Sveriges 100 mest populära podcasts

Helt ärligt med Sebastian Stakset

Helt ärligt med Sebastian Stakset

I podden Helt ärligt möter Sebastian Stakset personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

heltarligt.libsyn.com/website

Avsnitt

55. Jan Thörnqvist

Oro för krig är något som minskats och försvarsmakten har gått igenom många förändringar under åren. Samtidigt erkänner SÄPO Sveriges konstanta utsatthet för spioneri, subversiv verksamhet i form av informationskampanjer, psykologiska påtryckningar och cyberattacker. Jan är nyligen pensionerad men före detta insatschef i försvarsmakten och har gett sitt liv till att försvara och hjälpa Sverige. Vad händer om Sverige blir indragen i krig? Hur beskyddar vi oss som land? Vad innebär Sveriges allians med NATO? Vilka är de största hoten för Sverige idag? Hör honom berätta. Mina damer och herrar, det här är Jan Thörnqvist.

2021-05-05
Länk till avsnitt

54. Aje

15 år har passerat sen vi lärde känna varandra. Då var vi på en helt annan plats i livet. Men vår vänskap cementerades. Han har verkligen hjälpt mig. Aje är min bror sen dag 1. Lyssna till vårt möte som pratar om nu och då. De senaste 12 åren har brorsan vigt sitt liv till att hjälpa människor att lämna drogmissbruk och en kriminell livsstil. Han sliter hårt för att öka förståelsen och kunskapen över problematiken. Samt att få samhället att bli bättre på att bemöta dessa människor som har en önskan och strävan att lämna men inte vet hur. En vis man. Det här är Aje.

2021-04-28
Länk till avsnitt

53. Enigma "Nigma" Bergh

Hör Nigma berätta sin resa, om tiden på Hvb och SIS hem. Hur musiken blev ett sätt att ventilera känslorna som senare ledde till att medverka på ?Nästa nivå? och ?Talangjakten? på TV4 där hon kom enda fram till final. En riktig stjärna från orten! Mina damer och herrar: den fantastiska Enigma ?Nigma? Bergh.

2021-04-21
Länk till avsnitt

52. Estonia - Special Del 2 med Erik Gemheden

28 september 1994 ekade nödropet från M/S Estonia. Strax efter 24.00 kom två kraftiga smällar. 2-4 minuter efter smällarna fick fartyget slagsida. Katastrofen var ett faktum. Vad som följde sedan var en kamp mellan liv och död. Erik var en av det 138 överlevande. Men 852 människor miste sina liv. Den värsta katastrofen i svensk modern historia var ett faktum. Men det som följde efter visade sig vara som en mardröm som aldrig tog slut. Den svenska regeringen och haverikommissionens agerande är häpnadsväckande från början till slut. Vad är det man försöker dölja? Och varför tas inte överlevarna och deras vittnesmål på allvar? Det skulle visa sig bli en av de största rättsskandalerna någonsin. Avslöjanden och mörkläggningsförsök har varvat varandra och jakten efter sanningen fortsätter. Hör Erik berätta sin dramatiska historia. Det här är den fantastiska och modiga Erik Gemheden.

2021-04-14
Länk till avsnitt

51. Estonia - Special med Anders Eriksson

28 september 1994 ekade nödropet från M/S Estonia. Anders befann sig på hytten när han upplevde att någonting var fel. Det gick inte att sova. Strax efter 24.00 kom två kraftiga smällar. 2-4 minuter efter smällarna fick fartyget slagsida. Katastrofen var ett faktum. Vad som följde sedan var en kamp mellan liv och död. Anders var en av det 138 överlevande. Men 852 människor miste sina liv. Den värsta katastrofen i svensk modern historia var ett faktum. Men det som följde efter visade sig vara som en mardröm som aldrig tog slut. Den svenska regeringen och haverikommissionens agerande är häpnadsväckande från början till slut. Vad är det man försöker dölja? Och varför tas inte överlevarna och deras vittnesmål på allvar? Det skulle visa sig bli en av de största rättsskandalerna någonsin. Avslöjanden och mörkläggningsförsök har varvat varandra och jakten efter sanningen fortsätter. Anders Eriksson har i alla år funderat över varför den officiella haverirapporten ändrade på sjunkförloppet och undvek att höra alla ögonvittnen ? de överlevande. Och nu står Anders och de andra överlevarna och anhöriga 27 år senare med ännu fler frågetecken. Kommer vi någonsin få svar på vad som hände den där ödesdigra natten på Östersjön? Hör Anders berätta sin dramatiska historia. Det här är den fantastiska och modiga Anders Eriksson.

2021-04-07
Länk till avsnitt

50. Sebastian Ljungblad

Sebastian Ljungblad provspelade för filmen ?Goliat? på en öppen audition där han bland 900 ansökande fick rollen som Kimmie. Hans insats ledde till en Guldbagge-nominering för bästa manliga huvudroll år 2018. Men mitt i framgången så satt Sebastian häktad. Trots en utmanade tid av skriverier och anklagelser, så har han idag valt att resa sig, lämna det gamla och fortsatt utveckla den talang han blivit given. Hör honom berätta, det här är Sebastian Ljungblad.

2021-03-31
Länk till avsnitt

49. Tomas Sjödin

Hur överlever man sorg? Hur tar mig sig igenom saknaden när man förlorar dem man älskar mest? Thomas Sjödin och jag djupdyker in i ett samtal om sorg och glädje, liv och död, nåd och skuld. Han är inte bara en av Sveriges mest fantastiska och geniuna människor, han är också en skribent, författare, evangelist och pastor som har gett sitt liv till att hjälpa andra. Hans bok ?Det här händer när du vilar? är en av många av hans bidrag som är totalt livsförändrande. Mina damer och herrar, det här är Thomas Sjödin.

2021-03-24
Länk till avsnitt

48. Mehdi Seyyed

?Hårdare tag? ropar politikerna i debatterna om kriminaliteten. ?Hårdare och längre straff? skriker nån annan. Men det få politiker talar om är att i takt med att piskrappens styrka intensifierats så har även morötterna flyttats ut ur ekvationen. Landets anstalter kokar. Dubbelbeläggning, långa häktestider och fångar som inte ser något ljus i tunneln. Vad ska man då kämpa för? Och vad händer när all denna frustration bakom murarna friges? Jag sätter mig ner med Mehdi Seyyed som suttit många år på ?superbunkern? Fenix och frågar hur det egentligen står till med ?den rehabiliterande vården? inne på våra anstalter. Det här är Mehdi Seyyed.

2021-03-17
Länk till avsnitt

47. Johan Lindeberg

Det finns få svenskar som haft en sån framgångsrik internationell karriär inom mode som Johan Lindeberg. Hans kreativa gåva började med att ge enorm framgång till företag som Diesel, men fortsatte med att grunda modeföretag som J.Lindeberg och BLK DMN. Karriärens baksida har tyvärr inneburit skilsmässa, depression, utbrändhet och en bilolycka. Det har funnits många tillfällen där han kunde valt att ge upp, men istället valt att förnya sig själv, sökt sig inåt och låtit hjärtat få leda - hur svårt det än har varit ibland. Idag är han tillbaka på svensk mark och hans skapande inom både mode och fotografi är långt ifrån över. Mina damer och herrar, det här är Johan Lindeberg.

2021-03-10
Länk till avsnitt

46. Myra Granberg

Att ha talang är inte de enda man behöver för att lyckas, framgång hänger på mer än så. Myra har precis som de flesta artister kämpat med dålig självkänsla, ångest, bekräftelsebehov och destruktiva beteenden. Tonåren var inte en enkel tid, men idag har hon vänt sitt motstånd till medvind. 2018 släppte hon låten ?Tills Mitt Hjärta Går Sönder? vilket nådde sjätteplats på Sverigetopplistan. 2019 blev hon signad med Sony Music. Nu jobbar hon heltid som låtskrivare och artist. Och det bästa av allt, det här är bara början. Mina damer och herrar, detta är Myra Granberg.

2021-03-03
Länk till avsnitt

45. Josef Mourtada

Att behöva manövrera utanförskap, är något Josef vet allt om. Och smärtan att behöva begrava sin bror. Att känna sig ensam och oförstådd i en hård värld full av våld och mörker. Men även att hitta sin talang i musiken. Och bara det att jobba på skola när man själv som barn blivit utkastad av specialklass efter specialklass. Det här är en mäktig historia om att ta revansch på livet.
Mina damer och herrar, detta är Josef Mourtada.

2021-02-24
Länk till avsnitt

44. Sanna Bråding

Redan som 14-åring slog hon igenom i dramaserien Tre Kronor. Men bakom den högpresterande tonåringen så fanns en osäker tjej med svåra självskadebeteenden. År 2008 greps hon för narkotika brott och blev dömd till tre månaders fängelse samt skyddstillsyn vilket tog hennes liv till en ny riktning. Botten var nådd. Enda vägen upp var att sluta fly och sårbart möta sig själv. Hör henne berätta. Mina damer och herrar, det här är Sanna Bråding.

2021-02-17
Länk till avsnitt

43. Håkan Enoksson

Samernas arv, kultur och historia är rik och mångfaldig, vilket tyvärr uppmärksammas allt för sällan. Istället bär Sverige en mörk historia av olika övergrepp mot samer: Tvångsförflyttningar, rasbiologi, assimileringspolitik och stöld av mark. Trots ständig kritik från FN så har Sverige misslyckats med att reformera lagstiftningen till att gå i linje med internationella människorätts-normer. Den fantastiske Håkan Enoksson berättar om den verklighet samerna som urfolk fått leva med. Tidigare så stals marken, nu hotas renskötseln. Och samerna väntar fortfarande på upprättelse. Hör honom berätta. Mina damer och herrar, detta är Håkan Enoksson.

2021-02-10
Länk till avsnitt

42. Javiera Constanza

Rapporter om missförhållanden SiS-hemmet Björkbacken har fyllt nyheterna de senaste veckorna. Uppdrag Granskning gjorde ett reportage med katastrofala avslöjanden. Nu ska ni få lyssna till en tjej som har levt på institutionen. ?Javi? har gått igenom saker inget barn borde få göra och hon har fått se saker inget barn borde få se. Följ med på en fruktansvärd resa genom dysfunktionella institutioner och ett samhälle som verkar ha gett upp. Men där finns också ljusglimtar. Som den kvinnliga personalen som la sig ner och kramade den utåtagerande och traumatiserade Javi när hon väl föll ner på sängen efter att slagit sönder sitt rum. Det här är Javiera Constanza.

2021-02-03
Länk till avsnitt

41. Raoul Wallenberg - Special med Mikael Oscarsson

Raoul Wallenberg är hedersmedborgare i USA men i Sverige vet många unga inte vem han är. 

Han är känd och hyllad världen över för sina framgångsrika insatser under andra världskriget. Utsänd av Sverige att verka som diplomat i det nazi-ockuperade Ungern.

För 76 år sedan greps Raoul Wallenberg av Röda armén och fördes till Moskva för att sedan spårlöst försvinna i sovjetisk fångenskap.
Riksdagsmannen Mikael Oscarsson berättar i denna podd hur Sverige efter kriget övergav Raoul Wallenberg trots att han med risk för sitt eget liv hade räddat tiotusentals judar i Budapest undan gaskamrarna i en enastående hjälteinsats. Skälet var en svensk miljardkredit till Stalin. Vad var det egentligen som hände Raoul Wallenberg? Detta är en fruktansvärd historia som lyfter fram korruptionen i svensk politik under och efter kriget. 

2021-01-27
Länk till avsnitt

40. Johanna Ottosson

Johanna Ottosson är en av Sveriges största YouTube-fenomen. Men parallellt med de mediala framgångarna löper en hård kamp mot den psykiska ohälsan. Mobbingen i skolan spårar ut. Utanförskapet leder Johanna till de mörker många av Sveriges ungdomar fastnar i. Självskadebeteenden, alkohol och droger, bup-mottagningar och socialtjänsten. En dag förs hon i en polisbil till en SiS institution. Det ska visa sig att där ska helvetet bara börja. Hör Johanna berätta om sin kamp, samhällets svek och hennes fantastiska mamma som aldrig slutar kämpa för sin dotter. Det här är den fantastiska och modiga Johanna Ottosson.

2021-01-20
Länk till avsnitt

39. Özz Nujen

Özz Nujen flydde från Turkiet och hamnade i Rinkeby. Där växte han upp och blev en av Sveriges absolut största och mest framgångsrika komiker. Han har fått hela landet att skratta men det finns även ett enormt djup och en fantastisk talang i denna man. Skratten och sorgen, smärtan och glädjen. Hör honom berätta. Det här är Özz Nujen.

2021-01-13
Länk till avsnitt

38. Linnéa Kuling

När Linnéa Kuling och hennes familj flyttade till Knutby kändes det som att komma hem. Hon var 5 år gammal. Vad doldes egentligen bakom alla tidningsrubriker? Följ med in i en värld av religös manipulation, mord, hierarki, misshandel, sexmissbruk och kontrollerande krafter. 

Hör historien om Knutbyflickan. En helt unik berättelse där Linnéa Kuling själv får beskriva hur det var att växa upp som barn i den innersta kretsen av Knutbysekten. På många sätt en helt galen tillvaro. Men på andra sätt lite skrämmande nära en verklighet som många faktiskt fortfarande lever i. En värld där människor blir kontrollerade av maktmissbrukets ledare som genererar osäkra människor bundna av fruktan. Det här är den fantastiska och modiga Linnea Kuling.

2021-01-06
Länk till avsnitt

37. Carl-Gustaf Severin

Han är känd i stora delar över hela världen för sitt fantastiska hjärta och sin ödmjuka stil. Carl-Gustaf Severin har sedan början på 80-talet rest runt över hela världen och spridit hopp till människor. Hör honom berätta om sitt fantastiska liv. Om ryska fängelser, om fängelsedirektören som ville tvinga i han vodka i en skog i Sibirien. Om KGB agenten och de kommunistiska propagandatåget. Om flygplanet som började brinna. Och om de 200 ryska behandlingshemmet som startades som följd av de fantastiska arbetet som genomförts. Detta här är ingen annan är Carl-Gustaf Severin.

2020-12-30
Länk till avsnitt

36. Carl-Erik Sahlberg

Få människor i Sverige har varit en sådan hjälp för de mest utstötta i samhället som Carl-Erik Sahlberg. Det finns så många kriminella, utstötta och prostituerade som fått ett nytt liv genom de fantastiska insatserna som skett genom Klara Kyrka. Han är en av mina hjältar. Lyssna på detta samtal. Du kommer inte ångra dig. Kärlek och vishet på två ben. Det här är Carl-Erik Sahlberg.

2020-12-24
Länk till avsnitt

35. Victor de Almeida

Han var den populära killen som alla tyckte om men ingen kände. Han sicksackade Stockholms förorter men så fort någon kom för nära drog han sig undan. Denna flykt drog in honom i kriminaliteten och med kriminaliteten så kom drogerna. Och sen var han fast. Och så följde ett liv i ett sådant mörker att det är ett under att han överlevt. Mannen bakom YouTube succén Dialogiskt. Hör honom berätta. Mina damer och Herrar det här är Victor de Almeida.

2020-12-16
Länk till avsnitt

34. Camilla Olsson

Kan en pastor bli utbränd? Får man må dåligt som andlig ledare? Hur tar man sig igenom psykisk ohälsa med hoppet i behåll? Hör denna fantastiska kvinna berätta om kärleken som bar henne genom allt. Mina damer och herrar, det här är Camilla Olsson.

2020-12-09
Länk till avsnitt

33. Francisco Sansevrieri

1995 greps Francisco Sansevrieri för dubbelmord och dömdes till livstids fängelse. Hans barn blev omhändertagna av myndigheterna och han själv skickades till en säkerhetsanstalt. Bakom murarna hann livet ikapp honom och efter en lång brottningskamp med sig själv och sitt förflutna hamnade han på en retreat på klostret i Kumla. Där tvingades han att konfronteras med mörkret han bar. Men han fick även möta nåden från Gud. Och där tändes glöden att börja fightas för att få sitt liv tillbaka och övervinna hatet. Han började kämpa mot våld redan inne på kåken via kris och påbörjade den långa vägen tillbaka till livet. Hör honom berätta. Det här är Francisco Sansevrieri.

2020-12-02
Länk till avsnitt

32. Tabare "Rankz" Severino

Detta är utan tvekan ett av de starkaste samtal jag haft under hela mitt liv. Jag satt med tårar i ögonen under intervjun. Tabare ?Rankz? Severino och hans syster blev omhändertagen av sociala myndigheter då hans föräldrar blev häktade och senare även dömda för dubbelmord. Han var då endast 3 år gammal. Han hamnade på ett hem där han blev slagen och kallad för hemska saker. Där lärde han sig hatet och rädslan. Senare förlorade han även sin syster i en överdos. Detta är en man som gått igenom det värsta du kan tänka dig. Var beredd på tårar när du lyssnar. Men vilken fin människa han är. Detta är Tabare ?Rankz? Severino.

2020-11-25
Länk till avsnitt

31. Isabella Lundgren

Den berömda jazzsångerskan Isabella Lundgren föll i förälskelse med musik redan som barn framför Disneyfiguren Ariels sångframträdande på VHSen. Men plötsligt fann hon sig själv i en värld av alkohol, droger och relationer som skadade hennes själ. När hon mötte sin trasiga blick i en spegel i New York förstod hon att det var dags att söka hjälp. Hör henne berätta. Mina damer och herrar, det här är Isabella Lundgren.

2020-11-18
Länk till avsnitt

30. Sebastian Tristan Idevall

Mina damer och herrar: Sebastian Tristan Idevall....

2020-11-11
Länk till avsnitt

29. Peter Jihde

Mina damer & herrar. Den ständigt aktuelle Peter Jihde.

2020-11-04
Länk till avsnitt

28. Thorsten Flinck

Här behövs ingen presentation. Mina damer och herrar: Thorsten Flinck....

2020-10-28
Länk till avsnitt

27. Sinan Yildiz

SINAN är en av Sveriges populäraste rappare. Han har levt ett hårt liv och sett mycket man inte ska behöva se. Men idag satsar han helhjärtat på musiken och brottas med kampen om att försöka spegla verkligheten och samtidigt vara en förebild. Vi möttes under samarbetet med låten ?Jag ber? och jag gillar han fett. Det här är Sinan Yildiz.

2020-10-21
Länk till avsnitt

26. Karlis Neretnieks

Vad händer om Sverige hamnar i krig? Skulle vi klara oss? Varför har vi egentligen nedrustat så extremt?

Generalmajor Karlis Neretnieks har varit rektor för försvarshögskolan, chef för Gotlands regemente och är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien sedan 1989. 

Vilka allianser ska Sverige förlita sig på när EU splittras, Nato spretar åt olika håll och USA intresserar sig allt mindre för försvaret av Europa?

Varför upprustar Ryssland? Och vad menade ÖB när han sade att vårt försvar endast kunde försvara en del av Sverige under en vecka vid händelse av en invasion? Det här är Karlis Neretnieks.

2020-10-14
Länk till avsnitt

25. Nils Einár Grönberg

Einár är Sveriges mest streamade hiphop artist genom tiderna. På 2 år har han genererat över 200 miljoner streams. Men vad finns det för historia där bakom alla flashiga Instagram inlägg och musikvideos? Hör honom berätta om uppväxten, om att bli utkastad ur skolan, att bli omhändertagen av socialen och skickad till behandlingshem, om livet i Dalen och att bli rikskänd över en natt som bara 16 år gammal. Hur hanterar man det? Hur hanterar man pengarna och kändisskapet innan man ens är myndig? Och vad drömmer han om i framtiden? Det här är Nils Einár Grönberg

2020-10-07
Länk till avsnitt

24. Niclas Löfdahl

Niclas Löfdahl (idag Magnus Johansson) har inte haft ett lätt liv. Han har benämnts vara Sveriges farligaste man. Han har varit gängledare. Han har skickat en brevbomb till Sveriges justitieminister och varit på väg att skjuta Gudrun Schyman. Han har suttit inlåst i över 20 år. Från klass 1 anstalter till rättspsyk. Niclas Löfdahl har suttit inlåst i en säkerhetsbunker på den rättspsykiatriska kliniken i Växjö. Han fick inte träffa andra intagna. Maten slussades in till honom på samma sätt som man matar lejon på djurparker så att han inte kunde komma åt den som lämnar hans måltider. Och då han finns med på EU:s terroristlista håller hela tiden Säpo koll på honom. Han har varit vårt lands mest bevakade person. Han har grovt misshandlat 78 människor bakom murarna. Men för 6 år sedan hände något helt oförklarligt. Den mannen som ingen läkare, vakt eller psykiatriker någonsin kunnat hjälpa eller bota står helt plötsligt där i cellen totalt förvandlad. Vad var det som hände? Det här är Niclas Löfdahl.

2020-09-30
Länk till avsnitt

23. Anders Adali

Vad händer när man blandar en lastbil överskottsenergi med några lastpallar kreativitet? Ja det får ni höra när Anders Adali bjuder in oss på sin livsresa. Han berättar om dubbellivet som familjefarsa och värdetransportsrånare. Om rånet som kostade miljoner men som gav han 7 svåra år. Stämmer det att Finland saknar barnombudsman? Och har Finland verkligen fängelser där man får uträtta behoven i en hink? Och vad gör egentligen alla civilpoliser mitt i natten på Anders lekland? Och hur hamnade han i sportdrycks branschen med NHL spelare i världsklass? Ja det är lika bra vi går till botten med allt detta. Det här är Anders Adali.

2020-09-23
Länk till avsnitt

22. Linn Lindeman

Följ med Linn på en skrämmande resa genom Sverige. Vad gör hon när pojkvännen blir skjuten? När hon sparkar sönder backspeglar på polisbilar och vevar mot ambulanspersonal i panik? Vad gör hon när hon är för beroende för psykakuten och för psykisk sjuk för beroendemottagningen? När drogerna blir tyngre, överdoserna frekventare och hoppet släcks? Och vad hände egentligen på väg till tågspåret? Och hur i all världen hamnade hon framför 150 socialarbetare i Helsingborg? Hör om kaoset, sorgen och vändningen som ingen förväntade. Det här är Linn Lindeman.

2020-09-16
Länk till avsnitt

21. Josefin Sjögren

Josefin blev omhändertagen redan som 3 år gammal. Hör henne berätta om resan genom fosterfamiljer, behandlingshem och SiS anstalter. När hon tillslut blev gravid försökte personalen övertala henne att göra abort men hon ville inte det. Hon ville behålla barnet. Personalen lurade henne att hon skulle få åka på ett ultraljud men när hon kom fram berättade läkaren att hon befann sig på en abortklinik. Josefin bad om att få låna toaletten och letade sig fram till nödutgången och rymde i panik för att rädda barnet som låg i hennes mage. Hör henne berätta sin dramatiska livshistoria. Och hör hur det kan  gå till för barn som blivit placerade under statlig tvångsvård. Det här är Josefin Sjögren.

2020-09-09
Länk till avsnitt

20. Vendela Darabi

Jag träffade Vendela på ett SIS-hem för ett par år sen. När jag berättade för henne att det inte var nått fel på henne utan på systemet hon växt upp i och att hon var älskad så började hon gråta. Hon grät så häftigt men helt ljudlöst. När jag insåg att hon lärt sig tekniken att panikgråta ljudlöst för att inte personalen skulle höra gick mitt  hjärta sönder. När hon senare berättade om hennes liv så var det min tur att gråta. Hennes öde är så smärtsamt men trots det mörkret hon gått igenom så har hon tagit sig igenom på andra sidan. Och det mina vänner är den sanna definitionen av en krigare. Det här är Vendela och hennes skrämmande skildring av hur Sverige behandlar sina minsta och mest utsatta.

2020-09-02
Länk till avsnitt

19. Christian Karlsson

Mordet på 4 årige Kevin i Arvika 16 aug 1998 skakade Sverige. En oskyldig pojke hittas mördad. Polisen i Arvika startar en utredning som kommer att förvandlas till en av landets absolut värsta rättskandaler. Två helt oskyldiga bröder - Christian och Robin 5 och 7 år gamla pekas felaktigt ut som gärningsmän av utredarna. I 20 år tvingas familjen mer eller mindre under jord och locket läggs på. Tills en dag när telefonen ringer. Hör Christians egna ord om förhören, skammen, tvivlen och rättsövergreppen. Men också om förlåtelsen, försoningen och upprättelsen. Och om att äntligen kunna besöka sin vän Kevins grav. Det här är Christian Karlsson.

2020-08-26
Länk till avsnitt

18. René Lobos

René Lobos växte upp i ett parallellt samhälle med en parallel ekonomi. Hans resa i livet är en klassiker i betongen. Ungen som hade det jobbigt hemma började göra kaos tills omgivningen fattade hur han mådde. Men då var det redan försent. Han kastades in i kriminaliteten framstupa och hans första målskamrat var hans egen pappa. Därefter följde många år av fängelse, droger, våld, vapen och mörker. Tills den oväntade vändningen kom. Och livet äntligen vände. Hör han berätta om vägen ut till frihet. Idag erbjuder han en hjälpande hand för många som fallit. Det här är René Lobos.

2020-08-19
Länk till avsnitt

17. Toni Tuunainen

Sent på kvällen den 2 juli 2003 befinner sig Toni inne i en värdetransport som dom precis har sprängt upp. Plötsligt hör han skottlossning bryta ut utanför bilen och på marken ligger hans kumpan orörlig och blöder från huvudet. Hör Toni berätta om biljakten som följde, polispådraget, häktningen, säkerhetsanstalterna och återfallen i brott. Men också om den otrygga uppväxten, kampen ut ur mörkret och längtan efter ett normalt liv. Idag motiverar han människor att välja en bättre väg. Du kan boka en föreläsning av Toni på www.livtema.se. Det här är Toni Tuunainen.

2020-08-12
Länk till avsnitt

16. Lo Kauppi

Lo Kauppi är både skådespelare och regissör och dessutom författare. Detta fantastiska energiknippe har verkligen gått genom en resa. Hör henne tala om smärtan, drogerna och konsten. Och rädslan för att kapslarna med amfetamin ska spricka i magen. Och den livslånga kampen med sin egen självbild. Detta är Lo Kauppi.

2020-08-05
Länk till avsnitt

15. Anis Don Demina

Anis Don Demina är en av internets största. En halv miljon prenumeranter på Youtube har gett honom en enorm plattform och efter femteplatsen i Melodifestivalen i år har allt fler hört honom. Men när vi träffas pratar vi om baksidorna av kändisskapet, av stressen och om att förlora sin far, att jobba av sina skulder och försöka stå för det man tror på. Lyssna nu!

2020-07-29
Länk till avsnitt

14. Carola Häggkvist

Det finns väldigt få människor i Sverige som uppnått ett institutionellt kändisskap, det är som att nationen på något sätt representeras av dessa människor. ?Kungen och drottningen?, ?Zlatan? och ?Lill-babs?. Carola hör definitivt till denna kategori, kvinnan som tagit landet som en stormvind. Det här är Carola Häggkvist. 

2020-07-22
Länk till avsnitt

13. Daniel Webb

I slutet av 90-talet så brakade ett gangsterkrig ut som nådde proportioner som Sverige aldrig tidigare hade sett. Mord, bilbomber, och skottlossningar på öppen gata blev den nya vardagen. Svensk kriminalhistoria skrevs om och landet blev sig aldrig mera likt. Konflikten svalnade emellertid av, men ingen visste riktigt hur det låg till och inga fredssamtal hade förts mellan dom båda sidorna. Men en dag sprang jag på Daniel Webb på Hillsongs gudstjänst på Nalen i Stockholm. Vi hade stått på varsin sida av dessa grupperingar och varit fiender, men genom Guds obeskrivliga nåd så skedde en försoning där i kyrkan. Detta fick snabbt ringar på vattnet och flera försoningssamtal fördes och det långvariga gangsterkriget nådde äntligen sitt officiella slut. Daniel Webb är idag en kär vän och en varmt troende familjefar. Hör honom berätta om sin resa. Det här är Daniel Webb.

2020-07-15
Länk till avsnitt

12. Annika Östberg

En sen kväll våren 1981 stannade polisen Richard Helbush till vid en bil som hade fått punktering. I bilen satt Bob Cox och hans svenska flickvän Annika Östberg. Det polismannen inte visste var att paret var påväg att lämna landet pga av att Bob nyss skjutit ihjäl restaurangägaren Joe Torre efter en affärsuppgörelse om stulet kött som hade gått snett. Det ödesdigra mötet sluttade med att polismannen sköts ihjäl och paret flydde i polisbilen. Efter en vild polisjakt och hundra avlossade skott greps paret. Medan Bob dog i häktet placerades den 27-årige Annika på death row i väntan på dödsstraff. Men hur hamnade hon där? Hör Annika berätta sin historia. Det här är Annika Östberg.

2020-07-08
Länk till avsnitt

11. Alex Ceesay

Alex slog igenom när han satt på anstalten kumla med sin musik. Inlåst i landets hårdaste miljö greppade han pennan tills pappret brann av hat och frustration. Han har levt ett hårt liv och sett mycket misär. Jag och Alex har haft kontakt under en lång tid och jag har pushat honom att använda sina talanger till att få ett nytt liv utan kriminalitet och droger. Att hjärtat kan brinna av kärlek istället för hat. Många böner har betts. Han satt nyligen häktad. Väl inne i häktet, åter igen i en hård miljö, bestämde han sig för att lämna mörkret och börja ett nytt liv. Hör hans historia. Det här är Alex Ceesay. 

2020-07-01
Länk till avsnitt

10. Morgan Alling

Morgan Alling är en fantastisk människa. Hans start i livet var verkligen inte lätt. Född i ett kriminellt missbrukarhem så hamnade han väldigt tidigt i socialtjänstens händer. Placeringarna blev många. Han blev misshandlad, psykiskt torterad, bortstött och övergiven. Ändå fortsatte han kämpa. Drömmar om att bli skådespelare föddes tidigt och när de slog in blev Morgan Morgan Alling med hela svenska folket. Men han glömde aldrig var han kom ifrån. Morgan är en ambassadör för den lilla människan utan röst och han är ofta och flitigt anlitad som föreläsare. Han har gått till hårt angrepp mot mobbing och är over all en välgärningsaktivist. Mina damer och herrar, detta är Morgan Alling.

2020-06-24
Länk till avsnitt

9. Jesper Parnevik

Jesper Parnevik är utan tvekan en av de skönaste människor jag träffat. Han är lika genuin som han är rolig. Hör honom berätta om rockstjärnekarriären som aldrig blev av, de 20 miljonerna som fick vingar och försvann samt vad som egentligen hände där på konfirmationslägret. Det här är Jesper Parnevik.

2020-06-17
Länk till avsnitt

8. Mia Parnevik

Mia Parnevik slog ner i hela Sverige som en bomb i och med tv-serien Parneviks. Sen stod hon där med kristallen priset i handen efter att ha vunnit pris som årets TV personlighet. Mia är en helt fantastisk människa. När man träffar Mia så möter man en omhändertagande, älskvärd, varm supermorsa! Hör henne dela både hjärta, smärta, glädje och sorg i detta känsloladdade avsnitt. Man kan inte göra annat än att konstatera att det här är ankaret i Sveriges roligaste familj! Här har ni Mia Parnevik.

2020-06-12
Länk till avsnitt

7. Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäcks musik har betytt och betyder väldigt mycket för väldigt många.

Mig inkluderad.

Han är en av landets mest älskade artister som har vunnit sju Grammisar och fem Rockbjörnar. Han har spelat på landets största scener och där kan man höra en stor, varm kör av tusentals fans sjunga allsång låt efter låt. Men vem är egentligen denna rockstjärna? Jag möter en mycket ödmjuk och fin man och vi får ett oförglömligt samtal om livet och döden, turnéerna och musiken, skulden och skammen. Och glädjen i gratis pizza. Det här är Lars Winnerbäck.

2020-06-05
Länk till avsnitt

6. Magnus Hedman

Mötet med Magnus är ett jag aldrig kommer att glömma.

Jag minns Magnus så väl som en av mina barndomshjältar när jag och familjen satt som klistrade och skrek exalterade varje gång den långe, blonde målvakten gjorde den ena mirakulösa räddningen efter den andra. Då visste jag inte att både jag och Magnus senare i livet skulle falla raklånga ner i missbrukets bottenlösa hål.

Hör historien om Magnus, som berättar naket och ärligt om segrarna, övergreppen, skandalerna, kokainet, sömnlösa nätter och skam. Men också om räddningen och comebacken till livet. En helt makalös man med en makalös historia. Det här är Magnus Hedman.

2020-05-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.