Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

EFN Marknad

EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig varje fredag möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

efn-marknad.libsyn.com/website

Avsnitt

123. Småbolagsförvaltarens fyra aktiefavoriter

Tre små och ett lite större bolag, som började som litet, analyseras i EFN Marknad. Gäst är Christian Brunlid, förvaltare på Handelsbanken Fonder. Bolagen är Sinch, Implantica, Plejd och Bambuser.

2021-02-19
Länk till avsnitt

122. Kunskap och långsiktighet fortfarande viktigast för småsparare

Finansvärlden har skakats om i början av 2021 när småsparare utmanat blankande hedgefonder vilket fått aktiekurser att både rusa och rasa. Vad kan detta leda till för konsekvenser för småsparare diskuterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Sean George, chefsförvaltare på Strukturinvest, i EFN Marknad.

2021-02-12
Länk till avsnitt

121. Ola Rollén: Det är världens mest attraktiva affärsidé

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén gästar EFN Marknad. Han berättar varför världens bästa affärsidé finns inom hållbarhet, om fördelen med att vara långsiktig som vd och om olika sätt att investera.

2021-02-05
Länk till avsnitt

120. Två aktier till din vinterportfölj

Skistar är i fokus i EFN Marknad där bolagets vd Stefan Sjöstrand berättar om ett omtumlande första år på posten. Adela Dashian, analytiker på Handelsbanken, analyserar Skistar samt köksbolaget Nobia.

2021-01-29
Länk till avsnitt

119. Små techbolag som kan bli stora vinnare

Techbolag är i fokus när förvaltarna Helen Broman från Lannebo Fonder och Carl Armfelt från Tin Fonder är med i EFN Marknad. Programmet gästas dessutom av Irisitys vd Marcus Bäcklund

2021-01-22
Länk till avsnitt

118. Bubbelvarning och baksmälla orosmoln under 2021

EFN Marknad inleder året med tillsammans med Volatis ordförande Patrik Wahlén som ger sin syn på börsläget just nu. I programmet intervjuas även bitcoinexperten Eric Wall om statusen just nu för den volatila digitala valutan. 

2021-01-15
Länk till avsnitt

117. Skyhöga techvärderingar avskräcker inte förvaltaren

Johan Roslund, förvaltare på GP Bullhound, diskuterar sina tre favoriter bland techbolagen: Alphabet, Microsoft och Google. Dessa har mer att ge trots höga värderingar menar han.

2020-12-18
Länk till avsnitt

116. Hetaste placeringstipsen inför 2021

Börsåret 2020 lider mot sitt slut och det är dags att blicka in i nästa. Detta görs i EFN Marknad med Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank och Sebastian Hallenius, förvaltare på Länsförsäkringar. De bjuder både på förmaningar och på placeringstips.

2020-12-11
Länk till avsnitt

115. Hållbara investeringar perfekt för långsiktigt sparande

Trots att förnybar energi gått starkt så är det inte för sent att hoppa på tåget menar Patric Lindqvist, förvaltare på Handelsbanken. Han tipsar i programmet bland annat om investeringar inom vind- och solkraft samt inom elbilsindustrin.

2020-12-04
Länk till avsnitt

114. Embracer och andra aktietips

Det bjuds på inte mindre än sju aktietips när förvaltarna Henrietta Theorell från Swedbank Robur och Martin Nilsson från Catella gästar EFN Marknad. Aktierna som lyfts fram är Embracer, Academedia, Millicom, Boliden, Inwido, Nordic Waterproofing och Metso Outotec.

2020-11-27
Länk till avsnitt

113. Tre nordiska förnybara favoriter

Förnyelsebar energi står på agendan när Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo Fonder, gästar EFN Marknad. I programmet bjuder Charlotta Faxén på tre hållbara och långsiktiga skandinaviska aktiecase. Bolagen det tipsas om är danska Vestas Wind Systems, norska Fjordkraft och svenska Eolus Vind.
2020-11-20
Länk till avsnitt

112. Sex kinesiska aktiecase

EFN Marknad riktar blickarna österut mot Kina. I programmet tipsas det om e-handelsplattformar, e-sportsplattformar och Kinas Nike. För tipsen står Yining Wang, partner och investeringsdirektör på Nordic Asia Group, och Johan Roslund, portföljförvaltare på GP Bullhound.

2020-11-13
Länk till avsnitt

111. Valets påverkan på tech, hälsovård och hållbarhet

Hur påverkar presidentvalet och valen till senaten och representanthuset börserna i USA på sikt. Det svarar Christofer Halldin, förvaltare aktiva fonder på Handelsbanken, på i EFN Marknad.

2020-11-06
Länk till avsnitt

110. Rutger Arnhult: från aktie-SM till fastighetsmiljardär

Fastighetsmiljardären Rutger Arnhult berättar om hur det kom sig att han började satsa på fastigheter och om hur han ser på Klövern, sina aktieinnehav och fastighetsmarknaden i stort när han gästar EFN Marknad.

2020-11-06
Länk till avsnitt

109. Stimulanser och långa trender viktigare än valresultatet

Rösterna i USA-valet räknas och resultatet är oklart. EFN analyserar hur de olika valresultaten påverkar ekonomin, börserna och bolagen.

Gäster i programmet är Johanna Högfeldt, makroekonom på Handelsbanken, Carl Armfelt, förvaltare på Tin Fonder, Ron Insana, senior rådgivare på Schroders och John Hernander, investeringschef för nordiska aktier på Nordea.

Ett par slutsatser från programmet är att på kort sikt är ett stimulanspaket viktigare för den amerikanska ekonomin än valresultatet. På lång sikt är de långsiktiga trenderna i ekonomin viktigare för börsen än valresultatet.

Programledare: Albin Kjellberg och Ara Mustafa

2020-11-04
Länk till avsnitt

108. 22 grafer som förutspår framtiden

EFN Marknad ägnar en dryg halvtimme åt teknisk analys. Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, analyserar allt från aktier och räntor till råvaror och volatilitet.

2020-10-30
Länk till avsnitt

107. Sex bolag som borde värderas upp

I en värld där energieffektivitet blir allt viktigare kommer vissa bolag att gynnas. Anna Strömberg, förvaltare på Catella, har identifierat sex bolag kopplat till byggande som likt Nibe bör värderas upp när denna trend accelererar.

2020-10-23
Länk till avsnitt

106. Val och vaccinrace

Pandemin och presidentvalet gör hälsovårdssektorn dubbelt aktuell och intresset från investerare är stort. Veckans EFN Marknad bjuder på en sektorsanalys av Handelsbankens förvaltare Astrid Samuelsson. Dessutom får vi en lägesrapport från två av hennes innehav, Cantargia och Sectra.

2020-10-16
Länk till avsnitt

105. Uteblivet stimulanspaket större risk än valet

Presidentvalet i USA närmar sig med stormsteg. De makroekonomiska konsekvenserna analyseras i EFN Marknad av Johanna Högfeldt från Handelsbanken och Sean George från Strukturinvest. Amerikanska bolag analyseras av Erik Sprinchorn från Tin Fonder.

2020-10-09
Länk till avsnitt

104. Ränteförvaltare: Nytt riskmått bra för spararna

Nya riskmått och turbulensen i SAS är några av ämnena som avhandlas när det är räntespecial i EFN Marknad. Gäst är Maria Ljungqvist, förvaltare på Aktie-Ansvar.

2020-10-02
Länk till avsnitt

103. Förvaltare: Guldpriset ska upp rejält

EFN Marknad snackar guld och gröna metaller med Anna Svahn från Antiloop Hedge och Eric Strand från AuAg Fonder. Dessutom intervjuas Bolidens vd Mikael Staffas.

2020-09-25
Länk till avsnitt

102. Kinneviks strategi för utdelning, återköp och investeringar

Det är fullt fokus på Kinnevik i EFN Marknad. Vd Georgi Ganev berättar om innehaven och strategin och Stefan Wård från Pareto kommenterar.

2020-09-18
Länk till avsnitt

101. Så investerar Svolder och Latour

EFN Marknad lägger all fokus på investmentbolag. Svolders vd Ulf Hedlundh och Latours vd Johan Hjertonsson intervjuas. Dessutom medverkar Nordnets sparekonom Frida Bratt och författaren Marcus Fridell.

2020-09-11
Länk till avsnitt

100. Chefsekonomer: ?Det är lång väg tillbaka?

Vad händer med ekonomin, arbetsmarknaden och bopriserna i höst? Hur påverkar USA-valet och de ekonomiska strategierna för att få fart på coronadrabbade ekonomier? Det diskuteras med chefsekonomerna Christina Nyman från Handelsbanken och Alexandra Stråberg från Länsförsäkringar.

2020-09-04
Länk till avsnitt

99. Armfelts och Bromans vinnaraktier

Det är fokus på gaming i EFN Marknads höstpremiär där förvaltarna Helen Broman från Lannebo Fonder och Carl Armfelt från Tin Fonder återvänder. Dessutom intervjuas Stillfronts vd Jörgen Larsson.

2020-08-28
Länk till avsnitt

98. Förvaltarna tipsar om tekniska supertrender

EFN Marknad avslutar säsongen med ett techspecial med Helen Broman från Lannebo och Carl Armfelt från Tin Fonder i studion.

2020-06-26
Länk till avsnitt

97. Här hittar du vinnarna inom e-sport

Vad är e-sport och hur ska du investera för att bli en vinnare på det? Det och mycket mer svarar Inge Heydorn från GP Bullhound på i EFN Marknad.

2020-06-25
Länk till avsnitt

96. Sju lärdomar om aktiemarknaden

Sju lärdomar om aktiemarknaden. Det bjuder Knut Gezelius, förvaltare på Skagen Fonder, på i dagens avsnitt av EFN Marknad.

2020-06-24
Länk till avsnitt

95. Amerikanska digitaliseringsvinnare

EFN Marknad riktar blicken mot USA tillsammans med förvaltaren Joakim By från Handelsbanken. Förutom ett gäng spännande aktiecase diskuteras den amerikanska börsen med avstamp i presidentvalet.

2020-06-23
Länk till avsnitt

94. Förvaltarens molnfavoriter

EFN Marknad bjuder på en resa bland molnbolagen. Förvaltaren Johan Roslund från GP Bullhound går pedagogiskt igenom hela värdekedjan - från Microsoft och Amazon till Docusign och Okta.

2020-06-22
Länk till avsnitt

93. En trio serieförvärvare på offensiven

Erik Sprinchorn från TIN Fonder gästar EFN Marknad och pratar börsklimat och bolag som förvärvar bolag i rasande fart.

2020-06-18
Länk till avsnitt

92. Aktiecase från Hongkong och Brasilien

Tillväxtmarknader är ämnet för dagen när Lisa Synning från Handelsbanken gästar EFN Marknad. Bolag från Hongkong och Brasilien tas upp.

2020-06-17
Länk till avsnitt

91. ?Peak oil kommer före 2030?

Oljemarknaden har precis som många andra marknader varit turbulent sedan corona slog till. Vad vi kan förvänta oss framöver svarar Johan Trocmé från Nordea på i EFN Marknad.

2020-06-16
Länk till avsnitt

90. Så ska du investera om du tror på silverpriset

När Eric Strand från AuAg Fonder gästar EFN Marknad är det fokus på silver som befinner sig i en uppåtgående trend. Kommer den att hålla i sig?

2020-06-15
Länk till avsnitt

89. Strukturell tillväxt bra för portföljen i orostider

Det är tvära kast på världens nervösa börser. Men finns det något att ta fäste på om man lyfter blicken? Det diskuteras med Helena Haraldsson från Carnegie Private Banking i EFN Marknad.

2020-06-12
Länk till avsnitt

88. Bolidens vd: Vi är mindre cykliska än vad många tror

Vad är på gång i gruvbolaget Boliden? Det svarar bolagets vd Mikael Staffas på när han gästar EFN Marknad.

2020-06-11
Länk till avsnitt

87. Tre heta gamingaktier

Xbox, Playstation och Nintendo. I dagens EFN Marknad är det full fokus på gaming. Gäst är Tomas Otterbeck, techanalytiker på Redeye.

2020-06-10
Länk till avsnitt

86. Bornold: Analytikermassage missgynnar småspararna

Joakim Bornold från Söderberg & Partners gästar EFN Marknad och pratar om analytikermassage, vinstvarningar och blickar fram mot kommande kvartalsrapporter.

2020-06-09
Länk till avsnitt

85. Så smarta har småspararna varit under coronakrisen

Hur har krisen förändrat småspararnas beteende? Det diskuterar sparekonomen Johanna Kull från Avanza i EFN Marknad.

2020-06-08
Länk till avsnitt

84. Sektorer att undvika och investera i

Veckan avrundas med snack om den starka börsuppgången tillsammans med finansanalytikern Jonas Olavi. Vilka sektorer tror han kommer att stärkas efter krisen och vilka tror han kommer att försvagas?

2020-06-05
Länk till avsnitt

83. Fondspararnas svåra val

Aktiv eller passiv fondförvaltning? Det är frågan i dagens EFN Marknad. Programmet gästas av Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Maria Nordqvist, hållbarhetsansvarig på Lannebo Fonder.

2020-06-04
Länk till avsnitt

82. Så förstärks riskerna i pandemin

I dagens EFN Marknad blir det fullt fokus på riskaptit och kreditrisker på marknaderna tillsammans med Sean George från Strukturinvest. Varför är Italien ett orosmoln och varför går börsen starkt trots att riskerna på marknaderna ökar?

2020-06-03
Länk till avsnitt

81. Därför klarar techbolagen krisen bättre

Varför går den tekniktunga Nasdaqbörsen bättre än New York-börsen och vad händer nu när massor av bolag ställt in sina utdelningar? Det är två frågor som Nicklas Andersson från Avanza svarar på i EFN Marknad.

2020-06-02
Länk till avsnitt

80. Därför ska börsen upp

Hur gör man datadriven hållbarhetsanalys? Det svarar Jonas Thulin från Erik Penser Bank på i EFN Marknad. Dessutom avslöjar han varför han tror att börsen ska fortsätta uppåt.

2020-06-01
Länk till avsnitt

79. Triss i heta skogsaktier

Har återhämtningen på börsen gått för långt och kan det då vara läge att rikta blickarna mot skogsaktier? Det diskuteras med Martin Hallström från Swedbank i EFN Marknad.

2020-05-29
Länk till avsnitt

78. Därför ska du köpa råvaror

I dagens EFN Marknad snackas det råvaror med Cyg Caps vd Anna Svahn. Guld, palladium, platina och en tesked kakao står på menyn.

2020-05-28
Länk till avsnitt

77. Digitala vinnare och missförstådda bolag

I onsdagens EFN Marknad diskuteras digitala vinnare i coronakrisen med Gabriel Isskander från Börsveckan. Han bjuder på aktiecase och berättar om bolag som han anser vara missförstådda. Dessutom svarar han på tittarnas frågor.

2020-05-27
Länk till avsnitt

76. Fyra köpvärda aktier

I dagens EFN Marknad bjuds det på ett gäng aktiecase. Adam Thelander från DNB berättar om fyra bolag som han anser är köpvärda just nu.

2020-05-26
Länk till avsnitt

75. Fastighetsbolagens onda cirkel

EFN Marknad inleder veckan med fastighetsfokus. Analytikern Johan Edberg från Handelsbanken har med sig några aktiecase och tar ett helhetsgrepp på branschen.

2020-05-25
Länk till avsnitt

74. Tillväxtmarknader med potential

I veckans sista EFN Marknad riktar vi blicken mot Afrika. Extra fokus blir det på kontinentens största ekonomi Nigeria samt Egypten och Sydafrika. Mathias Althoff, förvaltare på Tundra Fonder, bjuder på spännande aktiecase och svarar på tittarfrågor.

2020-05-22
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.