Sveriges 100 mest populära podcasts

EFN Marknad

EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig varje onsdag och fredag möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

efn.se/

Avsnitt

156. Åtta bolag som rider på börstrenderna

Vilka är trenderna som kommer styra börsen och vilka bolag kan rida på dessa. Det diskuteras i EFN Marknad som gästas av förvaltarna Anna Strömberg från Carnegie fonder och Christoffer Ahnemark från Origo fonder.

2021-10-15
Länk till avsnitt

155. Så gick Revolutionrace från garaget till börsen på åtta år

På åtta år har klädbolaget Revolutionrace gått från noll till 900 miljoner i omsättning. I somras gjorde bolaget dessutom debut på Stockholmsbörsen. EFN Marknad gästas av bolagets vd och medgrundare Pernilla Nyrensten.

2021-10-13
Länk till avsnitt

154. Experternas inflationsskydd: Guld och silver

I dessa tider av stigande inflation och höga skulder är det läge att investera i guld och silver. Det är Eric Strand, förvaltare på AUAG Fonder och Anna Svahn, vd på Antiloop Hedge eniga om.

2021-10-08
Länk till avsnitt

153. Byggspecial: Skanskas skärpta mål och den mest köpvärda aktien

Byggsektorn står inför en utmaning där utsläppen måste minskas. Detta diskuteras i EFN Marknad som gästas av Lena Hök, hållbarhetschef på Skanska och Johan Edberg, analytiker på Handelsbanken.

2021-10-06
Länk till avsnitt

152. Starkt köpläge på börsen enligt experterna

Maria Landeborn från Danske Bank och Jonas Thulin från Erik Penser Bank är rungande överens i EFN Marknad om att det är fortsatt köpläge på börsen.

2021-10-01
Länk till avsnitt

151. Så blir du rik (eller fattig) på investeringar i startupbolag

Hur går man tillväga om man som privatperson vill investera i onoterade startupbolag? Borde man ens fundera på att göra det? Det diskuterar vi i EFN Marknad med investeraren Louise Samet.

2021-09-29
Länk till avsnitt

150. Hetaste investeringarna inom medtech

EFN Marknad lägger denna gång mycket kraft på medtech. Erik Sprinchorn från Tin Fonder diskuterar intressanta bolag och trender. Dessutom intervjuas Gisli Hennermark, vd för robotkirurgibolaget Surgical Science.

2021-09-24
Länk till avsnitt

149. Mårder: Jämställdhet handlar om anständighet

Varken bolagsledningar eller styrelser för börsbolag världen över är jämställda. Sverige är inget undantag. Är detta ett problem och hur ska man i så fall angripa det? Det diskuterar Företagarnas vd Günther Mårder och Turid Solvang, grundare och vd för organisationen Future Boards.

2021-09-22
Länk till avsnitt

148. ?Hållbarhet är ingen moralkaka?

Magnus Groth, vd för hygienföretaget Essity, och Johanna Kull, hållbarhetsansvarig på Avanza bank, intervjuas i EFN Marknad.

2021-09-17
Länk till avsnitt

147. Lena Apler: Därför fick jag nobben av Klarna

EFN Marknad gästas av entreprenören och investeraren Lena Apler. Hon berättar bland annat om gången när hennes bolag Collector försökte köpa Klarna.

2021-09-15
Länk till avsnitt

146. Förvaltare: Kassaflöden mycket viktigare än substansvärden

EFN Marknad fokuserar på fastigheter tillsammans med Philip Hallberg som precis startat en fastighetsfond hos Lannebo Fonder tillsammans med Tobias Kaj.

2021-09-10
Länk till avsnitt

145. Risker och möjligheter med onoterade investeringar

EFN Marknad tar sig an onoterade aktier. För att svara på frågor om tillgångsklassen finns Philip Scholtzé, tf. vd för handelsplattformen Pepins, på plats i studion. Programledare är Julia Delin.

2021-09-08
Länk till avsnitt

144. Turbulenta tider för gamingbolag

EFN Marknad fokuserar denna gång på datorspelsbranschen. Gäster i programmet är Lars Wingefors, vd för Embracer Group och Carl Armfelt, förvaltare på Tin Fonder.

2021-09-03
Länk till avsnitt

143. Investmentbolag - köpläge eller fortsatt dyrt

Vi ber om ursäkt för det skakiga ljudet i början av denna podcast! 

De bland spararna så populära investmentbolagen har haft en tung sommar på börsen. Har de blivit för dyra och är det därmed dags att kliva av? Den frågan ställs i EFN Marknad som gästas av analytikern Joachim Gunell från DNB och sparekonomen Frida Bratt från Nordnet.

 

2021-08-27
Länk till avsnitt

142. Alzheimer i fokus

EFN Marknad ägnar hela programmet åt hälsovård. Det blir fokus på forskningen kring alzheimer samt snack om sektorn i allmänhet och värderingar. Bioarctics vd Gunilla Osswald och förvaltaren Astrid Samuelsson från Handelsbanken gästar.

2021-06-18
Länk till avsnitt

141. Småspararnas stora intresse driver upp priserna

Börsnoteringar, spac-bolag och sommarbörsen. Det är några av ämnena som avhandlas när Maria Landeborn från Danske Bank och Joakim Bornold från Söderberg & Partners gästar EFN Marknad.

2021-06-11
Länk till avsnitt

140. Börsens bästa serieförvärvare

EFN Marknad fokuserar på förvärvsintensiva bolag som går under benämningen serieförvärvare eller compounders. Programmet gästas av Jon Hyltner, förvaltare på Enter Fonder och Kristina Willgård, vd för Addlife.

2021-06-04
Länk till avsnitt

139. Den ryska techsektorn underskattad

Ukraina, Belarus, mänskliga rättigheter och beroendet av olje- och gasindustrin. Det finns många anledningar till att investeringar i Ryssland är kontroversiella. Beatrice Bushati, analytiker på East Capital, förklarar hur de resonerar kring sina placeringar i landet.

2021-05-28
Länk till avsnitt

138. Aktierna som gynnas när samhället öppnas upp

Två stora och två små svenska retailbolag tipsas det om i EFN Marknad. Inflation och avknoppningar står också på menyn. Staffan Östlin från Adrigo och Anders Rudolfsson från DNB gästar programmet.

2021-05-21
Länk till avsnitt

137. Sparekonom: Aktieägare måste vara aktiva

Tusentals svenska aktieägare berörs när Kinnevik delar ut sina aktier i Zalando. Med anledning av detta gästar det tyska bolagets finanschef David Schröder programmet. Dessutom kommenterar Nordnets sparekonom Frida Bratt händelsen. Hon pratar även om börsklimatet och om hur spararna agerar just nu.

2021-05-14
Länk till avsnitt

136. Batljan: ?Börsbolag är inte till för byråkrater?

När fastighetsbolaget SBB:s vd Ilija Batljan gästar i EFN Marknad handlar diskussionen bland annat om fastighetsmarknaden, SBB, Odd Molly och vad ett aktiebolag borde göra och inte göra. Batljans uppfattning i frågan är helt klar. Ett bolags uppgift är att leverera högsta möjliga avkastning till sina aktieägare.

2021-05-07
Länk till avsnitt

135. Aktiestrateg: Risk för stor kortsiktig korrigering

En fortsatt stark börs men samtidigt en stor risk för stora korrigeringar på kort sikt. Det är vad Danske Banks aktiestrateg Molly Guggenheimer ser i korten när hon gästar EFN Marknad.

2021-04-30
Länk till avsnitt

134. Tre attraktiva och billiga kvalitetsbolag

Carolina Elvind, analytiker från Odin Fonder, berättar om tre av sina aktiefavoriter i EFN Marknad; AQ Group, Fenix Outdoor och Dustin Group. Det sistnämnda bolagets vd Thomas Ekman gästar också programmet.

2021-04-23
Länk till avsnitt

133. Guldet laddar för uppgång när pengar trycks som aldrig förr

Guld, silver och centralbanker. Det står på agendan när Eric Strand, förvaltare på AUAG Fonder, gästar EFN Marknad. Det pratas bland annat om att börskrascher inte behöver vara så farliga.

2021-04-20
Länk till avsnitt

132. Därför är det dags för Europa

Det finns massor av intressanta aktier i Europa. Det är förvaltarna Rajesh Tanna från J.P Morgan och Staffan Lindfeldt från Handelsbanken ense om. I EFN Marknad förklarar de varför och bjuder på spännande aktiecase.

2021-04-16
Länk till avsnitt

131. Börsens billigaste hållbarhetscase

Katherine Davidson från Schroders och Christoffer Ahnemark från Aktiespararna gästar EFN Marknad. På agendan står vinnande investeringar med hållbarhetsstämpel.

2021-04-09
Länk till avsnitt

130. Halvledarkrisen: världspolitik och bitcoin

Bristen på halvledare globalt har varit högt upp på agendan den senaste tiden. Vad det hela handlar om och vilka bolag som är de stora spelarna förklarar Andreas Brock, förvaltare på Coeli, i EFN Marknad.

2021-03-26
Länk till avsnitt

129. Så ska Ica ta sig vidare efter bunkringshysterin

Dagligvaruhandeln har påverkats på många sätt under ett år med en global pandemi. Per Strömberg, vd för Ica, kommenterar i EFN Marknad hur Ica har känt av detta. Han pratar bland annat om e-handel, hälsa, hållbarhet, egna varumärken och reklamkampanjer.

2021-03-19
Länk till avsnitt

128. Därför noterar Bure en SPAC

Investmentbolaget Bure blir först i Sverige med att notera ett SPAC-bolag. Bolagets vd Henrik Blomquist förklarar hur de tänker kring börsnoteringen av ACQ som bolaget heter.

2021-03-18
Länk till avsnitt

127. Fem fastighetsaktier för framtiden

EFN Marknad lägger fullt fokus på fastighetsmarknaden. Kungsledens vd Biljana Pehrsson intervjuas och analytikern Peter Norhammar kommenterar läget i branschen och bjuder på aktietips.

2021-03-12
Länk till avsnitt

126. ?Ju mindre tech och tillväxt du har desto bättre?

Det är dags att vikta om från amerikanska tech-bolag till för europeiska aktier, banker och annat som inte varit speciellt hett. Det är vad Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, ser när han använder sig av teknisk analys.

2021-03-09
Länk till avsnitt

125. Fricks defensiva aktiefavoriter

Börsveckans analytiker Lars Frick bjuder på defensiva aktietips i form av skolbolaget Atvexa, byggkoncernen Byggpartner, installationsbolaget Instalco och tobaksjätten Swedish Match. Dessutom intervjuas konsultföretaget Prevas vd Johan Strid.

2021-03-05
Länk till avsnitt

124. Chefsekonomer: Rejäl tillväxt väntar i höst

Chefsekonomerna Christina Nyman från Handelsbanken och Alexandra Stråberg från Länsförsäkringar tar tempen på världsekonomin i veckans program. På agendan står bland annat inflation, centralbanker, arbetsmarknad och bostadsmarknad.

2021-02-26
Länk till avsnitt

123. Småbolagsförvaltarens fyra aktiefavoriter

Tre små och ett lite större bolag, som började som litet, analyseras i EFN Marknad. Gäst är Christian Brunlid, förvaltare på Handelsbanken Fonder. Bolagen är Sinch, Implantica, Plejd och Bambuser.

2021-02-19
Länk till avsnitt

122. Kunskap och långsiktighet fortfarande viktigast för småsparare

Finansvärlden har skakats om i början av 2021 när småsparare utmanat blankande hedgefonder vilket fått aktiekurser att både rusa och rasa. Vad kan detta leda till för konsekvenser för småsparare diskuterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Sean George, chefsförvaltare på Strukturinvest, i EFN Marknad.

2021-02-12
Länk till avsnitt

121. Ola Rollén: Det är världens mest attraktiva affärsidé

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén gästar EFN Marknad. Han berättar varför världens bästa affärsidé finns inom hållbarhet, om fördelen med att vara långsiktig som vd och om olika sätt att investera.

2021-02-05
Länk till avsnitt

120. Två aktier till din vinterportfölj

Skistar är i fokus i EFN Marknad där bolagets vd Stefan Sjöstrand berättar om ett omtumlande första år på posten. Adela Dashian, analytiker på Handelsbanken, analyserar Skistar samt köksbolaget Nobia.

2021-01-29
Länk till avsnitt

119. Små techbolag som kan bli stora vinnare

Techbolag är i fokus när förvaltarna Helen Broman från Lannebo Fonder och Carl Armfelt från Tin Fonder är med i EFN Marknad. Programmet gästas dessutom av Irisitys vd Marcus Bäcklund

2021-01-22
Länk till avsnitt

118. Bubbelvarning och baksmälla orosmoln under 2021

EFN Marknad inleder året med tillsammans med Volatis ordförande Patrik Wahlén som ger sin syn på börsläget just nu. I programmet intervjuas även bitcoinexperten Eric Wall om statusen just nu för den volatila digitala valutan. 

2021-01-15
Länk till avsnitt

117. Skyhöga techvärderingar avskräcker inte förvaltaren

Johan Roslund, förvaltare på GP Bullhound, diskuterar sina tre favoriter bland techbolagen: Alphabet, Microsoft och Google. Dessa har mer att ge trots höga värderingar menar han.

2020-12-18
Länk till avsnitt

116. Hetaste placeringstipsen inför 2021

Börsåret 2020 lider mot sitt slut och det är dags att blicka in i nästa. Detta görs i EFN Marknad med Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank och Sebastian Hallenius, förvaltare på Länsförsäkringar. De bjuder både på förmaningar och på placeringstips.

2020-12-11
Länk till avsnitt

115. Hållbara investeringar perfekt för långsiktigt sparande

Trots att förnybar energi gått starkt så är det inte för sent att hoppa på tåget menar Patric Lindqvist, förvaltare på Handelsbanken. Han tipsar i programmet bland annat om investeringar inom vind- och solkraft samt inom elbilsindustrin.

2020-12-04
Länk till avsnitt

114. Embracer och andra aktietips

Det bjuds på inte mindre än sju aktietips när förvaltarna Henrietta Theorell från Swedbank Robur och Martin Nilsson från Catella gästar EFN Marknad. Aktierna som lyfts fram är Embracer, Academedia, Millicom, Boliden, Inwido, Nordic Waterproofing och Metso Outotec.

2020-11-27
Länk till avsnitt

113. Tre nordiska förnybara favoriter

Förnyelsebar energi står på agendan när Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo Fonder, gästar EFN Marknad. I programmet bjuder Charlotta Faxén på tre hållbara och långsiktiga skandinaviska aktiecase. Bolagen det tipsas om är danska Vestas Wind Systems, norska Fjordkraft och svenska Eolus Vind.
2020-11-20
Länk till avsnitt

112. Sex kinesiska aktiecase

EFN Marknad riktar blickarna österut mot Kina. I programmet tipsas det om e-handelsplattformar, e-sportsplattformar och Kinas Nike. För tipsen står Yining Wang, partner och investeringsdirektör på Nordic Asia Group, och Johan Roslund, portföljförvaltare på GP Bullhound.

2020-11-13
Länk till avsnitt

111. Valets påverkan på tech, hälsovård och hållbarhet

Hur påverkar presidentvalet och valen till senaten och representanthuset börserna i USA på sikt. Det svarar Christofer Halldin, förvaltare aktiva fonder på Handelsbanken, på i EFN Marknad.

2020-11-06
Länk till avsnitt

110. Rutger Arnhult: från aktie-SM till fastighetsmiljardär

Fastighetsmiljardären Rutger Arnhult berättar om hur det kom sig att han började satsa på fastigheter och om hur han ser på Klövern, sina aktieinnehav och fastighetsmarknaden i stort när han gästar EFN Marknad.

2020-11-06
Länk till avsnitt

109. Stimulanser och långa trender viktigare än valresultatet

Rösterna i USA-valet räknas och resultatet är oklart. EFN analyserar hur de olika valresultaten påverkar ekonomin, börserna och bolagen.

Gäster i programmet är Johanna Högfeldt, makroekonom på Handelsbanken, Carl Armfelt, förvaltare på Tin Fonder, Ron Insana, senior rådgivare på Schroders och John Hernander, investeringschef för nordiska aktier på Nordea.

Ett par slutsatser från programmet är att på kort sikt är ett stimulanspaket viktigare för den amerikanska ekonomin än valresultatet. På lång sikt är de långsiktiga trenderna i ekonomin viktigare för börsen än valresultatet.

Programledare: Albin Kjellberg och Ara Mustafa

2020-11-04
Länk till avsnitt

108. 22 grafer som förutspår framtiden

EFN Marknad ägnar en dryg halvtimme åt teknisk analys. Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, analyserar allt från aktier och räntor till råvaror och volatilitet.

2020-10-30
Länk till avsnitt

107. Sex bolag som borde värderas upp

I en värld där energieffektivitet blir allt viktigare kommer vissa bolag att gynnas. Anna Strömberg, förvaltare på Catella, har identifierat sex bolag kopplat till byggande som likt Nibe bör värderas upp när denna trend accelererar.

2020-10-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.