Sveriges 100 mest populära podcasts

Hudspecialistpodden

Hudspecialistpodden

Podden för dig som älskar hudvård! Hudterapeuterna och bloggarna Sara och Yasemin delar med sig av sina allra bästa tips i ett nytt avsnitt varje fredag. Produceras i samarbete med Skincity.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hudspecialistpodden.podbean.com

Avsnitt

De-stress med yoga coachen Julia

Vare sig du är en person som startat detta år i 180 eller tagit det lugnare tempot så är dagens podd något för dig. Vi gästades nämligen av underbart härliga Julia Samuelsson från healworlds.me. Hon är bland annat yoga lärare och ayurveda coach, hur spännande och intressant! Vi pratar om hur man hittar balans i vardagen och stressar ner, varför yoga och meditation är så värdefull att utföra, såklart hudvård och mycket mer!    Redan nu så vill vi hinta om att avsnittet innehåller en kortare meditation, så hitta en lugn plats, kanske lägg en mask och luta dig tillbaka för att lyssna in avsnittet.

 

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 97: De-stress med yoga coachen Julia

2022-01-20
Länk till avsnitt

Våra bästa skin hacks

Hur kan man förenkla sin vardagsrutin, vilka är de bästa multiprodukterna och riktiga everyday heroes? Sara och Yasemin bjuder på smarta skin-hacks och självklart också sina bästa tips. Sara har hittat cremen som lever upp till minimalistens önskemål och Yasemin tipsar om sin absolut bästa SOS-produkt. De avslöjar också att de inte använder dekolletageprodukt men har ett annat knep för att behandla hals och dekolletage.

Produkterna som nämns hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 96: Våra bästa skin hacks

2022-01-13
Länk till avsnitt

Lär känna Sara och Yasemin - This or That

Nytt år och vi tänkte kick-starta detta poddår med ett mer personligt avsnitt där tar tempen på varandra, ja lite som hudvårdande parterapi. Hur har vår vår resa i hudvårdsbranschen sett ut, vi får äntligen själva svara på programpunkten This or That och mycket mer. Hoppas ni tycker de är kul att lära känna oss mer efter ja nu nästan 100 avsnitt tänkte vi att de var på sin plats.

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 95: Lär känna Sara och Yasemin - This or That

2022-01-06
Länk till avsnitt

Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

I detta avsnitt firar Sara och Yasemin in det nya året genom att avslöja vilka hudvårsprodukter som kammat hem priset som bästa rengöring, serum, creme och mask. Här är det ni lyssnare som fått rösta fram favoriterna och det var en jämn kamp i kategorierna rengöring och mask. Nu är vinnarna presenterade och de är...

Produkterna som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 94: Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

2021-12-30
Länk till avsnitt

Sensai med hudvårdsexperten Henric

Hoppas ni har en underbar jul med nära och kära. Dagen till ära har Sara & Yasemin en julklapp till just er -  Hudvårdsexperten Henric gästar och trion djupdyker i hudvårdmärket Sensai, produkter av otroligt hög kvalitet.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 93: Sensai med hudvårdsexperten Henric

2021-12-23
Länk till avsnitt

Så funkar hudens stamceller med Dr.Levy

Förra veckan gästades podden av dermatologen Dr.Phillipe Levy och CEO Julien Levy. Denna vecka fortsätter vi detta spännande samtal om märkets ursprung och historien bakom en av världens pionjärer inom icke-kirurgiska estetiska behandlingar. Detta avsnitt bjuder på en djupdykning i hur de dermala stamcellerna fungerar och hur man kan trigga dem genom specifika ingredienser. För det är just i dermis (mellersta hudlagret) som kollagenet bildas och för att bibehålla hudens spänst och elasticitet behöver vi trigga rätt stamceller. Sara och Yasemin utmanas i en utbildande lek som får alla att förstå hur en stamcell fungerar. Spännande och otroligt intressant!

2021-12-16
Länk till avsnitt

Framtidens hudvård med Dr.Levy

I veckans avsnitt får Sara och Yasemin sällskap av Dr.Phillip Levy och Julien Levy. Far och son, grundare och CEO av ett av världens främsta hudvårdsmärken vars  unika stamcellskomplex gör märket till ett av de mest spännande och innovativa inom hudvård. Vi guidas genom märket och dess historia med dermatologen Dr. Phillip Levy i spetsen. Vi djupdyker i hudens funktion estetiska behandlingar, hudvård och såklart hudens egna stamceller. 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 91: Framtidens hudvård med Dr.Levy

2021-12-09
Länk till avsnitt

Hudvård till nästa lyx-nivå

På söndag är det andra advent, någon mer som bara älskar julen? Både Sara och Yasemin är så pepp på julstjärnor och tillhörande musik. Förutom jul så snackade duon såklart massa hudvård och de på temat LYX. Ni vet när man vill ta sin hudvårdsrutin till nästa lyx-nivå genom att addera ett nytt serum, creme eller varför inte makeup palett som är top of the top, sån dröm!

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se:Poddavnsitt 90: Hudvård till nästa lyx-nivå

2021-12-02
Länk till avsnitt

Vinterhudens 10 måsten

Hur får man huden att överleva en lång kall vinter med många temperaturväxlingar? Sara och Yasemin ger oss 10 tips för att ansikte och kropp ska hålla sig så balanserad som möjligt. Är det läge att byta ut rengöringen och har det någon betydelse om man håller händerna varma och halsduken ren? Många tänkvärda tips som faktiskt gör skillnad och givetvis produkttips som gör jobbet.

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Vinterhudens 10 måsten

2021-11-25
Länk till avsnitt

Hudvård med Daniel Paris

Stackars Yasemin som brutit foten, hon stannade hemma denna vecka och så skötte Sara spakarna i studion. Vad passade då bättre än att bjuda in en gäst och till duos stora glädje så hade Daniel Paris möjlighet att kika förbi studion. Daniel är både programledare, influencer och författare. De blev ett riktigt härligt avsnitt med allt från min dåliga matlagning, barnböcker till såklart massa härligt prat om hudvård.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 88: Hudvård med Daniel Paris

2021-11-18
Länk till avsnitt

Hudvård för alla sinnen

Hudvård triggar nästan alla sinnen och denna vecka djupdyker duon i just de. Lyssna in allt från härliga konsistenser till ljuvliga dofter. Och även hudvård för de sjätte sinnet, när du inte kan sätta ord på hur bra en produkt är utan du bara vet!

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: 87: Hudvård för alla sinnen

2021-11-11
Länk till avsnitt

Guide till rätt hudvårdsmärke

Hur väljer man hudvårdsmärke när det finns så otroligt många olika på marknaden och hur vet man om man väljer rätt? Det finns några knep man kan ta till för att snabbt manövrera sig fram i hudvårdsdjungeln. Som vanligt delar Sara och Yasemin sina tips men avslöjar också vilka som är deras absoluta favoritmärken. Vi får också höra om tar upp i veckans avsnitt. Vi får också höra om födelsedagsresor och husbilar.

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 86: Guide till rätt hudvårdsmärke

2021-11-04
Länk till avsnitt

Allt du någonsin velat veta om huden och dess funktioner

Kroppens största organ huden fascinerar oss dagligen. Den täcker nästan 2 m² och utgör nära en sjättedel av vår kroppsvikt men hur mycket vet du om den egentligen? I veckans podd får du en snabbkurs i allt du behöver veta om huden. Vad heter hudens lager och vad är dess funktion, allt de vet du snart! In och lyssna. 

Alla produkter som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavnsitt 85: Allt du någonsin velat veta om huden och dess funktioner

2021-10-28
Länk till avsnitt

Poddavsnitt 84: Fridas hud, kost och träningstips

Sara tränar två gånger i veckan, Yasemin tränar inte alls just nu. Hur håller man i med träningen och hur ska man göra för att komma igång? Idag gästas podden av hudterapeutkollegan Frida som just nu är inne i en period med en variant av 16 weeks of hell. En mer intensiv och extrem träningsform kräver disciplin, kontrollerad kosthållning och att man är noga med att stretcha. Frida delar sina stretchtips, ger tips på hur du ska komma igång med din träning och självklart får vi veta vilka favoritprodukter som finns i träningsväskan och vilken hudvård hon satsar på till hösten.

Alla produkter som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 84: Fridas hud, kost och träningstips

2021-10-21
Länk till avsnitt

Vi besöker hudens goda bakterier

Denna vecka pratar duon om hudens goda bakterier, svampar mm som alla lever på hudens yta. 

Förutom att själva prata om mikrobiom så besökte de även Skinome Projects egna labb för att komma de goda bakriterna riktigt nära. In och lyssna! 

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 83: Vi besöker hudens goda bakterier

2021-10-14
Länk till avsnitt

Lyssnarfråga: Vad menas med ?Fungal akne?

Har du hört talas om "fungal akne" och vet du att det inte är akne utan orsakas av en form av jästsvamp? Lyssnaren Maja har hört av sig och vill att Sara och Yasemin förklarar vad det är och hur det skiljer sig mot vuxenakne. I dagens avsnitt får vi en förklaring kring begreppet "fungal akne", vad man kan göra för att förebygga och när det är läge att kontakta en hudläkare. Att boosta hudens goda bakterier är helt rätt väg att gå för att finna balansen mellan bakterier och svamp i huden och som vanligt bjuder Sara och Yasemin på fina produkttips. 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 82: Lyssnarfråga: Vad menas med "Fungal akne"

 

2021-10-07
Länk till avsnitt

Önskegästen Lena från SkinCeuticals

Veckans avsnitt har en önskegäst! Flera lyssnare har hört av sig till Yasemin och Sara om att de önskar ett avsnitt med SkinCeuticals och självklart tar de till sig av önskemålen och bjuder in produktansvarige Lena Engman. Lena ger oss en rejäl resa genom Skinceuticals produkter, vilka som passar vem och avslöjar såklart även hennes egna hemliga knep för att spetsa till produkterna. Detta är ett avsnitt för dig som redan älskar SkinCeuticals men även ett riktigt spännande avsnitt för dig som kanske inte kommit i kontakt med märket innan.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 81: Önskegästen Lena från SkinCeuticals

2021-09-30
Länk till avsnitt

Before After - Idas & Annas hudvårdsresa

I veckans avsnitt ringer Sara och Yasemin upp och pratar med två kunder som med egna ord berättar om sina fantastiska hudresor. Ida och Anna delar sina hudvårdshistorier där Ida haft problem med eksem och torr hud sedan hon var liten och Anna som kämpat med att bli av med sina finnar och röda akneärr. Resultaten är fantastiska och deras berättelser är verkligen inspirerande.

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 80: Ida och Annas fantastiska hudresor

2021-09-23
Länk till avsnitt

Så blir du hudsmart

Veckans avsnitt blev en mix av lite allt möjligt med utgångspunkten - hudsmart. Vare sig du är en nybörjare eller hudvårdsnörd så finns de något för dig, in och lyssna!

Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: [email protected]

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 79: Så blir du hudsmart

2021-09-16
Länk till avsnitt

Trendspaning - Back to basics

I veckans avsnitt kikar Sara och Yasemin igenom vilka hudvårdstrender som hittills vuxit sig starka i år och vad som kommer att fortsätta dominera 2021. Just "back to basic" är den röda tråden i avsnittet och det pratas även om IR bastu, glassbilen i yoga-liven och vi får också veta vad Saras farfar önskar sig mest av allt i födelsedagspresent.

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 78: Trendspaning - Back to basics

2021-09-09
Länk till avsnitt

Så reducerar du röda- och mörka akneärr

Denna vecka tar Sara & Yasemin upp de ständigt aktuellt ämnet: Akneärr

Vad är det för skillnad på röda (postinflammatoriskt erytem) och mörkare (postinflammatorisk hyperpigmentering) ärr? Vilka är de mest effektiva produkterna för hemmabruk? 

Duon ringer även upp Margareta Frohm Nilsson som är medicinsk doktor, specialist i dermatologi och driver Hudläkargruppen på Riddargatan i Stockholm för att prata om ämnet. De går även in på behandlingsalternativ för akneärr när det är i form av upphöjningar och fördjupningar. 

In och lyssna! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 77: Så reducerar du röda- och mörka akneärr

2021-09-02
Länk till avsnitt

Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

Hur påverkas huden under dygnet och spelar det egentligen någon roll vilka produkter man har morgon och kväll? En lyssnare som jobbar natt inom vården har hört av sig och önskar hjälp med upplägget av sin rutin. Sara och Yasemin pratar om den cirkadiska rytmen i kroppen, hur huden påverkas under dygnets 24h och hur man ska lägga upp sin rutin för att stödja hudens egna funktioner.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

2021-08-26
Länk till avsnitt

Hållbar hudvård ? så blir du en mer medveten konsument

Sara och Yasemin älskar hudvård men de älskar också vår planet. Genom att göra medvetna val, vare sig det är att välja hållbart producerade produkter eller att minska vattenförbrukningen under vår hudvårdsrutin, så är det en bra början till att göra skillnad ? för dig och för alla andra. In och lyssna för deras tankar och tips! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 75: Hållbar hudvård ? så blir du en mer medveten konsument

2021-08-19
Länk till avsnitt

Höst-preppa huden

Nu är det på väg att bli höst och vad passar bättre än att både förlänga sommarfeelingen, introducera mer aktiva produkter och preppa huden för kallare temperaturer. Man ska börja i tid och fokus ligger på att kick-starta huden med ny energi och väcka semesterhuden till liv. Sara och Yasemin har redan bestämt vilka produkter som ska få jobba extra hårt denna höst och delar med sig av sina bästa tips.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 74: Höst-preppa huden

2021-08-12
Länk till avsnitt

Hudvårdsrutin för nybörjare 2.0

Ett av våra första och mest uppskattade avsnitt var "Hudvårdsrutin för nybörjare" och denna vecka kör vi en favorit i repris men självfallet med en twist, nämligen nybörjarrutinen för dessa: MOGEN, NORMAL/GLOW & KÄNSLIG. In och lyssna för våra bästa tips! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Hudvårdsrutin för nybörjare 2.0

2021-08-05
Länk till avsnitt

Sommar Q&A

I detta avsnitt blir det ett marathon av frågor och svar! Sara och Yasemin betar av ett axplock av alla mail de fått senaste tiden: Hur ska man tänka med After-Sun till barn, vad är CBD och hur ska man få sin partner att bli mer hudvårdsintresserad? De delar sina hetaste tips och såklart även produktfavoriter. Perfekt avsnitt för lata sommardagar i hängmattan eller på stranden.

Produkterna som nämns i podden hittar på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 72: Sommar Q&A

2021-07-29
Länk till avsnitt

Spakväll: Budget, lyx och mittemellan

Vad är härligare än en spakväll? Nästan inget som du frågar Sara och Yasemin så därför kikar de denna vecka närmare på produkter för den perfekta spakvällen och de i olika kategorier: Budget, lyx och mittemellan. In och lyssna! 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 71: Spakväll- Budget, lyx & mittemellan

2021-07-22
Länk till avsnitt

Glow-food med Maria Ahlgren

Vad ska man äta för att långsiktigt behålla en välmående hud? Sara och Yasemin gästas av journalisten och författaren Maria Ahlgren. De djupdyker i kost och beautytrender från de största beautymetropolerna och hur hudvårdskulturen skiljer sig mellan bland annat Japan och Sverige. Vi får veta Marias hudvårdsfavoriter och självklart delar hon recept på en grön supersmoothie som huden kommer att älska!

Produkter ur avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 70: Glow-food med Maria Ahlgren

2021-07-15
Länk till avsnitt

Face yoga

I våras hade Sara och Yasemin en Live på Skincitys instagram där de hade en session av face yoga som blev uppskattad, så himla roligt! Vad passar inte då bättre än att djupdyka i face yoga under ett poddavsnitt. In och lyssna för att bli ett face yoga PRO! ?

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Face yoga

2021-07-08
Länk till avsnitt

Hudvårdande makeuptips med Anna

Hudvårdande makeup står i fokus i detta avsnitt. Sara och Yasemin inspireras och lär sig massor av nya makeup-hacks av makeupartisten Anna C, som är Brand ambassador för det hudvårdande makeupmärket Makethemake. För Anna finns inga begränsningar för hur du använder din makeup men kan man ha sitt läppstift som eyeliner till exempel? Här uppmanar Anna alla att prova dig fram, upptäcka och se vad som blir snyggast. Det finns inget rätt eller fel. Yasemin avslöjar hur ofta hon gör rent makeupborstarna och nu är det klart... Sara ska flytta, igen!

2021-07-01
Länk till avsnitt

Vår sommarrutin

I veckans podd delar Sara & Yasemin hur de tänker kring hudvård på sommaren. Är det less is more som gäller eller kör de den långa hudvårdsrutinen? Och vilka produkter passar bäst på sommaren? Applicera en mask, lägg dig i hängmattan och in och lyssna.  

Glöm inte att maila alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen: [email protected]

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Vår sommarrutin

2021-06-24
Länk till avsnitt

Melaninrik hy med Zainab Jones

Idag gästas Sara och Yasemin av Zainab Jones som driver instagramkontot min_melanin och som gör ett fantastiskt jobb för att öka kunskapen kring melaninrik hy, både inom sjukvården men också via sin platform. Hur viktigt är solskyddet och hur ser egentligen kunskapen kring melaninrik hy ut inom sjukvården? Vilka produkter och ingredienser ska man satsa på i sin hudvårdrutin om man vill jobba på akneärr? Det och mycket mer reds ut i detta avsnitt.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 66: Melaninrik hy med Zainab Jones

2021-06-17
Länk till avsnitt

Hudforskaren Johanna Gillbro gästar Del2

Även denna vecka gästas Hudspecialistpodden av hudforskaren Johanna Gillbro. Har du inte lyssnat in del1 från förra veckan så rekommenderar vi att börja med de avsnittet för att inte missa något. 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Hudforskaren Johanna Gillbro gästar

2021-06-10
Länk till avsnitt

Hudforskaren Johanna Gillbro gästar Del1

Dagens avsnitt gästas av ingen mindre än hudforskaren Johanna Gillbro. Hon har erfarenhet av experimentell dermatologi, klinisk forskning, utveckling av hudvård och har även en lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Många av oss hudintresserade fick upp ögonen för Johanna genom boken Hudbibeln. Johanna har nu utvecklat ett hudvårdmärke som löser hudproblem utan att störa hudens mikrobom: Skinome Project.

In och lyssna på de fullmatade avsnittet där vi ingredienser, spf, kost och mycket mer.. Vi hade så mycket att prata om att de blev 2 avsnitt, nästa vecka kommer del2.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Hudforskaren Johanna Gillbro gästar

2021-06-03
Länk till avsnitt

True or false - Hudvårdsmyter

Yasemin och Sara är mitt uppe i allt firande av att Skincity fyller 10-år och vad passar väl bättre än att lyfta ett helt gäng hudvårdsmyter? Allt från om man kan bli beroende av läppcerat till om höga koncentrationer i produkter alltid är bäst? Ett fullmatat avsnitt där myter knäcks på löpande band.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 63: True or false - Hudvårdsmyter

2021-05-27
Länk till avsnitt

Skönhetssömn

Denna vecka kikar Sara & Yasemin närmare på sömn. Vilka kopplingar finns de mellan sömn, stress och huden?

Huden påverkas nämligen ofta direkt efter en natts dålig sömn. Mörka ringar kring ögon och en hud i obalans blir lätt resultatet. Anledningen till detta är att huden och hela kroppen återhämtar sig under natten och sömnen är otroligt viktig. Vad passar då inte bättre än att ägna ett helt avsnitt åt skönhetssömn.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Skönhetssömn

2021-05-20
Länk till avsnitt

Vad är melasma?

Melasma, kloasma eller graviditetsmask. Vad är det och varför får man dessa pigmenteringar på huden? I detta avsnitt läser Sara och Yasemin upp ett brev från en lyssnare som fått melasma och som vill ha bra tips på hur man kan bli av med dem. Vi får veta vad det är, vad som orsakar det och hur man kan behandla. Tre riktigt tunga produktfavoriter lyfts fram som hjältarna om man vill bli av med all form av oönskad pigmentering. 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Vad är melasma?

2021-05-13
Länk till avsnitt

Rätt hudvård till tonåringen

Denna vecka kikar Sara och Yasemin närmare på ett lyssnarmail om tonårshy. Hur behandlar man en ung hy på bästa sätt?

Som bekant så händer det mycket med kroppen i tonåren. Mängden könshormon ökar vilket ofta kan leda till att hudens talgkörtlar producerar ett överskott av sebum (talg) som kan täppa till porerna och leda till inflammerade finnar.  In och lyssna för den optimala hudvårdsrutinen till tonåringen! 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 60: Rätt hudvård till tonåringen 

 

 

2021-05-06
Länk till avsnitt

Vitaminalfabetet

Alla vet vi betydelsen av att äta en bred och vitaminrik kost men man kan också ge huden lite extra av de viktiga vitaminerna. I detta avsnitt får vi lära oss mer om de hudvårdande vitaminernas ABC. Sara och Yasemin kommer att beta sig igenom A, B, C, D, E, F och K-vitaminerna en och en, prata om vitaminernas egenskaper, hur de påverkar huden och också avslöja vilka som är deras personliga favoriter.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 59: Vitaminalfabetet

2021-04-29
Länk till avsnitt

Årets bästa solskydd!

Solskydd, UV-skydd, sun protection factor och spf. Kärt barn har många namn brukar de heta. Det är en produkt som vi aldrig kommer sluta prata om. Den är ju nämligen hudvårdens i särklass viktigaste produkt. 

I dagens podd så kikar Sara & Yasemin närmare på vad solskydd är och varför du behöver de, en kortare solskola helt enkelt och såklart lyfts årets bästa solskydd.

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 58: Årets bästa solskydd!

2021-04-22
Länk till avsnitt

Hitta ditt glow!

Att Yasemin och Sara älskar glow kan nog ingen ha missat och i dagens avsnitt delar de med sig av sina beauty-hacks. Som vanligt delar de med sig av grymma quick-fix-tips och hur du successivt bygger upp en naturlig och hållbar lyster. Vi får också höra hur otroligt viktig en specifik glowprodukt är för Saras mamma...

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 57: Hitta ditt glow

2021-04-15
Länk till avsnitt

Börshajens gigantiska badrumsskåp

Denna vecka gästas podden av Andra Farhad. Andra är grundare och VD för börshajen som är ett företag vars mål är att så många som möjligt ska få en ekonomiskt tryggare framtid genom att spara och investera långsiktigt, hållbart och på ett ansvarsfull sätt. Hon driver även podcasten börshajen och har haft finansevent som fyllt Hovet i Stockholm. Wow! 

Sen har Andra även ett stort hudvårdsintresse med ett badrumsskåp fick både Sara och Yasemin att känna sig minimalistiska.

Det blev ett avsnitt innehållande allt från sparande, aktier och såklart massa hudvård. In och lyssna!

Produkterna som nämns hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 56: Börshajens gigantiska badrumsskåp

2021-04-08
Länk till avsnitt

Hemmajobbarens hudvårdsrutin

I dagens avsnitt tipsar Sara och Yasemin om hur man lättast hittar motivation och inspiration till en bra rutin när man jobbat, pluggat eller gått hemma senaste året. Är det ok att slarva ibland? Räcker det med tre produkter om man känner att orken tryter? Hur kan man pigga upp rutinen och höja motivationen? De bjuder på ett öppenhjärtligt samtal med fina produkttips.

Produkterna som nämns hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 55: Hemmajobbarens hudvårdsrutin

2021-04-01
Länk till avsnitt

HAPPY BIRTHDAY PODDIS!

Denna vecka är det ett helt år sen Sara och Yasemin släppte första avsnittet av hudspecialistpodden, så fort tiden gått! 

1-årsavsnittet blev ett avsnitt där de tittade tillbaka på året som gått. Gäster som varit på besök, ämnen som kikats närmare på och så kan man ju inte ha ett kalas utan bloppers. Vad sägs om en produkt innehållande nikotin, en Skincity-pirat eller en j*vligt dålig vecka. ;)

Tjejerna kikar också på vad som kommer framöver, för podden har bara börjat! In och lyssna så hoppas vi att ni blir inspirerade och får er ett gott skratt på köpet! :)

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se : Poddavsnitt 54: HAPPY BIRTHDAY PODDIS!

2021-03-25
Länk till avsnitt

Så stödjer du hudens mikrobiella mångfald

Sara och Yasemin möter idag en väldigt spännande gäst! Tillsammans med Christopher Genberg från Sapienic djupdyker de i hudens mikrobiom, hur man bygger sin hudvårdsrutin enligt Sapienic och hur viktigt sebum är för huden. Intressant samtal som ger ett nytt och spännande sätt att se på hudvård.  

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 53: Så stödjer du hudens mikrobiella mångfald

2021-03-18
Länk till avsnitt

Balansera en överbehandlad hud

Denna vecka tar sara och yasemin upp en vanligt förekommande lyssnarfråga nämligen hur tar man hand om en överbehandlad hud. Vad ska man ta sig till när huden slagit bakut och går det att förebygga? Självfallet har de svaret så luta er tillbaka och börja lyssna. 

Produkterna från avsnittet hittar du samlat på hudspecialisten.se : Balansera en överbehandlad hud

2021-03-11
Länk till avsnitt

Bryn och makeup med Brow-Felicia

I veckans avsnitt får Sara och Yasemin besök av brynspecialisten och makeupartisten Felicia Kjellgren som driver instagramkontot browfelicia som lockar alla med intresse för makeup, bryn och hudvård. Felicia delar sina tips på hur du håller dina bryn all-set, vad som är ett big no-no när du plockar dina bryn och hur du lägger den snyggaste bas-makeupen om du har en mogen hy, utan att framhäva linjerna.

Alla produkter som nämns i detta avsnitt hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 51: Bryn och makeup med Brow-Felicia

2021-03-04
Länk till avsnitt

Ni frågar, vi svarar

Denna vecka kör Sara och Yasemin en Q/A med era frågor som kommit in till [email protected]

Hur gör man egentligen med solskyddet kring ögonen och stämmer de att c-vitamin gör huden mer känslig? De och mycket mer kan ni lyssna in till i dagens podd.

 

Länkar till produkterna finner du på hudspecialisten.se: Ni frågar, vi svarar

2021-02-25
Länk till avsnitt

Älskade C-vitamin

C-vitamin är Sara och Yasemins must-have i hudvårdsrutinen men vad är det som gör c-vitaminet så bra? Hur stabilt är egentligen c-vitaminet och måste det förvaras i kylskåpet? I detta avsnitt reder de ut vad som gäller och varför c-vitamin är så magiskt bra!

 

Produkterna som nämns i podden hittas på Hudspecialisten.se: Älskade C-vitamin

2021-02-18
Länk till avsnitt

Allt för hals och dekolletage

I veckans podd kikar Sara och Yasemin närmare på hur man tar hand om huden på hals och dekolletage. Kan man använda sina vanliga produkter till dessa områden eller ska man använda specifika produkter? I dagens podd får ni såklart reda på alla svar.

 

Länkar till produkterna finner du på hudspecialisten.se: Allt för hals och dekolletage

 

2021-02-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.