Sveriges 100 mest populära podcasts

Älskade Psykopat

Älskade Psykopat

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ?Älskade psykopat? är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/294350/alskade-psykopat

Avsnitt

Kalle: "Jag är psykopat"

I det här avsnittet möter vi Kalle som berättar sin historia om hur det är att leva med diagnosen psykopat. Han berättar om en turbulent uppväxt med svåra familjeförhållanden. Om kriminalitet, mörka tankar och våldsfantasier. Idag har Kalle en sambo, barn och ett jobb. Alla avsnitt för säsongen finns på Poldplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-04-05
Länk till avsnitt

Julia: "Min pappa är psykopat"

I det här avsnittet möter vi Julia som berättar hur det var att växa upp i ett hem med en pappa som var psykopat. Han utövade enorm kontroll på Julia, hennes syskon och mamman som hade MS. Julia beskriver att barndomen gick ut på att tassa på tår kring pappan. Att ständigt bli ifrågasatt, att aldrig få äta sig mätt och att straffas med psykisk och fysisk terror. Säsongens alla avsnitt finns på Podplay: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-03-29
Länk till avsnitt

Olivia höll på att bli dödad på paradisön

Olivia åker på semester till en tropisk paradisö helt ensam. Hon kan inte lämna ön då Coronapandemin bryter ut och det inte går att ta sig hem. Redan första kvällen träffar hon en kille som visar sig vara en psykopat och han fångar snabbt in henne i sin fälla. Olivia är fast och hennes vistelse på ön förvandlas snart till en riktig mardröm... Alla avsnitt för säsongen finns redan nu på Podplay https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350
2021-03-22
Länk till avsnitt

Lenas ex-sambo levde dubbelliv ? chockerande saker kom fram

Lena levde som ensamstående mamma. En kväll är hon ute och dansar och där träffar hon Erik. De blir förälskade och snart flyttar han in hos henne ? mannen visar sig dock vara någon helt annan än hon någonsin hade kunnat föreställa sig. Det är en slump som avslöjar allt och Lenas liv förvandlas till en mardröm. "Det är en chock när man har haft en människa i sitt hem som man tror är ens själsfrände och sedan är det inte så", berättar hon.
2020-12-14
Länk till avsnitt

Linn levde med en narcissist: "Hon bröt ner mig totalt"

Linn träffade sin exflickvän på ett gayevent. Dejtingfasen är mycket intensiv och de blir snabbt ett par. Under relationens gång uppenbarar sig sidor hos hennes dåvarande flickvän som Linn inte hade kunnat föreställa sig och hon får utstå både psykisk och fysisk misshandel.
2020-12-07
Länk till avsnitt

Daniels ex var psykopat: "En sjuk relation"

Daniel blir introducerad till en tjej via sin vän. Hans första intryck av Nora är att hon är intelligent, rolig och otroligt intresserad av honom. Relationen börjar med telefonsamtal som snart trappas upp till möten på helgerna där Nora visar sig vara väldigt intensiv. Snart framträder mycket galna och konstiga sidor hos henne. Daniel utsätts för psykisk och fysisk misshandel som senare även eskalerar till stalking och hot.
2020-11-30
Länk till avsnitt

Anne levde med en psykopat: "Han låste in våra barn i bastun"

I det här avsnittet möter vi Anne som berättar om en relation som pågick under 15 års tid. Mannen kontrollerade Anne och barnen med bland annat ekonomi, regler och våld mot barnen. När Anne tillslut flydde fortsatte eftervåldet. Det hela började på en fest där mannen oväntat dyker upp. De möts och inleder snabbt en intensiv relation. Plötsligt en dag berättar mannen att han ska åka utomlands under flera månader för att arbeta på en båt. Den första förändringen sker när Anne kommer besök...
2020-11-23
Länk till avsnitt

Karolina utsattes för sexuellt och ekonomiskt våld: "Jag förlorade allt"

Karolina mötte en man via onlinespel när hon var i tidiga 20- årsåldern. De flyttar snabbt ihop och får snart två barn tillsammans. Under relationens gång visar sig hennes man var någon helt annat än Karolina någonsin hade kunnat föreställa sig. Hon får utstå psykiskt misshandel, sexuellt våld och ekonomiskt våld ? hon blir lurad på sitt hus och sina pengar. Mannen lyckas även manipulera hela Karolinas familj emot henne som också börjar att förfölja henne...
2020-11-16
Länk till avsnitt

Vårdnadstvister och ekonomiskt våld ? juristen förklarar

Vad innebär samboavtal och äktenskapsförord? Vad grundar domstolen sitt beslut på kring vilken förälder som ska ha vårdnaden om barnen när man separerat eller skilt sig? Kan en psykopat eller narcissist manipulera en domstol och socialtjänst för att få på de på sin sida? Juristen Pauline Olovsdotter förklarar mer kring detta. Det finns även två bonusavsnitt gratis på podplay.se eller i appen Podplay.
2020-11-09
Länk till avsnitt

Kollochefen är psykopat ? unga ledare lämnar men han är kvar

När Lisa och Sanna får jobb som ledare på ett sommarkollo visar sig verkligheten bli långt ifrån vad de förväntat sig. Unga ledare lockas in att arbeta i verksamheten och arbetet säljs in som att vara något speciellt, fantastiskt och något utöver det vanliga. Väl på plats utsätts Lisa och Sanna men även många andra ledare för trakasserier och hjärntvätt av chefen.
2020-11-02
Länk till avsnitt

Hur lämnar man en psykopat? Relationsexperten förklarar

Hur gör man för att lämna en psykopat eller narcissist ? och vad gör man när man inte kan lämna? Hur gör man om har barn med en psykopat eller narcissist? Eller en förälder? I det här avsnittet möter vi relationsexperten Michael Larsen som kommer att reda ut det här mer på djupet!
2020-10-26
Länk till avsnitt

Alice fick barn med en narcissist ? lämnade och är ensamstående mamma

Alice är en ensamstående mamma i 30-årsåldern. Hon har alltid varit stark och hade ett bra jobb. Då hon precis hade genomgått en separation och blivit utbränd kom mannen in i hennes liv. "Allt började som en saga, det var för bra för att vara sant", berättar hon. Snart tar relationen en oväntad vändning och hon får utstå psykisk misshandel under hela förhållandet och graviditeten. Genom sin berättelse hoppas Alice kunna varna och hjälpa andra att finna kraften att lämna.
2020-10-19
Länk till avsnitt

Chefen trakasserade personalen ? 20 lämnade men han är kvar

När Johanna börjar på en ny arbetsplats märker hon att de anställda mår väldigt dåligt och hon hamnar själv i att bli så pass sjuk att hon tillslut blir inlagd på sjukhus. Orsaken är chefen som trakasserar och manipulerar på arbetsplatsen. Han får vredesutbrott, kastar stolar, sprider lögner och skuldbelägger ? det pågår Gaslightning som eskalerar till fysiska hot. Trots att 20 personer har lämnat arbetar chefen fortfarande kvar.
2020-06-29
Länk till avsnitt

Johan var gift med en psykopat - har inte fått träffa sina barn på 6 år

Johan möter en kvinna på gymmet - ett möte som resulterar i en 16 år lång relation. De gifter sig, skaffar barn men snart börjar kvinnan visa upp obehagliga sidor, bestående av bland annat manipulation och falska anklagelser. Det är när Johan reser utomlands för att jobba som mardrömmen går av stapeln - han får inte kontakt med familjen! Sex år har gått och Johan kämpar för att en dag återigen få träffa sina barn...
2020-06-22
Länk till avsnitt

Tom levde med en narcissist - tappade verklighetsuppfattningen

Tom var då i 30-årsåldern och tillbringade kvällen med sina vänner på en av stadens krogar. Plötsligt kommer en kvinna fram till honom som förtrollar hela tillvaron - snabbt inleds en passionerad relation. Så småningom börjar mycket märkliga saker att uppenbara sig och Tom är snart fast i en destruktiv relation som präglas av gaslightning och psykisk misshandel.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Anna: "Mamma hotade att hon skulle ta livet av mig"

"Att dagligen få höra att man är så oönskad och att känna att man är oönskad - det knäcker på en otroligt mycket". I det här avsnittet möter vi Anna som berättar om hur det är att leva med en psykopatisk förälder. Redan som tvååring började hennes mamma att slå henne. Uppväxten kantades av fysiskt våld som senare övergick till psykisk misshandel och manipulation. I vuxen ålder eskalerade det till mordhot...
2020-06-08
Länk till avsnitt

Alexandra levde med en psykopat: "Det värsta som kunde hända mig"

Alexandra hade alltid varit en glad, energisk tjej som älskade livet och att umgås med vänner. Tillvaron var harmonisk och trygg - tills en dag då hon får ett oväntat telefonsamtal från en man... Snart börjar de arbeta tillsammans och en intensiv kärleksrelation utvecklas snabbt. En relation som senare kommer att förvandlas till katastrof.
2020-06-01
Länk till avsnitt

Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutor

Emma möter en man på en dejting app som är läkare. Vardagen, som tidigare bestod av studier på universitetet och i övrigt var ganska monoton får en plötslig vändning. Snabbt inleder de en passionerad relation fylld av äventyr - men stegvis börjar saker att förändras. Emma blir allt mer isolerad och träffar varken vänner och familj. Successivt dras hon också in i ett narkotikamissbruk tillsammans med läkaren.
2020-05-25
Länk till avsnitt

Magdalena fick inte träffa sina barn på flera år - styvmodern tog över och styrde med våld och hjärntvätt

När Magdalena och hennes fd make separerat försöker den nya frun ta över rollen som barnens mamma. Parallellt med detta driver hon en hetsjakt mot Magdalena med polisanmälningar, orosanmälningar till Socialtjänsten och ständiga tvister i Tingsrätten. När fem år har gått och Magdalena är på bristningsgränsen av utmattning tar historien en ny vändning - plötsligt en dag kommer barnen inte tillbaka. Det ska ta två och ett halvt år innan de får träffas igen och då uppdagas den misshandel och hjärntvätt som barnen fått utstå under alla år.
2020-05-18
Länk till avsnitt

Maria planerade sin flykt för livet

Du ska få ett fantastiskt liv... skrev mannen till Maria i det första mailet. Vid den här tidpunkten levde hon i en vardag som var oerhört svår på olika sätt. Maria var övertygad om att hon mött kärleken, en snäll omtänksam man som kunde rädda henne från en hemsk tillvaro. Två år senare gick hon som en gammal gumma och närminnet var som blanka pappersark. Maria börjar planera sin flykt för livet.
2020-05-11
Länk till avsnitt

Vad är en narcissist och psykopat? Relationsexperten förklarar

Vad är skillnaden mellan en psykopat och narcissist? Vilka är varningsflaggorna? Vad innebär hjärntvätt och manipulation? Varför kan det vara så svårt att lämna en psykopat? Och hur tar man sig ur en destruktiv relation? I det här avsnittet möter vi Relationsexperten Michael Larsen som besvarar dessa frågor och förklarar mer kring ämnet!
2020-05-04
Länk till avsnitt

Petras relation med en psykopat höll på att kosta henne livet

Det här avsnittet handlar om Petra som successivt bryts ner i en kärleksrelation under flera års tid, en relation som höll på att kosta henne livet! Petra beskriver att hon var som lyckligast den där sommaren men hon drömde om att träffa kärleken. En dag möter hon mannen som totalt vänder upp och ner på tillvaron. Till en början är han det bästa som hänt henne, en passion hon aldrig tidigare upplevt - en känsla av att något är för bra för att vara sant. Det börjar med kärleksförklaringar, värme och överflöd av komplimanger som snart övergår till pendlande mellan ömhet och våld, mellan dyrkan och sexuella kränkningar.
2020-04-27
Länk till avsnitt

Premiär för Älskade Psykopat!

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Premiär 27/4!
2020-04-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.