Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Helt ärligt med Sebastian Stakset

Helt ärligt med Sebastian Stakset

I podden Helt ärligt möter Sebastian Stakset personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

heltarligt.libsyn.com/website

Avsnitt

6. Magnus Hedman

Mötet med Magnus är ett jag aldrig kommer att glömma.

Jag minns Magnus så väl som en av mina barndomshjältar när jag och familjen satt som klistrade och skrek exalterade varje gång den långe, blonde målvakten gjorde den ena mirakulösa räddningen efter den andra. Då visste jag inte att både jag och Magnus senare i livet skulle falla raklånga ner i missbrukets bottenlösa hål.

Hör historien om Magnus, som berättar naket och ärligt om segrarna, övergreppen, skandalerna, kokainet, sömnlösa nätter och skam. Men också om räddningen och comebacken till livet. En helt makalös man med en makalös historia. Det här är Magnus Hedman.

2020-05-29
Länk till avsnitt

5. Hanna Alström

Hanna Alström är en helt fantastisk människa.

Hon blev känd för hela svenska folket redan som barnskådis och har sedan dess hunnit göra allt från stadsteatern till Hollywood. Nu sitter hon ner för att prata om sin nyblivna roll som mamma, sorgen och saknaden efter sin pappa och hur det känns att springa in i väggen. Välkommen till ett väldigt vackert samtal om livet. Det här är Hanna Alström.

2020-05-22
Länk till avsnitt

4. Jan Emanuel Johansson

Kan man gå från att växa upp i social misär i miljonprogrammet Gottsunda till att lagligt tjäna hundratals millar, åka lyxyachter och köra Rolls-Royce?

Ja, tydligen kan man det.

Jan Emanuel Johansson är verkligen inte vem som helst. Det är en hård kille med ett stort hjärta som hunnit leva flera liv. Han har vunnit Robinson, överlevt tsunamin i Thailand och suttit två perioder i Sveriges Riksdag. Vi snackar Säpo-span, självhat och Jesus. Lyssna in den här extremt spännande timmen. Du får höra Jan Emanuel ? en kontroversiell socialdemokratisk rebell som inte lämnar någon oberörd.

2020-05-15
Länk till avsnitt

3. Leo ?Kinesen? Carmona

2007 fick jag ett telefonsamtal inifrån djupet av en finsk fängelsebunker som kom att förvandla mitt liv.

Leo ?Kinesen? Carmona la upp programförklaringen till Kartellen under det samtalet. Svensk gangsterrap var född och svensk hiphophistoria var skriven. Men vad var i själva verket upprinnelsen till detta samtal?

Följ med på en makalös historia som tar sin början i en politisk landsflykt från Chile och slutar i ett livstidsstraff när Leo döms till anstiftan till mord på sin barndomsvän. Vad var det som hände egentligen? Kampen har varit politisk från början till slut. Vi förs igenom ett spännande samtal om hur sökandet efter lojalitet och identitet för Leo in på den kriminella banan. Hur smash and grab-kupper och rån förvandlas till skottlossningar och gangstermord.

Vi får i detalj höra hur Arlandarånet,  den största kuppen i Sveriges historia, egentligen gick till, om när Leo nästan blev mördad i Turkiet och hur korrumperade poliser erbjöd sig att avbeväpna hans fiender mot betalning.

Och en självsaneringshärva som saknar motstycke i nordisk kriminalhistoria. Välkommen till en värld som väldigt få människor blivit insläppta i.

Detta är historien om Leo ?Kinesen? Carmona.

2020-05-08
Länk till avsnitt

2. Sanna Lundell

Jag möter fyrabarnsmamman, frilansjournalisten och anhörig-aktivisten Sanna Lundell. Hon är tillsammans med Mikael Persbrandt och dotter till Ulf Lundell. Vi samtalar om liv och död. Om den värsta dagen i hennes liv. Om självmord och missbruk. Om känslan av att stå bredvid och se den man älskar förstöra sig själv. Om vad som händer när man stänger av sina känslor. Om kärleken, tron och kampen tillbaka. Om varför 50-talisterna har så svårt att erkänna sina egna fel. :) Sanna är en av de mest inspirerade människor jag träffat. Lyssna och inspireras av denna lejoninna till kvinna.

2020-05-01
Länk till avsnitt

1. Ola Rapace

När jag var 16 år gammal såg jag Ola Rapace i serien "Tusenbröder". Jag var redan där en trasig, ung kriminell man. Jag och mina polare älskade serien. Vi samlades varje vecka och tittade. Vi började där drömma om att likt "Hoffa" göra bankrån och köpa den där klockan man drömde om. 10 år senare satt jag där med "Hoffa" och brände rånpengar framför tallrikar med kokain tillsammans med några av Sveriges värsta bankrånare. Vi blev polare direkt. Vi har gjort film, teater, musik, sena nätter och barslagsmål. Vi har brottats mot självmordstankar och brustna papparoller. Men Ola har också hjälpt mig och motiverat mig när jag velat ge upp. Han uppmuntra mig att våga göra film och teater. Men sen jag lämnade mörkret bakom mig så förlora vi kontakten ett par år. Nu möts vi igen 4 år senare för att prata om livet! #tusenbröder #heltärligt #podcast

2020-04-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.