Sveriges 100 mest populära podcasts

Bänkvärmarna

Bänkvärmarna

I Sveriges största basketpodd pratar vi om basket i allmänhet och NBA i synnerhet, blandat med inslag från SBL samt anekdoter kopplade till sporten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/bankvarmarna

Avsnitt

Utbytt: Matilda Ekh

Bänkvärmarnas Stefan Jovanovic träffar Matilda Ekh i det andra avsnittet av Utbytt. Ekh berättar om tillfälligheterna i sin karriär, nervositeten och hur viktig magkänslan är.

2021-03-12
Länk till avsnitt

46. Kyssa ringen

I det 46:e avsnittet gör vi en wrap-up av första halvan av NBA-säsongen genom att dela ut awards! Blake till Nets och all-star weekend. Vidare, pratar vi bästa basketpubliken i Sverige och byter tankar kring spelarutveckling. Vi avslöjar vem som vunnit Chris Czerapowicz skor och slutligen, hot takes!

2021-03-09
Länk till avsnitt

Utbytt: Bobi Klintman

Bänkvärmarnas Stefan Jovanovic träffar Bobi Klintman i detta premiäravsnitt av Utbytt. Bobi berättar om hur allt började, vägen till RIG och reflekterar över vad som eventuellt skulle vara bäst för honom framöver.

2021-03-05
Länk till avsnitt

45. Chris Czerapowicz

I det 45:e avsnittet gästas vi av ingen mindre än Sveriges landslagsstjärna Chris Czerapowicz. Vi pratar landslaget och bubblan som precis varit. Hans år på Davidson och som proffs i europa. Vi tar lyssnarfrågor till Czerapowicz och ger er även en recap av den senaste NBA-veckan. Slutligen, hot takes!

2021-03-02
Länk till avsnitt

44. Omstart

I det 44:e avsnittet summerar vi landslagbubblan och matcherna mot Turkiet och Nederländerna. Vi pratar Hugo Lopez framtid, nya kandidater, tar ut en trupp för framtiden och pratar om svenska herrlandslagets framtid. Slutligen, hot takes!

2021-02-23
Länk till avsnitt

43. Avgörandet

I det 43:e avsnittet pratar vi det stundande em-kvalet och puffar för vår sidecast parallellt med lördagens sändning. Vi pratar sedan NBA, SBL och slutligen, hot takes!

2021-02-16
Länk till avsnitt

42. Ursäkten

I det 42:a avsnittet pratar vi NBA där vi introducerar segmentet panik eller chilla. Vidare pratar vi SBL, topp-10-lista och namnbyten. Sedan blir det damlandslaget och en nyhet från Bänken inför herrarnas EM-kval. Stefan ber om ursäkt och slutligen, hot takes! 

2021-02-09
Länk till avsnitt

41. Space Jam

I det 41:a avsnittet pratar vi om Viktor Gaddefors-incidenten och sedan de svenska basketlandslagen stundande kvalmatcher. Vidare uppdaterar vi er kring det senaste inom SBL och NBA där vi bl.a. pratar Bradley Beal och Kobe Bryant. Slutligen, hot takes! LeBron James! Namnbyten för SBL-lagen! Demar DeRozan vs. Jordan och Space Jam!

2021-02-02
Länk till avsnitt

40. Coopertestet

I det 40:e avsnittet pratar vi den gångna NBA-veckan samt vilka vi litar på i en slutspelserie och inte. Vidare, pratar vi SBL, coopertestet och introducerar det nya segmentet tvättmaskinen. Slutligen, hot takes! Där diskuterar vi bland annat psykisk ohälsa, Shaq och Barkley i studion och Kyrie Irving. 

2021-01-26
Länk till avsnitt

39. Branschbyte

I det 39:e avsnittet går vi igenom allt från den senaste NBA-veckan. Därefter uppdaterar vi kring det senaste inom SBL och har en längre diskussion om varför yngre spelare har svårt att få speltid. Slutligen, hot takes! Där synar vi Bänkvärmarnas usla spåkula och pratar om Lillards anonyma kusin.

2021-01-19
Länk till avsnitt

Bänksnack: Harden-trejden

Extrainsatt avsnitt p.g.a. Harden-trejden! 
2021-01-14
Länk till avsnitt

38. Krypa till korset

I det 38:e avsnittet bänkar och cuttar vi oss igenom senaste NBA veckan och Stefan och Nick kryper till korset. Vi pratar sedan SBL dam- och herr innan #Europakollen gör comeback. Slutligen, hot takes där vi snackar Wall, Beal, Draymond i tvättkorgen och LeBrons MVP-case och mycket mer. 

2021-01-12
Länk till avsnitt

37. Ira Newble

I det 37:e avsnittet snackar vi ner den senaste NBA-veckan. Vidare, ger vi er en uppdatering inom SBL och svensk basket i allmänhet. Slutligen, hot takes! Där pratar vi bl.a. om Harris, Griffin, Harden small markets, nya NBA-lag och mycket mer.

2021-01-05
Länk till avsnitt

36. Systemspelaren

I det 36:e avsnittet går vi igenom det relevanta från första veckan av NBA sedan följer en genomgång av det senaste inom SBL- dam och herr. Slutligen, hot takes! 

2020-12-30
Länk till avsnitt

35. Dumstruten

I det 35:e avsnittet snackar  vi ned #bänkligan och summerar fantasy-draften. Sedan går vi på det senaste inom NBA och SBL. Bänka eller cutta? gör en återkomst och vi ger våra final-tips redan nu. Slutligen, hot takes!

2020-12-23
Länk till avsnitt

34. Skammens rodnad

I det 34:e avsnittet pratar vi Hardens framtid, Paul Georges nya, galna? kontrakt, vad vi sett från pre-season, SBL och hot takes!

2020-12-15
Länk till avsnitt

33. Bänka eller cutta?

I det 33:e avsnittet pratar vi det senaste inom NBA, Wall mot Westbrook och Joakim Noahs farväl. Debut för segmentet "bänka eller cutta?". SBL och slutligen, hot takes! 

2020-12-08
Länk till avsnitt

32. Frågelådan

I det 32:a avsnittet snackar vi ner herrarnas två EM-kval matcher. Sedan öppnar vi frågelådan och svarar på era frågor. Slutligen, hot takes!

2020-12-01
Länk till avsnitt

31. 120 miljoner

I det 31:a avsnittet går vi igenom förra veckans NBA-draft. Sedan blir det en djupdykning i allt som hänt i free agencyn hittills. Vi pratar landslagens kommande matcher och slutligen, hot takes! Stefan bjuder på fyra? i sin comeback!

2020-11-24
Länk till avsnitt

30. Fredrik Joulamo

I det 30:e avsnittet gästas vi av svenska basketbollförbundets nya generalsekreterare Fredrik Joulamo. Vi pratar om våra landslag, de inhemska ligorna, utvecklingsmiljöer, sociala orättvisor och mycket mer. Avsnittet avslutar vi med NBA-snack. Bland annat synar vi CP3 till Suns och Schröder till Lakers.

2020-11-17
Länk till avsnitt

29. LaMelo Ball

I det 29:e avsnittet laddar vi upp trade-maskinen och kör "vem säger nej?". Vidare, pratar vi NBA-draften, SBL och dam- och herrlandslaget. Slutligen, hot takes! Stäng ner basketen, begreppet coach och mycket mer. 

2020-11-11
Länk till avsnitt

28. Bluffen

I det 28:e avsnittet ger vi er de senaste nyheterna kring NBA och delar med oss våra tankar om Morey till Philly, D'Antoni till Nets, Bucks och draften. Sedan blir det en uppdatering från SBL-Dam och Herr samt Superettan. Slutligen, hot takes! Max kontrakt, SBLs dåliga kvalité och Stefans påstådda basketkarriär ifrågasätts. 
2020-11-03
Länk till avsnitt

27. Brittisk engelska

I det 27:e avsnittet pratar vi NBA-nyheter innan vi grottar ner oss i Superettan herr och SBL-herr och dam. Slutligen, hot takes! Guld till BC Luleå, publik på läktarna, Deni Avdija, Elijah Clarance och mycket mer.

2020-10-27
Länk till avsnitt

26. Magnus Dahlborn

I det 26:e avsnittet gästas vi av ingen mindre av Magnus Dahlborn. Förutom att prata om hans karriär, pratar vi basket med europeiskt fokus. SBL som produkt, Euroleague, NBA-nyheter och dagen till ära, #Europakollen. 

2020-10-20
Länk till avsnitt

25. Hasses älgjakt

I det 25:e avsnittet pratar vi Lakers 17:e championship och summerar den gångna NBA-säsongen. Vi pratar SBL-dam, Superettan och om Hasse Anderssons sågning av Jämtland. Slutligen, hot takes! Asterisker, att bortse från NBA-bubblan och disciplinnämnden. Dessutom, ny coach i BC Luleå?

2020-10-13
Länk till avsnitt

Bänksnack: Match 4

Stefan och Henrik Johansson pratar match 4 mellan Heat - Lakers. 

2020-10-07
Länk till avsnitt

24. Cashen ska in

I det 24:e avsnittet snackar vi ned match 3 mellan Heat - Lakers och blickar mot match 4. Vidare, pratar vi SBL, Superettan och webb-tv. Slutligen, hot takes! Boomer-beteende, LeBron och AD, Jimmy Butler och mycket mer. 
2020-10-06
Länk till avsnitt

Bänksnack: "Det är över"

Debuten för bänksnack. En avknoppning av bänkvärmarna, där vi så snabbt som möjligt efter en match avhandlar denna. I dagens avsnitt snackar vi ned Heat - Lakers game 2. 

2020-10-03
Länk till avsnitt

23. #HeatCulture

I det 23:e avsnittet pratar den NBA som spelats under veckan och spår final-serien mellan Heat och Lakers. Nick ger en SBL-herr uppdatering och listar sina topp-10 mest spännande värvningar inför årets säsong. Slutligen, hot takes! Konservativa coacher, LBJ vs MJ, 3-poängare, Kobe och mycket mer. 

2020-09-29
Länk till avsnitt

22. Martin Pahlmblads dasspapper

I det 22:a avsnittet pratar vi den senaste veckan i NBA-bubblan. Vidare, pratar vi senaste nytt inom SBL och herrlandslaget. Stefan har breaking news, vi lämnar in vår officiella ansökan till GS-rollen på basketförbundet och slutligen, hot takes! Föreningar och ledare, timeouts, Jokic, Stefans (seriösare) val för GS-rollen och mycket mer. 

2020-09-22
Länk till avsnitt

21. Clips gon clip

I det 21:a avsnittet sammanfattar vi den gågna NBA-veckan och spår conference-finalerna. Vi ger er sedan en uppdatering kring det senaste inom svensk basket. #Europakollen gör comeback och slutligen, hot takes! Där diskuteras bl.a. Kawhi, framtidens free agency, Lowry, årsmötets efterdyningar och staden Köping.  

2020-09-17
Länk till avsnitt

20. Jonas Jerebko

I det 20:e avsnittet gästas vi av sveriges största basketspelare någonsin, Jonas Jerebko.  Vi pratar om livet i Ryssland och första säsongen med BC Khimki. Jerebko berättar även om sin spelarkarriär, landslaget och givetvis pratar vi en massa NBA. Vi tar även lyssnarfrågor och frågar om planerna efter karriären. 

2020-09-09
Länk till avsnitt

19. Årsmötet

I det 19:e avsnittet sammanfattar vi den gångna NBA-veckan och blickar framåt mot kommande serier och avgörande matcher i pågende slutspelsserier. Andra halvan av avsnittet ägnas åt att Stefan delar med sig av sin upplevelse av svenska basketbollförbundets förbundsmöte. 

2020-09-02
Länk till avsnitt

18. Tyler Herros TikTok

I det 18:e avsnitt summerar vi den gångna NBA-veckan och spår framtiden för de serier som fortfarande lever. Vi pratar Doncic, Budenholzer och Nick och Stefan bråkar över Tyler Herros TikTok. Vidare, diskuterar vi Fryshusets liga-satsning och någon svensk transfer-uppdatering. Slutligen, hot takes! Avancerad statistik, LeBron James och AD tillsammans, BLM, Devin Booker vs. Tyler Herro och LeBron James töntiga utspel om publik. 

2020-08-26
Länk till avsnitt

17. 15 greker

I det 17:e avsnittet går vi igenom de första matcherna i årets playoffs, ger usla tips på hur serierna kommer gå och pratar om några lag missade playoffs. Addis ger en europeisk uppdatering och blottar sin okunskap gällande den europeiska basketscenen och slutligen, hot takes! Lillard vs. Mitchell, Jordans 63 poäng på Boston, Charlotte och dåliga val samt play-in-formatet.

2020-08-20
Länk till avsnitt

16. Avslöjandet

I det 16:e avsnittet går vi igenom det senaste inom NBA och den fortsatta kampen om den sista slutspelsplatserna. Vidare, ger vi er en uppdatering av det senaste inom svensk basket och Nick droppar en transfer-bomb. Vi diskuterar förslaget om att förändra RIG och NIU och hur detta kommer påverka basketen och slutligen, hot takes! Doncic highlights, nästa års slutspel med Dallas i fokus och LeBron är washed. 

2020-08-12
Länk till avsnitt

15. Det bubblar i bubblan

I det 15:e avsnittet diskuterar vi NBA:s återkomst. Vi ger uppdateringar, pratar playoff-race samt åttondeplatsen i west. Blir det Grizz, Blazers eller Pelicans? Vi ger er även SBL-uppdateringar; nyförvärv, Jämtlands satsning samt en diskussion kring hur svårt det är att på förhand veta vad man får av importer. Slutligen, hot takes! Virtuella fans, bubblans-format, Melo, Ben Simmons och mycket mer. 

2020-08-06
Länk till avsnitt

14. Lemon pepper wings

I det 14:e avsnittet pratar vi om senaste nytt inom både NBA och SBL och gissar vilka som går till conference finals. Vi pratar svenska baskettränare och oviljan att lära sig av andra. Slutligen, hot takes! Europeiska basketanhängare får en känga. Spurs är det nya Hornets, det svenska basketlandslaget med Lampe och Clippers går inte till final. 
2020-07-29
Länk till avsnitt

13. Kalis Loyd

I det 13:e avsnittet gästas vi av landslagsstjärnan Kalis Loyd. Vi pratar om att vara basketspelare under corona-tiden, landslaget, framtidsplaner och mycket mer. Vi pratar sedan random favoritspelare från förr och Steph vs. Kawhi. Slutligen, hot takes! Där lyfter vi bl.a. superettan vs. SBL, Ben Simmons vs. Ingram, WNBA och Jerebkos arv i Sverige. 

2020-07-24
Länk till avsnitt

12. Vem ringde?

I det 12:e avsnittet djupdyker vi i Clippers med vår LA-korrespondent Jonathan Hubbe. Men innan dess, introducerar vi Nicks hörna, där han bl.a. delar ut champagneflaskor till SBL-herrlagen. Vi pratar topp fem i NBA på olika positioner, vilka spelare vi hade gett ett 10-års kontrakt a la Mahomes. Hot takes! Ja Morant, Zion, woke washing, Shai och Ben Simmons! Stefan berättar även om ett telefonsamtal. 

2020-07-16
Länk till avsnitt

11. Johan Stark

I det 11:e avsnittet gästas vi av det Svenska Basketbollförbundets avgående generalsekreterare Johan Stark. Vi pratar om varför han lämnar Basketbollförbundet, hur basketen ska lyftas, förbundets roll och mycket mer. Sedan delar vi med oss av våra mest traumatiska basketupplevelser. Slutligen, hot takes! Där pratar vi Kobe Bryant, Brandon Rozzell och konstaterar att Jimmy Butler är en tönt. 

2020-07-09
Länk till avsnitt

10. DeAndre Jordan mot en tvättmaskin

I det tionde avsnittet ger vi er uppdateringar kring vad som hänt senaste veckan i NBA och SBL. Vidare pratar vi över- och underskattade inom svensk basket på herr- och damsidan. Slutligen, who says no? Vi pitchar potentiella NBA-trades med Love, Wiggins, Beal, Embiid, DeAndre Jordan m.fl. 
2020-07-02
Länk till avsnitt

09. Talangutveckling och den sista Bollen

I det nionde avsnittet diskuterar vi Stefans nyligen publicerade text om hur idrottsrörelsen inte är för alla och hur detta påverkar basketen. Sedan har vi en längre diskussion om talangutveckling. Vidare, pratar vi bra och dåliga NBA-kontrakt och sedan tar vi lyssnarfrågor. Slutligen, hot takes! Där debatterar vi bland annat om NBA-draft vs. free agency, Towns vs. Bam, Jonathan Person vs. Adam Rönnqvist och LaMelo Ball, bust or nah? 

2020-06-25
Länk till avsnitt

08. Swaggy L

I det åttonde avsnittet råder det delade meningar om vilka personer som behövs inom det svenska basketförbundet. Vi pratar även Kyrie / NBAPA vs. NBA i frågan spela eller inte spela i sommar och sedan väljer vi varsitt lag vi kommer hålla ett extra öga på under det kommande nba-slutspelet. Slutligen, hot takes! Heat, Bucks, Doncic vs. Westbrook, Jokic viktnedgång och den överskattade? Pat Riley. 

2020-06-18
Länk till avsnitt

07. Importregler och draft picks

I det sjunde avsnittet pratar vi om den nya importregeln i basketligan herr och hur denna påverkar unga svenska basketspelare. Vidare, diskuterar vi de sämsta draft-picksen i NBA-historien, spår årets NBA-slutspel och slutligen, hot takes! Där lyfter vi Pierce, Carmelo och huruvida GSW-eran är över eller inte. 

2020-06-11
Länk till avsnitt

06. Bam!

I det sjätte avsnittet pratar vi kort om black lives matter innan vi går in på Sveriges damlandslag där både Schöldström och Rajacic har synpunkter. Sedan följer en uppdatering om kommande NBA-säsong och ett längre segment om värdiga vinnare av NBA-awards 2020. Vem är egentligen MVP? COY? ROY? och så vidare. Slutligen, hot takes! LaMelo Ball, Ja Morant vs. Zion, Raptors till final? Bam Adebayo, Heat och mycket mer. 

2020-06-04
Länk till avsnitt

05. Dame, Disney och Drexler

I det femte avsnittet diskuterar vi NBAs återstart och disney-bubblan. Vi avhandlar ESPN:s topp 74-lista där vi bland annat stör oss på hur lågt Drexler är rankad, hur de rankat powerforwardsen samt vad Bill Walton gör på listan. Vi pratar även om Sveriges största baskettalang någonsin? Rudy Mbemba och hans karriär. Slutligen, hot takes! Där diskuterar vi Lillard och Doncic. Kukoc blir jämförd med Gallinari och KD vinner inte en ring till. 
2020-05-29
Länk till avsnitt

04. 76ers vinner aldrig en ring med Embiid

I det fjärde avsnittet besvarar vi lyssnarfrågor om bland annat Jämtlands SBL-satsning och vilka unga spelare som är Sveriges största talanger. Vi besvarar även frågor om vilket NBA-lag som tjänar mest på pandemi-avbrottet, vem som är den mest underskattade spelaren i NBA:s historia, doping inom NBA och varför MJ och LeBron ständigt måste jämföras. Slutligen, hot takes! Där avhandlar vi Jordans legacy i framtiden, förutspår regeländringar, Wade vs. Kobe, Bulls framtid och Embiid.
2020-05-21
Länk till avsnitt

03. Westbrook polariserar

I det tredje avsnittet diskuterar vi Westbrook-experimentet i Rockets. Vi pratar även om Djurgårdens val att dra sig ur SBL samt svårigheterna för Stockholms-klubbarna att etablera sig i SBL. Vi lyfter även varsitt "What if"-scenario, däribland om Duncan signat med Magic och om Curry varit skadefri och inte skrivit på historiens? bästa kontrakt. Slutligen, hot takes! Är Ja Morant det Westbrook hade kunnat bli med en hjärna? 

2020-05-15
Länk till avsnitt

02. Gregg Popovich-dilemmat

I det andra avsnittet diskuterar vi Borås och Luleå baskets kontroversiella SM-guld. Vi pratar även om vilken spelare och organisation vi hade valt att starta en NBA-franchise med och om det fortfarande går att vinna ett championship med en big som 1st option. Vi hinner även med några hot takes om bl.a. Greg Popovich och till nästa avsnitt har Henrik lovat att införskaffa en ny mikrofon. 

2020-05-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.