Sveriges 100 mest populära podcasts

Älskade Psykopat

Älskade Psykopat

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ?Älskade psykopat? är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson. Följ @alskadepsykopat på instagram för att del av mer material och information om podden Nya avsnitt släppt varje tisdag, men 24 h innan kan man lyssna på nya avsnitt på Podplay.se eller i Podplay-appen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/294350/alskade-psykopat

Avsnitt

"Jag blev pappas fru när jag var 14 år"

Miranda berättar om en fruktansvärd uppväxt med en pappa som utsatte henne, bröderna och mamman för psykisk och fysisk tortyr. - Pappa borrade hål i sänggaveln och band fast mig framför mina bröder och mamma. När jag fyllde 14 år så tvingade han mig till att bli hans fru, berättar Miranda.
2022-12-13
Länk till avsnitt

Ulla, 80, utsattes för sexuella övergrepp av adoptivpappan

I det här avsnittet möter vi Ulla som berättar om hur hon som barn tvingades att flytta till Sverige från ett annat land och hamnade hos en adoptivfamilj. Tidigt utsattes hon för sexuella övergrepp av adoptivpappan. Hon berättar om trauman från barndomen och hur det här har påverkat henne destruktivt som vuxen: "Jag har mått dåligt ett helt liv", berättar Ulla.
2022-12-05
Länk till avsnitt

Moa: "Mitt ex levde dubbelliv"

Moa berättar om en relation med en kille som bröt ned henne psykiskt och fysiskt. Under relationens gång hade han dessutom en flickvän. Det här blev en period för Moa där hon pendlade mellan hopp och förtvivlan. I avsnittet berättar Moa också hur rädd hon var för att göra slut och hur svår tiden efter var.
2022-11-28
Länk till avsnitt

Markus: "Jag kan inte släppa henne"

Markus träffar en tjej över nätet och snart inleder de ett förhållande med varandra. Kvinnan är på honom till en början och så snart som de flyttar ihop börjar Markus successivt brytas ned både psykiskt och fysiskt. När de gjort slut faller han återigen in i den destruktiva relationen och har svårt att släppa henne.
2022-11-21
Länk till avsnitt

"Han förändrades till en främling efter bröllopet"

Veronica träffar en man när hon är ung. Hon beskriver honom som en svärmorsdröm. De har en relation i fem års tid innan de gifter sig och under de här åren framkommer inga varningstecken. Det är först efter bröllopet som något hemskt sker som Veronica aldrig hade kunnat ana: "Han blev en helt förändrad person, som en främling", berättar hon. Det här avsnittet sponsras av Anyfin: https://anyfin.com/sv_SE
2022-11-15
Länk till avsnitt

"Styvpappan hotade att döda min mamma"

I det här avsnittet berättar 19-åriga Felicia om hur det var att växa upp med en styvpappa som var psykopat. Han utsatte både Felicia, hennes syster och mamman för våld, psykisk misshandel, tortyr, sadism och hot. "Han hotade att jag skulle få se min mamma död vid hennes bil", berättar Felicia. Det här avsnittet sponsras av Anyfin: https://anyfin.com/sv_SE
2022-11-08
Länk till avsnitt

Hon träffade en kärlekshealer - var nära att bli mördad

Nina blev kär i en man som var en kärlekshealer. Han påstod sig hjälpa kvinnor med deras kärleksliv och utlovade att mirakel skulle ske bara man lyssnade på hans råd. En intensiv passion uppstår och Nina beskriver deras kemi som unik. Snart dras Nina in i en relation som kom att bli till en livsfarlig mardröm.
2022-10-31
Länk till avsnitt

"Jag tvingades att gifta mig när jag 12 år" - del 2

Det här är andra delen av Ranjas berättelse om hur hon blev bortgift som 12-åring. I slutet av avsnittet hör vi Sabina Landstedt, stödsamordnare på GAPF, berätta mer om hedersrelaterat våld och förtryck.
2022-10-25
Länk till avsnitt

"Jag tvingades att gifta mig när jag var 12 år? - del 1

I det här avsnittet möter vi Ranja som berättar hur det var att leva under hedersförtryck och att tvingas att gifta sig som 12-åring. Den här sanna berättelsen är uppdelad i två avsnitt där även Sabina Landstedt som är stödsamordnare på GAPF gästar podden och berättar mer om hedersrelaterat våld och förtryck.
2022-10-18
Länk till avsnitt

Vad är skillnaden mellan kärlek och besatthet? Relationsexperten förklarar

I det här avsnittet berättar relationsexperten Michael Larsen om romantisk stress och vad det kan leda till. Vi talar om rädslan för ensamhet, varför endel stannar i en dålig relation och hur träffar man rätt partner? Senare i avsnittet kommer vi även att beröra kärlek och besatthet och vad skillnaden är mellan dessa begrepp. Slutligen berättar relationsexperten om separationer och hur man går vidare efter en relation som har tagit slut.
2022-10-11
Länk till avsnitt

"Mamma ville slänga sig framför tåget och ta livet av oss båda"

Maja berättar om en mycket sorglig barndom med en mamma som är psykiskt sjuk. Avsnittet handlar dels om hur mamman hamnar i utanförskap och inte får den hjälp som hon behöver. Det handlar också om Majas uppväxt som kantades av hot, psykisk misshandel, nedbrytning och försummelse. Maja berättar och ger sina råd om hur man finner kraften att gå vidare trots det förflutna och hon hoppas att genom sin historia kunna hjälpa andra.
2022-10-04
Länk till avsnitt

"Chefen tryckte sig in på toaletten och ofredade mig sexuellt"

Natalie är i 30-årsåldern och arbetar i byggbranschen. I det här avsnittet berättar hon om en platschef som hon hade på sin dåvarande arbetsplats. Han utövade härskartekniker, kontroll och utsatte henne för sexuellt ofredande.
2022-09-26
Länk till avsnitt

Robin: "Hon stal min bil och körde sönder halva staden"

Robin träffar en tjej och de inleder en intensiv relation. Tillsammans får de två barn och efter sju år gifter de sig. Under den här tiden får Robin utstå fysiskt våld, psykisk misshandel och falska anklagelser till polisen. När äktenskapet tar slut eskalerar saker ytterligare: - Hon bröt sig in i mitt hem på natten, stal min bil och körde sönder halva staden, berättar Robin.
2022-09-20
Länk till avsnitt

Varför stannar man i en skadlig relation?

Varför stannar många kvar i relationer som är nedbrytande och skadliga? Hur gör man för att överge hoppet om att en psykopat eller narcissist kommer att ändra på sig? När ska man lämna en destruktiv relation och hur lyhörd ska man vara på varningssignaler? I den här livepodden får vi svar på dessa och många andra frågor när programledaren Emilie Olsson möter den tidigare gästen Petra och Relationsexperten Michael Larsen.
2022-09-14
Länk till avsnitt

Ex-pojkvännen sålde henne till över 50 män

Det här är en sann berättelse om hur Carina i tidiga 20-årsåldern utsätts för hemska sexuella övergrepp och tortyr när ex-pojkvännen sålde henne till över 50 män.
2022-09-13
Länk till avsnitt

Trailer Älskade Psykopat säsong 6

Den 12:e september har sjätte säsongen av Älskade Psykopat premiär. Ladda ner appen Podplay - där kan du lyssna på avsnittet 24 timmar tidigare. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-09-05
Länk till avsnitt

Adriana levde med en diagnostiserad psykopat

Adriana var ung när hon träffade en kille via gemensamma vänner. Han var väldigt intensiv och trots att Adriana inte alls var intresserade fångades hon in i en farlig relation. - Han hämtade en elpistol och började att elpistola mig - därefter hämtade han en kniv. Jag tänkte att han kommer att döda mig, berättar Adriana. Hela säsong 5 finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-06-20
Länk till avsnitt

Mia: "Vi gifte oss första gången vi sågs"

Mia berättar om hur hon matchade med en man på en dejtingapp som bodde utomlands. De första månaderna har de kontakt via nätet och tillsammans planerar de att starta ett projekt som går ut på att bygga en skola i mannens hemlandet. När Mia träffar mannen för första gången gifter det sig. Arbetsprojektet faller mellan stolarna och istället kantas äktenskapet av våld, sexuella övergrepp och psykisk misshandel. Idag lever Mia i ett konstant eftervåld. Hela säsong fem finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-06-18
Länk till avsnitt

Pernillas ex levde dubbelliv med fem kvinnor samtidigt

I det här avsnittet möter vi Pernilla som berättar om en relation hon hade med en bedragare. Han lurade henne på stora summor pengar men inte bara henne - det visade sig i efterhand att han levt dubbelliv med minst fem kvinnor och bedragit samtliga. Idag har Pernilla skulder på över en miljon på grund av denna relation.
2022-06-06
Länk till avsnitt

Elisabets pappa var psykopat: "Han utövade sexuella övergrepp och våld"

Elisabet berättar om en fruktansvärd uppväxt med en pappa som är psykopat. - Under hela min tonår levde jag under psykisk misshandel. Jag bodde ensam med min pappa som pratade illa om min mamma och han fick mig att inte vilja träffa henne, berättar hon. Pappan utsatte även sina barn för sexuella övergrepp. Hela säsong fem finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-05-30
Länk till avsnitt

Marie levde med en psykopat: ?Han klädde ut sig till ett monster?

Marie träffade en män som var hennes tidigare bekant. Mycket obehagliga och sjukliga saker utspelar sig från mannens sida under relationen. - Han filmade mig när jag var skräckslagen i samband med en tågolycka som vi råkade ut för, berättar Marie. Hela säsongen finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-05-23
Länk till avsnitt

Hur gör man för att inte falla tillbaka i en destruktiv relation?

Här är avsnittet med Älskade psykopat live på Poddfest 2022. Temat är destruktiva relationer. Hur utmärker sig en relation med en psykopat eller narcissist? Hur gör man som närstående om man ser att någon lever i en farlig relation? Hur gör man för att inte falla tillbaka i en destruktiv relation? Relationsexperten Michael Larsen förklarar.
2022-05-19
Länk till avsnitt

Sebastian fick barn med en narcissist - del 2

I det här avsnittet möter vi Sebastian från förra avsnittet som berättar om kvinna som han levde med som var narcissist. Till en början kände sig Sebastian sedd, uppskattad och bekräftad. De flyttar ihop snabbt och får så småningom barn. Kvinnan utsätter Sebastian för psykisk misshandel, gasligting och kvinnan försummar familjen. - Jag gick på äggskal och började tillslut tvivla på min verklighet, berättar han. Hela säsong 5 finns redan nu ute på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-05-16
Länk till avsnitt

Sebastian fick barn med en narcissist - del 1

I det här avsnittet som är uppdelat i två delar möter vi Sebastian som träffade en kvinna som han fastnade för fort. Till en början kände sig Sebastian sedd, uppskattad och bekräftad. De flyttar ihop snabbt och får så småningom barn. Kvinnan utsätter Sebastian för psykisk misshandel, gasligting och försummar familjen. - Jag gick på äggskal och började tillslut tvivla på min verklighet, berättar han. Hela säsong 5 finns redan nu ute på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-05-09
Länk till avsnitt

Råkade ut för en psykopat på jobbet - har inte fått sin lön

Susanna jobbade som butikschef och en dag kommer en driftpartner som ställer till med total oreda på arbetsplatsen. Han utövar makt, kontroll och visar sig vara en bedragare. - Jag har fortfarande inte fått min lön utbetalad, berättar Susanna.
2022-05-02
Länk till avsnitt

Hanna: "Pappan betalade barnen för att inte träffa mig"

Hanna berättar om ett äktenskap som visade sig bestå av otrohet och bedrägerier. Relationen avslutades i samband med att mannen visar sig ha levt dubbelliv med en av Hannas bästa väninnor. - Sedan fortsatte helvetet med förföljelse, misshandel, barn som ett i taget togs från mig, lögner - han betalade barnen för att inte träffa mig. Hela säsong 5 finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-04-25
Länk till avsnitt

Robert: "Mitt ex utsatte mig för sexuella övergrepp"

I det här avsnittet möter vi Robert som berättar om sin ex- flickvän som utsatte Robert för manipulation, psykisk misshandel och sexuellt övergrepp. Hela säsong 5 finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-04-18
Länk till avsnitt

Sanna: "Mamma var nära att döda mig"

I det här avsnittet möter vi Sanna som berättar om sin mamma som försökte att döda henne när hon var barn. Det här är en uppväxt som kantas av psykisk misshandel, våld och manipulation. - En dag valde jag att fly, efter flera års misshandel och flera mordförsök. Jag anmälde och började försöka att få ut min bror ur det helvete vi levde i, berättar Sanna. Hela säsong 5 finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-04-11
Länk till avsnitt

Hur vet man om man har träffat en psykopat? Relationsexperten förklarar

I det här avsnittet möter vi relationsexperten Michael Larsen som berättar om hur man vet om har träffat en psykopat. Kan man möta en psykopat utan att det finns några varningstecken? Vad ska man tänka på innan man skaffar barn med en person? Det här och mycket mer får vi höra Michael Larsen berätta om. Hela säsongen finns redan nu ute på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-04-04
Länk till avsnitt

"Min man tog ett lån på en miljon för att köpa sex"

I det här avsnittet möter vi Wendela som levde med en narcissistisk man som hon också fick flera barn med. - Han tog bland annat ett lån på en miljon kronor för att köpa sex, berättar hon. Hela säsong 5 finns redan nu ute på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-03-28
Länk till avsnitt

Tina: "Mamma orsakade mitt barns död"

I det här avsnittet möter vi Tina som berättar om sin mamma som orsakade hennes barns död. Tina berättar om sin uppväxt med en mamma med narcissistiska och psykopatiska drag. Det här är en hjärtskärande och hemsk historia som slutar i en tragedi. Hela säsong 5 finns redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-03-21
Länk till avsnitt

Lina: "Jag blev deras sexslav"

Lina träffade en charmig kille på en dejtingapp i tonåren. Mannen byter skepnad och drar på ett mycket skrämmande och brutalt sätt in henne i en värld där hon utsätts för våldtäkter, gruppvåldtäkter, sexuella övergrepp och våld. Varning för känsligt innehåll. Hela säsong 5 finns att lyssna på redan nu på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-03-14
Länk till avsnitt

Trailer Älskade Psykopat säsong 5

Hela nya säsongen av Älskade Psykopat finns att lyssna på redan den 14 mars bara på Podplay! Gå in och lyssna på Podplay.se eller ladda ned Podplay-appen. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2022-03-09
Länk till avsnitt

Petra levde med en psykopat ? vad hände sedan?

I avsnitt ett säsong ett fick vi höras Petras historia om åren tillsammans med en psykopat. En relation som höll på att kosta henne livet. Nu är Petra tillbaka och berättar om vad som hänt sex år efter att hon lämnat. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-12-20
Länk till avsnitt

Ida åkte som utbytesstudent ? träffade en narcissist

Ida hade drömt om att studera utomlands. Hela vistelsen inleds fantastiskt, en dröm som blir till verklighet. Vidare träffar hon en kille som bor i samma studentkorridor som henne. De börjar dejta och inleder en kärleksrelation. Killen visar sig vara en narcissist och genom relationen utsätter han henne för psykisk misshandel och hjärntvätt både på plats såsom på distans. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-12-13
Länk till avsnitt

Malins ex-man levde dubbel liv i över 15 år

Malin träffar vad hon tror är sin drömman på en resa. De inleder ett distansförhållande och får även barn tillsammans. En dag får Malin att oväntat mail från en kvinna ? ett mail som kommer som en chock! Mannen och pappan till barnen visar sig vara gift och ha barn med en helt annan kvinna. Parallellt har han dessutom en älskarinna...
2021-12-06
Länk till avsnitt

Eriks ex var narcissist: "Jag kämpar varje dag för att få träffa mitt barn igen"

Erik träffar en kvinna på krogen. Inom två veckor blir hon gravid och redan under graviditeten börjar obehagliga sidor komma fram hos kvinnan. Hon kommer från ett annat land och bestämmer sig för att plötsligt åka tillbaka ? innan barnet föds. "Jag kämpar varje dag för att en dag återigen få träffa mitt barn". Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-11-29
Länk till avsnitt

Frida: "Var rädd att min dotter inte skulle komma hem levande"

I det här avsnittet får vi möta Frida som fick barn med en psykopat. Hon lämnade mannen innan dottern hade föds. Under hela dotterns uppväxt har pappan använt dottern som ett medel till makt och kontroll. "Min dotter blev helt söndermanipulerad av honom", berättar Frida. Under en tid fick Frida inte ens träffa sin egen dotter. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-11-22
Länk till avsnitt

Isabelle: "Pappan misshandlade mig och barnen"

Isabelle berättar sin historia om ett liv med en våldsam man. Tillsammans fick det två barn. Mannen utsatte både henne och barnen för våld och bröt ner familjen totalt. Isabelle berättar om eftervåldet som den värsta tiden i hela hennes liv. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-11-15
Länk till avsnitt

Saga, 25 : "Jag har över en miljon i skulder"

Saga träffar en kille via nätet. De slår gnistor och snart inleder de en relation. Under förhållandet får Saga utstå psykisk misshandel och ekonomiskt våld. I det här avsnittet berättar Saga hur hon försattes i en situation där hon idag har över en miljon i skulder utan att äga något på grund av en destruktiv relation.
2021-11-08
Länk till avsnitt

"Jag är fast i en destruktiv relation" ? terapisamtal med Relationsexperten

I det här avsnittet möter klienten Jasmine relationsexperten Michael Larsen. Hon lever i en destruktiv relation med en man som hon har barn med. Han utsätter henne för våld och kränkningar. Relationsexperten ger henne råd för hur hon ska göra för att lämna.
2021-11-01
Länk till avsnitt

Simon träffade en tjej på Tinder: "Hon hotade mig med kniv"

När Simon är i tidiga 20- årsåldern träffar han en jämnårig tjej på Tinder. Från början var Simon inte ute efter något seriöst men något får honom att verkligen fastna för den här tjejen. En intensiv relation inleds där Simon utsätts för gasligtning men även psykisk- och fysisk misshandel. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-10-25
Länk till avsnitt

"Han hotade att kasta ut mig från tredje våningen"

När Sandra säsongsarbetar på en skidort träffar hon en kille som hon blir kär i. De dejtar och blir snart ett par. Killen är svartsjuk och kontrollerande. Det här eskalerar snart i våld där han hotar att kasta ut henne genom fönstret. Sandra berättar om en relation som var nära att kosta henne livet. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-10-18
Länk till avsnitt

Destruktiva relationer - Relationsexperten förklarar

Det här är ett extraavsnitt för er som missade livesändningen på Podplay där lyssnarna fick ställa sina frågor om destruktiva relationer. Hur vet om man träffat en psykopat eller narcissist? Hur lämnar men en destruktiv relation? Kan man bota en psykopat? Relationsexperten Michael Larsen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.
2021-10-14
Länk till avsnitt

Karin levde med en psykopat: "Han ströp mig ofta när jag sov"

Karin inleder en relation med en man som hon också får barn med. Han arbetar med ett yrke där man använder vapen och snart visar han upp mycket våldsamma sidor. Successivt börjar mannen också isolera Karin på gården dit de flyttar. Karin utsätts för psykiskt och fysiskt våld. "Det värsta var strypningarna som han utsatte mig för på nätterna när jag sov".
2021-10-11
Länk till avsnitt

Vad är Psykopati? Intervju med psykiatrikern Stefan Krakowski

Vad är psykopati? Hur ställs diagnosen? Kan man bota en psykopat? Vad sker i hjärnan när man utsätts för manipulation och hjärntvätt? Vi möter psykiatrikern och författaren Stefan Krakowski som berättar mer om psykopati ur ett medicinskt perspektiv.
2021-10-04
Länk till avsnitt

Louise: "Pappa utsatte mig för sexuella övergrepp och våld"

I det här avsnittet berättar Louise om hur det är att växa upp med en pappa som är psykopat. Han utsatte henne för psykisk misshandel, våld och sexuella övergrepp. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-09-27
Länk till avsnitt

Carl: "Mitt ex låste in mig i ett rum med en hink att kissa i"

Carl driver eget bolag, är framgångsrik och har precis skilt sig. Efter ett tag träffar han en kvinna på en fest. Han blir snabbt charmad av henne och de inleder en passionerad relation. Snart börjar märkliga saker uppenbara sig och smygande tar kvinnan över och börjar utöva en sjuklig kontroll över honom. Hela säsong 4 finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-09-20
Länk till avsnitt

Elinas sugardaddy var läkare ? kunde bli hennes död

När Elina var tonåring träffar hon en läkare på en sugardejtingsida. Till en början träffas de på middagar men snart tar mannen allt mer kontroll över henne. "Han drogade ner mig med mediciner som han skrev ut på sjukhuset, han våldtog mig och misshandlade mig", berättar hon. Än idag arbetar mannen som läkare och är fortfarande aktiv på sidan som sugar daddy. Hela säsong 4 finns att lyssna på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-09-13
Länk till avsnitt

Trailer Älskade Psykopat

Hela nya säsongen finns att lyssna på redan den 13/9 ? bara på Podplay! Gå in och lyssna på Podplay.se eller ladda ned Podplay-appen. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-09-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.