet? Kanske snatta i Hjo, Linköping eller på Lidingö i utbyte mot högre status? Självklart inte, men Garpen och Emma frågar er lyssnare och ni har levererat. Nikolai Atefie från P4 Värmland har gjort en ny granskning om sugardejting. Kändisar som delar trauman är den obligatoriska bikten enligt författaren Kristofer Ahlström. Och efter att Scooby Doo-Velma kommit ut som lesbisk, vilka seriefigurer skulle kunna komma ut från garderoben enligt Molin och Garplind?

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-10-11
Länk till avsnitt

Prank'd, skatepunkens karaktärsdrag och det sexiga ekonomipriset

Garpen gjorde en gång ett prank som resulterade i någons död. Skoja. Men många andra pranks har han gjort i sina dar. Ni lyssnare delar också med er av sjuka pranks som ni utsatt nära och kära för. Utöver det får vi en uppdatering om kriget i Ukraina av Lubna El-Shanti och Gunnar Harrius förklarar det mycket, mycket sexiga Nobelpriset i ekonomi (som egentligen inte är ett Nobelpris). Vår musikreporter John Andersson kommer också och ger oss en ikonisk genomgång av skatepunkens alla byggstenar.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin
2022-10-10
Länk till avsnitt

Garpen blir ägd och Hanna Hellquist vs. Emma Molin i Vardagsfilosofiska rummet

Ytterligare en rörig men historisk sändning! Christopher Garplind blev ägd igår och Eftermiddag i P3-queen Hanna Hellquist möter en annan Eftermiddag i P3-queen i fillorummet. Emma Molin är veckans filosof! Däremellan kommer P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg snackar regeringsbildningen och reporter Jonas David tar tempen inför Malmö FF - Union Berlin där Hanna och Christopher briljerar i okunskap i sport.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-10-06
Länk till avsnitt

Monte the Singing Donkey, Nobelpriset och "det mest spännande Instabråket i modern tid"

LÄGG UT! Hanna Hellquist, som vill ha en åsna och taxen Ines är tillbaka i storstan!! Christopher Garplind upptäcker tjejspel på nätet. Återföreningen mellan Hanna och Garpen i studio 61 innehåller riv, känslor och massa (hat)kärlek men också gäster som Ekots Koreahalvökommentator Hanna Sahlberg som pratar missiltester. Sveriges förmodligen yngsta kulturchef Victor Malm försöker sia Nobelprisvinnaren och Margret Atladottir snackar Wagatha Christie det mest spännande Instabråket att följa!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-10-05
Länk till avsnitt

Jag trodde jag kom undan, Big Four Fashion Week och kaotiska hemmafester

Emma har upptäckt att barn egentligen är en biprodukt. Christopher berättar om en kaotisk hemmafest. Du har fått skicka in stories på när ni trodde att ni kom undan. SR:s Mellanösternkorre Cecilia Uddén uppdaterar läget i Iran efter slöjprotesterna. Helle Schunnesson ger oss allt från the Big Four Fashion Week, men vad är det egentligen? Aftonbladets Oisín Cantwell snackar om en historisk rättegång om en pengatvättskandal.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-10-04
Länk till avsnitt

Assia Dahir håller kvartsamtal, filmer som "dipped" och Brandãos Bolsonaro-blamager

Välkommen till klass P3! Som en läxa får du höra när Emma Molin gick på ett slappt utvecklingssamtal och Christopher Garplinds skolfotoberättelse som slutade med solsken till ära av skolfotots dag. Assia Dahir, aktuell för ny säsong av Kvartsamtalet på SVT Edit, siar Garpens och Molins framtider. Linus Fremin har varit på knasig Sverige-turné (allgedly) och snackar filmer man inte borde ha höga förväntningar på. Henrik Brandão Jönsson snackar Brasiliens president Jair Bolsonaros skandaler.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-10-03
Länk till avsnitt

Hanna vill ha läkare, Golden State Killer och Petrina Solange vardagsfilosoferar

BREAKING NEWS: Drottning Elizabeth dog av hög ålder. Är det en legit orsak? Hanna Hellquist söker svaren med doktor Svitjord. Christopher minns tillbaka till en cringig onsdagsmiddag. Juristen Adina Schildt Gillion snackar om polisers närvaro på sociala medier och Anna Gjöres har gjort en P3 Dokumentär om Golden State Killer. OCH självfallet toppsegmentet Vardagsfilosofiska rummet, denna gång med komikern Petrina Solange!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-29
Länk till avsnitt

Eftermiddag i P3-slander, djup filosofionsdag och Hugo von Essen om gasläckan

Christopher och Hanna, även kallade själens mörker undrar detta: Vad tänker du på? Vissa tänker på Sveriges fotbollslandslag eller Nord Stream. Som tur kommer Viaplays Richard Henriksson och Östeuropaanalytikern Hugo von Essen och kartlägger dessa ämnen, separat. P3 Nyheters Felix Ek rapporterar från en demonstration för det iranska folket.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-28
Länk till avsnitt

Ingen vill se Bob Dylan, vad vill Georgia Meloni och Djur-Ted

Kan Christopher och Emma verkligen köra? Vi tror det men med det kommer roliga "ta körkort"-historier på köpet! Vanja Hagberg från P3 Musiknyheter rapporterar från Bob Dylan och Avicii Arena. Radions Sydeuropakorre Marie Nilsson Boij snackar italienska valet och Georgia Meloni. Vi får ett "NASA-projektet 2: Electric Bugaloo" sammanfattat av Garpens öl-serverande rymdjournalist Bill Burrau. Djur-Ted gör comeback - igen och snackar om en katt som flytt till Skansen!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-27
Länk till avsnitt

Emma söker vän, Kung Charles III och pinsamheter man gjort

Emma Molin söker vän! Hon sänder tillsammans med Christopher Garplind från mörkret, där pinsamheter man gjort när man varit själv - eller? Annizeth Åberg rapporterar om talmansomröstningen från riksdagen. Carl-Johan Ulvenäs gör comeback i P3 och snackar nya P3 ID om Kung Charles. Astrologen Eric Stemples snackar nytt rymdprojekt.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-26
Länk till avsnitt

Irrationella barnrädslor och Vardagsfilosofiska rummet med Khalil Ghazal

Vi är Guldöratnominerade! Hanna håller tal som enligt Christopher är "cringe". Vi pratar rädslor man hade som barn, granskning av olika terapeutalternativ med Kalla fakta-reporten Nicke Nordmark och Hannas ifrågasättande av Garpens klädval och där utlovar vi ton. TOPPSEGMENTET Vardagsfilosofiska rummet gör comeback på en torsdag! Denna gång med Snabba cash-aktuella Khalil Ghazal!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-22
Länk till avsnitt

Du skulle varit där, Karin Londré om "Serial"-fallet och Erling Haaland

Du skulle varit här när Hanna Hellquist "di-di"-ar genom Den svenska björnstammen. Professor i statsvetenskap vid Försvarshögskolan Kjell Engelbrekt går djupare in i president Putins tal. True crime-drottningen Karin Londré snackar om "Serial"-fallet och Christopher Garplind får en liten crush i den kanske största fotbollsstjärnan just nu: Garpens landsman Erling Haaland. Olof Lundh snackar mer om honom!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-21
Länk till avsnitt

Ville bli fin men blev ful, ekonomiska kriser och blev Magnus Carlsen schack matt?

Emma "Papphammar" Molin och "vraket" Christopher Garplind kämpar på ytterligare en eftermiddag! Det snackas misslyckade skönhetsbehandlingar, Stiflers morsa och när Emmas inbjudan blev indragen. Annizeth Åberg snackar ny P3 Nyheter Dokumentär om Sverigedemokraternas resa från ytterkanten till finrummen. Ekonomijournalisten och vår vän Gunnar Harrius reder ut ekonomihelvetet och schackkommentatorn August Lindmark pratar om schackdramat mellan Magnus Carlsen och Hans Niemann!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-20
Länk till avsnitt

Jag blev lurad, dystopiska Borås och talmannens tomatfika

Emma Molin är någorlunda bakis idag. Christopher Garplind har blivit lurad. SR:s Mellanöstern-korre Cecilia Uddén pratar om protester i Iran. Vi försöker ge rättvisa åt Borås med P3 Dystopias Freddi Ramel och Borås stadsdirektör Svante Stomberg. Aftonbladets Oisín Cantwell har smakat på talmannens tomater och Londonkorren Stephanie Zakrisson rapporterar från Drottning Elizabeths begravning.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-19
Länk till avsnitt

Hanna Hellquist vs. Erika Åberg, Annie Lööfs (C) avgång och (o)behagliga yrken

Hanna Hellquist stör sig på Erika Åbergs (från SVT:s "Det sitter i väggarna") fräscha ekopool, UTAN Christopher Garplinds ansträngning att ställa dem mot varandra. Annizeth Åberg sammanfattar valresultatet. Centerpartiets Annie Lööf avgår. Vi får höra CUF:s Réka Tolnais tankar. Statsvetaren Jenny Madestam sammanställer Lööfs betydelse för partiet och vi ställer även två representanter för det behagligaste och obehagligaste yrket. Vilka är dem? Lyssna och hör!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-15
Länk till avsnitt

Bästa lifehacks, inflationen är på gång och Camilla Kvartoft vardagsfilosoferar

Slutgiltigt preliminärt. Kan man uttrycka sig så? Ja enligt Garpen men nej säger språkpolisen Hanna Hellquist. Det snackas det bästa lifehacket, konsumtionshistorik med ekonomen Shoka Åhrman och det filosoferas trots att det inte är torsdag! Denna gång med innehavaren av den kontroversiella valvakekostymen Camilla Kvartoft!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-14
Länk till avsnitt

Jag var en idiot, Den svenska dokusåpan och vilka är Partiet Nyans?

Hanna Hellquist kände sig som en idiot innan inhoppet för Emma Molin, så även ni fick dela med er idiot-stories. Öroninflammation var på inne-listan som barn, enligt Christopher Garplind. P3 Nyheters Hanna Nyberg snackar Partiet Nyans. Per Zetterfalk pratar om hans SVT-dokumentär "Den svenska dokusåpan" till ära av Robinsons 25-årsdag.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-13
Länk till avsnitt

Dagen efter valet, Garpen & Emma om valvakor och stående ovationer

Det är dagen efter valet! Christopher och Emma har kikat in valvakorna som gått. Det pratas stående ovationer, vilket Garpen begär (rättmätigt!). P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg sammanfattar valnatten och vad som kan komma. Matilda Ekeblad (MUF) och Lisa Nåbo (SSU) tycker till efter valrörelsen. Statsvetaren Oskar Hultin Bäckersten snackar om utlandsröster och förtidsröster.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-12
Länk till avsnitt

P3-korren gästspelar och Vardagsfilosofiska rummets sista valspecial

P3-korren Caroline Kernen vikar för en sjuk Garpen idag tillsammans med Hanna Hellquist! Extra mycket politik under de sista dagarna av valrörelsen när Annizeth Åberg sammanfattar statsministermötet mellan Ulf Kristersson (M) och Magdalena Andersson (S). The Locals Richard Orange kollar till drottning Elizabeth (hon gick bort efter pågående sändning). Det blir även den sista valspecialen av Vardagsfilosofiska rummet med Ungsvenskarnas Tobias Andersson och CUF:s Caroline von Seth.

Programledare: Caroline Kernen och Hanna Hellquist.
2022-09-08
Länk till avsnitt

Dramaqueen Hanna, Djur-Ted om smarta djur och spottade Harry Styles på Chris Pine?

Sveriges egna Shania Twain och dramaqueen Hanna Hellquist har blivit utesluten (och insläppt igen). "Dåligt år"-konflikten dras upp igen mellan henne och Christopher Garplind. Aftonbladets kulturchef Karin Petterson snackar klimataktivister, Djur-Ted laddar upp inför papegojkonferens och spottade Harry Styles på Chris Pine under Venedigs filmfestival? Det reder filmkritikern Linus Fremin ut!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-09-07
Länk till avsnitt

Barnidolen & skandalerna, astrogärin Liv Strömquist och TramsFrans om årets Bachelor

Det är internationella "hata på Christopher"-dagen, enligt Garplind själv. SvD:s Henning Eklund har gjort en granskning om en profil på sociala medier med ett stort följe. Serietecknaren Liv Strömquist agerar astrogäri och snackar astrologi, Frans "TramsFrans" Strömquist är en äkta Bachelorkonnässör och Emma Molin lajvar huligan och snackar kroppstemperatur.

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-06
Länk till avsnitt

Fiskdöden i Oder, dålig restaurangservice och vem är Liz Truss?

Ännu en dag, ännu en sändning där Christopher Garplind och Emma Molin måste tänka på tonen. Garpen ger en Kristallen recap och Emma har varit rivig med komiker i Skåne. Vi snackar kunder som klagar, stor fiskdöd med P3 Nyheters Love Ahlstrand, valuppladdning med SvD:s politikreporter Erik Nilsson och vi lär känna Storbritanniens nya premiärminister med Londonkorren Stephanie Zakrisson! Smaklig spis!

Programledare: Christopher Garplind och Emma Molin.
2022-09-05
Länk till avsnitt

Maktens ringar, att lägga näsan i blöt och Serena Williams sista turnering

Johannes Cakar hoppar in för Garpen idag! Vi fördjupar oss i ett av Johannes favoritämne - Sagan om ringen, närmare bestämt Maktens ringar. Det gör vi med hjälp av P3 Nyheters Anton Lundholm. Stina Vickhoff lär oss om vett och etikett inom förhållanden och att lägga sig i i dem. Radiosportens Martin Hedberg från Radiosporten tar tempen i tennisturneringen US Open och Serena Williams sista turnering innan pension.

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist.
2022-09-01
Länk till avsnitt

Stalins dotter, Garpens skådisroll och Vardagsfilosofiska rummets valspecial

Hanna Hellquist är inne i en bok om Stalins dotter. Christopher Garplind har blivit snodd på en stor skådespelarroll. Extra mycket politik denna onsdag i form av sammanfattning av Liberalernas partiledare Johan Pehrsons partiledarintervju med P3:s inrikespolitiska reporter Annizeth Åberg och valspecial av Vardagsfilosofiska rummet, denna gång med Matilda Ekeblad från Moderata ungdomsförbundet och Ung Vänsters Ava Rudberg.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-08-31
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.