Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kalixpodden

Kalixpodden

En podd om Kalix ? där älven möter havet. Här får du träffa medarbetare inom Kalix kommun och välkända profiler från näringsliv och föreningsliv på orten. Vi kommer att prata vitt och brett om olika saker, men en sak är säker: Våra hjärtan slår för Kalix!Podden produceras av Kalix kommun, programledare är Reine Sundqvist.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kalix.se/

Avsnitt

Pernilla Mörsare, skolkurator

Dagens gäst i Kalixpodden är Pernilla Mörsare, kurator inom Kalix kommuns skolverksamhet. Hon pratar om ungas utsatthet på nätet, och varnar för många av de faror som finns där ute på webben. Vet du vad dina barn gör på internet?

Gäst: Pernilla Mörsare
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-27
Länk till avsnitt

Charlotte Sundqvist ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 21

I dagens Kalixpodd berättar Kalix kommuns skolchef Charlotte Sundqvist om hur skolan i Kalix tacklar de nya utmaningar den ställs inför i och med coronapandemin. Det handlar bland annat om ett nytt beslut från utbildningsnämnden som berör vissa gymnasieelevers skolgång på Furuhedsskolan och andra insatser för att hindra smittspridning i skolans verksamheter.

Gäst: Charlotte Sundqvist
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-18
Länk till avsnitt

Karl-Göran Lindbäck ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 20

Dagens gäst i Kalixpodden är Karl-Göran Lindbäck, som är chef för fritids- och kulturförvaltningen i Kalix kommun. Han redogör för de åtgärder förvaltningen nu tar med anledning av de skärpta lokala restriktioner som sedan tisdag den 10 november gäller i Norrbotten.

De lokala restriktionerna lyfts den 8 december, med reservation för eventuell förlängning.

Gäst: Karl-Göran Lindbäck.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Patrik Fallström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 19

Kalix kommuns säkerhetschef Patrik Fallström pratar om covid-19 som nu åter är på frammarsch i länet. Han berättar hur kommunen jobbar för att säkra verksamheten, och bidra till att motverka fortsatt spridningen i samhället? 

Gäst: Patrik Fallström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-11-06
Länk till avsnitt

Veronica Utterström, om ungdomsprojekt Be U Star?

Veckans gäst i Kalixpodden är med för andra gången. Företagaren och före detta polisen Veronica Utterström berättar denna gång bland annat om självkänsla och ungdomsprojektet B U Star?. Under höstlovet arrangerar hon genom projektet fyra ungdomsaktiviteter, med bidrag från Kalix kommuns ungdomsfond. 

Under höstlovet kör B U Star? dessa fyra aktiviteter:
? Självförsvar, 27/10
? Padel, 29/10
? Ridning  (+ yoga/fys för de som vill), 30/10
? Föreläsning med Kalix Hockeys Sportchef, 30/10

Du kan läsa mer om aktiviteterna på https://www.boikalix.se/evenemang/

2020-10-27
Länk till avsnitt

Fredrik Söderholm, fotbollstränare

Veckan gäst i Kalixpodden är den populäre fotbollstränaren Fredrik Söderholm, som för några säsonger sedan ledde Assis damlag till stor succé. Fredrik är nybliven Nybliven VD för Bilkompaniet, och han berättar vilka möjligheter han ser med företagande i Kalix men också om sitt stora hjärta för Kalix!

Gäst: Fredrik Söderholm
Programledare: Reine Sundqvist

2020-10-23
Länk till avsnitt

Johan Pettersson, hockeyspelare

Johan Pettersson är hockeyspelaren som själv nästan aldrig tittar på sport. I Kalixpodden berättar han om sitt nyvunna intresse för sportfiske, varför han trivs så bra i Kalix och om att vara pappa och en förebild, både för sina egna barn och andra. Och så blir det förstås en hel del hockey ? drömmen är att få spela i SHL.

2020-10-01
Länk till avsnitt

Mikael Westerlund, upphandlare vid Kalix kommun

Visste du att Kalix kommun årligen köper varor och tjänster för cirka 100 miljoner kronor?! Mikael Westerlund som är en av kommunens upphandlare berättar om upphandlingar på ett nytt, intressant och lärorikt sätt. Mikael berättar också om sin tid som FN-soldat på Cypern, tjänsten som IT-chef och jobbet som sjuksköterska med specialinriktning intensivvård. Han hyser dessutom planer på att bli författare!

Gäst: Mikael Westerlund, upphandlare, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-09-24
Länk till avsnitt

Patrik Fallström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 18

Dagens gäst i Kalixpodden är Kalix kommuns säkerhetschef Patrik Fallström. Han berättar om Kalix kommuns fortsatta hantering av covid-19, och om svaren från repstoppet på massafabriken Billerud-Korsnäs i Karlsborg.

Gäst: Patrik Fallström, säkerhetschef, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-09-15
Länk till avsnitt

Marlene Johansson, studerande undersköterska

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Marlene Johansson. Undersköterska på Rönngården i Kalix med ett brinnande intresse för sitt arbete. Här berättar hon hur hon får ihop livet med sju barn, arbete och studier. 

Gäst: Marlene Johansson
Programledare: Reine Sundqvist

2020-07-20
Länk till avsnitt

Hanna Johnselius ? Präst och författare

Hanna Johnselius gav 2011 ut boken ?Sorgens änglar?, om självupplevd sorg men även andras. Hennes make Mattias är också präst, och tillsammans har de två tonårsdöttrar. I Kalixpodden berättar Hanna Johnselius om sitt privatliv, sin yrkesroll som präst och sitt författarskap.

2020-07-13
Länk till avsnitt

Linda Frohm - Politiker och entreprenör

I veckans Kalixpodd får vi träffa Linda Frohm, entreprenör, hotellägare, politiker och fembarnsmamma. Linda Frohm är nog ett bekant ansikte för de flesta Kalixbor. Många har sett henne servera mat och dryck med ett leende, medan andra tänker på henne i rollen som politiker. I Kalixbodden berättar hon om sin livsresa!

2020-07-06
Länk till avsnitt

Anna-Lena Andersson ? Socialchef, Kalix kommun

Lyssna på dagens avsnitt av Kalixpodden där Anna-Lena Andersson, socialchef i Kalix kommun bland annat berättar om hur glad och stolt hon är över medarbetarna, som klarat att hålla smittspridningen borta från vård- och omsorgsverksamheten så att inga brukare smittats. Vi får också veta mer om hennes bakgrund, och fritidsintressen.

2020-07-01
Länk till avsnitt

David Palmbo - stjärnkock

 Först ut i Kalixpodden är kocken David Palmbo som exempelvis har jobbat som köksmästare på Hotell Savoy i Luleå. I Kalix är han kanske mest känd som hockeyexpert vid matcher med Kalix HC och som kock på den numer nedlagda stjärnrestaurangen Arvids. 

2020-06-19
Länk till avsnitt

Patrik Fallström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 17

Dagens gäst i Kalixpodden är Patrik Fallström, chef för krisledningsstaben. Han berättar om Kalix kommuns agerande kring de konstaterade fallen av covid-19 på Innanbäckens skola, och om hur arbetet ser ut framöver.

Gäst: Patrik Fallström.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-06-09
Länk till avsnitt

Gertie Granvik - Konstnär, fotograf och globetrotter

Hon kallar sig själv för ?en 64-årig kärring som vet vad hon vill?. Gertie Granvik är född och uppvuxen i Kalix, och har efter många år på vift nu återvänt med sin kärlek till barndomshemmet intill Kalixälven.

I Kalixpodden berättar Gertie Granvik om ett spännande liv som globetrotter, konstnär, bildlärare och egen företagare. Men också om varför hon valde att flytta hem till Kalix.

Gäst: Gertie Granvik.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-06-05
Länk till avsnitt

Ida Strömbäck och Sanna Jonsson - Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 16

Dagens gäster i Kalixpodden är Ida Strömbäck från hemsjukvården och Sanna Jonsson, distriktssköterska inom SÄBO (särskilt boende för äldre). 
De berättar om hur deras arbete ser ut under den rådande coronapandemin, hur provtagningar går till, och om hur beredskapen på eventuella fall av covid-19 ser ut inom deras respektive professioner.

2020-05-19
Länk till avsnitt

Ronnie Nordqvist, en engagerad Kalixbo

Kalixbon Ronnie Nordqvist har ett brinnande engagemang i många olika samhällsfrågor. 
I Kalixpodden får vi bland annat höra om hur han när det begav sig bytte Gävle mot Kalix, hur han som Kalixföretagare blev drivande för handeln på orten, och om hans stora engagemang för alla som lever med funktionsnedsättning.

Gäst: Ronnie Nordqvist
Programledare: Reine Sundqvist

2020-05-15
Länk till avsnitt

Enhetschefer från Rönngården - Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 15

Dagens gäster jobbar båda som enhetschefer vid Rönngården, vilket är Kalix kommuns största äldreboende med 83 platser. Enhetscheferna Annica Karlsson Johansson och Tatiana Zaletaeva berättar i Kalixpodden bland annat om sina jobb. De berättar naturligtvis också om stämningen och beredskapen på Rönngården idag, mot bakgund av coronaviruset.

Gäster: Annica Karlsson Johansson och Tatiana Zaletaeva.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-05-14
Länk till avsnitt

Lena Jansson, samtalsterapeut och teaterprofil

I veckans avsnitt träffar vi Lena Jansson, en känd Kalixprofil med många intressen. Här berättar hon om allt från sitt arbete inom Kriminalvården till varför hon började med teater.

Gäst: Lena Jansson
Programledare: Reine Sundqvist

2020-05-08
Länk till avsnitt

Sven Nordlund: politiker, yrkesfiskare och naturfotograf

I dagens avsnitt av Kalixpodden träffar ni Sven Nordlund, kanske mest känd som politiker för miljöpartiet och ordförande i utbildningsnämnden. Men det är nog inte lika många som känner till Sven Nordlunds bakgrund som yrkesfiskare, och hans stora passion för naturen och naturfotografi.

Gäst: Sven Nordlund.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-05-08
Länk till avsnitt

Tommy Nilsson, kommunalråd Kalix Kommun

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Tommy Nilsson, som sedan 2014 är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Kalix kommun.

I Kalixpodden berättar Tommy bland annat hur han kom att börja med politiken, och om sin bakgrund som lärare. Han berättar också om sitt politiska uppdrag, och sin person. Vem är han egentligen på fritiden?

Gäst: Tommy Nilsson
Programledare: Reine Sundqvist 

2020-05-01
Länk till avsnitt

Åsa Andersson Ulvede med sprudlande idéer

I veckans avsnitt av Kalixpodden gästas vi av Åsa Andersson Ulvede som har rötterna i Stockholm men hjärtat i Norrbotten. Här får vi bland annat höra om hennes företag, chokladtillverkning och om alla hennes idéer och engagemang inom besöksnäring och turism.

Gäst: Åsa Andersson Ulvede
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-24
Länk till avsnitt

Eva Landin ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 14

Dagens gäst är Eva Landin som är MAS (Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska) vid Kalix kommun. Hon berättar bland annat om sitt arbete, de rutiner som gäller för att minska risken för covid-19 smitta i kommunens verksamheter och tillgången till skyddsutrustning.

Gäst: Eva Landin, MAS, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-04-23
Länk till avsnitt

Patrik Fallström och Tommy Nilsson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 13

I dagens avsnitt av Kalixpodden möter vi krisledningsstabens chef Patrik Fallström. Han berättar bland annat om hur Kalix kommun avser att informera angående bekräftade fall av covid-19 i den egna verksamheten.

Gäst: Patrik Fallström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-21
Länk till avsnitt

Oliver Åström och Utbildning Kalix

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Oliver Åström. Anställd av Kalix kommun med många bollar i luften. Här berättar han om sitt projekt på sociala medier, "Utbildning Kalix" och även om hans karriär inom hockeyn. 

Gäst: Oliver Åström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-17
Länk till avsnitt

Maria Rönnqvist, Anna Brännström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 12

I dagens avsnitt av Kalixpodden så möter vi Anna Brännström och Maria Rönnqvist via länk. De är båda uppväxta i Kalix men bor just nu i Italien. Här får vi bland annat veta hur de spenderar sina dagar i den strikta karantän som råder i Italien.

Gäster: Anna Brännström, Maria Rönnqvist
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-16
Länk till avsnitt

Veronica Utterström om karriärsbytet

Veckans gäst i Kalixpodden är Veronica Utterström. En Kalixbo med bakgrund inom polisen som nu driver eget företag med inriktning på träning och hälsa. Här pratar vi om hennes intresse för människor och stora frågor samt om hennes ställningstagande att nu jobba som IVA sjuksköterska under coronakrisen. 

Gäst: Veronica Utterström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-10
Länk till avsnitt

Patrik Fallström, Tommy Nilsson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 11

I dagens avsnitt av Kalixpodden berättar säkerhetschef Patrik Fallström om det arbete som sker i Krisledningsstaben. Krisledningsnämndens ordförande Tommy Nilsson berättar också om de beslut som nämnden hittills har tagit. I samtal med Reine Sundqvist ger de också en lägesbild inför påsken.

Gäster: Tommy Nilsson och Patrik Fallström.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-04-08
Länk till avsnitt

Johan Forsberg, Kalixbo och skoterprofil

I veckans avsnitt av Kalixpodden så träffar vi Kalixbon och skoterprofilen Johan Forsberg. Här berättar han om livet som backcountry-skoteråkare, resandet och hur det är att vara nybliven pappa.

Gäst: Johan Forsberg
Programledare: Reine Sundqvist

2020-04-03
Länk till avsnitt

Marlene Johansson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 10

I dagens extraavsnitt av Kalixpodden träffar vi undersköterskan Marlene Johansson, som berättar hur coronapandemin påverkar stämningen och det dagliga arbetet på äldreboendet Rönngården.

2020-04-03
Länk till avsnitt

Ulla Granström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 9

I dagens avsnitt av Kalixpodden träffar vi Ulla Granström, som är ordförande för PRO i Kalix. Hon berättar om hur pandemikrisen påverkar samhällets äldre, och hur situationen ser ut för denna riskgrupp.

2020-04-02
Länk till avsnitt

Eva Krispinsson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 8

I dagens avsnitt av Kalixpodden träffar vi skolkurator Eva Krispinsson. Här disskuterar vi om hur man som förälder kan prata med sina barn om oron runt coronaviruset.

Telefonnummer:
BRIS för barn och unga: 116 111
BRIS för vuxna om barn: 077-150 50 50

BRIS.SE hittar du mycket information för både barn och vuxna.

Programledare: Reine Sundqvist
Gäst: Eva Krispinsson, skolkurator vid Elevhälsan, Kalix Kommun

2020-03-31
Länk till avsnitt

Lotta Öström, tittarfavoriten från Sveriges Mästerkock

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Lotta Öström som ger oss en inblick i hennes vardag som anställd på Kalix kommun. Vi får också höra många spännande detaljer från hennes resa i Sveriges Mästerkock 2018.

Gäst: Lotta Öström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-03-27
Länk till avsnitt

Lena Jansson om hur vi hanterar känslor

I dagens avsnitt av Kalixpodden träffar vi samtalsterapeut Lena Jansson. Här pratar vi bland annat om varför vi blir oroliga och hur vi kan hantera jobbiga känslor. 

Gäst: Lena Jansson
Programledare: Reine Sundqvist

2020-03-26
Länk till avsnitt

Patrik Fallström ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 7

I dagens avsnitt av Kalixpodden träffar vi Kalix kommuns säkerhetschef Patrik Fallström. Här pratar vi bland annat om krisledningsstabens dagliga möten och om hur situationen ser ut just nu.

Gäst: Patrik Fallström
Programledare: Reine Sundqvist

2020-03-25
Länk till avsnitt

Emma Ribom om vägen till succé

I dagens premiäravsnitt träffar vi Kalixbon och elitskidåkaren Emma Ribom. Här får vi höra om framgångsresan i skidspåret och även lära känna henne som person. 

Gäst: Emma Ribom
Programledare: Reine Sundqvist

2020-03-20
Länk till avsnitt

Tommy Nilsson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 6

I det sjätte avsnittet av Kalixpodden får vi höra kommunalråd Tommy Nilsson berätta om den hektiska veckan som varit. Han berättar också om vikten av att vi stöttar våra lokala företag och kommer även med en annan viktig uppmaning till alla Kalixbor.

Gäst: Tommy Nilsson, kommunalråd, Kalix Kommun
Programledare: Reine Sundqvist

2020-03-20
Länk till avsnitt

Pernilla Jansson, Sanna Öhlund ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 5

I det femte avsnittet av Kalixpodden berättar vi bland annat om hur vi på Informationsenheten har arbetat med att få ut målgruppsanpassad information kring coronavirusets utveckling.

Gäster: Pernilla Jansson, Kommunikatör, Kalix kommun.
Sanna Öhlund, praktikant, Informationsenheten.

Programledare: Reine Sundqvist.

2020-03-19
Länk till avsnitt

Malin Drugge ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 4

I det fjärde avsnittet av Kalixpodden berättar vi bland annat om hur äldreomsorgen i Kalix kommun påverkas av coronavirusets utveckling. I dagens episod får du också veta hur du går tillväga för att söka jobb inom Socialförvaltningen.

Gäst: Malin Drugge, krisberedningssamordnare på Socialförvaltningen, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.2020-03-18
Länk till avsnitt

Charlotte Sundqvist. Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) ? avsnitt 3

I det tredje avsnittet av Kalixpodden fortsätter vi att informera om hur Kalix kommun jobbar med att begränsa spridningen av coronaviruset (Covid-19). Dagens episod handlar om beslut som rör skola och förskola.

Gäst: Charlotte Sundqvist, skolchef, Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist.

2020-03-17
Länk till avsnitt

Charlotte Sundqvist, Karl-Göran Lindbäck. Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) - avsnitt 2

I dagens avsnitt av Kalixpodden berättar vi bland annat om hur skolan i Kalix kommun påverkas av coronavirusets utveckling, och inställda evenemang.

Gäster:
Charlotte Sundqvist, skolchef, Kalix kommun
Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef, Kalix kommun.

Programledare:
Reine Sundqvist.

2020-03-16
Länk till avsnitt

Patrik Fallström, Anna-Lena Andersson ? Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) - avsnitt 1

I det första avsnittet av Kalixpodden informerar vi om hur Kalix kommun jobbar med att stävja Coronaviruset (Covid-19). 
Framtida avsnitt kommer naturligtvis att behandla en mängd olika ämnen, men vi kommer att uppdatera våra lyssnare om Coronavirusets utveckling så länge krisen håller i sig. 

Dagens gäster:
Patrik Fallström, Säkerhetschef, Kalix kommun
Anna-Lena Andersson, Socialchef, Kalix kommun

Programledare: Reine Sundqvist.

2020-03-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.