Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Det Mörka Psyket

Det Mörka Psyket

Ett populärvetenskapligt program som utforskar psykologiska fenomen bakom mänskliga beteenden, med särkilt fokus på beteenden som kan bli farliga. Med: Katarina Howner och Shilan Caman. www.detmorkapsyket.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

detmorkapsyket.podbean.com

Avsnitt

Psykopati - Utan skuld och skam

Vilka konsekvenser kan psykopatiska drag få? Och hur ser egentligen hjärnan ut hos personer med psykopati? Vi träffar Malin Pauli, doktorand, legitimerad psykolog och specialist i klinisk psykologi/neuropsykologi, för att prata mer om olika typer av psykopati och hur det kan leda till hänsynslöst beteende. 

Tack till Malin Pauli. 

Producerad av Novel Studios. Mer info: www.detmorkapsyket.se och www.novelstudios.se
2020-04-03
Länk till avsnitt

Svartsjuka

Finns rimlig svartsjuka? När blir den orimlig och destruktiv? Vi träffar Karin Holm, legitimerad psykolog, för att prata om vad svartsjuka egentligen är.

 Producerad av Novel Studios. Mer info: www.detmorkapsyket.se och www.novelstudios.se 

2020-03-20
Länk till avsnitt

The Stanford Prison Experiment

Vad hände egentligen i källaren på Stanforduniversitetet 1971? Är vi alla kapabla till att bli sadister under särskilda omständigheter? Och vilken betydelse har situationen för vårt beteende? Vi träffar universitetslektor och docent Charlotte Alm för att titta närmare på experimentet som engagerat människor världen över.Tack till The Amazing Society, Emil Persson och Charlotte Alm. Producerad av Novel Studios. Mer info: www.detmorkapsyket.se och www.novelstudios.se 
2020-03-06
Länk till avsnitt

Våld som attraktionskraft

Hur kommer det sig att vi fascineras av våld? Och hur kan den som begått hemska brott väcka attraktion och överösas med kärleksbrev? Katarina Howner och Shilan Caman träffar forskaren och författaren Micael Dahlén för att ta reda på mer om varför vi dras till våld och till människor som utövar det.

Tack till Alexandra Nordberg och Micael Dahlén. 

Producerad av Novel Studios. Mer info: www.detmorkapsyket.se och www.novelstudios.se

2020-02-21
Länk till avsnitt

Manipulation och påverkan i sekter

Går det att övertyga människor om vad som helst? Och hur hamnar människor i slutna rörelser? Shilan Caman och Katarina Howner träffar Håkan Järvå, legitimerad psykolog. Håkan har efter många år brutit sig ut ur Scientologikyrkan och hjälper nu andra som vill lämna totalitära rörelser. 

Tack till Emil Persson, Håkan Järvå och The Amazing Society.

Producerad av Novel Studios. Mer info: www.detmorkapsyket.se och www.novelstudios.se 

2020-02-07
Länk till avsnitt

Trailer - Det Mörka Psyket

Premiär 7:e februari. Nytt avsnitt varannan fredag. Med: Katarina Howner, rättspsykiatriker och forskare & Shilan Caman, beteendevetare och forskare. Producerad av Novel Studios. Podcasten är fristående från Katarina Howner och Shilan Camans arbetsgivare.

 

2020-02-02
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.