Sveriges 100 mest populära podcasts

Framåtlutad med Simon Holst

Framåtlutad med Simon Holst

Ett intresserat samtal om kyrka, ledarskap, tro och innovation. Simon Holst, huvudpastor i Skövde Pingst möter pastorer, författare, ledare, entreprenörer och innovatörer i ett fördjupat och avslappnat format.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/simonholst

Avsnitt

023 Daniel Alm om kvinnliga pastorer, ekumenikens gränser och tro kontra rättigheter

Daniel Alm är föreståndare för Pingst FFS (Fria Församlingar i Samverkan) och pastor i Pingst Västerås. Daniel är även författare till ett antal böcker.

2021-10-06
Länk till avsnitt

022 Niklas Piensoho om att hantera människors besvikelse, Guds allvetande och vad som utgör en bra predikan

Niklas Piensoho är föreståndare i Filadelfiakyrkan Stockholm och författare till åtta böcker.

2021-09-01
Länk till avsnitt

021 Peter Paulsson om att smuggla biblar bakom järnridån, de 50 farligaste länderna för kristna och att resa till Nordkorea

Peter Paulsson är generalsekreterare för Open Doors i Sverige. Open Doors arbetar för att stötta förföljda kristna över hela världen.

2021-08-04
Länk till avsnitt

020 Elisabeth Sandlund om att delta i Vietnam-demonstrationer, gädd-tricket och över 50 år i opinionens tjänst.

Elisabeth Sandlund är författare, debattör och ledarskribent på tidningen Dagen.

2021-07-07
Länk till avsnitt

019 Eric Liljero om att stå redo att hoppa från en bro, att säga nej till stora skivkontrakt och hans favoritplats på jorden.

Eric Liljero är Creative Pastor i Hillsong Church Sweden.

2021-06-02
Länk till avsnitt

018 Stephen Webb on starting 11 campuses for Elevation Church, demoting yourself as a leader and replying to emails

Stephen Swebb Webb is an independent church consultant and former expansion pastor at Elevation Church.

2021-05-05
Länk till avsnitt

017 Emma Bergkvist om att nå fram till nästa generation, hur unga kränks för sin tro och utmaningarna att leda som kvinna

Emma Bergkvist är ledare för den allkristna studentorganisationen Ny Generation.

2021-04-07
Länk till avsnitt

016 Stefan Gustavsson om det bästa argumentet för Guds existens, om tron behöver försvaras och att söka sanning i relativismens guldålder

Stefan Gustavsson är direktor för Apologia - centrum för kristen apologetik och författare till en rad böcker till försvar för den kristna tron.

2021-03-03
Länk till avsnitt

015 Richard Svensson om att ta hand om 400 församlingar, smärtan från Karisma och att leda genom pandemin

Richard Svensson är verksamhetsledare för Pingst Församling och författare till två böcker om ledarskap - "Ditt nästa steg" och "Brev till en ledare"

2021-02-03
Länk till avsnitt

014 Tommy Lilja om att få Corona i Dubai, hjälpa över 20 000 judar tillbaka till Israel och trons verb och substantiv

Tommy Lilja är grundare av PTL Ministries, författare till ett 20-tal böcker och pastor i Folkkyrkan Sölvesborg.

2021-01-06
Länk till avsnitt

013 Marie Nylén Utbult om vanligaste utmaningen i relationer, hopplösa äktenskap och att hitta kärleken på nytt

Marie Nylén Utbult har tidigare grundat organisationen Levande Familjer och har arbetat med samtal och rådgivning i många år.

2020-12-01
Länk till avsnitt

012 Magnus Persson om att växa snabbare än insidan hänger med, vad som varit svårast att ta till sig i EFS och resan från tenniströja till prästkappa, ,

Magnus Persson är präst och missionsinspiratör inom EFS. Han har tidigare grundat församlingen UNITED Öresundskyrkan och är författare till två böcker.

2020-11-04
Länk till avsnitt

011 Ida Möller om att vara en Schweizerkniv, vikten av att hitta hem i kyrkan och vad verklig mångfald är

Ida Möller är en av pastorerna i Hillsong Sweden, lovsångsledare och låtskrivare som gett ut det egna albumet "Innerligt Tacksam" och en del av "Ny musik i Pingst".

2020-10-07
Länk till avsnitt

010 Sebastian Stakset om kraften i förlåtelse, att förhålla sig till det förflutna och varför så många lockas in i en destruktiv livsstil.

Sebastian Stakset är grundare av organisationen Heart of Evangelism och författare till boken ?Bara ljuset kan besegra mörkret?. Han är tidigare känd som Sebbe Staxx i hiphop-gruppen Kartellen.

2020-09-02
Länk till avsnitt

009 Staffan Hellström om att leva med cancer, frustrationen att vara ledare och att förnya en traditionell församling

Staffan Hellström är pastor i Home Church Forshaga/Karlstad och författare till boken "Vad skulle du göra om inte var rädd?".
2020-08-05
Länk till avsnitt

008 Carl-Gustaf Severin om att bli jagad av KGB, tjänstegåvornas behov av varandra och att vara en brinnande pensionär

Carl-Gustaf Severin är evangelist och har under sitt liv predikat i 63 länder. Han har skrivit flera böcker och är idag pensionär med fokus på att resa upp nästa generation.
2020-07-01
Länk till avsnitt

007 Christine Viklund om kampen mot anorexi, hoppet om psykisk hälsa och att visa sårbarhet som ledare

Christine Viklund är verksamhetsledare för Pingst Omsorg i Sverige, har arbetat inom vård och omsorg hela sitt yrkesliv och vara nära på att dö i anorexi och självskadebeteende under tonåren tills Gud grep in och vägen till helande började.
2020-06-03
Länk till avsnitt

006 Andreas Nielsen om att resa upp nya ledare, hantera människors förväntningar och att betala priset för budskapet du predikar.

Andreas Nielsen är Lead Pastor i Hillsong Sweden som idag är en kyrka på sex platser och varje vecka når tusentals människor.
2020-05-06
Länk till avsnitt

005 Roar Sørensen om att tala hebreiska flytande, det största missförståndet om Israel i Sverige idag och varför Israel och judarna borde vara en angelägenhet för varje kristen.

Roar Sørensen har två masters i Jewish Studies och Israeli Politics and Society vid Hebrew University I Jerusalem och aktuell som grundare av organisation Israel Next - Israel to the Next generation.
2020-04-08
Länk till avsnitt

004 Tigleth Malkey om livet som riksevangelist, att gå från ortodox Syrian till passionerad troendedöpare och vad han vill se mer av i Sveriges kyrkor.

Tigleth reser som riksevangelist över hela Sverige och har tidigare planterat en församling i hemstaden Södertälje. Han är dessutom aktuell med sin andra bok om Andedopet som uppföljare till den mycket uppskattade boken "Vad hindrar att du blir döpt?"...
2020-04-01
Länk till avsnitt

003 Ruth Nordström, människorättsjurist om att bli jämförd med IS-terrorister, hur utbrett trafficking är i Sverige och varför behandlingen av många kristna konvertiter strider mot asylrätten.

Ruth är chefsjurist på och grundare av Scandinavian Human Rights Lawyers. Hon har fått ta emot många utmärkelser för sitt arbete för mänskliga rättigheter och nyligen tagit fram Konvertitutredningen tillsammans med fem kristna samfund.
2020-03-25
Länk till avsnitt

002 Tomas Sjödin om att leda genom sorg, vara trogen sin egen röst när hyllningarna och kritiken växer och att hämta inspiration från andra.

Tomas Sjödin är författare, skribent, föreläsare och pingstpastor med en helt unik plattform utanför kyrkans väggar där han varit krönikör i GP i många år och en av Sveriges Radios mest efterfrågade vinterpratare.
2020-03-18
Länk till avsnitt

001 Joakim Lundqvist om att efterträda en legend, resan från Leksand till Guatemala och att leda genom storm och motgång.

Joakim är huvudpastor i Livets Ord och resande predikant med hela världen som arbetsfält. Han har även grundat den allkristna skolorganisationen Ny Generation med kristna skolgrupper i flera länder.
2020-03-11
Länk till avsnitt

000 För-podd med teasers från Joakim Lundqvist, Tomas Sjödin, Ruth Nordström, Tigleth Malkey och Roar Sørensen

För-avsnitt till den helt nya podcasten FRAMÅTLUTAD med Simon Holst. Ett intresserat samtal om kyrka, ledarskap, tro och innovation. Med start onsdag 11/3 kommer ett avsnitt släppas i veckan med ovan nämnda gäster.
2020-02-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.