Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Helt ärligt med Sebastian Stakset

Helt ärligt med Sebastian Stakset

I podden Helt ärligt möter Sebastian Stakset personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

heltarligt.libsyn.com/website

Avsnitt

27. Sinan Yildiz

SINAN är en av Sveriges populäraste rappare. Han har levt ett hårt liv och sett mycket man inte ska behöva se. Men idag satsar han helhjärtat på musiken och brottas med kampen om att försöka spegla verkligheten och samtidigt vara en förebild. Vi möttes under samarbetet med låten ?Jag ber? och jag gillar han fett. Det här är Sinan Yildiz.

2020-10-21
Länk till avsnitt

26. Karlis Neretnieks

Vad händer om Sverige hamnar i krig? Skulle vi klara oss? Varför har vi egentligen nedrustat så extremt?

Generalmajor Karlis Neretnieks har varit rektor för försvarshögskolan, chef för Gotlands regemente och är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien sedan 1989. 

Vilka allianser ska Sverige förlita sig på när EU splittras, Nato spretar åt olika håll och USA intresserar sig allt mindre för försvaret av Europa?

Varför upprustar Ryssland? Och vad menade ÖB när han sade att vårt försvar endast kunde försvara en del av Sverige under en vecka vid händelse av en invasion? Det här är Karlis Neretnieks.

2020-10-14
Länk till avsnitt

25. Nils Einár Grönberg

Einár är Sveriges mest streamade hiphop artist genom tiderna. På 2 år har han genererat över 200 miljoner streams. Men vad finns det för historia där bakom alla flashiga Instagram inlägg och musikvideos? Hör honom berätta om uppväxten, om att bli utkastad ur skolan, att bli omhändertagen av socialen och skickad till behandlingshem, om livet i Dalen och att bli rikskänd över en natt som bara 16 år gammal. Hur hanterar man det? Hur hanterar man pengarna och kändisskapet innan man ens är myndig? Och vad drömmer han om i framtiden? Det här är Nils Einár Grönberg

2020-10-07
Länk till avsnitt

24. Niclas Löfdahl

Niclas Löfdahl (idag Magnus Johansson) har inte haft ett lätt liv. Han har benämnts vara Sveriges farligaste man. Han har varit gängledare. Han har skickat en brevbomb till Sveriges justitieminister och varit på väg att skjuta Gudrun Schyman. Han har suttit inlåst i över 20 år. Från klass 1 anstalter till rättspsyk. Niclas Löfdahl har suttit inlåst i en säkerhetsbunker på den rättspsykiatriska kliniken i Växjö. Han fick inte träffa andra intagna. Maten slussades in till honom på samma sätt som man matar lejon på djurparker så att han inte kunde komma åt den som lämnar hans måltider. Och då han finns med på EU:s terroristlista håller hela tiden Säpo koll på honom. Han har varit vårt lands mest bevakade person. Han har grovt misshandlat 78 människor bakom murarna. Men för 6 år sedan hände något helt oförklarligt. Den mannen som ingen läkare, vakt eller psykiatriker någonsin kunnat hjälpa eller bota står helt plötsligt där i cellen totalt förvandlad. Vad var det som hände? Det här är Niclas Löfdahl.

2020-09-30
Länk till avsnitt

23. Anders Adali

Vad händer när man blandar en lastbil överskottsenergi med några lastpallar kreativitet? Ja det får ni höra när Anders Adali bjuder in oss på sin livsresa. Han berättar om dubbellivet som familjefarsa och värdetransportsrånare. Om rånet som kostade miljoner men som gav han 7 svåra år. Stämmer det att Finland saknar barnombudsman? Och har Finland verkligen fängelser där man får uträtta behoven i en hink? Och vad gör egentligen alla civilpoliser mitt i natten på Anders lekland? Och hur hamnade han i sportdrycks branschen med NHL spelare i världsklass? Ja det är lika bra vi går till botten med allt detta. Det här är Anders Adali.

2020-09-23
Länk till avsnitt

22. Linn Lindeman

Följ med Linn på en skrämmande resa genom Sverige. Vad gör hon när pojkvännen blir skjuten? När hon sparkar sönder backspeglar på polisbilar och vevar mot ambulanspersonal i panik? Vad gör hon när hon är för beroende för psykakuten och för psykisk sjuk för beroendemottagningen? När drogerna blir tyngre, överdoserna frekventare och hoppet släcks? Och vad hände egentligen på väg till tågspåret? Och hur i all världen hamnade hon framför 150 socialarbetare i Helsingborg? Hör om kaoset, sorgen och vändningen som ingen förväntade. Det här är Linn Lindeman.

2020-09-16
Länk till avsnitt

21. Josefin Sjögren

Josefin blev omhändertagen redan som 3 år gammal. Hör henne berätta om resan genom fosterfamiljer, behandlingshem och SiS anstalter. När hon tillslut blev gravid försökte personalen övertala henne att göra abort men hon ville inte det. Hon ville behålla barnet. Personalen lurade henne att hon skulle få åka på ett ultraljud men när hon kom fram berättade läkaren att hon befann sig på en abortklinik. Josefin bad om att få låna toaletten och letade sig fram till nödutgången och rymde i panik för att rädda barnet som låg i hennes mage. Hör henne berätta sin dramatiska livshistoria. Och hör hur det kan  gå till för barn som blivit placerade under statlig tvångsvård. Det här är Josefin Sjögren.

2020-09-09
Länk till avsnitt

20. Vendela Darabi

Jag träffade Vendela på ett SIS-hem för ett par år sen. När jag berättade för henne att det inte var nått fel på henne utan på systemet hon växt upp i och att hon var älskad så började hon gråta. Hon grät så häftigt men helt ljudlöst. När jag insåg att hon lärt sig tekniken att panikgråta ljudlöst för att inte personalen skulle höra gick mitt  hjärta sönder. När hon senare berättade om hennes liv så var det min tur att gråta. Hennes öde är så smärtsamt men trots det mörkret hon gått igenom så har hon tagit sig igenom på andra sidan. Och det mina vänner är den sanna definitionen av en krigare. Det här är Vendela och hennes skrämmande skildring av hur Sverige behandlar sina minsta och mest utsatta.

2020-09-02
Länk till avsnitt

19. Christian Karlsson

Mordet på 4 årige Kevin i Arvika 16 aug 1998 skakade Sverige. En oskyldig pojke hittas mördad. Polisen i Arvika startar en utredning som kommer att förvandlas till en av landets absolut värsta rättskandaler. Två helt oskyldiga bröder - Christian och Robin 5 och 7 år gamla pekas felaktigt ut som gärningsmän av utredarna. I 20 år tvingas familjen mer eller mindre under jord och locket läggs på. Tills en dag när telefonen ringer. Hör Christians egna ord om förhören, skammen, tvivlen och rättsövergreppen. Men också om förlåtelsen, försoningen och upprättelsen. Och om att äntligen kunna besöka sin vän Kevins grav. Det här är Christian Karlsson.

2020-08-26
Länk till avsnitt

18. René Lobos

René Lobos växte upp i ett parallellt samhälle med en parallel ekonomi. Hans resa i livet är en klassiker i betongen. Ungen som hade det jobbigt hemma började göra kaos tills omgivningen fattade hur han mådde. Men då var det redan försent. Han kastades in i kriminaliteten framstupa och hans första målskamrat var hans egen pappa. Därefter följde många år av fängelse, droger, våld, vapen och mörker. Tills den oväntade vändningen kom. Och livet äntligen vände. Hör han berätta om vägen ut till frihet. Idag erbjuder han en hjälpande hand för många som fallit. Det här är René Lobos.

2020-08-19
Länk till avsnitt

17. Toni Tuunainen

Sent på kvällen den 2 juli 2003 befinner sig Toni inne i en värdetransport som dom precis har sprängt upp. Plötsligt hör han skottlossning bryta ut utanför bilen och på marken ligger hans kumpan orörlig och blöder från huvudet. Hör Toni berätta om biljakten som följde, polispådraget, häktningen, säkerhetsanstalterna och återfallen i brott. Men också om den otrygga uppväxten, kampen ut ur mörkret och längtan efter ett normalt liv. Idag motiverar han människor att välja en bättre väg. Du kan boka en föreläsning av Toni på www.livtema.se. Det här är Toni Tuunainen.

2020-08-12
Länk till avsnitt

16. Lo Kauppi

Lo Kauppi är både skådespelare och regissör och dessutom författare. Detta fantastiska energiknippe har verkligen gått genom en resa. Hör henne tala om smärtan, drogerna och konsten. Och rädslan för att kapslarna med amfetamin ska spricka i magen. Och den livslånga kampen med sin egen självbild. Detta är Lo Kauppi.

2020-08-05
Länk till avsnitt

15. Anis Don Demina

Anis Don Demina är en av internets största. En halv miljon prenumeranter på Youtube har gett honom en enorm plattform och efter femteplatsen i Melodifestivalen i år har allt fler hört honom. Men när vi träffas pratar vi om baksidorna av kändisskapet, av stressen och om att förlora sin far, att jobba av sina skulder och försöka stå för det man tror på. Lyssna nu!

2020-07-29
Länk till avsnitt

14. Carola Häggkvist

Det finns väldigt få människor i Sverige som uppnått ett institutionellt kändisskap, det är som att nationen på något sätt representeras av dessa människor. ?Kungen och drottningen?, ?Zlatan? och ?Lill-babs?. Carola hör definitivt till denna kategori, kvinnan som tagit landet som en stormvind. Det här är Carola Häggkvist. 

2020-07-22
Länk till avsnitt

13. Daniel Webb

I slutet av 90-talet så brakade ett gangsterkrig ut som nådde proportioner som Sverige aldrig tidigare hade sett. Mord, bilbomber, och skottlossningar på öppen gata blev den nya vardagen. Svensk kriminalhistoria skrevs om och landet blev sig aldrig mera likt. Konflikten svalnade emellertid av, men ingen visste riktigt hur det låg till och inga fredssamtal hade förts mellan dom båda sidorna. Men en dag sprang jag på Daniel Webb på Hillsongs gudstjänst på Nalen i Stockholm. Vi hade stått på varsin sida av dessa grupperingar och varit fiender, men genom Guds obeskrivliga nåd så skedde en försoning där i kyrkan. Detta fick snabbt ringar på vattnet och flera försoningssamtal fördes och det långvariga gangsterkriget nådde äntligen sitt officiella slut. Daniel Webb är idag en kär vän och en varmt troende familjefar. Hör honom berätta om sin resa. Det här är Daniel Webb.

2020-07-15
Länk till avsnitt

12. Annika Östberg

En sen kväll våren 1981 stannade polisen Richard Helbush till vid en bil som hade fått punktering. I bilen satt Bob Cox och hans svenska flickvän Annika Östberg. Det polismannen inte visste var att paret var påväg att lämna landet pga av att Bob nyss skjutit ihjäl restaurangägaren Joe Torre efter en affärsuppgörelse om stulet kött som hade gått snett. Det ödesdigra mötet sluttade med att polismannen sköts ihjäl och paret flydde i polisbilen. Efter en vild polisjakt och hundra avlossade skott greps paret. Medan Bob dog i häktet placerades den 27-årige Annika på death row i väntan på dödsstraff. Men hur hamnade hon där? Hör Annika berätta sin historia. Det här är Annika Östberg.

2020-07-08
Länk till avsnitt

11. Alex Ceesay

Alex slog igenom när han satt på anstalten kumla med sin musik. Inlåst i landets hårdaste miljö greppade han pennan tills pappret brann av hat och frustration. Han har levt ett hårt liv och sett mycket misär. Jag och Alex har haft kontakt under en lång tid och jag har pushat honom att använda sina talanger till att få ett nytt liv utan kriminalitet och droger. Att hjärtat kan brinna av kärlek istället för hat. Många böner har betts. Han satt nyligen häktad. Väl inne i häktet, åter igen i en hård miljö, bestämde han sig för att lämna mörkret och börja ett nytt liv. Hör hans historia. Det här är Alex Ceesay. 

2020-07-01
Länk till avsnitt

10. Morgan Alling

Morgan Alling är en fantastisk människa. Hans start i livet var verkligen inte lätt. Född i ett kriminellt missbrukarhem så hamnade han väldigt tidigt i socialtjänstens händer. Placeringarna blev många. Han blev misshandlad, psykiskt torterad, bortstött och övergiven. Ändå fortsatte han kämpa. Drömmar om att bli skådespelare föddes tidigt och när de slog in blev Morgan Morgan Alling med hela svenska folket. Men han glömde aldrig var han kom ifrån. Morgan är en ambassadör för den lilla människan utan röst och han är ofta och flitigt anlitad som föreläsare. Han har gått till hårt angrepp mot mobbing och är over all en välgärningsaktivist. Mina damer och herrar, detta är Morgan Alling.

2020-06-24
Länk till avsnitt

9. Jesper Parnevik

Jesper Parnevik är utan tvekan en av de skönaste människor jag träffat. Han är lika genuin som han är rolig. Hör honom berätta om rockstjärnekarriären som aldrig blev av, de 20 miljonerna som fick vingar och försvann samt vad som egentligen hände där på konfirmationslägret. Det här är Jesper Parnevik.

2020-06-17
Länk till avsnitt

8. Mia Parnevik

Mia Parnevik slog ner i hela Sverige som en bomb i och med tv-serien Parneviks. Sen stod hon där med kristallen priset i handen efter att ha vunnit pris som årets TV personlighet. Mia är en helt fantastisk människa. När man träffar Mia så möter man en omhändertagande, älskvärd, varm supermorsa! Hör henne dela både hjärta, smärta, glädje och sorg i detta känsloladdade avsnitt. Man kan inte göra annat än att konstatera att det här är ankaret i Sveriges roligaste familj! Här har ni Mia Parnevik.

2020-06-12
Länk till avsnitt

7. Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäcks musik har betytt och betyder väldigt mycket för väldigt många.

Mig inkluderad.

Han är en av landets mest älskade artister som har vunnit sju Grammisar och fem Rockbjörnar. Han har spelat på landets största scener och där kan man höra en stor, varm kör av tusentals fans sjunga allsång låt efter låt. Men vem är egentligen denna rockstjärna? Jag möter en mycket ödmjuk och fin man och vi får ett oförglömligt samtal om livet och döden, turnéerna och musiken, skulden och skammen. Och glädjen i gratis pizza. Det här är Lars Winnerbäck.

2020-06-05
Länk till avsnitt

6. Magnus Hedman

Mötet med Magnus är ett jag aldrig kommer att glömma.

Jag minns Magnus så väl som en av mina barndomshjältar när jag och familjen satt som klistrade och skrek exalterade varje gång den långe, blonde målvakten gjorde den ena mirakulösa räddningen efter den andra. Då visste jag inte att både jag och Magnus senare i livet skulle falla raklånga ner i missbrukets bottenlösa hål.

Hör historien om Magnus, som berättar naket och ärligt om segrarna, övergreppen, skandalerna, kokainet, sömnlösa nätter och skam. Men också om räddningen och comebacken till livet. En helt makalös man med en makalös historia. Det här är Magnus Hedman.

2020-05-29
Länk till avsnitt

5. Hanna Alström

Hanna Alström är en helt fantastisk människa.

Hon blev känd för hela svenska folket redan som barnskådis och har sedan dess hunnit göra allt från stadsteatern till Hollywood. Nu sitter hon ner för att prata om sin nyblivna roll som mamma, sorgen och saknaden efter sin pappa och hur det känns att springa in i väggen. Välkommen till ett väldigt vackert samtal om livet. Det här är Hanna Alström.

2020-05-22
Länk till avsnitt

4. Jan Emanuel Johansson

Kan man gå från att växa upp i social misär i miljonprogrammet Gottsunda till att lagligt tjäna hundratals millar, åka lyxyachter och köra Rolls-Royce?

Ja, tydligen kan man det.

Jan Emanuel Johansson är verkligen inte vem som helst. Det är en hård kille med ett stort hjärta som hunnit leva flera liv. Han har vunnit Robinson, överlevt tsunamin i Thailand och suttit två perioder i Sveriges Riksdag. Vi snackar Säpo-span, självhat och Jesus. Lyssna in den här extremt spännande timmen. Du får höra Jan Emanuel ? en kontroversiell socialdemokratisk rebell som inte lämnar någon oberörd.

2020-05-15
Länk till avsnitt

3. Leo ?Kinesen? Carmona

2007 fick jag ett telefonsamtal inifrån djupet av en finsk fängelsebunker som kom att förvandla mitt liv.

Leo ?Kinesen? Carmona la upp programförklaringen till Kartellen under det samtalet. Svensk gangsterrap var född och svensk hiphophistoria var skriven. Men vad var i själva verket upprinnelsen till detta samtal?

Följ med på en makalös historia som tar sin början i en politisk landsflykt från Chile och slutar i ett livstidsstraff när Leo döms till anstiftan till mord på sin barndomsvän. Vad var det som hände egentligen? Kampen har varit politisk från början till slut. Vi förs igenom ett spännande samtal om hur sökandet efter lojalitet och identitet för Leo in på den kriminella banan. Hur smash and grab-kupper och rån förvandlas till skottlossningar och gangstermord.

Vi får i detalj höra hur Arlandarånet,  den största kuppen i Sveriges historia, egentligen gick till, om när Leo nästan blev mördad i Turkiet och hur korrumperade poliser erbjöd sig att avbeväpna hans fiender mot betalning.

Och en självsaneringshärva som saknar motstycke i nordisk kriminalhistoria. Välkommen till en värld som väldigt få människor blivit insläppta i.

Detta är historien om Leo ?Kinesen? Carmona.

2020-05-08
Länk till avsnitt

2. Sanna Lundell

Jag möter fyrabarnsmamman, frilansjournalisten och anhörig-aktivisten Sanna Lundell. Hon är tillsammans med Mikael Persbrandt och dotter till Ulf Lundell. Vi samtalar om liv och död. Om den värsta dagen i hennes liv. Om självmord och missbruk. Om känslan av att stå bredvid och se den man älskar förstöra sig själv. Om vad som händer när man stänger av sina känslor. Om kärleken, tron och kampen tillbaka. Om varför 50-talisterna har så svårt att erkänna sina egna fel. :) Sanna är en av de mest inspirerade människor jag träffat. Lyssna och inspireras av denna lejoninna till kvinna.

2020-05-01
Länk till avsnitt

1. Ola Rapace

När jag var 16 år gammal såg jag Ola Rapace i serien "Tusenbröder". Jag var redan där en trasig, ung kriminell man. Jag och mina polare älskade serien. Vi samlades varje vecka och tittade. Vi började där drömma om att likt "Hoffa" göra bankrån och köpa den där klockan man drömde om. 10 år senare satt jag där med "Hoffa" och brände rånpengar framför tallrikar med kokain tillsammans med några av Sveriges värsta bankrånare. Vi blev polare direkt. Vi har gjort film, teater, musik, sena nätter och barslagsmål. Vi har brottats mot självmordstankar och brustna papparoller. Men Ola har också hjälpt mig och motiverat mig när jag velat ge upp. Han uppmuntra mig att våga göra film och teater. Men sen jag lämnade mörkret bakom mig så förlora vi kontakten ett par år. Nu möts vi igen 4 år senare för att prata om livet! #tusenbröder #heltärligt #podcast

2020-04-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.