Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Älskade Psykopat

Älskade Psykopat

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ?Älskade psykopat? är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/294350/alskade-psykopat

Avsnitt

Alice fick barn med en narcissist ? lämnade och är ensamstående mamma

Alice är en ensamstående mamma i 30-årsåldern. Hon har alltid varit stark och hade ett bra jobb. Då hon precis hade genomgått en separation och blivit utbränd kom mannen in i hennes liv. "Allt började som en saga, det var för bra för att vara sant", berättar hon. Snart tar relationen en oväntad vändning och hon får utstå psykisk misshandel under hela förhållandet och graviditeten. Genom sin berättelse hoppas Alice kunna varna och hjälpa andra att finna kraften att lämna.
2020-10-19
Länk till avsnitt

Chefen trakasserade personalen ? 20 lämnade men han är kvar

När Johanna börjar på en ny arbetsplats märker hon att de anställda mår väldigt dåligt och hon hamnar själv i att bli så pass sjuk att hon tillslut blir inlagd på sjukhus. Orsaken är chefen som trakasserar och manipulerar på arbetsplatsen. Han får vredesutbrott, kastar stolar, sprider lögner och skuldbelägger ? det pågår Gaslightning som eskalerar till fysiska hot. Trots att 20 personer har lämnat arbetar chefen fortfarande kvar.
2020-06-29
Länk till avsnitt

Johan var gift med en psykopat - har inte fått träffa sina barn på 6 år

Johan möter en kvinna på gymmet - ett möte som resulterar i en 16 år lång relation. De gifter sig, skaffar barn men snart börjar kvinnan visa upp obehagliga sidor, bestående av bland annat manipulation och falska anklagelser. Det är när Johan reser utomlands för att jobba som mardrömmen går av stapeln - han får inte kontakt med familjen! Sex år har gått och Johan kämpar för att en dag återigen få träffa sina barn...
2020-06-22
Länk till avsnitt

Tom levde med en narcissist - tappade verklighetsuppfattningen

Tom var då i 30-årsåldern och tillbringade kvällen med sina vänner på en av stadens krogar. Plötsligt kommer en kvinna fram till honom som förtrollar hela tillvaron - snabbt inleds en passionerad relation. Så småningom börjar mycket märkliga saker att uppenbara sig och Tom är snart fast i en destruktiv relation som präglas av gaslightning och psykisk misshandel.
2020-06-15
Länk till avsnitt

Anna: "Mamma hotade att hon skulle ta livet av mig"

"Att dagligen få höra att man är så oönskad och att känna att man är oönskad - det knäcker på en otroligt mycket". I det här avsnittet möter vi Anna som berättar om hur det är att leva med en psykopatisk förälder. Redan som tvååring började hennes mamma att slå henne. Uppväxten kantades av fysiskt våld som senare övergick till psykisk misshandel och manipulation. I vuxen ålder eskalerade det till mordhot...
2020-06-08
Länk till avsnitt

Alexandra levde med en psykopat: "Det värsta som kunde hända mig"

Alexandra hade alltid varit en glad, energisk tjej som älskade livet och att umgås med vänner. Tillvaron var harmonisk och trygg - tills en dag då hon får ett oväntat telefonsamtal från en man... Snart börjar de arbeta tillsammans och en intensiv kärleksrelation utvecklas snabbt. En relation som senare kommer att förvandlas till katastrof.
2020-06-01
Länk till avsnitt

Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutor

Emma möter en man på en dejting app som är läkare. Vardagen, som tidigare bestod av studier på universitetet och i övrigt var ganska monoton får en plötslig vändning. Snabbt inleder de en passionerad relation fylld av äventyr - men stegvis börjar saker att förändras. Emma blir allt mer isolerad och träffar varken vänner och familj. Successivt dras hon också in i ett narkotikamissbruk tillsammans med läkaren.
2020-05-25
Länk till avsnitt

Magdalena fick inte träffa sina barn på flera år - styvmodern tog över och styrde med våld och hjärntvätt

När Magdalena och hennes fd make separerat försöker den nya frun ta över rollen som barnens mamma. Parallellt med detta driver hon en hetsjakt mot Magdalena med polisanmälningar, orosanmälningar till Socialtjänsten och ständiga tvister i Tingsrätten. När fem år har gått och Magdalena är på bristningsgränsen av utmattning tar historien en ny vändning - plötsligt en dag kommer barnen inte tillbaka. Det ska ta två och ett halvt år innan de får träffas igen och då uppdagas den misshandel och hjärntvätt som barnen fått utstå under alla år.
2020-05-18
Länk till avsnitt

Maria planerade sin flykt för livet

Du ska få ett fantastiskt liv... skrev mannen till Maria i det första mailet. Vid den här tidpunkten levde hon i en vardag som var oerhört svår på olika sätt. Maria var övertygad om att hon mött kärleken, en snäll omtänksam man som kunde rädda henne från en hemsk tillvaro. Två år senare gick hon som en gammal gumma och närminnet var som blanka pappersark. Maria börjar planera sin flykt för livet.
2020-05-11
Länk till avsnitt

Vad är en narcissist och psykopat? Relationsexperten förklarar

Vad är skillnaden mellan en psykopat och narcissist? Vilka är varningsflaggorna? Vad innebär hjärntvätt och manipulation? Varför kan det vara så svårt att lämna en psykopat? Och hur tar man sig ur en destruktiv relation? I det här avsnittet möter vi Relationsexperten Michael Larsen som besvarar dessa frågor och förklarar mer kring ämnet!
2020-05-04
Länk till avsnitt

Petras relation med en psykopat höll på att kosta henne livet

Det här avsnittet handlar om Petra som successivt bryts ner i en kärleksrelation under flera års tid, en relation som höll på att kosta henne livet! Petra beskriver att hon var som lyckligast den där sommaren men hon drömde om att träffa kärleken. En dag möter hon mannen som totalt vänder upp och ner på tillvaron. Till en början är han det bästa som hänt henne, en passion hon aldrig tidigare upplevt - en känsla av att något är för bra för att vara sant. Det börjar med kärleksförklaringar, värme och överflöd av komplimanger som snart övergår till pendlande mellan ömhet och våld, mellan dyrkan och sexuella kränkningar.
2020-04-27
Länk till avsnitt

Premiär för Älskade Psykopat!

I ?Älskade psykopat? möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Premiär 27/4!
2020-04-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.