Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Gränslandet - om idrottens plats i världen

Gränslandet - om idrottens plats i världen

Hör idrott och politik ihop? Och i så fall hur? Expressens nya artikel- och poddsatsning Gränslandet utforskar sportens plats i samhället. Varje poddavsnitt är ett samtal kring en komplex frågeställning som inte alltid har raka svar. Ansvarig utgivare: Klas Granström.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/granslandet

Avsnitt

Kan en fotbollsklubb stå fri från politik?

Går idrott och politik att hålla isär? När påverkas en fotbollsklubb i Allsvenskan för mycket av lokala politiker? I första avsnittet av Expressens nya podd Gränslandet diskuterar programledaren Noa Bachner de här frågorna med författaren Patrik Lundberg. Samtalet tar sitt avstamp ur två Expressen-publiceringar. Dels ett reportage om relationen mellan fotbollslaget Mjällby och lokala politiker i Sölvesborg https://www.expressen.se/sport/qs/mjallby-fotbollslaget-som-hamnat-mitt-i-sd-debatten/. Dels en längre intervju med före detta statsministern Fredrik Reinfeldt som nu tar plats i Djurgården Fotbolls styrelse https://www.expressen.se/sport/qs/fredrik-reinfeldt-pa-vag-in-i-djurgarden/
2020-02-11
Länk till avsnitt

TRAILER! Expressen utforskar idrottens plats i samhället

Expressen drar igång en ny podd! I varje avsnitt av Gränslandet kommer en specifik frågeställning som rör idrottens roll även utanför spelplanernas sidlinjer att diskuteras från en massa olika vinklar, utan att samtalet nödvändigtvis leder fram till ett rakt och tydligt svar. Första avsnittet har premiär nästa vecka!
2020-02-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.