Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tillsammans mot miljonen

Tillsammans mot miljonen

Här är finanspodden för dig som kanske inte vill lyssna på de allra nördigaste samtalen men där du samtidigt vill lära dig mer kring börs och aktier och kanske framför allt få hjälp att komma igång med ditt sparande. I Calles och Mohammeds väg mot miljonen kommer det pratas om allt från att bygga sin egen pengamaskin till konkreta aktietips och aktiestrategier. Börsen är för alla, oavsett kunskaps- eller ambitionsnivå.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/tillsammansmotmiljonen

Avsnitt

Sinnessjuk bubbla eller inte?

[]
2021-01-14
Länk till avsnitt

På?t igen

I det senaste avsnittet diskuterar vi fyrverkerier, nyårslöften, Greta, hållbarhet, börsutsikter, massor av intressanta aktier, daytrading samt pandemins fortsatta inverkan på ekonomin
2021-01-07
Länk till avsnitt

Slutet gott, allting gott

Analysskolan tar vid där den avslutades vid föregående avsnitt...
2020-12-31
Länk till avsnitt

Tipsen för aktieanalysen

Hur ska man tänka när man analyserar en aktie? Här ger vi dig 10 snabba, enkla knep för att lyckas!
2020-12-24
Länk till avsnitt

Magsårens börsår

Året närmar sig sitt slut och det är dags att ge sig på en summering. Vad vi tar med oss från året som vanligt. Våra tankar kring nästa år. Aktiecase bjuds det också på. In och lyssna!
2020-12-17
Länk till avsnitt

Kvalitetsaktierna som gillas

I veckans avsnitt pratar vi Latour, Beijer Ref, EQT och Sagax på aktiefronten.

Mycket som händer i de tre förstnämnda aktierna, den sistnämnda förtjänar dock kanske lite mer uppmärksamhet än vad den får. Ett fastighetsbolag som levererat starkt under flera år och under detta stökiga år tydligt visat att det är bättre att sitta på logistikkåkar än kontor och retail.

Vi har fått många frågor angående förändringar kring den norska källskatten, det ska besvaras.

Vi diskuterar även hur man ska tänka kring möjligheten att slippa betala amortering på sina bostadslån.
2020-12-10
Länk till avsnitt

Inga gratisluncher på börsen, men...

I veckans avsnitt pratar vi rekordbörs och diskuterar portföljuppbyggnaden i Spiltan Investmentbolag samt sparknep och ensamhet i spåren av corona, med börshataren Rickard. Mohammed ska även utmanas i frågesport där en lunch står på spel!
2020-12-03
Länk till avsnitt

Experten på investmentbolag med sina bästa tips

Ni som lyssnat på podden vet att vi brukar prata oss varma om investmentbolag som investeringsalternativ. Vad passar då inte bättre än att bjuda in en expert på området, nämligen Marcus Fridell, som delar med sig av sina bästa tips och vilka bolag han gillar mest just nu?
2020-11-26
Länk till avsnitt

Fonderna för portföljen

Det är torsdag och ett nytt avsnitt av Tillsammans mot miljonen är nu ute! Mycket fokus på fonder denna gång. Hur ska man tänka när man ska välja fonder? Vad ska man ta hänsyn till? Vilka fonder gillar vi? Aktivt vs passivt förvaltade fonder, hur ska man tänka? Det och mycket mer... Börsläget gås också igenom och lite aktiespaningar ovanpå det, ni missar väl inte detta?

2020-11-19
Länk till avsnitt

Den där jäkla rotationen

Coronaförlorare har gjort comeback i spåren av de senaste vaccinnyheterna och många coronavinnare har tappat kraftigt. Vad kan vi förvänta oss härnäst?
2020-11-12
Länk till avsnitt

Live från Parken

Det fick bli en liten ihopsnickrad nödlösning till dagens avsnitt. Då kontoret stängts ner pga corona så har jag och Mo inte kunnat podda som planerat denna vecka. MEN, som ni alla vet så körde vi ju en livepodd förra veckan så vi tänkte att vi helt enkelt kör ut det som ett vanligt poddavsnitt också. Det är inte optimalt men så blir det ibland. Trevlig lyssning önskas oavsett!
2020-11-05
Länk till avsnitt

Bästa tipsen mitt i börsraset

Finbesök i poddstudion då Nicklas Andersson från Avanza och Albin Kjellberg från EFN Marknad gästar! Vi pratar det minst sagt skakiga börsläget just nu, utdelningar, värde- vs tillväxtinvesteringar, multipelexpansion, digitalisering och blankningar. Trevlig lyssning!
2020-10-29
Länk till avsnitt

Den långsiktige bör passa på

[]
2020-10-22
Länk till avsnitt

Tydligen bara på Spy Bar

[]
2020-10-15
Länk till avsnitt

Han där uppe har koll

[]
2020-10-08
Länk till avsnitt

Därför platsar aktien i portföljen

[]
2020-10-01
Länk till avsnitt

Skogshuggaren och soon to be miljonären

[]
2020-09-24
Länk till avsnitt

Att konvertera en börshatare

[]
2020-09-17
Länk till avsnitt

Börsoptimism inför hösten

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen pratar vi om den senaste tidens jojobörs, där en techfrossa plötsligt slog till. Som bortblåst nu? Och vad tror vi om börshösten? Vi går också igenom ämnet börsintroduktioner och tittar lite extra på Readlys notering.
2020-09-10
Länk till avsnitt

Kul att köpa kursdubblare

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen back tradear Calle och Mohammed vilka aktier man borde köpt, svarar på lyssnarnas frågor, definierar risk/reward samt diskuterar parekonomi.
2020-09-03
Länk till avsnitt

Investmentbolag å annat sköj

Andra veckan i sträck! Hösten är här, men börsen är stekhet . Vi går igenom veckan som gått, och tar tempen på portföljerna. Det blir en fördjupning i investmentbolag, med snack om substansrabatter och premier, och så några rader om hållbara fonder. Eller är de så hållbara? Veckans ord ovanpå det, innan kör in på upploppet. Trevlig lyssning!
2020-08-27
Länk till avsnitt

Marken är vår

I veckans avsnitt snackar vi börsläge och bostadsaffärer MEN framförallt delar Mohammed med sig av sin otroliga resa från krig och misär till där han befinner sig idag. In och lyssna, det är måste! Och för er som missat det, fr.o.m. nu släpper vi ett nytt avsnitt varje torsdag!
2020-08-20
Länk till avsnitt

Bli en bättre investerare - förstå rapportperioden

Alla bolag du äger i aktieportföljen rapporterar sina siffror varje kvartal. Försäljning, marginaler och vinst. Nu har vi precis lagt en rapportsäsong till handlingarna och i vanlig ordning har vi sett kraftiga rörelser i de flesta bolag. Hur ska man som sparare tänka kring sina innehav? Vad kan driva en aktie upp eller ned under denna period? I dagens avsnitt av Tillsammans mot miljonen går vi igenom allt (förhoppningsvis) du behöver veta och förstå kring ämnet. Trevlig lyssning!

2020-08-03
Länk till avsnitt

Mänsklig värme, snälla kom närmre

Våra barn har fått världens bästa mammor! Det är ingenting som tas upp i dagens podd (där det pratas barnspar) men både jag och Mohammed konstaterade snabbt efter inspelningen att våra barn, Leon och Sibel, är så lyckligt lottade. Superlativen räcker inte till för att beskriva dessa två supermänniskor. Vi ville bara förmedla den lilla hyllningen och såklart säga... in å lyssna på avsnittet!!
2020-07-20
Länk till avsnitt

Aktietips och bubbelgum

I dagens avsnitt svarar vi enkom på våra lyssnares inskickade frågor. Hur ska man tänka kring utdelningsaktier? Investmentbolag? Hur tänker vi kring bottenfiske i utbombade aktier? Det och mycket, MYCKET mer. Det e bara in å lyssna!

2020-07-06
Länk till avsnitt

Börshajen svänger förbi

[]
2020-06-22
Länk till avsnitt

Gör inte som Mohammed

Gör inte som Mohammed - där har ni framgångsreceptet på börsen... ?

I vårt femte avsnitt av Tillsammans mot miljonen kommer jag och @mohammedsvagtillmiljonen prata om misstag på börsen, hur man kan undvika dem och vad vi kan dra för lärdomar av de misstag vi gör.

Och nej, Mohammed är nog tyvärr inte värst av oss, jag har gjort några riktigt dyrköpta misstag under åren ?? MEN förhoppningsvis gör våra misstag oss till bättre investerare i längden! Så lyssna på podden och börja från och med idag att hålla koll på de mentala fällor som är så himla lätta att trampa i där ute i börsdjungeln. Trevlig lyssning!

2020-06-08
Länk till avsnitt

Varning för sömnpiller

Idag är det fokus på vad du ska titta på innan du ska köpa aktier där vi lägger lite extra krut på värderingen av aktier. Hur gör man och vad ska man tänka på? Det och mycket mer i poddens fjärde avsnitt så in och lyssna!
2020-05-25
Länk till avsnitt

Enkla men värdefulla knep

I poddens tredje avsnitt försöker podduon slå hål på de förutfattade meningar som finns kring börsen hos de som ännu inte vågat ta steget och börja spara i aktier. Det behöver varken vara svårt eller tidskrävande och riskerna bör inte överdrivas givet ett väldiversifierat och långsiktigt sparande. Så hur går man tillväga när man ska öppna ett konto och inhandla sina första fonder, investmentbolag eller aktier? Och vad ska man tänka på? Calle och Mohammed går igenom ämnet och bjuder även på kloka investeringsråd och investeringsstrategier.

2020-05-11
Länk till avsnitt

Doggie bag är en bra början

[]
2020-04-27
Länk till avsnitt

Den långa vandringen

[]
2020-04-13
Länk till avsnitt

Snart premiär för Tillsammans mot miljonen!

[]
2020-04-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.