Sveriges 100 mest populära podcasts

RE:formera-podden

RE:formera-podden

I Re:formera Podden släpper Magnus och Johan in lyssnaren i ett intensivt samtal som redan pågått flera år, under många bilfärder, sena kvällar och allt för långa telefonsamtal. Det är den utmanande journalisten och den visionära förkunnaren som med sina erfarenheter av och nyfikenhet på olika kristna traditioner engagerat fortsätter samtalet. De tänker högt och presenterar inte sällan ofärdiga tankar som tar sig an aktuella ämnen som berör kyrka, tro och teologi. Infallsvinkeln är att försöka förvalta, förnya och förena rikedomen från kyrkans olika traditioner. Frikyrklighet eller folkkyrklighet, högkyrklighet eller lågkyrklighet? Risken med olika etiketter och allt för tydliga avgränsningar är att det till slut enbart leder till halvkyrklighet. Kan man tänka både och istället för antingen eller? Poddens intentention är därför att föra ett samtal som problematiserar, visionerar och kretsar kring begreppet helkyrklighet? och en hel del annat som inte var planerat och kanske borde klippts bort. Podden produceras i samarbete av EFS, Budbäraren och Re:formera. För mer information och kontakt: https://reformera.net/om-oss/

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

reformera.net/om-oss/

Avsnitt

Avsnitt 1 ? Kyrklig deformation, innovation och reformation

I detta första avsnitt börjar Magnus och Johan utveckla samtalet om vad kyrklig deformation, innovation och reformation kan innebära i vår tid.
2020-02-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 ? Vad är helkyrklighet?

Magnus Persson och Johan Ericson kommer prata om varför de tycker begreppet helkyrklighet är så bra. Har du frågor till Re:formera podden så skicka gärna mejla [email protected]
2020-03-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 ? Tradition vs. Väckelse

Våra ständiga poddare Magnus Persson och Johan Ericson som fortsätter prata om helkyrklighet och vikten av att vara en del av Svenska kyrkan. Vad kan EFS bidra med i kyrkan och vad är vår kallelse? In och lyssna! Kommentera gärna vad du tycker!
2020-03-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Simul justus et peccator

Johan och Magnus fortsätter denna vecka att dyka djupare in i ämnet helkyrklighet. På vilket sätt är nåden oss given i en tid som denna? Och hur spelar lagen in i nåden? Drabbades Eva av FOMO (fear of missing out) I Edens Lustgård? Allt detta och lite till får du höra i dagens avsnitt.
2020-03-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 ? Kyrka i Coronatider

Magnus och Johan diskuterar om hur kyrkan ska agera under dessa speciella tider. De pratar bland annat om att kyrkan ska finnas till för gudstjänstfirande så länge det måste finnas en diakonal plan i kriser. ?Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.?
2020-03-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 ? I prövningens tid

Corona är fortfarande på tapeten när prästen Magnus Person och kommunikationschefen Johan Ericson samtalar i dagens avsnitt. Vi människor är vana vid att ha full kontroll över tillvaron och många blir nu chockade när livet vänds upp och ned. Men Magnus och Johan konstaterar att många generationer före oss har gått igenom tuffa perioder. JRR Tolkien skriver en dialog mellan Frodo och Gandalf där Frodo frågar sig varför just han ska få uppleva en så jobbig period. Gandalf svarar att man inte kan välja vilken tid man lever i, men man kan välja vad man gör av den tiden man fått. Kyrkans uppdrag i dessa tider borde vara att peka på korset och att visa medmänsklighet, vilket också EFS nya kampanj #älskadinnästa handlar om.
2020-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 ? Långfredag, döden och Star Wars

?Vi går hela livet och undrar över döden, och det som följer eller inte följer.? Så sade Ingmar Bergman vars alla filmer handlade om döden. Det är just om lidande, död och långfredagen som dagens poddavsnitt handlar om. Våra ständiga vapendragare prästen Magnus Persson och EFS kommunikationschef Johan Ericson har i dag med sig teologen och lektorn Thomas Nygren. Johan drar en liknelse från de berömda filmerna Star Wars och utnämner Thomas till EFS egen Obi-Wan Kenobi. Detta vill du inte missa!
2020-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 ? Livet och hoppet

Det må vara Corona-tider och eländigt runt om i vår värld, men Kristus är uppstånden, ja han är sannerligen uppstånden! Men vem omfattas av detta hopp, hoppet om himmelen och det eviga livet som Jesus dog för? Kan man ta med sig hunden till himlen? Om detta kommer våra ständiga vapendragare prästen Magnus Persson och EFS kommunikationschef Johan Ericson att tala om i dagens rykande färska poddavsnitt. Med sig i studion idag gästas de återigen av EFS hus-teolog Tomas Nygren. Johan brukar kalla Tomas för Obi-Wan Kenobi, en referens till den kult-förklarade filmen Star Wars. Mer spännande än så här blir det inte, god lyssning!
2020-04-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 ? Har Guds nåd gränser?

Kan man sabba sin frälsning och falla av så långt så det inte finns någon väg tillbaka? Våra ständiga vapendragare prästen Magnus Persson och EFS kommunikationschef Johan Ericson diskuterar detta ämne med EFS hus-teolog Tomas Nygren. Tomas pratar om skillnaden mellan nåd och tolerans, och de funderar över förlåtelsen som är en central del i Jesu förkunnelse. Hur går nåden och sanningen ihop för oss människor? Allt detta och lite till pratar de tre musketörerna om i dagens spännande Re:formera-podd. God lyssning!
2020-04-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 - Vikten av en kristen bok

Ett hus utan böcker är som en kropp utan själ sägs det. Läsning är för själen som gymnastik är för kroppen, vilket är passande att säga om oss kristna som ibland kallas för bokens folk. Varför är den kristna boken ett viktigt inslag i vår vardag? Det och mycket annat kommer prästen och inspiratören Magnus Persson tillsammans med sin ständige vapendragare Johan Ericson, kommunikationschef på EFS och chefredaktör på Budbäraren, att tala om i dagens avsnitt. Re:formera vill också slå ett slag för de kristna bokhandlarna som finns runt om i Sverige. Glöm inte din kristna bokhandel i Corona-krisen utan stötta gärna den genom att köpa en kristen bok. Poddens avsnitt tillägnas till den bortgångne författaren och dramatikern PO Enquist som kommer från EFS-bakgrund.
2020-05-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 ? Digital kyrka

Välkommen till ett nytt avsnitt av Re:formera-podden med inspiratören och prästen Magnus Persson och Johan Ericson, chefredaktör på Budbäraren och EFS kommunikationschef. Idag samtalar Magnus och Johan om kyrkan som en digital företeelse. Hur har det gått för oss att ställa om till en nästan helt digital gudstjänst? Hur funkar det egentligen för de som tittar hemifrån i vardagsrummet?
2020-05-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 ? EFS - som en orden i Svenska kyrkan?

EFS uppkom på 1800-talet när en folkväckelse spred sig i Sverige. Många frikyrkor bildades, men EFS ville vara en rörelse inom Svenska kyrkan. Hur går det ihop idag? Kan väckelse vara en del av kyrkan men inte under kyrkan? Och vad är egentligen en samarbetskyrka? Detta och mycket mer pratar inspiratören och prästen Magnus Persson och hans ständiga vapendragare Johan Ericson, kommunikationschef på EFS tillika chefredaktör på Budbäraren samtalar om i dagens avsnitt av Re:formera-podden. Med sig har de Sara Nilsson Edström som är församlingsherde i Gamla Uppsala församling, där även Lötenkyrkan ingår som är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan. Hon kommer från ett ekumeniskt hem med en pappa som var baptist och mamma som var pingstvän. Sara är en sann förespråkare av helkyrklighet och har många intressanta infallsvinklar i ämnet.
2020-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 ? EFS ?? Svenska kyrkan

Äntligen släpps ett nytt avsnitt av Re:formera-podden! I dagens avsnitt fortsätter samtalet om EFS roll inom Svenska kyrkan och ämnet samarbetskyrka fördjupas och förklaras. Vad innebär det i praktiken och hur kan olikheter skapa en helhet? Är EFS bara en lite sämre variant av Svenska kyrkan eller finns det plats för EFS i den större bilden? Prästen och inspiratören Magnus Persson samtalar om detta tillsammans med EFS kommunikationschef, tillika chefredaktör på Budbäraren. Med sig har de återigen församlingsherden Sara Nilsson Edström som är verksam i Svenska kyrkan.
2020-05-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 ? Andliga övningar - om Luther och Ignatius

Ignatianska andliga övningar är en metod där man använder fantasin för att greppa Guds enorma kärlek till oss. Hur kan man få användning av detta i vardagen och hur går du praktiskt till väga? Magnus Persson, präst och samverkanssekreterare tillsammans med kommunikationschef och chefredaktör Johan Ericson samtalar idag med Mia Ström, regional missionsledare för EFS Mittsverige. Hon har stor erfarenhet av retreater och har gjort starka möten med Gud genom Ignatianska andliga övningar. Mia ger även praktiska tips och råd för ditt personliga böneliv. I podden pratar Magnus, Johan och Mia om föreningen Kompass. Det är en förening som erbjuder retreater med Ignatianska andliga övningar. Länk till deras hemsida: http://www.foreningenkompass.se/retreater/
2020-05-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 ? Förnya eller förvalta? Alltid både och!

I dagens avsnitt bjuder Magnus och Johan tillbaka Mia Ström som är regional distriktsföreståndare för EFS för att fortsätta samtalet om hur olika kyrkliga traditioner kan berika oss. De samtalar om varför många av oss ryggar tillbaka vid ord såsom bikt, ikoner eller retreat. Kan det vara rädsla för det okända som binder oss från att åter lära om kyrkans gamla traditioner? Luther, Ignatius och Rosenius nämns alla i detta avsnitt och vi blir uppmuntrade till att se och söka Gud i allt. God lyssning! Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om Re:foremera här: reformera.net.
2020-06-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 ? Är Luther kidnappad?

I dagens avsnitt bjuder Magnus och Johan in Daniel Ringdahl, missionsledare för rörelsen ELM, Evangelisk Luthersk Mission (tidigare Bibeltrogna vänner). ELM var en del av EFS fram till 1911 då stridigheter gjorde delar av rörelsen bildade egen missionsorganisation. Johan, Magnus och Daniel pratar kort och gott om Luther. Vem var han egentligen, och vad ville han? Är Luthers teologi kidnappad? Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om Re:foremera här: https://reformera.net.
2020-06-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 ? Rosenius, syndens dagliga plåga och lite Mia Skäringer

Re:formera-podden hälsar Daniel Ringdahl, missionsledare för ELM, varmt välkommen tillbaka som gäst i dagens avsnitt som handlar om Rosenius. Carl Olof Rosenius är en uppskattad frontfigur för många, inte minst av både EFS och ELM. Han levde och verkade på 1800-talet men både Magnus, Johan och Daniel tycker att hans undervisning fortfarande talar starkt till samtidens människor. De samtalar också om att en god predikan alltid måste innefatta Jesus och evangeliet och att Jesus faktiskt vill vara med i livets alla aspekter, inte bara på söndagar i kyrkan. Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om Re:foremera här: https://reformera.net. Köp Rosenius bok ?Syndens dagliga plåga här?: https://www.bvforlag.se/bocker/kristen-tro-o-vagledning/syndafallet/syndens-dagliga-plaga-bok-2.html, eller husandakterna för ett år här: https://www.bvforlag.se/bocker/andakt-bon/andakt/husandakt-rosenius-dagbetraktelser.html.
2020-06-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 18 - En tillbakablick på våren som gått

Magnus och Johan sammanfattar våren som gått, vilka reaktioner har vi fått från er lyssnare? Och vad har hänt med avkragningsärendet egentligen? God lyssning!
2020-06-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 19 - Evangelister - andliga barnmorskor

I dagens avsnitt gästas vi av Daniel Röjås, pastor i Equmeniakyrkan. Han tituleras informellt som riksevangelist av både Magnus och Johan som prisar hans allvar och humor.
2020-07-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 20 - Vikten av att vila

Idag besöker RE:formera-podden EFS-gården i Höllviksstrand och pratar med Veronica Öjfelth Svartdahl som är föreståndare där. De pratar om vikten av att vila. God lyssning!
2020-07-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 21 - Teologi som sjunger ? om psalmer och lovsång

RE:formera-podden gästas av Clas Strängberg som tillsammans med vännen David Lillberg har musikprojektet Hymnr. De pratar om lovsång och psalmer i kyrkan och att ösa ur de gamla källorna. God lyssning!
2020-07-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 22 - Kyrkans bäst bevarade hemlighet

RE:formera-podden bjuder idag in prästen Jacob Stille. Jacob berättar om vilka behov som han ser i dagens kyrka och hur man kan nå människor som längtar efter Gud. Kyrkan har ju ett pang-budskap och han tycker vi borde sluta skämmas. God lyssning!
2020-07-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 23 - Personligt med Kerstin Oderhem - i hjärtat på EFS missionsföreståndare

RE:formera-podden får idag finbesök av EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem. Resan till att bli missionsföreståndare på EFS var inte helt spikrak alla gånger och hon har hunnit med både pastorsutbildning och städjobb på vägen. God lyssning!
2020-07-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 24 - Sommarspaningar i kristenheten

Magnus och Johan samtalar om de debatter som förts i kristenheten under sommaren. Vad är det för olika teologiska strömningar som kan skönjas? Är jakten på framgång och tillväxt en bidragande orsak till bristande teologisk reflektion? Blir församlingen svag och sjuk när man eftersträvar att allt alltid ska vara starkt och sensationellt? Ta del av ett öppenhjärtigt samtal där Magnus och Johan gör spaningar och tänker högt.
2020-08-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 25 - Pingstpastorns tankar om helkyrklighet

I detta avsnitt samtalar Magnus och Johan med Gustaf Henriksson om »helkyrklighet«. Gustaf har varit pastor och föreståndare i Pingst, Västkustkyrkan i Strömstad. Han är en duktig teolog som även är engagerad i Langham Sverige. Langham är namnet på ett arbete som växt fram utifrån John Stotts arbete i England och världen över. Som pastor, författare och missionär drevs John Stott av att förkunna Guds ord och att utrusta andra med samma uppgift och kallelse. De arbetar för att se en rörelse av förkunnare som är hängivna och skickliga i att lägga ut bibelordet. Nu har Gustaf lämnat sin tjänst som föreståndare för att arbeta med en ekumenisk bibelskola i Uddevalla med en helkyrklig vision. Gustaf säger: »Bortom ?tribalism? och varumärkesbyggen finns det ett Gudsfolk, en allmännelig kyrka som vill ge och gestalta Kristus i staden och världen«. Ett spännande samtal om olika kyrkosamfund och deras respektive tänkande, teologi och traditioner.
2020-08-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 26 - Från Livets Ord via John Piper till luthersk präst

I dagens avsnitt får du ta del av Ola Nilsson berättelse och resa genom trons och kyrkornas värld. Från en stökig uppväxt i Markaryd som ledde till en omvändelse i ungdomsåren, är han nu tillbaka som präst i samma församling där han kom till tro. Där emellan har han gjort en spännande resa som han delar med sig av i podden. Från Livets Ords bibelskola, via politiska uppdrag för KD, skilsmässa, mötet med kalvinism och reformert teologi, starten av ett kristet bokförlag till präststudier och prästvigning i Växjö domkyrka i början av sommaren. Ta del av Olas öppenhjärtiga och inspirerande berättelse.
2020-08-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 27 - Både och inte antingen eller

I detta avsnitt så kickar Johan och Magnus igång hösten på allvar. De hoppas att kyrkorna snart ska kunna samla fler än 50 personer åt gången och Magnus berättar om sitt nya bokprojekt som har hållit honom vaken till närmare kl 03:00 på nätterna. Boken heter ?Som ringar på vattnet? och handlar om spänningsfältet mellan nåden och omvändelsen, syndernas förlåtelse och syndarens förvandling. Hur går dessa två ibland paradoxala ämnen ihop i våra egna liv? Magnus och Johan argumenterar för en balans, vi lever i nåd och omvändelse parallellt. Det är både och, inte antingen eller. Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om RE:foremera här: https://reformera.net.
2020-08-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 28 - Back to basics

I dagens avsnitt av RE:formera kan ni få se Johan och Magnus i en video-podd här (https://efsplay.nu/reformera-avsnitt-28/) Är du ny lyssnare så är detta ett bra avsnitt att börja med! Johan och Magnus ger en ordentlig introduktion till vilka de är och varför de gör podden. Magnus och Johan berättar hur de båda började upptäcka något som de själva kallar helkyrklighet. Alltså längtan efter att förena goda uttryck och traditioner från många olika kristna sammanhang. Magnus berättar om när han och familjen besökte New York och även stadens många kyrkor. Varje kyrka hade sitt unika uttryckssätt och han började fundera på om det gick att förena alla dessa uttryckssätt; sakramental liturgi, öppen karismatik och stark lovsång, i en enda kyrka. Hur skulle det se ut? Johan liknar det vid att äta mat. Man behöver äta olika mat för att må bra och få i sig alla vitaminer. Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om RE:foremera här: https://reformera.net.
2020-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 29 - Vad kan väckelserörelsern lära oss?

Välkommen till RE:formera-podden och stort tack till dig som lyssnar! Idag besöks vi av Torbjörn Aronsson som är docent i kyrkohistoria. Tillsammans med Johan och Magnus diskuterar trion väckelserörelser i Sverige och Norden. Rörelserna tenderar att vara fulla av rörelse och eld, men kan ibland brinna upp. Varför är det så? Och varför förföljs rörelserna av de institutionaliserade kyrkor? Vad du än har för åsikter om ämnet så lovar vi dig ett intressant och informerande avsnitt. God lyssning! Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om RE:foremera här: https://reformera.net.
2020-09-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 30 - Gud, Jakten och Joel Halldorf

I dagens RE:formeraavsnitt bjuds Joel Halldorf in i samtalet. Är människan obotligt religiös? Vad är det kristna ekosystemet? Och hur tänker Joel Halldorf om kyrka, frikyrka, lutheraner och katoliker? Svaren på dess frågor och mycket annat får ni i podden.
2020-09-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 31 - Missionären Erik Johansson

I dagens avsnitt möter vi EFS internationella missionssekreterare Erik Johansson. Han delar med sig av sin självklara tro på Jesus och varför han brinner så starkt för mission idag.
2020-09-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 32 - Låt Gud vara Gud

Dagens avsnitt av RE:formera-podden avhandlar Guds helighet och vår helgelse. Låter det tråkigt? Inte när Magnus och Johan leder samtalet!
2020-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 33 - Kyrka och politik

Detta avsnitt handlar om hur politiken påverkar kyrkan, och de möjligheter som finns för att förändra detta. God lyssning.
2020-10-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 34 - Köket - en plats för väckelse

Idag gästas RE:formera-podden av Henrik Näslund, regional missionsledare för EFS Norrbotten. De pratar om EFS historia och framtid, och hur tron kan gå i arv till nästa generation. God lyssning.
2020-10-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 35 - Biskop Fredrik om utmaningar och möjligheter

Möt Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift för ett samtal om vad en biskop egentligen sysslar med, vad utmaningarna är i Svenska kyrkan och vilka möjligheter som finns.
2020-10-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 36 - Om detta måste vi berätta!

Varmt välkommen tillbaka till RE:formera-podden där Magnus och Johan idag samtalar om kyrkans stora berättelsen av skapelse, synd, försoning och upprättelse. På vilket sätt kan olika kyrkor fastna i olika delar av berättelsen, och kan kyrkan ibland hamna i en alternativ berättelse och tappa den stora bilden?
2020-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 37 - Rotad, riktad och rustad

Hur ser ditt personliga andaktsliv ut? Existerar det eller haltar det av och till? Johan och Magnus ger praktiska råd och tips på hur vi kan närma oss Gud bakom stängda dörrar och lämna det dåliga samvete utanför.
2020-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 38 - »Det är Jesus som är grejen« ? Biskop Andreas

?Det är Jesus som är grejen? så brukar biskop Andreas Holmberg i Stockholms stift säga som gästar RE:formera-podden denna vecka. Det blir ett ärligt samtal om Svenska kyrkan, EFS, längtan efter helkyrklighet och att omfamna olika spirituella uttryck.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 39 - "Du borde skämmas" skuld- och skamkultur

Idag pratar RE:formera-podden om skuld- och skamkultur tillsammans med Tomas Nygren, lektor i systematisk teologi. God lyssning!
2020-11-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 40 - Skulden är sonad

Vi välkomnar tillbaka Tomas Nygren som idag fortsätter följetongen på skuld och skam. Kärnan av det kristna evangeliet är synden som sonas i Jesus och Guds oändliga kärlek till oss, trots våra många synder. Men hur ser förlåtelsen ut i praktiken? God lyssning!
2020-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 41 - Sent ska syndaren vakna

Detta är det sista avsnittet i följetången på skam, skuld och synd. Återigen gästas podden av Tomas Nygren, lektor i systematisk teologi som talar om synden och hur våra liv påverkas av den. God lyssning!
2020-12-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 42 - Trevlig, trevlig, trevlig är Herren Sebaot?

Idag hälsar RE:formera-podden Olof Edsinger varmt välkommen till studion för ett spetsigt avsnitt med utmanande tankar. Olof är generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen och rör sig brett i kristenheten.
2020-12-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 - En episkopal kyrka?

Varmt välkomna tillbaka till RE:formera-podden! Idag gästas vi av prästen Jonas Eek, verksam på Kyrkans Tidning. Magnus, Johan och Jonas samtalar om det uppmärksammade fallet med biskop Eva i Härnösand och Jonas syn på detta.
2020-12-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 44 - Magnus och Johan önskar god jul!

RE:formera-podden önskar våra lyssnare en riktigt jul!
2020-12-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 - Framtiden är ljus

Gott nytt år önskar RE:formera-podden! I dagens avsnitt bjuder Magnus och Johan in EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem till podden.
2021-01-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 - Det stora bokavsnittet

Hej och varmt välkomna till RE:formera-podden med Magnus och Johan i lurarna. I det här avsnittet talar vi om böcker! EFS springer ur en läsväckelse där böcker har varit en stor anledning till den. Men hur kommer det sig att folk läser böcker i allt mindre utsträckning?
2021-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 47- Möt Budbärarens redaktion

RE:formera-podden spelar in dagens avsnitt i Budbärarens redaktionsrum och tar tillfället i akt för att prata med budisredaktionen; tillförordnad redaktör Dagmawit Alemayehu och redaktör Jakob. God läsning och lyssning!
2021-01-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 48 - Falska profeter?

Denna veckas podd avhandlar ämnet falska profeter. Vad är egentligen en profet utifrån den bibliska betydelsen? God lyssning!
2021-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 49 - Psalmsång, lovsång eller skönsång?

I denna veckas avsnitt gästas RE:formera-podden av den välkände lovsångsledaren Bo Järpehag som precis börjat jobba i S:ta Clara kyrka i Stockholm. God lyssning.
2021-01-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 50 - Kardinalen om konsumtionskristendom

RE:formera-podden gästas av Kardinal Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift och ledare för den katolska kyrkan i Sverige.
2021-02-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.