Sveriges 100 mest populära podcasts

Hudspecialistpodden

Hudspecialistpodden

Podden för dig som älskar hudvård! Hudterapeuterna och bloggarna Sara och Yasemin delar med sig av sina allra bästa tips i ett nytt avsnitt varje fredag. Produceras i samarbete med Skincity.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hudspecialistpodden.podbean.com

Avsnitt

Makeup, hud och hår med Browfelicia

Felicia Kjellgren är tillbaka som gäst i podden och Sara har åkt på en dunderförkylning och ligger hemma för att kurera sig. Yasemin och Felicia pratar om allt från bröllopsplaner till makeup, hår och hudvårdsfavoriter. Vi får också ta del av Felicias smarta och grymma skinhacks.

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 125: Makeup, hud och hår med Browfelicia

2022-08-04
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Guide till rätt hudvårdsmärke

Så har vi kommit till sista avsnittet i serien sommarspecial!

Hur väljer man hudvårdsmärke när det finns så otroligt många olika på marknaden och hur vet man om man väljer rätt? Det finns några knep man kan ta till för att snabbt manövrera sig fram i hudvårdsdjungeln. Som vanligt delar Sara och Yasemin sina tips men avslöjar också vilka som är deras absoluta favoritmärken. Vi får också höra om tar upp i veckans avsnitt. Vi får också höra om födelsedagsresor och husbilar.

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 86: Guide till rätt hudvårdsmärke

2022-07-28
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Hitta ditt glow

Dags för det tredje avsnittet i serien sommarspecial!

Att Yasemin och Sara älskar glow kan nog ingen ha missat och i dagens avsnitt delar de med sig av sina beauty-hacks. Som vanligt delar de med sig av grymma quick-fix-tips och hur du successivt bygger upp en naturlig och hållbar lyster. Vi får också höra hur otroligt viktig en specifik glowprodukt är för Saras mamma...

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 57: Hitta ditt glow

2022-07-21
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Do?s and Don?ts

De andra avsnittet sommarspecial är här

Kan man mixa syror från olika märken? Och hur är det med sol och syror egentligen - funkar det? Vad säger Sara och Yasemin om att använda retinol på dagen? I veckans poddavsnitt får vi vägledning hur vi undviker de vanligaste fallgroparna inom hudvård och vi får även lära oss av hudterapeuternas egna misstag...

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 9: Do?s and Don?ts

2022-07-14
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Glowfood med Maria Ahlgren

Den första av fyra härliga sommarspecialer med favoriter i repris är här. 

Sara och Yasemin gästas av journalisten och författaren Maria Ahlgren. De djupdyker i kost och beautytrender från de största beautymetropolerna och hur hudvårdskulturen skiljer sig mellan bland annat Japan och Sverige. Vi får veta Marias hudvårdsfavoriter och självklart delar hon recept på en grön supersmoothie som huden kommer att älska!

Produkter ur avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 70: Glow-food med Maria Ahlgren

2022-07-07
Länk till avsnitt

Skinhacks on the go

Sara och Yasemin gör sig redo för sommarsemestern och ger sina snabba skinhacks både inför och under ledigheten. Hur ska man tänka? Vilka produkter ska man prioritera när man reser och vilka är de fem stegen man absolut inte hoppar över trots ledighet? Sara ger också sina tre tips hur man enkelt och smidigt går från jobb till AW på mindre än 5minuter. Full rulle med många sprakande tips!

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 120: Skinhacks on the go

2022-06-30
Länk till avsnitt

Så tar du hand om huden från topp till tå

Det är ju så lätt att lägga allt krut i hudvården på ansiktet och att kropp, händer, fötter och hår hamnar i skymundan. De är de hög tid att ändra på de -  idag dyker Sara och Yasemin ner i varför man ska och bör ta hand om resten av kroppen. Dessutom får ni duons favoriter i varje kategori. 

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 119: Så tar du hand om huden från topp till tå

2022-06-23
Länk till avsnitt

Pipett eller pump, burk eller tub - Vad är bäst?

I detta avsnitt fångar Sara och Yasemin upp en fråga från en lyssnare som undrar hur hudvårdstillverkarna gör när de väljer förpackning till sina produkter och varför de använder plast, glas, pipett eller burk. Sara och Yasemin reder ut vad som spelar in vid val av viss förpackning och tar upp hudvårdsmärkena Verso och Medik8 som exempel. 

Produkterna som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 118: Pipett eller pump, burk eller tub - Vad är bäst?

2022-06-16
Länk till avsnitt

Så påverkas huden av HEV- och IR-ljus

Denna vecka gästas Sara och Yasemin av Lina Persson som är hudterapeut och produktexpert hos solskyddsmärket Heliocare. Duon vill veta mer om hur huden påverkas av olika typer strålning.

Visst ni tex att UVB endast står för 5% av solens UV-strålning och resten, 95% är UVA? Så intressant! Och hur mycket påverkas huden egentligen av infrarött ljus (IR) och High-Energy Visible Light (HEV), lyssna in så reder vi ut frågetecknen.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 117: Så påverkas huden av HEV- och IR-ljus

2022-06-09
Länk till avsnitt

Well-ageing med Filorga

Vad är well-ageing? Stress, både yttre och inre, samt miljö påverkar hudens åldrande och kan påverka hur snabbt huden åldras i förtid. I detta avsnitt får Sara och Yasemin besök av Jessica Jelencovich som är produktspecialist på Filorga och som guidar oss genom Filorgas magiska sortiment. Filorga riktar sig främst till mogen hy, den hud som börjat tappa spänst och volym. Produkterna stöttar och hjälper hudens funktioner för en naturlig well-ageing.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 116: Well Ageing med Filorga

2022-06-02
Länk till avsnitt

Philippa Parnevik om sin hudcancer

Denna vecka har Sara och Yasemin med Philippa Parnevik via länk som väldigt ärligt och öppet berättar om sin hudcaner. Philippa var bara 20år när hon fick diagnosen malignt melanom ? den allvarligaste formen av hudcancer. Lyssna in hennes historia och viktiga budskap. 

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 115: Philippa Parnevik om sin hudcancer

2022-05-26
Länk till avsnitt

Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?

Idag ska vi djupdyka och kika på huden på djupet, vad är det som är underliggande och som inte syns på ytan? Sara och Yasemin får huden scannad av Lena på SkinCeuticals för att se vad som faktiskt döljer sig under ytan. Hur mycket fukt har Sara lyckats bygga upp med alla sina ögonprodukter och hur omfattande är Yasemins pigmenteringar? Att scanna huden är ett perfekt hjälpmedel för att stötta huden här och nu. Lena kan också se om Sara och Yasemin verkligen är noga med rengöring och spf.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 114: Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?

2022-05-19
Länk till avsnitt

Allt om solskydd, UV och soleksem

Det är äntligen dags för den årliga solskyddsbonanzan. Detta är förmodligen det mastigaste spf-avsnitt Sara och Yasemin någonsin kört. Vi guidas genom UV-strålar, soleksem, solskydd för olika hudtyper, solskydd i olika konsistenser och hur stor del av solskyddet som är UVA-skydd. 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 113: Allt om solskydd, UV och soleksem

2022-05-12
Länk till avsnitt

Så behandlar du pigmenteringar utan syra och retinol

Nu i vårsolen duon nog inte ensamma om att brottas med de där envisa pigmenteringarna som så lätt kommer upp till ytan. Därför bjöd Sara och Yasemin in CLINICCAREs expert Håkan Wahlström som har otroligt stor kunskap i ämnet. 

I avsnittet grottar de ner oss i allt som har med pigment att göra. Vad är en pigmentering? Vad är fräknar, skillnaden hypo- och hyperpigmentering och mycket mer. In och lyssna

Produkterna i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 112: Så behandlar du pigmenteringar utan syra och retinol

2022-05-05
Länk till avsnitt

Vi svarar på era frågor

Det rasade in frågor till Yasemin och Sara efter en frågestund på instagram så de valde att tillägna ett helt avsnitt med att svara på på dessa. Hur är det exempelvis med retinol inför graviditet? Kan man behandla kejsarsnittsärr på samma vis som akneärr? Behöver man värma upp en produkt innan den appliceras? Förbered er på ett maraton av frågor och svar på allt inom hudvård och olika hudtillstånd. 

Produkterna i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 111: Vi svarar på era frågor

2022-04-28
Länk till avsnitt

Akne och Skin Positivity med Sofia Grahn

Det var längesen som Sara och Yasemin blev så berörda och samtidigt inspirerade som av veckans podd. Ska du lyssna in ett avsnitt denna vår så är de detta! Veckans gäst är en som duon längtat efter lite extra nämligen Sofia Grahn som är influencer och akneaktivist. Ni känner säkert igen henne från instagram under kontot @isofiagrahn där hon delar sin resa med akne helt ofiltrerat. Avsnittet innehåller skin positivity, resan med akne, Sofias hudvårdande prispall och mycket mer. Lyssna in! 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten: Poddavsnitt 110: Akne och Skin Positivity med Sofia Grahn

2022-04-21
Länk till avsnitt

Så behandlar du Perioral Dermatit

Perioral Dermatit är ett hudtillstånd som Sara och Yasemin dagligen får frågor om. En hudsjukdom som tycks bli allt vanligare och något som självklart bör kikas närmare på. Duon går igenom allt från vad PD är, varför tillståndet uppkommer till hur du bäst behandlar och förebygger. Sara som själv kan få Perioral Dermatit berättar sina erfarenheter - dos and don'ts samt så har de med sig några riktigt bra produkttips. Lyssna in!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 109: Perioral Dermatit

2022-04-14
Länk till avsnitt

Stora C-vitaminguiden

I veckans avsnitt får vi hjälp att kryssa oss igenom alla olika varianter av C-vitaminprodukter och grymma råd på vad man kan satsa på om man är nyfiken eller vill hitta någon ny produkt. Vi får tips på allt från serum till mask och lyssnaren Emelie får ett smörgårdsbord av produkter att välja på. Vi får också höra att Yasemin äntligen varit på spa och att Sara har fått en riktig pollenchock!

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 108: Stora C-vitaminguiden

2022-04-07
Länk till avsnitt

Beautytrender & hudvårdskalas

Hudspecialistpodden fyller 2år och de firas i studion med gamla minnen och de senaste beautytrenderna. Sara och Yasemin har scannat av marknaden för att se vilka som är de där trenderna som kommer kanta hudvårdssvärlden under året. Och vad vore ett kalas utan en fin present, in och lyssna...

Stort tack till alla ni underbara lyssnare för att ni är med tjejerna varje vecka!

2022-03-31
Länk till avsnitt

Healing, vanor & spa-hacking

Denna vecka får vi tips på hur man kan göra vardagen mer helande för ett bättre välmående. Kan man göra sin hudvårdsrutin utomhus, vad är kryoterapi och vilka knepen för att få den bästa spa-upplevelsen? Är det någon som är proffs på att spa-hacking så är det Sara.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten: Poddavsnitt 106: Healing, vanor & spa-hacking

2022-03-24
Länk till avsnitt

Syra, makeup och bröllopssnack med Johanna

I detta avsnitt får Sara och Yasemin besök av hudspecialistbloggaren Johanna Millerhovf. De blev ett fullmatat avsnitt med fokus på hur du bäst förbereder huden inför bröllopet. Är det en maxad syra-kur som gäller och vilken är egentligen den bästa behandling att välja inför den stora dagen? Då Johanna även är makeupartist passar Sara och Yasemin på att ställa frågor om den perfekta basen, vad gör man om en stor finne dyker upp inför bröllopet ahh? Och mycket mer, lyssna in!   

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 105: Syra, makeup och bröllopssnack med Johanna

2022-03-17
Länk till avsnitt

Maria Ahlgrens checklista för hud och kost

Maria Ahlgren är tillbaka och gästar podden och i detta avsnitt guidas vi igenom en checklista för kosten under dygnets timmar och om kosten, beroende på när du äter den, kan påverka huden. Maria delar recept och självklart must-haves i både skafferi och badrumsskåp. Specifikt en produkt fångade både Saras och Yasemins intresse!

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 104: Maria Ahlgrens checklista för hud och kost

2022-03-10
Länk till avsnitt

Så behandlar du Psoriasis

Denna vecka pratar vi om hudsjukdomen Psoriasis som drabbar mellan 250 000 till 300?000 personer i Sverige. Psoriasis innebär att kroppens immunsystem inte fungerar som det ska. Även om de inte finns en bot för sjukdomen så finns bra anpassad behandling för att lindra. Lyssna in för ett samtal på ämnet. 

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 103: Psoriasis

2022-03-03
Länk till avsnitt

Hairtalk med Emelie

Det blir ett kärt och efterlängtat återseende i detta avsitt. Emelie Johansson är frisör, influencer och väldigt hudvårdskunnig, de flesta känner henne via kontot Hairtalkbyemelie på instagram. Idag blir det djupdykning i hårvård och vi får väldigt mycket bra tips på hur man behandlar håravfall, hur man ger volym till ett livlöst hår och tips på ett superenkelt knep att få håret att se nytvättat ut längre utan att använda torrschampo.

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 102: Hairtalk med Emelie

2022-02-24
Länk till avsnitt

Livscykel, hudvård och mogen hy

I detta avsnitt får Sara och Yasemin finbesök av Saras mamma Mikaela. Veckans ämne är hudens livscykel, mogen hy, hur huden påverkas av klimakteriet, hudförändringar och varför spf är så viktigt. Det blir hudvårdsnörderi på högsta nivå. Mikaela avslöjar att hon har en helt egen hudvårdshörna med handfat i sin walk-in-closet och alla kokeshidockorna hon samlat på dig under åren lever i små samhällen.. detta härliga avsnitt vill ni verkligen inte missa!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 101: Livscykel, hudvård och mogen hy

2022-02-17
Länk till avsnitt

Så behandlar du Keratosis Pilaris

Vi ser att de finns en hel del frågetecken kring Keratosis Pilaris, vad är de och varför får vissa de och andra inte? Och varför i hela friden kallas de för chicken skin? I veckans podd reder vi ut alla frågor och självfallet får ni våra allra bästa tips för att behandla detta ibland envisa tillstånd.

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 100: Så behandlar du Keratosis Pilaris

2022-02-10
Länk till avsnitt

Ni frågar, vi svarar 2.0

För några veckor sen frågade vi er på hudspecialistens instagram om era frågor kring hudvård, hudtillstånd, makeup, ja allt som hör till de lilla ordet HUD. Vi fick in så många bra frågor som vi grottar ner oss i under dagens podd! 

Produkterna som nämns i podden hittar på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 99: Ni frågar - vi svarar

2022-02-03
Länk till avsnitt

Best of budget

Alla vill ha bra hudvård och att hitta de riktiga guldklimparna för ett bra pris är inte helt lätt. Därför har Sara och Yasemin inför detta avsnitt sökt de bästa produkterna och satt ihop en hel rutin med utgång från att de max får kosta 300kr/st. Vi får också tips på makeup och produkter till kroppen. Lyssna och inspireras!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 98: Best of budget

2022-01-27
Länk till avsnitt

De-stress med yoga coachen Julia

Vare sig du är en person som startat detta år i 180 eller tagit det lugnare tempot så är dagens podd något för dig. Vi gästades nämligen av underbart härliga Julia Samuelsson från healworlds.me. Hon är bland annat yoga lärare och ayurveda coach, hur spännande och intressant! Vi pratar om hur man hittar balans i vardagen och stressar ner, varför yoga och meditation är så värdefull att utföra, såklart hudvård och mycket mer!    Redan nu så vill vi hinta om att avsnittet innehåller en kortare meditation, så hitta en lugn plats, kanske lägg en mask och luta dig tillbaka för att lyssna in avsnittet.

 

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 97: De-stress med yoga coachen Julia

2022-01-20
Länk till avsnitt

Våra bästa skin hacks

Hur kan man förenkla sin vardagsrutin, vilka är de bästa multiprodukterna och riktiga everyday heroes? Sara och Yasemin bjuder på smarta skin-hacks och självklart också sina bästa tips. Sara har hittat cremen som lever upp till minimalistens önskemål och Yasemin tipsar om sin absolut bästa SOS-produkt. De avslöjar också att de inte använder dekolletageprodukt men har ett annat knep för att behandla hals och dekolletage.

Produkterna som nämns hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 96: Våra bästa skin hacks

2022-01-13
Länk till avsnitt

Lär känna Sara och Yasemin - This or That

Nytt år och vi tänkte kick-starta detta poddår med ett mer personligt avsnitt där tar tempen på varandra, ja lite som hudvårdande parterapi. Hur har vår vår resa i hudvårdsbranschen sett ut, vi får äntligen själva svara på programpunkten This or That och mycket mer. Hoppas ni tycker de är kul att lära känna oss mer efter ja nu nästan 100 avsnitt tänkte vi att de var på sin plats.

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 95: Lär känna Sara och Yasemin - This or That

2022-01-06
Länk till avsnitt

Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

I detta avsnitt firar Sara och Yasemin in det nya året genom att avslöja vilka hudvårsprodukter som kammat hem priset som bästa rengöring, serum, creme och mask. Här är det ni lyssnare som fått rösta fram favoriterna och det var en jämn kamp i kategorierna rengöring och mask. Nu är vinnarna presenterade och de är...

Produkterna som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 94: Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

2021-12-30
Länk till avsnitt

Sensai med hudvårdsexperten Henric

Hoppas ni har en underbar jul med nära och kära. Dagen till ära har Sara & Yasemin en julklapp till just er -  Hudvårdsexperten Henric gästar och trion djupdyker i hudvårdmärket Sensai, produkter av otroligt hög kvalitet.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 93: Sensai med hudvårdsexperten Henric

2021-12-23
Länk till avsnitt

Så funkar hudens stamceller med Dr.Levy

Förra veckan gästades podden av dermatologen Dr.Phillipe Levy och CEO Julien Levy. Denna vecka fortsätter vi detta spännande samtal om märkets ursprung och historien bakom en av världens pionjärer inom icke-kirurgiska estetiska behandlingar. Detta avsnitt bjuder på en djupdykning i hur de dermala stamcellerna fungerar och hur man kan trigga dem genom specifika ingredienser. För det är just i dermis (mellersta hudlagret) som kollagenet bildas och för att bibehålla hudens spänst och elasticitet behöver vi trigga rätt stamceller. Sara och Yasemin utmanas i en utbildande lek som får alla att förstå hur en stamcell fungerar. Spännande och otroligt intressant!

2021-12-16
Länk till avsnitt

Framtidens hudvård med Dr.Levy

I veckans avsnitt får Sara och Yasemin sällskap av Dr.Phillip Levy och Julien Levy. Far och son, grundare och CEO av ett av världens främsta hudvårdsmärken vars  unika stamcellskomplex gör märket till ett av de mest spännande och innovativa inom hudvård. Vi guidas genom märket och dess historia med dermatologen Dr. Phillip Levy i spetsen. Vi djupdyker i hudens funktion estetiska behandlingar, hudvård och såklart hudens egna stamceller. 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 91: Framtidens hudvård med Dr.Levy

2021-12-09
Länk till avsnitt

Hudvård till nästa lyx-nivå

På söndag är det andra advent, någon mer som bara älskar julen? Både Sara och Yasemin är så pepp på julstjärnor och tillhörande musik. Förutom jul så snackade duon såklart massa hudvård och de på temat LYX. Ni vet när man vill ta sin hudvårdsrutin till nästa lyx-nivå genom att addera ett nytt serum, creme eller varför inte makeup palett som är top of the top, sån dröm!

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se:Poddavnsitt 90: Hudvård till nästa lyx-nivå

2021-12-02
Länk till avsnitt

Vinterhudens 10 måsten

Hur får man huden att överleva en lång kall vinter med många temperaturväxlingar? Sara och Yasemin ger oss 10 tips för att ansikte och kropp ska hålla sig så balanserad som möjligt. Är det läge att byta ut rengöringen och har det någon betydelse om man håller händerna varma och halsduken ren? Många tänkvärda tips som faktiskt gör skillnad och givetvis produkttips som gör jobbet.

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Vinterhudens 10 måsten

2021-11-25
Länk till avsnitt

Hudvård med Daniel Paris

Stackars Yasemin som brutit foten, hon stannade hemma denna vecka och så skötte Sara spakarna i studion. Vad passade då bättre än att bjuda in en gäst och till duos stora glädje så hade Daniel Paris möjlighet att kika förbi studion. Daniel är både programledare, influencer och författare. De blev ett riktigt härligt avsnitt med allt från min dåliga matlagning, barnböcker till såklart massa härligt prat om hudvård.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 88: Hudvård med Daniel Paris

2021-11-18
Länk till avsnitt

Hudvård för alla sinnen

Hudvård triggar nästan alla sinnen och denna vecka djupdyker duon i just de. Lyssna in allt från härliga konsistenser till ljuvliga dofter. Och även hudvård för de sjätte sinnet, när du inte kan sätta ord på hur bra en produkt är utan du bara vet!

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: 87: Hudvård för alla sinnen

2021-11-11
Länk till avsnitt

Guide till rätt hudvårdsmärke

Hur väljer man hudvårdsmärke när det finns så otroligt många olika på marknaden och hur vet man om man väljer rätt? Det finns några knep man kan ta till för att snabbt manövrera sig fram i hudvårdsdjungeln. Som vanligt delar Sara och Yasemin sina tips men avslöjar också vilka som är deras absoluta favoritmärken. Vi får också höra om tar upp i veckans avsnitt. Vi får också höra om födelsedagsresor och husbilar.

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 86: Guide till rätt hudvårdsmärke

2021-11-04
Länk till avsnitt

Allt du någonsin velat veta om huden och dess funktioner

Kroppens största organ huden fascinerar oss dagligen. Den täcker nästan 2 m² och utgör nära en sjättedel av vår kroppsvikt men hur mycket vet du om den egentligen? I veckans podd får du en snabbkurs i allt du behöver veta om huden. Vad heter hudens lager och vad är dess funktion, allt de vet du snart! In och lyssna. 

Alla produkter som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavnsitt 85: Allt du någonsin velat veta om huden och dess funktioner

2021-10-28
Länk till avsnitt

Poddavsnitt 84: Fridas hud, kost och träningstips

Sara tränar två gånger i veckan, Yasemin tränar inte alls just nu. Hur håller man i med träningen och hur ska man göra för att komma igång? Idag gästas podden av hudterapeutkollegan Frida som just nu är inne i en period med en variant av 16 weeks of hell. En mer intensiv och extrem träningsform kräver disciplin, kontrollerad kosthållning och att man är noga med att stretcha. Frida delar sina stretchtips, ger tips på hur du ska komma igång med din träning och självklart får vi veta vilka favoritprodukter som finns i träningsväskan och vilken hudvård hon satsar på till hösten.

Alla produkter som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 84: Fridas hud, kost och träningstips

2021-10-21
Länk till avsnitt

Vi besöker hudens goda bakterier

Denna vecka pratar duon om hudens goda bakterier, svampar mm som alla lever på hudens yta. 

Förutom att själva prata om mikrobiom så besökte de även Skinome Projects egna labb för att komma de goda bakriterna riktigt nära. In och lyssna! 

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 83: Vi besöker hudens goda bakterier

2021-10-14
Länk till avsnitt

Lyssnarfråga: Vad menas med ?Fungal akne?

Har du hört talas om "fungal akne" och vet du att det inte är akne utan orsakas av en form av jästsvamp? Lyssnaren Maja har hört av sig och vill att Sara och Yasemin förklarar vad det är och hur det skiljer sig mot vuxenakne. I dagens avsnitt får vi en förklaring kring begreppet "fungal akne", vad man kan göra för att förebygga och när det är läge att kontakta en hudläkare. Att boosta hudens goda bakterier är helt rätt väg att gå för att finna balansen mellan bakterier och svamp i huden och som vanligt bjuder Sara och Yasemin på fina produkttips. 

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 82: Lyssnarfråga: Vad menas med "Fungal akne"

 

2021-10-07
Länk till avsnitt

Önskegästen Lena från SkinCeuticals

Veckans avsnitt har en önskegäst! Flera lyssnare har hört av sig till Yasemin och Sara om att de önskar ett avsnitt med SkinCeuticals och självklart tar de till sig av önskemålen och bjuder in produktansvarige Lena Engman. Lena ger oss en rejäl resa genom Skinceuticals produkter, vilka som passar vem och avslöjar såklart även hennes egna hemliga knep för att spetsa till produkterna. Detta är ett avsnitt för dig som redan älskar SkinCeuticals men även ett riktigt spännande avsnitt för dig som kanske inte kommit i kontakt med märket innan.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 81: Önskegästen Lena från SkinCeuticals

2021-09-30
Länk till avsnitt

Before After - Idas & Annas hudvårdsresa

I veckans avsnitt ringer Sara och Yasemin upp och pratar med två kunder som med egna ord berättar om sina fantastiska hudresor. Ida och Anna delar sina hudvårdshistorier där Ida haft problem med eksem och torr hud sedan hon var liten och Anna som kämpat med att bli av med sina finnar och röda akneärr. Resultaten är fantastiska och deras berättelser är verkligen inspirerande.

Alla produkter i poddavsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 80: Ida och Annas fantastiska hudresor

2021-09-23
Länk till avsnitt

Så blir du hudsmart

Veckans avsnitt blev en mix av lite allt möjligt med utgångspunkten - hudsmart. Vare sig du är en nybörjare eller hudvårdsnörd så finns de något för dig, in och lyssna!

Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: [email protected]

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 79: Så blir du hudsmart

2021-09-16
Länk till avsnitt

Trendspaning - Back to basics

I veckans avsnitt kikar Sara och Yasemin igenom vilka hudvårdstrender som hittills vuxit sig starka i år och vad som kommer att fortsätta dominera 2021. Just "back to basic" är den röda tråden i avsnittet och det pratas även om IR bastu, glassbilen i yoga-liven och vi får också veta vad Saras farfar önskar sig mest av allt i födelsedagspresent.

Alla produkter i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 78: Trendspaning - Back to basics

2021-09-09
Länk till avsnitt

Så reducerar du röda- och mörka akneärr

Denna vecka tar Sara & Yasemin upp de ständigt aktuellt ämnet: Akneärr

Vad är det för skillnad på röda (postinflammatoriskt erytem) och mörkare (postinflammatorisk hyperpigmentering) ärr? Vilka är de mest effektiva produkterna för hemmabruk? 

Duon ringer även upp Margareta Frohm Nilsson som är medicinsk doktor, specialist i dermatologi och driver Hudläkargruppen på Riddargatan i Stockholm för att prata om ämnet. De går även in på behandlingsalternativ för akneärr när det är i form av upphöjningar och fördjupningar. 

In och lyssna! 

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 77: Så reducerar du röda- och mörka akneärr

2021-09-02
Länk till avsnitt

Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

Hur påverkas huden under dygnet och spelar det egentligen någon roll vilka produkter man har morgon och kväll? En lyssnare som jobbar natt inom vården har hört av sig och önskar hjälp med upplägget av sin rutin. Sara och Yasemin pratar om den cirkadiska rytmen i kroppen, hur huden påverkas under dygnets 24h och hur man ska lägga upp sin rutin för att stödja hudens egna funktioner.

Alla produkter som nämns i podden hittar ni på Hudspecialisten.se: Hudens dygnsrytm - dag & nattrutinen

2021-08-26
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.