Sveriges 100 mest populära podcasts

Tillsammans mot miljonen

Tillsammans mot miljonen

Här är finanspodden för dig som kanske inte vill lyssna på de allra nördigaste samtalen men där du samtidigt vill lära dig mer kring börs och aktier och kanske framför allt få hjälp att komma igång med ditt sparande. I Calles och Mohammeds väg mot miljonen kommer det pratas om allt från att bygga sin egen pengamaskin till konkreta aktietips och aktiestrategier. Börsen är för alla, oavsett kunskaps- eller ambitionsnivå.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/tillsammansmotmiljonen

Avsnitt

61. Läge för upprekyl

[]
2021-10-14
Länk till avsnitt

60. Kikar på stabila utdelningsaktier redan nu

I veckans avsnitt av Aktiespararnas podcast Tillsammans mot miljonen med Calle och Mohammed snackar duon såklart om den stökiga börsen, skenande priser på alla möjliga håll, kraftigt fallande bnp i Sverige och sist men inte minst listas också 20 aktier som förslag till utdelningsportföljen.
2021-10-07
Länk till avsnitt

59. Börsen i behov av multivitamin

Börsen är fortsatt svag där ränteoro tycks blandas med tillväxtoro, vilket skapar en knepig miljö att äga aktier i. Och vad ska man satsa på nu då? Tillväxt eller värde? Mot miljonen vill vi alla, många aktörer där ute försöker kapitalisera på den starka trenden. Vi bjuder på ett aktiecase. Lite snack kring riktkurser blir det också. In och lyssna!
2021-09-30
Länk till avsnitt

58. Megasnabb rekyl eller början på slutet?

[]
2021-09-23
Länk till avsnitt

57. Hur mycket tålamod har marknaden?

I veckans avsnitt snackar vi cigg och snus i form av Swedish Match, lite H&M som fortsatt har det kämpigt, sjuka rörelser i Elos Medtech, Kina, inflation (igen, ja...), Zoom, Scandic OCH det bottenlösa hatet mot elsparkcyklar.
2021-09-16
Länk till avsnitt

56. Svårt att välja ben

Då var det dags för återstart av podden! Calle och Mohammed är tillbaka i poddstudion och delar med sig av sina tankar kring börsen just nu, en börs som är rätt svår att få grepp om för tillfället.
2021-09-09
Länk till avsnitt

55. Gott å blandat

[]
2021-07-01
Länk till avsnitt

54. Det går framåt!

En liten frågestund där vi pratar alltifrån valutaexponering, hur man sätter riktkurser, prognoser och hur inflation påverkar både börs och våra egna plånböcker.
2021-06-24
Länk till avsnitt

53. Svårslagen historik

Vi fokuserar allena på våra svenska investmentbolag! Vilka underliggande innehav som finns, ägare, premier, rabatter, historik, u name it. Vi sållar ut vilken mix av bolag vi tycker passar bäst för den långsiktiga portföljen. Spana in allt detta i veckans avsnitt!
2021-06-17
Länk till avsnitt

52. Pump n dump 4ever

I veckans avsnitt pratar vi tips inför sommarbörsen, börsläget just nu, värderingar, SBB:s fortsatta shopping, nya Gamestop, Spacs, kursraketer OCH aktuella "pump and dump-fall".
2021-06-10
Länk till avsnitt

51. Comeback för älskade aktien

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen pratar vi lockelsen att välja "fel" jämförelseindex, rapportvinnare och förlorare, inflation, placeringsstrategier och mycket mycket mer.
2021-06-03
Länk till avsnitt

50. Njuter från sidlinjen

I avsnitt 50 konstaterar vi att tillväxtaktier verkar komma in i värmen igen i takt med att inflationsoron svalnat något och den amerikanska långräntan är nere på den lägsta nivån på tre veckor. Vi noterar att kryptomarknaden svänger som aldrig förr och diskuterar huruvida räntefonder hör hemma i portföljen eller inte.
2021-05-27
Länk till avsnitt

49. Bottenkänning?

Börsen fortsätter att vara svag med tech som fortsatt sänke, dags att våga vara mer positiv eller fortsätta stå vid sidlinjen? Handelsbanken Hållbar Energi har inte varit en rolig fond att äga senaste månaderna, 165 000 ägare bara via Avanza. Krypto har inte heller varit särskilt kul. Svårt läge generellt men vi gör vårt bästa för att reda ut läget och komma med lite tips. In och lyssna!
2021-05-20
Länk till avsnitt

48. Tuffa beslut i svår tid

Börsen är svag och det främst på grund av en uppvaknande inflation. Hur ska man tänka kring sina tillväxtaktier i portföljer? Ska man äga nåt annat istället? Finns det några lågt värderade tillväxtbolag? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen
2021-05-13
Länk till avsnitt

47. Säljer vi i maj då eller?

Sell in may and go away? Lätt att känna att det hade varit rätt efter tisdagens stängning. Men börsen visade styrka och kom hämtade snabbt tillbaka fallet under onsdagen. Nu får vi se vad som händer framöver och vad som ska styra börsen framöver. Ränta/inflation och värderingar på ena sidan, starka positiva vinstrevideringar och en ekonomi som är på god väg tillbaka på andra sidan. Vi pratar även några intressanta case, spridda inom olika sektorer.
2021-05-06
Länk till avsnitt

46. Sist på bollen?

I veckans avsnitt pratar vi en del rapporter som kommit in. Spelsektorn i fokus på marknaden just nu. EVO upp som en sol, Kindred och Kambi ner som en pannkaka. Och Mo har nått sin miljon! Så kul! Det pratar vi om. Och våra bästa tips för den som ännu inte kommit igång på sin miljonjakt.
2021-04-29
Länk till avsnitt

45. Hemnet-knarkarna ett fint narrativ

I veckans avsnitt pratar vi de senaste dagarnas börsturbulens, rapporter, Hemnet-notering, Boozt vs Zalando och mycket mer. In och lyssna!
2021-04-22
Länk till avsnitt

44. "Spökstäda" oss tillbaka?

I veckans avsnitt pratar vi börsen just nu, omvända vinstvarningar, Powercell, H&M, Hexatronic, Boozt, lite inflation och spökstäder. In och lyssna!
2021-04-15
Länk till avsnitt

43. Bolagen du vill hitta tidigt

[]
2021-04-08
Länk till avsnitt

42. Oj, vad den stack då!

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen tittar vi närmare på ett par intressanta aktier, en av dem i Aktiespararnas barnsparportfölj, och en favoritfond. Börsläge och ränteläge (som ju hänger ihop) diskuteras också samt lyssnarfrågor.
2021-04-01
Länk till avsnitt

41. SPAC-attack

[]
2021-03-25
Länk till avsnitt

40. Svårt att blunda för räntan

I veckans avsnitt pratar vi börsen just nu och de lärdomar vi kunnat dra från coronacraschen och fram till i dag. Framtida trender till följd av pandemin. Det blir, i vanlig ordning numera, diskussion kring värde vs tillväxt och även en del cleantech på det. Utöver detta även tankegångar kring jämställdhet på börsen. Och vet ni, allt detta med vår eminenta gäst, ingen mindre än Frida Bratt! Det ni!
2021-03-18
Länk till avsnitt

39. Heta trenden här för att stanna

I veckans avsnitt pratar vi intressanta aktier efter senaste tidens kraftiga svängningar, SPAC:s, korruptionsskandaler i Indien, Internationella kvinnodagen, räntor och inflation och mycket mer. Trevlig lyssning!
2021-03-11
Länk till avsnitt

38. Därför plockar vi in aktierna

Rörelserna är fortsatt stora på världens börser och "kampen" mellan värde- och tillväxtaktier fortsätter. Läget är svåranalyserat men vi försöker bena ut det så gott det går. Mycket fokus på ränta vs värderingar. Vi pratar också SBB och de olika analyser som verkar finnas kring bolaget. Vissa säger sälj, vissa skriker köp. Vi går även igenom några av våra portföljinnehav i våra Aktiespararna-portföljer.
2021-03-04
Länk till avsnitt

37. Stora rörelser på svajig börs

Att syssla med betalda samarbeten blir allt vanligare på sociala medier. Inget konstigt med det. Att folk på finans-Insta har betalda samarbeten med exempelvis fondrobotar, nej det är inget konstigt med det. MEN vad händer när en känd aktieprofil gör ett betalt samarbete med ett bolag som ska göra en nyemission och ska in på börsen och där denne profil uppmanar dig som följare att teckna den här aktien? 

Det ska vi prata om i podden.

Vi tar även upp hur du som ny på börsen bör tänka kring dina första investeringar.På bolagsfronten gör vi några intressanta reflektioner och frågan är om den något skakiga börsen bara samlar kraft för att fortsätta uppåt eller om vi kan förvänta lite sämre börstider närmaste tiden.
2021-02-25
Länk till avsnitt

36. Kanske inte det bästa avsnittet vi gjort

Det händer grejer på flera håll på börsen! Nibe levererar kanonsiffror men faller, Fingerprint hämtar sig snabbt efter sin katastrofrapport (vilket skedde efter podden spelades in...) och populära Stillfront faller tvåsiffrigt på sin rapport. Det måste det pratas om. Börsintroduktioner är stekhett, hur ska man tänka där? 
2021-02-18
Länk till avsnitt

35. Då ska du sälja!

I dagens avsnitt lägger vi mycket tid på att prata om när man ska sälja en aktie. Inte helt lätt och inte något det pratas speciellt mycket om i denna börshausse. Det pratas ju BARA om vilka aktier som ska växa ett par hundra procent de kommande åren. Typ. Vi kollar även läget med Gamestop-aktien, med börsen generellt och med våra nya svenska börsjättar.


2021-02-11
Länk till avsnitt

34. Dags att se över portföljen

[]
2021-02-04
Länk till avsnitt

33. Föredömet

Calle och Mohammed snackar börs och aktier med fokus på dessa områden:

Aktieforumens maktRapportkommentarerFörväntningar på rapportperiodenGlobala fonder utan FAANG som största innehav

Sen pratas det Spotify med den återkommande gästen Rickard Almqvist.

2021-01-28
Länk till avsnitt

32. Är det NU det vänder för sektorn??

[]
2021-01-21
Länk till avsnitt

31. Sinnessjuk bubbla eller inte?

[]
2021-01-14
Länk till avsnitt

30. På?t igen

I det senaste avsnittet diskuterar vi fyrverkerier, nyårslöften, Greta, hållbarhet, börsutsikter, massor av intressanta aktier, daytrading samt pandemins fortsatta inverkan på ekonomin
2021-01-07
Länk till avsnitt

29. Slutet gott, allting gott

Analysskolan tar vid där den avslutades vid föregående avsnitt...
2020-12-31
Länk till avsnitt

28. Tipsen för aktieanalysen

Hur ska man tänka när man analyserar en aktie? Här ger vi dig 10 snabba, enkla knep för att lyckas!
2020-12-24
Länk till avsnitt

27. Magsårens börsår

Året närmar sig sitt slut och det är dags att ge sig på en summering. Vad vi tar med oss från året som vanligt. Våra tankar kring nästa år. Aktiecase bjuds det också på. In och lyssna!
2020-12-17
Länk till avsnitt

26. Kvalitetsaktierna som gillas

I veckans avsnitt pratar vi Latour, Beijer Ref, EQT och Sagax på aktiefronten.

Mycket som händer i de tre förstnämnda aktierna, den sistnämnda förtjänar dock kanske lite mer uppmärksamhet än vad den får. Ett fastighetsbolag som levererat starkt under flera år och under detta stökiga år tydligt visat att det är bättre att sitta på logistikkåkar än kontor och retail.

Vi har fått många frågor angående förändringar kring den norska källskatten, det ska besvaras.

Vi diskuterar även hur man ska tänka kring möjligheten att slippa betala amortering på sina bostadslån.
2020-12-10
Länk till avsnitt

25. Inga gratisluncher på börsen, men...

I veckans avsnitt pratar vi rekordbörs och diskuterar portföljuppbyggnaden i Spiltan Investmentbolag samt sparknep och ensamhet i spåren av corona, med börshataren Rickard. Mohammed ska även utmanas i frågesport där en lunch står på spel!
2020-12-03
Länk till avsnitt

24. Experten på investmentbolag med sina bästa tips

Ni som lyssnat på podden vet att vi brukar prata oss varma om investmentbolag som investeringsalternativ. Vad passar då inte bättre än att bjuda in en expert på området, nämligen Marcus Fridell, som delar med sig av sina bästa tips och vilka bolag han gillar mest just nu?
2020-11-26
Länk till avsnitt

23. Fonderna för portföljen

Det är torsdag och ett nytt avsnitt av Tillsammans mot miljonen är nu ute! Mycket fokus på fonder denna gång. Hur ska man tänka när man ska välja fonder? Vad ska man ta hänsyn till? Vilka fonder gillar vi? Aktivt vs passivt förvaltade fonder, hur ska man tänka? Det och mycket mer... Börsläget gås också igenom och lite aktiespaningar ovanpå det, ni missar väl inte detta?

2020-11-19
Länk till avsnitt

22. Den där jäkla rotationen

Coronaförlorare har gjort comeback i spåren av de senaste vaccinnyheterna och många coronavinnare har tappat kraftigt. Vad kan vi förvänta oss härnäst?
2020-11-12
Länk till avsnitt

21. Live från Parken

Det fick bli en liten ihopsnickrad nödlösning till dagens avsnitt. Då kontoret stängts ner pga corona så har jag och Mo inte kunnat podda som planerat denna vecka. MEN, som ni alla vet så körde vi ju en livepodd förra veckan så vi tänkte att vi helt enkelt kör ut det som ett vanligt poddavsnitt också. Det är inte optimalt men så blir det ibland. Trevlig lyssning önskas oavsett!
2020-11-05
Länk till avsnitt

20. Bästa tipsen mitt i börsraset

Finbesök i poddstudion då Nicklas Andersson från Avanza och Albin Kjellberg från EFN Marknad gästar! Vi pratar det minst sagt skakiga börsläget just nu, utdelningar, värde- vs tillväxtinvesteringar, multipelexpansion, digitalisering och blankningar. Trevlig lyssning!
2020-10-29
Länk till avsnitt

19. Den långsiktige bör passa på

[]
2020-10-22
Länk till avsnitt

18. Tydligen bara på Spy Bar

[]
2020-10-15
Länk till avsnitt

17. Han där uppe har koll

[]
2020-10-08
Länk till avsnitt

16. Därför platsar aktien i portföljen

[]
2020-10-01
Länk till avsnitt

15. Skogshuggaren och soon to be miljonären

[]
2020-09-24
Länk till avsnitt

14. Att konvertera en börshatare

[]
2020-09-17
Länk till avsnitt

13. Börsoptimism inför hösten

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen pratar vi om den senaste tidens jojobörs, där en techfrossa plötsligt slog till. Som bortblåst nu? Och vad tror vi om börshösten? Vi går också igenom ämnet börsintroduktioner och tittar lite extra på Readlys notering.
2020-09-10
Länk till avsnitt

12. Kul att köpa kursdubblare

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen back tradear Calle och Mohammed vilka aktier man borde köpt, svarar på lyssnarnas frågor, definierar risk/reward samt diskuterar parekonomi.
2020-09-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.