Sveriges 100 mest populära podcasts

Kalixpodden

Kalixpodden

En podd om Kalix ? där älven möter havet. Här får du träffa medarbetare inom Kalix kommun och välkända profiler från näringsliv och föreningsliv på orten. Vi kommer att prata vitt och brett om olika saker, men en sak är säker: Våra hjärtan slår för Kalix!Podden produceras av Kalix kommun, programledare är Reine Sundqvist.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kalix.se/

Avsnitt

Kalix Sommarkalas 2023

I dagens Kalixpodd pratar Reine Sundqvist med fritids- och kulturchef Karl-Göran Lindbäck, som är ytterst ansvarig för Kalix Sommarkalas. Här berättar han om hela resan, från koncept till färdigt Kalas.  Förutom att programmet nagelfars får du som tänkt besöka Kalix Sommarkalas här också praktiska tips inför besöket!

Gäst: Karl-Göran Lindbäck, ansvarig för Kalix Sommarkalas.
Programledare:  Reine Sundqvist, kommunikationschef, Kalix kommun.

2023-07-14
Länk till avsnitt

Lars Öberg ? Längdchefen från Kalix

I dagens Kalixpodd träffar ni Kalixsonen Lars Öberg, som sedan två år tillbaka är ny längdchef i svenska skidlandslaget.  Han har tidigare jobbat som både förbundskapten och vallare för skidlandslaget, och är dessutom pappa till före detta landslagsåkaren Jenni Öberg. Det blir alltså en hel del skidsnack, men Lars Öberg pratar även om yrket som polis och uppväxten i Kalix.

Gäst: Lars Öberg, längdchef för skidlandslaget.
Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef, Kalix kommun.

2023-07-07
Länk till avsnitt

Polisen pratar a-traktorer ? en del av föräldraskolan 2023

Det brott som ökar mest i Kalix är olovlig körning. I en del fall ingår också rattfylla. Polisen i Kalix vittnar om att många unga kör hem trots att de har druckit, eftersom risken att bli påkomna av föräldrarna ökar om de lämnar A-traktorn.

Kommunpolis Janne Abrahamsson och ingripande polis Krister Lundgren pratar om riskerna med a-traktorer och trimmade motorer.

Gäster:
Janne Abrahamsson, kommunpolis i östra Norrbotten
Krister Lundgren, ingripande polis i Kalix.

Programledare:
Reine Sundqvist, informationschef i Kalix kommun.
 

2023-05-31
Länk till avsnitt

Möt brandmannen och komikern Peter "PW" Wikström

Med 30 år i kommunens tjänst är brandmannen Peter Wikström en av räddningstjänstens riktiga trotjänare. 

Som komiker framförde Peter Wikström sin senaste föreställning på Kalix Folkets Hus den 24 och 25 februari .  "PW: 7 års (o)lycka ? ett retrospektivt collage" heter föreställningen som samlar favoritmaterial från tidigare humorshower. 

I Kalixpodden berättar PW om hur han blev den brandman och showman han är idag och mycket, mycket annat...

2023-02-26
Länk till avsnitt

Inga-Lis Samuelsson, ordförande i socialnämnden

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna socialnämndens nya ordförande Inga-Lis Samuelsson, som axlade uppdraget efter Katarina Burman den 1 januari 2023. Här delar hon med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.

Gäst: Inga-Lis Samuelsson, ordförande i socialnämnden.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

2023-01-04
Länk till avsnitt

Rose-Marie Henriksson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna samhällsbyggnadsnämndens nya ordförande Rose-Marie Henriksson, som axlade uppdraget efter Stig Karlsson den 1 januari 2023. Här delar hon med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.

Gäst: Rose-Marie Henriksson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

2023-01-03
Länk till avsnitt

Victoria Wikström, ordförande för utbildningsnämnden

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna utbildningsnämndens ordförande Victoria Wikström, som axlade uppdraget efter Sven Nordlund den 1 januari 2023. Här delar hon med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.

Gäst: Victoria Wikström, ordförande för utbildningsnämnden
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

2023-01-02
Länk till avsnitt

Sven Nordlund, ny ordförande för fritids- och kulturnämnden

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna fritids- och kulturnämndens nya ordförande Sven Nordlund, som axlade uppdraget efter Britt-Inger Nordström den 1 januari 2023. Här delar han med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.

Gäst: Sven Nordlund, ordförande i fritids- och kulturnämnden.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

2023-01-01
Länk till avsnitt

Maria Bucht är företagaren som pratar med hästar och lockar kända (och okända) människor från hela världen till Kalix

I dagens episod av Kalixpodden bjuder vi på 20 minuter kvalificerat hästsnack!
Maria Bucht driver sedan 2013 det egna företaget Horse Quality, där hon leder utbildningar i hästhantering och -körning.
I Kalixpodden berättar hon om sig, sitt företag och sitt förhållande till hästen!

Gäst: Maria Bucht, Horse Quality AB
Programledare: Reine Sundqvist.

2022-12-26
Länk till avsnitt

Susanne Andersson, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna Susanne Andersson. Hon tog över som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande efter Tommy Nilsson redan den 1 juli, men från den 1 januari 2023 sitter en ny konstellation vid makten. 
Här delar Susanne Andersson med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.

Gäst:  Susanne Andersson, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

2022-12-24
Länk till avsnitt

Pandemin raserade hennes livsverk ? Maarit Lindvall, turismentreprenör berättar om utmaningar i både yrkes- och privatliv och om drömmar som blivit verklighet

I veckans Kalixpodd träffar vi turismentreprenören Maarit Lindvall. Under flera års tid drev hon resebyrån Gränsresor med kontor i Kalix och Haparanda. Hon hade som mest fem anställda i företaget, men reseförbudet som infördes under pandemin tvingade henne att slå igen portarna.

Hon hyrde redan då ut Igloos i Kalix kommun under namnet Ice & Light VIllage, och det är i dagsläget hennes huvudsakliga verksamhet. Inom kort kommer hon dock att starta Reseservice, ett företag som erbjuder paketering av resor med nya upplevelser varje dag!

Gäst: Maarit Lindvall, turismentreprenör.
Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef, Kalix kommun.

2022-11-04
Länk till avsnitt

Verner Lundholm, ny räddningschef i Kalix kommun

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Verner Lundolm, som den 1 november tillträder som ny räddningschef i Kalix kommun. Han är född och uppvuxen i Kalix och har arbetat inom räddningstjänsten på orten i 30 års tid.

Vill du veta mer om livet som brandman? I så fall är det här podden för dig!

Gäst: Verner Lundholm, tillträdande räddningschef i Kalix kommun.
Programledare:  Reine Sundqvist, informationsansvarig vid Kalix kommun.

2022-10-12
Länk till avsnitt

Politiker, minister, entreprenör, företagsledare, Siknäsbo ? Anders Sundström om några viktiga ögonblick i Sveriges, Norrbottens och Kalix utveckling

Anders Sundström, en person som varit involverad i samhällsutveckling i hela sitt vuxna liv, berättar i det här avsnittet av Kalixpodden om hur universitet har betytt enormt mycket för Norrbotten, om sin tid i näringslivet och om vikten av kunskap och infrastruktur. Han berättar även vad han ser för potential i Kalix och om vad byn Siknäs betyder för honom. Vi får även höra om att hans tid inom politiken och om förfrågan att bli möjlig statsminister.

2022-10-04
Länk till avsnitt

Hur hanterar socialförvaltningen en kris?

I krisberedskapsveckans tredje Kalixpodd får vi höra socialchef Anna-Lena Andersson berätta om hur socialförvaltningens krisberedskap ser ut.

Detta är den tredje av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 ? vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Anna-Lena Andersson, socialchef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2022-09-28
Länk till avsnitt

Vilken beredskap har skolorna vid händelse av kris?

I krisberedskapsveckans andra Kalixpodd berättar utbildningschef Charlotte Sundqvist om hur skolornas beredskap ser ut i kris. Hon delar också med sig av erfarenheter från tidigare krishantering, exempelvis under covid-19-pandemin.

Detta är den andra av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 ? vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Charlotte Sundqvist, säkerhetschef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2022-09-27
Länk till avsnitt

Hur är Kalix kommuns krisberedskap uppbyggd?

Säkerhetschef Patrik Fallström inleder krisberedskapsveckan här i Kalixpodden. Hör honom berätta om hur Kalix kommun hanterar krissituationer.

Detta är den första av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 ? vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Patrik Fallström, säkerhetschef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2022-09-26
Länk till avsnitt

Peter Nilsson Sandlund, entreprenör och VD på OnePartnerGroup

Peter Nilsson Sandlund, entreprenör uppvuxen i Nyborg, berättar om sina tidigare samt nuvarande arbetserfarenheter, hur det är att jobba i en ledarposition och om innebörden av att ha olika typer av människor i sitt team. 

Han berättar även om vikten av motion och hälsa, att ödmjukhet är en viktig ledaregenskap och om den starka kompetens Kalix har. Vi får även höra hur han var med och tog upp Kalix Bandy till Allsvenskan 1994. 

Den här episoden är inspelad i början av sommaren. 


2022-08-23
Länk till avsnitt

Daniel Nilsson, rektor och VD på Kalix Folkhögskola

Daniel Nilsson, född och uppvuxen i Rian, berättar om sina tidigare erfarenheter och hur det var att arbeta som chef på Arbetsförmedlingen, som HR-direktör på region Norrbotten och om sin nuvarande roll som rektor och VD på Kalix Folkhögskola.

Han berättar även om hur viktigt gott värdskap är för Kalix, om vad idrotten betytt i hans liv samt om när han nobbade Lars "Osten" Bergström.

Det här avsnittet är inspelat i början av sommaren. 

2022-08-03
Länk till avsnitt

Sommarfesten 2022 ? del 1

Sommarfestgeneral Karl-Göran Lindbäck berättar om årets stora folkfest i Kalix ? Sommarfesten, och om det hårda arbete som sker bakom kulisserna.

I samarbete med lokala föreningar, företag och privatpersoner bjuds det på aktiviteter runtom i hela Kalix under hela vecka 29, och finalhelgen den 22?23 juli bjuder på uppträdanden från Baskery, Stiftelsen, Takida, Molly Sandén, Smith & Thell och Miriam Bryant. Men vad krävs egentligen för att sätta ihop en vecka som Sommarfesten?

Vill du veta mer om Sommarfesten?
Då kan du läsa mer ? och varför inte även boka biljetter ? på www.sommarfesten.se

Gäst: Karl-Göran Lindbäck, sommarfestgeneral tillika fritids- och kulturchef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2022-05-07
Länk till avsnitt

Anders Skoglund ? Hur klarar man en IT-attack?

Konsulten och IT-experten Anders Skoglund, var en central figur för Kalix kommun under arbetet med att stävja IT-attacken som drabbade Kalix kommun strax innan jul. Här berättar han om hur det var att befinna sig i händelsernas centrum, mitt under julstöket. 

Anders berättar bland annat att han var inne på nätverken samtidigt som hackarna och om hur han och hans medarbetare kämpade för att täppa igen alla hål i systemen. Anders kommer också med några konkreta råd för att förhindra denna typ av attacker!

Gäst: Anders Skoglund, konsult och IT-expert.
Programledare: Reine Sundqvist.

2022-05-03
Länk till avsnitt

Amanda Löthberg och Mikael Engren ? Kalix mot narkotika

I dagens avsnitt av Kalixpodden får du träffa Amanda Löthberg och Mikael Engren, som berättar om arbetet mot narkotika, och tipsar om vad du som vuxen och förälder bör ha koll på när det gäller ungdomar och droger.  Polisens publikation "Föräldraskolan" ger exempelvis tydlig och konkret information till dig som förälder/vuxen, så att du är bättre rustad att bemöta eventuell drogproblematik.

Gäster: Mikael Engren och Amanda Löthberg.
Programledare: Reine Sundqvist.

2022-04-17
Länk till avsnitt

Susanna Björnermark ? Hur blir man familjehem?

Har du någonsin undrat över vad det innebär att vara familjehem och hur man blir det?
I så fall är det här podden för dig.
I dagens avsnitt av Kalixpodden får du nämligen följa med när Susanna Björnemark rätar ut alla frågetecken kring familjehem, tillsammans med Kalix kommuns informationsansvarige Reine Sundqvist.

Gäst: Susanna Björnemark
Programledare: Reine Sundqvist

2022-04-15
Länk till avsnitt

Love Rynbäck, lärare och företagare inom naturturism

Träffa Love Rynbäck, en man som lever för och andas naturupplevelser! Idag jobbar han som lärare vid naturbruksprogrammets inriktning naturturism, och det är också inom det området han driver sitt eget företag sedan lång tid tillbaka.

I Kalixpodden berättar han om hur han halkade in i branschen, om kontrasterna mellan Lapplandsfjällen och Ecuadors djungler, sina resor och familjelivet med fem barn. Han förklarar också vad som behövs för att turistbranschen i Norra Sverige ska blomstra!

Det här avsnittet av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix

Gäst: Love Rynbäck, lärare  och företagare inom naturturism.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig vid Kalix kommun.

2022-01-01
Länk till avsnitt

Anders Olovsson, sågverksprofil

Anders Olovsson har en lång erfarenhet från sågverksbranschen, bland annat som vd för Rolfs Såg. Idag verkar han som rådgivare till sågverkets nya ägare, men även som ordförande för Luleå Hockey.

I Kalixpodden berättar han bland annat om uppväxten i Rolfs, ledarrollen och ishockeyintresset.

Detta avsnitt av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Anders Olofsson, sågverksprofil.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig vid Kalix kommun.

2021-12-31
Länk till avsnitt

Hans Sundell, näringslivsutvecklare vid Kalix kommun

Näringslivsutvecklare Hans Sundell är född och uppvuxen i Pålänge och har en lång erfarenhet som säljare och företagare bakom sig. I sin yrkesroll hjälper han kanske framför allt nyföretagare att utveckla sina affärsplaner, att söka bidrag, att ta lån och en mängd andra praktiska detaljer. 

Hör honom berätta om sina erfarenheter och om hur näringslivsutvecklarens roll har förändrats under senare år. Han förklarar också syftet med satsningen #viärkalix, vilket denna podd är en del av.

Gäst: Hans Sundell, näringslivsutvecklare, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2021-12-30
Länk till avsnitt

Peder Nilsson, näringslivsstrateg vid Kalix kommun

Peder Nilsson jobbar med strategiska och långsiktiga näringslivsfrågor i Kalix kommun. Här berättar han bland annat om på vilket sätt näringslivsenheten arbetar med dessa  i regel sekretessbelagda nyetableringar.
Hur initieras kontakterna, vad gör kommunen och vilken är näringslivsstrategens roll?

Detta avsnitt av Kalixpodden är en del av näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Peder Nilsson, näringslivsstrateg vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig vid Kalix kommun.

2021-12-29
Länk till avsnitt

Framtiden för Kalix näringsliv har nog aldrig sett bättre ut ? Birgitta Larsson, näringslivschef Kalix kommun

Birgitta Larsson växte upp i Överkalix, men jobbar numer som näringslivschef i Kalix kommun.  Tillsammans med sina medarbetare vid näringslivsenheten jobbar hon för att skapa möjligheter för näringslivet att växa och för nya företag att etablera sig.

Kalix kommuns informationsansvarige Reine Sundqvist tar här Birgitta Larsson på pulsen. Vem är hon egentligen, och hur kommer det sig att hon brinner för näringslivet?

Denna episod är den andra som ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix!

Gäst: Birgitta Larsson, näringslivschef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun. 

2021-12-28
Länk till avsnitt

Ellinor Rönnqvist, vice vd, Borö-Pannan

I dagens avsnitt av Kalixpodden får vi träffa en profil från det lokala näringslivet. Nämligen Ellinor Rönnqvist som är vice vd och platschef vid Borö-Pannan i Kalix, ett företag som 1976 startades av hennes far Bo Rönnqvist.

I Kalixpodden berättar hon om sin uppväxt i Kalix, utbildningen, idrottsbakgrunden, jaktintresset, sitt breda samhällsengagemang, familjen och naturligtvis även om karriären inom familjeföretaget.

Denna episod av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Ellinor Rönnqvist, vice-vd, Borö-pannan
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2021-12-27
Länk till avsnitt

Han var med och utvecklade Bank-ID, det moderna passet, ansiktsigenkänning och andra globala säkerhetslösningar - möt Tommy Andersson, innovatör

Innovatören Tommy Andersson lämnade Kalix i 20-årsåldern, och har sedan dess haft en avgörande roll i utvecklingen av många globala säkerhetslösningar. Tekniker som idag används till bland annat kreditkort, telefoner, pass och banktransaktioner.

I det här avsnittet av Kalixpodden berättar Tommy Anderssons mer om sina innovationer. Här berättar han bland annat om sin roll i utvecklingen av Bank-ID, det moderna passet, chipset på moderna bankkort och ansiktsigenkänningen som du kanske använder för att låsa upp din telefon.

Gäst: Tommy Andersson, innovatör
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2021-12-26
Länk till avsnitt

Olov Englund, bandyprofil och vd, SA Englund

Dagens gäst i Kalixpodden är Olov Englund, vd för familjeföretaget SA Englund. Men känd av de flesta som Norrbottens kanske främsta bandystjärna genom tiderna med tre VM-guld,  två SM-guld och och 10 säsonger i Kalix Bandy på meritlistan. 

Bandykarriären avslutades 2019, och numer fokuserar Olov på familjen och yrkesrollen som vd för familjeföretaget SA Englund. I Kalixpodden berättar han om sin karriär och sitt live efter karriären. Hur ser Olov Englunds vardag ut nu när bandyrören lagts på hyllan?

Detta är den första episoden av Kalixpodden som ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Olov Englund, före detta bandyproffs och vd för SA Englund.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

2021-12-25
Länk till avsnitt

Socialsekreterare Amanda Löthberg ? Om orosanmälan

Amanda Löthberg jobbar som socialsekreterare vid Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Kalix kommun. I detta samtal med Reine Sundqvist ligger fokus på Orosanmälan. Varför är det ett så laddat ord och hur går man tillväga för att göra en.

Detta avsnitt av Kalixpodden ingår också i kampanj- och aktivitetsveckan "En vecka fri från våld", den 22?28 november 2021.

Gäst: Socialsekreterare Amanda Löthberg.
Programledare: Reine Sundqvist.

2021-11-22
Länk till avsnitt

Ulf Sandström, egen företagare

Veckans gäst i Kalixpodden är Ulf Sandström ? en man med många järn i elden! Han är bland annat eldsjälen bakom Flakasand Rock & Blues Festival, och för många är han nog också mest känd som Mister Flakasand.

Ulf Sandström driver också företaget Uffes Lack och Design i Övermorjärv, och är en av de ideella krafter som startade upp butiken Nära Dig i Morjärv efter att Coop lade ned verksamheten 2018. I Kalixpodden berättar han om sitt företag, sin uppväxt, sin tid som lärare, sitt engagemang för hembyn, företaget och naturligtvis också om musikfestivalen som han startade upp för 30 år sedan.

Gäst: Ulf Sandström
Programledare: Reine Sundqvist

2021-07-29
Länk till avsnitt

Peter Karlsson, professionell musiker och Kalixambassadör

I veckans avsnitt av Kalixpodden möter vi musikern, låtskrivaren och Kalixambassadören Peter Karlsson.

Peter Karlsson är inte bara musiker och låtskrivare utan även utbildad snickare och barnskötare. I Kalixpodden berättar Peter om sitt yrkesval som låtskrivare till Sveriges artistelit men också om uppväxten i Kalix, när han spelade med Toto och om sitt stora hjärta för Kalix.

Gäst: Peter Karlsson
Programledare: Reine Sundqvist

2021-07-22
Länk till avsnitt

Maria Henriksson, kommundirektör

I veckans avsnitt av Kalixpodden möter vi Kalix kommuns högsta chef ? kommundirektör Maria Henriksson.

I Kalixpodden berättar hon bland annat om uppväxten i Svartbyn utanför Överkalix, sitt engagemang i Svenska Kyrkan,  musiken, sina karriärsval och om hur det är att vara mamma till ett barn med funktionsvariation.

Gäst: Maria Henriksson
Programledare: Reine Sundqvist

2021-07-15
Länk till avsnitt

Peter Eriksson, f.d. yrkespolitiker

I veckans avsnitt av Kalixpodden får vi bekanta oss med före detta kommunalrådet, språkröret, ministern och EU-parlamentarikern Peter Eriksson. Podden är inspelad en varm dag i juni 2021.

Peter Eriksson var Miljöpartiets manlige språkrör åren 2002?2011, riksdagsledamot, EU-parlamentariker samt bostads- och digitaliseringsminister. Den politiska karriären tog ordentlig fart i Kalix där han i 2002 års val till kommunfullmäktige ledde Miljöpartiet till sitt bästa resultat i ett kommunalval någonsin ? med 43,7 procent av rösterna.

I Kalixpodden berättar han bland annat om uppväxten i Strängnäs, flytten till Norrbotten, politikerkarriären, livet i rampljuset, avslutet i december 2020 och framtidsplanerna.

Gäst: Peter Eriksson
Programledare: Reine Sundqvist

2021-07-08
Länk till avsnitt

Kjell Morin, kulturprofil

I sommarens tredje avsnitt av Kalixpodden bekantar vi oss med Sangispatrioten, underhållaren, kulturprofilen och teatergurun Kjell Morin.

De flesta som bor i Kalix har nog stött på Kjell Morin i något sammanhang, då han ofta syns och hörs i samband med olika evenemang
Alla har nog en också en föreställning om han är, men hur väl stämmer din bild av Kjell Morin egentligen?

Gäst: Kjell Morin
Programledare: Reine Sundqvist

2021-07-01
Länk till avsnitt

Moa Bjerner, Överläkare, Kalix sjukhus

I sommarens andra avsnitt av Kalixpodden bekantar vi oss med Moa Bjerner, överläkaren från Boden som under coronapandemin blivit lite av en lokalkändis i Kalix genom informationsinsatser i olika medier.

I Kalixpodden berättar hon bland annat om sin karriär, sin familj, sitt stora sportintresse och sin kärlek för Kalix.

Gäst: Moa Bjerner.
Programledare: Reine Sundqvist2021-06-23
Länk till avsnitt

Barbro Vaara, MAS, Kalix kommun

Först ut i Kalixpodden denna sommar är Barbro Vaara som jobbar som MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) i Kalix kommun.  Vem är hon egentligen?

Genom sin yrkesroll har hon ett stort ansvar för vården på kommunens särskilda boenden för äldre, något som varit lite extra betungande med en pågående pandemi. I Kalixpodden hör du henne berätta om allt ifrån jobbet och fritiden till familjen och bakgrunden som ambulanssjuksköterska i Övertorneå.

Gäst: Barbro Vaara
Programledare: Reine Sundqvist

2021-06-17
Länk till avsnitt

Tomas Jakobsson, musiker

Dagens gäst i Kalixpodden är musikern Tomas Jakobsson. Tomas berättar om sitt liv som professionell gitarrist och låtskrivare, där han spelat med några av världens främsta musiker. Han berättar också om sin uppväxt i Töre. 

Gäst: Tomas Jakobsson
Programledare: Reine Sundqvist

2021-01-01
Länk till avsnitt

Mona Harila, HR-manager på BillerudKorsnäs

Dagens gäst i Kalixpodden är Mona Harila, som jobbar som HR-manager vid BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg. Mona berättar om hur det är att vara personalansvarig på en mansdominerad arbetsplats, och om hur företaget jobbar för att rekrytera fler kvinnor.

Gäst: Mona Harila
Programledare: Reine Sundqvist

2020-12-31
Länk till avsnitt

Caroline Bexelius, hälsoinspiratör

Dagens gäst i Kalixpodden är hälsoinspiratören Caroline Bexelius. För tre år sedan bestämde Caroline sig för att fokusera på sin hälsa, och gå ned i vikt. I Kalixpodden berättar hon om sin resa till ett nytt liv. Hon tipsar även om sitt Instagramkonto carrobexelius2.0.

Gäst: Caroline Bexelius
Programledare: Reine Sundqvist

2020-12-26
Länk till avsnitt

Lennart Larsson, SM-general

Dagens gäst i Kalixpodden är Kalix Skidklubbs egen SM-general Lennart Larsson. Lennart berättar bland annat om sitt stora engagemang för skidsporten, och sitt arbete med några av världens bästa skidåkare. Han berättar också om sin 43-åriga karriär som yrkesmilitär.

Gäst: Lennart Larsson
Programledare: Reine Sundqvist

2020-12-25
Länk till avsnitt

Pernilla Mörsare, skolkurator

Dagens gäst i Kalixpodden är Pernilla Mörsare, kurator inom Kalix kommuns skolverksamhet. Hon pratar om ungas utsatthet på nätet, och varnar för många av de faror som finns där ute på webben. Vet du vad dina barn gör på internet?

Gäst: Pernilla Mörsare
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-27
Länk till avsnitt

Charlotte Sundqvist ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 21

I dagens Kalixpodd berättar Kalix kommuns skolchef Charlotte Sundqvist om hur skolan i Kalix tacklar de nya utmaningar den ställs inför i och med coronapandemin. Det handlar bland annat om ett nytt beslut från utbildningsnämnden som berör vissa gymnasieelevers skolgång på Furuhedsskolan och andra insatser för att hindra smittspridning i skolans verksamheter.

Gäst: Charlotte Sundqvist
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-18
Länk till avsnitt

Karl-Göran Lindbäck ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 20

Dagens gäst i Kalixpodden är Karl-Göran Lindbäck, som är chef för fritids- och kulturförvaltningen i Kalix kommun. Han redogör för de åtgärder förvaltningen nu tar med anledning av de skärpta lokala restriktioner som sedan tisdag den 10 november gäller i Norrbotten.

De lokala restriktionerna lyfts den 8 december, med reservation för eventuell förlängning.

Gäst: Karl-Göran Lindbäck.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Patrik Fallström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 19

Kalix kommuns säkerhetschef Patrik Fallström pratar om covid-19 som nu åter är på frammarsch i länet. Han berättar hur kommunen jobbar för att säkra verksamheten, och bidra till att motverka fortsatt spridningen i samhället? 

Gäst: Patrik Fallström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-06
Länk till avsnitt

Veronica Utterström, om ungdomsprojekt Be U Star?

Veckans gäst i Kalixpodden är med för andra gången. Företagaren och före detta polisen Veronica Utterström berättar denna gång bland annat om självkänsla och ungdomsprojektet B U Star?. Under höstlovet arrangerar hon genom projektet fyra ungdomsaktiviteter, med bidrag från Kalix kommuns ungdomsfond. 

Under höstlovet kör B U Star? dessa fyra aktiviteter:
? Självförsvar, 27/10
? Padel, 29/10
? Ridning  (+ yoga/fys för de som vill), 30/10
? Föreläsning med Kalix Hockeys Sportchef, 30/10

Du kan läsa mer om aktiviteterna på https://www.boikalix.se/evenemang/

2020-10-27
Länk till avsnitt

Fredrik Söderholm, fotbollstränare

Veckan gäst i Kalixpodden är den populäre fotbollstränaren Fredrik Söderholm, som för några säsonger sedan ledde Assis damlag till stor succé. Fredrik är nybliven VD för Bilkompaniet, och han berättar om vilka möjligheter han ser med företagande i Kalix men också om sitt stora hjärta för orten!

Gäst: Fredrik Söderholm
Programledare: Reine Sundqvist

2020-10-23
Länk till avsnitt

Johan Pettersson, hockeyspelare

Johan Pettersson är hockeyspelaren som själv nästan aldrig tittar på sport. I Kalixpodden berättar han om sitt nyvunna intresse för sportfiske, varför han trivs så bra i Kalix och om att vara pappa och en förebild, både för sina egna barn och andra. Och så blir det förstås en hel del hockey ? drömmen är att få spela i SHL.

2020-10-01
Länk till avsnitt

Mikael Westerlund, upphandlare vid Kalix kommun

Visste du att Kalix kommun årligen köper varor och tjänster för cirka 100 miljoner kronor?! Mikael Westerlund som är en av kommunens upphandlare berättar om upphandlingar på ett nytt, intressant och lärorikt sätt. Mikael berättar också om sin tid som FN-soldat på Cypern, tjänsten som IT-chef och jobbet som sjuksköterska med specialinriktning intensivvård. Han hyser dessutom planer på att bli författare!

Gäst: Mikael Westerlund, upphandlare, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-09-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.