Sveriges 100 mest populära podcasts

Älskade Psykopat

Älskade Psykopat

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ?Älskade psykopat? är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/294350/alskade-psykopat

Avsnitt

Sarah: "Han hotade att skjuta ihjäl mig"

I det här avsnittet möter vi Sarah som berättar om en man som hon känt i princip hela sitt liv. De var barndomsvänner och i tonåren utvecklade det sig till en kärleksrelation. I vuxen ålder får de flera barn och det är också då våldet eskalerar. "Sista året var ren och skär tortyr", berättar Sarah. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-05-31
Länk till avsnitt

Amanda träffade en kille på Tinder ? var nära att mista livet

Amanda är i tonåren när hon träffar en kille på dejtingappen Tinder. Killen isolerar och kontrollerar Amanda. När hon åker för att träffa honom en sista gång och avsluta hamnar hon i en mycket obehaglig och oförutsägbara situation. "Ingen visste vart jag var och jag hann tänka att han kommer att ta livet av mig", berättar hon. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-05-24
Länk till avsnitt

Narcissist på arbetsplatsen: "Värsta man kan drabbas av"

Cecilia arbetar på ett lager och kommer till en ny enhet. Till en början beskriver hon arbetsplatsen som ett paradis: "Chefen var fantastisk, kollegorna var supertrevliga - jag hade aldrig varit med om en sådan bra arbetsmiljö trots att jag snart arbetat i 40 år." På arbetsplatsen finns en kollega som valt att utsätta just henne för kränkningar, mobbning, kontroll och manipulation. Den euforiska känslan som fanns till en början omvandlas snart till en plåga för Cecilia. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-05-17
Länk till avsnitt

Lasse levde i en våldsam relation: "Flydde med min son"

Lasse levde i över 20 år med en kvinna som bröt ner honom. Tillsammans fick de flera barn och under dessa år fick han utstå våld i olika former - psykiskt, fysiskt och ekonomiskt. "Allt kom smygande och tillslut kände jag inte längre igen mig själv - det var hemskt ", berättar Lasse. När våldet eskalerar bestämmer han sig för att fly tillsammans med sonen... Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-05-10
Länk till avsnitt

Trailer Älskade Psykopat

Lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på podplay.se eller i appen Podplay. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-05-07
Länk till avsnitt

Mattias levde med en psykopat: "Overkligt att inte få finnas för mitt barn"

Mattias började på en ny arbetsplats där han träffade en attraktiv kvinna. Hon var mystisk enligt honom och de delade många gemensamma intressen. Redan i början får Mattias en dålig magkänsla men rycks med i förälskelsen. Mattias beskriver relationen som att befinna sig i ett skådespel eller teater; då kvinnan vaggar in honom i manipulation och gaslightning. Några år senare får de barn men mamman gör allt för att kunna exkludera bort Mattias helt från barnets liv. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-05-03
Länk till avsnitt

Leila levde i en livsfarlig relation

Leila gick på gymnasiet när hon träffade en tio år äldre man. Hon bor fortfarande hemma och ser upp till mannen som är mycket karismatisk och känd i staden de lever i. Till en början är relationen fantastisk ? hon blir överöst med presenter, komplimanger och lyxiga middagar. Mannen byter snart skepnad och utsätter Leila för brutalt våld. "Jag förstår inte hur jag kunde överleva", berättar Leila. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-04-26
Länk till avsnitt

Så går du vidare efter en destruktiv relation ? Relationsexperten förklarar

Vad händer tiden efter att man lämnat en psykopat eller narcissist? Hur går man vidare i livet? Och hur undviker man att falla tillbaka eller falla in i en ny destruktiv relation? I det här avsnittet möter vi relationsexperten Michael Larsen som förklarar mer på djupet hur man skyddar sig från manipulation och härskartekniker. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-04-19
Länk till avsnitt

Kalle: "Jag är psykopat"

I det här avsnittet möter vi Kalle som berättar sin historia om hur det är att leva med diagnosen psykopat. Han berättar om en turbulent uppväxt med svåra familjeförhållanden. Om kriminalitet, mörka tankar och våldsfantasier. Idag har Kalle en sambo, barn och ett jobb. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-04-05
Länk till avsnitt

Julia: "Min pappa är psykopat"

I det här avsnittet möter vi Julia som berättar hur det var att växa upp i ett hem med en pappa som var psykopat. Han utövade enorm kontroll på Julia, hennes syskon och mamman som hade MS. Julia beskriver att barndomen gick ut på att tassa på tår kring pappan. Att ständigt bli ifrågasatt, att aldrig få äta sig mätt och att straffas med psykisk och fysisk terror. Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-03-29
Länk till avsnitt

Olivia höll på att bli dödad på paradisön

Olivia åker på semester till en tropisk paradisö helt ensam. Hon kan inte lämna ön då Coronapandemin bryter ut och det inte går att ta sig hem. Redan första kvällen träffar hon en kille som visar sig vara en psykopat och han fångar snabbt in henne i sin fälla. Olivia är fast och hennes vistelse på ön förvandlas snart till en riktig mardröm... Redan nu kan man lyssna på hela säsongen av Älskade Psykopat på Podplay.se eller i appen Podplay.
2021-03-22
Länk till avsnitt

Lenas ex-sambo levde dubbelliv ? chockerande saker kom fram

Lena levde som ensamstående mamma. En kväll är hon ute och dansar och där träffar hon Erik. De blir förälskade och snart flyttar han in hos henne ? mannen visar sig dock vara någon helt annan än hon någonsin hade kunnat föreställa sig. Det är en slump som avslöjar allt och Lenas liv förvandlas till en mardröm. "Det är en chock när man har haft en människa i sitt hem som man tror är ens själsfrände och sedan är det inte så", berättar hon.
2020-12-14
Länk till avsnitt

Linn levde med en narcissist: "Hon bröt ner mig totalt"

Linn träffade sin exflickvän på ett gayevent. Dejtingfasen är mycket intensiv och de blir snabbt ett par. Under relationens gång uppenbarar sig sidor hos hennes dåvarande flickvän som Linn inte hade kunnat föreställa sig och hon får utstå både psykisk och fysisk misshandel.
2020-12-07
Länk till avsnitt

Daniels ex var psykopat: "En sjuk relation"

Daniel blir introducerad till en tjej via sin vän. Hans första intryck av Nora är att hon är intelligent, rolig och otroligt intresserad av honom. Relationen börjar med telefonsamtal som snart trappas upp till möten på helgerna där Nora visar sig vara väldigt intensiv. Snart framträder mycket galna och konstiga sidor hos henne. Daniel utsätts för psykisk och fysisk misshandel som senare även eskalerar till stalking och hot.
2020-11-30
Länk till avsnitt

Anne levde med en psykopat: "Han låste in våra barn i bastun"

I det här avsnittet möter vi Anne som berättar om en relation som pågick under 15 års tid. Mannen kontrollerade Anne och barnen med bland annat ekonomi, regler och våld mot barnen. När Anne tillslut flydde fortsatte eftervåldet. Det hela började på en fest där mannen oväntat dyker upp. De möts och inleder snabbt en intensiv relation. Plötsligt en dag berättar mannen att han ska åka utomlands under flera månader för att arbeta på en båt. Den första förändringen sker när Anne kommer besök...
2020-11-23
Länk till avsnitt

Karolina utsattes för sexuellt och ekonomiskt våld: "Jag förlorade allt"

Karolina mötte en man via onlinespel när hon var i tidiga 20- årsåldern. De flyttar snabbt ihop och får snart två barn tillsammans. Under relationens gång visar sig hennes man var någon helt annat än Karolina någonsin hade kunnat föreställa sig. Hon får utstå psykiskt misshandel, sexuellt våld och ekonomiskt våld ? hon blir lurad på sitt hus och sina pengar. Mannen lyckas även manipulera hela Karolinas familj emot henne som också börjar att förfölja henne...
2020-11-16
Länk till avsnitt

Vårdnadstvister och ekonomiskt våld ? juristen förklarar

Vad innebär samboavtal och äktenskapsförord? Vad grundar domstolen sitt beslut på kring vilken förälder som ska ha vårdnaden om barnen när man separerat eller skilt sig? Kan en psykopat eller narcissist manipulera en domstol och socialtjänst för att få på de på sin sida? Juristen Pauline Olovsdotter förklarar mer kring detta. Det finns även två bonusavsnitt gratis på podplay.se eller i appen Podplay.
2020-11-09
Länk till avsnitt

Kollochefen är psykopat ? unga ledare lämnar men han är kvar