Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Bakom Fasadenpodden

Bakom Fasadenpodden

En öppenhjärtig podd med äkta känslor om resan vi kallar livet där det både är Helenah själv som delar sina tankar och inre resan och också gästas av både experter och andra människor med starka levnadshistorier. Alla delar för att Du ska känna igen dig och inte känna dig ensam. Vi pratar om ångest, verktyg för att hantera motgångar, relationer, anknytning och hur vi kommer framåt tillsammans mot den vi vill vara. Studios är Clarion Hotel Sign och Comfort Hotel Kista - stort tack till er! Introt är skapat av https://www.youtube.com/channel/UCWtFgusZT03fNCqtPBrhh9g

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/bakomfasaden

Avsnitt

38. Den högkänslige mannen del 2 - med Magnus Ekström

När Magnus hörde samtalet mellan mig och Paul del Valle hörde han av sig och vi upptäckte att vi har mycket gemensamt i tankar och erfarenheter.

Magnus som liten var en pojke med starka känslor, mogna funderingar och tankar och stort behov av meningsfulla samtal. När han blev äldre började han trycka ned den delen av honom för en version som samhället då visade var en "riktig" man, hur han skulle vara för att få tjejer och passa in. 

Det och mycket mer i veckans avsnitt med Magnus Ekström, som ni hittar på LinkedIn och Instagram: magnusekstrom_official.

Vi hoppas inspirera fler MÄNniskor att våga börja leva mer autentiskt, släppa fram den du är och förstå att du duger precis som du är.

Tills vi hörs igen, ta hand om dig!

2021-03-02
Länk till avsnitt

38. Trailer Den högkänslige mannen del 2 - Magnus Ekström

När du inte får lära dig att du kan vara den du är, utan agerar utifrån det skydd du byggt upp, kan du såra andra på vägen. Magnus berättar hur han i en period i livet levde allt annat än som den högkänsliga, snälla, kloka och inkännande person han är. Vad som sker när du lever så här i dig och hur han lever idag, lycklig gift sedan 17 år och mycket mer i morgondagens Bakom Fasadenpodden!
2021-03-01
Länk till avsnitt

37. Om känslomässigt medberoende

Redan när jag startade podden ville jag ta upp känslomässigt medberoende, men var mitt i mitt eget tillfrisknande samt hade stora kunskapsluckor.

Nu ett år senare (nästan) har jag hunnit göra en resa i tillfrisknande och jag delar med mig MYCKET av insikterna, med stöd av Bea från Training For Love, som även hon gjort denna resa och är utbildad medberoendeterapeut/coach.

För att gå kurs hos Bea och Theo, gå med i deras community eller gå i terapi gå till https://www.trainingforlove.com/

Du kan även se bra film och text på deras Instagram-konto: @training.for.love

Bea och jag kommer även att ha en LIVE där vi fortsätter svara på frågor, håll utkik på @bakomfasadenpodden på Instagram.

Tills vi hörs nästa gång; ta hand om dig! 

2021-02-23
Länk till avsnitt

37. Trailer Känslomässigt medberoende

Vad är omtanke, vad är medberoende? Imorgon hoppas vi kunna sprida mer kunskap, dock baserat mycket på egna erfarenheter eftersom det fortfarande forskas mycket i detta ämne. 

2021-02-22
Länk till avsnitt

36. Q&A Otrygg anknytning i kärleksrelationer - med Bea från Training For Love

I ett efterlängtat avsnitt pratar jag med min vän Bea från Training For Love om kärleksrelationer där båda parter har en otrygg anknytningsstil.  Bea och hennes partner Theo har själva gjort resan från att vara ambivalent och undvikande, otrygga anknytningar i relation och hjälper idag både singlar och andra par med sitt företag Training For Love. Vi pratar om våra egna erfarenheter och svarar på frågor som mina kära lyssnare har skickat in. Fokus blir på just relationen ambivalent och undvikande, då den är tveklöst mest vanlig då dessa både dras till och triggas som mest av varandra.  Vill du veta mer om hur du kan få hjälp av Bea och Theo, hittar du deras hemsida HÄR: https://www.trainingforlove.com/  Du kan testa deras community gratis i 2 veckor, gå utbildningar och göra samma resa som de har.  Du hittar dem även på Instagram @training.for.love https://www.instagram.com/training.for.love/?hl=en  Tack till er som skickade in frågor, till er som hör av er och till er som delar och fortsätter lyssna. Vi växer sakta men säkert och når ut till fler och fler.  Fortsätt att höra av er, jag nås på Instagram @bakomfasadenpodden - men glöm aldrig att din största trygghet och partner är du själv. Avsnittet är som vanligt inspelat på Clarion Sign, stort tack till dem! Tills vi hörs nästa vecka, ta hand om dig! 
2021-02-16
Länk till avsnitt

36. Trailer Otrygg ambivalent & undvikande i kärleksrelation

I veckans avsnitt delar Bea Dominic med sig både av hennes kärlekshistoria med sin partner Theo, hur de själva gått från otrygga till trygga, samt hjälper mig att svara på lyssnarnas frågor i detta ämne. I morgon i Bakom Fasadenpodden!

2021-02-15
Länk till avsnitt

35. När passion leder till utbrändhet - med Märta Lindqvist från ShimTALKS

Märta Lindqvist är en sådan där sol - en människa som lyser upp ett rum du vet. När Märta ler, stiger lyckohormonerna i betraktaren. Bakom fasaden på henne döljer sig 2 år av att vara sjuk i utmattning. Hon älskar sitt jobb och tvärtom vanliga missuppfattningar var det inte så att hon "slet ut sig pg av orimliga krav" utifrån, utan kanske snarare fanns orsaken på ett djupare plan där hennes passion drev henne utan att hon lyssnade inåt.

 Vi delar historiken med utmattning och att vilja hjälpa andra, vi är båda adopterade och vi delade också ett riktigt fint samtal där vi som lyssnare får höra både hennes egen erfarenhet av att vara utbränd och också hennes jobb idag med ShimTALKS. Hos ShimTALKS kan du gå kurser eller komma för att du vill i trygga händer få hjälp att hitta en bra matchning när du väljer att söka hjälp hos en coach eller terapeut. 

Om du vill komma i kontakt med dem eller läsa mer om verksamheten, klicka här: https://www.shimtalks.se/vilka-vi-ar/

Om du vill komma i kontakt med Märta, så finns ShimTALKS på Instagram och LinkedIn. Även Märtas sida @aswedishbusinesswoman går att nå henne på. 

Tack för att du lyssnar!

2021-02-09
Länk till avsnitt

35. Trailer Utbränd med Märta Lindqvist

Ett smakprov från veckans avsnitt som släpps imorgon där vi möter Märta Lindqvist som gjort och fortfarande gör en resa från utbränd till att kunna omvandla den passionen hon har till att hjälpa både sig själv och andra. Du hör det här imorgon kl. 05.00

2021-02-08
Länk till avsnitt

34. Inre läkande, triggers och hur du börjar din resa - med Leila Andersson

I säsongens första avsnitt möter vi en fantastisk kvinna som på ett vackert, varsamt och geniunt sätt vägleder oss. Leila Andersson är hälsoinspiratör, personlig coach, kursledare, mindfulnessinstruktör och yogalärare med över 15 års erfarenhet av personlig utveckling och ledarskap. Hon arbetar intuitivt med känslohantering, stresshantering, meditation och motivation. 2020 gavs hennes första bok, Hälsorebell, ut. En bok där du får läsa om hennes resa, få egna övningar och hjälp att starta din egen.

I avsnittet pratar vi just om hur 2020 har fört mer sig att en större del av oss har saktat ned och börjat söka efter "vem är jag?" och delar med oss om hur vi har tänkt, känt och gått vår egen väg. 

Leila skrev boken "Hälsorebell: läkning, näring och motivation för ett friare liv" för att skriva den bok hon själv hade behövt när hon gav sig ut på sin inre resa till att hitta den hon vill vara och den hon är innerst inne. Vi rekommenderar den varmt för dig som precis vaknat upp till att du önskar en förändring av ditt liv och att komma i bättre kontakt med dig själv. Den finns i alla bokhandlar men här kommer en länk till min favorit:

https://www.bokus.com/bok/9789151966755/halsorebell-lakning-naring-och-motivation-for-ett-friare-liv/

För dig som vill gå ett steg längre så kontakta gärna Leila på sociala medier:

Instagram @leilaandersson_ 

Facebook: Leila Andersson https://www.facebook.com/groups/252817979384886/about Hennes grupp som heter Heal your life, live your purpose; coaching & community

Som vanligt tack till dig som lyssnar, hör av dig och delar denna podd så att fler kan inspireras till att hitta sitt rätta jag. Ta hand om dig!

2021-02-02
Länk till avsnitt

34.Trailer Leila Andersson Holistisk Coach

I säsongspremiären får ni möta en klok och varm kvinna; Leila Andersson. Ett smakprov på avsnittet kommer här. Imorgon 05:00 kommer hela avsnittet - hörs då!

2021-02-01
Länk till avsnitt

BONUS - Till dig som behöver höra detta

Tack för i år, tacksam för DIG.
2020-12-23
Länk till avsnitt

Bonusmaterial Mannen Bakom Fasaden

Många män känner så här. De drar sig undan redan i dejtingfasen. Rädslan tar överhanden. Samtidigt som många kvinnor triggas i sin egen rädsla för avvisande och övergivenhet av detta beteende. En undvikande/ambivalent fälla.
2020-12-01
Länk till avsnitt

33. Mannen Bakom Fasaden - ett avsnitt till alla män och dig som älskar dem

Han har utåt sett allt. Men inombords sitter en liten pojke som bara vill bli sedd och älskad. Han jagar på, mäter sin lycka framgång & pengar men inuti är det tomt. Han flyr varje gång de obehagliga känslorna kommer och ryggsäcken blir allt mer tung.

FLickvännen vill laga honom, medan han inte vill inse att något är fel. Hon letar upp en gruppterapi för män och han går motvilligt dit, mest för att hon ska vara nöjd. 

Men där kommer vändpunkten och blir starten på en inre resa som han än idag är på. 

I barndomen finns en mörk hemlighet han inte pratat om och hans relationer är fortsatt svåra. Men ju längre han kommer på sin resa, desto fler insikter når han och mer inspirerar han andra.

När jag mötte honom på riktigt och inte bara i en skolkorridor eller på nätet, såg jag den här lille pojken glimta fram då och då. Sårbarheten när han vågade öppna sig är det vackraste jag sett. 

Den visade också vägen till att denna podd startades och min inre resa startade på riktigt. Han triggade igång mina skuggsidor, öppnade upp sår jag trott jag läkt och idag när vi sätter oss för att prata kan jag sitta där som den äkta Helenah och lyssna utan att ta allt personligt och utan att ta på mig ansvaret för att fixa honom.

Jag hoppas att ni liksom jag inspireras av Honom och kanske får det just dig att börja se dig i spegeln och våga starta din inre resa?

Dela och lyssna gärna flera gånger.

Avsnittet är det sista för säsong 1. Varmt tack til er alla och till Clarion Sign. 

Vi ses igen 2021.

Med värme, 

Helenah

2020-11-24
Länk till avsnitt

33. Trailer Mannen bakom fasaden

Hur mår män idag? Vad försigår bakom fasaden egentligen?
Ett avsnitt för alla män och dig som älskar dig. I säsongsavslutningen imorgon kl.05!

2020-11-23
Länk till avsnitt

32. Konsten att vara Robin - vägen genom suicidförsök och alkoholmissbruk

I veckans avsnitt får vi träffa Robin Araya som driver Instagramkontot och bloggen "Konsten att vara människa" och tar oss bakom fasaden på vad som ledde till hans djupa depression, varför han startade sin fantastiska podd, hans relation och hur han mår idag.

Robin är nykter alkoholist och vi pratar även om missbruket och hans tankar om det nu med lite perspektiv. Det är ett varmt samtal med mycket klokt som gav mig enormt mycket. Jag hoppas att det är samma för dig som lyssnar!

För dig som känner igen dig i att ha osund relation till alkohol så finns det bra hjälp att få på bla Anonyma Alkoholister. www.aa.se

För dig som vill identifierar dig som man och vill ha någon annan man att prata med, rekommenderar jag www.underkevlaret.se  "Killar som stöttar killar"

För dig som har suididtankar så rekommenderar jag www.suicidzero.se 

Robins fantastiska blogg når du på https://www.konstenattvaramanniska.com/

Avsnittet är inspelat på Clarion Hotel Sign.

Ta hand om dig!

2020-11-17
Länk till avsnitt

32. Trailer Robin Araya

Imorgon får vi höra Robins histora med djup depression, alkoholmissbruk drev honom till suicidförsök och vad som fick honom att välja att aldrig ge upp.

2020-11-16
Länk till avsnitt

31. Vi pratar PTSD Post traumatisk stress disorder - med Erica Bergkvist (favorit i REPRIS)

Denna vecka tar jag lov pg av restriktioner och ni får njuta av en repris av ett avsnitt som förtjänar att lyftas igen. 

Erica Bergkvist och jag satt i våras på vårt hotellrum på Elite Hotel Marina Tower och spelade in detta med en endast en mikrofon och en dator. 

Du får höra om hennes resa efter en våldtäkt i barndomen, PTSD och paniksyndrom, hemskt bemötande av vården som också i förlängningen leder till missbruk av lugnande och en människa som trots allt detta ändå aldrig ger upp. 

Stort tack till Erica som delar denna starka och gripande historia. 

2020-11-10
Länk till avsnitt

31 Trailer - Complex PTSD

Detta avsnitt är en repris av avsnitt 5 och lyfts fram denna vecka igen, för att det ska nå fler och alltså hjälpa fler. Erica berättar om sin starka historia med våldtäkt som barn, hemskt bemötande av vården och hur hon kämpat sig ur medicinmissbruk och för att våga ta hjälp igen. Just nu har vi en situation med starka restriktioner och därför blir det inte heller något nyinspelat avsnitt just denna vecka. 
2020-11-09
Länk till avsnitt

30. Finns den otrygga, desorganiserade anknytningen? - med Leg. Psykoterapeut Maria Granberg

Maria Granbergs praktik Betea är en av de som hjälper människor genom psykoterapi. Hennes metoder är många, som kombineras på bästa sätt beroende på hur du är som individ och ditt behov. Hon arbetar med anknytningsteorin, men lite annorlunda än så som vi har fått höra om tidigare i podden. Hennes dynamiska mognadsmetods-modell baserar sig på den utvecklade anknytningsteori som den amerikanska psykologen Patricia McKinsey Crittendens har utarbetat. Enkelt uttryckt så kvarstår anknytningstyperna "trygg och otrygg; ambivalent och undvikande", men där varje individ också kategoriseras med sammanlagt 21 strategier till hjälp. 

Vi försöker förklara så lätt det går i detta avsnitt och Maria berättar också varför Patricia hävdar att den otrygga, desorganiserade aknknytningen inte finns. 

Detta är en "fristående fortsättning" på min serie om anknytningsteorin och främst till er som inte helt känner igen er i den information och litteratur som idag finns om den otrygga, desorganiserade anknytnigen.

För att läsa mer om Maria eller kontakta henne för att få ditt skräddarsydda terapiprogram gå till www.betea.se 

För att läsa med om Patricia Crittenden - googla ;)

Tack till Maria Granberg, Clarion Hotel Sign och DIG som lyssnar. 

2020-11-03
Länk till avsnitt

30. Trailer Dynamisk Anknytningsteori? med Maria Granberg Leg. Psykoterapeut

Imorgon kommer vi att få höra en fristående fortsättning på serien om anknytningsterorin där Maria berättar om Patricia Crittendens utvecklade metod som är en dynamisk mognadsmetod. Den gav mig bättre förståelse för mig sjäv och min anknytning, jag hoppas att den kan ge er detsamma. 

2020-11-02
Länk till avsnitt

29. Efter Gifta vid första ögonkastet -bakom fasaden på Elina Raeder

När jag mycket engagerat följde senaste säsongen av SVTs "Gifta vid första ögonkastet" stod en person ut lite extra. Till skillnad från andra i samma säsong så upplevde jag att vi inte fick se den riktiga versionen av henne.

När jag sedan började följa henne på Instagram såg jag hur mångfacetterad hon verkligen är. Så jag bjöd in Elina Raeder för att både jag och ni ska få träffa henne och höra vem hon är på riktigt, bakom tv-rutan och dess fasad.

Hon berättar öppet om hela resan från antagningen, inspelningen, medan det sändes och fasen nu efteråt.

Vi får höra en starkskör, rolig, öppen och klok kvinna som behövs som förebild i dagens samhälle. 

Stort tack till Elina, Clarion Hotel Sign och dig som lyssnar!

2020-10-27
Länk till avsnitt

29 Trailer Elina Raeder

Elina berättar om sin upplevelse av Gifta vid första ögonkastet. Vem är Elina Bakom Fasaden i form av vår tv? Imorgon i Bakom Fasadenpodden.

2020-10-26
Länk till avsnitt

28. Våga vara viktig - med André Kamel

André Kamel vet hur det är att vara på botten, efter att ha kämpat med en uppväxt med mobbning, övergrepp i fosterfamilj, dålig ekonomi och missbruk driver han idag Instagram-kontot "Våga vara viktig" där han varje dag peppar och hejar på dig som kämpar likt han en gång gjort. 

Han gästar idag Bakom Fasadenpodden för att dela med sig av sina insikter, sin historia och inspirera just dig.

2020-10-20
Länk till avsnitt

28. Trailer - André" Våga Vara Viktig" Kamel

Imorgon möter vi André från Våga vara viktig på Instagram! Mannen som varit på botten och idag stöttar och inspirerar andra att resa sig och hitta sin egen lycka. 

2020-10-19
Länk till avsnitt

27. Att gå in i väggen och hitta sitt syfte - med Markus Runhager

När Markus gick in i väggen, inte ens 30 år gammal vändes hans värld uppochner. Han fick ett uppvaknande mitt i paniken och har pratat om detta i flera andra poddar. Jag blev nyfiken på hur hans relationer har sett ut, före och efter. Både med andra och med sig själv. Vi pratar om vikten att våga prata, känna och vara sårbar och vi pratar om hur han idag har ett enormt stort nätverk där han får dela med sig och göra enorm nytta med att dela med sig av sin historia och inspirera andra. Du hittar honom lättast på LinkedIn eller Instagram: Markus Runhager eller på en föreläsning nära dig. Det är en stor ära att presentera detta avsnitt och jag hoppas att ni finner det lika givande som jag. Fortsätt dela podden, prata om den, hör av er och kämpa! Du är aldrig ensam.  Tack till Markus, Clarion Sign och till DIG. Ta hand om dig!
2020-10-13
Länk till avsnitt

26. Trailer - Markus Runhager

Imorgon i veckans avsnitt av Bakom Fasadenpodden möter vi Markus Runhager

2020-10-12
Länk till avsnitt

26. Breakups och relationsmönster - med JoBreakupCoach

I veckans avsnitt gästar Johanna Danis som är breakup coach och leder både grupper och individer ur smärtsamma uppbrott. 

Vi pratar om hennes arbete, om relationsmönster, vad som är viktigt och mindre viktigt och såklart ger vi er de verktyg vi vet kan hjälpa dig som precis gjort slut med någon eller är på din inre resa och vill få fler insikter om dina relationsmönster.

Dessutom delar vi med oss om precis hur killtokiga vi var som småtjejer och hur vi har lärt oss fel av filmer, tidningar och märkliga normer som finns i samhället. Avsnittet är en härlig blandning av ren kunskap och personliga berättelser.

För att nå Johanna gå till facebook: https://www.facebook.com/jodabreakupcoach

Instagram: @jobreakupcoach

Hemsida: https://www.komoverdittex.nu/?fbclid=IwAR0CvhSBNyhMEE0SkEYJVfUYEQn9t4-asjmFv-yQ6MWP0ZzGVNiC9y9EaWM 

Stort tack till Johanna, till dig som lyssnar och delar och som alltid tack till Clarion Hotel Sign i Stockholm för lånet av er studio.

För att nå mig, gå till Instagram och sök upp @bakomfasadenpodden. 

Ta hand om dig!

2020-10-06
Länk till avsnitt

26. Trailer Johanna Danis -Breakup coach

I tisdagens avsnitt får ni lyssna på den kloka Johanna Danis som jobbar som break up coach!

2020-10-05
Länk till avsnitt

25. Ambivalens, utmattning & relationer - med Greta Tidholm

I detta avsnitt gästar Greta Tidholm som driver bloggen "Gretas Värld". Bloggen startade hon efter att ha medverkat i SVTs första vetenskapliga dejtingprogram"Kärlekskoden" och hon har även medverkat i debatter och skrivit mycket om just relationer.  Greta är mycket kunnig om ämnet och vårt samtal blev brett men vårt älskade ämne anknytning dominerade samtalet, samt hur hennes erfarenhet av hur en kan agera utifrån den otrygga, ambivalenta anknytningen.  Vi pratar också om att vi varit sjukskrivna med utmattning och hur det kan finnas samband. Tack Greta för ett fint, levande och mycket givande samtal! Tack till Clarion Sign för lån av studio och tack till DIG som lyssnar, delar och tycker om podden. För att ta del av mer klokisar som Greta delar, www.gretasvarld.se På Instagram: @goggan och @bakomfasadenpodden Ta hand om dig!
2020-09-29
Länk till avsnitt

25. Trailer Greta Tidholm

Imorgon pratar vi utmattning, relationer och ambivanlens med Greta Tidholm!

2020-09-28
Länk till avsnitt

24. Serie Anknytningsteorin - den otrygga, undvikande anknytningstypen

Turen har kommit till den otrygga, undvikande anknytningen och åter igen har jag med mig Anna Ekeneld från Bättre Relationer.  Den otrygga, undvikande anknytningstypen är den som ofta kan verka som en trygg anknytning. De är tankestyrda och visar sällan starka känslor. Vad som pågår inom dem syns inte utåt. De är otroligt självständiga, ofta karriärsdrivna och framgångsrika.  Men hur ser deras nära relationer ut? Vilka utmaningar möter dem och vad är typiska tankefällor för dem? Det och mycket mer i veckans avsnitt och det sista avsnittet i denna serie. För att läsa mer om Anna och hennes man Mikaels arbete, göra anknytningstest m.m gå till www.battrerelationer.se För att göra ett utförligt test och få kursmaterial och en community med andra som vill läka sin anknytning, rekommenderar jag också Personal Development School som grundades av kanadensiska Thais Gibson. https://university.personaldevelopmentschool.com/ För att höra om olika typer av otrygga, undvikande typer: https://www.youtube.com/watch?v=2eg4M_m0Acs  Tack till Anna, Clarion Sign och sist men inte minst dig som lyssnar, delar och stöttar denna podd. Ta hand om dig! Helenah 
2020-09-22
Länk till avsnitt

24. Trailer Otrygg, undvikande anknytningstyp

Trailer till morgondagens nya avsnitt!
2020-09-21
Länk till avsnitt

23. Serie Anknytningsteorin - Den otrygga, ambivalenta anknytningstypen

I detta avsnitt fortsätter serien om anknytningsteorin; med hjälp av Anna Ekeneld från Bättre Relationer (www.battrerelationer.se) så djupdyker vi i typen med att ge konkreta exempel på typiska tankemönster, tankefällor och också hur man kan få hjälp för att få en mer trygg anknytning. Anna släpper boken "Tryggare i kärlek" lite senare i höst, som handlar om just denna anknytning. För att skriva upp dig på listan för att få meddelat när den går att beställa, gå in här: https://www.battrerelationer.se/tryggare-i-karlek/ Du kan även göra ett test vars resultat indikerar på vilken aknytningtyp du har på denna hemsida. Stort tack till Anna, Clarion Sign och dig som lyssnar. Glöm inte att dela och rekommenderar podden så att vi kan hjälpa ännu fler att läka och förstå att du är aldrig ensam.   Test för din anknytning https://www.battrerelationer.se/testet/  Här är ett på engelska där alla 4 typerna är med och här finns även kurser för att läka din anknytning, en community på Facebook och videos på YouTube PERSONAL DEVELOPMENT SCHOOL https://attachment.personaldevelopmentschool.com
2020-09-15
Länk till avsnitt

Trailer avsnitt 23. Otrygg, ambivalent anknytning

Hela avsnittet kommer ut tisdag kl. 5.00
2020-09-14
Länk till avsnitt

22. Serie Anknytningsteorin - vad är den? Hur är en otrygg anknytning? - med Work In Progress Sweden

I tisdagens avsnitt börjar vi med en mer övergripande genomgång av anknytningsteorin.  Här ga?star Veronica & Jessica fra?n @workinprogress_sweden som använder anknytningsteorin som grund när de coachar. Vi pratar om hur teorin uppkom, hur de otrygga ambivalenta och undvikande anknytningarna kan tänka och hjälpa sig själva och varandra.  Vi går igenom typiska tankemönster som du kan känna igen dig i, pratar om egna erfarenheter och upplevelser och tipsar om litteratur för dig som vill börja där.  Boktips: "Hemligheten" och "Den mörka hemligheten" av Egil Linge och Dan Josefsson & "Attached" av Amir Levine För pa? att kika pa? deras hemsida: https://www.workinprogress.works/enskilda-samtal
2020-09-08
Länk till avsnitt

Trailer avsnitt 22. Anknytningsteorin

Så många människor i världen är omedvetna om sin anknytning, varför den är grunden till hur de relaterar till andra människor. Om fler visste, kunde de få rätt information, kunna förändra det som inte gör dem lyckliga. Detta vill vi hjälpa till med. I morgon släpps det första avsnittet i en serie om anknytningsteorin.  Röst i trailer: Veronica från Work in Progress 
2020-09-07
Länk till avsnitt

21. Att gå utanför normen med sina livsval, sorg och självkärlek- med Jessica Ekman

Vad har normer egentligen för betydelse för oss? För vissa, ett tryggt och bekvämt rättsöre. För andra, något påtvingat, stressande och helt, helt fel. När jag fastnade för en podd på riktigt var det för att den är geniun, annorlunda, kärleksfull, transparent och så äkta.  Relationsverket har med sin normbrytande kärlekshistoria förändrat livet för mig och många med mig. Det kändes självklart att våga starta podden med deras stöd. Idag är därför ett extra speciellt avsnitt här. Där jag får dela på ett sätt där jag blev trygg nog att börja gråta, med en helt fantastisk människa. Jessica Ekman rör vid mitt hjärta på riktigt, både i detta avsnitt och i Relationsverket. Och vi pratar om vad som fått oss att känna oss älskade mer än av någon annan, livsval som inte följer normen och vikten av självkärlek och att vara sann mot sig själv. Stort tack till Jessica, Clarion Sign och till dig som lyssnar. DELA, like:a och följ sidan på Instagram: @bakomfasadenpodden Jessica hittar du på Instagram: @jessica_ekman Relationsverket hittar du där poddar finns, bla HÄR: https://open.spotify.com/show/5vZSUCBAgko4l0OAMZH8Us?si=LqVjrZhDQYuEodDZiknPzQ
2020-09-01
Länk till avsnitt

Trailer avsnitt 21. Jessica Ekman

En förhandslyssning till avsnittet som släpps imorgon tisdag
2020-08-31
Länk till avsnitt

20. Den högkänslige mannen, relationer och andlighet - med Paul del Valle från podden Öppet Sinne

Direkt när jag lyssnade på ett av de avsnitt där Paul del Valle öppnar sitt sinne i sin podd, där han nu pratade om hur han brottats med att inte veta varför han kände så mycket, visste jag. Paul är högkänslig. Men jag ville inte "pracka på" eller sätta en stämpel utan hörde istället av mig till honom när jag hade spelat in mitt avsnitt om högkänslighet.  Paul kände igen sig och nu sitter vi här i poddstudion för att prata om just hans tankar och erfarenheter med sin högkänslighet, från det manliga perspektivet. Vi kom även in på relationer, hans personliga inre resa, revanschen, modet och sårbarheten. I ett nästan 2 timmar långt avsnitt där det ändå kändes som vi inte hann prata klart får ni ta del av en väldigt intressant och fin människa. För att lyssna på Öppet Sinne https://open.spotify.com/show/2i0grimnBKgwenquvo4bK4?si=iG4QSm6FTfqUhEoqX4Pg1A För att ta del av mer av hans liv: @pauldelvalle på Instagram Bättre relationer (säger fel) har mer info och test om de 5 kärleksspråken som vi pratar om HÄR:https://www.battrerelationer.se/karlekens-fem-sprak-konkreta-tips/ Gabor Mate och hans böcker hittar du bl.a HÄR:https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Gabor%20Mate&gclid=Cj0KCQjw4f35BRDBARIsAPePBHzw0uxZcQaZdEYbqMSCwAF_nx8RE6ogwj31yAWxo59JKqK3qe--lIkaAj0sEALw_wcB Tack till Clarion Hotel Sign för lån av studion och tack till dig som lyssnar! 
2020-08-25
Länk till avsnitt

19. Parterapi -med Sexolog Kalle Norwald

I detta avsnitt har jag bjudit in sexologen och terapeuten Kalle Norwald för att prata om parterapi, konflikter och kommunikation i relationer. Han är en av experterna i Gifta vid första ögonkastet, SVTs succé där han ses vägleda paren till att skapa bättre förutsättningar för en bra och hållbar relation. Men är vi lika bra på att söka hjälp i "verkliga livet"? Hur gör man när man har motstridiga behov gentemot din partner? Vad tycker Kalle är allra viktigast att par tänker på? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Bakom Fasadenpodden! Blir du själv pepp på att investera i dig själv så kan du nå Kalle såhär: www.kallenorwald.se @sexologkallenorwald på Instagram Stort tack till Kalle &  Clarion Hotel Sign för detta pangavsnitt!
2020-08-20
Länk till avsnitt

18. Att vara sårbar som man och mansnormer - med Atilla Yoldas

Denna gäst har varit en önskan ända sedan jag lyssnade på hans bok "Mansboken" https://www.bokus.com/bok/9789171264831/mansboken-fran-en-kille-till-en-annan/ och tänkte WOW! Denna bok behövs i alla skolor från start.  Atilla Yoldas är en klok, modig och varm 27-årig person som sprider sitt budskap genom boken, föreläsningar, sin hemsida, krökikör i expressen och mycket mer och SOM HAN BEHÖVS. Han är alltså  journalist, författare och föreläsare som ni kan boka här: https://www.athenas.se/foerelaesare/atilla-yoldas/ I avsnittet avhandlar vi även hans erfarenhet av att växa upp i ett samhälle där killar inte ska visa känslor, sårbarhet och hur han som man önskar bli bemött i starka känslor som ångest. Ja, kort sagt - magiskt avsnitt. För er som vi hoppas nå här är länkar till de organisationer vi pratar och tipsar om: https://mfj.se/ Organisationen MÄN https://killfragor.se/ http://www.underkevlaret.se/chatt https://killmiddag.se/ Atillas Instagram: https://www.instagram.com/atillayoldas/?hl=en Stort tack till Clarion Hotel Sign och lilla doggo som var med och spred den härliga energin som vi hade i studion. 
2020-08-11
Länk till avsnitt

17. Sorg, relationer och själskontrakt -med Maxine Nordlindh

Maxine Nordlindh må ännu vara mest känd som "den där härliga" från senaste säsongen av Gifta vid Första Ögonkastet på SVT. Men hon är så mycket mer;  en förespråkare för att tala om psykisk ohälsa och hon delar med sig om sin egen ångest, rädsla för att bli övergiven och är öppen med att hon haft ätstörningar. Hon vet precis hur viktigt det är att lyssna inåt och att göra den inre resan för att nå den där sunda, hållbara relationen till både sig själv och sin partner och hon vet hur det är att förlora allt. Hon är precis som jag av den tron att allt har en mening och även det kommer vi in på i detta långa, underbara samtal.  För att få veta mer om grön hårvård och mycket mer så gå till @maxinenordlindh på Instagram och titta gärna på hennes sparade LIVE! Hon är ännu ett levande exempel på att du känner lycka på ett fantatiskt fint sätt när du upplevt den svåraste olyckan och hon lämnar ingen oberörd. Tack till Maxine, Hotel Clarion Sign och till Universum för detta avsnitt! 
2020-08-05
Länk till avsnitt

16. Att skapa emotionell kontakt - med Linnea Molander från Happy Dating

Ni känner garanterat till Linnea Molander och hennes jobb som dejtingcoach i Happy Dating om ni är intresserade av relationer. Kanske har ni själva vänt er till henne just för att ni märker att ni sitter och svajpar med dåligt resultat och vill göra en förändring?
Men att skapa djupa relationer och sunda relationer börjar med dig själv, lär Linnea ut. Inget quick fix utlovas, men inte heller en jättelång process. På Linneas hemsida happydating.se kan du köpa e-boken som tar upp de mest vanliga problemen och där finns även bl.a e-kursen "Emotionell kontakt". Detta ville jag veta mer om, hur hon coachar i ämnet och hur skapar vi detta och varför den blivit så efterfrågad. Jag tror att oavsett om du är redo för en relation, är i en relation eller söker djupa relationer överlag så är detta ett avsnitt för dig!

Vi pratar vanliga dejtingproblem,  varför du INTE ska skriva "söker seriöst" på din dejtingprofil, anknytning och hur man känner efter att man träffat någon där du fått uppleva just det - emotionell kontakt och mycket mer.

Vill du kika på Linneas e-bok, kursen Emotionell kontakt eller bara vill börja med att prenumerera på hennes fantastiska nyhetsbrev, klicka här:  https://happydating.se/

För att kika på de magiska Instastorieserna: https://www.instagram.com/happydating.se/

Vill tacka Clarion Hotel Sign för lån av er poddstudio och som alltid ett fint bemötande!

2020-07-21
Länk till avsnitt

15. Hur vi kan använda oss av Self Compassion vid ångest & motgångar i livet - med Nathalie från Mental Pepp

Self compassion är ett verktyg du kan använda som livsstrategi. Det hjälper dig vid ångestattacker såväl som verktyg för att hantera motgångar, förluster och för att hantera känslor av lidande. Detta vill vi ge till dig som lyssnar som en gåva i en tid där många krigar lite extra. Jag själv går i samma stund om detta spelas in också igenom en tuff förlust i privatlivet och kände att detta låg helt rätt i tiden. Så extra tacksam för att jag fick spela in detta just här och nu och just med Nathalie, som ni också hört i det mycket uppskattade avsnitt "11. Vad är högkänslighet?".

Nathalie hjälper nu mig att förklara metoden/ begreppet både ur ett vetenskapligt perspektiv och delar sårbart och öppet även med sig hur hon använt det själv när hon gick igenom en separation. Vi får alltså komma lite mer bakom fasaden på vem denna vackra själ är och hennes historia. 

Vi delar med oss av hur själv-medkänsla har hjälpt oss att vinna över vår ångest och detta avsnitt blir riktigt äkta och stundvis känslosamt.

Vill du höra det Ted-talk som Nathalie nämner där Kristin Neff pratar om hur hon började studera detta så kan du klicka på länken här: https://www.youtube.com/watch?v=IvtZBUSplr4 eller läsa hennes bok så finns den på svenska på Adlibris https://www.adlibris.com/se/bok/mindful-self-compassion-sa-bygger-du-inre-styrka-och-hallbarhet-med-sjalv-9789127824492?gclid=Cj0KCQjw3ZX4BRDmARIsAFYh7ZKwzZqR8zwBEcQKKP9TSVV8h59heZSj9GElhP0JjExhlbd3IyZIIVAaAgS2EALw_wcB

Vi vill rikta ett stort tack till Ida på events på Hotel At Six som så generöst hjälpte oss när vi behövde en studio i sista minuten och även tillhandahöll tekniker som sparade oss mycket tid och gav fin energi inför inspelningen. 

För kontakt med mig eller Nathalie är det nu under sommaren lättast att maila Nathalie https://mentalpepp.se/ och mig når ni som vanligt lättast på Instagram: @bakomfasadenpodden.

Ta hand om er! 

2020-07-14
Länk till avsnitt

14. Hur vi kan skapa bättre relationer med "behovskunskap"- med Desireé Rova

I detta avsnitt möter vi entreprenören, relationsexperten och innovatören Desireé Rova som driver MyNeeds och Glada Par, där hon hjälper företag att skapa ett bättre ledarskap inom organistionen. Där märkte hon att behovet att även få använda sig av kunskaperna i privatlivet var stort och startade även www.gladapar.se. Hon coachar idag både par och singlar i att lära känna sig själva med hjälp av den forskningsstödda teknik som de utformat där de använder sig av en metod som de brutit ned till en förenklad metod att se vilka 2-3 av de 6 basbehoven som är starkast hos varje person. Samt om du är individ eller kollektivinriktad i dina behov. Detta är en enorm tillgång när du bygger och förbättrar dina relationer. Så det ville jag såklart veta mer om. Vi fokuserar i detta avsnitt på att prata om behov i relationer och får även komma bakom fasaden på Desireé i hennes privata rum och hur detta har berikat hennes relation. Det blev även ett öppet och ärligt samtal som gjorde att hon berättade något hon inte berättat i andra poddar..

För kontakt med Desirée; Instagram @desireerova eller @gladapar. 

www.myneeds.se

www.gladapar.se

För kontakt med mig: Instagram @bakomfasadenpodden

Stort tack till Clarion Hotel Sign för lån av studio, datorsladd och vatten denna varma dag som vi spelade in. 

2020-07-07
Länk till avsnitt

13. Min inre resa - Helenah

I ett efterfrågat avsnitt har jag valt att återkoppla till var jag var i min personliga resa när jag startade podden. Hur mår jag nu och hur har jag gjort för att komma framåt på min resa. Vad har förändrats, vem har jag hittat kärleken till och vem har jag gjort slut med? I 50 minuter får du veta allt detta och även får du mina 3 tips till er som lyssnar. Avsnittet är en uppföljning till det första och mest lysnade avsnittet av podden - 1. Vem är jag bakom Fasaden - och ni kommer åter igen bakom fasaden på mig, Helenah.
2020-06-30
Länk till avsnitt

12.Att komma i kontakt med sina känslor - med känslocoach Sandra Aggemo

Sandra Aggemo är aktiv som känslocoach och driver även det fantastiska Instagramkontot @aggemocoaching där hon delar med sig av klokskap och tankar men också väldigt mycket av sig själv.  Detta fastnade jag för enormt, hon känns så levande och detta ville jag ha mer av. Jag bjöd in Sandra för att hjälpa mig att checka in, vilket vi börjar poddavsnittet med. Utan att behöva analysera, utan mer notera "hur känner jag just nu". Det blev ett naket och fint avsnitt där hon lärde mig mycket om vem hon själv är bakom fasaden, men också hjälpte mig att lära känna mig själv mer. Jag delade nästan "too much", men samtidigt så vill jag våga ta med det. Är du i behov av att själv få hjälp av Sandra så tar hon nu emot fler klienter till sommaren!  Du når henne på:  Facebook https://www.facebook.com/aggemocoaching/ Instagram https://www.instagram.com/aggemocoaching/ eller på hennes  hemsida https://www.sandraaggemo.se/ Och jag menar - bara att se henne får ju vemsomhelst att känna! Lycka i mitt fall. :)
2020-06-23
Länk till avsnitt

11.Vad är högkänslighet? -med Nathalie från Mental Pepp

Upplever du att du är ljud-& ljuskänslig? Blir du lätt överstimulerad och väldigt trött efter att ha vistats i stora folksamlingar? Känner du "mer" än dina vänner? Har du fått höra "men huuur kan du vara så ledsen?". Eller har du någon i din närhet som passar in i dessa beskrivningar? Då är detta avsnitt för DIG. Jag har tagit hjälp av en expert i ämnet, Nathalie som är holistisk livscoach på Mentalpepp.se. Hon är inte bara själv högkänslig. utan coachar i majoritet klienter som är högkänsliga och jag har själv gått hos henne. Ni hittar henne på Instagram: @mentalpepp.se eller hemsidan: https://mentalpepp.se/

Vi berättar om egna erfarenheter; hur kommer jag ur mina känslostormar, om känslosmitta, utmaningar och ljuvligheter i relationer och mycket mer. 

Vi tipsar även om böckerna:

"Den högkänsliga människan" och "Den högkänsliga människan & kärleken", av Elaine Aron, " Den högskänslige mannen" av Tom Falkenstein och den som för många av oss är nyckeln till att upptäcka vår högkänslighet: "Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade" av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. 

Jag vill också rikta ett stort tack till underbara COMFORT HOTEL KISTA, där vi spelat in förr-förra veckans och detta avsnitt i deras grymma poddstudio! Ni hittar mer information om dem HÄR: https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockholm/comfort-hotel-kista/

2020-06-16
Länk till avsnitt

10.Vi pratar relationsproblem - med terapeut Neira

Varför är det så svårt med att skapa kärleksrelationer? Vad är det vanligaste som Neira ser att par kämpar med i hennes arbete som terapeut i Stockholm. Neira lyfter fram att många faktorer spelar in; kultur, arv, familjestrukturer och min favorit - anknytning. I ett intressant avsnitt delar hon med sig av sin kunskap och hjälper lyssnare såväl som programledare att förstå och acceptera mera.

Ni hittar hennes kontaktuppgifter och mycket annat intressant på Instagram: @liveandgrowtherapy. Hon erbjuder både samtalsterapi för dig som individ och till par och finns både digitalt och på mottagning i Stockholm. Hör av er till henne om ni känner er manade att få verktyg för att komma framåt, och det är som vanligt även välkommet att höra av sig till @bakomfasadenpodden för att prata, ge feedback eller lyfta fler frågor jag kan ta upp i kommande avsnitt. 

2020-06-09
Länk till avsnitt

9.Att överleva ett destruktivt förhållande - med Elin Ribjer

Många känner till Elin som den glada och sprudlande programledaren i Så Kan Det Gå-podden där hon varje vecka har nya, spännande gäster. Men vad fick Elin att vilja podda om relationer och vem är hon bakom sin fasad? I ett utlämnade, ärligt och sårbart samtal pratar vi om våra erfarenheter i destruktiva förhållanden och Elin delar med sig hur hon kom ur det, vad hon är supertrött på gällande mångas reaktioner och hur hennes nuvarande kärlek är. 

För att komma i kontakt med Elin, www.sakandetga.se eller på Instagram:@sakandetgapodden. 

I ett extralångt avsnitt för er, en ära att få bjuda på detta. STORT tack till Comfort Hotel Kista där vi spelar in! 

2020-06-02
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.