Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Renoveringsfrossa

Renoveringsfrossa

Podden om renoveringar, stora som små, inne som ute. Eller varför inte allt på en gång! Vi diskuterar högt och lågt. Det är Cissi som renoverar "by the book" och har faktaboken i handen. Annelie kör lite på känn och ofta med det som finns i garaget. Same same but different. Vi brinner för renovering och älskar att frossa i färg och form.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

renoveringsfrossa.podbean.com

Avsnitt

Hyresrätt, hur gör jag då?

Nu vänder vi blickarna till dig som bor i hyresrätt eller vill förändra utan att renovera. Tillsammans med Gabriella går vi igenom vad man kan göra om man inte får måla eller tapetsera om. Går det att skapa hemkänsla ändå? Vi frossar i massor av bra tips på hur du enkelt förändrar känslan i ditt hem med enkla medel.

2020-10-22
Länk till avsnitt

Uppåt väggarna

Hur går det egentligen till när man gör en tapetkollektion? Vi pratar med Sara Berqqvist, designer på Sandberg Wallpaper, som berättar mer om hur hon går från idé till färdigt resultat. Vi får även historierna bakom kollektionen Löfstad och Nippon. Som vanligt bjuder vi på ett och annat tips!

2020-10-15
Länk till avsnitt

Hjälp, jag törs inte

Idag gästas vi av Nina och Carita med olika inställning till renovering. Nina tycker att renovera är riktigt obehagligt och ångestframkallande medan Carita gärna renoverar men ändå kan känna sig begränsad. Vi tar oss an ämnet renoveringsrädsla för att få veta mer om vad som hindrar dom från att stället känna renoveringsfrossa.

2020-10-01
Länk till avsnitt

Renovera drömkåken, eller?

Vi har bjudit in Einar från Skandiamäklarna som berättar vilka renoveringar som lönar sig att göra inför försäljning av ditt boende och vilka du inte borde göra. Detta och mycket mer i dagens avsnitt!

2020-09-24
Länk till avsnitt

Plantera mera - höst

Vårt avsnitt Plantera mera från säsong 1 blev så omtyckt att vi nu bjudit in Hanna igen som berättar vad som behöver göras i trädgården till hösten. Vad ska klippas, hur förvarar man medelhavsväxter över vintern och vad kan man plantera nu?

2020-09-17
Länk till avsnitt

Antik som taktik

I säsongens första avsnitt tar Björn från Bills Gård med er på en stilhistorisk resa och ger er konkreta tips och trix för hur ni skapar eller återskapar en äldre stil i ert hem.

2020-09-10
Länk till avsnitt

Varför har vi så många grillar älskling?

I säsongens sista program får vi lära oss om de vanligaste misstagen vi gör när man grillar. Vi pratar om hur grillning har utvecklats från engångsgrill till fullutrustat utekök, en riktig materialsport. De som gästar oss i detta avsnitt är Erik Wetterhall som säljer färg till vardags och är grillmästare på kvällstid. Vi har också med oss Thomas från Ofyr som pratar om moderna designgrillar.

2020-05-28
Länk till avsnitt

Det är utsidan som räknas

I alla fall om du fortfarande kör på linjen "snyggare än grannens". I veckans avsnitt pratar vi fasad för hela slanten och dess olika behandlingar.

2020-05-14
Länk till avsnitt

Plantera mera

Plantera mera, eller planera mera! Idag har besök av trädgårdsarkitekten Hanna som jobbar på Blomstertorget i Linköping. Vi pratar rabatter, gödsel, gräsmattor och om att anlägga och planera en trädgård, ny som gammal. Många fina tips utlovas som vanligt!

2020-05-07
Länk till avsnitt

Färgbombad

Visst låter det härligt att bli bombad med färg? Denna vecka pratar vi om mitt, Cissis absoluta favoritämne, nämligen färgpsykologi och färglära. Vi tar er med i ett avsnitt som garanterat ger er aha-upplevelser och konkreta tips hur du kan tänka när du väljer färg till ditt hem. Hur börjar man, hur hittar jag den röda tråden? Dessa frågor besvarar vi i programmet!

2020-04-30
Länk till avsnitt

Golvad

I dagens avsnitt pratar vi om olika sorters golv och hur man tar hand om dem. Annelie har fått låna hem två olika slipmaskiner för att reda på skillnaden. Ni kommer också få lära er hur ni såpabehandlar och målar rutmönster.

2020-04-23
Länk till avsnitt

Undvik psykbryt

Det är inte ovanligt att man bråkar och blir osams under renoveringar, eller rent av går isär när drömkåken står klar.

Hur undviker man det på bästa sätt? En del kanske skulle gå isär om de inte renoverade?

En som kan hjälpa oss med dessa frågor är familjeterapeuten Gunilla Ringdahl som gästar oss i detta program!

2020-04-16
Länk till avsnitt

Stajla på Öschötska

Vi har besök av virvelvinden Eva som jobbar som stylist och konsulterar de som vill ha en förändring i hemmet. Eva älskar att använda det som redan finns i hemmet, men att göra en rockad av rubbet. Ofta blir man hemmablind och ser inte vad man har, kanske finns det något i sovrummet som kan göra underverk i vardagsrummet?!

2020-04-09
Länk till avsnitt

Snyggare trall än grannen

Vill du också ha en snyggare trall än grannen? Såklart!! Vi kick-startar vårt första program med hur du ska rengöra din trall och går igenom vilka olika behandlingsalternativ som finns och även vilka misstag du INTE vill göra. 

2020-04-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.