Sveriges 100 mest populära podcasts

Hudspecialistpodden

Hudspecialistpodden

Podden för dig som älskar hudvård! Hudterapeuterna och bloggarna Sara och Yasemin delar med sig av sina allra bästa tips i ett nytt avsnitt varje fredag. Produceras i samarbete med Skincity.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hudspecialistpodden.podbean.com

Avsnitt

Ingredienserna du behöver

I veckans avsnitt lotsas vi genom vilka ingredienser man bör kika efter i sina produkter och vilka Sara och Yasemin tycker att man ska satsa lite extra på. Vi får veta ingrediensernas effekt, verkan och vilka som är favoriterna. Julfeelingen fortsätter, Sara maxar julborden och vi får en nostalgitripp i julkalendrarna genom åren.

Produkterna som nämns hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 142: Ingredienserna du behöver

2022-12-01
Länk till avsnitt

Must-Haves under 300kr

Sara och Yasemin fick en fråga om att göra ett avsnitt med de BÄSTA produkterna under 300kr. Sagt och gjort - marknaden är scannad och i veckans avsnitt berättar duon om de produkter som hamnar allra högst upp på den hudvårdande prispallen.

 

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 141: Must-Haves under 300kr 

2022-11-24
Länk till avsnitt

Skin Rehab

Nu är vintern här och huden behöver all hjälp den kan få för att hållas i balans. Sara och Yasemin har fått många frågor om man hur man egentligen gör de - huden står ju inför så många hudutmaningar under årets kalla månader.

Så i veckans podd går duon igenom olika tillstånd som kan uppkomma - torrhet, känslighet, eksem, plitor, keratosis pilaris, eksem m.f.l och vad man kan göra åt de. Det här behövs redas ut! De checkar in sig på ett skin rehab helt enkelt och du är såklart inbjuden!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 140: Skin Rehab

2022-11-17
Länk till avsnitt

Efva Attling om livet, hudvård och karriären

Veckans avsnitt gästas av en ikon. Efva Attling berättar öppenhjärtligt om hur hon blev smyckesdesigner och vägen dit, sångkarriären och tiden då hon var modell och vi får såklart också höra mer om de egna hudvårdsfavoriterna. Ett härligt och inspirerande avsnitt om livet, hur man ser på hudens åldrande och om glädjen och balansen i livet!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Efva Attling

2022-11-10
Länk till avsnitt

Produkter vi köper om och om igen

Ett lyssnarmail har trillat in med önskan om produkter som duon köper om och om igen. Liksom favoriter som man inte kan leva utan och exakt de innehåller veckans avsnitt! Har ni samma favoriter? 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 138: Produkter vi köper om och om igen 

2022-11-03
Länk till avsnitt

Hudvårdens do´s and dont´s

Ett av de första poddavsnitten var hudvårdens Do´s and dont´s och de var ett väldigt uppskattat avsnitt. Så himla roligt! Vad passar då bättre än att göra en fortsättning. De finns ju faktiskt en hel del att ta upp på ämnet. Varför duschar Sara kallt och vill mixa banan och lax och varför har Yasemin tre olika nyanser av sin concealer - svaren hör du i veckans podd: Hudvårdens do´s and dont´s

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 137: Hudvårdens do´s and dont´s

2022-10-27
Länk till avsnitt

Vi gästas av hudvårdsgurun Ole Henriksen

Det är en legend i studion! Ole Henriksen som är grundare till det lekfulla, effektiva och innovativa märket Ole Henriksen Skincare gästar och genast fylls hela studion av energi, dans och glädje! Vi får en resa genom Danmark, Hollywood, hudvård, glamour, wellness och positive thinking.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 136: Vi gästas av hudvårdsgurun Ole Henriksen

2022-10-20
Länk till avsnitt

Möt en face yoga guru

Denna vecka hoppade Frida från hudspecialisten in i studion med Sara för att prata om face yoga, något som de båda är helt hooked på. Och vad vi förstår är de många av er som också upptäckt de många fördelarna med face yoga då frågorna ökar - så himla roligt!

För att riktigt kunna grotta ner sig och lära sig allt om face yoga ringde duon upp Pia Airaskorpi som är skinfluencer @piakorpia, sjuksköterska och grundare av KORPIA Face Yoga. En så härlig och inspirerande kvinna som gjorde att vi ville göra face yoga pronto. Hoppas och tror ni kommer bli lika peppade!

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 135: Möt en face yoga guru

2022-10-13
Länk till avsnitt

Aromaterapi med Decléor

Denna vecka välkommas vi in i aromaterapins värld! Sara och Yasemin gästas av Linda från Decléor som lär oss allt om aromatiska växtessenser och dess effekt på huden. Visste du att Decléor har erbjudit förstklassig aromaterapi i över 35år - direkt från hudvårdsmeckat Paris. Så spännande eller hur! 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 134: Aromaterapi med Decléor

2022-10-07
Länk till avsnitt

Kompletta A-vitaminskolan med Madde

Det var längesen Sara och Yasemin riktigt djupdykte i den fantastiska ingrediensen A-vitamin. Vad säger senaste forskningen och hur skiljer de olika formerna av A-vitamin åt?

Såklart benar duon också ut vilken typ som passar just din hud och till deras hjälp har de denna vecka en gäst i studion - hudterapeut kollega Madelene så är grymt vass på A-vitamin. Ladda upp med en ansiktsmask och ta del av avsnittet. 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 133: Kompletta A-vitaminskolan med Madde

2022-09-29
Länk till avsnitt

Möt nästa generations natureceuticals - Plantheque

Vi får lära känna ett helt nytt märke på marknaden i detta avsnitt. Vi snackar nästa generations natureceuticals! Plantheque heter märket som bygger på effektiva och aktiva ingredienser, genomtänkta formulas med ett stort hållbarhetstänk som genomsyrar hela märket. Podden gästas av Carolin som är utbildningsansvarig på Plantheque och som guidar oss genom nya spännande ingredienser och produkter. 

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 132: Möt nästa generations natureceuticals - Plantheque

2022-09-22
Länk till avsnitt

Allt om Mantle och cannabeauty

Har i hört talas om hudvårdsmärket mantle? Vet ni vad cannabeauty är? Sara och Yasemin gästas idag av grundarna till hudvårdsmärket Mantle, Josefin och Stina, som öppenhjärtligt berättar allt om Mantles framgångssaga. Vi får oss en lektion i vad CBD är, hur det utvinns och vilka fördelar det har för huden. 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar man på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 131: Allt om Mantle och cannabeauty

2022-09-15
Länk till avsnitt

Behandling på klinik med DOCTOR K

Hösten är här och nu är ett perfekt tillfälle för att kickstarta denna hud-höst med en behandling. Men vilken behandling passar just din hud? De kan vara lite klurigt att veta så därför bjöd podd-duon denna vecka in Dikea Ottobre från kliniken DOCTOR K för att reda ut alla frågetecken. Lyssna in! 

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 130: Behandling på klinik med DOCTOR K

2022-09-08
Länk till avsnitt

Höstfavoriter

Hösten bjuder alltid på nyheter och i veckans avsnitt kikar Sara och Yasemin igenom nyheter som kommit och hintar om nyheter som kommer. Nyheter för hår, hud och kropp är i fokus men vi får också höra om en helt ny, spännande och unik molekyl och ingrediens NEAR1 som precis lanserats i en glödhet nyhet från Verso.

Alla produkter som nämns i podden finns samlat på Hudspecialisten.se: Podd 129: Höstfavoriter

 

2022-09-01
Länk till avsnitt

Den ultimata BUS-guiden

Sommaren är över och hösten står för dörren. Hur passande är inte då att prata BUS, så vi kan hålla den där solkyssta looken vid liv. I dagens avsnitt delar Sara och Yasemin sina bästa Brun-utan-sol tips för att behålla sommarnyansen. Den ultimata BUS-guiden helt enkelt!   Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 128: Den ultimata BUS-guiden
2022-08-25
Länk till avsnitt

Ute är det nya inne

Duon förlänger sommaren genom att vara ute så mycket som möjligt och ja, till och med hudvårdsruinen görs ute. De bjuds på naturmask i deras ekobar, häng med!  

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 127: Ute är det nya inne

2022-08-17
Länk till avsnitt

Den kompletta serumguiden

Boosters, ampull, punktbehandling, essence - kärt barn har många namn brukar de ju heta och de gäller verkligen för serumet. Den kommer i många olika former och i veckans avsnitt reder Sara och Yasemin ut vad som egentligen är vad. Vilken typ av serum ska du välja till just din hud? Lyssna in så reder duon ut alla frågetecknen. 

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 126: Den kompletta serumguiden

2022-08-11
Länk till avsnitt

Makeup, hud och hår med Browfelicia

Felicia Kjellgren är tillbaka som gäst i podden och Sara har åkt på en dunderförkylning och ligger hemma för att kurera sig. Yasemin och Felicia pratar om allt från bröllopsplaner till makeup, hår och hudvårdsfavoriter. Vi får också ta del av Felicias smarta och grymma skinhacks.

Alla produkter som nämns i podden finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 125: Makeup, hud och hår med Browfelicia

2022-08-04
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Guide till rätt hudvårdsmärke

Så har vi kommit till sista avsnittet i serien sommarspecial!

Hur väljer man hudvårdsmärke när det finns så otroligt många olika på marknaden och hur vet man om man väljer rätt? Det finns några knep man kan ta till för att snabbt manövrera sig fram i hudvårdsdjungeln. Som vanligt delar Sara och Yasemin sina tips men avslöjar också vilka som är deras absoluta favoritmärken. Vi får också höra om tar upp i veckans avsnitt. Vi får också höra om födelsedagsresor och husbilar.

Alla produkter som nämns finns på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 86: Guide till rätt hudvårdsmärke

2022-07-28
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Hitta ditt glow

Dags för det tredje avsnittet i serien sommarspecial!

Att Yasemin och Sara älskar glow kan nog ingen ha missat och i dagens avsnitt delar de med sig av sina beauty-hacks. Som vanligt delar de med sig av grymma quick-fix-tips och hur du successivt bygger upp en naturlig och hållbar lyster. Vi får också höra hur otroligt viktig en specifik glowprodukt är för Saras mamma...

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 57: Hitta ditt glow

2022-07-21
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Do?s and Don?ts

De andra avsnittet sommarspecial är här

Kan man mixa syror från olika märken? Och hur är det med sol och syror egentligen - funkar det? Vad säger Sara och Yasemin om att använda retinol på dagen? I veckans poddavsnitt får vi vägledning hur vi undviker de vanligaste fallgroparna inom hudvård och vi får även lära oss av hudterapeuternas egna misstag...

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 9: Do?s and Don?ts

2022-07-14
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Glowfood med Maria Ahlgren

Den första av fyra härliga sommarspecialer med favoriter i repris är här. 

Sara och Yasemin gästas av journalisten och författaren Maria Ahlgren. De djupdyker i kost och beautytrender från de största beautymetropolerna och hur hudvårdskulturen skiljer sig mellan bland annat Japan och Sverige. Vi får veta Marias hudvårdsfavoriter och självklart delar hon recept på en grön supersmoothie som huden kommer att älska!

Produkter ur avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 70: Glow-food med Maria Ahlgren

2022-07-07
Länk till avsnitt

Skinhacks on the go

Sara och Yasemin gör sig redo för sommarsemestern och ger sina snabba skinhacks både inför och under ledigheten. Hur ska man tänka? Vilka produkter ska man prioritera när man reser och vilka är de fem stegen man absolut inte hoppar över trots ledighet? Sara ger också sina tre tips hur man enkelt och smidigt går från jobb till AW på mindre än 5minuter. Full rulle med många sprakande tips!

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 120: Skinhacks on the go

2022-06-30
Länk till avsnitt

Så tar du hand om huden från topp till tå

Det är ju så lätt att lägga allt krut i hudvården på ansiktet och att kropp, händer, fötter och hår hamnar i skymundan. De är de hög tid att ändra på de -  idag dyker Sara och Yasemin ner i varför man ska och bör ta hand om resten av kroppen. Dessutom får ni duons favoriter i varje kategori. 

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 119: Så tar du hand om huden från topp till tå

2022-06-23
Länk till avsnitt

Pipett eller pump, burk eller tub - Vad är bäst?

I detta avsnitt fångar Sara och Yasemin upp en fråga från en lyssnare som undrar hur hudvårdstillverkarna gör när de väljer förpackning till sina produkter och varför de använder plast, glas, pipett eller burk. Sara och Yasemin reder ut vad som spelar in vid val av viss förpackning och tar upp hudvårdsmärkena Verso och Medik8 som exempel. 

Produkterna som nämns i podden finner du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 118: Pipett eller pump, burk eller tub - Vad är bäst?

2022-06-16
Länk till avsnitt

Så påverkas huden av HEV- och IR-ljus

Denna vecka gästas Sara och Yasemin av Lina Persson som är hudterapeut och produktexpert hos solskyddsmärket Heliocare. Duon vill veta mer om hur huden påverkas av olika typer strålning.

Visst ni tex att UVB endast står för 5% av solens UV-strålning och resten, 95% är UVA? Så intressant! Och hur mycket påverkas huden egentligen av infrarött ljus (IR) och High-Energy Visible Light (HEV), lyssna in så reder vi ut frågetecknen.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 117: Så påverkas huden av HEV- och IR-ljus

2022-06-09
Länk till avsnitt

Well-ageing med Filorga

Vad är well-ageing? Stress, både yttre och inre, samt miljö påverkar hudens åldrande och kan påverka hur snabbt huden åldras i förtid. I detta avsnitt får Sara och Yasemin besök av Jessica Jelencovich som är produktspecialist på Filorga och som guidar oss genom Filorgas magiska sortiment. Filorga riktar sig främst till mogen hy, den hud som börjat tappa spänst och volym. Produkterna stöttar och hjälper hudens funktioner för en naturlig well-ageing.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 116: Well Ageing med Filorga

2022-06-02
Länk till avsnitt

Philippa Parnevik om sin hudcancer

Denna vecka har Sara och Yasemin med Philippa Parnevik via länk som väldigt ärligt och öppet berättar om sin hudcaner. Philippa var bara 20år när hon fick diagnosen malignt melanom ? den allvarligaste formen av hudcancer. Lyssna in hennes historia och viktiga budskap. 

 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 115: Philippa Parnevik om sin hudcancer

2022-05-26
Länk till avsnitt

Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?

Idag ska vi djupdyka och kika på huden på djupet, vad är det som är underliggande och som inte syns på ytan? Sara och Yasemin får huden scannad av Lena på SkinCeuticals för att se vad som faktiskt döljer sig under ytan. Hur mycket fukt har Sara lyckats bygga upp med alla sina ögonprodukter och hur omfattande är Yasemins pigmenteringar? Att scanna huden är ett perfekt hjälpmedel för att stötta huden här och nu. Lena kan också se om Sara och Yasemin verkligen är noga med rengöring och spf.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 114: Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?

2022-05-19
Länk till avsnitt

Allt om solskydd, UV och soleksem

Det är äntligen dags för den årliga solskyddsbonanzan. Detta är förmodligen det mastigaste spf-avsnitt Sara och Yasemin någonsin kört. Vi guidas genom UV-strålar, soleksem, solskydd för olika hudtyper, solskydd i olika konsistenser och hur stor del av solskyddet som är UVA-skydd. 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 113: Allt om solskydd, UV och soleksem

2022-05-12
Länk till avsnitt

Så behandlar du pigmenteringar utan syra och retinol

Nu i vårsolen duon nog inte ensamma om att brottas med de där envisa pigmenteringarna som så lätt kommer upp till ytan. Därför bjöd Sara och Yasemin in CLINICCAREs expert Håkan Wahlström som har otroligt stor kunskap i ämnet. 

I avsnittet grottar de ner oss i allt som har med pigment att göra. Vad är en pigmentering? Vad är fräknar, skillnaden hypo- och hyperpigmentering och mycket mer. In och lyssna

Produkterna i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 112: Så behandlar du pigmenteringar utan syra och retinol

2022-05-05
Länk till avsnitt

Vi svarar på era frågor

Det rasade in frågor till Yasemin och Sara efter en frågestund på instagram så de valde att tillägna ett helt avsnitt med att svara på på dessa. Hur är det exempelvis med retinol inför graviditet? Kan man behandla kejsarsnittsärr på samma vis som akneärr? Behöver man värma upp en produkt innan den appliceras? Förbered er på ett maraton av frågor och svar på allt inom hudvård och olika hudtillstånd. 

Produkterna i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 111: Vi svarar på era frågor

2022-04-28
Länk till avsnitt

Akne och Skin Positivity med Sofia Grahn

Det var längesen som Sara och Yasemin blev så berörda och samtidigt inspirerade som av veckans podd. Ska du lyssna in ett avsnitt denna vår så är de detta! Veckans gäst är en som duon längtat efter lite extra nämligen Sofia Grahn som är influencer och akneaktivist. Ni känner säkert igen henne från instagram under kontot @isofiagrahn där hon delar sin resa med akne helt ofiltrerat. Avsnittet innehåller skin positivity, resan med akne, Sofias hudvårdande prispall och mycket mer. Lyssna in! 

Alla produkter som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten: Poddavsnitt 110: Akne och Skin Positivity med Sofia Grahn

2022-04-21
Länk till avsnitt

Så behandlar du Perioral Dermatit

Perioral Dermatit är ett hudtillstånd som Sara och Yasemin dagligen får frågor om. En hudsjukdom som tycks bli allt vanligare och något som självklart bör kikas närmare på. Duon går igenom allt från vad PD är, varför tillståndet uppkommer till hur du bäst behandlar och förebygger. Sara som själv kan få Perioral Dermatit berättar sina erfarenheter - dos and don'ts samt så har de med sig några riktigt bra produkttips. Lyssna in!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 109: Perioral Dermatit

2022-04-14
Länk till avsnitt

Stora C-vitaminguiden

I veckans avsnitt får vi hjälp att kryssa oss igenom alla olika varianter av C-vitaminprodukter och grymma råd på vad man kan satsa på om man är nyfiken eller vill hitta någon ny produkt. Vi får tips på allt från serum till mask och lyssnaren Emelie får ett smörgårdsbord av produkter att välja på. Vi får också höra att Yasemin äntligen varit på spa och att Sara har fått en riktig pollenchock!

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 108: Stora C-vitaminguiden

2022-04-07
Länk till avsnitt

Beautytrender & hudvårdskalas

Hudspecialistpodden fyller 2år och de firas i studion med gamla minnen och de senaste beautytrenderna. Sara och Yasemin har scannat av marknaden för att se vilka som är de där trenderna som kommer kanta hudvårdssvärlden under året. Och vad vore ett kalas utan en fin present, in och lyssna...

Stort tack till alla ni underbara lyssnare för att ni är med tjejerna varje vecka!

2022-03-31
Länk till avsnitt

Healing, vanor & spa-hacking

Denna vecka får vi tips på hur man kan göra vardagen mer helande för ett bättre välmående. Kan man göra sin hudvårdsrutin utomhus, vad är kryoterapi och vilka knepen för att få den bästa spa-upplevelsen? Är det någon som är proffs på att spa-hacking så är det Sara.

Alla produkter som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten: Poddavsnitt 106: Healing, vanor & spa-hacking

2022-03-24
Länk till avsnitt

Syra, makeup och bröllopssnack med Johanna

I detta avsnitt får Sara och Yasemin besök av hudspecialistbloggaren Johanna Millerhovf. De blev ett fullmatat avsnitt med fokus på hur du bäst förbereder huden inför bröllopet. Är det en maxad syra-kur som gäller och vilken är egentligen den bästa behandling att välja inför den stora dagen? Då Johanna även är makeupartist passar Sara och Yasemin på att ställa frågor om den perfekta basen, vad gör man om en stor finne dyker upp inför bröllopet ahh? Och mycket mer, lyssna in!   

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 105: Syra, makeup och bröllopssnack med Johanna

2022-03-17
Länk till avsnitt

Maria Ahlgrens checklista för hud och kost

Maria Ahlgren är tillbaka och gästar podden och i detta avsnitt guidas vi igenom en checklista för kosten under dygnets timmar och om kosten, beroende på när du äter den, kan påverka huden. Maria delar recept och självklart must-haves i både skafferi och badrumsskåp. Specifikt en produkt fångade både Saras och Yasemins intresse!

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 104: Maria Ahlgrens checklista för hud och kost

2022-03-10
Länk till avsnitt

Så behandlar du Psoriasis

Denna vecka pratar vi om hudsjukdomen Psoriasis som drabbar mellan 250 000 till 300?000 personer i Sverige. Psoriasis innebär att kroppens immunsystem inte fungerar som det ska. Även om de inte finns en bot för sjukdomen så finns bra anpassad behandling för att lindra. Lyssna in för ett samtal på ämnet. 

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 103: Psoriasis

2022-03-03
Länk till avsnitt

Hairtalk med Emelie

Det blir ett kärt och efterlängtat återseende i detta avsitt. Emelie Johansson är frisör, influencer och väldigt hudvårdskunnig, de flesta känner henne via kontot Hairtalkbyemelie på instagram. Idag blir det djupdykning i hårvård och vi får väldigt mycket bra tips på hur man behandlar håravfall, hur man ger volym till ett livlöst hår och tips på ett superenkelt knep att få håret att se nytvättat ut längre utan att använda torrschampo.

Alla produkter som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten: Poddavsnitt 102: Hairtalk med Emelie

2022-02-24
Länk till avsnitt

Livscykel, hudvård och mogen hy

I detta avsnitt får Sara och Yasemin finbesök av Saras mamma Mikaela. Veckans ämne är hudens livscykel, mogen hy, hur huden påverkas av klimakteriet, hudförändringar och varför spf är så viktigt. Det blir hudvårdsnörderi på högsta nivå. Mikaela avslöjar att hon har en helt egen hudvårdshörna med handfat i sin walk-in-closet och alla kokeshidockorna hon samlat på dig under åren lever i små samhällen.. detta härliga avsnitt vill ni verkligen inte missa!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 101: Livscykel, hudvård och mogen hy

2022-02-17
Länk till avsnitt

Så behandlar du Keratosis Pilaris

Vi ser att de finns en hel del frågetecken kring Keratosis Pilaris, vad är de och varför får vissa de och andra inte? Och varför i hela friden kallas de för chicken skin? I veckans podd reder vi ut alla frågor och självfallet får ni våra allra bästa tips för att behandla detta ibland envisa tillstånd.

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 100: Så behandlar du Keratosis Pilaris

2022-02-10
Länk till avsnitt

Ni frågar, vi svarar 2.0

För några veckor sen frågade vi er på hudspecialistens instagram om era frågor kring hudvård, hudtillstånd, makeup, ja allt som hör till de lilla ordet HUD. Vi fick in så många bra frågor som vi grottar ner oss i under dagens podd! 

Produkterna som nämns i podden hittar på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 99: Ni frågar - vi svarar

2022-02-03
Länk till avsnitt

Best of budget

Alla vill ha bra hudvård och att hitta de riktiga guldklimparna för ett bra pris är inte helt lätt. Därför har Sara och Yasemin inför detta avsnitt sökt de bästa produkterna och satt ihop en hel rutin med utgång från att de max får kosta 300kr/st. Vi får också tips på makeup och produkter till kroppen. Lyssna och inspireras!

Produkterna som nämns i avsnittet hittar du på hudspecialisten.se: Poddavsnitt 98: Best of budget

2022-01-27
Länk till avsnitt

De-stress med yoga coachen Julia

Vare sig du är en person som startat detta år i 180 eller tagit det lugnare tempot så är dagens podd något för dig. Vi gästades nämligen av underbart härliga Julia Samuelsson från healworlds.me. Hon är bland annat yoga lärare och ayurveda coach, hur spännande och intressant! Vi pratar om hur man hittar balans i vardagen och stressar ner, varför yoga och meditation är så värdefull att utföra, såklart hudvård och mycket mer!    Redan nu så vill vi hinta om att avsnittet innehåller en kortare meditation, så hitta en lugn plats, kanske lägg en mask och luta dig tillbaka för att lyssna in avsnittet.

 

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 97: De-stress med yoga coachen Julia

2022-01-20
Länk till avsnitt

Våra bästa skin hacks

Hur kan man förenkla sin vardagsrutin, vilka är de bästa multiprodukterna och riktiga everyday heroes? Sara och Yasemin bjuder på smarta skin-hacks och självklart också sina bästa tips. Sara har hittat cremen som lever upp till minimalistens önskemål och Yasemin tipsar om sin absolut bästa SOS-produkt. De avslöjar också att de inte använder dekolletageprodukt men har ett annat knep för att behandla hals och dekolletage.

Produkterna som nämns hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 96: Våra bästa skin hacks

2022-01-13
Länk till avsnitt

Lär känna Sara och Yasemin - This or That

Nytt år och vi tänkte kick-starta detta poddår med ett mer personligt avsnitt där tar tempen på varandra, ja lite som hudvårdande parterapi. Hur har vår vår resa i hudvårdsbranschen sett ut, vi får äntligen själva svara på programpunkten This or That och mycket mer. Hoppas ni tycker de är kul att lära känna oss mer efter ja nu nästan 100 avsnitt tänkte vi att de var på sin plats.

Alla produkterna finns samlade på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 95: Lär känna Sara och Yasemin - This or That

2022-01-06
Länk till avsnitt

Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

I detta avsnitt firar Sara och Yasemin in det nya året genom att avslöja vilka hudvårsprodukter som kammat hem priset som bästa rengöring, serum, creme och mask. Här är det ni lyssnare som fått rösta fram favoriterna och det var en jämn kamp i kategorierna rengöring och mask. Nu är vinnarna presenterade och de är...

Produkterna som nämns i avsnittet hittas på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 94: Lyssnarnas nyårskarameller - här är era favoritprodukter!

2021-12-30
Länk till avsnitt

Sensai med hudvårdsexperten Henric

Hoppas ni har en underbar jul med nära och kära. Dagen till ära har Sara & Yasemin en julklapp till just er -  Hudvårdsexperten Henric gästar och trion djupdyker i hudvårdmärket Sensai, produkter av otroligt hög kvalitet.

Produkterna som nämns i podden hittar du på Hudspecialisten.se: Poddavsnitt 93: Sensai med hudvårdsexperten Henric

2021-12-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.