Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Rollspelsdags

Rollspelsdags

Rollspelspodd som grundades år 0 e.p. (efter pandemin). Har kallats 'Rollspelskampanjernas Seinfeld' och växlar gärna från halvt buskis till gråten i halsen-allvar i en handvändning. Vi har alltid ett lika stort allvar som glimt i ögat när vi spelar. Allt ni ser hos oss: texter, bilder, äventyr, musik etc är handgjort av oss själva. Eller va fan, lyssna vettja! Vi är helt okej. Podden består av Micke, Jossan, Jaja och Samuel. Vinnare av årets scifi-kampanj 2020.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fb.me/Rollspelsdags

Avsnitt

Skuggornas Mästare: Det som glöms i snö - [00] Session Zero

[booting file system] Val av system: Skuggornas Mästare. Val av scenario: Det som glöms i snö. Förbereder presentation. Presentation tillgänglig. Förbereder val av karaktärer. Karaktärsval återges via ljudfil. Påbörja laddning av actionsekvenser. Kalibrerar miljöinställningar. Hälsningsfras: Var hälsade kära lyssnare. Inled ert intresse för Rollspelsdags nya kampanj här. Vänligen uppge inloggningsppgifter. [RALF rebooting] [boot sequence completed]
2021-02-18
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Eftersnack

Välkommen in till oss, där vi diskuterar den gångna kampanjen 'Hydrans Rättvisa' till spelet Mutant Hindenburg. Vi pratar om vad som skett, vad som kan ske och efter bästa förmåga försöker besvara den stora mängd lyssnarfrågor vi fått in.
2021-02-11
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 29, Fullbordan

Sinnen på helspänn. Allvaret ligger tungt i luften. Med folk från olika världar uppstår emellanåt vissa kommunikationsproblem. Det betyder inte att ni inte kan ha en fungerande relation med varandra. Den växande känslan av att något inte står rätt till kommer närmare. Förstår ni konsekvenserna av vad som kan ske? Ni står vid ett vägskäl. Vem vet vad som är rätt. Det är försent att kolla i backspegeln nu. En vis person sa en gång att det är när det ser som mörkast ut som ljusningen börjar komma. Det är dags för en ny dag, en ny tid. Det är dags för att skapa rättvisa i staden Hindenburg. Men vad händer sen?
2021-01-21
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 28, Operationen

Det är dags att gå ifrån. Lämna all form av trygghet. Lämna vänner och bekanta. Klarar du av att utföra din uppgift? Kan du lita på de runt omkring dig? Vet du vad du ska göra när saker oundvikligen går snett? Du fingrar lite på förklädnaden du fått på dig. Vem är det menat att den skulle lura? Ditt trashankiga utseende sitter inte bara i kläderna. Det är djupt rotat hos dig, ända in i benmärgen. Ingen kommer gå på det här. Panikkänslorna stiger. Det är för sent att dra sig ur nu. Det finns inte längre någon annan utväg. Inte ens när det leder till våld. Eller kanske specifikt just då. Klarar du av att ta någon annans liv? Kan du intala dig själv att de du möter alla är skyldiga? Att de alla är onda? Ett skott hörs i fjärran. Signalen har gått. Tumultet har brytit ut. Dra ett djupt andetag. Dags att övermanna övermakten.
2021-01-14
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 27, Kaninjävel

Du försöker verkligen hålla fullt fokus. Du yttrar orden högt, som om du försöker övertyga dig själv om att det är sant. Men när tanken väl har gnagt sig fast i ditt sinne går det inte längre att bli av med den. Imorgon gäller det. Allt ni har gjort hitintills har lett fram till den här punkten. Nu går det kanske att blicka framåt och se ett eventuellt nytt liv, ett liv för framtiden. Ett lugnare liv, ett lättare liv. Du ser dina kamrater i ett helt nytt ljus när solen stiger för dagen. Ni undrar om ni gör saker för sista gången. Vilka personer här kommer ni aldrig att få återse? Dagen är kommen. Kampen är här. Du splittras från dina närmaste. Vemodet klänger sig fast vid din själ. Men hur mycket kan du egentligen göra när du bara är en ensam kanin?
2021-01-07
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 26, Övningskörning

Besvikelserna hopar sig. De samlas i stora högar i stadens avskrädesgränder. Men trots stadens alla försök att bryta ner sina invånare finns det alltid några gyllene ögonblick. Några få stunder då världens mörker penetreras av vänskapen ljus. De få stunder då ni kan skratta tillsammans. Ta väl tillvara på dem. En vet aldrig när, eller ens om, det kommer fler sådana tillfällen. Passa på att njuta när tillfället ges. Lev bekymmerslöst, om så bara för någon timme. De roller ni valt att spela kommer snart att bli verklighet. Då allt ert mod, all er beslutsamhet kommer sättas på prov. Nu är det din tur. Dags att visa vad du går för. Nu är det plattan i botten som gäller. Vi kör. Kör ända in i kaklet. Snabbare, snabbare! För Hydran! För detektivbyrån!
2020-12-31
Länk till avsnitt

Rollspelsdags Årssammanfattning 2020

Bered er på fummel. För att ge er förströelse. Förenades vi, i en rörelse. Där fördömer vi spänning och handling. Så ni får stå ut med Seinfeldbehandling. Ett år har ni nu dragits med oss. Så ge nu upp, eller börja slåss! (Fluffy förstås!)
2020-12-30
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 25, Planer

Känner du dig förföljd? Har du kollat bakom ryggen? Han där ser suspekt ut. Vad vet han? Är han ute efter oss? Eller har punkten som nåtts gjort alla så paranoida att alla är suspekta? Vem runt omkring ser inte mystisk ut liksom? Kanske är du misstänksam även bland fränder. Med de planer som smids är det bara naturligt. Det räcker med att en person säljer ut planen för att allt ska gå fel. Nu gäller det att vara smart. Smartare än alla dina fiender. Smartare än de vänner du inte litar på. Vi lever nu i en krutdurk och det slår gnistor om oss allihop. Frågan är vad som är viktigast: att stressa fram planen, men kanske missa något som är viktigt, för att utföra allt innan gruppen exploderar på varandra, eller att ta sig tiden för att noggrant avväga alla detaljer men då riskera att falla ihop av varandra och de växande spänningarna. Läget är lite ansträngt nu.
2020-12-24
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 24, Dubbelgångare

Mot all förmodan finns det ändå ett fåtal fall ämnade för kära återseenden. För visst finns det alltid folk du saknar? Men kan du låta din egna korruption, dina egna intriger påverka de oskyldiga? Dra in dem i din egna kamp bara för att de råkar känna dig? Nåväl, det får stå för dig. Känner du att du fortfarande står på rätt sida? Kanske ges du möjlighet till självreflektioner när du ser avbilden av dig själv. Kanske leder det till en kamp mot dig själv. Kanske inser du att du är dig själv, även utan kampen. Även utan rädslan. Tänk hur ditt liv kunde ha sett ut i en parallell verklighet. Ett liv utan en tanke på revolution och folkets Rättvisa. Vad hade du gjort då? Kanske hade ditt liv varit så normalt det kunnat vara. Frågan är väl om tillvaron hade varit säkrare, när du bor i en stad som den här. Det märks ju tydligt när en inte ens kan sova säkert i rikemanskvarteren.
2020-12-17
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 23, Lunch

Ju äldre du blir, desto fler dåliga perioder samlar du på dig. Kanske finner du lycka och glädje någonstans, men det är få tillfällen med långt emellan. Mår du bra? Har du det bekvämt? Glöm inte bort, det här är bara lugnet före stormen. Vi vet allihop att det snart går utför igen. Har ni tänkt igenom era drag noggrant? Gör inte det. Allt kommer att gå på ändan ändå. Det är vad Hindenburg gör bäst. Denna mörka pärla, denna krossare av drömmar. Planera för misslyckande, och förvänta er att den planeringen också misslyckas. Vanliga människor kan inte föra sin egna talan här. Finns det ens något som säger att det blir en förändring om svinet försvinner? Kommer det inte bara ett nytt svin och fyller samma plats? Den som lever får se, som sagt. Räkna inte med att ni kommer få se.
2020-12-10
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 22, Containern

Innan året är slut tänkte vi sammanfatta vårt första år som rollspelspodd. Med det sagt undrar vi om ni lyssnare har några frågor ni vill ha besvarade, eller något speciellt som ni vill att vi ska ta upp och diskutera? Ni kan höra av er till oss på Facebook, eller maila oss på [email protected] Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 22, Containern. Krasch. Glasbitarna viner runt dig när du hoppar handlöst ut i den mörka natten. Du är omringad av folk med skjutjärn. Vad gör du? Du vet om att tid är en lyx du inte har. Du vet om att folk har sett saker de inte får se. Det är nu det visar sig vem som är vän och vem som är fiende. Det är nu det är dags att hitta det dolda modet i ditt inre. Om inte modet kommer ut kanske det istället är blodet som kommer ut. Panik uppstår på bred front. Även om det går emot dina principer så vet du vad du måste göra. Det får inte finnas tvekan. Det får inte finnas tvivel. Nu finns ingen återvändo längre. Den här operationen måste lyckas. Har du koll på vem du har med dig? Finns det tid till att vila under dessa farofyllda händelser? Eller är det bara allvar som gäller från och med nu?
2020-12-03
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 21, Risker

Nu börjar det närma sig. Nu handlar det om att vinna eller försvinna. Bär din övertygelse som en rustning. Låt den skydda ditt sinne när farliga möten nalkas. Det skadar heller inte att bära en faktisk rustning, när övertygelsen allena inte räcker till. Din ansamlade mängd med dåliga minnen från denna unkna stad väger tungt, men tyngden får inte påverka din kropp. Du måste vara beredd på att snabbt kunna skrida till handling. Andras liv kan hänga på det. Andras liv ligger i dina enskilda händer. Är du stark nog för att avgöra vilka som får leva och vilka som dragit sina sista andetag av Hindenburgs smutsiga luft. Är det du som står för dagens heroiska insats och räddar dagen? Och vad måste du till slut offra för det?
2020-11-26
Länk till avsnitt

Chock: Del 4 - Haifa

Den fjärde och sista delen i Rollspelsdags halloween-special har anlänt! Efter att ha stulit en helikopter från ett mycket suspekt sällskap finner sig Dånneman123, Molly_meck och V3RITA5 på flykt undan både lagen, väsen och hemliga organisationer. Det verkar som om de snubblat över något som är så otroligt mycket större än vad det först verkade. Förvirrade och rädda tar de sig till Italien, i hopp om att den demente mannen Guiseppe, som skrivit om ritualen de funnit, ska kunna besvara några av de frågor de har. Men vad är det egentligen som sker i Israel, där på Megiddos kulle?
2020-11-19
Länk till avsnitt

Chock: Del 3 - Växjö

Rollspelsdags halloween-special börjar dra ihop sig! I den tredje, spännande delen lyckas äntligen V3RITA5 få ett svar från Karl Lindberg, när han, Molly_meck och Dånneman123 livestreamar sina försök att förstå den mystiska krukan de hittade på botten av sjön Tjurken. Karl vill träffas, få tillbaka sin forskning, och kanske även dela med sig av lite insikt och kunskap till Monsterdags. De tre ställer in sig på att få göra en poddintervju av aldrig tidigare skådat slag och styr kosan mot Combitech i Växjö.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Chock: Del 2 - Vetlanda

Rollspelsdags halloween-special fortsätter! I andra delen har V3RITA5 hittat ett mycket gammalt spår på Flashback, som pekar mot att det finns ett väsen i sjön Tjurken utanför Vetlanda. Tillsammans med Molly_meck och Dånneman123 planeras en campingtrip ut till de småländska skogarna. Nu ska här fixas definitiva bevis på väsens existens!
2020-11-05
Länk till avsnitt

Chock: Del 1 - Fredriksberg

Nu är det dags för Rollspelsdags halloween-special! Med väsen hämtade direkt från Chocks (Eloso förlag) kommande väsenbok får ni följa den väsenjagande podden Monsterdags i deras jakt på sanningen. I första avsnittet har Molly_meck, Dånneman123 och V3RITA5 planerat en expedition till Fredriksberg, för att undersöka det sedan länge övergivna pappersbruk som finns på orten. Det har nämligen ryktats i flera år om att bruket är hemsökt.
2020-10-31
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 20, Möten

Oanad skönhet möter dig på de märkligaste av platser. Men skönhet är ett attribut i Hindenburg som antingen är utan värde, eller så är det livsfarligt. Romantik och glädje har ingen plats på ett ställe som Hindenburg. På andra sidan myntet finns de som borde stå dig nära, men dina tvivelaktiga val får dem att vilja vända dig ryggen. Är du verkligen bättre än de orättvisor du försöker bekämpa? Det goda rättesnöret vi försöker rätta oss efter är ihoptrasslat och smutsigt. Vägen vi försöker gå på är dunkel och krokig. Vi gör inte längre våra egna val, utan har blivit brickor i ett spel. Men går det fortfarande att ta sig ut? Och hur kommer du att bli behandlad om du gör det? Kommer du vara en förrädare? En hjälte? Kommer du att vara anonym? Kanske är det lika bra att löpa linan ut. Långt bort i fjärran ser du en välbekant figur. En figur som försvinner bort från dig. Är det något som inte står rätt till?
2020-10-22
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 19, Lingongrova

Steg i korridoren. Gamla vanor antar att allt är okej. Men när du plötsligt står öga mot öga med den mäktigaste mutanten i Hindenburg tycks hela världen vara upp och ner. Tur då att det, trots paranoid beredskapstid, inte fanns vapen tillgängliga. När det nu inte längre går att förlita sig på folks utseende kan paranoian komma fram på allvar. För brödfödans skull kommer kejsarens egna säkerhetsprotokoll utnyttjas. Men är det för nefariska eller välmenande syften? Vad händer egentligen bakom kulisserna hos de nobla lejonen? Vad kan det finnas för vinning i att alliera sig med skurkar? Kan ett möte verkligen skapa så pass mycket förändring som krävs? Men låt oss drömma oss bort en stund. En värld utan hemliga polisen. En värld utan misstro och anklagelser. En värld utan diktatoriskt förtryck. Kanske till och med en värld utan krig. Hydrans rättvisa börjar ta fart.
2020-10-15
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 18, Aska

Så står du nu, vid katastrofens rand. Utan kontroll på situationen och med en konstant känsla av vaksam panik. Hela världen tycks nu vara emot dig, vad gör du? Med raska steg i skydd av mörkret kan du fly för stunden. Men ingen bryr sig om ifall du orkar eller inte, du måste kämpa vidare. Om hela världen verkligen är emot dig, finns det då någon kvar som du kan lita på? Sannolikt inte. Misstankarna växer när ungdomens vagga besöks, och något tydligt saknas. Har någon ljugit för dig? Eller var det bara du som vägrade lyssna? Rummets tomhet ekar ditt inre, resonerar med din ilska och förstärker den. Om de inte hittar dig, för att du gömmer dig, kanske går de då på dina nära och kära?
2020-10-08
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 17, Misstankar

Även välkända besök i natten leder sällan till något positivt. Sträva inte efter dessa sammankomster, ty vem vet vad för intentioner som ligger till grund för det hela? Har din övertygelse börjat svikta än? Har dina förhoppningar börjat grumlas av misstro och rädsla för vägen du går på? Vet du egentligen om du ens står på rätt sida? Sanning är en bytesvara i Hindenburg. Övertygelser kan få folk att följa dig, men vems övertygelser är egentligen de rätta? Du ser ett välbekant ansikte vid andra sidan bordet. Hoppas du är säker på din sak. Men vilken sida av pistolens mynning befinner du dig helst på?
2020-10-01
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 16, Kaggen

Tålamod är en dygd sägs det. Ingen värderar dygder högt. Men trots det blir ett allt för impulsivt leverne farligt för gemene mutant. Bäst att beträda vägen framåt med yttersta varsamhet. Ett enkelt snedsteg i orden kan vara tillräckligt för att vända vän till fiende, tillräckligt för att riva upp uråldriga sår. Att dränka dina sorger kanske hjälper för en kort stund, men vi avråder från att söka nyttja det som en permanent bot. Fallet utför går snabbt och skoningslöst om du enbart söker hjälp i botten på en flaska. Kanske leder det till nattliga eskapader med en hammare. Kanske leder det till bråk med lagens långa arm. Kanske hade det varit bättre att hålla sig nykter och ta hand om varandra istället. Men vem orkar med all misär i längden?
2020-09-24
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 15, KK

Är det dags att vänja sig vid mörkret? Kryptiska meddelanden från skumraskaffärer i sidodörrar, hur mycket krävs för att verkligheten börjar rubbas? Ibland kanske dum tur ändå är det bästa. Men vad gör väl ändå de legala jon som befinner sig i vår stad? Det är hög tid att reagera. Hög tid att ansluta sig. Bli del av en gemenskap. Även om drömmen medför information du helst inte velat ta del av. Siluetten av ett ståtligt lejon hägrar, ett högre syfte tycks ligga till grund. Men vad är mest värt, den livslånga drömmen eller den livslånga relationen?
2020-09-17
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 14, Smajl

Det knackar på dörren, men det är sällan goda nyheter. Hur länge kan du komma undan skammen du bär på och hemligheterna du beskyddar? Det knackar på dörren, ovissheten ligger i luften. Hur länge kan lögner hållas vid liv, klarar du av att manipulera dig ut ur stress och hot? Det är mycket som pyr under ytan i Hindenburg, många dolda krafter som rör sig i skuggorna. Vill du se förändring? Då är det hög tid att röra om i grytan, kasta ljus på skuggorna. Bland samhällets avskräden, inne i spindelns fientliga lya sprids gift och poesi. Vad mer kan vi göra, annat än att le brett?
2020-09-10
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 13, Mattan

Mot all förmodan så visar det sig att det finns ett fåtal vänliga själar i denna mörkrets stad. Personer som håller vad de lovar, är generösa och tänker på människor runt omkring sig. Men de är få och har långt mellan varandra. När du säger farväl, stålsätt dig för framtiden. Nu finns det inga ljusglimtar kvar på horisonten. Lev väl, uppskatta de få goda stunderna du får i livet. Även om de kantas av stadens smuts och mögel. Ty lycka är förgängligt i den här staden och framgång kan locka fram både patrask och lycksökare som vill utnyttja den nyfunna glädjen.
2020-09-03
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 12, Källaren

Även inne i staden känns tillvaron lite tryggare om du får krama hårt om handtaget på ett vapen. Bokhyllorna döljer obehagliga hemligheter bakom sig. Ljuden ekar i hallen. Obehagliga röster som ackompanjerar den obehagliga stämningen i den obehagliga situationen. En röd matta hägrar framöver. Är det belöningen, bekräftelsen på det hårda slitet? Ett tecken på att rätt val har gjorts, trots det morbida resultatet.
2020-08-27
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 11, Picknick

När du inte ens kan lita på dina bröder, vem återstår då? I Diplomatstaden gäller det kanske ännu mer. Folk går inte desperat över lik på samma sätt som i Hydran. Fördärvet sker mer i skymundan, bakom ryggen på andra. Det bästa att göra är nog att gå och sätta sig i parken, äta lite kräftmüsli. Samla krafterna. Lukta på blommorna. Kanske smaka på dem. Såna som oss kommer aldrig vänja oss vid de rikas stirrande blickar. Bäst att hålla sig lite inkognito ändå. Försöka duger. Håll huvudet kallt. Inbrott är som enklast när ingen ser.
2020-08-20
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 10, Myskängel

Hindenburg ruvar på många hemligheter. Dolda ting som döljer saker ingen varken vill eller vågar fråga om. Ty ingen vill veta grannens mörka sanning, ifall polisen skulle knacka på. De dolda spåren doftar av rika människor och perversa hemligheter. Parfym som försöker dölja brottet. Rikemanskvarteret är som en helt annan värld förr oss som lever i Hydran. Ilskna, dömande blickar. De vet att de är finare än oss. Mer värda. Se upp med vad de bjuder på, de där lömska asen. Men även de rika har fall som behöver lösas.
2020-08-13
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 9, Våld

Busar och råskinn gör som de vill, trampar ner andra utan hänsyn. Nya gäng kommer och går. Svårt att hålla koll på vad alla nya gängmärken betyder. Bäst att akta sig för alla. Lite sumpblask för att piggna till gårdagens hysterier, så du är redo för dagens nya hysterier. Men vem litar på spågubbar när du har en hederlig påk i handen? Den utan synd kan inte slå första slaget. Men vem är egentligen utan synd i den här staden? Det enda en kan hoppas på när krutröken lagt sig, är att fortfarande ha liv som pumpar i ådrorna. Det är svårt att säga om du har lättare eller svårare att överleva i Hindenburg om du är våldsam.
2020-08-06
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 8, Relationer

Skuggor i mörkret, drömmar som fortsatt plågar oss. Var det en rörelse du sett? I Hindenburg är alla paranoida. Alla är jagade av både inre och yttre demoner. Det enda vi kan göra är att antingen låta demonerna vinna, eller bekämpa dem tillsammans. Låta de starka försvara de svaga. Låta erfarenhet skapa empati för varandra. Kanske kan vi vinna nya relationer om vi börjar bry oss om varandra, vare sig det är grannar eller folk vi nyss träffat, och få en ny förståelse för varandras vardag. Och en stunds respit och vila. Vaknar med ett ryck. Dags att göra sitt bästa.
2020-07-16
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 7, Rännstenen

Är den enda vägen framåt genom motstånd, att låta det rebelliska blodet pumpa? Vi skanderar kampord, klottrar på väggarna. Ner med svinet. Grisjävell. Vem vi vill imponera på vet vi nog knappt själva. Vill vi skapa förändring, eller vill vi bara bryta mot stadens apati? Kanske vill vi bara ha ett avbrott i vardagens tristess, så vi kan glömma bort våra trista arbetsplatser. Vi förlorar oss i blåa ögon, saknar tidsuppfattning. Plötsligt slår verkligheten till. Hindenburg har åter igen tvingat ner dig på knä. Tryckt ner dig i gruset, så långt ner i botten du kan komma. När du ligger där och vältrar dig i din misär, hur ska du ensam klara av att ta dig upp? Du kan skylla på annat bäst du vill, men när du väl hamnat så djupt ner i rännstenen kommer du inte ensam klara av att ta dig upp igen. Men har du några vänner som kan plocka upp dig igen när du faller?
2020-07-09
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 6, Sökandet

Ja, men är det så konstigt då? Att vi alla har dessa problem att uttrycka oss. Denna undertryckta ilska, denna bristande kommunikation. Men i Ederfall är det värre än för de flesta. Mer testosteron i luften. Fler busar som står och hänger i gränderna. Är det busar och råskinn du letar efter är det dit du ska. Vaknar du upp fastspänd i en fåtölj är det nog hög tid för självrannsakan. Eller var du bara fel hund vid fel plats? Nä. Du blir utkastad i rännstenen. Någon ylar något om röd hämnd. Solen går upp över Hindenburg för ännu en dag.
2020-07-02
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 5, Sorg

Döda kroppar i gränder hör till vardagen i den här förbannade staden. Torka dina tårar vän, att gråta hjälper dig inte här. I Hindenburg är det de starka som överlever, du måste sätta hårt mot hårt. Hur mjuk din päls än må vara. Men när nu stadens röta tränger sig in, ända in till de mest sammansvetsade grupper, finns det inte mycket kvar att göra. Här min vän, jag ger dig en kort respit. Ta en sorgeperiod. Du får två timmar. Sen börjar allvaret igen.
2020-06-25
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 4, Skjuten

Ibland sker saker utanför vår kontroll, ibland är vi arkitekterna till våra egna öden. Olyckor följer gärna varandra i Hindenburg och de som inte är aktsamma kan snabbt få reda på vart ifrån staden har fått sitt rykte. Jyckboxarnas svett tränger in i och blandar sig med misären hos invånarna. Efter en konstpaus börjar detektivbyrån ge sig an ett nytt fall, fler saknade personer som försvunnit i stadens mörker. Men saker går sällan som det är tänkt och Hydrans fula anlete visar sig på allvar.
2020-06-18
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 3, Vapen

Tonårsligister med skjutvapen stryker omkring på gatorna. Döda människor i gränder som ingen vill kännas vid. Vem gör något åt det? Faror lurar runt varje hörn i den bistra staden Hindenburg, men vardagens gråa verksamhet tuffar på likt en lokomobil. Somliga av stadens hjältar tvingas jaga bortsprungna katter åt rika damer för brödfödan, och för att kunna blidka gnidna män som Vilgot Jolt. Det är dags att betala hyran. Han ska ha sina pengar.
2020-06-11
Länk till avsnitt

Lasers and Feelings S01 - Eftersnack

Första säsongen är avklarad och här sitter vi och diskuterar hur det har gått. Vi pratar bakom kulisserna kring hur det har varit att spela rollspel till en podcast, annat vi har sysslat med i samband med podden och svarar på lyssnarfrågor.
2020-06-05
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 2, Klienten

Regnet faller över staden Hindenburg. Våta droppar faller på taken, tränger sig igenom takbjälkarna och droppar ner på stackarna som bor i kvarteret Hydran. Tre specifika stackare ränner runt på Kolargatan 42 med spannar och krukor; för att förhindra, så gott det går, att få golvet blött. På gatan utanför går korrupta poliser och snurrar sina batonger, letandes efter någon svag individ att trakassera. När Soya, Laxen och Vässlan senare går runt i Hydran och skanderar detektivbyråns existens snubblar de över deras första klient. Men vem är det egentligen, och vad för mysterium gömmer sig i gränden på Backagatan?
2020-06-04
Länk till avsnitt

Mutant Hindenburg: Hydrans Rättvisa - Kapitel 1, Detektivbyrån

Gryning råder i staden Hindenburg. Dagen är kommen för ett nytt uppvaknande, ett rättvisans ljus som skall skina. Dagen är kommen för Soya Plings Detektivbyrå. Soya ger sig ut på jakt efter pålitliga kompanjoner att arbeta med. Men vilka från kvarteret Hydrans patrask kommer egentligen att gå att lita på? Det knackar på dörren. Kanske är det en klient?
2020-05-28
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E08 - Zorgons stenar

Max skickar nödsignaler till fel personer. Dr Doktor Murdoc försöker sig på en exorcism. Henry lever drömmen med infödingarna på planeten Titan. Men när larmet går startar en kapplöpning mot titanernas heliga berg. Zorgons ondska uppenbarar sig! Det här är säsongsavslutningen, den rafflande upplösningen om besättningens möte med Zorgon Erövraren. Efter det kommer Rollspelsdags att ha ett eftersnacksavsnitt där vi diskuterar den gångna säsongen. Har du någon fråga du vill ha besvarad? Maila oss på rollspelsdags at gmail dot com.
2020-05-14
Länk till avsnitt

Rollspelsdags (Trailer)

2020-05-11
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E07 - Blå, grön, gul

Max får en känslosam chock efter en rymdpromenad. Dr Doktor Murdoc är med om en tragedi. Henry möter en gammal fiende. Men trots blåbärssoppa och luktsalt väcks ett urgammalt mysterium till liv och ondskans skugga döljer sig bakom situationen som uppstått.
2020-05-07
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E06 - Blankett NE1

Dr Doktor Murdoc avlar Neptulanska blodiglar i matsalens akvarie. Max tar det kallt medan Henry gräver i Max och Celines mystiska förflutna. Men på planeten Floe får besättningen annat att tänka på, när gamla fiender åter visar sig. Må Aloaldas profetia aldrig bli sann!
2020-04-30
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E05 - Vad är upp, doktorn?

Frank får en ypperlig möjlighet att stoltsera i underkläderna. Dr Doktor Murdoc är orolig för Franks mentala hälsa, för att inte tala om den fysiska påverkan det har att inhalera brandsläckarskum. Max har en ovanlig dröm och vaknar upp till ljudet av ett fax. Men är allt som det ska på skeppet Raptor 25B6? Vad är det egentligen som pågår?
2020-04-23
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E04 - Funkmästaren

Raptor 25B6 måste ladda batterierna och går i hamn på Jerra. Henry Texas visar tecken på ett lakritsberoende. Max impulsshoppar halva Krinjers elektroniklager. Dr Doktor Murdoc köper droger på lösvikt. Med konsortiets budget spräckt springer besättningen på gamla vänner. Och fiender. Funkens tid är inne!
2020-04-16
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E03 - Ett inre hot, en inre bot

Under Max födelsedagsfirande blir stroopvåffelätandet abrupt avbrutet av trubbel i ett semesterparadis. Frank får till det, men får ut mer än önskat. Dr Doktor Murdoc visar vart skåpet ska stå när hela besättningen riskerar att insjunkna i sjukdom. Se till att snöra på er era största kängor! Vill du läsa mer om världen vi etablerat kan du kolla in vårt wiki-dokument. Där för vi in allt vi etablerar under avsnitten. https://docs.google.com/document/d/1wR8WpxQXMGwkBUApcSKPn5DBXtbIJhRjTivlASfpScs/edit?usp=drivesdk
2020-03-24
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E02 - Rymdinfluensan slår tillbaka igen 2

Max får sin frukost avbruten av ironisk strålning. Dr Doktor Murdoc behandlar Franks brännskadade ego. Frank bemöter heroiskt konsortiets värsta fiender. Polaronbegränsaren går sönder och besättningen finner sig vara ur kurs. Vill du läsa mer om världen vi etablerat kan du kolla in vårt wiki-dokument. Där för vi in allt vi etablerar under avsnitten. https://docs.google.com/document/d/1wR8WpxQXMGwkBUApcSKPn5DBXtbIJhRjTivlASfpScs/edit?usp=drivesdk
2020-03-02
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E01 - Piloten

Frank har en misslyckad date. Dr Doktor Murdoc glömmer sin väska. Max avmagnetiserar vektorporten. Besättningen får ett nödsamtal från ett av konsortiets slagskepp. Vill du läsa mer om världen vi etablerat kan du kolla in vårt wiki-dokument. Där för vi in allt vi etablerar under avsnitten. https://docs.google.com/document/d/1wR8WpxQXMGwkBUApcSKPn5DBXtbIJhRjTivlASfpScs/edit?usp=drivesdk
2020-02-23
Länk till avsnitt

Lasers & Feelings S01E00 - Session Zero

Följ oss bakom kulisserna, när vi skapar våra karaktärer. I avsnittet förklaras även premissen för spelet, de NPC som är involverade, samt en del annat smått och gott. Är du ny till Rollspelsdags är här en bra plats att börja på! Vill du läsa mer om världen vi etablerat kan du kolla in vårt wiki-dokument. Där för vi in allt vi etablerar under avsnitten. https://docs.google.com/document/d/1wR8WpxQXMGwkBUApcSKPn5DBXtbIJhRjTivlASfpScs/edit?usp=drivesdk
2020-02-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.