Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Välkommen ut

Välkommen ut

Under en timme slår sig bögen Edvin Törnblom ner tillsammans med en person som också är HBTQIA:are och snackar om hur det var att komma ut, diskriminering, gemenskap, skitroliga historier, hemska historier och en massa annat. Lyssna på dessa artister, sportstjärnor, skådisar, konstnärer och högt uppsatta chefer vars historier har en sak gemensamt - de är SÅ starka.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/valkommenut

Avsnitt

Sebastian Walldén

Denna vecka slår sig Edvin ner i poddfotöljen tillsammans en flaska bubbel och artisten Sebastian Walldén. Två år har gått sedan han med dunder och brak vann Idol som den första öppet homosexuella killen och nu spenderar han sin tid i Stockholm där han släpper låtar, sjunger och lever livet. Sebastian förklarar det mycket speciella bandet mellan en homosexuell son och dess mamma samtidigt som han modigt öppnar upp sig om hur det är att leva i ett mycket toxic förhållande.
2020-06-23
Länk till avsnitt

4. Kakan Hermansson

I Välkommen ut denna vecka intervjuas ikonen, pionjären och förebilden Kakan Hermansson som inte bara är konstnär, skådespelare, programledare, skribent och kvinnor/HBTQ-rättskämpe utan dessutom Edvins mentor. Under åren som gått har Kakan fostrat en helt generation feminister och HBTQ:are och Sverige skulle idag inte sett ut som det gör utan henne. Edvin är nyfiken på vad den här kämparglöden kommer ifrån och hur man orkar stå upp för människors rättigheter varje dag när man samtidigt möts av hat och kritik. Kakan ger svar på vad ?pink washing? egentligen är och det farliga i det, samtidigt som hon blir utsatt för en riktigt svår omgång GAYms.
2020-06-09
Länk till avsnitt

3. Loui Sand

På länk mellan Stockholm och Göteborg intervjuar Edvin den före detta professionella handbollsspelaren Loui Sand som i början av 2019 gick ut med att han skulle påbörja könsbekräftande behandling. Loui berättar om hur det var att komma på att han fötts i fel kropp, om intyget han behövde för att bevisa att han var kille vid en utlandsresa och förklarar varför väntetiderna är så långa när man genomgår könsbekräftande behandling 2020.
2020-05-19
Länk till avsnitt

2. Marika Carlsson

I studion denna vecka sitter Edvin mittemot Marika Carlsson som kom ut som homosexuell ganska sent i livet. Innan hade hon hunnit med en del, bland annat blivit hela Sveriges komiker med flera tokhyllade stand up-shower bakom sig. Marika delar med sig om hur det var att växa upp som lesbisk och samtidigt vara en del av pingstkyrkan, när hon kom ut första gången (som var för sin nuvarande fru) och till sist ställs hon såklart mot väggen i den svåraste omgången GAYms hittills.

2020-05-05
Länk till avsnitt

1. Oscar Zia

I premiäravsnittet slår sig Edvin ner tillsammans med artisten Oscar Zia som 2015 kom ut med dunder och brak som homosexuell inför hela svenska folket i samband med sin medverkan i Melodifestivalen. Åren har gått och Oscar har hunnit programleda galor och radioprogram, släppt toppenmusik, turnérat och blivit utnämnd till årets homo på QX-galan. Edvin är nyfiken på Oscars tankar kring om vi ens är diskriminerade som bögar i dagens Sverige och om han tänkte att det storslagna komma ut-momentet skulle öka hans chanser att vinna Mello. Edvin introducerar också sitt favoritsegement: det folkbildande quizet ?GAYms?.

2020-04-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.